Page 23 of 44 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast
Results 331 to 345 of 650

Thread: Περί Δημοκρατίας

Senior Member

Καταρχην μην κανεις quote 1000 σειρες για να γραψεις one-liner.

Πιπες λες. Το Ανθρωπινο μυαλο δεν εχει εξελιξη, και σιγουρα οχι τοσο οσο 400Κ χρονια. Η ανθρωπινη ΓΝΩΣΗ εχει, οχι ο εγκεφαλος αυτος καθεαυτος. Αν εφερνες εναν αρχαιο Εβραιο στη συγχρονη εποχη, θα ειχε την εξελιξη καθε αλλου συγχρονου ανθρωπου!

Επαναλαμβανω, μεχρι να επελθει (ΑΝ επελθει) το Singularity (που ειναι σοβαρη θεωρια αμα θες τη συζηταμε οσο θες σε αλλο θρεντ), τα περι εξελιξης υπολογιστων κτλ ειναι πιπες!
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Senior Member

Quote Originally Posted by cybernaut View Post
    Quote Originally Posted by Phoebus View Post
    All Is One.
    Eπιστημες, μαθηματικα, φιλοσοφια, ολες οι θεωριες. Κ η ιδια η εννοια του απειρου ειναι φιλοσοφια,μαθηματικα,φυσικη, ολα μαζι.
    Φοιβο εισαι εβραιος.+-
    Και εσύ χρησιμοποιείς τη λέξη "εβραίος" ως μειωτικό όρο. Προβληματίσου.
    Προβληματιζομαι οντως. Δεν το λεω ειρωνικα. Η προαναφερθεισα εβραια που πηγα το καλοκαιρι μου λεγε
    "Mα γιατι παιρνεις αυτην την ξινισμενη φατσα καθε φορα που λες την λεξη jew? "
    Mallon μου χει μεινει απο τον Πλευρη κ το βιβλιο του !
    Αλλα εσυ εισαι εβραιος ρε φιλε. Αν δεν ειναι μειωτικο για σενα οκ. Ρε μηπως ΟΝΤΩΣ εισαι ?
    Ακου οι αρχαιοι παιρνουν πιπες στον Turing. oust
    Σούπερ πίπες!!!

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Ολη η Γεωμετρια Ευκλειδια ονομαζεται.
    Ερμ, όχι. Ευκλείδια γεωμετρία είναι ένα από τα πολλά μαθηματικά γεωμετρικά συστήματα. Υπάρχει επίσης ημιευκλείδια γεωμετρία και μη εκλείδιες γεωμετρίες (σφαιρική γεωμετρία, υπερβολική γεωμετρία, διαφορική γεωμετρία, κλπ), στα οποία τουλάχιστον ένα από τα αξιώματα της ευκλείδιας γεωμετρίας δεν ισχύει.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Όχι, δεν "γάμησαν τις επιστήμες", αν είναι ποτέ δυνατόν. Σου είπα, δεν θέλω να μειώσω το κύρος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της επιστήμης που αναπτύχθηκε στην ελλάδα. Θα το ξαναλέω σε κάθε ποστ. Αλλά ψηλέ, ενα 70% από αυτά έχει καταρριφθεί, ενώ ένα 30% έχει επεκταθεί σε πολύ ανώτερα επίπεδα. Ομιλώ για τα επιστημονικά, διότι η κατάρρευση της φιλοσοφίας είναι μια έννοια που δεν ξέρω αν υφίσταται, μάλλον όχι. Ο Πλεύρης που συμπαθείς, σε διατάζει να μείνεις στα 70 που καταρρίφθηκαν, και στα 30 που στο μέλλον μεταμορφώθηκαν. Εσύ θαυμάζεις τον Πλεύρη, που σε κρατάει στο κλουβί της γνώσης, όντας ένας μελετημένος γλωσσολόγος/ιστοριολόγος/παπαρολόγος που έμεινε στα εύκολα και δεν θα παραδεχόνταν ποτέ ας πούμε τον ΟΒΡΑΙΟ Νεύτωνα που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ τον διαφορικό λογισμό, απλά επειδή είναι ΟΒΡΑΙΟΣ, ενώ ο Ευκλείδης "τα έκανε αυτά με σχήματα". Από αυτό το μικρό σημείο επιθυμώ να ξεκολλήσεις λίγο, αρχικά.

