Quote Originally Posted by Κέβιν Σόρμπο View Post
να ρωτησω και γω για το deadlift. Ειναι φυσικο την επομενη μερα να νιωθω εναν πονο στη μεση; Δε μπορω να καταλαβω αν ειναι μυικος πονος λογω καλης γυμναστικης ή αν εκανα καμια μαλακια.
λοιπον εκει που πάω έχουν ένα μηχανημα που υποτίθεται μετραει τη δυναμη της μεσης (κανεις ασκηση δηλαδή και μετρανε την αντισταση). Είναι υποχρεωτικό να σε τσεκαρουν σε αυτό το μηχανημα πριν σου επιτρεψουν την ασκηση για τη μεση (καθεσαι και κουνας το πανω πανω μερος του σωματος μπρος-πισω, με μονο τη μεση να επιβαρυνεται). Όταν με τσεκαραν, υποτίθεται η μεση μου ηταν πολύ αδυναμη και επρεπε να κανω 12 sessions στο μηχανημα, με αρκετη εξτρα χρεωση φυσικα. Το αφησα.
Μερικες βδομάδες μετα, ξανακοιτάξαμε το πρόγραμμα μου, ο γυμναστης με ρωτησε γιατι δεν κανω την ασκηση για τη μεση, του εξηγησα και λεει "μπουρδες, σε ξεκιναω σε λιγα κιλα και θα δυναμώσεις ετσι". Οποτε ξεινησαμε στα 32 κιλα. Για καναδυο μηνες ενιωθα αυτό που λες κι εσυ, αμεσως μετα και την επομενη μερα, ένιωθα εντονη ενόχληση, όχι ακριβως πόνο. Οπότε για καναδυο μηνες έμεινα στα 32-33, μεχρι που δεν ειχα ενοχλήσεις μετα και άρχισα να ανεβάζω. Τώρα δεν έχω καθόλου ενόχληση μετά. Οπότε υπομονή και προσοχή, μπορει να παρει λίγο καιρό