Log in

View Full Version : Ubuntu.

Pages : 1 2 3 4 5 [6]

Phoebus
16-10-2011, 15:03
Λιγάκι εκνευριστικό αλλά το συνηθίζεις. Το πάνε για touchscreen interface.

Amnesiac.
16-10-2011, 15:16
Λοιπόν βρήκα και το πρώτο μου bug. Όταν βγάζω το λάπτοπ από την πρίζα, μου γράφει ότι δεν έχει καθόλου μπαταρία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει, ενώ η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Όταν το ξανανοίγω, λειτουργεί κανονικά με τη μπαταρία.

Αλλά είναι πολύ σπαστικό γιατί δε μπορώ να μεταφέρω το λάπτοπ χωρίς να σβήσει. Αν βρει κανείς κανα fix γι'αυτό το πράγμα πολύ θα το εκτιμήσω.

Coroner
19-10-2011, 00:00
11.10 κομπλέ σε upgrade από 11.04. Unity παλεύεται, αλλά θέλει το χρόνο του. To gnome shell με εφε δε τρέχει για κάποιο λόγο, αν και φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Θα προσπαθήσω να το φτιάξω τις επόμενες μέρες και να το τεστάρω.

Γενικές εντυπώσεις είναι ότι 11.04 σε ubuntu είναι ότι vista σε windows (δεν είναι δικό μου, κάπου το πήρε το μάτι μου).

rage for order
19-10-2011, 01:02
To gnome shell με εφε δε τρέχει για κάποιο λόγο, αν και φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Θα προσπαθήσω να το φτιάξω τις επόμενες μέρες και να το τεστάρω.

ati κάρτα γραφικών; driver;

Coroner
19-10-2011, 01:14
ati κάρτα, driver proprietary. Το unity δουλεύει κομπλέ όμως με όλα τα εφε, αν και δε θα έλεγα πως πάει και σφαίρα.

rage for order
19-10-2011, 01:23
ρώτησα γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου προβλήματα με τον fglrx και μάλλον δεν θα καταφέρεις κάτι αν δεν τον φτιάξουν αυτοί. καλύτερα δοκίμασε το gnome shell με τον radeon.

KoiliaSamprela
19-10-2011, 08:37
δεν το παίρνω απόφαση πριν περάσουν 10 μέρες από το ριλιζ :oops:
και όσο για τα βίστα σχετικά με το 11.04 , δεν το καταλαβαίνω ... δεν είχα κάποιο πρόβλημα που να με κάνει να πω ότι ήταν ένα fail release ...

Coroner
19-10-2011, 19:49
ρώτησα γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου προβλήματα με τον fglrx και μάλλον δεν θα καταφέρεις κάτι αν δεν τον φτιάξουν αυτοί. καλύτερα δοκίμασε το gnome shell με τον radeon.

Όταν βρω κι άλλο λίγο χρόνο για χάσιμο θα το κάνω. ΘΕνκς

Σε σχέδη με την έκδοση 11.04 υπήρχαν αρκετά προβλήματα στην αρχή, αν και το μεγαλύτερο θέμα ήταν ότι συμπεριλάμβανε το unity σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς καμία ελπίδα πραγματικής εφαρμογής και εκτός αυτού όλα τα υπόλοιπα ήταν ουσιαστικά ίδια με την προηγούμενη έκδοση. Τέσπα, γνώμες είναι αυτές. Γενικότερα η 11.10 μου φαίνεται πολύ πιο ελπιδοφόρα έκδοση.

KoiliaSamprela
19-10-2011, 20:42
χμ, οκ, παίζει. Γιαυτό δεν κάνω ποτέ άμεσα upgrade , και ακόμα είμαι με το κλασικό και όχι με unity.
Οπότε θα το δω μια και καλή :)

Amnesiac.
19-10-2011, 22:46
Εμένα πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι πολύ θετική. Κατέβαζα σχεδόν όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά πάντα μετά από λίγο καιρό επέστρεφα στα windows, κυρίως λόγω προβλημάτων με την ati κάρτα του λάπτοπ. Στην 11.10 μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, πέρα από το μπαγκ με τη μπαταρία και μια φορά που τάπαιξε το banshee όταν το έβαλα να κάνει update 120gb μουσικής.

Το Unity μια χαρά μου φαίνεται, ειδικά από τη στιγμή που έμαθα μερικά βασικά keyboard shortcuts. Μοναδικό μου παράπονο ότι για να αλλάξεις σχεδόν το οτιδήποτε, ακόμα και το μέγεθος των fonts, πρέπει να κατεβάσεις application. Είπαμε απλότητα αλλά αυτοί το γάμησαν.

Ethereal
20-10-2011, 01:29
χμμ πως βαζουμε ubuntu classic desktop σ'αυτο;

KoiliaSamprela
22-10-2011, 13:35
ποτέ το upgrade μου smooth...
ωστόσο είχα μόνο 2 θεματάκια, και όλα καλά
sudo apt-get install gnome-shell
και με το χέρι να αλλάξω το theme , γιατί για κάποιο λόγο μου είχε το high contrast που είναι λες και είσαι το 1970!

GraveMiasma
23-10-2011, 19:12
twra rwtaw o asxetos:

an kanw upgrade apo 11.04 se 11.10 ta proigoumena arxeia perniountai aytomata ? ( mhn mountzwsete )

KoiliaSamprela
23-10-2011, 21:07
twra rwtaw o asxetos:

an kanw upgrade apo 11.04 se 11.10 ta proigoumena arxeia perniountai aytomata ? ( mhn mountzwsete )

δεν μουτζώνουμε , τα αρχεία μένουν κανονικά . Φαντάσου σαν να είχες windows και έβαλες καινούριο σερβις πακ , απλά το 11.10 έχει και πολλά έξτρα :)

Amnesiac.
31-10-2011, 20:21
Για πείτε λίγο όσοι έχετε βάλει ubuntu 11.10

Κάνω κάτι λάθος ή το ubuntu έχει γίνει αρκετά βαρύ σαν λειτουργικό; Έχω στο παλιό λάπτοπ dual boot windows 7/ubuntu και σε γενικές γραμμές τα 7 μου φαίνονται αρκετά γρηγορότερα, τόσο στο άνοιγμα προγραμμάτων όσο και στη μνήμη που χρησιμοποιούν.

Με έχει βολέψει σε αρκετά πράγματα και κυρίως ubuntu χρησιμοποιώ, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα, θυμάμαι ότι παλιότερα ένα από τα βασικά "selling points" του ubuntu ήταν το πόσο ελαφρύ είναι και το ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε παλιότερα μηχανήματα.

Για πείτε και οι υπόλοιποι εντυπώσεις.

Α, το ξέρω ότι μπορώ να βάλω άλλη διανομή ή να κόψω πράγματα από το ubuntu (εφέ κτλ) για να γίνει πιο ελαφρύ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου, έτσι κι αλλιώς μια χαρά τσουλάει και τώρα, η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το ubuntu είναι μάλλον το πιο βαρύ λειτουργικό της αγοράς και θα ήθελα να μάθω αν έχουν και άλλοι αγαπημένοι μου συμφορουμίτες παρόμοια εμπειρία :!:

Atropos
31-10-2011, 20:59
Έτσι όπως τα λες, όχι όμως οτι μου είναι προσωπικά ενοχλητικό. Ειδικά στο άνοιγμα και shut down φαίνεται η καθυστέρηση. Πολλά τα καλούδια που μπήκαν όμως χαλάλι.

KoiliaSamprela
31-10-2011, 21:50
Για πείτε λίγο όσοι έχετε βάλει ubuntu 11.10

Κάνω κάτι λάθος ή το ubuntu έχει γίνει αρκετά βαρύ σαν λειτουργικό; Έχω στο παλιό λάπτοπ dual boot windows 7/ubuntu και σε γενικές γραμμές τα 7 μου φαίνονται αρκετά γρηγορότερα, τόσο στο άνοιγμα προγραμμάτων όσο και στη μνήμη που χρησιμοποιούν.

Με έχει βολέψει σε αρκετά πράγματα και κυρίως ubuntu χρησιμοποιώ, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα, θυμάμαι ότι παλιότερα ένα από τα βασικά "selling points" του ubuntu ήταν το πόσο ελαφρύ είναι και το ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε παλιότερα μηχανήματα.

Για πείτε και οι υπόλοιποι εντυπώσεις.

Α, το ξέρω ότι μπορώ να βάλω άλλη διανομή ή να κόψω πράγματα από το ubuntu (εφέ κτλ) για να γίνει πιο ελαφρύ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου, έτσι κι αλλιώς μια χαρά τσουλάει και τώρα, η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το ubuntu είναι μάλλον το πιο βαρύ λειτουργικό της αγοράς και θα ήθελα να μάθω αν έχουν και άλλοι αγαπημένοι μου συμφορουμίτες παρόμοια εμπειρία :!:

δεν είναι το πιο βαρύ της αγοράς ως λειτουργικό :)
Το παραθυρικό με τα εφέ είναι θεόβαρο. Δοκίμασε για δική σου ικανοποίηση να κάνεις λότζιν! με ubuntu 2d και θα δεις αν έχει διαφορά.
ένας σπασαρχίδας θα μπορούσε να σου πει ότι "εγώ που δουλεύω μόνο κονσόλα , είναι μια χαρά" , και ναι, τα καινούρια "καλούδια" του παραθυρικού φέρνουν κόσμο στην σκοτεινή πλευρά, αλλά βαραίνουν το λειτουργικό :)

Amnesiac.
31-10-2011, 22:00
Μωρέ το έγραψα και πριν ότι δε με νοιάζει να αλλάξω κάτι, τσουλάει μια χαρά και όπως είναι. Το point μου ήταν ότι το full πακέτο ubuntu μου φαίνεται πιο βαρύ από το αντίστοιχο windows 7 και όταν λέω full πακέτο δεν εννοώ όλα τα εφέ που υπάρχουν, αλλά αυτά που έχει όταν το κάνεις install. Το "πιο βαρύ λειτουργικό" το έβγαλα από το μυαλό μου με βάση την προσωπική εμπειρία, το πώς μου φαίνεται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, έχοντας εμπειρία και από windows και mac os x.

Λοιπόν μιας και έχω και άλλες ερωτήσεις για το πού_βαδίζει_το_λίνουξ_γενικότερα, θα ανοίξω καινούριο τόπικ και θα μου πείτε εκεί :!:

stam and the witches
11-11-2011, 19:03
Γεια σας, θέλω να βάλω τα Ουμπουντούμπου 11 λόγω επειδή εργαστήριο σχολής. Έχω ένα μικρό παρτίσιο καιρό τώρα στο σκληρό δίσκο γι αυτό το λόγο. Διαλέγω εγκατάσταση για προχωρημένους και μου ζητάει να διαλέξω σκληρό δίσκο για boot loader installation (ο σύντροφος ικόνοκλαστ με ενημέρωσε τι σημαίνει αυτό). Υπάρχει περίπτωση να γαμηθεί το σύμπαν αν το βάλω στον κανονικό σκληρό δίσκο όπου βρίσκοντα τα windows; Θα μου ζητηθεί μετά πού να εγκαταστήσω το ubuntu; Δεδομένου όλα αυτά ότι δε θέλω να πειράξω τα παρτίσιο μέσω ubuntu γιατί τα χω έτοιμα από παλιά.

rat_poison
12-11-2011, 03:35
ξεκινάμε λέγοντας πάντα υπάρχει περίπτωση να γαμηθεί το σύμπαν όταν παίζουμε με τα παρτίσα, ακόμα κι αν όλα (φαινομενικά) παν καλά.