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    Κατσε ρε Καρχαρτ μισο (και δες και την προηγουμενη σελιδα!)
    Δεν ειναι ΟΛΗ η Γεωμετρια Ευκλειδια αλλα ποτε εμφανιστηκαν οι αλλες μορφες της;

edit: Περισσοτερα αυριο!
    Οι μη ευκλείδιες γεωμετρίες δεν είναι κάποιου είδους προέκταση ή φυσική εξέλιξη της ευκλείδιας γεωμετρίας. Η εμφάνιση των διάφορων μαθηματικών συστημάτων προκύπτει από την διαμόρφωση νέων αναγκών. Για τις περιορισμένες γνώσεις της εποχής και τα πρακτικά γεωμετρικά προβλήματα, σαφώς φτάνει η Ευκλείδια γεωμετρία. Νεότερες ανάγκες και η ανακάλυψη των περιορισμών της ευκλείδιας γεωμετρίας οδήγησαν σε νέα γεωμετρικά συστήματα που είναι καλύτερα μοντέλα για την επίλυση τοπολογικών, αστρονομικών ή άλλης φύσεως προβλημάτων.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Senior Member

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    Καταρχην μην κανεις quote 1000 σειρες για να γραψεις one-liner.

Πιπες λες. Το Ανθρωπινο μυαλο δεν εχει εξελιξη, και σιγουρα οχι τοσο οσο 400Κ χρονια. Η ανθρωπινη ΓΝΩΣΗ εχει, οχι ο εγκεφαλος αυτος καθεαυτος. Αν εφερνες εναν αρχαιο Εβραιο στη συγχρονη εποχη, θα ειχε την εξελιξη καθε αλλου συγχρονου ανθρωπου!

Επαναλαμβανω, μεχρι να επελθει (ΑΝ επελθει) το Singularity (που ειναι σοβαρη θεωρια αμα θες τη συζηταμε οσο θες σε αλλο θρεντ), τα περι εξελιξης υπολογιστων κτλ ειναι πιπες!
    Ερρ μάλλον δε κατάλαβες τι είπα.

Όταν λέω πάνω από 400.000 χρόνια εννοώ όλα εκείνα τα χρόνια πριν τον homo sapiens ή έστω τον άνθρωπο στη μορφή που είναι σήμερα, οπότε όχι αρχαίο Εβραίο αλλά Cromagnon να έφερνες όλα θα ήταν κομπλέ.

Και αν δε κατάλαβες, χρησιμοποίησα ανάλογο επιχείρημα με αυτό που είπε και ο Atropos.

Ευκλείδης-Turing
    Άνθρωπος-Υπολογιστής

L8r dawg.

cybernaut, με την πάροδο του χρόνου έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως για την μελέτη των πλέον μυστήριων και ανεξερεύνητων και μεγάλων και σημαντικών πραγμάτων που συμβαίνουν σε μικρόκοσμο και μη, η Ευκλείδεια Γεωμετρία δεν λειτουργεί καν, δεν "ισχύει". Αυτό δεν την καθιστά μη σημαντική φυσικά. Ούτε επίκαιρη όμως.
    Last edited by carheart; 30-09-2010 at 21:19.

