Page 10 of 14 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 210

Thread: Κυνόδοντας (2009)

Senior Member Shirime's Avatar

α να σου επισημάνω πως τις μούτζες δεν τις τρως από μένα.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Όσον αφορά την ταινία λοιπόν, φυσικά και η σκοπιμότητα της ήταν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένες indie εταιρειούλες διανομής και πρόσωπα (όπως ο γιος του Βούλγαρη) το φαινόμενο "Ψυχή στο Στόμα", ρητορικό ήταν το ερώτημα.
    Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Γενικά οι προκαταλήψεις και τα ψυχανεμίσματα και οι υποθέσεις μπορεί να απλουστεύουν πολύ τη σκέψη σου, αλλά κράτα τες για τον εαυτό σου.
    Αυτά.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Όχι ότι θέλω να μειώσω το μεγαλείο της ταινίας, μη πέσετε να με φάτε, αλλά μου έδειξε αυτό ο Μπαντιλάκης και εδώ δεν το σχολιάσαμε :

Spoiler
    «Κυνόδοντας» μεξικανικός;

Ανάστατη, πρόσφατα, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εξαιτίας ανώνυμης επιστολής που εστάλη στα περισσότερα μέλη της, υποστηρίζοντας πως ο «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου είναι αντιγραφή μιας μεξικανικής ταινίας, με τον τίτλο «Ο πύργος της αθωότητας» (El castillo de la pureza) του Αρτούρο Ριπστάιν, ταινία που είχε προβληθεί πριν από μερικά χρόνια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αφιέρωμα στον μεξικανό σκηνοθέτη, και που τώρα βρίσκεται στο U-Tube.
    Πράγματι, αν κοιτάξει κανείς την ταινία στο U-Tube (μπορεί μάλιστα να τη βρει και σε VHS σε βιντεάδικα), θα δει πολλές ομοιότητες. Και πρώτα η ιστορία: ένας πάτερ-φαμίλιας στο σύγχρονο Μεξικό (του 1976, που γυρίστηκε η ταινία), που, φεύγοντας κάθε μέρα για τη δουλειά του, κλειδώνει στο αρχοντικό του τη γυναίκα του με τις δυο κόρες και τον ένα γιο, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα παιδιά του από τον έξω κόσμο. Υστερα, ενώ ο πατέρας λείπει, τα παιδιά παίζουν τυφλόμυγα, κάνουν μπάνιο και, ενδιάμεσα, βρίσκουν την ευκαιρία να χαϊδεύονται. Ενώ, όταν ο πατέρας επιστρέφει, τους βάζει να καθίσουν, τους διαβάζει αποσπάσματα από ένα βιβλίο και τους αναγκάζει να τα επαναλαμβάνουν μετά απ' αυτόν!

Στο φινάλε, η κόρη εξεγείρεται και κατορθώνει να φύγει από το σπίτι, αποκαλύπτοντας τη «φυλακή» που τους επιβάλλει ο πατέρας, ενώ, στη συνέχεια (αντίθετα με την ταινία του Λάνθιμου), γίνεται το σώσε! Σίγουρα οι πολλές αυτές ομοιότητες δεν είναι τυχαίες. Ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε, τουλάχιστον στους τίτλους της ταινίας, να αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από την ταινία του Ριπστάιν; Παράδειγμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που στην ταινία του «Beautiful People», ανέφερε πως εμπνεύστηκε από την «Περιφρόνηση» του Γκοντάρ. Ενώ, σε συνέντευξή μου με τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο δημιουργός του «Pulp Fiction» δεν δίστασε να παραδεχθεί πως, σύμφωνα με τα λόγια του, «κλέβω, όλοι κλέβουμε, κανένας δεν είναι πρωτότυπος. Απλώς κάποιοι δεν το λένε».

από enet.gr
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Το ανέφερε ο φθόγγος στο ποστ 101 (τυχαίο, δε νομίζω).

A Bunny. Yes. BunnyDee's Avatar

Απλά να πω ότι... ένιωσα ωραία, που... ανήκουμε στη γη, στον Ιντερνέ, σ' όλα αυτά. Εκεί που βλέπω συνήθως άλλα πράγματα, είδα τις προάλλες και trailer του Κυνόδοντα. Και... μ' έπιασε ένα ζεστό συναίσθημα, κάποιοι θα το ονόμαζαν εθνικιστικό, εγώ το βλέπω απλά σαν "επιτέλους".
    (\ /)
    ( . .)
    c(")(")

Playing with the hand I was dealt - Playing to win.

If I blow your mind, do you promise not to think in my mouth?

