Page 48 of 54 FirstFirst ... 384647484950 ... LastLast
Results 706 to 720 of 807

Thread: Τουτού.

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

casshern, δεν ήταν Volvo, το Insignia ήταν!

Εγώ για τα Ιταλικά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, σίγουρα. Η αδελφή μου έχει FIAT 500 αυτόματο, της έχει βγάλει μπόλικα προβλήματα και γενικά, αν σκεφτείς ότι το αγαπημένο αυτοκίνητο της γυναίκας μου είναι η Giulietta, αλλά εγώ δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι να μπλέξουμε με Ιταλικό, μπορείς να καταλάβεις σε τι εκτίμηση τα έχω.

Γενικά, τείνω να συμφωνήσω με τον Blitzer, αλλά είναι γεγονός πως τα όσα γράφει αφορούν συγκρίσεις κυρίως για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Και πάλι τα Diesel μεταχειρισμένα είναι ακριβότερα, αλλά εκεί ο φόβος μου είναι στο κατά πόσο είναι λιωμένα σε χιλιόμετρα, καθώς μάλλον δεν πωλούνται τόσο εύκολα από ιδιώτες.
    Last edited by OniBocho; 08-03-2015 at 12:34.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    http://www.iflscience.com/environmen...-earth-s-crust

http://news.stanford.edu/pr/02/jacobsonJGR1023.html

Οποιος αγοραζει ντηζελ αυτοκινητο ειναι δολοφονος καποιας μελλοντικης γενιας. Εκτος απο καγκουρας που γουσταρει ηχο ταριφα στο οικογενειακο του αυτοκινητο.
    Δεν ξερω γιατι δηλωσε το αντιθετο ο Μπλιτζερ, αλλα ειναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ κριτηριο επιλογης αγορας αυτοκινητου ο ηχος της μηχανης.
    Υβριδικο ειμαστε γενικα.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Industrial Might & Magic casshern's Avatar

Ονιμπότσε, δεν πιάνω την πρώτη σου πρόταση. Πρότεινα ένα station wagon για το οποίο έχω ιδία άποψη. Επειδή είπες ότι θα κοιτούσες ένα civic sw. Τες πα.

Τα περισσότερα μεταχειρισμένα diesel έχουν έρθει απ'έξω όπου τα αμάξια τα αλλάζουν πολύ πιο συχνά από εμας, αλλά εκεί παίζει πολύ το ενδεχόμενο να σου κάτσει νοικιάρικο κομμάτι που δε μπορείς να ξέρεις τι ταλαιπωρία μπορεί να έχει φάει. Σε κάθε περίπτωση, το πας σε γνωστό σου μάστορα και μπορεί να σου πει με σχετική σιγουριά αν το αμάξι έχει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χιλιόμετρα από τα αναγραφόμενα.

Έχω φίλο βιοπαλαιστή με Giulietta και παιδί, αμφότερα 3ετίας, και είναι ευχαριστημένος και από τα δύο. Και καναδυό ανθρώπους που ασχολούνται με το αυτοκίνητο επαγγελματικά(ένας που φέρνει και βγάζει έξω μεταχειρισμένα και ένας συνεργειάς) που ρώτησα, δε με αποθάρρυναν από τα ιταλικά(δλδ Αλφα Ρομέο που ρώτησα). Σε αντίθεση με τον πατέρα μου και καναδυό θείους που λένε να μείνω μακρυά. Ενδεικτικές οι απόψεις για τα γνωστά κλισέ της βιομηχανίας, νομίζω.
    Resistance is useless

Γράψε λάθος, δεν είδα ότι πόσταρες λινκ ρε φίλε. Νόμιζα πως με το "τέτοιο" εννοούσες το Insignia που πόσταρα παραπάνω. Mea culpa.

Κοίταξε, η Giulietta δε μου αρέσει οπτικά, εξαιρώντας ίσως το πίσω μέρος. Το ταμπλώ, το μπροστά κομμάτι και γενικότερα το όχημα, το βρίσκω αδιάφορο προς απαράδεκτο. Αυτό βέβαια είναι καθαρά θέμα γούστου. Χώρος αποσκευών μέτριος (και σε καμία περίπτωση συγκρίσιμος με του CiviC) και τέλος, δεν ξέρω αν είναι κλισέ ή όχι, αλλά επειδή είμαι της γνώμης ότι αυτοκίνητο = κινητήρας κατά 70% και μιας που τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν πλείστα ηλεκτρονικά συστήματα, οι Ιταλοί με κακή φήμη και παράδοση και στα δύο δε θα με έψηναν καθόλου.