σεξιστής cybernaut's Avatar

Όχι, δεν "γάμησαν τις επιστήμες", αλλα ο αλλος αυτο ακριβως ειπε..
    κατα τ αλλα, έχω ξεκολλησει ηδη. Τον Πλεύρη τον συμπαθω (καπως ε, και σε καμια περιπτωση δεν τον θαυμαζω) γιατι τον θεωρω ακαιραιο εχουμε πει, σοβαρο ανθρωπο και κινουμενο απο ιδεολογια (ασχετως αν συμφωνω ή οχι) σε αντιθεση με ολους του πουλημενους, χωρις αξιες κ ιδανικα πολιτικους. Τον συγκρινω με την σημερινη πολιτικη λαιλαπα γιατι αυτο εχουμε. Δεν μιλαω υποθετικα. Το οτι λεει τεραστιες πιπες κ ειναι κολλημενος δεν το αρνηθηκα ποτέ.
    Κ συ μην κολλας ομως στο οτι "δεν εξυμνω του αρχαιους επειδη το λεει το λεει ο Πλεύρης ή μου το πε καποιος στο φορουμ"
    Απο την μερια μου αυτο κανω επειδη αυτο πιστευω, παει κ τελειωσε. Κ σιγα μην με διαταξει ο οποιοσδηποτε να κανω κατι, για κει με εχεις ρε συ ? Μπορει να αλλαξω κ γνωμη καποτε, δεν ειμαι δογματικος.
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Εγώ δεν είμαι ο άλλος όμως! Συμπαθείς έναν άνθρωπο απλά και μόνο επειδή είναι συνεπής με την ηλίθια ιδεολογία του; Και ο Πητ Παπαδάκος είναι! Δεν στην λέω ε. Προσπαθώ να καταλάβω απλώς τι μπορεί να βρίσκει κανείς στον πλεύρη, αν δεν έχει πιεί δυό στριφτά και τον πιάσει ο παρανοϊκός εκείνος youtube σουρρεαλισμός που αργά η γρήγορα θα οδηγήσει και σε βιντεάκια_πλεύρη.

σεξιστής cybernaut's Avatar

εντωμεταξυ ειναι απο τις ελαχιστες φορες που γραφω εδω χωρις να χω καταναλωσει 3-4 απο εκείνα τα στριφτά που αναφερεις, κ αυτο γιατι ειμαι ακομα στο γραφειο στο αεροπορτο, περιμενοντας γκομενακι να σκασει απο θεσσαλονικη για ΠΙΠΕΣ ! ;p

Ο youtube σουρρεαλισμός συχνα με οδηγει σε βινεακια του αλλα τα παρακολουθω με ανοιχτο μυαλο χωρις να φοβαμαι κατι..
    Σιγουρα επηρεαζει αλλα εγινε ολοκληρη κουβεντα σε προηγουμενες σελιδες για αν μπορεις να κρατησεις μερικα 'καλα' ή να απποριψεις by deafult apanta τα λεγομενα του. Εσυ τι πιστευεις μιας κ φτασαμε ως εδω ?
    θα αναφερω εδω ενα παραδειγμα απο συζητηση με τον Παυλαρα που ειχαμε πριν μερικες μερες, δεν θυμαμαι ακριβως τι λεγαμε αλλα παει καπως ετσι :
    Παυλος: Μα ο Πλευρης λεει πως ετσι κ ετσι ..
    Ακης: Οχι ρε μαλακα, καμια σχεση, το αναποδο λεει.. Δεν εχεις τον εχεις ακουσει ε ?
    Παυλος : Οχι, αλλα υποθετω ! Καλα θα τον δω κ θα σου απαντησω συγκεκριμενα!

Απο την ΤΑΜΠΕΛΑ κ μονο υποθετει πως λεει κατι.. Δεν εχει ακουσει Πλευρη αλλα αισθανεται υποχρεωμενος να αφοριζει ο,τιδηποτε λεει.. Καπως ετσι νομιζω δρουν και οι περισσοτεροι εδω.. Υποχρεωμενοι απο καποιον αγραφο νομο, απο μια 'αριστεριστικη' 'ελευθεριακή' κουλτουρα, να μην παραδεχονται ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα που λεει ενας φασιστας και μην μπορωντας να δουν τις αληθειες σε μερια απο τα λεγομενα του. Ετσι συνεχιζεται το τροπαριο "εσεις προδωσατε το Εθνος" κ τουμπαλιν.
    Γιατι επιτελους να μην μπορουμε να δουμε τα ΚΟΙΝΑ, τα σημεια που συμφωνουν ολοι, κ να εφαρμοσουμε αυτα , εστω για αρχη ?
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Akis, καταρχάς εύχομαι τα τσιμπούκια τα καλύτερα, κατά δεύτερον όμως εγώ που έχω ακούσει τον pleuris πάνω από δέκα λεπτά, δεν χρειάζομαι κάτι περισσότερο για να τον κρίνω. Θα μου αρκούσε εκείνο που είχε πει πως αν ένας άνθρωπας δεν είναι εθνικιστής, είναι ψυχασθενής. Το μυαλό του έχει εγκλωβιστεί σε έναν τόπο και σε έναν χρόνο, και όλα τα άλλα είναι οχτροί, αλλά αυτά είναι φοβίες και δεισιδαιμονίες για ανθρώπους που αυνανίζονται με θεωρίες συνομωσίας, troktiko και έχουν πει τουλάχιστον ένα ανέκδοτο_λαζόπουλου στη διάρκεια της ενήλικης ζωής των. Ουδείς χρειάζεται Πλεύρηδες, πήγαινε διάβασε κάναν Feynmann να γουστάρεις.

