Υπάρχουν αρκετές έγκυρες πηγές για όλα αυτά όμως, εάν και εφόσον κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά. Για ωμοφαγία, χορτοφαγία κτλ.
It is known.
κάτσε ν' αρχίσει τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης το Κόμμα όπως όταν τους έτρεχε στο Να και θα δείτε τι σημαίνει περιφρούρηση περιβάλλοντος.
Για αυτά τα δύο συγκεκριμένα ναι, κυρίως για την χορτοφαγία όπου υπάρχει ένα ικανοποιητικά μεγάλο κομμάτι έρευνας στην σωστή χορτοφαγική διατροφή. Η ωμοφαγία, όμως, είναι κάπως επικίνδυνη, από την άποψη ότι δύσκολα σχηματίζει κανείς μία σωστή πλήρη δίαιτα (χωρίς έλλειψη σε βιταμίνες B12 και D, σίδηρο, ασβέστιο, κλπ. κλπ.), η δε καταλληλότητα για βρεφικές ηλικίες είναι ένα μεγάλο ζήτημα.
Σε κάθε περίπτωση, διατροφικά είναι τζάμπα κόπος όταν μπορείς να έχεις μία πλήρη σωστή διατροφή, αν δεν βάζεις τους περιορισμούς της όλης χαζής φιλοσοφίας των vegans.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Δε θυμάμαι να σου παραθέσω λινκ*, αλλά μπορείς να έχεις σχεδόν πλήρη δίαιτα όντας ωμοφάγος. Είχα ασχοληθεί παλιότερα αλλά δε με συγκίνησε. Κατά τα άλλα ότι λέει η υπογραφή μου =)
εδιτ: με σοβαρές αναφορές σε πηγές κτλ ε. Όσον αφορά τα βρέφη, το βρίσκω ακραίο. Πιστεύω πως πρέπει να είναι επιλογή του ατόμου του ίδιου.
Last edited by Tispanagias tamatia; 11-05-2010 at 01:36.
It is known.
Κανένας λόγος, εκτός και αν θες να κανονίσεις να πας στο Μπριτζολάτορα να φας ένα κοπάδι πρόβατα και δε βρίσκεις παρέα![]()
μια χαρά μπορείς να τρως ωμά, ειδικά τα θαλασσινά αν δεν τα σιχαίνεσαι ΟΛΑ τρώγωνται και ωμά. Οσο για τα μωρά, τα πολτοποιείς, όπως έχω δει να κάνουν οι εσκιμώοι για κρέας, ψάρια, κλπ, αλλά μερικές τροφές ΔΕΝ μπορούν να φαγωθούν αν δεν μαγειρευτούν, πχ μελιτζάνες, πατάτες, μερικά μανιτάρια ή χόρτα που πρέπει να διασπαστούν οι όποιες τοξίνες έχουν, κλπ.
Γενικά πάντως, το να είσαι ωμοφάγος από ιδεολογία είναι μαλακία, αλλά έχουν πολλά σωστά στο σκεπτικό τους, το καλύτερο είναι να τρως ωμά την εποχή που είναι κάποια φυτά τρυφερά, τότε έιναι στο φουλ όλα τα συστατικά τους. μετά όταν αρχίζουν να σκληραίνουν ή και να ξεραίνονται τα τρως μαγειρεμένα (πχ όσπρια)
Ξέρετε γιατί όταν κάνετε μπάνιο στον Αμαζόνιο πρέπει να φοράτε... προφυλακτικό;
http://www.trollart.com/sound/candiru/index.html
http://rockandecology.blogspot.com/
Παραθέτω ατάκα απο χαζό sxe αλήτη της φρουτόκρεμας:
"Paw na piw kamia sogia na strwsw"
X x X tattoo στο χέρι και τετοια.
Είμαι ο μόνος που γελάω όποτε βλέπω την λέξη vegan?
Μου'ρχεται στο μυαλό peta fag 17 χρονών,που στα 20 θα σνιφάρει κόκα και θα περνει roids.
Αρκετά κλασική κατάληξη αμερικανών teen vegans.
Μηδέν.
Drumsick,δεν αναφερόμουν σε πρώην emo,αλλα μια παρτίδα Αθηναίων νεοχίππηδων,τους τύπικαλ που συναντάς κέντρο,και είναι στην καλύτερη περίπτωση χαλβάδες.
Όταν δεν σπάνε πούτσες παλεύονται,απλα η συζήτηση πάντα η θα καταλήξει σε χόρτο,η αντίσταση,η ska.
Και για σκάκι να μιλήσεις παλι εκει θα το πάνε.
Για τους αντίστοιχους συνομιληκούς σου δεν ξέρω βέβαια,ενδιαφέροντα ολα αυτα που μας λές,αλλα και πάλι μηδενική συγκίνηση.
Δεν πειράζουν i guess.
^ Ένα θετικό.
hang all hope from the nearest tree
Αυτο που με ενοχλεί γενικά είναι ο όλος τρόπος σκέψης που καταλήγει στον συνδυασμό χορτοφαγίας, εναλλακτικών "θεραπειών", βιολογικών προϊόντων κλπ. Κι εντάξει, η διάδοση της χορτοφαγίας είναι ακίνδυνη, η διάδοση όμως θεραπειών (χειροπρακτική, holistic medicine, ομοιοπαθητική, κλπ) που δεν έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους - κι αντιθέτως, μετά από τόσα χρόνια έρευνας, μπορείς με σιγουριά να πεις πως είναι κομπογιαννιτισμός, είναι επικίνδυνη όταν παραγκονίζει επιστημονικές θεραπείες.
Θεωρώ εν γένει επικίνδυνο αυτό τον τρόπο σκέψης που βασίζεται σε κάποιας μορφής πίστη ή σχέσεις εμπιστοσύνης, κι όχι στην λογική σκέψη και την επιστημονική μεθοδολογία.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Οκ ναι, δεν έχεις άδικο και είσαι ο μόνος που δικαιολόγησε με λογικά επιχειρήματα την αντιπάθειά του προς τους νεοχίππιδες, γιαυτό ρισπέκτ.
Πάντως τελευταία μου λένε όλο και περισσότεροι να δοκιμάσω την ομοιοπαθητική για κάτι θέματα υγείας που'χω =Ρ
Εμένα το μόνο που με ενοχλεί στην συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, το οποίο όμως συμβαινει σε πολλές κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, είναι ότι έχουν γενικώς μια λογική Ιαχωβά "εμείς έχουμε δει το φως και την αλήθεια της ζωής" και επιδίδονται, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σε αναπόδεικτες, εν γένει, πρακτικές, για να τονίσουν την διαφορετικότητά τους. Ένα μάτσο κόμπλεξ με πόδια κοινώς, και αν πας να τους την πεις θα σου πουν "noooo you're being ignoraaaant" και θα νομίσουν ότι είναι τόσο σοφοί που δεν μπορείς να φτάσεις το επίπεδό τους. Άλλά όπως είπα και παραπάνω αυτό αντιπροσωπεύει αρκετές ομάδες στην Ελλάδα, οπότε τους βάζω στο ίδιο καζάνι με αυτούς και τους σιγοβράζω μέχρι να γίνουν τρυφεροί σαν αρνάκι γάστρας.