Quote Originally Posted by warlord mkII View Post
Ruthless, τωρα (σχεδον) συμφωνουμε! Βελγιο, Ολλανδια, Γαλλια ειχαν φοβερες σκηνες! Αν προσθεσουμε και τη Σκανδιναβια, εχουμε μια δευτερη αμερικη σε ποσοτητα/ποιοτητα!!
Για Ιταλία ήθελα να σε ρωτήσω καιρό. Βλέπω ότι λες για τη κορυφαία σκηνή της Ευρώπης, εγώ μ αυτά που ξέρω δεν μπορεί να σταθεί μπροστά σε Βέλγιο/Ολλανδία/Γαλλία.
Κορυφαία Ιταλικά από 80ς για μενα ειναι οι Strana Officina, Flight Charm, Wotan, Adramelch, Dark Quarterer, Gunfire, Domine, Berserks, Astaroth, Death SS, Spitfire.
Εχω σε εκτίμηση και Axe Hero, Old Yron, Strike, Crying Steel, Dark Lord, Skanners, Hurtful Witch, Xipe, Axton αλλά δεν ειναι και τίποτα το σπουδαίο.
Για πες...
Strana Officina για μένα είναι η πλέον αδικημένη ιταλική μπάντα. Μπορούσαν να είναι τεράστια μπάντα, απλά δεν έκατσε για κάποιους λόγους.

Dark Quarterer τώρα, για μένα είναι ότι κορυφαίο έβγαλε η γειτονική χώρα μαζί με Domine. Δηλαδή το σοκ που έπαθα όταν πρωτοάκουσα το Colossus Of Argil συγκρίνεται μόνο με τραγούδια μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών μου(το Eternal Champion είναι ένα άλλο από τα 9 αυτά τα τραγούδια). Και Etrusgrave βεβαίως βεβαίως.

Δεν αναφέρεις πολλά σύγχρονα που δείχνουν πως εκεί το ατσάλι δεν είναι κάτι περασμένων δεκαετιών αλλά κρατίεται ακόμα και σήμερα. Μπάντες όπως οι Doomsword, οι Holy Martyr, οι Battle Ram είναι από τις κορυφαία ονόματα που ξεπήδησαν την περασμένη(πλεόν) δεκαετία και βοήθησαν στην αναγέννηση του heavy metal. Και τα διάφορα άλλα projects των μελών τους(Jotenheim, Gjallarhorn κλπ, αν και στο τελευταίο θα έχεις μάλλον αντιρρήσεις για το είδος του). Επίσης Assedium άνετα πάνε μαζί τους, όπως και μπάντες που ξεπηδούν από αυτούς(Axevyper πχ). Όλα αυτά είναι μπάντες που σε 15+ χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα status ισάξιο με τα μεγάλα ονόματα της Αμερικής στα 80s πχ.

Τέλος πάντων, Axe Hero, Crying Steel, Xipe που είπες για μένα πάνε στην κατηγορία κορυφαία άνετα(ειδικά Crying Steel). Επίσης προσθέτω Sabotage, Rosae Crucis(καημός να τους δω live), Vanadium, Steel Crown. Κι Anathema ακόμα, γιατί έτσι(φυσικά μιλάω για τους Ιταλούς ).

Ανέφερες επίσης Hurtful Witch, αλλά όχι Morgana που είναι επίσης respect. Το Black Evil επίσης είναι πολύ συμπαθητικό EP(Creepin' Death δεν έχω ακούσει καλά για να πω γνώμη).

ΥΓ: Θυμάμαι πόσο σνόμπαρα τους Death SS κάποτε λόγω της τωρινής τους κατάστασης χωρίς να έχω ψαχτεί. Μετά άκουσα το Heavy Demons.
ΥΥΓ: Δεδομένων των γούστων μου, είναι εμφανές από τις παραπάνω μπάντες γιατί την θεωρώ την κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή(σπαθί κι άγιος ο θεός). Επίσης σημαντικότατος λόγος είναι το πόσο ενεργή είναι σήμερα η σκηνή εκεί σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

@witchkiller: Ε όπως βλέπεις με παίρνει και μένα η μπάλα σε όσα λέει ο πάνκης. Και δεν λέω κάτι διαφορετικό από αυτόν. Το US power ήταν πιο heavy metal από το NWOBHM, χωρίς τα μπασταρδέματα. Δηλαδή ξαναλέω αν οι Sabbath βγάλαν το metal, το NWOBHM έθεσε σταθερές βάσεις και οι αμερικάνοι μετά το εκτόξευσαν πολύ μπροστά. Ε από τα 3 αυτά προφανώς εγώ θα προτιμήσω το τελευταίο ε;