fleshdiver regularpaul's Avatar

μιας και αναφέρθηκα, προφανώς δεν κάθησα να δω Πλεύρη
    υπάρχει μια λεπτή γραμμή σε αυτά που θα κάνεις για τον κολλητό σου
    προτίμησα την 7η επανάληψη του ρετιρέ

time hominem unius libri είχε παραθέσει στις σημειώσεις του ένας καθηγητής και μου χε μεινει (ειναι και Ιωνικος ο τυπος)
    να φοβάσαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου δηλαδή ή πιο ελεύθερα τον ημιμαθή ας πούμε
    ειλικρινά δεν ξέρω πώς τόσοι άνθρωποι έχετε τόσο κάθετες απόψεις για τόσα πολλά θέματα (όσοι το κάνετε)
    επιστήμες, φιλοσοφία, φυλές, πολιτισμοί, τέχνες, πολιτική, τα πάντα όλα, με μηδαμινή πιθανότητα λάθους
    τρομάζω με αυτές τις συζητήσεις

Vic Ford Prefect's Avatar

TL;DR οδηγίες: Αφορά μόνο τον cybernaut, προσπερνάτε ελεύθερα, εκτός από Ρωχάμη, σου έχω ερώτηση κάπου προς το τέλος και τον Φοίβο, τον εραστή των κομπιούτερζ.

...το κολλημα μου ειναι ειναι στις ιδεες που αντιπροσωπευουν αυτες οι δυο κοσμοθεωριες, ο μεν θελει την γνωση θαμμενη κ για λιγους, δολοφονει την Υπατία την Αλεξανδρινή και καιει κ βαζανιζει, εξαπολυει σταυροφοριες κλπ, ο δε ελληνικος θελει την γνωση να ανηκει σε ολους, ακομα κ στους σωστους εβραιους, με συνεχη ερευνα κ ψαξιμο σε ολους τους τομεις.
    Βάστα λίγο. Όπως σε βολεύουν τις αποδίδεις τις "κοσμοθεωρίες". Γιατί οι σταυροφορίες είναι "εβραϊκή" κοσμοθεωρία; Κι αυτοί που σφάξανε την Υπατία Έλληνες ήταν, όχι; Επειδή γίνανε Χριστιανοί κάνανε φορμάτ την κοσμοθεωρία; Πάψανε να είναι Έλληνες; Γίνανε ελληνοεβραίοι (και νικάει το κακό μέσα τους); Άσε δε που ο Πλεύρης δεν την εξηγεί καλά την ελληνική την κοσμοθεωρία γιατί νταξ, και οι Αθηναίοι κάψανε λιγουλάκι και οι Σπαρτιάτες ψιλο-ζορίζανε τους είλωτες και χμου-χμου, οκ, μεταξύ μας...

Γενικά μου ξεμπλέκεις λίγο (και οι υπόλοιποι που το έχετε κάνει καραπουτάνα αν θέλουτε) το θέμα έθνος/θρησκεία; Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, ένα και το αυτό ή υπάρχουν μορφώματα (λέω εγώ) που δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση βάζοντας τα όλα "εβραϊκά" και όλα "ελληνικά" (ή έτσι ή γιουβέτσι ένα πράμα) και (get this!), το κριτήριο διαχωρισμού ποιο είναι; Τα καλά και γαμάτα θα τα πω ελληνικά. Αυτά που είναι κακά (σαν τις σταυροφορίες και τις ιερές εξετάσεις ένα πράμα) θα τα πω εβραϊκά!