Senior Member Shirime's Avatar

ΟΚ BunnyDee

Senior Member Midnight's Avatar

Ντάξει, έκανα search ειδικά γι αυτή την ταινία γιατί ήθελα επειγόντως να γράψω! Πάω να τη δω σε ειδική προβολή για χάρη μιας τύπισσας (τσάμπα, γιατί τελικά τζίφος η δουλειά μαζί της, τουλάχιστον για την ώρα). Την βλέπω. Τελειώνει. Γυρίζω και κοιτώ τους γύρω μου. Τους ρωτώ την άποψή τους. Όλοι χαμογελούν και την εκθειάζουν. "Πολύ μπροστά, αυτή είναι ταινία, γάμησε" κτλ. Πάω σπίτι. Βγάζω τα ρούχα. Μπαίνω στο youtube και βλέπω τη σκηνή από τον Κόναν το Βάρβαρο όπου ο Tulsha Doom μεταμορφώνεται σε φίδι. Με το που ολοκληρώνεται η σκηνή, ουρλιαχτά γυναικείων οργασμών φτάνουν μέχρι τα παράθυρά μου. Κρίνω ότι η απάντησή μου στον κόσμο της κουλτούρας ήταν ικανοποιητική. Και πέφτω για ύπνο.
    ...
    ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;! ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!!
    Θάνατος στους κουλτουριάριδες!!!
    ART IS A BLAST!!!

φτερησλέξ Tispanagias tamatia's Avatar

ART IS A BLAST!!!
    It is known.

Quote Originally Posted by Midnight View Post
    Ντάξει, έκανα search ειδικά γι αυτή την ταινία γιατί ήθελα επειγόντως να γράψω! Πάω να τη δω σε ειδική προβολή για χάρη μιας τύπισσας (τσάμπα, γιατί τελικά τζίφος η δουλειά μαζί της, τουλάχιστον για την ώρα). Την βλέπω. Τελειώνει. Γυρίζω και κοιτώ τους γύρω μου. Τους ρωτώ την άποψή τους. Όλοι χαμογελούν και την εκθειάζουν. "Πολύ μπροστά, αυτή είναι ταινία, γάμησε" κτλ. Πάω σπίτι. Βγάζω τα ρούχα. Μπαίνω στο youtube και βλέπω τη σκηνή από τον Κόναν το Βάρβαρο όπου ο Tulsha Doom μεταμορφώνεται σε φίδι. Με το που ολοκληρώνεται η σκηνή, ουρλιαχτά γυναικείων οργασμών φτάνουν μέχρι τα παράθυρά μου. Κρίνω ότι η απάντησή μου στον κόσμο της κουλτούρας ήταν ικανοποιητική. Και πέφτω για ύπνο.
    ...
    ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;! ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!!
    Θάνατος στους κουλτουριάριδες!!!
    Κοίτα, σίγουρα το ζήτημα με τον τούλσα και το φίδι και τα ουρλιαχτά και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και κοστίζουν το δίχως άλλο τα πιο πολλά χυσόχαρτα. Απλά, χωρίς παρεξήγηση, τις ίδιες ώρες κάποιοι άλλοι ΕΜΕΙΣ ας πούμε -ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ- σε έναν γαλαξία όχι πολύ μακρινό -τον κόσμο της κουλτούρας- ψάχνουμε και βρίσκουμε και πείθουμε και ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΥΜΕ γκομενάκια ακριβώς σαν αυτό που σε έσερνε στην σαβουροταινία και τελικά σε χίωσε.

Θα έλεγε ο Dythor. Εγώ πάλι μαζί σου είμαι.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Κι εγώ όσον αφορά την κεντρική ιδέα μαζί του είμαι, απλά συνειδητοποιώ πια σχεδόν με τρόμο ότι οι πωρωμένοι λάτρεις του Κόναν είναι παντού γύρω μας και πολύ περισσότεροι από όσο υπολόγιζα ποτέ

Senior Member Midnight's Avatar

[/QUOTE]Απλά, χωρίς παρεξήγηση, τις ίδιες ώρες κάποιοι άλλοι ΕΜΕΙΣ ας πούμε -ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ- σε έναν γαλαξία όχι πολύ μακρινό -τον κόσμο της κουλτούρας- ψάχνουμε και βρίσκουμε και πείθουμε και ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΥΜΕ γκομενάκια ακριβώς σαν αυτό που σε έσερνε στην σαβουροταινία και τελικά σε χίωσε.
    [/QUOTE]

Ω, ναι. Και αυτό είναι που με κάνει να τρέμω περισσότερο από τρόμο και φρίκη...
    ART IS A BLAST!!!

lcsgp FIXXXER's Avatar

Ξεκιναω το ποστ λεγοντας πως βρηκα την ταινια σε γενικες γραμμες απλα καλη και ενδιαφερουσα, και για τα ελληνικα δεδομενα αρκετα καλη. Εχω αυτο το συναισθημα που εχω μετα απο καποιες ταινιες, το οποιο μου λεει πως δε μπορω να εχω τελικη αποψη ακομα, γιατι οταν νιωθω ετσι, μερικες φορες μετα απο λιγα χρονια μπορει να θεωρω την ταινια αυτη ενα απολυτο σκουπιδι, αλλες παλι φορες (Eyes Wide Shut) μπορει να τη θεωρω αριστουργημα ενω στην αρχη ελεγα "τι μαλακια ταινια ειδα μολις τωρα γαμω τις 1500 δραχμες που εδωσα".

