View Poll Results: Να βγούμε?

Voters
83. You may not vote on this poll
  • Ναι! Θελουμε δραχμες πεντοχίλιαρα με το γερο του μορια!

21 25.30%
  • Οχι! Ζητω το ευρώ!

17 20.48%
  • Τι δραχμες, τι ευρώ, εγω πάλι μπατίρης θα είμαι οπότε σταρχίδια μου.

45 54.22%
Results 1 to 15 of 199

Thread: Να βγούμε απο το ευρώ?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Defunct Economist

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Λοιπόν, ούτε νομίζω ότι οι από δω θα γαμήσουν τους από εκεί (what?) και ούτε είχα πρόβλημα να παρακολουθήσω την συζήτηση όπως υπέθεσες απλοϊκά. Γενικά γράφεις ότι λέω "ο Α τα εξηγεί καλύτερα ενώ τον Β δεν τον καταλαβαίνω" το οποίο προφανώς και έβγαλες από τον κώλο σου καθώς ούτε έγραψα αυτό, ούτε ξέρεις καν τι συζήτηση παρακολούθησα, ποιοι συμμετείχαν και τι είπαν. [...] Κάτσε δες την συζήτηση στην οποία αναφέρομαι αν θες να κάνεις σχολιασμό σε αυτό που είπα, δηλαδή είναι φοβερό πώς έβγαλες οχετό κοτσανάρας (με κερασάκι τον χριστιανισμό -πάλι!) επειδή στην είπα για το ότι είσαι και συ και το συνάφι σου ότι να'ναι.
    ΟΚ, την κατέβασα και την παρακολούθησα. Ο καθηγητής απο το UCI είναι όντως κορυφαίος στον τομέα του αλλα δεν αναγνόρισα αμέσως το όνομα, ο άλλος απο το σκάιπ είναι ιστορικός και όχι οικονομολόγος οπότε δεν ξερω τι κύρος έχουν αυτά που λέει. Οι τρεις έλληνες ήταν όντως δυσνόητοι, αλλα δεν λέγανε ασυναρτησίες οπως λιγο πολυ τους κατηγορείς. Η βασική μου γνώμη παραμένει η ίδια, δηλαδή συμφώνώ με τους τύπους υπέρ της δραχμής αλλα δεν είμαι και σίγουρος οτι αυτή είναι η σωστή λύση, για τους λόγους που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ.

Αν δεν έχετε καταλήξει ακόμα ποιο είναι το καλύτερο πράγμα (ευρώ ή όχι) για μία χώρα συγκεκριμένα, είστε ή βαλτοί ή άχρηστοι. Τελεία.
    Ρε Βικ, πανω που πάω να σου ζητήσω συγγνόμη που σε είπα καθυστέρα, πετας τετοια ωραία και συμπεραίνω οτι και λίγα σου είπα. Δεν γίνεται τη μια στιγμή να λες οτι κατάλαβες τη συζήτηση και την άλλη να λες οτι αν δεν καταλήξουμε κάπου με απόλυτη βεβαιότητα είμαστε βαλτοί, τη στιγμοι που ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ λενε οτι σε τέτοια πράγματα δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Δηλαδη πως να στο πώ, δεν είναι οτι οι τύποι υπέρ της δραχμής είναι σίγουροι και οι άλλοι δεν είναι. Κανείς δεν ηταν 100% σίγουρος, όλοι (και αυτοί που συμφωνείς) δεχονταν την πιθανότητα να κανουν κάπου λάθος.

Γενικότερα βικ, το μόνο πράγμα για το οποίο μπορείς να είσαι σίγουρος είναι ο θάνατος. Ουτε οι φυσικοί δεν μπορούν να σου πουν κατι με απόλυτη σιγουριά. Η εννοια της απόλυτης σιγουριάς δεν υφίσταται στην επιστήμη, σε καμία επιστήμη. Το να ζητάς λοιπόν απόλυτη σιγουριά σε ένα απο τα πιο πολύπλοκα οικονομικοπολιτικά ζητήματα, τη στιγμή που κανείς απο τους 5 που είδες στη συζήτηση που λες οτι κατάλαβες δεν ηταν σίγουρος, ειναι... χμ... καθυστερημένο.
    Last edited by katwrimos; 20-11-2011 at 23:09.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.