Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 210

Thread: Κυνόδοντας (2009)

Senior Member

να, πιστεύω γενικά (αν και διαψεύδομαι μερικές φορές ευτυχώς) ότι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λέξεις όπως ψευτοκουλτούρα και το παίζουμε ψαγμένοι και δηθενιά με τόση ευκολία και σε τέτοια ποσότητα πολύ σπάνια έχουν να αντιπροτείνουν κάτι που θεωρούν οι ίδιοι καλό στα ίδια επίπεδα. συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που δε γουστάρουν 'βαθιές'/'έξυπνες' ταινίες γενικώς, που και μόνο η αίσθηση ότι πάει να πεί κάτι 'ψαγμένο' αυτό που βλέπουν τους κάνει να τσιγκλάνε. σα τον καρατζαφέρη όταν μιλάει για ψευτοκομμουνιστές ένα πράγμα. δε ξέρω αν αυτό παίζει με σένα αλλά τέτοια εντύπωση δίνεις (και ίσως να παίζει, μια που συνήθως υπερασπίζεσαι τη χρυσή μετριότητα -χωρίς αρνητική φόρτιση αυτό- όπου σταθείς κι όπου βρεθείς στο ER). απλή περιέργεια λοιπόν, τίποτ'άλλο.

Senior Peligro dopefiend's Avatar

κι εγώ χθες το είδα. έξυπνη ιδέα, μερικές πολύ δυνατές σκηνές, η ηθοποιία έπασχε (όχι από όλους) και αυτό για το σενάριο που είπατε ισχύει μεν αλλά δε με ενόχλησε ιδιαίτερα. ε και μια χαρά τέλος είχε...

γενικά καλή ταινία και ελπιδοφόρος σκηνοθέτης. ας μην υπερβάλλουμε όμως...

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Senior Member

Αμνήζιακ, είσαι δηθενάκι. Ωραίο το αποπάνω ποστ(loki).
    εδιτ:
    είμαστε της υπερβολής, τι να κάνουμε ;p

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    να, πιστεύω γενικά (αν και διαψεύδομαι μερικές φορές ευτυχώς) ότι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λέξεις όπως ψευτοκουλτούρα και το παίζουμε ψαγμένοι και δηθενιά με τόση ευκολία και σε τέτοια ποσότητα πολύ σπάνια έχουν να αντιπροτείνουν κάτι που θεωρούν οι ίδιοι καλό στα ίδια επίπεδα. συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που δε γουστάρουν 'βαθιές'/'έξυπνες' ταινίες γενικώς, που και μόνο η αίσθηση ότι πάει να πεί κάτι 'ψαγμένο' αυτό που βλέπουν τους κάνει να τσιγκλάνε. σα τον καρατζαφέρη όταν μιλάει για ψευτοκομμουνιστές ένα πράγμα. δε ξέρω αν αυτό παίζει με σένα αλλά τέτοια εντύπωση δίνεις (και ίσως να παίζει, μια που συνήθως υπερασπίζεσαι τη χρυσή μετριότητα -χωρίς αρνητική φόρτιση αυτό- όπου σταθείς κι όπου βρεθείς στο ER). απλή περιέργεια λοιπόν, τίποτ'άλλο.
    Καλά, αν είναι μόνο περιέργεια, πετάω στο τραπέζι το Persepolis, το οποίο αν και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Κυνόδοντα, το βρήκα "βαθύ/έξυπνο" (σιχαίνομαι αυτούς τους όρους και μόνο που τους λέω αλλά έτσι μιλάτε!).

Όταν λέω "βρήκα τον Κυνόδοντα σκατά" το λέω γιατί βρήκα τον Κυνόδοντα σκατά και όχι επειδή έχω στο μυαλό μου άλλες 4.000 ταινίες που είναι καλύτερες και πιο "βαθιές/έξυπνες". Δε βρήκα τίποτα το βαθύ/έξυπνο στον Κυνόδοντα οπότε απαυτή την άποψη ναι, και το Rambo III πιο βαθύ/έξυπνο είναι.

Αυτές οι ψυχαναλύσεις για τις ψευτοκουλτούρες κτλ σόρρυ αλλά με αφήνουν αδιάφορο οπότε δε θα συμμετέχω στην κουβέντα, η ταινία μου φάνηκε δήθεν επειδή μου έβγαλε δηθενιά, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το πω, μου έβγαλε δηθενιά χωρίς να χρειαστεί να κάνω συγκριτικό τεστ με κάποια μη δήθεν. Το "δε συμμετέχω στην κουβέντα" δε το λέω με ελιτίστικο τατς ή κάτι τέτοιο, απλά δε μπορώ με τίποτα να βρω κάποιο νόημα στο να ψάξω να βρω τι έφταιξε που δε μου άρεσε ο Κυνόδοντας, μου αρκεί το "δε μου άρεσε".

