Page 199 of 301 FirstFirst ... 99149189197198199200201209249299 ... LastLast
Results 2,971 to 2,985 of 4511

Thread: Me pairnoun fantaro

alan turing hyatari's Avatar

ρέιβεν κρατάω μόνο την τελευταία σου πρόταση και το δέχομαι, ακόμα κι αν διαφωνώ "ιδεολογικά". αυτός, ναι, είναι ένας λόγος που βγάζει νόημα, και βγάζει νόημα ακόμα παραπάνω για έναν νέο που έχει φάει κάποια χρόνια από τη ζωή του για να κάνει κάτι παραπάνω. όλα τα υπόλοιπα, συγγνώμη που το λέω, είναι τρόποι να δικαιολογήσεις εσύ (και ο οποιοσδήποτε, μην το παίρνεις προσωπικά) τις αποφάσεις σου στον εαυτό σου για να νιώθεις λιγότερο μαλάκας. κρατάω επίσης και τις δύο τελευταίες γραμμές του ποστ του κάρχαρτ που είναι τελικά το ζουμί. γενικά όλοι έχουμε κάνει ηλίθιες επιλογές στη ζωή μας και όλοι έχουμε κάνει πράγματα που μισούμε και όλοι έχουμε σιχαθεί κάποια στιγμή τον εαυτό μας γι΄αυτό. αλλά τουλάχιστον, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί με οποιαδήποτε έννοια, καλό είναι να μην προσπαθούμε μετά να κρυβόμαστε, πόσο μάλλον να προσπαθούμε να πείσουμε και τους άλλους.

edit : ήρθε και το φοβερό ποστ του κρουξ στο μεταξύ. παραβλέπω όλα τα άσχετα παραδείγματα/παραθέσεις, και λέω το εξής : φίλε κρουξ σκύψε το κεφάλι λοιπόν αλλά σκάσε και μην προσπαθείς να παρουσιάζεσαι περήφανος γι'αυτό. [κνε] και όταν κάποιοι στιγμή οι κρουξ του κόσμου σταματήσουν να δίνουν κώλο τόσο εύκολα, ίσως ο μικρός μελλοντικός κρουξ να χρειαστεί να δίνει κώλο για λιγότερα πράγματα [/κνε].
    Last edited by hyatari; 22-04-2010 at 12:50.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

και οι δύο λογικές είναι ισοπεδωτικές, καθότι οι επιλογή της πορείας του καθενός είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση. έχω κολλητό ο οποίος πήρε Ι5, αλλά αναγκάστηκε να περάσει 4 φορές από επιτροπή και να πάρει τις αντίστοιχες αναβολές, ετήσιες ή διετείς. αποτέλεσμα ήταν να ξεμπερδέψει οριστικά στα 31 του και να μην έχει δουλέψει ούτε λεπτό μέχρι τότε (είναι καθηγητής) και να τον συντηρεί η οικογένειά του. επίσης, στις επιτροπές έπαιρνε τη μάνα του και την έβαζε να λέει στους γιατρούς ότι τον έσωσε από απόπειρα αυτοκτονίας και ότι παίρνει βαριά αντικαταθλιπτικά.

κάποιος μπορεί να ανταπεξέρχεται σε αυτές τις καταστάσεις. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε θα έβαζα ποτέ σε τέτοια δοκιμασία τη μάνα μου, ούτε θα μπορούσα να ζητάω από τον πατέρα μου χαρτζιλίκι, από τη στιγμή που δεν του περισσεύουν. οπότε υπηρετείς, ξεμπερδεύεις, αποκομίζεις ό,τι καλύτερο μπορείς και κοιτάς μπροστά. αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης. τον κολλητό μου δεν τον χάλασε που επέλεξε αυτό το δρόμο.
    Last edited by Raven Lord; 22-04-2010 at 12:48.
    Rock or Nothing

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Krux View Post
    δεν ήθελα επίσης να παρουσιαστώ στο μεγαλό πεύκο
    εθελοντικά δε πας εκεί;

όχι απαραίτητα. απλά μένεις "εθελοντικά". (και καλά)
    Rock or Nothing

Mazikeen Krux's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Quote Originally Posted by Krux View Post
    δεν ήθελα επίσης να παρουσιαστώ στο μεγαλό πεύκο
    εθελοντικά δε πας εκεί;
    οχι.

όταν μας έστειλαν στρατολογικό στο σχολείο είχα δηλώσει πεζικό.

