Γεια σου ρε αφυπνισμένε φθόγγον. Τέσπα, επειδή μάλλον δε θες να τα πας καλά με την ειρωνία, έχω ήδη απαντήσει ότι ναι μεν η βία ως αυτοάμυνα είναι η μόνη λύση, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να προχωράς σε λογική αντιποίνων. Οπότε, για να απαντήσω σοβαρά στην ερώτησή σου, αν αναγκαζόμουν να εμπλακώ σε καυγά προφανώς δε θα γύριζα το άλλο μάγουλο, αλλά θα προσπαθούσα γενικώς να το αποφύγω και δε θα ξαναγύριζα με την παρέα μου για να τους δώσω ένα καλό μάθημα. Όταν έχεις να κάνεις άμεσα με καβλοπίθηκες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αποφύγεις και όχι να γίνεις κι εσύ καβλοπίθηκας. Αν πχ φοράω κόκκινο μπλουζάκι και με πετύχουν βάζελοι και με πλακώσουν έχει κάποιο νόημα να πάω μετά από μια βδομάδα με τους φίλους μου να τους πλακώσω κι εγώ; Ακόμα κι αν ξέρω ποιοι είναι. Μπορεί και να πάρω τους μπάτσους, ξέρω ότι είναι αστεία αυτή η προοπτική σε απελευθερωμένα άτομα που ζουν πάνω από το νόμο και φροντίζουν οι ίδιοι για την αγέλη τους αλλά γι'αυτό υπάρχουν, αφού πληρώνονται ας κάνουν και κάτι καλό. Έχω πάρει τους μπάτσους και όταν με είχαν κλείσει μισή ώρα με το αυτοκίνητο σε διπλοπαρκάρισμα, μαλακία, μάλλον έπρεπε να του σπάσω τα τζάμια του τύπου. Τώρα που το σκέφτομαι, οι μπάτσοι δεν είχαν έρθει οπότε η μόνη άμεση λύση μάλλον θα ήταν να του σπάσω όντως τα τζάμια. Μαλακία μου.