συνεχίζοντας
όχι, δεν υπάρχει (σοβαρό) ενδεχόμενο να γαμηθεί το σύμπαν. να κάνεις resize το παρτίσο που θες, να φτάξεις 2 άλλα (ένα με αρχειοσύστημα linux-swap γύρω στα 2 GB είναι υπεραρκετά, δε θέλει mount point) κ ένα με αρχειοσύστημα ext4 και mount point το / κ μέγεθος όλον τον υπόλοιπο χώρο που θες να διαθέσεις (οτιδήποτε πάνω από 20GB είναι υπεραρκετό)

αλλά και να γαμηθεί το σύμπαν, πάλι μπορείς να ανακτήσεις τα πάντα εφ' όσον το πρόβλημα είναι software κι όχι hardware.

stam and the witches
13-11-2011, 00:38
Δε θέλω να το πάρεις στραβά, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Πώς εγκαθιστώ το ubuntu στο παρτίσιο που θέλω, αυτό.

animae
13-11-2011, 02:48
Το παρτίσιον που χεις αφήσει άδειο για ουμπούντου, σπάστο σε 2, όπου το ένα θα είναι 1 με 2 γίγα και το άλλο όλο το υπόλοιπο.

Όταν θα κάνεις εγκατάσταση, το μικρό θα το βάλεις σαν swap και το μεγάλο για το λειτουργικό, το οποίο θα το χεις ως "/" (θα τα δείς αυτά στην ώρα της εγκατάστασης).
Το file system βάλτο ext4 όπως είπαν πιο πάνω (εγώ προσωπικά το έχω reiserfs).

Λογικά επειδή είσαι σε παρτίτιον του ίδιου σκληρού με τα γουιντοουζ, δεν θα σου ζητήσει άλλα πράγματα (αν θυμάμαι σωστά).

Αμά κάνω λάθος, θα με διορθώσουν οι υπόλοιποι.

rage for order
13-11-2011, 02:53
τι εργασία έχεις για την σχολή σου; γιατί δεν το βάζεις απλά σε virtualbox ας πούμε;

KoiliaSamprela
13-11-2011, 09:01
Σταμ εφόσον δεν θα το κρατήσεις για πολύ βρες ένα usb stick κατά προτίμηση πάνω από 4gb και κάνε αυτό εδώ
https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent

θα εγκαταστήσεις το ubuntu στο usb , όταν θες ubuntu θα bootaris από το stick, αλλιώς θα το βγάζεις και θα είσαι όπως ήσουν.

antimusic
13-11-2011, 10:54
το wubi (http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/windows-installer) το σνομπάρετε για κάποιο λόγο;

KoiliaSamprela
13-11-2011, 12:16
το wubi (http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/windows-installer) το σνομπάρετε για κάποιο λόγο;

ίσως να μην το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ :)

rage for order
13-11-2011, 15:09

ίσως να μην το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ :)

και γενικά τα έχει τα προβληματάκια του.

asimoulis
13-11-2011, 15:38
έχω βάλει 2 φορές ubuntu με wubi μία με XP και μία με 7 για εργασίες όλα κομπλέ μετά uninstall και επιστροφή στην κανονικότητα.

antimusic
13-11-2011, 16:30
αυτό που λέει ο αποπάνω, για τουρίστες σαν κι εμένα μια χαρά είναι. το αναφέρω γιατί γίνεται απλούστατα και αυτοματοποιημένα install/uninstall και μάλλον θα βολέψει.

Atropos
13-11-2011, 21:37
Και τουρίστας αν είσαι στην αρχή, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να γίνεις μόνιμος κάτοικος.
Προσωπικά 2 φορές έβαλα ubuntu με live cd για dual boot μια σε ΧΡ και τώρα σε 7, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Phoebus
14-11-2011, 00:12
Για τουρίστες (και όχι μόνο) η λύση είναι VMware και λοιπά virtualization tools. Και κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος. Κατεβάζεις το .iso, το δείχνεις στο VMware και στο κάνει install και τρέχει (σχεδόν) native. Και εννοείται είναι η καλύτερη λύση αν θες να στήσεις server στο PC σου, χωρίς άγχη και μαλακίες.

Phoebus
14-11-2011, 20:52
Σπάστηκα με τις μαλακίες του Unity και τελικά έβαλα πάλι Gnome και ηρέμησα. Σε άκυρες φάσεις περνούσε σε zoom out και έβλεπα τα workspaces. Τελικά το Unity θα το σταματήσουν και θα πάνε πάλι σε gnome 3;

rage for order
14-11-2011, 22:33
Τελικά το Unity θα το σταματήσουν και θα πάνε πάλι σε gnome 3;

το διάβασες κάπου αυτό;

stam and the witches
18-11-2011, 19:07
Λοιπόν, επειδή είδα και απόειδα, θα κάνω την amateur εγκάτασταση στο σκληρό με τα Windows. Κυριώς επειδή βαριέμαι τα φορμάτς και τα παρτίσιο από την αρχή κλπ. Προτείνει κανείς 2 λειτουργικά σε ένα σκληρό ή θα χουμε άλλα;

Phoebus
18-11-2011, 19:57
Ρε συ, λέμε VMWare. Κατέβασε τον player, και μετά το ubuntu iso και το κάνεις install εκεί.

Phoebus
18-11-2011, 19:58
Τελικά το Unity θα το σταματήσουν και θα πάνε πάλι σε gnome 3;

το διάβασες κάπου αυτό;

Όχι. Μου το είπε συνάδελφος. Μεγάλη μαλακία του Unity τελικά (και πολύ buggy).

KoiliaSamprela
20-11-2011, 00:27
κάπου εδώ να πω ότι μου την σπάει το unity/gnome3 , δεν μου αρέσει το KDE και εδώ και μια εβδομάδα είμαι XFCE4 στο slack box μου :)

KoiliaSamprela
11-12-2011, 15:52
γενικοτέρα αν έχεις γέρικο λαπτοπ κάνε στροφή σε XFCE4 και θα δεις ταχύτητα.
Αν θες χελπ εδώ είμαστε

rat_poison
11-12-2011, 16:45
http://www.psychocats.net/ubuntu/xfce

ή

http://www.psychocats.net/ubuntu/purexfce

είσαι

KoiliaSamprela
11-12-2011, 17:17
κάποιο χαζούλι μουτζώνει on sight , εννοείται στηρίζουμε τέτοιες φάσεις

KoiliaSamprela
11-12-2011, 17:19
thanks!!

μου είχαν ξαναμιλήσει για αλλαγή σε ντέμπιαν, αλλά επειδής είμαι λιγάκι νιουμπας το φοβήθηκα.
ουμπούντου που χρησιμοποιώ από την 9.10 δεν είχα πολλά θέματα, λίγο τέρμιναλ, λίγο γκούγκλ κι άγιος ο θεός.

μπορώ να μεταβώ σε XFCE4 χωρίς να κάνω καινούρια εγκατάσταση (και να διατηρήσω προγράμματα αλλά κυρίως αρχεία γιατί ψιλοβαριέμαι πάλι μπακαπξεμπακαπ)?

ότι σου είπε ο Ραρ Πόιζον , δεν αλλάζει κάτι πέρα από την εμφάνιση οπότε δεν χάνεις κάτι από τα αρχεία σου / ρυθμίσεις σου , και λοιπά.

Moonspellheim
11-12-2011, 19:13
Παντως με εχει βολεψει αρκετα το Lubuntu που δοκιμαζω το τελευταιο καιρο.
(αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει ποια ειναι η διαφορα του απο τα Xubuntu :P )

KoiliaSamprela
11-12-2011, 20:28
Παντως με εχει βολεψει αρκετα το Lubuntu που δοκιμαζω το τελευταιο καιρο.
(αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει ποια ειναι η διαφορα του απο τα Xubuntu :P )

Lubuntu --> LXDE desktop environment
Xubuntu --> XFCE4 desktop environment
Kubuntu --> KDE desktop environment
Ububtu --> Gnome/Unity desktop environment

pol_pot
12-12-2011, 23:52
Έχετε υπόψη σας κάποιο πρόγραμμα για pdf στο οποίο να μπορείς να επέμβεις στο κείμενο για υπογράμμιση, highlighting, κόψε ράψε, φάση Acrobat? (και να μην είναι το pdfedit το οποίο μου φάνηκε λίγο λίγο)

Χρησιμοποιώ το PDF Xchange Viewer μέσω wine αλλά επειδή το συγκεκριμένο πισι δεν ανήκει ακριβώς στην κατηγορία των κβαντικών υπολογιστών, ό,τι ανοίγω με wine το κάνει να γονατίζει.

Θενξ!

KoiliaSamprela
12-12-2011, 23:58
Έχετε υπόψη σας κάποιο πρόγραμμα για pdf στο οποίο να μπορείς να επέμβεις στο κείμενο για υπογράμμιση, highlighting, κόψε ράψε, φάση Acrobat? (και να μην είναι το pdfedit το οποίο μου φάνηκε λίγο λίγο)

Χρησιμοποιώ το PDF Xchange Viewer μέσω wine αλλά επειδή το συγκεκριμένο πισι δεν ανήκει ακριβώς στην κατηγορία των κβαντικών υπολογιστών, ό,τι ανοίγω με wine το κάνει να γονατίζει.

Θενξ!

αν και πιστεύω ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε linux είναι το pdfedit , δες και το scribus αν σου κάνει

Once_Emperor
21-12-2011, 18:13
Christmas is all around:

clear;while :;do echo $LINES $COLUMNS $(($RANDOM%$COLUMNS));sleep 0.1;done|gawk '{a[$3]=0;for(x in a) {o=a[x];a[x]=a[x]+1;printf "\033[%s;%sH ",o,x;printf "\033[%s;%sH*\033[0;0H",a[x],x;}}'

rat_poison
21-12-2011, 19:12
lol

σε άλλα νέα:
θέλω να μιλήσω απευθείας στο EDID της οθόνης μου μέσω DDC
γιατί έχω μία asus wd165d οδηγούμενη από μία ati x1950 (r570 τσιπάκι) της οποίας το πάνελ με τα κουμπάκια έχει γαμηθεί και στη βέλτιστη ανάλυση 1440Χ900 η εικόνα είναι μετακινημένη στα αριστερά φουλ, με αποτέλεσμα να χάνω μία κάθετη φέτα στα αριστερά περίπου στο 10% της οθόνης μου.
Κανονικά θα πατούσα λοιπόν τα κουμπάκια για να κεντράρω την οθόνη.
Στα windows χρησιμοποιώ το catalyst control center
Στο linux που δεν υπάρχει το catalyst για την κάρτα μου, μιας που οδηγείται από τους radeon drivers τι κάνω;
υπάρχει κάποιο πρόγραμμα; πρέπει να κάνω config το xorg.conf;
βοηθήστε!

Once_Emperor
21-12-2011, 19:34
Τσέκαρε το xvidtune. Για πιο μόνιμα πρέπει να πειράξεις τα modeline στο xorg.conf

stam and the witches
08-01-2012, 17:07
Θέλω να φορέσω Λίνουξ ψιλοεπειγόντως σε παλιό λάπτοπ. Το πρόβλημα είναι:
-δεν έχει cd rom
-δε μπουτάρει από usb

Είναι η χειρότερη σπαζοκεφαλιά που μου χει τύχει εδώ και μήνες, ρίχτε καμιά ιδέα πριν πάω να αγοράσω cd drive.

BibleBlackBird
08-01-2012, 17:45
απο iso

Harbinger of Death
09-01-2012, 16:03
-δεν έχει cd rom
-δε μπουτάρει από usb

Είναι η χειρότερη σπαζοκεφαλιά που μου χει τύχει εδώ και μήνες, ρίχτε καμιά ιδέα πριν πάω να αγοράσω cd drive.

Να πάρεις CD drive. Το θέμα είναι, έχει υποδοχή; Τα εξωτερικά συνήθως με USB μπαίνουν.

Deggial
09-01-2012, 16:09
Network installation. Eκτός αν δεν έχει ούτε ethernet connector.

BibleBlackBird
09-01-2012, 20:59
-δεν έχει cd rom
-δε μπουτάρει από usb

Να πάρεις CD drive. Το θέμα είναι, έχει υποδοχή; Τα εξωτερικά συνήθως με USB μπαίνουν.