Ούτε καν θέλω να μου εξηγήσετε γιατί ΔΕΝ είναι δήθεν η ταινία, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε σοβαρούς λόγους. Το πιστεύω. Αυτά.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Εγώ νομίζω ότι ένα θεματάκι το έχεις πάντως. Ίσως να σου σκάει λίγο περίεργα το background: "έχει πάρει βραβεία στις κάννες", "είναι λαμπρή σκηνοθετική απόπειρα του νέου ελληνικου κινηματογράφου!", "τώρα θα δεις ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ φίλε μου". Γενικά αυτό το ψυχαναγκαστικό που βγαίνει σε πολύ κόσμο όταν αντιλαμβάνεται ότι θα έρθει σε επαφή με κάτι το οποίο νιώθει ότι δεν έχει συνηθίσει ή ξερωγω τι κομπλεξ κουβαλάει ο καθένας. Το αποτέλεσμα είναι πάντως να περιμένετε την ταινία στη γωνία για να ρίξετε στ' αυτιά με το παραμικρό και εν τέλει και θάβετε το -καμιά φορά- ωραίο ταινιάκι και δε γουστάρετε κι εσείς οι ίδιοι.

Σκέψου ρε αμνέζιακ οτι δε παιζει ο κουστουμάκης και δεν έχει Νόημα και Συμβολισμούς η ταινία, πες οτι βλέπεις το dark village στο mutiplex της γειτονιάς σου. Μη κομπλεξάρουμε, σινεμάς ειναι!

Συμφωνώ απόλυτα μαυτά που λες και εννοείται ότι αυτό το θεματάκι/κόμπλεξ το έχω όντως με ταινίες που διαφημίζονται καταυτό τον τρόπο, απλά στην περίπτωση του Κυνόδοντα, όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ, αυτά τα έμαθα αφού είδα την ταινία. Την ταινία την είδα με διάθεση "ενδιαφέρουσα ακούγεται".

Και ρε μουνιά, έγραψα κατεβατό τύπου "ένα ποστ είναι χίλιες λέξεις" που εξηγούσα τι με χάλασε στην ταινία, δεν είπα "νεοψαγμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες σας γαμάω με το Ρετιρέ μου", το διάβασε κανείς σας;

έντιτ : Σχετικά με το ψυχαναγκαστικό του πράγματος, όσο ψυχαναγκαστικό είναι αυτό, άλλο τόσο (και παραπάνω! κέρδισα!) είναι και το να σου αρέσει η ταινία γιαυτούς τους λόγους. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται καθένας εδώ μέσα συγκεκριμένα, αλλά κάθε άνθρωπος έχει γνωρίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του τον τύπο που "ΠΡΕΠΕΙ να του αρέσει γιατί είναι αυτό κι αυτό". Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.
    Last edited by Amnesiac.; 21-05-2010 at 17:39.

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Και ρε μουνιά, έγραψα κατεβατό τύπου "ένα ποστ είναι χίλιες λέξεις" που εξηγούσα τι με χάλασε στην ταινία, δεν είπα "νεοψαγμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες σας γαμάω με το Ρετιρέ μου", το διάβασε κανείς σας;
    Εγώ αυτό ακριβώς το κατεβατό διάβασα και γι αυτό έχω να πω ότι την περίμενες στη γωνία, γιατί ανακαλύπτεις εκατόν οχτώ μειον της ταινίας που σε άλλες συνθήκες μάλλον θα είχες προσπεράσει ή θα το έβλεπες τελείως αλλιώς φαντάζομαι.

έντιτ : Σχετικά με το ψυχαναγκαστικό του πράγματος, όσο ψυχαναγκαστικό είναι αυτό, άλλο τόσο (και παραπάνω! κέρδισα!) είναι και το να σου αρέσει η ταινία γιαυτούς τους λόγους. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται καθένας εδώ μέσα συγκεκριμένα, αλλά κάθε άνθρωπος έχει γνωρίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του τον τύπο που "ΠΡΕΠΕΙ να του αρέσει γιατί είναι αυτό κι αυτό". Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.
    Αυτά γίνονται με κάνα ταρκοφσκι βασικά, του λάνθιμου πρέπει να του κάνεις και κριτική γιατί έχεις δει τριερ, χανεκε και τον βγάζεις δευτεράτζα.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Εγώ αυτό ακριβώς το κατεβατό διάβασα και γι αυτό έχω να πω ότι την περίμενες στη γωνία, γιατί ανακαλύπτεις εκατόν οχτώ μειον της ταινίας που σε άλλες συνθήκες μάλλον θα είχες προσπεράσει ή θα το έβλεπες τελείως αλλιώς φαντάζομαι.
    Ποια γωνία ρε μαν και τι θα είχα προσπεράσει, όλα τα αρνητικά που έγραψα έχουν να κάνουν με σενάριο/ηθοποιία, σου εξήγησα με τι διάθεση την είδα την ταινία, σου ξανάπα ότι δεν είχα ιδέα για κουστουμάκια και γκομενάκια να γλύφουν το πληκτρολόγιο τους, ποιες είναι οι άλλες συνθήκες που θα με έκαναν να μου αρέσει;

