Page 55 of 73 FirstFirst ... 545535455565765 ... LastLast
Results 811 to 825 of 1091

Thread: 80ies Underground HEAVY METAL

Senior Member

Quote Originally Posted by Krux View Post
    Εντάξει δεν μιλάμε σε ίδιο μήκος κύματος και γι'αυτό ευθύνομαι εγω.

Εσύ μιλάς αποκλειστικά για old-school underground metal, ενω εγώ μιλάω για το metal γενικά.
    α ,οκ ,συνεννοηθήκαμε. Νόμιζα ότι μιλάγαμε για old school ήχο αποκλειστικά.

Τώρα για το metal γενικά είναι λίγο μεγάλη κουβέντα ,κάποια άλλη στιγμή γιατί βαριέμαι τώρα ,χεχε
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

Senior Member warlord mkII's Avatar

Εντάξει, προφανώς πάει περί γούστου πάνω από όλα, αλλά δεν μπορείς να αναιρέσεις το γεγονός ότι στο NWOBHM υπάρχει τρελό μπαστάρδεμα από 1002 μαλακίες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το heavy metal(από 60s "ροκάκια" μέχρι πανκοκαταστάσεις), όταν στο US power τέτοια πράγματα απλά δεν υφίστανται και είναι πιο καθαρό και ατόφιο, πώς να το κάνουμε δηλαδή;
    Χμ, ο ορος nwobhm ειναι δημιουργημα του geoff barton δημοσιογραφου του sounds και αν δεις τα playlists του, 90% ειναι ατοφιο heavy metal (οπως αυτο παιζοταν στη βρετανια το 1978, δηλαδη με κυριες επηροες τις μεγαλες μπαντες της δεκαετιας του 70 - εποχη που τα ορια μεταξυ hard rock και heavy metal ηταν παρα πολυ θολα). Με την επιτυχια που ειχε ολη η "φαση", ολες οι μπαντες της εποχης αρχισαν να λενε οτι ανηκουν στο nwobhm κινημα και ακομα χειροτερα, χρονια μετά οι διαφοροι εμποροι και συλλεκτες με το ζορι εβαζαν και εντελως ασχετες μπαντες...
    Συμφωνω οτι αν τα γουστα καποιου στο heavy metal οριζονται απο τους Jag Panzer πχ, ναι οι Η.Π.Α είναι η χωρα που θα του προσφέρει τα γκρουπς που θα του αρεσουν. Απλα τη τελευταια 10ετια κυριαρχει η ταση να θεοποιουμε ο,τι βγηκε απο τις Η.Π.Α και να αγνοουμε τεραστιες δισκαρες απο τον υπολοιπο κοσμο, οχι μονο τη βρετανια.
    Εμενα που ναι μεν με πορωνει το us power αλλα θελω και τη 70ντιλα, το λυρισμο των Uriah Heep / Thin Lizzy, την αλητεια των Motorhead και τη μαυριλα των Sabbath, το nwobhm (και το ευρωπαϊκο 80ς metal) μου δινει πολλες επιλογες.
    Επισης, στην Ελλαδα υπαρχουν αρκετα ατομα που ασχολουνται τρελα με το us power (καποιοι εχουν γραψει στα αντιστοιχα τοπικς εδω) και τους ευχαριστω για αυτα που μου εχουν μαθει. Υπαρχουν λοιπον διαθεσιμες παρα πολλες πληροφοριες για το ειδος, σε αντιθεση με το nwobhm που δεν ασχολουνται και παρα πολλοι, γι αυτο και προτεινω καποια πραγματα που κατα την αποψη μου αξιζουν.
    Μου εδωσες μαλιστα την αφορμη να κανω μια λιστα με πολυ καλα nwobhm δισκακια μονο στο ατοφιο heavy metal στυλ:

