Με περιμένει η γυναίκα μου αλλά θα κάνω τον κόπο να απαντήσω, μιας και είναι η πολλοστή φορά που το ζητούμενο στα σχόλιά σου είναι ότι "δεν τα ξέρεις αυτά".

Όχι, δεν έχω ακούσει την δισκογραφία του Lou Reed, έχω ακούσει αρκετά πράγματα του Lou Reed και όλων των υπολοίπων που ανέφερα (άλλων περισσότερο και άλλων λιγότερο) για να σχηματίσω μία άποψη. Επίσης, τυχαίνει (όπως πολύς κόσμος φαντάζομαι) να συμπληρώνω το παζλ με τις συζητήσεις φίλων, που πολλοί δεν είναι μεταλλάδες αλλά ακούνε πάρα πολύ μουσική και ξέρω πού και πότε να τους εμπιστευτώ, όπως επίσης και διαβάζοντας γενικά.

Το συμπέρασμα που έχω καταλήξει για τον Lou Reed είναι ότι είναι ένας αντιπαθέστατος μαλάκας που όμως έχει σεβαστή θέση στην μουσική ιστορία για τους Velvet Underground, τους οποίους προφανώς και έχω ακούσει, και για τους οποίους η άποψή μου είναι ότι το πόσο μεγαθήριο είναι αυτός ο δίσκος οφείλει καλλιτεχνικά εξίσου και στον Cale, για να μην πω περισσότερο, καθώς οι πρωτοπορίες των VU μουσικά οφείλουν σε αυτόν πολύ περισσότερο ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ οφείλει εξίσου στο hype τσίρκο του Andy Warhol και όλου του σούσουρου και γιατί το Rolling Stone και rock n Roll Hall of Fame κατεστημένο μας έχουν πρήξει τα παπάρια με το πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ είναι αυτός ο δίσκος, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα μεγάλος αλλά ΓΑΜΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΙΟΛΑΣ, το γούστο σαν αντικειμενική αλήθεια.

Υπό αυτό το πρίσμα και γιατί μου αρέσουν προσωπικά πολύ περισσότερο οι Waits, Cave, Cohen, τους οποίους δεν ακούω καθημερινά αλλά έχω ακούσει πολύ ευχάριστα σε σπίτια και σαλόνια φίλων πάμπολλες φορές (όχι αναλυτικά, δεν είμαι για να τα πω δημοσιογραφικά αλλά είμαι ενήμερος για το τι είναι ο καθένας, για μεταλλάς ειδικά με τα κριτήριά σου τα τρου, είμαι οκ), γράφω την αποψάρα μου προβοκατόρικα με θέρμη, και νομίζω δεν κρύβεται καθόλου στο κείμενο, ειδικά εκεί που το λέω στα ίσα ότι τον αντιπαθώ. Για τον δε Bowie, τον έχω ακούσει πάρα πολύ και ζώντας χρόνια στην Αγγλία κάνοντας παρέα με μουσικόφιλους δεν γίνεται να μην τον ακούσεις. Και αυτός είναι μέγεθος άλλης τάξης καλλιτεχνικά από τον Reed, ότι και να λένε οι λίστες με 500 σημαντικότερους καλλιτέχνες και τα αρχίδια μου κουνιούνται.

Τέλος, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι λίγο πρασουλόγιδο από την ανάποδη, με το ύφος του "μιλάει ο άσχετος για τους Warlord, ίσα ρε".

Αυτά και πάω σπίτι.