Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Quote Originally Posted by Tyler_Durden View Post
Είμαστε στο 2011. Ο κάθε ενήλικας μπορεί άνετα να ξέρει τι πρεσβεύει ο κάθε "πολιτικός φορέας" και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τα στοιχειώδη οτι δηλαδή οφείλεις να μην είσαι συνεργός σε δολοφονίες.
Κοινωνιολόγος ή κάποια τέτοια μαλακία δεν είπαμε ότι είσαι; Η αλήθεια που λες -μερικές φορές- είναι ότι δεν παίζει πολύ ρόλο αν είσαι στο 2011, στο 1936 ή στο 405 πΧ, αν ζεις σε μια περιοχή που είναι γεμάτη απο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥΣ και το βράδυ δε μπορείς να κυκλοφορήσεις γιατί φοβάσαι, αν αυτός ο φόβος σου τετραπλασιάζεται απο την Όλγα Τρέμη στο δελτίο των οκτώ και γίνεται μίσος, αν αυτό το μίσος έρχεται να στο κάνει πράξεις η κάθε ΧΑ, είσαι ακόμα ενήλικας και κάνεις πολύ συνειδητές επιλογές. Υπάρχει μια αντίληψη για την ερμηνεία της ιστορίας που λέει ότι ο κάθε Φυρερ υφάρπαξε την εξουσία με μεθοδεύσεις αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει κάτι που λέγεται με μια λέξη (για τον κρουασάντ που βαριέται να διαβάζει) και λέγεται: εκφασισμός. Της κοινωνίας, κοινωνιολόγε, ναι.

Πρώτα απ' όλα δεν είμαι κοινωνιολόγος. Δεύτερον είναι απίστευτο το λαικίστικο τσουβάλιασμα εποχών, κοινωνιών, και εννοιών που επιχειρεί η "άποψή" σου μόνο και μόνο για να μου την πεις και να φανείς και πάλι ο cool ΓΑΜΑΤΟΣ του πολιτικς. Καιρό τώρα πιστεύω οτι κατα βάθος θα ήθελες να είσαι ο Μιτς ή ο Αμνήζιακ, όμως μάντεψε.Δεν το χεις.Τέσπα.Είναι πολύ απλό να πεις οτι όλες οι εποχές είναι ίδιες, οτι για όλες τις κοινωνικές δράσεις/ζυμώσεις και φαινόμενα υπεύθυνες εισηγήσεις "εκ των άνω" και οτι ο κάθε λαός εύκολα μπορεί να αρχίζει να φασίζει στις στραβές. Αυτό μάλιστα όταν ακουγεται από το δικό σου στόμα, δείχνει σε τι βαθιά υπόληψη έχεις την λαική συνείδηση, ενώ εσύ μάλιστα, ενίωτε στην πολιτική ρητορική σου μιλάς για μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, στους οποίους, όλους αυτούς, θεωρητικά θα τους ήθελες στο πλευρό σου. Τέλος από την αρχική μου φράση, δεν υποστήριξα ποτέ οτι δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να προκύψουν πολίτες φιλοφασίστες ή τελοσπάντων ανεκτικοί σε φασιστικές πρακτικες, αλλά το βασικό που είπα είναι οτι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή ακόμη και σε αυτούς. Ωστόσο, εσύ την επόμενη φορά που βρεθείς σε κάποιο χώρο που δίπλα σου θα υπάρχει μια θείτσα ή ενας μπάρμπας που θα λέει "θάααανατοοοος στους μαύρους" ,"θέλουν σκότωμα όλοι" κλπ, μέτρα μέχρι το 10 και πες "θέε μου συγχώρεσέ τους ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ της κοινωνίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Τέλος δεν είναι κατόρθωμα να αποδείξεις οτι εγώ ειδικά είμαι μαλάκας. Τα καταφέρνω και μόνος μου, αλλα για λόγους πολύ διαφορετικούς απο αυτούς που εσύ νομίζεις. Έλα πέτα καμια μπλαζέ απάντηση με κάποια λέξη σε κεφαλαία να γελάσουμε.