κοιλιά όχι φιλε μου, διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψες και νομίζω πως παίζεις με τις έννοιες και τις λέξεις τώρα για να υπερασπιστείς κάτι που εξαρχης δεν πιστευες. το τι πρεσβευει ο συριζα αν το θέτεις έτσι απλά, θα στο απαντήσω εγώ. και τιποτα και τα πάντα. ειναι θέμα οπτικης γωνίας.
για καποιους πρεσβευει μια πουλημενη παραταξη που γεννάει πασόκους (ανδρουλακη, δαμανακη κτλ). για καποιους αλλους ειναι πάλι μια πουλημένη παραταξη που υπεγραψε την συνθηκη του μααστριχτ και πούλησε τις αρχές του μαρξισμού λενινισμού ακολουθώντας τον δρόμο του ευρωκομμουνισμού. για κάποιους τρίτους ειναι το αγαπημένο μαγαζάκι των αναρχικών ή ο τόπος συνυπαρξης όλων των πολιτικά περιθωριοποιημένων. τέλος, για κάποιους πιο ενωτικούς ειναι το αντίβαρο σε μια αριστερά που χάνεται ολοενα και περισσότερο στον δογματισμό και τεινει να γινει περισσότερο θρησκεία παρά πολιτική ιδεολογία.
γιαυτα και άλλα πολλά, αυτό που πόσταρες ήταν μια πολύ ατυχής γενίκευση που σε βοηθά μεν να δείξεις πιο αντικειμενικός και σοφός, αλλά δεν εξυπηρετεί τίποτε και δεν έχει και βάση.