όταν ήρθε το πρώτο χαρτί ήταν ειδικές δυνάμεις, πήρα απαλλαγή λόγω σπουδών και το δεύτερο πάλι ειδικές δυνάμεις ήρθε.
    οχι οτι λιγότερη πούτσα φάγαμε στα ΤΘ απλά εκεί η καθυστέρηση δεν περιγράφεται.
    I'll bury you in your god's fucked garden

Quote Originally Posted by hyatari View Post
    ρέιβεν κρατάω μόνο την τελευταία σου πρόταση και το δέχομαι, ακόμα κι αν διαφωνώ "ιδεολογικά".
    ιδεολογικά φίλε ηυαταρι διαφωνώ με άπειρες καταστάσεις, αλλά από την άλλη δε νομίζω να συμφωνούν και πολλοί με τον τρόπο που θα ήθελα εγώ να είναι οργανωμένη η ανθρωπότητα. οπότε για να συμβιώσω με τους υπόλοιπους - ως κοινωνικό ον - πρέπει να κάνω υποχωρήσεις. αλλιώς είμαι για να πάρω τα βουνά.
    νομίζεις έχω καμιά όρεξη να δουλεύω? ως ζώα έχουμε εξελιχθεί ώστε να θέλουμε να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, με το λιγότερο δυνατό κόπο. αυτή είναι η μόνη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    Rock or Nothing

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    και οι δύο λογικές είναι ισοπεδωτικές, καθότι οι επιλογή της πορείας του καθενός είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση. έχω κολλητό ο οποίος πήρε Ι5, αλλά αναγκάστηκε να περάσει 4 φορές από επιτροπή και να πάρει τις αντίστοιχες αναβολές, ετήσιες ή διετείς. αποτέλεσμα ήταν να ξεμπερδέψει οριστικά στα 31 του και να μην έχει δουλέψει ούτε λεπτό μέχρι τότε (είναι καθηγητής) και να τον συντηρεί η οικογένειά του. επίσης, στις επιτροπές έπαιρνε τη μάνα του και την έβαζε να λέει στους γιατρούς ότι τον έσωσε από απόπειρα αυτοκτονίας και ότι παίρνει βαριά αντικαταθλιπτικά.

κάποιος μπορεί να ανταπεξέρχεται σε αυτές τις καταστάσεις. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε θα έβαζα ποτέ σε τέτοια δοκιμασία τη μάνα μου, ούτε θα μπορούσα να ζητάω από τον πατέρα μου χαρτζιλίκι, από τη στιγμή που δεν του περισσεύουν. οπότε υπηρετείς, ξεμπερδεύεις, αποκομίζεις ό,τι καλύτερο μπορείς και κοιτάς μπροστά. αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης. τον κολλητό μου δεν τον χάλασε που επέλεξε αυτό το δρόμο.
    αυτό ακριβώς είναι το πόιντ μου και απορώ γιατί δε γίνομαι κατανοητός. το ι5, και κατ'επέκτασιν οποιαδήποτε προσπάθεια για αποφυγή/καταπολέμηση οποιασδήποτε ηλιθιωδώς επικρατούσας "άδικης" κοινωνικής κατάστασης, ΔΕΝ είναι η εύκολη λύση, όπως συχνά και εξοργιστικά παρουσιάζεται/υποστηρίζεται από τους Η του κόσμου για να νιώθουν ότι έχουν περισσότερες τρίχες στα παπάρια τους. όσο για το θέμα που συζητάμε τώρα, δε θέλω να επεκταθώ σε προσωπικά παραδείγματα, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις (και οικονομικά και ψυχολογικά). αλλά ναι, σίγουρα δεν είναι εύκολο.