Εχοντας αναφερει τα παραπανω, αναρωτιεμαι γιατι καποιος βρηκε αριστουργηματικη μια ταινια με πολλα και οφθαλμοφανεστατα ελαττωματα, αλλα και γιατι καποιος να βρει μια ταινια με τοσο δυνατες σκηνες εντελως ανουσια και μηδενικη? Δεν καταλαβαινω καμια απο τις δυο ακραιες αποψεις. Και παω στα επιμερους, αν και ειμαι αδικος γιατι πολλα ποστς εγιναν πριν 2 χρονια, αλλα κι ο Γαλιλαιος την πληρωσε ενω ειχε δικιο:

Quote Originally Posted by BunnyDee View Post
    +1
    Και, να πετάξω και την κακία μου με την ευκαιρία, καιρός ήταν για το ελληνικό σινεμά. Και κρίμα που δεν είναι αυτό που πήγε στα Oscars, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι Oscar material.
    Οτι πεις

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Όσκαρ λέει.
    +1

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Όσκαρ λέει.
    Απλά σχολιάζω το σοβαρό βραβείο. Με την αντικειμενικότητα και την καθολικότητα. Και την γενική ποιότητα των επιλογών.
    Ψαχνει βοηθο ο Χορταρεας νομιζω, κανε αιτηση

Quote Originally Posted by House Of Low Culture View Post
    φοβερή απόπειρα imo. Θύμισε αρκετά Χάνεκε στο στήσιμο, στα χρώματα και στην ατμόσφαιρα αλλά και πάλι, σταρχ*δια μου. Πατέρας της οικογένειας η πιο παρανοϊκή φάτσα έβερ -η γαμημένη ψυχραιμία, ο γλυκός λόγος, η ευγένεια και ο αστικός αποστειρωμένος καθωσπρεπισμός που δε φαίνεται να συνάδουν καθόλου με τη διαβολεμένη ψυχή και τη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του, κάνουν τον τύπο να φαίνεται ακόμα πιο "αλλού", "λοστινσπέης" και σχιζοφρενής, φοβερή ερμηνεία. Για την σεκιουριτού, τόλεγα απ'την αρχή πως τους τα γάμησε όλα εκεί μέσα με το που είπε της αλληνής να της πάρει γλυφομο*νι και δικαιώθηκα. Δικαίωση που ήρθε βέβαια σαν απανωτά κατακέφαλα με βίντεο, έτσι, στη στέγνα. Δε με χάλασε. Γενικά, όλα αρρωστιάρικα, καθηλωτικότατα, chill out prezo-super violent, ψόφια γατιά, καυστικό πληκ*ρολόγιο-μουνί, σφάξιμο με το βαμβάκι στον υπεραυτοκινητοπληθυσμό, αιμομιξίες, η πιο διαστρεβλωμένη παρουσίαση της ενδο-οικογενειακή μόρφωσης, πισίνες με σαργούς και τρελάκιας πατέρας να τους σουτάρει με ψαροντούφεκο, μάνα απόγνωση, αεροπλάνα-κοροϊδία στη μάπα, κατεστραμμένες ζωές, μουν*ρα-γλωσσάρα-βυζάρα-κωλάρα-προσωπάρα Maryς, Boyς ταrχιδια μου, Marinella μηδέν, η "Zomby είναι... μικρά κίτρινα λουλούδια" προπαγάνδα@home και οι "θέλετε να ακούσετε τον παππού σας να τραγουδάει" ελεύθεροι σουρεαλιστικοί αυτοσχεδιασμοί δίνουν και δίνουν και δίνουν. Ένταση. Χωρίς βρισίδια και φωνές. Φουλ ον.
    Το αποπανω ποστ ειναι ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ. Θα το εγραφα κατα λεξη, με εξαιρεση ισως την πρωτη προταση. Εμφαση στα υπογραμμισμενα.

