Results 1 to 15 of 481

Thread: ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Quote Originally Posted by antimusic View Post
    πάρασαητ μα εκεί είναι το θέμα, οτι το ένα είναι θεωρία, ανοιχτή σε αμφισβήτηση και μια ενδεχόμενη κατάρριψη, ενώ η θρησκεία είναι δόγμα. και βέβαια η επιστήμη δεν σου ζητάει να *πιστέψεις* οτι έχει δίκιο, δε δίνει δεκάρα, αρκεί να την αφήνεις να κάνει το κομμάτι της ανενόχλητη. και αυτό που λες "θα το πιστέψω όταν αποδειχτεί" είναι η ιδανική άποψη.
    Όπως ξανάπα, δε θέτω επί τάπητος κανένα θρησκευτικό δόγμα. Αν κάποιος θέλει να μπει σ'αυτό το τριπάκι, υπάρχει ψωμί να καεί για μια ζωή. Προσωπικά έχω κι εγώ τις απόψεις και όσον αφορά αυτό, αλλά αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και δεν έχει νόημα να συζητιέται εδώ.
    Το μόνο "δόγμα" στο οποίο θέτω πίστη εξ αρχής είναι η κοινή λογική. Η οποία λέει ότι σχεδόν σίγουρα υπάρχουν πράγματα πέραν της αντίληψής μας (ακόμα) και είναι ανώφελο να προσπαθείς να τα εξηγήσεις όλα με ό,τι βλέπεις και νιώθεις τώρα.

edit:
    Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    Το να προσπαθείς να κατανοήσεις τα πάντα με το σήμερα (αλλά και το χθες) νομίζω είναι ο μόνος τρόπος, τι να κάνουμε, να γυρίσουμε πάλι στα δόγματα?
    Το να αφήσεις λίγο χώρο και να αποδεχτείς ότι κάποια πράγματα απλά δεν είναι δυνατό να τα κατανοήσεις τώρα; Πρέπει ντε και καλά να δώσεις εξήγηση τώρα;
    Και δεν μίλησα ποτέ για χριστιανικές ή μουσουλμανικές θεωρίες, έτσι; Δε βλέπω πώς η ύπαρξη ανώτερου όντος προϋποθέτει τη γραμμικότητα που αναφέρεις. Think out of the box, people
    Last edited by Parasight; 01-12-2009 at 21:53.