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    Quote Originally Posted by hyatari View Post
    ρέιβεν κρατάω μόνο την τελευταία σου πρόταση και το δέχομαι, ακόμα κι αν διαφωνώ "ιδεολογικά".
    ιδεολογικά φίλε ηυαταρι διαφωνώ με άπειρες καταστάσεις, αλλά από την άλλη δε νομίζω να συμφωνούν και πολλοί με τον τρόπο που θα ήθελα εγώ να είναι οργανωμένη η ανθρωπότητα. οπότε για να συμβιώσω με τους υπόλοιπους - ως κοινωνικό ον - πρέπει να κάνω υποχωρήσεις. αλλιώς είμαι για να πάρω τα βουνά.
    νομίζεις έχω καμιά όρεξη να δουλεύω? ως ζώα έχουμε εξελιχθεί ώστε να θέλουμε να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, με το λιγότερο δυνατό κόπο. αυτή είναι η μόνη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ε κάνουμε κύκλους τώρα. εφόσον έτυχε (ευτυχώς ή δυστυχώς) να γεννηθείς στο συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον, δε σου ζητάω να μην κάνεις τις απαραίτητες υποχωρήσεις. αλλά στο μυαλό μου υπάρχουν σαφείς γραμμές που ορίζουν το "απαραίτητο" και σαφείς τρόποι που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το απαραίτητο όταν δεν το θεωρούμε και τόσο απαραίτητο (αν θες κάνουμε διαφορετική κουβέντα γι'αυτό, αν και μάλλον έχουν ειπωθεί πλειστάκις αυτά). δε σου είπα ούτε να παρασιτίσεις ούτε να φοροδιαφύγεις εις βάρος του διπλανού σου. κράτα μόνο αυτά που είπα στα προηγούμενα ποστς και μην το παίρνεις προσωπικά. κακώς επεκτάθηκα. η όλη αντίδραση μου εγκειται στον παραλογισμό που υπέδειξα με σαφήνεια στο πρώτο μου ποστ. ένα απλό "προτιμάω ΑΥΤΕΣ τις μαϊμουδιές από τις ΑΛΛΕΣ επειδή είναι πιο εύκολο για ΜΕΝΑ" θα μου αρκούσε. και αυτή είναι η διαφορά που έχεις εσύ από τους κρουξ (κακομοίρηδες φουκαράδες) και από τους Η (μαλάκες από επιλογή) του κόσμου.
    Last edited by hyatari; 22-04-2010 at 13:13.

Συμφωνώ με Raven στα περισσότερα αν όχι όλα από αυτά που έγραψε πιο πάνω.

@Hyatari
    Υπάρχει κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Για κάποιους έχει σημασία, για κάποιους όχι. Το να πάω να κάνω τον τρελό, τον κομπλεξικό, το παιδάκι της μαμάς, σε ψυχιάτρους και γιατρούς, για παραπάνω από μία φορές, το να περάσω 2 χρόνια έχοντας στο μυαλό μου αυτό το πράμα (γιατί Ι5 δε σου δίνουν κατευθείαν, πας από αναβολή σε αναβολή μέχρι τα 2 χρόνια από όσο ξέρω), για μένα είναι ξεφτίλα. Προσωπική ξεφτίλα και ας μην το ξέρει κανείς άλλος. Σαφώς όσο είσαι φαντάρος κάνεις πράγματα που δε θες, κάνεις τον υπηρέτη ηλιθίων, παίζεις σε ένα "θέατρο", αλλά ξέροντας ότι είσαι υποχρεωμένος από το σύνταγμα και τους νόμους να το κάνεις (ναι, αυτά τα οποία σε άλλες περιπτώσεις γκρινιάζεις για ποιό λόγο δεν τηρούνται), το κάνεις.

Πέρασα το μεγαλύτερο τη θητεία μου στο Τ/ΓΕΣ. Για όσους ξέρουν είναι η μόνη μονάδα στην εθνική άμυνα που παίρνει και μη-βυσματούχους (από τις 7 που έχει εκεί μέσα), με άπειρες όμως βυσματικές θέσεις.
    Συναναστράφηκα με άτομα από όλα τα όπλα και σώματα, μιας και όλοι μπορούν να πάρουν μετάθεση εκεί, καθώς και με ναύτες και σμηνίτες λόγω της ύπαρξης μονάδων τους εκεί μέσα.
    Έχοντας λοιπόν παραστάσεις από όλο σχεδόν το σύνολο των θέσεων που μπορεί κάποιος να υπηρετήσει, έχω να πω ότι κατ'αρχάς ναύτες και σμηνίτες δεν θα έπρεπε καν να ποστάρουν σε αυτό το θρέντ.
    Ο λόγος είναι ότι η όλη συμπεριφορά των ανωτέρων τους προς αυτούς, όλες οι αγγαρείες που κάνουν, όλες οι υποχρεώσεις και τα ωράριά τους είναι ΤΟΣΟ διαφορετικά από αυτά του φαντάρου που και καλύτερα να τον πάει η έξοδος (πράγμα σχεδόν απίθανο)
    όσο είναι μέσα περνάει 15 φορές χειρότερα. Σκεφτείτε, φάγατε ποτέ κράτηση για ξύρισμα μιας μέρας; Για κούρεμα μιας βδομάδας; Φυλακή για ανύπαρκτη μλκία που έγινε σε υπηρεσία; (όταν λέω φυλακή εννοώ να κάτσατε τουλ 5 μέρες μέσα ε