δεν χρειαζεται, μπορει και μεσω windows να τα τρεξει.

ikonoklast
10-01-2012, 00:45

Αυτό. Παρόμοιο πρόβλημα σε αρχαίο Toshiba λύθηκε έτσι (λινκ (https://help.ubuntu.com/community/Installation/LocalNet)). Επειδή απαιτεί ωστόσο υπομονή και σε κόβω να μην υπάρχει (ομορφάντρα μου), δοκίμασε κάτι τέτοιο:

http://wubi.sourceforge.net/

cyber_lingas
10-01-2012, 04:01

Αυτό. Παρόμοιο πρόβλημα σε αρχαίο Toshiba λύθηκε έτσι (λινκ (https://help.ubuntu.com/community/Installation/LocalNet)). Επειδή απαιτεί ωστόσο υπομονή και σε κόβω να μην υπάρχει (ομορφάντρα μου), δοκίμασε κάτι τέτοιο:

http://wubi.sourceforge.net/

Ubuntu θα είναι βαρύ για παλιό laptop και μέσω wubi θα είναι ακόμα πιο αργο.
& λογικά δε θα έχει αρκετό σκληρό για δυό OS,ε;

stam and the witches
12-01-2012, 05:31
News update:

Φτιάχνω ένα usb για να μπουτάρω Ubuntu από κει. Το bios το διαβάζει, αλλά μου βγάζει "missing operating system" αφότου προσπαθήσει να τα μπουτάρει. Το δοκίμασα με 2 διαφορετικά usb και με 2 διαφορετικά usb installer, αλλά δε βλέπω φως. Αυτό το λάπτοπ θα μου βγάλει την πίστη, θέλω το τρέντυ Ubuntu μου, δε μπορώ να σκάω στη σχολή με Windows, ντρέπομαι.

Phoebus
12-01-2012, 05:34
sudo apt-get install usb-creator-gtk

κατεβάζεις το iso, φτιάχνεις το bootable usb και έπειτα μπορείς να κάνεις boot με το stick.

Rwxamhs
12-01-2012, 17:06
Disketa (an exei kai vreis kiolas) kai eisai OK!

-δεν έχει cd rom
-δε μπουτάρει από usb

stam and the witches
14-01-2012, 21:09
Phoebus νοπ, μία από τα ίδια, όπως όταν έφτιαξα bootable usb με άλλα προγράμματα δλδ.

Phoebus
15-01-2012, 16:32
Αν το έκανες σωστά τότε το usb stick σου είναι bootable σίγουρα. Το θέμα είναι αν το laptop που έχεις μπορεί να κάνει boot από usb. Θα χρειαστεί να μπεις στο bios και να δεις στο boot priority αν γίνεται αυτό και να βάλεις το usb πρώτο.

stam and the witches
15-01-2012, 17:14
Είναι το 3ο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για να φτιάξω bootable usb και δε βλέπω φως. Το bios μπουτάρει από usb, είτε επιτόπου και χειροκίνητα, είτε μέσω ρύθμισης να μπουτάρει από usb πάντα. Αλλά δε γίνεται τίποτα, με βλέπω να αγοράζω cd-rom :(

Phoebus
15-01-2012, 17:31
Δοκίμασε μια τελευταία φορά με άλλο distribution, πχ lubuntu.

rage for order
15-01-2012, 17:38
Είναι το 3ο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για να φτιάξω bootable usb και δε βλέπω φως. Το bios μπουτάρει από usb, είτε επιτόπου και χειροκίνητα, είτε μέσω ρύθμισης να μπουτάρει από usb πάντα. Αλλά δε γίνεται τίποτα, με βλέπω να αγοράζω cd-rom :(

unebootin δοκίμασες;

stam and the witches
16-01-2012, 00:19
Γιεπ.

Esteban
24-01-2012, 00:59
universal usb installer?
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Ethereal
24-01-2012, 01:10
οσες φορες δεν ειχα αποτελεσμα απο unetbootin κτλ αυτο την εκανε την δουλεια του μια χαρα (αν εχεις ενα αλλο μηχανημα με windows) http://launchpad.net/win32-image-writer/0.1/0.1/+download/win32diskimager-RELEASE-0.1-r15-win32.zip

1. Download Win32DiskImage tool from Launchpad.

2. Extract the ZIP archive to the directory of your choice, preferably the directory the Statler ISO is stored.

3. Run the Win32ImageWriter program, and click the folder icon in the Image File section.

4. In the window to “Select a disk image,” navigate to the directory the ISO is in, and type “*.iso” without the quotes. The image should appear. Click the Save button.

5. Select your USB device from the list under “Device”.

6. Click the “Write” button to write the image to the USB drive, and proceed to the following instructions concerning the installer.

rage for order
14-02-2012, 22:05
έχει κανείς τον ελληνικό firefox;

Moonspellheim
23-02-2012, 02:42
Στο hp laptop μου, μετα απο κατι updates, μου παιζει ταυτοχρονα ηχο απο τα ηχεια και απο τα ακουστικα, εχει κανεις καμμια ιδεα τι παιζει?

@rage Χρησιμοποιεις ελληνικο firefox? Αν ναι, γιατι?

rage for order
23-02-2012, 03:05
όχι, παντού και πάντα αγγλικά. απλά ο αγγλικός firefox έρχεται με αγγλικό google και τελικά δεν βρήκα ελληνικό οπότε έπρεπε να πειράξω το /usr/lib/firefox-addons/searchplugins/en-US/google.xml με το χέρι.

cybernaut
21-03-2012, 00:12
για όποιον είχε παρόμοιο προβλημα

How To Remove Ubuntu’s Password Keyring

how-to-remove-ubuntus-password-keyring/ (http://davestechsupport.com/blog/2009/01/16/how-to-remove-ubuntus-password-keyring/)

tsimpouklano
26-04-2012, 14:54
Με βοήθεια φίλου 'φόρτωσα' τα ubuntu στον υπολογιστή. Από εγκαταστάσεις κλπ δεν πολυξέρω, αυτός καθοδηγούσε, έκανε (μέσω teamviewer).

Εμφανίζονται τα εξής προβλήματα: όταν έμπαινα στο περιβάλλον των ubuntu υπήρχαν broken graphics, γραμμές άκυρες στην οθόνη, το ποντίκι σαν συστάδα από καμμενα pixels. Το ίδιο πράγμα υπήρξε και όταν προηγουμένως εγκαταστάθηκαν τα kubuntu, σε πολύ όμως μεγαλύτερη συχνότητα. Μετά από δύο σκαλώματα που έφαγε (μαύρη οθόνη με άσπρα γράμματα, όπως η αρχική όταν ανοίγει το pc) και ίδιες σε αριθμό επανεκκινήσεις, τώρα κολλάει στην οθόνη πριν μπει στο περιβάλλον των ubuntu (φούξια οθόνη).

Πρόσθετες πληροφορίες, όταν αρχικά ήμουν κανονικά μέσα, εγκατέστησα drivers της κάρτας γραφικών από system settings -> hardware -> [kati] drivers, κάτι που έγινε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Στη συνέχεια, ψάχνοτας την γραμμή αναζήτησης όπως είναι στα windows start -> search programs and files, πάτησα dash home και εδώ ήρθε το 2ο σκάλωμα που αναφέρθηκε παραπάνω, πετώντας με στην μαυρη οθόνη και όντας κολλημένο.

ER δώσε τα φώτα σου.

Harbinger of Death
26-04-2012, 16:15
Εγκατεστησα στο καινουριο PC τα Kubuntu απο τα Windows ομως, χρησιμοποιωντας το LiveCD που χρησιμοποιουσα τοσες μερες. Οταν επιλεγω να μπω στα Kubuntu μου δειχνει την αρχικη οθονη οτι φορτωνει και μετα μου βγαζει μια μαυρη οθονη οπου φαινεται μονο ο δεικτης του ποντικιου και μενει ετσι. Μονο σε demo mode τρεχει τα Kubuntu χωρις προβλημα. Καμια ιδεα;

EDIT:
Βρηκα κατι σχετικο:

Try editing .kde/share/config/kwinrc in a console without kde running, and look for the section with "[Compositing]"
If you find something like

Enabled=true
change to false and try to start kde.

Αλλα αυτο που εχω με κοκκινο δεν καταλαβαινω καθολου τι εννοει.

Όταν ξεκινάει ο πησής, πρέπει να σου βγάζει ένα μενού που επιλέγεις ποια έκδοση θες να τρέξεις. Διάλεξε την recovery mode, οπότε αντί για το KDE θα φορτώσει κονσόλα. Εκεί, πρέπει να πειράξεις το αρχείο που λέει, με κάποιον command line editor όπως το nano ή το vim. Μετά κάνε reboot. Αν θες κι άλλη βοήθεια πες.

Atropos
26-04-2012, 23:06
Σήμερα βγήκε η νέα έκδοση 12.04, κατέβηκε και εγκαταστάθηκε. Μου έβγαλε ήδη μια αναφορά σφάλματος, ελπίζω να διορθωθεί.

Moonspellheim
27-04-2012, 00:51
Ποτε μα ποτε δεν κανουμε update τα ubuntu μολις βγει η νεα εκδοση.

Atropos
12-05-2012, 13:42
Δεν κρατιομουνα, δε το ηξερα κιολας. Εβαλα και το cinnamon, ε... καπου καπου κολαει η οθονη, δεν δουλευει και το panel launcher απο τα applets. Θα τη βρουμε την ακρη.

KoiliaSamprela
12-05-2012, 21:52
Δεν κρατιομουνα, δε το ηξερα κιολας. Εβαλα και το cinnamon, ε... καπου καπου κολαει η οθονη, δεν δουλευει και το panel launcher απο τα applets. Θα τη βρουμε την ακρη.

το cinamon αν δεν κάνω λάθος δεν είναι stable. Είναι του μόρτη που έχει σενιάρει το mint που επίσης δεν μου άρεσε.

enitharmon
16-05-2012, 17:27
προτιμαει κανεις ubuntu one αντι για dropbox? κι αν ναι, γιατι;

cyber_lingas
16-05-2012, 18:21
προτιμαει κανεις ubuntu one αντι για dropbox? κι αν ναι, γιατι;

UbuntuOne δίνει 5giga αντι για 2 & η android εφαρμογή μου φαίνεται κάπως πιο "σβέλτη"...
Αλλα περίπου το ίδιο πράγμα είναι...

enitharmon
18-05-2012, 11:50
έχετε κι άλλοι πρόβλημα με τα μπλε βιντεο στο youtube? ψάχνοντας βρήκα οτι This is caused by a bug in the new Flash version that Adobe refuses to fix και στα reviews για το νεο update το αναφέρουν πολλοί. Βρήκα και τρόπο να αλλάξω ρυθμισεις στο φλας αλλα οσοι το καναν λενε οτι κρασαρει πολυ συχνα.

rage for order
18-05-2012, 13:52
έχετε κι άλλοι πρόβλημα με τα μπλε βιντεο στο youtube? ψάχνοντας βρήκα οτι This is caused by a bug in the new Flash version that Adobe refuses to fix και στα reviews για το νεο update το αναφέρουν πολλοί. Βρήκα και τρόπο να αλλάξω ρυθμισεις στο φλας αλλα οσοι το καναν λενε οτι κρασαρει πολυ συχνα.

μία εύκολη λύση είναι δεξί κλικ πάνω στο βίντεο και μετά ξετικάρεις το hardware acceleration. δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λέει αλλά θα βγάλεις άκρη. αν την παλεύει ο επεξεργαστής σου με τα βίντεο θα είσαι οκ.

άλλη λύση είναι να ρυθμίσεις το youtube σε HTML5, αλλά πρέπει να έχεις λογαριασμό στο σάιτ.

enitharmon
18-05-2012, 21:16
α, θενξ και στους δυο απο πανω. στο unity δεν ξετικαρότανε το hardware accelaration και δεν το ξαναπροσπαθησα, στο gnome εγινε. επισης δεν ηξερα οτι εχουμε επιλογη html5 γιεη!