Μη γίνεσαι ψυχαναγκαστικός!

Ε ξέρωγω μωρέ, εγώ πχ δεν είδα μια ταινία που υπήρχε "η προσπάθεια να έχουν τα πάντα νόημα και συμβολισμούς και όλα αυτά τα ωραία". Ούτε και όλοι οι άλλοι με τους οποίους το 'χω κουβεντιάσει μέχρι στιγμής. Εσύ φταίς που την είδες έτσι!

Senior Member

Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.
    στους γνωστούς δήθεν.

τεσπά, νομίζω ότι έχουμε ψιλομεγαλώσει για να χαρακτηρίζουμε κάτι "δηθεν" και "ψευτοπσαγμένο". Παλιότερα, σαν παιδιά, είχαμε συνεχώς την τάση να δίνουμε τέτοιους τίτλους σε ότι δε μπορούσαμε ή δε θέλαμε να καταλάβουμε. Αντί να πούμε απλά ένα "δε μάρεσε, τι στομπούτσο είναι αυτό", πετούσαμε κάνα "μμμμμ, δηθενίλες και ψευτοπσαγμενιές" και ήμαστε καλυμμένοι και αληθινοί και straightforward και κάτοχοι της προαιώνιας και τέλειας αλήθειας. Εφηβεία.

παρεπιπτόντως, οι φήμες λένε ότι η ταινία υπήρχε ήδη πριν γυριστεί από τον Λάνθιμο, και είναι αυτή. http://www.imdb.com/title/tt0068348/

Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω ακόμα αλλά υπάρχουν κλιπάκια στο γιουτούμπ.

Η ταινία μου άρεσε κάπως, αλλά πέρα από κάποιες ωραίες σκηνές όπως του χορού, δεν. Τι να τους κάνω τους συμβολισμούς και το βαθύτερο νοηματικό πλαίσιο του η κοινωνία σε έχει σκυλάκι, εάν η ταινία η ίδια fails to evoke, και βρίσκεται στο ίδιο συναισθηματικό στάσιμο καθ΄όλη τη διάρκειά της. Σκεφτόμουν πως αξίζει να τη δω και δεύτερη φορά μόλις τελείωσε, αλλά δεν επίσης.

Τώρα, όσον αφορά τους τσίπρες και τις μαρίες.. λολ. http://mftm.blogspot.com/2009/05/dogtooth-2009.html
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Senior Member Shirime's Avatar

@ Ικονοκλαστ και τους υπόλοιπους επιεικείς

Παίζει γενικά το εξής σενάριο: να μην έχει δει κάποιος ούτε Χάνεκε ούτε Τριερ - ή και να έχει δει πέρασαν από τα μάτια του και δεν τον άγγιξαν στο ελάχιστα, υπήρξαν απλά σπαταλημένος χρόνος - και είναι ανίκανος να διαχωρίσει την τέχνη από το kitsch. Για να μην είναι έξω από τις τάσεις λοιπόν (το μεγαλύτερο πλήγμα στο image των παιδιών με "τις έξυπνες, ψαγμένες φατσούλες" άλλωστε είναι να είναι ανενημέρωτοι) παραμένει στο επιφανειακό, στο τι λέγεται, στο τι συζητιέται, στο "τι παίζει στην πόλη και είναι hot". Όταν η κατασκευή του Hype αυτού λοιπόν είναι ένα εύκολο έργο για την εγχώρια και διεθνή industry of cool -Lifo, Athens Voice, Athinorama, "Indie" Festival - έχεις μια ομάδα ανόητων οπαδών αυτών των μηχανισμών που δεν ξέρει τι είδε, κι όμως είναι πεπεισμένη πως αυτό που είδε ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ. Στο τόσο φλου. Ε αυτή η μάζα άνετα δημιουργεί και εντυπώσεις και πεποιθήσεις σε μια ευρύτερη μερίδα ανθρώπων. Μέσα κι εσύ και όλοι όσοι ρίχνουν και μια ματιά σε blogs, zines, εφημερίδες, περιοδικά - ο,τι είναι στη ζώνη επιρροής των πρώτων. Και αυτό γενικά είναι πολύ πετυχημένο Marketing. Θα μου πεις επί της ταινίας δε λέω τπτ. Ναι, γιατί πιστεύω πως η ταινία δεν είναι τπτ. Είναι μια τσιχλόφουσκα με έντονο άρωμα και χρώμα που βγάζει μάτι αλλά μέσα της έχει μόνο αέρα. Την βρήκα γενικά Kitsch και ρηχή (πιο ακριβείς λέξεις δεν βρήκα).