Όσον αφορά το βύσμα τώρα.
    Δεν κατηγορώ κανέναν που χρησιμοποιεί βύσμα για να μπεί σε καλή θεση. Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Δε μπορεί, δεν αντέχει, δικαιωμά του. Το πρόβλημα στο στρατό όμως είναι ότι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν αναγκαστικά και ανεξάρτητα από το διαθέσιμο προσωπικό.
    (πάλι σε αντίθεση με ναυτικό και αεροπορία όπου κόβονται υπηρεσίες πολύ εύκολα για να παίζει καλά). Όταν λοιπόν κάποιος βάζει βύσμα και φεύγει, καλό είναι να βλέπει και τι αφήνει. Ποιούς μάλλον. Στην περίπτωσή μου άφηναν άτομα που είχαν έρθει από καβύλη, ρίζια κλπ
    οι οποίοι μετά από την ποιοτική θητεία τους στου διαόλου τη μάνα, με καθημερινές ασκήσεις, συναγερμούς, σκοπιές ανταμείβονταν και με άλλες σκοπιές και 4-5 μέσα δίπλα στο σπίτι τους, για να βγαίνουν κάποιοι άλλοι 4-5 έξω (ναι, αυτοί που τους το παίζανε φίλοι πριν αλλάξουν λόχο/πόστο με τηλεφωνάκι)

Τέλος, για μένα θα έπρεπε να φαίνεται το Ι και ο λόγος (αν είναι Ι3-5) στο πιστοποιητικό που πας στον εργοδότη.
    Μπορείς να καταλάβεις πάρα πολλά για κάποιον από αυτό.

Mazikeen Krux's Avatar

Προσκυνώ...

Quote Originally Posted by JnB View Post
    Συμφωνώ με Raven στα περισσότερα αν όχι όλα από αυτά που έγραψε πιο πάνω.

@Hyatari
    Υπάρχει κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Για κάποιους έχει σημασία, για κάποιους όχι. Το να πάω να κάνω τον τρελό, τον κομπλεξικό, το παιδάκι της μαμάς, σε ψυχιάτρους και γιατρούς, για παραπάνω από μία φορές, το να περάσω 2 χρόνια έχοντας στο μυαλό μου αυτό το πράμα (γιατί Ι5 δε σου δίνουν κατευθείαν, πας από αναβολή σε αναβολή μέχρι τα 2 χρόνια από όσο ξέρω), για μένα είναι ξεφτίλα. Προσωπική ξεφτίλα και ας μην το ξέρει κανείς άλλος. Σαφώς όσο είσαι φαντάρος κάνεις πράγματα που δε θες, κάνεις τον υπηρέτη ηλιθίων, παίζεις σε ένα "θέατρο", αλλά ξέροντας ότι είσαι υποχρεωμένος από το σύνταγμα και τους νόμους να το κάνεις (ναι, αυτά τα οποία σε άλλες περιπτώσεις γκρινιάζεις για ποιό λόγο δεν τηρούνται), το κάνεις.
    JnB, το να είσαι έξι, εννιά, ή δώδεκα μήνες σε ένα χώρο με τύπους που μια ζωή μετά θα λες πόσο μαλάκες ήταν, και μαζί με αυτούς τους μαλάκες τύπους να βρίζετε Όλοι μαζί για την υπόλοιπη ζωή σας τους ΜΑΛΑΚΕΣ που σας πήζανε, όλο αυτό το θεωρεις πιο αξιοπρεπές από το να προσπαθήσεις να ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, απλά και μόνο επειδή εμπίπτει στους νόμους του συντάγματος;

edit, προσκυνάει και ο βασιλιάς της καθυστέρησης.

Senior Member Daffy's Avatar

Τέλος, για μένα θα έπρεπε να φαίνεται το Ι και ο λόγος (αν είναι Ι3-5) στο πιστοποιητικό που πας στον εργοδότη.
    ....

επίσης αυτό είναι το πιο γελοίο πράγμα που αναφέρθηκε, "θα μπούμε εμείς στρατό, δεν κατακρίνουμε όσους δεν μπουν ή οτιδήποτε, αλλά ΜΕΤΑ θα μπορούμε να τους γαμήσουμε".

σοβαρά τώρα;

Τι μπορείς να καταλάβεις για εμένα ρε μαλάκα; Πως δεν θα είμαι καλός στη δουλειά μου επειδή πήρα Ι;

Mazikeen Krux's Avatar

Ε εσύ που είσαι ο βασιλιάς της διανόησης πάνε παίξε τον σκατίπουστα με αυτοκτονικές τάσεις και σύρε εκεί και όλο σου το σοι να σε δικαιολογήσει.

Senior Member 00i00's Avatar

τι ακριβως μπορεις να καταλαβεις?\οτι ειναι ασθενης ο τυπος?
    αυτοι δεν εχουν δικαιωμα στην εργασια?
    εγω εχω Ι5 (οχι τρελο-) να χασω καθε ελπιδα?