Amnesiac.
02-06-2012, 16:00
Υπάρχει κάποιος εύκολος και γρήγορος τρόπος να μεταφέρω ασύρματα αρχεία από Mac σε ubuntu;

Έχω τη μουσική μου όλη στο Μάκη και θέλω να μπορώ να βλέπω το folder της μουσικής από το ubuntu και να παίρνω τα albums που θέλω και να είναι όλα ωραία.

Για πείτε.

KoiliaSamprela
02-06-2012, 16:02
δεν έχουν σχέση τα λειτουργικά , εφόσον είναι στο ίδιο δίκτυο. Κάνεις share από το ένα κουτί στο άλλο και τα βλέπεις.
Αν δεν είναι στο ίδιο δίκτυο , βάλτα!

Amnesiac.
02-06-2012, 16:07
δεν έχουν σχέση τα λειτουργικά , εφόσον είναι στο ίδιο δίκτυο. Κάνεις share από το ένα κουτί στο άλλο και τα βλέπεις.
Αν δεν είναι στο ίδιο δίκτυο , βάλτα!

Είναι στο ίδιο δίκτυο. Πώς κάνω share;

Άσχετος, σόρρυ.

έντιτ : α, νομίζω το βρήκα.

Amnesiac.
02-06-2012, 16:14
Τελικά δε το βρήκα. Βλέπει στο ουμπούντου το Μάκη, αλλά μου ζητάει username και pass για να συνδεθεί. Βάζω το username και pass του Μάκη, αλλά δε τα δέχεται.

Επίσης, αν τελικά υποθέσουμε ότι βγάζω άκρη με τα στοιχεία, πώς θα επιλέγω ποια folders θα μοιράζομαι; Ή μήπως θα βλέπει τα πάντα;

KoiliaSamprela
03-06-2012, 09:28
θα σε πω στον ubuntu τι κάνεις για να έχεις shared έναν φόλντερ!
πας και κάνεις δεξί κλικ και properties (η απλά alt+enter για να γίνεις πσαγμένος γιουζερ)
Πας στο τελευταίο τάμπ που σε λέει Share
Κάνεις κλικ Σαρε διζ φολντερ, και δίνεις ένα σαρε όνομα που θες.
Επιλέγεις εσύ αν θες να κάνεις κλικ στο Allow others to create and delete files in this folder, και klikαρης Guest Access (for people without a user account) και μετά click στο Create Share.
Δεν τελειώσαμε , μετά πας στο tab permissions και στο σημείο που λέει Others (ampal-others) δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις, και τότε εισαι οκ!

Amnesiac.
05-06-2012, 18:08
πας και κάνεις δεξί κλικ και properties (η απλά alt+enter για να γίνεις πσαγμένος γιουζερ)
Επιλέγεις εσύ αν θες να κάνεις κλικ στο Allow others to create and delete files in this folder, και klikαρης Guest Access (for people without a user account) και μετά click στο Create Share.
Δεν τελειώσαμε , μετά πας στο tab permissions και στο σημείο που λέει Others (ampal-others) δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις, και τότε εισαι οκ!

ΓΑ ΜΑ ΤΟΣ.

Βασικά δούλεψε το pass τελικά (έβαζα λάθος λολ) αλλά μιας και το φερε η κουβέντα, έκανα αυτό που είπες και πέτυχε!! Το θέμα μου είναι ότι δε ξέρω πώς γίνεται, αφού φτιάξω το shared folder στο ουμπούντου, να τον δει ο Μάκης. Αυτό αφορά τους μακ γιούζερς και όχι τους ουμπούντους και είναι οφφτόπικ, αλλά αν ξέρει κάποιος την απάντηση ας σπαταλήσει λίγο από τον πολύτιμο χώρο αυτού του θρεντ.

antimusic
05-06-2012, 18:33
σταμάτα να λες "μάκης" kthxbye.

KoiliaSamprela
06-06-2012, 07:58

ΓΑ ΜΑ ΤΟΣ.

Βασικά δούλεψε το pass τελικά (έβαζα λάθος λολ) αλλά μιας και το φερε η κουβέντα, έκανα αυτό που είπες και πέτυχε!! Το θέμα μου είναι ότι δε ξέρω πώς γίνεται, αφού φτιάξω το shared folder στο ουμπούντου, να τον δει ο Μάκης. Αυτό αφορά τους μακ γιούζερς και όχι τους ουμπούντους και είναι οφφτόπικ, αλλά αν ξέρει κάποιος την απάντηση ας σπαταλήσει λίγο από τον πολύτιμο χώρο αυτού του θρεντ.

Connect to the server on your Mac. Now, on your Mac, from Finder's Go menu, choose "Connect to Server." Enter the IP address you just obtained from your PC, preceded by smb://, as shown:
http://img.gawkerassets.com/img/17mckpbjp1gtwpng/original.png

επίσης

UPDATE: You can automatically mount your shared drive every time you login to your Mac by adding it to your Login items. In System Preferences, Accounts, choose the "Login Items" tab and add the Volume to the list of apps that automatically start up

(το απο πάνω δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα, μιας και δεν ξέρω πως θα το "πάρει" αν δει το shared folder offline)

enitharmon
20-06-2012, 11:45
μου βγάζει απο χτες ενα κόκκινο τρίγωνο από χτες πάνω δεξιά με τα εξής: the update information is outdated και κατι αλλα. Τσεκαρω για update και βγαινει αυτο: Failed to download repository information

Check your Internet connection. Details: W:Failed to fetch http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/oneiric/multiverse/binary-i386/Packages 404 Not Found [IP: 141.xx.xx.xx xx]
, E:Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

τι τρεχει ή που να κοιτάξω;

KoiliaSamprela
20-06-2012, 12:00
είναι απλό , δεν βρίσκει το συγκεκριμένο repo
αν κάνεις και κλικ στο λινκ θα σου δείξει
Τι κάνουμε τώρα
πας ή στο

Applications > Ubuntu Software Centre > Edit > Software Sources..
ή στο
System > Administrator > Synaptic Package Manager > Settings > Repositories

και στο Other Software tab.
βρες το συγκεκριμένο και κάντω ξεκλικ
μετά check updates και λογικά είσαι οκ!
(

enitharmon
20-06-2012, 12:38
ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :pink:

Πόσο κάνει 10 συν 7
29-07-2012, 19:53
Μετά από πολύ καιρό αγόρασα να διαβάσω ένα γνωστό περιοδικό του Χώρου. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο Χώρος πρέπει να κάνει τη αυτοκριτική του για την παντελής απουσία του από τον αντι-microsoft προγραμματισμό. Τι να το κάνω αν έχει φτάσει τις 15 εκατομμύρια γραμμές κώδικα, όταν την μερίδα του λέοντος σε αυτόν τον κώδικα κατέχει η σύνδεση και η καλύτερη χρησιμότητα του kernel με τις android συσκευές και τις ταμπλέτες. Όταν σε αυτόν τον κώδικα μεγάλη συνεισφορά έχουν προγραμματιστές της microsoft για να αποκτήσουμε την καλύτερη χρηστική επιφάνεια εργασίας που θέλουμε. Είναι λυπηρό που στον Χώρο έχει αναπτυχθεί μια διαπάλη (ο χαμός.) μεταξύ σημαντικότατων ζητημάτων όπως kde ή gnome 3 και chromium ή firefox.Την ίδια στιγμή που ο νέος χρήστης παλεύει να μεταφράσει σε κάποιο θρεντ τον γκουρού γερμανό κάποιου Η-Space για το πως θα συνδέσει (drivers) το hardware με το x,y λίνουξ λογισμικό και άκρη δεν θα βγάλει. το θεμελιώδες ερώτημα που έχω να θέσω είναι το εξής:

Κυκλοφορούν ακόμη τα Total Ηacker ρε παιδιά;

KoiliaSamprela
29-07-2012, 19:59
Για μαρτύρα το περιοδικό .
Επίσης με τον 3ρι kernel πλέον είναι ελάχιστα τα προβλήματα στο hardware, ακόμα και για συσκευές που δεν βρίσκεις drivers για win.
Επίσης τι φάση τα Total Hacker? δεν τα έχω ακουστά :oops:

Πόσο κάνει 10 συν 7
29-07-2012, 20:20
το περιοδικό είναι το Linux Inside. Είπα να τους στείλω ένα γράμμα και να τους πω "πώς φτάσαμε ως εδώ ρε συντρόφια;" αλλά είδα ότι το έκαναν άλλοι πριν από εμένα. Βρίσκω όμως αρκετά ενδιαφέρουσα την στήριξη που παρέχει το περιοδικό σε ένα νεοεμφανιζόμενο φαινόμενο στο χώρα μας που είναι τα Η-Spaces (Ηacker Spaces). Είναι ελεύθεροι χώροι προγραμματικού πειραματισμού κυρίως από φοιτητέλια. Για παράδειγμα ο Patras-Space (P-Space (http://www.p-space.gr/)). Mε τον νέο πυρήνα που λες δηλαδή αντιμετωπίζονται και προβλήματα παλαιών hardware; Δώκε κάνα ίνφο επ αυτού. Στα τόταλ χάκερ χρωστάω αυτή την στιγμή τον διάλογό μας. Ας είναι καλά η σουίτα του aircrack... καλό περιοδικό που δουλεύανε τίμιοι εργάτες του λίνουξ και ασχολούνταν κυρίως με χακεριές αλλά έλεγαν και κανά νέο της προκοπής από το χώρο του open source programming.

http://img151.imageshack.us/img151/6796/tx15.jpg

Phoebus
29-07-2012, 21:44
Για τι hardware ακριβώς ψάχνεις drivers; Γενικώς να έχεις υπόψιν πως το πρόβλημα με το "παλιό hardware" είναι πως δεν ήταν ποτέ ανοιχτό, και πάντα λειτουργούσε με binary blobs τα οποία μερικές φορές σταματάνε να λειτουργούν καλά με νεότερους kernels. Ή σταματάνε να λειτουργούν τελείως. Αν έχεις πρόβλημα με παλιό hardware που λειτουργούσε με binary blobs και ψάχνεις τρόπο να το κάνεις να δουλέψει με νεότερους kernels, η συμβουλή μου είναι απλά να το πετάξεις και την επόμενη φορά να πάρεις ένα πλήρως open σύστημα, με κάθε του κομμάτι να έχει πλήρες documentation, και να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς άγχος. Ιστορικά η Intel κινείται σε τέτοιες γραμμές, δηλαδή για κάθε τσιπάκι που βγάζει, παρέχει documentation και έχει και δικό της team που δουλεύει ώστε οι drivers για linux/bsd να τρέχουν νεράκι. Άλλες εταιρίες που φτιάχνουν hardware απλά γράφουν το linux στα παπάρια τους και απλά δίνουν binary blobs, και όποτε δουλεύει κάποιος στο kernel, περιμένουμε σα μαλάκες να βγουν νέα blobs. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία να περιμένεις τον vendor να βγάλει τον driver για το σύστημά σου, όταν την ίδια δουλειά θα μπορούσες να τη κάνεις μόνος σου αν είχες το documentation. Και ως φαίνεται, ο κύριος λόγος που δεν δίνουν documentation είναι επειδή υπάρχουν υποψίες πως οι εταιρίες παραβιάζουν πατέντες άλλων, μερικές φορές το γνωρίζουν, αλλά τις περισσότερες δεν το γνωρίζουν και φοβούνται πως αν δώσουν documentation θα φανούν τα infringements και θα μπλέξουν με δικαστήρια και πίπες... και στη μέση είμαστε εμείς που πληρώνουμε για μια κάρτα, έναν controller, ένα κάτι, και τελικά η ποιότητα είναι τόσο ΣΚΑΤΑ που λες "γάμα το, βάζω windows γιατί εκεί το μηχάνημα δουλεύει τουλάχιστον". Τόσο πολύ μας έχει γαμήσει το θέμα με τις πατέντες...