Για τα diesel μεταχειρισμένα πραγματικά, αν δεν είναι από ιδιώτη και με ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης, δεν έχω εμπιστοσύνη. Αλλά γενικότερα με ό,τι διαβάζω τελευταία αποθαρρύνομαι πολύ από την αγορά πετρελαιοκίνητου. Υβριδικό έχω (αν και σπορ και manual), υβριδικό θα ήθελα να ξαναπάρω, αλλά κι αυτά έχουν κάποια τρωτά σημεία, εφόσον μιλάμε για μεταχειρισμένο και οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές.
    Last edited by OniBocho; 08-03-2015 at 12:33.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

παιδιά γιατί όχι γερμανικό? , corsa είχα , corsa ξαναπήρα , και μάλλον με corsa θα συνεχίσω
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Ρε ονιμπότσο αν πάρεις οικογενειακό αυτοκίνητο πώς θα τη λες μετά στους ταρίφες στα φανάρια;

1.6 turbo με 180 αλόγατα είναι αυτό το Opel ρε! Δε θα μ' έχουν και πάλι!

Lord Lucifer Morningstar

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΦΙΛΕ
    Spoiler

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Λοιπόν σκοπεύω να πάρω πρώτο τουτού. Δεν είχα ποτέ πριν, ούτε είχαμε στην οικογένεια (είμαστε Άμις και σπάω την παράδοση).
    Είμαι να χαζεύω στο car.gr για τις προδιαγραφές που με ενδιαφέρουν και μετά να σκάω στον μαντρά/ιδιώτη να το δω κι ίδιος. Οι προδιαγραφές είναι 1.200cc, 10ετιας περίπου, για να παίζω στην πολύ-χαμηλή-τιμή που με ενδιαφέρει. Όντας βασικά νέος οδηγός δεν θέλω (δεν έχω) να δώσω 8-10 χιλιαρικα για αμαξάκι και στην πρώτη βδομάδα να κατεβάσω κανά φτερό σε κανά κωλωνάκι και να αυτοφασκελώνομαι.
    Ζητάω αρωγή από λατρεμένο φόρουμ στο: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ, τι να έχω υπόψη μου. Έχω φίλους έμπειρους οδηγούς που θα με βοηθήσουν αλλά αν έχετε χρόνο και κέφι να μοιραστείτε σοφία, δωσ'τε πόνο.

Ευχαριστώ.

Deafening, painstaking, BB King

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΦΙΛΕ

ΓΟΥΙΘ ΚΑΖΟΛΙΝ

Lord Lucifer Morningstar

Mujahideen Taliban's Avatar

Quote Originally Posted by Dr.Gonzo View Post
    Λοιπόν σκοπεύω να πάρω πρώτο τουτού. Δεν είχα ποτέ πριν, ούτε είχαμε στην οικογένεια (είμαστε Άμις και σπάω την παράδοση).
    Είμαι να χαζεύω στο car.gr για τις προδιαγραφές που με ενδιαφέρουν και μετά να σκάω στον μαντρά/ιδιώτη να το δω κι ίδιος. Οι προδιαγραφές είναι 1.200cc, 10ετιας περίπου, για να παίζω στην πολύ-χαμηλή-τιμή που με ενδιαφέρει. Όντας βασικά νέος οδηγός δεν θέλω (δεν έχω) να δώσω 8-10 χιλιαρικα για αμαξάκι και στην πρώτη βδομάδα να κατεβάσω κανά φτερό σε κανά κωλωνάκι και να αυτοφασκελώνομαι.
    Ζητάω αρωγή από λατρεμένο φόρουμ στο: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ, τι να έχω υπόψη μου. Έχω φίλους έμπειρους οδηγούς που θα με βοηθήσουν αλλά αν έχετε χρόνο και κέφι να μοιραστείτε σοφία, δωσ'τε πόνο.

Ευχαριστώ.
    πολυ προσοχη στις μαντρες, η θεια μου εμπλεξε ασχημα με εναν τυπο το 2000 και ακομα τρεχει. Φανταστικη ιστορια αν θελετε μπορω να σας τη πω.