Mythra - Death and destiny EP 1979
    Trespass - One of these days 7" 1979
    Angelwitch - Angelwitch LP 1980
    Black Axe - Highway rider 7" 1980
    Buffalo - Battle torn heroes 7" 1980
    Crucifixion - The fox 7" 1980
    Diamond Head - Lightning to the nations LP 1980
    Fist - Turn the hell on LP 1980
    Girlschool - Demolition LP 1980
    Geddes Axe - Return of the gods 7" 1980
    Hollow Ground - Warlord 7" EP 1980
    Holocaust - Heavy metal mania EP 1980
    Limelight - Limelight LP 1980
    Requiem - Angel of Sin 7" 1980 (Sabbathiκο, κουλο, φαλτσο αλλα υπεροχο!!)
    Samson - Head on LP 1980
    Trespass - Jealousy 7" 1980
    Vardis - If I were king 7" 1980
    Weapon - It's a mad mad world 7" 1980
    Witchfynde - Give 'em hell LP 1980
    Holocaust - The nightcomers LP 1981 (αυτο δεν πρεπει να λειπει απο καμμια δισκοθηκη)
    Legend - Legend LP 1981
    Overkill - Elemental 7" 1981
    Radium - Through the smoke 7" 1981
    Raven - Rock until you drop LP 1981
    Samson - Shock tactics LP 1981
    Handsome Beasts - Beastiality LP 1981
    Tygers of Pan Tang - Spellbound LP 1981
    Cloven Hoof - The opening ritual EP 1981
    Tank - Filth hounds of hades LP 1982
    Tranzzam - Lionheart Demo 1982
    Witchfinder General - Death Penalty LP 1982
    Grim Reaper - See you in hell LP 1983
    Jaguar - Power Games LP 1983
    Le Griffe - Fast Bikes EP 1983 (απιστευτο μελωδικο metal)
    Ritual - Widow LP 1983 για τους φιλους των Sabbath: http://www.youtube.com/watch?v=W2OTRc_5U08
    Satan - Court in the act LP 1983
    Tokyo Blade - Tokyo blade LP 1983
    Witchfinder General - Friends of hell LP 1983
    Blade Runner - Hunted LP 1984
    Chariot - The warrior LP 1984
    Chateaux - Fire Power LP 1984
    Cloven Hoof - Cloven hoof LP 1984
    Crucifixion - Green Eyes EP 1984
    Denigh - Fire from the sky LP 1984
    Desolation Angels - Valhalla 7" 1984
    Force - Set me free LP 1984
    Grim Reaper - See you in Hell LP 1984
    Heretic - Burnt at the stake EP 1984
    Incububs - To the devil a daughter LP 1984
    Le Griffe - Breaking strain EP 1984
    Limelight - Ashes to ashes LP 1984
    Lonewolf - Nobody's move 12" 1984
    Millennium - Millennium LP 1984 (φανταστικο progressive)
    Sledgehammer - Sledgehammer LP 1984
    Trident - Destiny 7" 1984
    Avenger - Killer Elite LP 1985
    Blitzkrieg - A time of changes LP 1985
    Elixir - Treachery 7" 1985
    Excalibur - The bitter end EP 1985
    Omega - The Prophet LP 1985 (φανταστικο progressive)
    Oral - Sex EP 1985
    Prowler - Alcatrazz 7" 1985
    Samurai - Samurai LP 1985
    Traitor's Gate - The Devil takes the high road 12" 1985
    Tojan - Chasing the storm LP 1985 (power metal δυναμιτης)
    Tytan - Rough justice LP 1985
    Virtue - We stand to fight 7" 1985
    Bitches sin - Invaders LP 1986
    Desolation Angels - Desolation Angels LP 1986
    Elixir - The son of Odin LP 1986
    Tredegar - Tredegar LP 1986
    Wild Pussy - Mechanarchy EP 1989 http://www.youtube.com/watch?v=chWcpVqJT5g O υμνος των υμνων!!
    Warriors rise from the grave
    Longships sailing The Wave
    Bloodshed on every shore
    Friction massing from war

Senior Member

[QUOTE=warlord mkII;953366]
    Tygers of Pan Tang - Spellbound LP 1981
    Cloven Hoof - The opening ritual EP 1981
    πάντως στο θέμα T.O.P.T. πάντα θεωρούσα ότι το Wild Cat είναι το πιο αντιπροσωπευτικό τους δείγμα (και φυσικά για μένα τεράστιος δίσκος). ίσως λόγο Jess Cox που ο τύπος είχε χαρακτηριστική αγγλική λιμανίσια φωνή....................

Νικολάκη ,ένα Genghis Khan έρχεται προς Ελλάδα..................
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

πάντως στο θέμα T.O.P.T. πάντα θεωρούσα ότι το Wild Cat είναι το πιο αντιπροσωπευτικό τους δείγμα (και φυσικά για μένα τεράστιος δίσκος). ίσως λόγο Jess Cox που ο τύπος είχε χαρακτηριστική αγγλική λιμανίσια φωνή....................

Νικολάκη ,ένα Genghis Khan έρχεται προς Ελλάδα.
    Το wild cat ειναι δισκαρα και αλητεια και χυμαδιο και το λατρευω! Αλλα το Spellbound στ αυτια μου ηχει σαν ενα απο τα τελειοτερα heavy metal albums ολων των εποχων!!

Οσον αφορα το GK, σε εφτιαξα ρε κουφαλα!! Πρεπει να κερασεις μπυρα
    Bloodshed on every shore

Senior Member

Quote Originally Posted by warlord mkII View Post
    Οσον αφορα το GK, σε εφτιαξα ρε κουφαλα!! Πρεπει να κερασεις μπυρα
    μπύρα? Μπύρα θα κεράσω στο τέλος (κανάτια από μπύρες). Πρώτα θα ξεκινήσω με σουβλάκια και μετά θα συνεχίσω με γαλακτομπούρεκο (έτσι ,για να χωνέψομε ρε παιδί μου) και μετά έχει μπύρες.......................

