Βασικά αν ρωτάς εμένα τουλάχιστον, δε μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα του δημιουργού επειδή προϋποθέτει ότι είσαι όργανο πολύ ανώτερων δυνάμεων και δεν έχεις και ιδιαίτερο λόγο περί αυτού (καλά τώρα και τι λέει ο ντετερμινισμός θα μου πεις..) και ιδιαίτερα όσον αφορά τη χριστιανική θρησκεία, μία γραμμική πορεία προς ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο γεγονός. Δεν είμαι σίγουρος πως η ύπαρξη ενός ανώτερου "όντος" σε κάνει αυτόματα να θέλεις να ψάξεις για άλλα πράγματα εκεί έξω (και εκεί μέσα) τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους νομίζω δε τους πολυκαίει. Αλλά γενικότερα ναι, νομίζω ότι κατανοώντας ότι είσαι όργανο πολύ μεγαλύτερων δυνάμεων, τουλάχιστον ακαθόριστων και αδογμάτιστων, πρέπει να σε ωθεί λογικά να ψάξεις για να τις βρεις όπου θεωρείς ότι υπάρχουν τέλος πάντων, είτε αυτά είναι φυσικοί νόμοι, είτε οντότητες, είτε άλλα πράγματα που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα. Το να προσπαθείς να κατανοήσεις τα πάντα με το σήμερα (αλλά και το χθες) νομίζω είναι ο μόνος τρόπος, τι να κάνουμε, να γυρίσουμε πάλι στα δόγματα?