O Reed έγραφε αλλά το αβανγκάρντ, drone, περίεργο, πρωτοποριακό κλπ πράγμα που είναι η μπανάνα οφείλεται στην ενορχήστρωση και το παίξιμο του Cale λέω εγώ.

Αυτό που λες για το ουϊσκάκι για τους 4 είναι ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου για την ίδια πρόταση. Προφανώς και δεν παίζουν την ίδια μουσική, δεν είμαι και τόσο κουφός και άνιωθος, δεν παύουν όμως να ακούγονται και να συζητώνται από τους ίδιους ανθρώπους, πάνω κάτω.

Αυτά που λέει ο Καλκις περί Transformer και Metal Machine Music είναι αυτά που συμφωνούν και οι φίλοι μου (μείον τα τελευταιά 30 χρόνια για τα οποία δεν συγκράτησα κάτι).

Τέλος, δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή να αποδείξω ότι έχω ακούσει Bowie κλπ. Ούτε αν τους κατέχω, ότι είπα, το εννοώ όπως ακριβώς το έγραψα, που δεν το λες ικανά διαπιστευτήρια μουσικού δημοσιογράφου και λυπάμαι που δεν με νοιάζει κιόλας, παραμένω ευτυχισμένος μεταλάς-γίδι. Για τον Ριντ και το πόσο Αρτέμης είναι, ήμουν πολύ σαφής την τελευταία φορά, νομίζω και εσείς.

Δεν νομίζω ότι ψάχνει το breakthrough στον καλλιτεχνικό κόσμο (βρε τον "καλλιτεχνικό" κόσμο). Αν έκανε κάτι τέτοιο δεν θα διάλεγε τους Metallica. Στον κόσμο γενικά ψάχνει και δεν θα χρησιμοποιούσα την λέξη "breakthrough". "Ντόρος" και "δεν με χαλάει το κτηνώδες popularity" είναι πιο ταιριαστά νομίζω.

Τέλος, η κριτική στον δίσκο που έκανα, η πρώτη, είναι ακριβέστατη. Προβοκάρω και θάβω κατά βούληση και προτίμηση την αντιπάθειά μου αλλά το γεγονός παραμένει ότι ο δίσκος είναι πατάτα για τους λόγους ακριβώς που περιέγραψα. ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ (το ποιο ΚΑΘΗΚΟΝ.

Όσο για τις δηλώσεις, έχει παράδοση, δηλαδή εσύ βρίσκεις δήλωση έξυπνου ανθρώπου την ατάκα για τον Frank Zappa. (Του οποίου την δισκογραφία σίγουρα δεν ξέρω ολόκληρη. Ούτε το 1/10). Βέβαια, όταν κάνεις παρέα με Lars Ulrich, πάει πακέτο η παπαρολογία.