Γιατί έτσι, γιατί ο Χριστός και ο Παύλος ήταν Εβραίος (και Ρωμαίος πολίτης κομπλέ btw) ==> ο Πάπας του 12ου αιώνα (με μια άλφα ιστορικο-κοινωνικο-πολιτική-οικονομική κατάσταση άσχετη με το "εβραϊκό"-μην αναφέρω την κουλτούρα και τις τέχνες δυτικές εκατό τα εκατό) είναι και αυτός εβραίος! Σαν κοσμοθεωρία ντε!

Λοιπόν, νομίζω ότι το βασικότερο θέμα που έχει ο πολύς κόσμος μαζί σου δεν είναι ότι είσαι κακό παιδί φασίστας. Αλλά είσαι προκλητικά απλοϊκός στο πώς ζυγίζεις και αξιολογείς τα "ελληνικά" με τα άλλα (και μεταξύ μας τα "εβραϊκά" παλιά ήταν για τον πούτσο ε; ) και επιμένεις και επιμένεις. Ωραία, η Ελληνική είναι η αρχαιότερη ζωντανή(και είναι και βαριέμαι να αναλύσω γιατί αυτό είναι δεδομένο-δεν ξέρετε τι είναι τα κινεζικά μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς-wiki it) παρόλα τα χτυπήματα (τα ποια; αυτά που κάναμε μόνοι μας; ) από τους κακούς σιωνιστάς.

Ο Πλάτων γαμάει ο καριόλης, και ο Αριστοτέλης γαμώ κι αυτός, σίγουρα ναι, τι σκατά σχέση έχει αυτό με το ποιος άνθρωπος είσαι εσύ και ο δίπλα και ο παραδίπλα και ο Μάο Λι στο Πεκίνο και οι ποιες είναι οι κοσμοθεωρίες τους; Όχι, πες μου την 2010 κοσμοθεωρία του Γιάκομπ του 26χρονου μέσου Εβραίου του Τελ-Αβίβ και του Τουργκούτ του μέσου Τούρκου της Πόλης του 2010 και να μου πεις και η ελληνικιά του μέσου Άκη τι έχει να προσφέρει σε όλο αυτό το τζέρτζελο.

Είμαστε καλύτεροι; Ως προς τι; Ζούμε κάπου που κάπως-κάπου-κάποτε γάμαγαν κάποιοι, ναι, και; Εγώ τα έχω πει εδώ για τα θετικά αυτού, σύμφωνοι. Παρακάτω. Εμ; Ποιο παρακάτω; Τι σκατά παρακάτω έχει να μας πει ο Πλεύρης πέρα από κάποια αυτονόητα όντως που τα ξέρει όλη η πλάση και τα χρωματίζει κιόλας ο μαλάκας και τα γαμάει ρατσιστικά; Βρήκε τους αριστερούς και τους σιωνιστάς και εκεί κολλάει το παρακάτω, το νου μας μη μας γαμήσουν αυτοί, με την κακιά και ρυπαρά "εβραϊκή" κοσμοθεωρία. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ (ο Πλεύρης και το γεγονός ότι είναι αξιόλογος για κάποιους who should know better γαμώτο, δεν είσαι χαζός). Είναι συνεπής! Ωραία, ΓΑΜΩ η συνέπεια και τα αγνά κίνητρα αλλά αυτά μου τα λέει και ο Cliff Burton και χωρίς τις μαλακίες τις άλλες. Θες πολιτικό συνεπή; Εμ, μάπα πολιτικός θα είναι τότε, σε λάθος δουλειά πήγε, γιου νόου; Και να πω ρε πούστη ότι χαραμίζεται και μακάρι να'ταν υπουργός παιδείας; ΕΓΩ θα έβγαινα στον δρόμο μιλάμε, σοβαρά τώρα, χωρίς καμία πλάκα, αει σιχτίρ με την οχιά το αρχίδι.

Τέλος πάντων, επιστρέφω, ειδικά το εβραίος σαν κοσμοθεωρία μάλλον έχει εκατό εκφράσεις σήμερα και μέσα στους αιώνες και ναι, ο Αϊνστάιν ήταν γερμανο-εβραίος, είχε καθολικούς δούκες άρχοντες σε μια γερμναική αυτοκρατορία, γενικά η έννοια ΕΘΝΟΣ που είναι η γαμημένη η πλέον μπουρδουκλωτική σε μια συζήτηση γιατί είναι φορτωμένη σαν γαϊδούρι έτοιμο να πλαντάξει, χρησιμοποιείται εδώ (και φταίει ο αξιόλογος κύριος Πλεύρης πολύ γι'αυτό) όπως να'ναι, προκαλεί παραξηγήσεις, εύλογους συνειρμούς σε ρατσισμό και φασισμό και όλα αυτά.

Να μου αναλύσεις σε παρακαλώ πολύ και με παραδείγματα τι εννοείς ακριβώς με "κοσμοθεωρία", με "έθνος" και αντίστοιχα να μου τα προβάλλεις σε παραδείγματα ιστορικά-πολιτισμικά να συνεννοηθούμε. Πάντως όταν χαρακτηρίζεις "εβραϊκή" κοσμοθεωρία τις σταυροφορίες, λες μπούρδες μετά συγχωρήσεως και πρώτοι-πρώτοι οι εβραίοι θα προσβάλλονταν, οι σωστοί-σωστοί που γουστάρουν ελληνική κοσμοθεωρία.

Τους μνημονεύουμε μέχρι σήμερα γιατί, αν δε το έχεις καταλάβει, έχει πάρει πάνω από 2000 χρόνια στην ανθρώπινη φυλή να ξεπεράσει το κόμπλεξ ανωτερότητας που έχει. Οι άνθρωποι συστηματικά αρνούνται να δεχτούν ότι είναι πεπερασμένα όντα, πεπερασμένης πολυπλοκότητας, πεπερασμένης αναλυτικής ικανότητας και όταν τελικά βρίσκονται απέναντι στη μεγαλύτερη εφεύρεση στην Ιστορία (μιλάω για τον υπολογιστή), παρότι φλερτάρουν εδώ και 100 χρόνια με ιδέες που τις έχετε διαβάσει σε cyberpunk βιβλία, δεν έχουν αντιληφθεί πως τα τελευταία 20 χρόνια οι υπολογιστές έχουν γίνει οι πιο πολύπλοκες οντότητες στον πλανήτη.

Συνέχισε τώρα εσύ να πιστεύεις στην ανθρώπινη (ελληνική) ανωτερότητα.
    "Οντότητες" . Πάρα πολύ κολακευτική (και φυσικά πλήρως ακατάλληλη αν το πάρεις στα σοβαρά) λέξη για να περιγράψεις ΜΗΧΑΝΕΣ. Όταν γίνει αυτό το ρημάδι το breakthrough στο Artificial Intelligence τα ξαναλέμε. Δύο καλοκαίρια, δύο χειμώνες σφαλιάρες στην ερευνητική ζωή του κλάδου και μεταξύ μας τους καλύτερους καρπούς της τα απολαμβάνουμε σε πράγματα που δεν θέλουν καθόλου intelligence.

Μετά "πολύπλοκες". Ναι, τόσο πολύπλοκες που ξέρουμε και το τελευταίο γαμημένο εκατομμυριοστό τους πώς δουλεύει και λειτουργεί και μεθαύριο ΕΜΕΙΣ θα φτιάξουμε και ένα πιο πολύπλοκο να μας λέει τον καιρό και να γαμάει το σπιτάκι οποιουδήποτε υπολογιστή των τελευταίων 20 ετών.

Quote Originally Posted by Rwxamhs
    Μεχρι να επελθει το Singularity, μη γραφεις μαλακιες. Ακομα και απο τεχνικη πλευρα, οι υπολογιστες ειναι απλοικοι μπροστα στο ανθρωπινο μυαλο.
    Rwxamhs:Να μου πεις για το Singularity κατ'ιδίαν.

Συγκρίνεις όμως το ανθρώπινο μυαλό που έχει πάνω 400.000 χρόνια βιολογικής εξέλιξης με τους υπολογιστές που έχουν καμιά κατοστή.
    καμιά κατοστή χρόνια βιολογικής εξέλιξης; Όχι ε; Σκέτο εξέλιξης, που πρέπει να πεις εκατό χρόνια αγνού ανθρώπινου νάτσουραλ intelligent design δικέ μου, είμαστε οι γαμημένοι ΘΕΟΙ αυτών των οντοτήτων.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post