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

warlord, σίγουρα και η Αμερική έχει βγάλει τρελή σαβούρα(δηλαδή δεν είμαι από αυτούς που λένε US = μόνο ποιότητα), αλλά δεν φτάνει τα επίπεδα της Βρετανίας. Βασικά εμένα η κύρια ένστανση με το NWOBHM ως συνολική σκηνή είναι στην αναλογία καλού/σαβούρας που υπάρχει, καθώς και στη γενική θεοποίηση του ως είδους γενικά(αν υπάρχει τέτοιος ορισμός). Για να μιλήσουμε καθαρά σε ευρωπαϊκά πλαίσια, υπάρχουν πολλοί που υμνούν το NWOBHM και δεν λένε τίποτα για μερικές από τις ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ευρωπαϊκές σκηνές όπως η ιταλική ή η ολλανδική(δε βάζω μέσα μεγάλες ποσοτικά και ποιοτικά σκηνές όπως η γερμανική ή η γαλλική). Που σίγουρα βγάλαν πολύ λιγότερα πράγματα από τη Βρετανία σε ποσότητα, αλλά σε ποιότητα και αναλογία καλού/κακού την πατάνε κάτω και άνετα. Και το ξαναλέω εγώ σε αυτό το φόρουμ άλλη μια φορά, για μένα η κορυφαία σκηνή ήταν, είναι και από ότι φαίνεται θα είναι η ιταλική. Γι'αυτό άλλωστε θεωρώ το NWOBHM ως υπερεκτιμημένο, και το λέω άλλωστε.

ΥΓ: Προσκυνώ εννοείται κάτι Tokyo Blade, Avenger, Elixir, Cloven Hoof(κι ας έχουν ήχο λίγο από την άλλη πλευρά του ατλαντικού μετά ) etc και έχουν βγάλει μεγάλες δισκάρες, αλλά χάνονται λίγο στον ωκεανό που λέγεται NWOBHM.
    ΥΥΓ: Το Tredegar αν είχε βγει μερικά χρόνια νωρίτερα θα ήταν δίσκος ορόσημο για το NWOBHM και θα τους σκεφτόμασταν πριν και από τους Angelwitch πχ ή τους Holocaust όταν ακούγαμε τη "λέξη" NWOBHM. The Alchemist λέμε.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

Ruthless, τωρα (σχεδον) συμφωνουμε! Βελγιο, Ολλανδια, Γαλλια ειχαν φοβερες σκηνες! Αν προσθεσουμε και τη Σκανδιναβια, εχουμε μια δευτερη αμερικη σε ποσοτητα/ποιοτητα!!
    Για Ιταλία ήθελα να σε ρωτήσω καιρό. Βλέπω ότι λες για τη κορυφαία σκηνή της Ευρώπης, εγώ μ αυτά που ξέρω δεν μπορεί να σταθεί μπροστά σε Βέλγιο/Ολλανδία/Γαλλία.
    Κορυφαία Ιταλικά από 80ς για μενα ειναι οι Strana Officina, Flight Charm, Wotan, Adramelch, Dark Quarterer, Gunfire, Domine, Berserks, Astaroth, Death SS, Spitfire.
    Εχω σε εκτίμηση και Axe Hero, Old Yron, Strike, Crying Steel, Dark Lord, Skanners, Hurtful Witch, Xipe, Axton αλλά δεν ειναι και τίποτα το σπουδαίο.
    Για πες...
    Bloodshed on every shore

Senior Member

R
    Κορυφαία Ιταλικά από 80ς για μενα ειναι οι Berserks

γιατί μ'αρέσουνε ΤΌΣΟ πολύ? Και γιατί δεν παίζει ποτέ καν να το πιάσω στα χέρια μου αυτό το lp?

πάρτε και ένα statement από την αγάπη μου ,τον πάνκη................

