Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
ουφ, ναι, συμφωνούμε. τώρα αν μου πεί κάποιος ότι του δίνει περισσότερα πράματα ένα χοντόγκ από τον πίντερ θα τον κοιτάξω λίγο περίεργα γιατί μου είναι εξωγήινο αυτό το φήλινγκ.
φοβάμαι πως θα σε ΣΟΚΑΡΩ, αλλά είμαι βέβαιος ότι κατα πάσα πιθανότητα οποιαδήποτε στιγμή με ρωτήσεις θα προτιμήσω ένα ωραίο ζεστό χοτ ντογκ από το να διαβάσω πίντερ, όπως ομοίως θα πράξει και το 99.999% του πληθυσμού της γης έχω την εντύπωση. Ανάλογο ποσοστό της τέχνης που έχει παραχθεί εις τους αιώνες των αιώνων είναι εντελώς άχρηστο για τον καθένα, καθώς είναι ελάχιστα τα αντικείμενα της τέχνης για τα οποία έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να αφιερώσει το χρόνο του. Αυτά που επιλέγω εγώ, σίγουρα τα τοποθετώ πιο πάνω από το χοτντόγκ. Αλλά όχι τον Πίντερ! Η τέχνη και η συγκεντρωμένη ανθρώπινη σκέψη γενικότερα, πρέπει να αντιμετωπίζεται με καθαρά χρηστικό χαρακτήρα κατα τη γνώμη μου: βρίσκεται εκεί για να επιλέξεις αν θα της δώσεις την ευκαιρία να σου μεταδώσει αυτά που έχει να σου μεταδώσει. Όχι για να της δίνεσαι ψυχαναγκαστικά επειδή θεωρείται κάτι "ανώτερο" από τις καθημερινές σου εμπειρίες (τι έζησε και τι σκέφτηκε άλλωστε ο πίντερ που δε μπορείς να ζήσεις και να σκεφτείς εσύ?). Πολλοί δεν τον χρειάζονται ούτε αυτόν ούτε κανέναν άλλον, και μια χαρά κάνουν, ίσως. Γενικά, αυτός ο υπερβολικός σεβασμός είναι λίγο ανούσιος: καλά θα κάνουμε όταν έρθει η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τα βιβλία να τα χρησιμοποιούμε για να ανάψουμε καμιά φωτιά.