Quote Originally Posted by Khalkji View Post
μου θυμιζετε την περιπτωση της μεσοαστης κυρατσας του κομμωτηριου που ισχυριζεται οτι "η εθνικη μας υπερηφανεια θα μας σωσει". ας δουμε ξανα τι λεει ο αλλος:
Quote Originally Posted by FIXXXER
Και μπορει εγω μεσα στην αφελεια μου να κοντραρω και να συνεχιζω να ισχυριζομαι οτι ολοι θα επρεπε να αμειβονται το ιδιο και να μοιραστει η περιουσια ολου του κοσμου στα 7 δισεκατομμυρια ανθρωπων, αλλα ρε γαμωτο η πραξη τους δικαιωνει *, εστω και μεχρι καποιο βαθμο, παρολο που δεν εφαρμοζεται 100% σωστα το καπιταλιστικο τους συστημα και παιζουν μιζες κτλ οπως παντου σε ολον τον κοσμο που κυβερναται απο ανθρωπους κι οχι απο εξωγηινους. Και μπορει να περασαν λιγα δυσκολα χρονια, μπορει και αρκετες χιλιαδες να εχασαν τα τεραστια σπιτια τους και να επεσαν εξω με τις πιστωτικες τους καρτες μετα την αγορα BMW και τσοντας Τζουλια, και σιγουρα μπορει να εχουν παρα πολλους αστεγους και μεγαλη ανεργια, αλλα πραγματικα σταθηκαν στο υψος τους και τωρα ορθοποδουν παλι, χωρις τεραστιες απωλειες, αν μπορει κανεις να το πει αυτο.
επισης ειμαι περιεργος ρε αμνηζιακ, τοσο σιγουρη την εχεις την μελλοντικη καρριερα που περιφρονεις ετσι την πολιτικη διεκδικηση; δηλαδη ρε φιλε αν αυριο ο αλλος σου πεταξει μια αδικη απολυση, σου χρωσταει 40 μισθους και σ'εχει να δουλευεις σαν το σκυλι σε κακες συνθηκες τι θα κανεις; ε πολυ απλα θα το μπουκωσεις, θα πας σπιτακι σου, θα πλακωσεις μια μακαροναδα με τυρι και μετα θα λες στην παρεουλα σου "ο διπλανος μου που κλεβει τα φταιει ολα". Δεν θες "επανασταση τωρα"; Με γεια σου με χαρα σου, δεν περιμενα κατι διαφορετικο. Το να μην διεκδικεις καν τα στοιχειωδη μου φαινεται τρελο ομως.

Ειναι κωμικοτραγικο αλλα η λεξη "προτεκτορατο" (που τοσα χρονια φαινοταν γελοια στα κειμενα των αριστερων) αποτελει την καλυτερη περιγραφη αυτου που ερχεται. η ελλαδα (πρωτη απο πολλες) θα γινει προτεκτορατο του αξονα σαρκοζυ - μερκελ σε μια δικτατορια απολυτως ομοια με την συγχρονη ρωσσια η κινα: μια μαζικοτατη - φρενιτικη - οικονομικη κυριαρχια της οποιας τα προϊοντα θα αδυνατουν να ταϊσουν τον κοσμο. ξαναρχεται ναζισμος και καλημερα σας.
Κάλκι, σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, τι βαθμό δίνεις στον εαυτό σου στο ερώτημα "κατάλαβα αυτά που έγραψε ο άλλος;"