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    άνετα στις 3 καλύτερες ελληνικές ταινίες - έβερ. μιλάμε για μεγάλη δουλειά, με στάνταρντς πολύ υψηλότερα απ'τα 'ελληνικά', με νόημα σε τόσα επίπεδα και θέματα, είναι πραγματικά σπάνια περίπτωση αυτός ο λάθιμος. και το σοκ σοκ, μεγαλύτερο και από ψυχή στο στόμα σε σημεία.
    Quote Originally Posted by LokiTricksterGod ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ View Post
    να πω κι εγώ ότι δεν θεωρώ την ταινία αριστούργημα (αν έγραψα κάτι τέτοιο εδώ θα 'ταν απ'τον πρώτο ενθουσιασμό), θεώρησα απλά πως χρησιμοποίησε (πετυχημένα σε ένα βαθμό) κάποια μοτίβα/θεωρίες που γενικά με ενδιαφέρουν πολύ, και σε σχέση με τη γλώσσα και με την κοινωνία/σχηματισμό των ατόμων, αυτό με χαροποίησε κυρίως, και το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από σκηνοθέτη στην ελλάδα έτσι.
    Απο οτι φαινεται ο αριθμος των αριστουργηματικων ελληνικων ταινιων ειναι ειτε 1 ειτε 2, αφου αυτη δεν ειναι αριστουργημα αλλα ειναι στις τρεις καλυτερες ελληνικες εβερ!! ( Απλα θελω να σε δουλεψω κι εσενα λιγο, καθως ειναι το θρεντ των μεγαλων δηλωσεων )

Quote Originally Posted by House Of Low Culture View Post
    Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.
    στους γνωστούς δήθεν.

τεσπά, νομίζω ότι έχουμε ψιλομεγαλώσει για να χαρακτηρίζουμε κάτι "δηθεν" και "ψευτοπσαγμένο". Παλιότερα, σαν παιδιά, είχαμε συνεχώς την τάση να δίνουμε τέτοιους τίτλους σε ότι δε μπορούσαμε ή δε θέλαμε να καταλάβουμε. Αντί να πούμε απλά ένα "δε μάρεσε, τι στομπούτσο είναι αυτό", πετούσαμε κάνα "μμμμμ, δηθενίλες και ψευτοπσαγμενιές" και ήμαστε καλυμμένοι και αληθινοί και straightforward και κάτοχοι της προαιώνιας και τέλειας αλήθειας. Εφηβεία.
    Δε συμφωνω με το αποπανω ποστ. Ο λογος που χαλαστηκα απο την ταινια ηταν ακριβως το οτι μαζι με ολα τα θετικα που ειχε, ηταν ψευτοδηθεν του κερατα. Καταρχας, ο κυριος Λανθιμος ειδε οταν ηταν μικρος μαλλον την μεξικανικη ταινια του 1976, και την θεοποιησε τοσο πολυ, που δεν ηθελε να τη διασκευασει, αλλα ηθελε να την αναπαραγει. Γι αυτο και η μιση ταινια φαινεται λες και εισαι στο 1985 (ως γνωστον τα απεναντι απο τον Ατλαντικο ερχονται στην Ελλαδα 10 χρονια μετα), walkman και video μαζι με κινητα και αλλα διαφορα συγχρονα, αλλα η τηλεοραση 20ετιας.

Εν κατακλειδι, προσπαθησα να βαλω τον εαυτο μου στη θεση ενος Κορεατη που οσο εγω εβλεπα το Oldboy πριν 7 χρονια αυτος εβλεπε τον Κυνοδοντα. Η αληθεια ειναι πως με αυτην την οπτικη, η ταινια μου φανταζει καλυτερη απο οτι μαλλον ειναι, κυριως γιατι εχει το εξωτικο, το διαφορετικο, το περιεργο. Αλλα εχοντας δει κι αλλες τετοιες αποπειρες σε "ευρωπαικο" κλιμα, η τελικη μου προσωρινη αποψη ειναι πως ηταν μια αξιολογη και αξιοτιμη προσπαθεια και τιποτα παραπανω, αλλα και τιποτα λιγοτερο. Το Oldboy παντως ειναι 10 φορες καλυτερη ταινια. Ισως γιατι ειναι Κορεατικο και ειμαι Ελληνας.
    Last edited by FIXXXER; 27-01-2011 at 08:59.

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    ΞΟ λογος που χαλαστηκα απο την ταινια ηταν ακριβως το οτι μαζι με ολα τα θετικα που ειχε, ηταν ψευτοδηθεν του κερατα.
    Σοβαρά τώρα, συγκρατήσου, δε στην πέφτω, δεν κάνω flame. Απλά ζητώ εξηγήσεις γιατι εγώ προσωπικά δε κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει τελικά αυτό το «ψευτοδήθεν του κερατά» στις 9 από τις 10 περιπτώσεις που έχω δει να αναφέρεται.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Ειλικρινά, αυτό το δήθεν τι στο διάολο σημαίνει. Κάποιος μη-κουλτουριάρης πρέπει να μας πει επιτέλους.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Senior Member freak brother's Avatar

επισης τι ξεχωριζει εναν ψευτοκουλτουριαρεο απο εναν κανονικο κουλτουριαρη?
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry