Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εσύ μπορεί να βλέπεις δύο δρόμους αποδεκτούς και να φαντάζεσαι ποιος έχει αρχίδια και φωλιές λερωμένες αλλά η απλή πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ένα ολόκληρο οικοδόμημα, το οποίο δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε να φανταστούμε αλλά με κλίκες, προστατευόμενους, συμπάθειες και δωροδοκίες. Σε αυτό το πράγμα, το οποίο εγώ ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τις δαιδαλώδεις σχέσεις που υπάρχουν, ούτε διατείνω ότι ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρόνια τώρα οι ομάδες ασκούν πιέσεις ή υπόσχονται πραγματα. Από τον Κόκκαλη μέχρι τον Πατέρα που στα πρακτικά έλεγε ξεκάθαρα ότι μοίραζε φράγκα για να πάρει το πάνω χέρι και να εξουδετερώσει τον Σάββα. Και κάπως έτσι κάποιοι τύποι σαν τον Δαλούκα κυκλοφορούν με Καγιέν.

Λοιπόν, τα κόζα πέρυσι τα έιχατε εσείς και εμείς βλέπαμε σκατά διαιτησίες ακόμα και μέσα στο Καραϊσκάκη. Ο απλός τρόπος ήταν να ασκηθεί πίεση από τον Μαρινάκη. Χοντροκομμένο, θλιβερό και όλα αυτά, αλλά είχε πολύ περισσότερο νόημα από το να λέμε ευγενικά ότι θέλουμε 50-50, κανονικά μας γράψανε στα παπάρια τους, οπότε γύρισε το παραμύθι. Και αυτές οι βλακείες ότι δήθεν ο Βγενόπουλος ξεκίνησε την γκρίνια επειδή φώναζε ο Μαρινάκης είναι αφέλειες, και πέρυσι μια χαρά ασκούσε παρασκήνιο ο βάζελος και μια χαρά ανάποδα σφυρίγματα έπαιρνε (Καβάλα και κανείς δεν έκανε θέμα πλην των μαλακισμένων φυλλάδων μας. Πέρυσι που λες για τον Κόκκαλη, ο άνθρωπος ήταν ανύπαρκτος, εξού και ο χειρότερος Ολυμπιακός και οι χάλια διαιτησίες στο Καραϊσκάκη.

Αν θες να μου πεις ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο για το πώς θα αλλάξει η διαιτησία το ακούω. Το να μου λες ωραιοφανείς αφέλειες για τα θεσμικά όργανα, τα ακούω βερεσέ, κάνουν ωραία και πολιτισμένη κουβέντα, αλλά είναι παπαριές εκτός πραγματικότητας. Ούτε επικροτώ τον Μαρινάκη και την αηδία του παρασκηνίου, αλλά από εκεί μέχρι να τα ρίξω όλα στον Μαρινάκη, λες και δεν ξέρουμε ότι είναι μαφία το θέμα της διαιτησίας απέχει πολύ.