Γενικα κοιτα για γιαπωνεζικα, συνηθως εχουν πολυ φθηνα ανταλλακτικα και δεν χαλανε και ποτε. Τσεκαρε για κανα civic. Τα honda ειναι αθανατα εργαλεια.
    Γενικα καλο ειναι μολις το παρεις να πας να του ελεγξεις λαστιχα-φρενα-αναρτησεις μη φυγεις σε καμια στροφη.
    Καλο ειναι οταν πας να το δεις, να παρεις καποιον να ξερει σε τεχνικο επιπεδο (καναν φιλο μηχανικο η καποιον να ασχολειται με το αθλημα) να το δει κι αυτος μη πληρωνεις επισκευες οτι γλιτωσες απο τα λεφτα αγορας και επισης να τσεκαρεις μην εχει φαει καμια σοβαρη στουκα και δε στο λεει.
    Ενα τελευταιο (που ειναι σχετικο με το πρωτο περι μαντρας) γενικα οσο καλος και να σου φανει ο τυπος παντα να εχεις επιφυλαξεις. Προσωπικη εμπειρια, αγορασα μια βεσπα για 200cc η οποια, οταν τη πηγαμε για service, ανακαλυψαμε τελικα πως ηταν 150cc και ειχε ξησμενο αριθμο πλαισιου. Αυτο μπορει να σημαινει μεχρι και οτι το οχημα ειναι κλεμμενο. Προσωπικα δε με νοιαζουν τα 50 κυβικα ετσι κι αλλιως η τιμη ηταν αρκετα χαμηλη, αλλα σκεψου να μπλεξεις απο μια τετοια μαλακια. Κριμα ειναι.
    Καλη επιτυχια!
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Quote Originally Posted by casshern View Post
    Το σημείο 1 στο ποστ του Μπλίτζερ είναι κάπως υπερβολικό μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένα. Η διαφορά μεταξύ πετρελαίου/βενζίνης, τουλάχιστον σε αυτά που κοιτάω εγώ είναι στο χιλιάρικο ή και μικρότερη. Και στο σημείο 2 υπάρχουν μάλλον ενστάσεις, γιατί η στεγνή σύγκριση ιπποδύναμης σε μοντέλα διαφορετικών κυβισμών και διαφορετικού καυσίμου είναι λίγο άτοπη, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και δεν το πολυέχω.
    Nαι, αναφερόμουν στην αγορά καινούριου. Όσο για τις ιπποδυνάμεις, τα diesel γενικά χάνουν σε ιπποδύναμη, αλλά υπερτερούν σε ροπή (η οποία, ομολογουμένως, είναι πιο χρήσιμη σε κίνηση εντός πόλης), εφόσον δουλεύουν σε μεγαλύτερη συμπίεση, κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει με τους turbo βενζινοκινητήρες των τελευταίων ετών. Φυσικά εδώ έρχεται η διαφορά κυβισμού (μάλλον αυτό εννοείς) και ναι, είναι αδύνατο ένα αυτοκίνητο μικρότερου κυλινδρισμού κατά 60% να είναι δυνατότερο (παρολαυτά ΕΙΝΑΙ σε ιπποδύναμη, αλλά σίγουρα χάνει αρκετά σε ροπή), αλλά έκανα αυτή τη σύγκριση για να τονίσω τη διαφορά. Μεταξύ αυτοκινήτων ίδιου κυβισμού, η σύγκριση είναι παραπάνω από αστεία.

Ένα αυτοκίνητο, από τα μικρά, που μου αρέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και θα σκεφτόμουν να αγοράσω, είναι το τελευταίο Fiesta 1.0 Ecoboost (125ps). Βέβαια εγώ πρώτα κυνηγάω τις επιδόσεις και δεν οδηγώ απλά για να πηγαίνω από το Α στο Β. Υπάρχει και μικρότερη έκδοση με 100ps. Και είναι πανέμορφο.

Σχετικά με τη σύγκριση ευρωπαϊκών και ιαπωνικών, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κανένα αυτοκίνητο δε θα βγάλει σοβαρές βλάβες, αν αγοραστεί καινούριο και συντηρείται σωστά. Αν ΔΕ συντηρείται σωστά, όμως, οι πιθανότητες το αυτοκίνητο να φτάσει τα 500,000 και 1 μύριο χιλιόμετρα με το μικρότερο δυνατό κόστος είναι υπέρ των ιαπωνικών. Πολύ χοντρικά αυτά και με απλά λόγια. Επίσης κανένας μηχανικός δε μπορεί να σου πει 100% ότι το μεταχειρισμένο που κοιτάζεις δε θα σπάσει μεθαύριο. Το μεταχειρισμένο είναι πάντα λαχείο. Ποτέ δεν ξέρεις 100%. Με απλά μαθηματικά, λοιπόν, εφόσον ενδιαφέρεστε αποκλειστικά για μεταχειρισμένα, θα πρότεινα να μείνετε στα γιαπωνέζικα, για να έχετε το κεφάλι σας λίγο πιο ήσυχο.

