Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
σόρι αλλά αυτό είναι εξοργιστική χαζομάρα, όποιος γενικά είναι αριστερός/αναρχικός/κάτι προοδευτικό το κάνει γιατί αισθάνεται καλύτερα με το να ξέρει ότι κάνει κάτι για να βελτιωθεί το κοινωνικό σύνολο εκτός από τον εαυτό του, δεν του το επιβάλλει κάποιος με βούρδουλα. από κει και πέρα η ομοφυλοφιλία δεν είναι νομίζω πλέον λόγος απαλλαγής, τρελόχαρτο το παίρνεις αλλά μετά από σχετική διαδικασία και αυτό που προτείνεις, το εξωτερικό δηλαδή, δεν μπορώ να το θεωρήσω επιλογή ναούμε. αυτό λέω, αν μπορούσαν να τα κάνουν όλοι, μέσα, αλλά ακόμα κι αν το έκαναν πιστεύει κανείς ότι δε θα προέβλεπε το κράτος γι' αυτό; ωραία, όλοι γουστάρουμε κατάργηση του στρατού, μέχρι τότε η γραμμή δεν μπορεί να είναι "Ι5 εγώ και βλέπουμε". η άρνηση συνείδησης είναι τεράστιο respect αλλά διαλύεται η ζωή σου, είναι στο άλλο άκρο.

ναι, η θητεία καταργείται, αλλά ο στρατός παραμένει κι είναι όπως στις ΗΠΑ, δηλαδή ό,τι χειρότερο μπορεί να προκαλέσει η φτώχια.
Εντάξει, απλά δε μπορώ να καταλάβω αυτό το "κάνει κάτι για να βελτιωθεί το κοινωνικό σύνολο" στο συγκεκριμένο θέμα με το να πάει κανείς στρατό. Δηλαδή αν η πρώτη παράγραφος του προηγούμενου σου ποστ είναι ο λόγος που θα σε οδηγήσει στο να πας, πάσο. Δε διατίθεμαι να χαλάσω χρόνο και ψυχική υγεία με το να ανέχομαι συμπεριφορές και καταστάσεις που θεωρώ λάθος, μέσα σε ένα λάθος, παριστάνοντας το μηδέν-κόμμα-κάτι-τοις-εκατό, χωρίς αντίκρισμα. ήδη παίζουν πολλές εκεί έξω.

Οι αναφορές της διεθνούς αμνηστίας όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζονται οι αντιρρησίες από τον ελληνικό στρατό σκιαγραφούν αρκετά καλά το πώς βλέπει γενικότερα ο στρατός τους ψάρακες. Οπότε, επειδή όντως σου καταστρέφει τη ζωή η άρνηση, να χέσω και το ρισπέκτ που σκάει λόγω άρνησης στρατού. Προτιμώ κάτι σε π. πούστης, πρεζάκι, προδότης.

Επίσης, νομίζω πως το ότι παίζουν διάφορες αντιλήψεις,ηθικές,ηλικίες,κτλ ανάμεσα σε όσους καλούν να παρουσιαστούν ανα περιόδους με μόνο κοινό ΙΣΩΣ το γαμιέται_ο_στρατός σε διάφορες εκφάνσεις από ε_θα_περάσει_ο_καιρός_μωρέ εώς θα_τους_κάψω, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την όποια ανάπτυξη ουσιαστικής συλλογικής αντίδρασης. Μου κάνει πιο πολύ δεπληρώνω φάση, όπου ανέκαθεν έπαιζε ποσοστό που δε πλήρωνε, μέχρι που ξεχείλωσε η φάση και ήρθε στην επιφάνεια πιο συλλογικά.

Δε μπορώ να σκεφτώ το τι μπορεί να κάνει το κράτος αν δεν πάνε αρκετοί. Ίσως μας κλείσουν όλους φυλακή. Ίσως πάλι να γεννάει ακόμη αρκετά αγόρια η ελλάδα και να μη φανεί η απουσία μου στην αναφορά.

Από΄κει και πέρα με εκνευρίζουν αυτά που έγραψα στο προηγούμενο. Αυτό.

Quote Originally Posted by landy View Post
ποια ειναι αυτά τα 6-7 κράτη και σε ποια συζητάται να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία;εσύ πάλι γιατί θες να τον αποφύγεις;υπάρχουν τρόποι να τον αποφύγεις που δεν έχουν να κάνουν με τρελόχαρτο.μην είσαι και ρατσιστούλης από πάνω -με μας τους ψυχολογικά αδύναμους- εκτός από ριψάσπις
8 χώρες ευρώπη, λάθος μου. Επίσης, από τότε που 'χα να τσεκάρω, καταργήθηκε σε αλβανία και πολωνία. Η 3η είναι η ουκρανία.

Θέλω να τον αποφύγω για να ρωτάς γιατί και δεν έχω τίποτα με τους ψυχολογικά αδύναμους, ο στρατός έχει.