"Λοιπόν...έχει γίνει μία παρανόηση γενικά με το Nwobhm...οι περισσότερες μπάντες του δεν εναντιώθηκαν στο Punk,δεν το "σκότωσαν" όπως έλεγε ο Πρασούλας (πως θα μπορούσε όταν το Αγγλικό Punk περνούσε στο 3ο και πιο σκληρό και επιδραστικό κίνημα του,με τους Discharge,Disorder,Gbh,Abrassive Wheels,Chaos U.k κτλ κτλ κτλ),αλλά ίσα-ισα αφομίωσε και το χύμα παίξιμο του,και την Diy νοοτροπία του και πολλές φορές τον ήχο του.Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχουν πάμπολα στοιχεία αυτού του ήχου στα Iron Maiden,Filth hounds of hades,Demolition,Sledgehammer,100 mph,Welcome to hell,loose n lethal,rock until you drop,και σε πόσα ακόμα.
    Οι Nwobhm μπάντες πήραν πάρα πολλά από τον Punk ήχο όχι μόνο λόγω της επίδρασης που είχε αυτός σε όλο τον κόσμο,αλλά και επειδή ήθελαν να δώσουν μια φρεσκάδα στον ήχο τους και να μην χαρακτηριστούν με τίποτα ως "δεινοσαυρικόι".Υπήρξαν βεβαίως και οι μπάντες που ακολούθησαν τον πιο politically correct ροκ/χαρντ ροκ δρόμο,όπως οι Diamond head,praying mantis,Samson.
    Να λέμε όμως και την αλήθεια,χωρίς nwobhm δεν θα υπήρχε ούτε us power,και το μεταλ που ακούτε θα είχε πολύ διαφορετική υφή.Είναι μακράν το πιο σημαντικό κίνημα στην ιστορία του μεταλ,μιας και όλα τα άλλα ήταν απλά σκηνές(στο nwobhm μπορούσες να βρείς μπάντες τόσο διαφορετικές όπως οι venom,angelwitch,tresspass,witchfynde,tank,girlschool-στις σκηνές όλες οι μπάντες είναι πάνω κάτω στο ίδιο στυλ),και είναι κρίμα να το απαξιώνουν οι περισσότεροι από τους τρου ή να θεωρούν πως το us power είναι σημαντικότερο επειδή είναι σε αυστηρά μέταλ πρότυπα.
    Αυτά από έναν που μέταλ δεν πολυακούει/πολυγουστάρει."
    Last edited by Witchkiller; 15-01-2010 at 13:52.

γιατί μ'αρέσουνε ΤΌΣΟ πολύ? Και γιατί δεν παίζει ποτέ καν να το πιάσω στα χέρια μου αυτό το lp?
    Επειδη ειναι δισκαρα!! Και για να σε πικαρω, εγω το εχω πιασει στα χερια μου (για 30 δευτερολεπτα απο εμπορο στο Keep it true, ο οποιος ειχε και το heathen's rage, 500 euros εκαστο αν θυμαμαι καλα).
    Bloodshed on every shore

Senior Member

Επειδη ειναι δισκαρα!! Και για να σε πικαρω, εγω το εχω πιασει στα χερια μου (για 30 δευτερολεπτα απο εμπορο στο Keep it true, ο οποιος ειχε και το heathen's rage, 500 euros εκαστο αν θυμαμαι καλα).
    α ,πούτσες δηλ, να σου πάρω από δύο. Μη μου πεις ότι αυτή ήταν η φάση με τον γερμανό αποθηκάριο σε σουπερμάρκετ

Ναι αυτη η φαση ειναι! Μου εχει προκαλεσει ψυχολογικα τραυματα...

Να προσθεσω οτι σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον πανκη (αν και εχει τη ταση να μεγαλοποιεί την πανκ επηροή).

Και για να μη το κανουμε τσατ, παρτε και αγαπημενα 80ς φιλανδικα:

Riff Raff, Iron Cross, Oz, Kimmo Kuusniemi Band, Crom, Shock Tilt, Tarot, Loud Crowd, Northern Lights, Stone.
    Bloodshed on every shore

THRASHER Razor's Avatar

το καλυτερο τοπικ του er με διαφορα εκτος απο τις ιεροσυλιες για τους Venom
    ΣΠΙΝΤ ΜΕΤΑΛ ΧΛΕΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ER

ΟΥΖΟ-ΘΡΑΣ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ-ΣΑΜΑΤΑΣ

Senior Member atom_smasher's Avatar

Μπα...?!δεν ειναι εκεινο με τις γυμνες γκομενες?
    1) e4, c5
    2) Νf3

Senior Member

Quote Originally Posted by atom_smasher View Post
    Μπα...?!δεν ειναι εκεινο με τις γυμνες γκομενες?
    αυτό το παιδί μιλάει λίγο αλλά "λέει πολλά". Είναι "members only" και ο atom smasher, δικό μας παιδί..........

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Quote Originally Posted by Witchkiller View Post
    Κατ'αρχάς και το ότι συγκρίνουμε μία χώρα με μία ήπειρο αυτό εμένα μου λέει πολλά.
    Έλα, να κοπούν οι σαχλαμάρες! Μόνο USA εννοούμε κι όχι Κολομβία π.χ.

Το θέμα που δε θίχτηκε είναι ότι οι Άγγλοι δεν έπαιξαν ποτέ ούτε σαν Lethal ούτε σαν Helstar ούτε σαν Agent Steel.

'Ολα τα παραπάνω είναι καλώς εννοούμενη πρόοδος.

ΥΓ: και ναι έχω ακούσει και Trojan και Egypt.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!