Τέσπα, δες μια ωραία προσπάθεια εδώ για κάρτες γραφικών: http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Graphics_Project

Πόσο κάνει 10 συν 7
29-07-2012, 22:49
α πανέμορφη προσπάθεια αυτή. Ισχύει αυτό που λες ότι οι εταιρίες αρνούνται να δώσουν τον κώδικα επειδή θα υποκλαπεί η πατέντα από κάποια άλλη ανταγωνίστρια. Πρόσφατα διάβασα ότι αρκετές εταιρίες έχουν κινηθεί νομικά ώστε ο ΑCTA να περιλαμβάνει και αυτές τις περιπτώσεις, πράγμα που θα θέσει σε νέα βάση βέβαια τον προγραμματισμό ανοιχτού κώδικα. Γενικά θα προκύψουν πολλά προβλήματα θεμελιώδη για εμένα στο επίπεδο αυτό μιας και διαφαίνεται, πορόλο που είναι σε εμβρυακή ακόμα νομική φάση, ότι οι εταιρίες θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν τις πατέντες τους με κάθε τρόπο.

Έχω μια Ati radeon Xpress 200m σε φορητό με Intel. Όπως καταλαβαίνεις δεν μου μένουν και πολλά περιθώρια για αλλαγή. Βέβαια στον επιτραπέζιο είμαι μια χαρά από άποψη υποστήριξης hardware. Έχω τα Linux Mint 12 (Lisa) και η κάρτα γραφικών μου υπολειτουργεί με τους default drivers ενονόματι Gallium που μου τους φόρεσε μετά την εγκατάσταση. Δοκίμασα τους proprietary drivers αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Phoebus
30-07-2012, 03:18
Όχι, δε κατάλαβες, δε δίνουν documentation (source code ούτε για αστείο) γιατί φοβούνται πως μάλλον έχουν παραβιάσει πατέντες άλλων!

Phoebus
30-07-2012, 03:22
Εγώ επειδή είμαι με ένα πανάρχαιο PC και το πάω για αναβάθμιση σκέφτομαι να κάνω το βήμα και να πάρω xendesktop. Ουσιαστικά θα κάνω boot σε linux, με τα πάντα Intel για γρήγορο 2D και τυπικό 3D, και μετά μέσω του xendesktop να τρέχω ένα windows vm το οποίο όμως δε θα κάνει render μέσω ένος virtual device αλλά θα μιλάει με μία pci-e κάρτα που θα του κοτσάρω με τον driver των windows... ΠΟΥΤΑΝΑ CITRIX ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.

Πόσο κάνει 10 συν 7
30-07-2012, 12:32
αχα. Το λίνουξ θα το σηκώνει όλο αυτό όμως ικανοποιητικά;
Εγώ είχα κάνει κάτι παρόμοιο με το VirtualΒοx να τρέχει XP και δεν το έτρεχα καλά γιατί μίλαγε με την υπολειτουργούσα κάρτα γραφικών των λίνουξ :touched:
Το xendesktop είναι άλλη φάση?

Phoebus
01-08-2012, 21:38
Κλαίω http://permalink.gmane.org/gmane.comp.security.full-disclosure/86747

enitharmon
12-12-2012, 14:25
το εξης: απντεητ καποια πραματα, ρησταρτ και δε φορτωνει το ντεσκτοπ. Παταω το κουμπι, φορτωνει, τσεκαρει και μετα μου λεει τι θες να φορτωσω. Δε μπορω να επιλεξω κατι, γιατι ποντικι/πληκτρολογιο νεκρα. Επανεκινηση, τιποτα. Live cd μεσα, τσεκ, λεει ο σκληρος ειναι για πεταμα, αγοραζω αλλον, τον συνδεω, φορτωνω 12.10 (ολα πηγαιναν καλα και με πληκτρολογιο και με το ποντικι). Τελειωνει η εγκατασταση, κανω επανεκινηση, παλι τα ιδια, ποντικι/πληκτρολογιο δεν αντιδρουν. Ψαχνω στο νετ, εχουν κι αλλοι το προβλημα, απο το 12.04 και μετα εμφανιζεται αυτο. Μια λυση ειναι προσβαση με ssh λεει.
Εχετε καμια αλλη προταση; Αλλο λειτουργικο;Θελω το πισι μου πισω, δεν εχω δει Ντεξτερ, βοηθηστε, ευχαριστω

Rwxamhs
12-12-2012, 16:11
Debian h OpenSuse, to Ubuntu exei ginei tsirko

Beyond Within
12-12-2012, 16:18
Πέτα το ουμπουντου και βάλε Mint. Με MATE Desktop που είναι κουκλί.
Αλλιώς προτείνω Fedora.

Fireknight
12-12-2012, 21:06
+1 gia Linux Mint.
Fedora den exw valei edw kai kairo alla de mou aresei poly h idea tou Gnome 3.
H ali8ia einai oti eidika to 12.10 einai ligo tsirko . Den eixa paromoio provlima, alla xreiastike na kseforto8o arketes xazomares pou exoun pros8esei.
To provlima sou paizei na exei na kanei me tous drivers tis kartas. Des ki edw an den to exeis dei http://askubuntu.com/questions/202574/desktop-does-not-show-when-i-installed-nvidia-drivers/202587#202587 .

enitharmon
12-12-2012, 23:09
ευχαριστω για τις απαντησεις, προσπαθω ακομα να το στησω, αλλα θα δοκιμασω κι αλλο λειτουργικο στο μελλον.

στο bios εκανα enable ξεχωριστα τα usb του πληκτρολογιου και του ποντικιου, save, φορτωμα και ολα οκ. Ζηταει παςς, βαζω δεν το δεχετακ πολλες φορες, βγαζει μαυρη οθονη και ALERT! dev/mapper/ubuntu-root does not exist. Dropping to a shell.

ουφ ομως

Beyond Within
12-12-2012, 23:40
Δοκίμασε επανεγκατάσταση του grub.
Κατέβασε πιο παλιό kernel (ενδέχεται να έχει πρόβλημα ή ο kernel ή το initrd.img).
Αν χρησιμοποιείς LVM, ξανακάνε το εγκατάσταση γιατί μπορεί να έχει διαγραφεί και να μην φορτώνουν τα modules:

apt-get install lvm2
dpkg-reconfigure lvm2

Κοίτα στο /etc/fstab αν το root partition έχει το σωστό uuid. Το βρίσκεις με την εντολή blkid .

00i00
12-12-2012, 23:45
βαζεις Ubuntu και ξενοιαζεις κατα τ'αλλολ

enitharmon
13-12-2012, 02:05
minmin, den ksereis poses fores to skeftika auto apo xtes.

telika eimai me to pc twra online. Ta usb eipame ginan enable, to parapanw provlima me to pass den to elysa pote, ksanaperasa ta 12.10 (tin triti fora pleon xwris password) kai me evale. Tsantizomai poso "aplo" itan telika, mpaineis bios, ftiaxneis, ksanapernas ubuntu xwris encryption kai exeis teleiwsei se misi wra to poly. (na peis oti eixa kai arxeia na swsw, adeios einai o diskos, giati to paidema den kserw)

Beyond within, euxaristw gia tis entoles, ola auta pou les ta vrika kai sto askubuntu, alla de mporesa na kanw tipota apo auta. Stin alles egkatastaseis den eixa LMV, twra to egkatestisa na yparxei

(kai oli tin wra na akouw ton koiliasamprela "mathe terminal, mathe terminal, mathe terminal")

comma.divine
13-12-2012, 02:30
ψήνεται κανείς να παραθέσει μερικά pros and cons να βάλει κανείς linux mint αντί για ubuntu; έχω τα 12.04 και δε μαρέσουν καθόλου (τουλάχιστον σε σχέση με τα 10.10) και σκεφτόμουν για καμιά αλλαγή. επίσης το λάπτοπ είναι αρκετά παλιό και δεν είναι για πολλά πολλά. θενξ!

rage for order
13-12-2012, 02:32
ψήνεται κανείς να παραθέσει μερικά pros and cons να βάλει κανείς linux mint αντί για ubuntu; έχω τα 12.04 και δε μαρέσουν καθόλου (τουλάχιστον σε σχέση με τα 10.10) και σκεφτόμουν για καμιά αλλαγή. επίσης το λάπτοπ είναι αρκετά παλιό και δεν είναι για πολλά πολλά. θενξ!

kubuntu αν το σηκώνει και τελειώνεις με τις βλακείες.

Beyond Within
13-12-2012, 03:01
Όντας πρόσφατος χρήστης Mint και έχοντας αποκηρύξει το ubuntu εδώ και χρόνια, μπορώ να πω:

Γαμιέται το Unity.
Το Ubuntu βιάζεται να χρησιμοποιήσει τελευταίες εκδόσεις λογισμικών, με αποτέλεσμα κάθε καινούρια έκδοση να βγάζει προβλήματα στην αρχή. Γενικά, αποφεύγουμε να βάλουμε νωρίς την τελευταία έκδοση του ubuntu και προτιμάμε τις LTS.
Πλέον έχει εμπορευματοποιηθεί σε βαθμό να δίνει πχ. τις αναζητήσεις σου στην Amazon και να σου πετάει διαφημίσεις. Αλλά αυτό μπορεί να μην σε ενοχλεί.

Το Mint έχει κάνει καταπληκτική πρόοδο στο user interface (στο ΜΑΤΕ, δεν έχω δοκιμάσει άλλο) και γενικά δεν έχω βρει κάτι αρνητικό, εκτος του ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κάνεις upgrade σε νέα έκδοση.

enitharmon
13-12-2012, 12:02
μινμιν, για να μην παρεξηγηθώ τα λινουξ κατα βάση είναι απλά. Τα βάζεις και όντως ξενοιάζεις. Θυμάμαι ακόμα όταν τα πρωτοέβαλα και μόλις τα έτρεξα δουλεύαν μοντεμ, εκτυπωτές, τα πάντα όλα χωρίς drivers και χωρίς πρήξιμο. Τα τελευταία χρόνια ήταν η πρώτη φορά που είχα τόσο σοβαρό bug, αν ήξερα λίγο παραπάνω από πισι θα έμπαινα ΒΙΟϚ κατευθείαν και θα λυνόταν το πρόβλημα. Μετά είναι όλα απλά.

Τώρα δεν ξέρω αν με επηρεάσατε, αλλά τα 12.10 δε μ'αρέσουν. Θα δοκιμάσω ΜΙΝΤ. Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Rwxamhs
13-12-2012, 12:35
. Θα δοκιμάσω ΜΙΝΤ. Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;
Kalh epilogh to mint, h8ela na kanw edit alla me prolavan alloi xrhstes.
Apo pote to fylo einai krithrio an kapoios valei Debian (poy gamaei) h oxi?

enitharmon
13-12-2012, 13:15
εσυ δε με έστελνες στην κουζίνα μου παλιά;

Rwxamhs
13-12-2012, 13:28
HUH?

enitharmon
13-12-2012, 13:37
εξηγώ εδώ, γιατί το τσατ δεν το είδες και δεν ξαναασχολούμαι: η ερώτηση ήταν ειρωνική (και ηλίθια ίσως) γιατί πολλές φορές έχεις δώσει την εντύπωση "τι τα θες τα λινουξ μωρή χιπστερ" με ένα οπσιοναλ "στην κουζινα σου".