Επειδή όμως αρκετοί εδώ μέσα έχουν δει και Χανεκε και Τριερ, και φαίνεται να την εκτιμάτε την ταινία, κι αρχίζεται να μου καταρρίπτετε την πεποίθησή μου, σας πειράζει να μου γράψετε δυο λόγια για τις κινηματογραφικές καλλιτεχνικές επιτυχίες του "Κυνόδοντα"; 'Η έστω τους άθλους που ξεπέρασε; Αν τα έχετε αναλύσει και μου διαφεύγουν κάντε και quotes.
    Last edited by Shirime; 21-05-2010 at 18:27.

@ ikonoklast Λοιπόν. Είδα μια ταινία που μου είχε φανεί ενδιαφέρουσα σαν ιδέα και είχα όλη την καλή διάθεση να μου αρέσει και όσο έβλεπα την ταινία (όσο την έβλεπα ε, κατά τη διάρκεια, πώς το λένε, όχι όταν πάτησα το πλέι για να ξεκινήσει) μου φάνηκε ότι προσπαθεί πολύ να κάνει τα πάντα να έχουν συμβολισμούς και νόημα χωρίς να το καταφέρνει ή έστω χωρίς να τα πιάσω εγώ (το είπα και αυτό στο κατεβατό! Χα!), μπορούμε να μείνουμε στο ότι δε μου άρεσε επειδή δε την βρήκα ωραία;

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, θα ήθελα και εγώ να ενθουσιαστώ και να χαίρομαι που μπορώ στο μέλλον να πάω σε κάποια εκδήλωση και να συναντήσω τα ΕΙΔΩΛΑ μου από κοντά, γιατί είναι κάποιοι από μας, ζουν ανάμεσα μας, ειλικρινά δε χαίρομαι που δεν ευχαριστήθηκα αυτή τη μιάμιση ώρα της ζωής μου, θα προτιμούσα να μου αρέσει, αλλά δεν έγινε.

Λυπημένο σμάιλι.

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    παρεπιπτόντως, οι φήμες λένε ότι η ταινία υπήρχε ήδη πριν γυριστεί από τον Λάνθιμο, και είναι αυτή. http://www.imdb.com/title/tt0068348/

Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω ακόμα αλλά υπάρχουν κλιπάκια στο γιουτούμπ.
    θέλω τορρεντ λινκακι αμα πετύχεις ε.

Quote Originally Posted by House Of Low Culture View Post
    Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.
    στους γνωστούς δήθεν.

τεσπά, νομίζω ότι έχουμε ψιλομεγαλώσει για να χαρακτηρίζουμε κάτι "δηθεν" και "ψευτοπσαγμένο". Παλιότερα, σαν παιδιά, είχαμε συνεχώς την τάση να δίνουμε τέτοιους τίτλους σε ότι δε μπορούσαμε ή δε θέλαμε να καταλάβουμε. Αντί να πούμε απλά ένα "δε μάρεσε, τι στομπούτσο είναι αυτό", πετούσαμε κάνα "μμμμμ, δηθενίλες και ψευτοπσαγμενιές" και ήμαστε καλυμμένοι και αληθινοί και straightforward και κάτοχοι της προαιώνιας και τέλειας αλήθειας. Εφηβεία.
    Ναι. Έτσι εξηγείται το ότι όσο την έβλεπα ένιωσα μια ΟΡΜΗ να τον παίξω για την καθηγήτρια της γυμναστικής μου.

Είπα και στην αρχή ότι ίσως εγώ να κάνω λάθος, είπα απλά δε μάρεσε, αυτό λέω τόση ώρα, δε μου άρεσε επειδή δε μου άρεσε και όχι επειδή ήταν ψευτοψαγμένη, αυτό ήρθε μετά και επιβεβαίωσε ότι είμαι γαμάτος και είχα δίκιο, δεν ξέρω πόσο πιο λιανά να το κάνω.