Quote Originally Posted by phthoggon View Post
Quote Originally Posted by Kingdom Gone View Post
Κάθε ταινία έχει ένα λανθάνων κοινωνικοπολιτικό στοιχείο, αλλά για να μη το πάμε σε τόσο βαθύ επίπεδο, νομίζω πως το όλο ζήτημα περί βιωσιμότητας του δυτικού μοντέλου (οικολογικές καταστροφές, λιώσιμο των παγόβουνων, peak oil και δεν συμμαζεύεται) έχει μπει αρκετά στην ατζέντα διεθνώς , οπότε μια ταινία που ασχολείται με αυτό το ζήτημα ως κεντρικό είναι λίγο δύσκολο να απέχει του κοινωνικοπολιτικού. Πόσο μάλλον που τα Μπάτμαν είχαν κ αυτά άμεση αναφορά στα τεκταινόμενα στην Αμερική (αυτό με τον Τζόκερ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στη χρήση βασανιστηρίων και αυτό με τον Μπέην στο occupy). Ο Νόλαν για μένα δεν είναι ούτε άσχετος ούτε αθώος, νομίζω ότι έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη για τα πράματα και την περνάει στις ταινίες.
Το εντυπωσιακό είναι ότι αν το καλοσκεφτείς, ΔΕΝ ασχολείται με το πρόβλημα της γης, για αυτό και είναι απροσδιόριστος ο λόγος που γίνεται η καταστροφή (κάτι για τις μπάμιες λέει λολ). Ουσιαστικά είναι μια αφορμή για να ξεδιπλώσει το φανμποϊλίκι του για space exploration ο Νόλαν. Κοίταξα μία συνέντευξη και είδα αυτή από τον αδελφό του (που έγραψε το πρώτο σενάριο) και η μόνη αναφορά στο θέμα είναι (αφού παραπονιέται ότι το space race έχει τελειώσει κλπ κλασικά)

I mean, look, there’s an awful lot of things that still need to be fixed here on Earth, right? You know, problems that never seem to go away. Poverty, disease and a lot of stuff that we turned our attention to that is a good thing. We’re also just kind of sucked in the bullshit. I was talking downstairs, I grew up in Apollo space travel, we were promised jetpacks and fucking teleportation and instead we got fucking Facebook and Instagram. That’s a bummer.
http://www.slashfilm.com/jonathan-no...r-interview/3/

ναι ναι, φτώχια εντάξει, αλλά fucking jetpacks

Όλα αυτά πάλι εμένα δε με ενοχλούνε πολύ επειδή έχω το ίδιο φανμποϊλίκι, αλλά είναι όντως εντυπωσιακά περιορισμένα για κάτι που μας το περνάνε ως Μεγάλη Τέχνη (animae) και ναι, όταν μας προετοιμάζουν για καλύτερη ταινία της χρονιάς και τέτοια, φυσικά και να πάμε (ίσως) και φυσικά να κάνουμε κριτική.

Δεν με πειράζει το διαστημικό φανμποϊλικι per se, απλά αν είναι να πάμε στο διάστημα ψήνομαι να πάμε υπό τη σημαία των Παγκόσμιων Ενωμένων Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, με αστούς και λοιπά τσουτσέκια πίσω στη Γη να φτυαρίζουν την Σαχάρα. Αν είναι να μας πάνε καουμπόηδες, άστο καλύτερα. Αυτό νομίζω είναι το ρεζουμέ του τι με ενοχλεί με την ταινία.

Quote Originally Posted by animae View Post
Quote Originally Posted by animae View Post
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην όμορφη κουβέντα σας.

Για ποιόν λόγο είπαμε ότι πήγες να δείς αυτή την ταινία?
Θα πρεπε να 'μαι hardcore σαηφάκιας για να πάω; Ή μόνο τότε να εκφέρω γνώμη;
Φυσικά και όχι, αλλά πήγες να δείς μια ταινία η οποία διαφημιστηκε και προβλήθηκε από τους δημιουργούς για το ότι θα είναι επιστημονικά *ακριβής* (στα όρια scifi ταινίας), τι περίμενες από τέτοια ταινία λοιπόν? Κοινωνική ανάλυση? Ή ανάλυση της επιδρασης της επιστήμης στις σχέσεις των ανθρώπων?

edit: μην πούμε για την οδύσσεια που ήδη 2 φορές έχεις πεί ότι είναι γτπ.
Save yourself, δες ταινίες που είναι πιο κοντά στο αισθητήριο σου.
Γιατί απόλαυσα τι προηγούμενες του, γι' αυτό. Και δεν είναι ότι δεν μου αρέσουν οι επιστημονικής φαντασίας, είναι ότι δεν θεωρώ εαυτόν βαθύ γνώστη του είδους. Επίσης, εγώ είπα ότι η οδύσσεια είναι γτπ; Σε παρακαλώ, ο φίξξερ ήταν αυτός!