Θα γίνω κουραστική:
Δεν ξέρω κώδικα και τα ουμπουντου τα έβαλα, γιατί όλοι λέγαν ότι είναι πανεύκολα (και ειναι), άμα ξέρεις να χειρίζεσαι windows τα καταφερνεις και με ubuntu. Ξερω όμως ότι άμα ξέρεις εντολές η ζωή σου στο λινουξ γίνεται πολύ πιο εύκολη και θεώρησα ότι όσο πάμε σε βασικές εκδόσεις λινουξ (debian στην περίπτωση μας), χρειάζονται περισσότερες γνώσεις γύρω από το τερμιναλ και έκανα χιουμορακι με το "οι γυναίκες δεν ξέρουν από κομπιουτερ λολ λολ λολ".

rage for order
13-12-2012, 13:58
εξηγώ εδώ, γιατί το τσατ δεν το είδες και δεν ξαναασχολούμαι: η ερώτηση ήταν ειρωνική (και ηλίθια ίσως) γιατί πολλές φορές έχεις δώσει την εντύπωση "τι τα θες τα λινουξ μωρή χιπστερ" με ένα οπσιοναλ "στην κουζινα σου".

Θα γίνω κουραστική:
Δεν ξέρω κώδικα και τα ουμπουντου τα έβαλα, γιατί όλοι λέγαν ότι είναι πανεύκολα (και ειναι), άμα ξέρεις να χειρίζεσαι windows τα καταφερνεις και με ubuntu. Ξερω όμως ότι άμα ξέρεις εντολές η ζωή σου στο λινουξ γίνεται πολύ πιο εύκολη και θεώρησα ότι όσο πάμε σε βασικές εκδόσεις λινουξ (debian στην περίπτωση μας), χρειάζονται περισσότερες γνώσεις γύρω από το τερμιναλ και έκανα χιουμορακι με το "οι γυναίκες δεν ξέρουν από κομπιουτερ λολ λολ λολ".

Αν κατάλαβα καλά, η όλη ιστορία έγινε γιατί πήγες να στήσεις LVM με encryption κάτι που εώ που τα λέμε ένας απλός χρήστης δεν το κάνει, σωστά;
Υπάρχει και η επιλογή μέσω του γραφικού installer να βάλεις enrcyption χωρίς πολλά πολλά. Το μειονέκτημα είναι ότι encrypted θα είναι μόνο το /home και το /swap σου το οποίο βέβαια σε καλύπτει αρκετά αλλά όχι 100%.

δοκίμασε το Kubuntu.

Rwxamhs
13-12-2012, 14:14

Θα γίνω κουραστική:
Oxi, kammia sxesh me koyzines kai hipster otan milame gia FOSS, ayta einai gia to politics ktl. Debian ama to sthseis paneykolo einai alla 8a proteina OpenSuse gia enopoihmenh empeiria KDE (to exoyn sthsei swsta, kati poy den einai trivial), kat eme safws anwtero apo kubuntu. Sthn telikh, afoy den exeis arxeia ston ypologisth, katevase 2-3 dianomes, perase tes kai opoia soy katsei sto mati krata. Mint exw se ena netbook, arketa kalo.

enitharmon
13-12-2012, 14:16
Αν κατάλαβα καλά, η όλη ιστορία έγινε γιατί πήγες να στήσεις LVM με encryption κάτι που εώ που τα λέμε ένας απλός χρήστης δεν το κάνει, σωστά;
οταν κανεις install το 12.10 σου δινει τη δυνατοτητα να κλειδωσεις το σκληρο. Βαζεις ενα passphrase χωρις την οποια δε φορτωνει. Δεν εκανα κάτι περίεργο δηλαδη, εβγαλε την επιλογη encrypt ναι/οχι, πατησα ναι, εβαλα κωδικο, τελέιωσε η εγκατασταση και στο ρησταρτ (που επρεπε να βαλω το passphrase) δεν το δεχοταν. Ουσιαστικα το encryption ή εμενα δε μου πετυχε ή είναι μάπα

Rwxamhs
13-12-2012, 14:21
οταν κανεις install το 12.10 σου δινει τη δυνατοτητα να κλειδωσεις το σκληρο. Βαζεις ενα passphrase χωρις την οποια δε φορτωνει. Δεν εκανα κάτι περίεργο δηλαδη, εβγαλε την επιλογη encrypt ναι/οχι, πατησα ναι, εβαλα κωδικο, τελέιωσε η εγκατασταση και στο ρησταρτ (που επρεπε να βαλω το passphrase) δεν το δεχοταν. Ουσιαστικα το encryption ή εμενα δε μου πετυχε ή είναι μάπα

CAPS LOCK

rage for order
13-12-2012, 14:32
α οκ, τώρα είδα ότι πρόσθεσαν καινούργιο feature στο γραφικό.

KoiliaSamprela
13-12-2012, 21:35
debian σε απλό home user απλά ΝΟ. Σεβαστό μεν το όλο νταλαβέρυ με το τι βάζουμε και τι όχι μέσα, αλλά σε ταλαιπωρεί σαν home user.
To mint είναι αξιοπρεπέστατο και το cinamon είναι επίσης χαριτωμένο. KDE (και kubuntu) το έχω απαρνηθεί εδώ και καιρό, πολλά φρου φρου και βαραίνει το εργαλείο.
Με τα red-hat-o-ειδή δεν τα πάω καλά σαν desktop , οπότε επιστρέφω σε Linux Mint αν δεν θες το unity και ubuntu.
Και για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ πλην τίμιο x-window manager , XFCE it is.

Dragonlord
17-12-2012, 13:38
επίσης σταμάτα να λες "τα" ubuntu αλλιώς γύρνα στην κουζίνα σου.

enitharmon
17-12-2012, 13:51
ασε μας ρε χακερ

tsimpouklano
06-03-2013, 13:18
Όλα τα 'χα τα ubuntu μου λειπαν, αλλά τέλως πάντων.
Λοιπόν, τα χω κάνει όλα καλά μα δεν μπορώ να συνδεθώ στο internet. Είδα αυτό το βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=rYXt0XdXlhY, αλλά δεν κατάφερα να κάνω τίποτα. Στην καρτέλα wireless (αυτήν δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω μιας και συνδέομαι ασύρματα; ) στοο ssid βάζω το όνομα του router όπως μου εμφανίζεται, όταν συνδέομαι από τα windows, ενώ στο security βάζω WAP personal και τον κωδικό σύνδεσης στο internet.

Τι κάμω λάθος;

rat_poison
06-03-2013, 14:24
δε βάζεις τον κωδικό σύνδεσης στο ίδερνε (δλδ το ppp password, αυτό που σου δίνει ο ISP), βάζεις τον κωδικό πρόσβασης στο ρούτερ
(το λεγόμενο wireless passphrase)
συνήθως είναι ένα αυτοκολλητάκι πάνω του που το λέει
μη διαλέγεις encryption method, θα τη βρει αυτόματα.

επίσης αν είσαι με τους default κωδικούς, να τους αλλάξεις γιατί κυκλοφορούν σπαστήρια για πολλά ρούτερ. να βάλεις encryption WPA2 - personal

Atropos
03-05-2013, 13:01
Είχα μείνει στα 12.04 και κάνω μία ντάμπλ αναβάθμιση τώρα στα 13.04, για πείτε...

rat_poison
03-05-2013, 13:38
εγώ τα'βαλα τα 13.04 είναι συμπαθητικά, καμία σημαντική προσθήκη από τη 12.10, αλλά αισθητά πιο γρήγορα

Atropos
03-05-2013, 16:15
Εγαμέθεν.
Δεν μου εμφανίζει μπάρα στο unity ούτε dash και βγάζει αναφορές για προβλήματα.
Ψιλοκαλύτερα με gnome αλλα πάλι βγάζει προβλήματα.
Δεν έκανα καθαρή εγκατάσταση γι αυτό μάλλον.

enitharmon
27-06-2013, 21:15
ο ρατ ειχε ποσταρει εναν ωραιο τροπο να κάνουμε μαζικο ρεσαιζ στο gimp. ή να παιξω με τερμιναλ και imagemagick που βρηκα στο γοογλε?

rat_poison
27-06-2013, 21:49
δεν έχω ιδέα τι λες για τι gimp, δε θυμάμαι καθόλου
υποθέτω ότι θες να διατηρήσεις το aspect ratio των φωτογραφιών σου, και άμα κάποια εικόνα δεν ταιριάζει με το νέο μέγεθος να παραμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει ολόκληρη στις νέες διαστάσεις

for file in /path/to/folder/containing/the/images/*
do
convert $file -resize ΜΗΚΟΣxΠΛΑΤΟΣ\! $file
done

αυτό θα γράψει πάνω στα παλιά σου αρχεία, αν θες κράτα τα ορίτζιναλ.

έδιτ
αν σε πρόλαβα τώρα που το σκέφτομαι κράτα τα ένιγουει γιατί το σκριπτ δεν το τέσταρα το 'γραψα λίγο on the fly.

KoiliaSamprela
28-06-2013, 09:42
δεν έχω ιδέα τι λες για τι gimp, δε θυμάμαι καθόλου
υποθέτω ότι θες να διατηρήσεις το aspect ratio των φωτογραφιών σου, και άμα κάποια εικόνα δεν ταιριάζει με το νέο μέγεθος να παραμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει ολόκληρη στις νέες διαστάσεις

for file in /path/to/folder/containing/the/images/*
do
convert $file -resize ΜΗΚΟΣxΠΛΑΤΟΣ\! $file
done

αυτό θα γράψει πάνω στα παλιά σου αρχεία, αν θες κράτα τα ορίτζιναλ.

έδιτ
αν σε πρόλαβα τώρα που το σκέφτομαι κράτα τα ένιγουει γιατί το σκριπτ δεν το τέσταρα το 'γραψα λίγο on the fly.

convert -resize ΜΗΚΟΣxΠΛΑΤΟΣ\! $file new_$file

και έχεις και τα 2

enitharmon
03-07-2013, 20:43
σας ευχαριστω. κανω ενα mogrify με το imagemagick μουρλια

Ethereal
12-06-2015, 18:49
εχει καταφερει κανεις να παιξει dual boot ubuntu 15 & windows 10?

KoiliaSamprela
15-06-2015, 08:33
στην θεωρία διάβασα ότι θέλει αυτό στο custom config στο grub.d/

menuentry ‘Windows 10′ {
set root='(hd0,msdos1)’
chainloader +1
}

απ εδώ αυτό
http://askubuntu.com/questions/564496/trying-to-dual-boot-ubuntu-14-10-with-windows-10-last-one-not-detected

ypersyntelikos
19-07-2015, 18:58
Για πείτε μήπως ξέρει κάποιος.

Έχω σκληρό δίσκο με τις ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ μου 2ΤΒ. Είναι τύπου fat32, γίνεται mounted κανονικά, αλλά για κάποιο λόγο είναι μόνο read-only. Οποιοδήποτε write operation θέλω να κάνω σε αυτόν, μόνο με root privileges. Χειροκίνητα βάζω στο /etc/fstab την επιλογή rw (read/write) και πάλι τίποτα.

Είμαι με fresh install ubuntu 15.04.

