Results 1 to 15 of 1910

Thread: Παιδεία

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Και τη διαφορά την καταλαβαίνεις στα προχωρημένα έτη της σχολής που οι σουηδοι συμφοιτητές μου χρειάζονταν ΤΡΕΛΟ διαβασμα για να λύσουν μια γαμημένη διαφορική εξίσωση, που εγώ έπαιζα στα δάχτυλα στα 16 μου.
    o Σουηδός γάμαγε όμως στα 16 του, εσύ μάθαινες να λύνεις διαφορικές και καταλήξατε να ξέρετε τα ίδια μαθηματικά στα 25 σας

και για να μην τρολλάρω μόνο:

το ότι τα δύσκολα μαθηματικά απωθούν κόσμο από τις φυσικές επιστήμες / μηχανικούς, δεν είναι δικαιολογία να κάνεις τα μαθηματικά και τη φυσική πιο εύκολα στο σχολείο. Μπορείς να τους αφήσεις να μαθαίνουν μόνο γενικής παιδείας κι ό,τι κριθεί θα χρειαστούν στη ζωή τους, αλλά τα δύσκολα μαθηματικά θα τα βρουν μπροστά τους στο πανεπιστήμιο, πρέπει τουλάχιστον να υποθέτουν πόσο δύσκολα θα είναι αυτά που θα συναντήσουν και να επιλέξουν σχολή αναλόγως.

Δικαιολογία να αλλάξουν μαθηματικά, φυσική (και χημεία θα έλεγα εγώ), είναι αυτό που λέει ο καρχαρτ, ελάχιστοι καταλαβαίνουν τί μπάλα παίζεται, γίνεται ένα μπουρδέλο στις εξετάσεις και μέχρι τον Αύγουστο έχουμε ξεχάσει να ολοκληρωνουμε.

Η πλάκα είναι, ότι ο κατωριμος που κατα τα άλλα μας τα πρήζει με την υπεροχή σουηδοφιλανδιών σε κάθε ευκαιρία, τώρα θέλει μαθηματικά τα πάντα όλα στα σχολεία, ξεχνώντας ότι οι σουηδοφιλανδίες στην κλίμακα PISA αφήνουν την Ελλάδα στα μαθηματικά να τρώει τη σκόνη τους
    Last edited by enitharmon; 28-11-2011 at 00:55.
    Vielen Dank für alles was mal war

Tags for this Thread