Blitzer δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό που ρωτάς. Ναι, θεωρώ πως ήταν λάθος, αλλά αν θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικό δεν το ξέρω. Ξέρω ότι μετά από αυτό που έζησα, δεν επιθυμώ καθόλου να το ξαναπεράσω.

sfinotouvlaki, είμαι βέβαιος ότι δεν επιχειρείς να ειρωνευτείς, απλώς να επισημάνω ότι εκλαμβάνουμε διαφορετικά την κατάσταση. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το παιδί θα καταλάβει τώρα και θα πάθει κάτι, αλλά όταν γίνει 16 - 17 - 18, ψαχτεί παραπάνω και γυρίσει να μου πει "καλά, εσύ γνώρισες τη μάνα μου σε κατάληψη, κατέβαινες σε πορείες, έκανες το ένα - το άλλο - το παράλλο, λες και πιστεύεις κάποια πράγματα και παρόλα αυτά τους άφησες να με βαφτίσουν;" δε θα έχω κάτι να του πω. Το ότι μπορεί να αφαιρέσει το θρήσκευμά του (κάτι που είπε κι ο παπάς στην πρώτη μας συνάντηση όταν του εξέθεσα την κατάσταση) δε δικαιολογεί το ότι το βαφτίσαμε. Δηλαδή, ας καβατζώσουμε το βάπτισμα και τη σωτηρία της ψυχής κι αν μεγαλώσει, ας κάνει ότι θέλει. Δεν είναι πιο λογικό να τον αφήσεις ελεύθερο μέχρι την ηλικία που να μπορεί να επιλέξει, tabula rasa, να το κάνει;

Σακουλάκια, πέρα από το συγκεκριμένο forum, που αλλού συναντιέσαι μαζί μου διαδικτυακά, πού βρίσκεσαι στις επαφές μου και με τι βάση και δικαίωμα λες αυτό που λες; Μήπως με την ίδια ανίκητη λογική του ότι ένας ιδιοκτήτης κομικσάδικου αγοράζει κόμικς από αλλού, αλλά μια τον βλέπεις στα ράφια, την άλλη τον βλέπεις στη σειρά, την άλλη έβγαινε από το μαγαζί με τη σακούλα και την παράλλη εσύ έμπαινες στη σειρά την ώρα που η ταμίας έβαζε το κόμικ (!!!!!) που αγόρασε; Και η ίδια λογική σε οδηγεί στο συμπέρασμα περί attention whoring, αγνοώντας (ή μη θέλοντας να δεις) ότι υπήρχε μια κουβέντα με συγκεκριμένους ανθρώπους και απλά ανέφερα πως τελείωσε η κατάσταση και πως την βίωσα. Ότι κάνει ο κόσμος στα fora δηλαδή.