Τι μαλακία παίζει;

rat_poison
19-07-2015, 19:07
κάνε παστ το mtab

# cat /etc/mtab

ypersyntelikos
19-07-2015, 21:52
# cat /etc/mtab

sysfs /sys sysfs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime 0 0
proc /proc proc rw,nosuid,nodev,noexec,relatime 0 0
udev /dev devtmpfs rw,relatime,size=1966520k,nr_inodes=491630,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620,ptmxmode=000 0 0
tmpfs /run tmpfs rw,nosuid,noexec,relatime,size=395532k,mode=755 0 0
/dev/disk/by-uuid/a55ae828-5e16-4922-906e-53ecbe71c68e / ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered 0 0
securityfs /sys/kernel/security securityfs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw,nosuid,nodev 0 0
tmpfs /run/lock tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,size=5120k 0 0
tmpfs /sys/fs/cgroup tmpfs ro,nosuid,nodev,noexec,mode=755 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/systemd cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,xattr,release_agent=/lib/systemd/systemd-cgroups-agent,name=systemd 0 0
pstore /sys/fs/pstore pstore rw,nosuid,nodev,noexec,relatime 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/hugetlb cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,hugetlb 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/perf_event cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,perf_event 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/cpu,cpuacct cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,cpu,cpuacct 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/net_cls,net_prio cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,net_cls,net_prio 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/freezer cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,freezer 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/devices cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,devices 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/blkio cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,blkio 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/memory cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,memory 0 0
cgroup /sys/fs/cgroup/cpuset cgroup rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,cpuset,clone_children 0 0
systemd-1 /proc/sys/fs/binfmt_misc autofs rw,relatime,fd=33,pgrp=1,timeout=300,minproto=5,maxproto=5,direct 0 0
mqueue /dev/mqueue mqueue rw,relatime 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
hugetlbfs /dev/hugepages hugetlbfs rw,relatime 0 0
fusectl /sys/fs/fuse/connections fusectl rw,relatime 0 0
/dev/sda1 /media/System_Reserved fuseblk rw,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096 0 0
/dev/sdb1 /media/panos/MY_FUCKING_DATA fuseblk rw,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096 0 0
/dev/sdd1 /media/panos/MUSIC_YEAH vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,errors=remount-ro 0 0
binfmt_misc /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw,relatime 0 0
tmpfs /run/user/1000 tmpfs rw,nosuid,nodev,relatime,size=395532k,mode=700,uid=1000,gid=1000 0 0
gvfsd-fuse /run/user/1000/gvfs fuse.gvfsd-fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1000,group_id=1000 0 0

/dev/sdd1 /media/panos/MUSIC_YEAH vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,errors=remount-ro 0 0

Το rw εδώ μας δείχνει ότι θα έπρεπε να είναι εντάξει. Όχι;

rat_poison
19-07-2015, 22:39
μήπως ο δίσκος είναι εξωτερικός κ έχει κάποιου είδους hardware write protect?

τα fmask και dmask είναι που σου δημιουργούν το πρόβλημα

δεν ξέρω γιατί να θέλει να το σηκώνει έτσι by default

αυτός είναι ο πίνακας του τι permission σημαίνει το κάθε νούμερο στα umask fmask dmask
0 1 2 3 4 5 6 7
r + + + + - - - -
w + + - - + + - -
x + - + - + - + -

The first character represents that its an octal permissions
The second is for the owner
The third is the group
The fourth is for other, i.e any other user

αν δεν υπάρχει κάποιου είδους hardware control στο δίσκο, τότε απλά πρόσθεσε τα εξής options στο /etc/fstab fmask = 0000, dmask = 0000

Ethereal
20-07-2015, 02:06
στην θεωρία διάβασα ότι θέλει αυτό στο custom config στο grub.d/

menuentry ‘Windows 10′ {
set root='(hd0,msdos1)’
chainloader +1
}

απ εδώ αυτό
http://askubuntu.com/questions/564496/trying-to-dual-boot-ubuntu-14-10-with-windows-10-last-one-not-detected

thanks

ypersyntelikos
20-07-2015, 19:32
μήπως ο δίσκος είναι εξωτερικός κ έχει κάποιου είδους hardware write protect?

τα fmask και dmask είναι που σου δημιουργούν το πρόβλημα

δεν ξέρω γιατί να θέλει να το σηκώνει έτσι by default

αυτός είναι ο πίνακας του τι permission σημαίνει το κάθε νούμερο στα umask fmask dmask
0 1 2 3 4 5 6 7
r + + + + - - - -
w + + - - + + - -
x + - + - + - + -

The first character represents that its an octal permissions
The second is for the owner
The third is the group
The fourth is for other, i.e any other user

αν δεν υπάρχει κάποιου είδους hardware control στο δίσκο, τότε απλά πρόσθεσε τα εξής options στο /etc/fstab fmask = 0000, dmask = 0000

Έκανα edit το fstab, έβαλα τα fmask και dmask να είναι 0000, το mtab εξακολουθεί να τα δείχνει 0022. Ο δίσκος είναι εσωτερικός και δε νομίζω να έχει κάποιου είδους hardware control. (στα windows μπορώ να γράψω κανονικά δλδ)

Beyond Within
20-07-2015, 21:22
Μήπως έχεις εγκατεστημένα τα windows στο δίσκο και τον αφήνουν σε unsafe state? Έχεις κάνει κανονικό τερματισμό στα windows? Το ntfs-3g το έχεις εγκατεστημένο; Τον κατάλογο /media/panos/MUSIC_YEAH τον έχεις δημιουργήσει;

rat_poison
20-07-2015, 22:30
δεν ξέρω πόσο βοηθάει το ntfs-3g είναι vfat αφού.

ypersyntelikos
20-07-2015, 22:58
Μήπως έχεις εγκατεστημένα τα windows στο δίσκο και τον αφήνουν σε unsafe state?

Όχι!

Έχεις κάνει κανονικό τερματισμό στα windows?

Ναι, όχι ότι μπαίνω και πολύ συχνά.

Τον κατάλογο /media/panos/MUSIC_YEAH τον έχεις δημιουργήσει;

Ναι, ακόμα και όταν κάνω unmount τον σκληρό ο φάκελος /media/panos/MUSIC_YEAH μένει εκεί άδειος.

Θενξ για το ενδιαφέρον btw

Beyond Within
21-07-2015, 04:58
Τσέκαρε στο dmesg μήπως γράφει καμιά πληροφορία γιατί το κάνει read only. Ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο filesystem και χρειάζεται fsck.
Όταν λες "Οποιοδήποτε write operation θέλω να κάνω σε αυτόν, μόνο με root privileges" εννοείς ότι με ένα sudo μπορείς να γράψεις απευθείας ή ότι απλά μπορείς να το κάνεις mount με read/write?

KoiliaSamprela
21-07-2015, 08:08

Έχω σκληρό δίσκο με τις ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ μου 2ΤΒ. Είναι τύπου fat32, γίνεται mounted κανονικά, αλλά για κάποιο λόγο είναι μόνο read-only. Οποιοδήποτε write operation θέλω να κάνω σε αυτόν, μόνο με root privileges. Χειροκίνητα βάζω στο /etc/fstab την επιλογή rw (read/write) και πάλι τίποτα.

Τι μαλακία παίζει;

λοιπόν ανοίγεις 2 κονσόλες , στην μια είσαι ρουτ

κονσολα 1 (σαν απλός user)

touch lalakis /media/panos/MUSIC_YEAH/

αν σε αφήσει λες, αν οχι τότε

κονσολα 2 (root)

grep sdd1 /var/log/messages

grep sdd1 /var/log/syslog

dmesg | grep sdd1

σε κάποια από αυτές τις 3 εντολές θα σου βγάλει κάτι σχετικό με fat fs

εφόσον όντως σου το βγάλει τότε κάνεις umount τον δίσκο και μπουμπουνάς αυτό
fsck.vfat -a /dev/sdd1
και λογικά με remount θα γράφουν όλοι

Φιλική συμβουλή κάνε το fat32 κάτι άλλο είναι ένα πολύ κακό fs

KoiliaSamprela
21-07-2015, 08:13
Τσέκαρε στο dmesg μήπως γράφει καμιά πληροφορία γιατί το κάνει read only. Ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο filesystem και χρειάζεται fsck.
Όταν λες "Οποιοδήποτε write operation θέλω να κάνω σε αυτόν, μόνο με root privileges" εννοείς ότι με ένα sudo μπορείς να γράψεις απευθείας ή ότι απλά μπορείς να το κάνεις mount με read/write?

απάντησα πριν δω τα δικά σου , ζωζντός !

ypersyntelikos
23-07-2015, 08:35
Θενξ και πινξ

μόλις πάω σπίτι επανέρχομαι

ypersyntelikos
12-08-2015, 19:48

Τι μαλακία παίζει;

λοιπόν ανοίγεις 2 κονσόλες , στην μια είσαι ρουτ

κονσολα 1 (σαν απλός user)

touch lalakis /media/panos/MUSIC_YEAH/

αν σε αφήσει λες, αν οχι τότε

κονσολα 2 (root)

grep sdd1 /var/log/messages

grep sdd1 /var/log/syslog

dmesg | grep sdd1

σε κάποια από αυτές τις 3 εντολές θα σου βγάλει κάτι σχετικό με fat fs

εφόσον όντως σου το βγάλει τότε κάνεις umount τον δίσκο και μπουμπουνάς αυτό
fsck.vfat -a /dev/sdd1
και λογικά με remount θα γράφουν όλοι

Φιλική συμβουλή κάνε το fat32 κάτι άλλο είναι ένα πολύ κακό fs

Λοιπόν, σόρρυζ για την καθυστέρηση αλλά την ίδια μέρα δεν πρόλαβα τίποτα και την επόμενη έφυγα διακοπές. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

~# cat /var/log/syslog | grep sdd1

Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/05efi on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/10freedos on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga 10freedos: debug: /dev/sdd1 is a FAT32 partition
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/10qnx on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga 10qnx: debug: /dev/sdd1 is not a QNX4 partition: exiting
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/20macosx on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga macosx-prober: debug: /dev/sdd1 is not an HFS+ partition: exiting
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/20microsoft on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga 20microsoft: debug: /dev/sdd1 is a FAT32 partition
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/30utility on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga 30utility: debug: /dev/sdd1 is a FAT32 partition
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/40lsb on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/70hurd on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/80minix on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/83haiku on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga 83haiku: debug: /dev/sdd1 is not a BeFS partition: exiting
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/90linux-distro on mounted /dev/sdd1
Aug 12 19:35:09 bungabunga os-prober: debug: running /usr/lib/os-probes/mounted/90solaris on mounted /dev/sdd1

και στη συνέχεια μπουμπούνισα αυτό.

~$ sudo fsck.vfat -a /dev/sdd1
fsck.fat 3.0.27 (2014-11-12)
There are differences between boot sector and its backup.
This is mostly harmless. Differences: (offset:original/backup)
29:08/00
Not automatically fixing this.

και όπως είναι φυσικό, χωρίς sudo έπαιξε αυτό:

~$ touch lalakis /media/panos/MUSIC_YEAH/
touch: setting times of ‘/media/panos/MUSIC_YEAH/’: Permission denied

Σημείωση, η εντολή fsck.vfat -a /dev/sdd1 δεν τερμάτισε μόνη της, την τερμάτισα εγώ με ctrl-C. Είχε σταματήσει στο σημείο που σας δείχνω πιο πάνω.

Θενξ για το ενδιαφέρον αλλά δε φαίνεται να γίνεται δουλειά εύκολα. Υπάρχει τρόπος να αλλάξω filesystem χωρίς να πειραχτεί το περιεχόμενο; (ο υπεραισιόδοξος ξερω γω)

KoiliaSamprela
12-08-2015, 22:20
σου εκανε φιξ τον δίσκο , νομίζω δεν έπρεπε να το κόψεις και ας το άφηνες ένα βράδυ :)

ypersyntelikos
12-08-2015, 23:22
σου εκανε φιξ τον δίσκο , νομίζω δεν έπρεπε να το κόψεις και ας το άφηνες ένα βράδυ :)

Λοιπόν παίδες το πρόβλημα έφτιαξε. Μάλλον ήταν λάθος δικό μου στο fstab. Μετά το mountpoint έπρεπε να βάλω τα rw,uid=1000,gid=1000 κολλητά και μετά 0 0. Επίσης έμαθα μέσα από όλα αυτά ότι ο FAT δίσκος δεν υπακούει σε permissions φάση chmod αλλά "υπακούει" απλώς σε χρήστες. Λογικά, τα uid/gid πεδία στο fstab είναι για αυτό το σκοπό.