Τέλος, τα ευρωπαϊκά συνήθως υπερτερούν σε εμφάνιση, εξοπλισμό, εσωτερικό κτλ. Τα ιαπωνικά σε κινητήρες, επιδόσεις. Την τεχνογνωσία που κατέχει η Honda δεν την έχουν όλες οι υπόλοιπες κατασκευάστριες κινητήρων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, αεροπλάνων, διαστημόπλοιων συνδυασμένες.
    Last edited by BLiTzER; 03-03-2015 at 19:51.
    Life begins at 45°.

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Την τεχνογνωσία που κατέχει η Honda δεν την έχουν όλες οι υπόλοιπες κατασκευάστριες κινητήρων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, αεροπλάνων, διαστημόπλοιων συνδυασμένες.
    Μίλησες μέσα στην καρδούλα μου...
    Last edited by OniBocho; 03-03-2015 at 20:15.

Lord Lucifer Morningstar

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Γενικά είμαι υπέρ του diesel (καθαρά λόγω $$) αρκεί να είναι κινητήρας τελευταίας γενιάς με όλες τις νέες προδιαγραφές. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν ακόμα μέτριους diesel, ενώ αυτή τη στιγμή οι diesel του γαλλικού ομίλου είναι από τους καλύτερους εκεί έξω.

Στο θέμα των χρημάτων σίγουρα το κέρδος δεν είναι -25% στο καυσιμο, είναι περισσότερο. Δεν είναι μόνο ότι το καύσιμο κοστίζει 25% λιγότερο, είναι κι ότι συνήθως το diesel έχει τη μισή κατανάλωση από τους βενζινοκινητήρες. Στο θέμα επιδόσεων το θέμα με τη ροπή είναι σημαντικό, γενικά για τη δική μου μέση χρήση ταιριάζει γάντι. Στη πούτσα μας που οι μικροί κυβισμοί δεν έχουν τελική 200χλμ/ω.
    Περί κόστους συντήρησης δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς παίζει. Απ' ότι έχω διαβάσει για τους νέους πετρελαιοκινητήρες μάλλον δεν ισχύει στο βαθμό που ίσχυε πριν κάποια χρόνια, είναι όμως σημαντικό να βρεις καλό πρατήριο γιατί νοθείες/μάπα πετρέλαιο θα σε επηρρεάσουν περισσότερο απ'ότι στον βενζίνοκινητήρα.

Πάντως κι εγώ πάνω απ'όλα θα προτιμούσα κάποιο υβριδικό αλλά τι-τιμές-είναι-αυτές-γαμώ-το-σπίτι-σας. Αν ισχύει κι αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω για κόστος νέας συστοιχίας μπαταριών, γαμα το.

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    παιδιά γιατί όχι γερμανικό? , corsa είχα , corsa ξαναπήρα , και μάλλον με corsa θα συνεχίσω
    Μακριά από Corsa diesel. Βενζίνη κάνε ότι θες, αλλά εμένα ο όμιλος δε μου γεμίζει και πολύ το μάτι πια.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Quote Originally Posted by SpiritCrusher View Post
    είναι κι ότι συνήθως το diesel έχει τη μισή κατανάλωση από τους βενζινοκινητήρες.
    Ισχύει, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Περισσότερο της τάξης του 20-25%, άντε ίσως 30% σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι πιο αποδοτικοί για την ίδια ποσότητα καυσίμου, κάτι το οποίο εξουδετερώνεται από τον τρόπο λειτουργίας τους και τους κύκλους του DPF και γι'αυτό καταλήγουν με χαμηλότερες τελικές ιπποδυνάμεις. Mε διαφορά κατανάλωσης 30% και διαφορά τιμής 25% (υπέρ του diesel πάντα) και 20,000 χλμ/έτος, με ένα diesel, κερδίζεις 700-750ευρώ/έτος περίπου, από θέμα καυσίμου μόνο. Συγκρίνετε τα υπόλοιπα κόστη (τέλη, ασφάλεια, συντήρηση) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ανά περίπτωση.

ΥΓ. Για την ιστορία, το προηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν Toyota και αυτό που οδηγώ τώρα είναι Renault, βενζίνης αμφότερα. Βέβαια δεν είμαι καλό παράδειγμα, αφού έχω τη μοτοσυκλέτα μου, οπότε κινώ ελάχιστα το αυτοκίνητο. Ίσως 5,000χλμ μέσα στο έτος, αν κάνω αρκετά ταξίδια
    Life begins at 45°.

Tags for this Thread