Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
Όχι. Είπα ότι θέλω να υπάρχουν μέρη σε όλα τα μαγαζιά όπου να μην εισπνέω πίσσα. Δε με νοιάζει τι θα γίνεται στο άλλο μισό μαγαζί, απλά δε θέλω να υποχρεώνομαι να ρουφάω καπνό επειδή θέλω να πάω κάπου. Για τον οποιονδήποτε λόγο. Μπορεί να έχει ένα αφιέρωμα που θέλω να πάω, οτιδήποτε. Δεν είναι όλα τα μαγαζιά ίδια. Μη μου λες όμως ότι θέλω έξτρα δικαιώματα. Πάρτε το μισό μαγαζί και κάντε το τεκέ, see if i care.
Αυτό που λες για να μπορεί να γίνει εφικτό σε μικρά μαγαζιά με μυστήρια διαρρύθμιση (όλα τα μαγαζιά που γουστάρω στην αθήνα εμπίπτουν σ'αυτή την κατηγορία) πρέπει ο χώρος των καπνιστών να περιοριστεί σε πολύ κακούς χώρους. Για παράδειγμα ένας απόλυτα λογικός κανόνας διαίρεσης ενός διόροφου μαγαζιού σε χώρους είναι ότι ο χώρος καπνιστών δεν μπορεί να είναι στο ισόγειο. Άρα αυτόματα οι χώροι καπνιστών σε αυτά τα μαγαζιά περιορίζονται σε εκείνα τα πολύ κακά πατάρια/ημιχώρους τα οποία καλούνται τώρα να φιλοξενήσουν στον ίδιο χώρο περισσότερους καπνιστές κάτι το οποίο ενοχλεί και εμάς που καπνίζουμε (ναι, έχουμε δικαίωμα και στο ΠΩΣ θα καπνίζουμε, να μας συμπαθάτε!). Μην επεκταθώ σε παραδείγματα για μη διόρωφα μαγαζιά, είναι ακόμη πιο απλό αυτό που λέω. Άρα λοιπόν για αυτά τα μικρά μαγαζιά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να απαιτείς να είναι δίχωρα ή να είναι άκαπνα. Αντίθετα είναι στην πλήρη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη καθώς και στην πλήρως συνειδητή επιλογή των πελατών να είναι αποκλειστικά μαγαζιά καπνιστών. Όπως αντίστοιχα να μην είναι. Είναι εξαιρετικά απλό, σταματήστε να συμπεριφέρεστε σα μαλάκες.