Όπως και να'χει, ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα σας αγαπώ για πάντα. :pink::teddy::pink::teddy::pink::teddy::pink::teddy::pink::teddy::pink::teddy:

Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή τρέχει ΜΠΟΜΠΑ το καινούριο ubuntu 15.04 (φυσικά με ΓΚΝΟΜΑΡΑ 3 πάνω) και ένα ωραίο smb δικτυάκι για να βλέπουν τις ταινίες-μουσικές-σειρές όλες οι συσκευές του σπιτιού (ΚΑΙ το raspberry ;) )

Επίσης για file manager χρησιμοποιώ thunar, για το λόγο του ότι μπορώ να δημιουργώ συντομεύσεις με γρήγορο τρόπο (πχ, δεξί κλικ σε ένα αρχείο -> enqueue in audacious).

Για mp3/φλαψ player χρησιμοποιώ audacious (λόγω του ότι είναι ό,τι πιο κοντά στο winamp).

Για ταινίες - σειρές το -δε μας πρόδωσες ποτέ- vlc (μαζί με ένα ωραιότατο pluginάκι για subs, το VLsub).

Κατεβαστήρια: deluge για τόρρεντζ, Nicotine+ για εμάς που ακόμα είμαστε μερακλήδες με το soulseek (χρήστης vibrio, btw).

Τα windows υπάρχουν μόνο για παιχνίδια, και συγκεκριμένα για ΝΒΑ2Κ. (Hearthstone και Football Manager παίζουν μπομπάτα και στο Ubuntu)

Η φάση είναι gnome πάντως.

Αν έχετε όρεξη, πείτε κι εσείς tips & tricks για να γίνει το linux του κάθε ERίτη καλύτερο.

rat_poison
13-08-2015, 00:33
έβαλα xfce

δεν κοίταξα ξανά ποτέ πίσω μου

cyber_lingas
13-08-2015, 03:24
Αν έχετε όρεξη, πείτε κι εσείς tips & tricks για να γίνει το linux του κάθε ERίτη καλύτερο.

O mpv player (fork του mplayer2 http://mpv.io/) μου έπαιξε άνετα κάποια 1080p h265 που ζοριζόταν ο vlc. (Αλλά εξαρτάται και απο το μηχάνημα σου αυτό)

KoiliaSamprela
13-08-2015, 09:33
έβαλα xfce

δεν κοίταξα ξανά ποτέ πίσω μου

tsimpouklano
29-08-2017, 21:14
Να ρωτήξω, για μας που θέλουμε και Linux και Photoshop, υπάρχει τρόπος να γίνει η δουλειά;

Παρεμφερές απόσο είδα είναι το GNU, αλλά η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι να μαθαίνω το μαθαίνω απ' την αρχή.

ypersyntelikos
30-08-2017, 00:59
Πόσο σοβαρή δουλειά θέλεις να κάνεις;

το GNU που λες είναι άλλο πράγμα, μάλλον εννοείς το Gimp. Με Gimp + Inkscape (παραλλαγή illustrator) σίγουρα μπορείς να βγάλεις πολύ σοβαρό αποτέλεσμα. Αν είσαι όμως επαγγελματίας γραφίστας προφανώς δε σου κάνουν για κανένα λόγο.

Ένας άλλος τρόπος να τρέξεις προγράμματα Windows σε Linux είναι το wine, αλλά με το photoshop δεν το έχω δοκιμάσει να δω.

Ικόνοκλαστ εμφανίσου

tsimpouklano
30-08-2017, 02:44
GNU Image Manipulation Program
(το manipulation είναι σα να επιφέρει 15 χρόνια κάθειρξη)

Για καμιά αφίσα, καμιά επεξεργασία εικόνας το θέλω, και από αυτά που λες μια χαρά πρέπει να βολεύουν και αυτά, απλά έχω συνηθίσει το photoshop, για αυτό και είπα να ρωτήξω. Με αυτό το wine, θα επιβαρύνεται πολύ η λειτουργία του υπολογιστή;

KoiliaSamprela
30-08-2017, 09:19
Το wine γενικά είναι καλό αλλά βαραίνει τον υπολογιστή όταν το χρησιμοποιείς
Η απάντηση στο πως τρέχεις photoshop στο linux είναι εδώ https://www.playonlinux.com/en/supported_apps-6-0.html το οποίο είναι αρκετά τίμια φάση.
Try and cry θα σου έλεγα, και αν δεν σε καλύπτει σε ταχύτητα / resources τότε βάλε Gimp που μόλις το συνηθίσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και κάνε κλικ ΕΔΩ (https://www.google.gr/search?q=from+photoshop+to+gimp)

tsimpouklano
30-08-2017, 13:47
Μιας και υπάρχει η επιλογή να κάνουμε το GIMP a la Photoshop, θα το δοκιμάσω να δω πως πάει.
Χίλια ευχαριστώ Κοιλιά!

tsimpouklano
07-09-2017, 17:12
Μία απορία σχετικά με GIMP:
ενώ στο Photoshop τα .psd αρχεία που δημιουργούσα - συνήθως 50x70 εκ. αφισάκια 300dpi - δεν ξερπερνούσαν τα 10ΜΒ, τώρα κατά τη δημιουργία αρχείου (στο GIMP πάντα) ανάλογων διαστάσεων και dpi), το πρόγραμμα με προειδοποιεί πως το μέγεθός του θα είναι γύρω στα 150ΜΒ. Λύνεται κάπως αυτό, δεδομένου ότι δε μπορούμε να μιλαμε για τέτοιου μεγέθους αρχεία;

ypersyntelikos
07-09-2017, 17:30
Όταν κάνεις export δε σε βάζει να διαλέξεις quality? Λογικά το έχεις στο μαξ

ypersyntelikos
07-09-2017, 23:57
Και να ρωτήσω ρε παιδιά... Έχει κανείς υπ'όψιν του κανένα έτοιμο ωραίο web applicationάκι για video streaming? Έχω ένα μηχάνημα Ubuntu Server, θέλω να του βάλω 5 βίντεος στο σκληρό του και να παίζουν σαν "media center" από τον browser του client...

Κααατι σαν αυτό περίπου.. https://codepen.io/cwaldau/pen/JbXjKW

θενξ

cyber_lingas
08-09-2017, 00:34
Και να ρωτήσω ρε παιδιά... Έχει κανείς υπ'όψιν του κανένα έτοιμο ωραίο web applicationάκι για video streaming? Έχω ένα μηχάνημα Ubuntu Server, θέλω να του βάλω 5 βίντεος στο σκληρό του και να παίζουν σαν "media center" από τον browser του client...

Κααατι σαν αυτό περίπου.. https://codepen.io/cwaldau/pen/JbXjKW

θενξ

Αυτός φαίνεται να χρησιμοποιεί το https://plyr.io/
Παρόμοιο και το http://videojs.com/

Αν θες κάτι πολύπλοκο https://nextcloud.com/ ??

Once_Emperor
08-09-2017, 10:13
Τσέκαρε Plex και Emby

OniBocho
08-09-2017, 10:39
Η λύση του plex δεν είναι κακή, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίζει από embedded player. Νομίζω θέλει το δικό του client πρόγραμμα. Γενικά, ότι και να βάλεις, αν δε μιλάμε για LAN, προϋποθέτει ότιι η γραμμή στην οποία θα στέλνει ο server να έχει μπόλικο upload. Επίσης, αν πας στη λύση του plex, θα πρέπει να έχει ο ίδιος ο server την επεξεργαστική ισχύ να κάνει το encoding και να το στείλει (πιθανότατα την έχει, απλώς δε μας έγραψες τι μηχάνημα είναι).

ypersyntelikos
08-09-2017, 10:49
Ευχαριστώ παίδες. Θα δοκιμάσω και θα σας πω.

ypersyntelikos
08-09-2017, 10:51
Η λύση του plex δεν είναι κακή, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίζει από embedded player. Νομίζω θέλει το δικό του client πρόγραμμα. Γενικά, ότι και να βάλεις, αν δε μιλάμε για LAN, προϋποθέτει ότιι η γραμμή στην οποία θα στέλνει ο server να έχει μπόλικο upload. Επίσης, αν πας στη λύση του plex, θα πρέπει να έχει ο ίδιος ο server την επεξεργαστική ισχύ να κάνει το encoding και να το στείλει (πιθανότατα την έχει, απλώς δε μας έγραψες τι μηχάνημα είναι).

Όχι όχι ο client δε θέλω να χρειάζεται να κάνει τίποτα. Απλά να μπαίνει στην IP του server από τον browser και να πατάει play. Απολύτως τίποτα άλλο. Ο Emby μου φάνηκε οκ και εύκολος στο στήσιμο. Θα δοκιμάσω το απόγευμα και θα επανέλθω. Ευχαριστώ

BLiTzER
08-09-2017, 17:59
Εδώ είναι το thread που ρωτάμε πώς θα κάνουμε Windows το Linux μας, αλλά χρησιμοποιούμε Linux anyway;

rat_poison
08-09-2017, 20:11
θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος

έχεις κάποια διανομή linux και θες να την κάνεις να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με τα windows?

δεν έχεις διανομή linux και ψάχνεις μία που να μοιάζει όσο το δυντόν περισσότερο με τα windows?

Θες ένα UΙ όσο το δυνατόν πιο κοντά στα windows, (μπάρα και active applications κάτω, main menu αριστερά, widgets και tray icons δεξιά);

BLiTzER
09-09-2017, 23:15
Uhm... I was being sarcastic. Εγώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω Linux, εκτός αν χρειάζομαι Linux.

rat_poison
11-09-2017, 17:33
Uhm... χαχα;

BLiTzER
11-09-2017, 17:40
Γλυκούλη. :pink:

tsimpouklano
14-10-2017, 16:41
Για κάποιον γαμημένο λόγο έχει φάει σκάλωμα το libre office και δεν ανοιίγει το Writer, με τα υπόλοιπα (impress, calc κλπ) να ανοίγουν κανονικότατα. Το χε ξανακάνει στο παρελθόν αλλά με ένα reinstall άνοιγε κανονικά. Τώρα, παρά τα reinstalls, τίποτα. Γεια και σε σένα blitzer.

KoiliaSamprela
14-10-2017, 17:21
Για κάποιον γαμημένο λόγο έχει φάει σκάλωμα το libre office και δεν ανοιίγει το Writer, με τα υπόλοιπα (impress, calc κλπ) να ανοίγουν κανονικότατα. Το χε ξανακάνει στο παρελθόν αλλά με ένα reinstall άνοιγε κανονικά. Τώρα, παρά τα reinstalls, τίποτα. Γεια και σε σένα blitzer.

δοκίμασε να το ανοίξεις από κονσόλα και πες μας τι σε έβγαλε

στην κονσόλα θα τρέξεις αυτό

libreoffice --writer

tsimpouklano
16-10-2017, 00:33
Για κάποιονα λόγο, αφότου (ξανα)απεγκατέστησα το libre office και εγκατέστησα ΜΟΝΟ το writer, ανοιξε κανονικά. Οπότε για όλα manually με βλέπω. Ό,τι ναναι.

ypersyntelikos
25-10-2017, 19:12
https://i.imgur.com/DO8KcTF.jpg

νομίζω σε αυτό το θρεντ ταιριάζει καλύτερα

lady_of_winter
25-10-2017, 19:48
χαχαχαχαχα εύκολα πραγματικότητα

στο ίδιο στυλ
https://media.giphy.com/media/l2JJB1ynX1hkZ3nfa/giphy.gif

Λασπόνερα
03-01-2019, 18:33
Επειδή το πισί σέρνεται και χρήματα προς το παρόν για μια σοβαρή αναβάθμιση δεν υπάρχουν είπα να ξανακάνω dual boot όπως είχα έναν καιρό.
Στη συρρίκνωση τόμου που πήγα να κάνω, αν και έχω 35 γίγα ελεύθερα μου αφήνει μόνο 9 γίγα στα οποία δε χωράνε, γιατί; Έκανα ανασυγκρότηση δεν ελευθέρωσε ούτε mb.
Δεύτερη ερώτηση, αν δε μπορέσω να τα βάλω στο C, γίνεται χωρίς πολλή μανούρα να τα εγκαταστήσω σε άλλο σκληρό;
Μερσί.