Τους μνημονεύουμε μέχρι σήμερα γιατί, αν δε το έχεις καταλάβει, έχει πάρει πάνω από 2000 χρόνια στην ανθρώπινη φυλή να ξεπεράσει το κόμπλεξ ανωτερότητας που έχει. Οι άνθρωποι συστηματικά αρνούνται να δεχτούν ότι είναι πεπερασμένα όντα, πεπερασμένης πολυπλοκότητας, πεπερασμένης αναλυτικής ικανότητας και όταν τελικά βρίσκονται απέναντι στη μεγαλύτερη εφεύρεση στην Ιστορία (μιλάω για τον υπολογιστή), παρότι φλερτάρουν εδώ και 100 χρόνια με ιδέες που τις έχετε διαβάσει σε cyberpunk βιβλία, δεν έχουν αντιληφθεί πως τα τελευταία 20 χρόνια οι υπολογιστές έχουν γίνει οι πιο πολύπλοκες οντότητες στον πλανήτη.

Συνέχισε τώρα εσύ να πιστεύεις στην ανθρώπινη (ελληνική) ανωτερότητα.
    "Οντότητες" . Πάρα πολύ κολακευτική (και φυσικά πλήρως ακατάλληλη αν το πάρεις στα σοβαρά) λέξη για να περιγράψεις ΜΗΧΑΝΕΣ. Όταν γίνει αυτό το ρημάδι το breakthrough στο Artificial Intelligence τα ξαναλέμε. Δύο καλοκαίρια, δύο χειμώνες σφαλιάρες στην ερευνητική ζωή του κλάδου και μεταξύ μας τους καλύτερους καρπούς της τα απολαμβάνουμε σε πράγματα που δεν θέλουν καθόλου intelligence.

Μετά "πολύπλοκες". Ναι, τόσο πολύπλοκες που ξέρουμε και το τελευταίο γαμημένο εκατομμυριοστό τους πώς δουλεύει και λειτουργεί και μεθαύριο ΕΜΕΙΣ θα φτιάξουμε και ένα πιο πολύπλοκο να μας λέει τον καιρό και να γαμάει το σπιτάκι οποιουδήποτε υπολογιστή των τελευταίων 20 ετών.

Quote Originally Posted by Rwxamhs
    Μεχρι να επελθει το Singularity, μη γραφεις μαλακιες. Ακομα και απο τεχνικη πλευρα, οι υπολογιστες ειναι απλοικοι μπροστα στο ανθρωπινο μυαλο.
    Rwxamhs:Να μου πεις για το Singularity κατ'ιδίαν.

Συγκρίνεις όμως το ανθρώπινο μυαλό που έχει πάνω 400.000 χρόνια βιολογικής εξέλιξης με τους υπολογιστές που έχουν καμιά κατοστή.
    καμιά κατοστή χρόνια βιολογικής εξέλιξης; Όχι ε; Σκέτο εξέλιξης, που πρέπει να πεις εκατό χρόνια αγνού ανθρώπινου νάτσουραλ intelligent design δικέ μου, είμαστε οι γαμημένοι ΘΕΟΙ αυτών των οντοτήτων.
    Βαριέμαι να σου εξηγώ πρωινιάτικα γιατί λες χοντρές μαλακίες. Οι "ΜΗΧΑΝΕΣ" είναι απίστευτα απαραίτητες στη ζωή σου σε βαθμό που ούτε καν μπορείς να αρχίσεις να διανοείσαι. Και επειδή ήσουν 2 χρόνια στον ερευνητικό κλάδο του HCI δε σημαίνει ότι σκαμπάζεις, τουναντίον, φαίνεται ότι έχεις μεγάλα κενά στη θεωρία υπολογισμού. (Pro-tip: όχι, δε ξέρουμε και το τελευταίο γαμημένο εκατομμυριοστό τους πως δουλεύει). Κρυάδες τύπου "αγνό ανθρώπινο νάτσουραλ intelligent design" τελικά διαπερνούν κάθε φράγμα, είμαι σίγουρος κάπου στον πλανήτη ο Conway θα αισθάνθηκε ένα ρίγος...

Senior Member

Να το συνεχισουμε εδω, επειδη αφενος το θεμα με ενδιαφερει και αφετερου αμφοτεροι λετε ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

http://www.electricrequiem.com/forum...-and-Computers

Cheers!
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;