Quote Originally Posted by Κωλαράκι Τορνευτό View Post
Φίξερ, όπως ξαναέγραψα, το ότι διαφωνώ με το νόημα της ταινίας δεν είναι ο λόγος που την κράζω, τα dark knight, που ήταν ακροδεξιά μανιφέστα (oh, noes, ακραία άποψη, συγγνώμη!), μου είχαν φανεί πολύ καλύτερα. Θα προσπαθήσεις να απεμπλέξεις αυτά τα δύο επίπεδα στο μυαλό σου αυτήν την φορά ή θα πρέπει να στο εξηγήσω και σε επόμενο ποστ; Επίσης, "νολανικός" έγραψα, όχι "νολανισμός", η κατάληξη -ικός δηλώνει μια κατηγορία πραγμάτων σχετικές με το όνομα πριν την κατάληξη, η κατάληξη -ισμός ένα σύνολο σχετικά συστηματικών πρακτικών ή ιδεών που σχετίζονται με το αντίστοιχο όνομα . Π.χ. "φιξερικές μαλακίες" θα ήταν ιδιαιτέρως δόκιμο αν αναφερόμαστε στα ποστ σου, "φιξερισμός" όχι και τόσο, εκτός κι αν έχεις κάνει κίνημα. Η ικανότητα διάκρισης των λέξεων μεταξύ τους σίγουρα θα σε βοηθήσει στη ζωή, ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.
Μη ζητας συγγνωμη επειδη ειναι ακραια η αποψη σου για τα Μπατμαν. Δεν ειναι αυτο το προβλημα της, υπαρχουν πολλες ακραιες αποψεις που επικροτω. Το προβλημα της ειναι οτι ειναι ηλιθια. Σε ευχαριστω για τα μαθηματα γλωσσας και κατανοησης, και πολυ αργησες να εμφανισεις την ελιτιστικη σου πλευρα. Φυσικα οι συμβουλες σου εν προκειμενω ειναι παντελως αχρηστες, αφου οτιδηποτε "νολανικο" παρουσιασες στα ποστ σου, ειναι ολα τα πραγματα για τα οποια εχουν ξεκινησει να λενε διαφοροι για τον "νολανισμο" των ταινιων του Νολαν. Ο οποιος ειμαι σιγουρος πως δεν εχει ξεκινησει καποιο κινημα.

Κατα τα αλλα και για οσα λες για το μπατζετ της ΝΑΣΑ και την τεχνοκρατια, δυστυχως δεν αφηνεις πολλα περιθωρια για συγχωρεση. Εισαι απο τους οπισθοδρομικους κοινωνικα ευαισθητους συνωμοσιολογους που βλεποντας το Ιντερστελλαρ εστιαζουν πρωτιστως στο αν κανει, και τι προπαγανδα κανει ο Νολαν υπερ της ΝΑΣΑ. Απλα ξερναω με καθε προταση σου στα τελευταια 2-3 ποστ που εκανες.
Η άποψη μου για το Dark Knight δεν είναι ακραία, ειρωνικά το είπα, duh, είναι αρκετά προφανή αν προσέξεις τις ταινίες και έχει σχολιαστεί από πολλούς (να χώσω βιβλιογραφία; ). Και ούτε είναι ηλίθια βεβαίως, παρόλο που είμαι βέβαιος πως διαθέτεις μια πραγματικά καλύτερη. Επίσης, ουάου, "οπισθοδρομικός κοινωνικά ευαίσθητος συνωμοσιολόγος", σαν το μαύρο και τη γυναίκα στην ταινία μια φάση, ε;; Είναι σίγουρα ο δεύτερος καλύτερος χαρακτηρισμός που μου χουνε κάνει ποτέ.