TL;DR οδηγίες: Αφορά μόνο τον cybernaut, προσπερνάτε ελεύθερα, εκτός από Ρωχάμη, σου έχω ερώτηση κάπου προς το τέλος και τον Φοίβο, τον εραστή των κομπιούτερζ.
Βάστα λίγο. Όπως σε βολεύουν τις αποδίδεις τις "κοσμοθεωρίες". Γιατί οι σταυροφορίες είναι "εβραϊκή" κοσμοθεωρία; Κι αυτοί που σφάξανε την Υπατία Έλληνες ήταν, όχι; Επειδή γίνανε Χριστιανοί κάνανε φορμάτ την κοσμοθεωρία; Πάψανε να είναι Έλληνες; Γίνανε ελληνοεβραίοι (και νικάει το κακό μέσα τους); Άσε δε που ο Πλεύρης δεν την εξηγεί καλά την ελληνική την κοσμοθεωρία γιατί νταξ, και οι Αθηναίοι κάψανε λιγουλάκι και οι Σπαρτιάτες ψιλο-ζορίζανε τους είλωτες και χμου-χμου, οκ, μεταξύ μας...
Γενικά μου ξεμπλέκεις λίγο (και οι υπόλοιποι που το έχετε κάνει καραπουτάνα αν θέλουτε) το θέμα έθνος/θρησκεία; Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, ένα και το αυτό ή υπάρχουν μορφώματα (λέω εγώ) που δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση βάζοντας τα όλα "εβραϊκά" και όλα "ελληνικά" (ή έτσι ή γιουβέτσι ένα πράμα) και (get this!), το κριτήριο διαχωρισμού ποιο είναι; Τα καλά και γαμάτα θα τα πω ελληνικά. Αυτά που είναι κακά (σαν τις σταυροφορίες και τις ιερές εξετάσεις ένα πράμα) θα τα πω εβραϊκά!
Γιατί έτσι, γιατί ο Χριστός και ο Παύλος ήταν Εβραίος (και Ρωμαίος πολίτης κομπλέ btw) ==> ο Πάπας του 12ου αιώνα (με μια άλφα ιστορικο-κοινωνικο-πολιτική-οικονομική κατάσταση άσχετη με το "εβραϊκό"-μην αναφέρω την κουλτούρα και τις τέχνες δυτικές εκατό τα εκατό) είναι και αυτός εβραίος! Σαν κοσμοθεωρία ντε!
Λοιπόν, νομίζω ότι το βασικότερο θέμα που έχει ο πολύς κόσμος μαζί σου δεν είναι ότι είσαι κακό παιδί φασίστας. Αλλά είσαι προκλητικά απλοϊκός στο πώς ζυγίζεις και αξιολογείς τα "ελληνικά" με τα άλλα (και μεταξύ μας τα "εβραϊκά" παλιά ήταν για τον πούτσο ε; ) και επιμένεις και επιμένεις. Ωραία, η Ελληνική είναι η αρχαιότερη ζωντανή(και είναι και βαριέμαι να αναλύσω γιατί αυτό είναι δεδομένο-δεν ξέρετε τι είναι τα κινεζικά μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς-wiki it) παρόλα τα χτυπήματα (τα ποια; αυτά που κάναμε μόνοι μας; ) από τους κακούς σιωνιστάς.
Ο Πλάτων γαμάει ο καριόλης, και ο Αριστοτέλης γαμώ κι αυτός, σίγουρα ναι, τι σκατά σχέση έχει αυτό με το ποιος άνθρωπος είσαι εσύ και ο δίπλα και ο παραδίπλα και ο Μάο Λι στο Πεκίνο και οι ποιες είναι οι κοσμοθεωρίες τους; Όχι, πες μου την 2010 κοσμοθεωρία του Γιάκομπ του 26χρονου μέσου Εβραίου του Τελ-Αβίβ και του Τουργκούτ του μέσου Τούρκου της Πόλης του 2010 και να μου πεις και η ελληνικιά του μέσου Άκη τι έχει να προσφέρει σε όλο αυτό το τζέρτζελο.
Είμαστε καλύτεροι; Ως προς τι; Ζούμε κάπου που κάπως-κάπου-κάποτε γάμαγαν κάποιοι, ναι, και; Εγώ τα έχω πει εδώ για τα θετικά αυτού, σύμφωνοι. Παρακάτω. Εμ; Ποιο παρακάτω; Τι σκατά παρακάτω έχει να μας πει ο Πλεύρης πέρα από κάποια αυτονόητα όντως που τα ξέρει όλη η πλάση και τα χρωματίζει κιόλας ο μαλάκας και τα γαμάει ρατσιστικά; Βρήκε τους αριστερούς και τους σιωνιστάς και εκεί κολλάει το παρακάτω, το νου μας μη μας γαμήσουν αυτοί, με την κακιά και ρυπαρά "εβραϊκή" κοσμοθεωρία. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ (ο Πλεύρης και το γεγονός ότι είναι αξιόλογος για κάποιους who should know better γαμώτο, δεν είσαι χαζός). Είναι συνεπής! Ωραία, ΓΑΜΩ η συνέπεια και τα αγνά κίνητρα αλλά αυτά μου τα λέει και ο Cliff Burton και χωρίς τις μαλακίες τις άλλες. Θες πολιτικό συνεπή; Εμ, μάπα πολιτικός θα είναι τότε, σε λάθος δουλειά πήγε, γιου νόου; Και να πω ρε πούστη ότι χαραμίζεται και μακάρι να'ταν υπουργός παιδείας; ΕΓΩ θα έβγαινα στον δρόμο μιλάμε, σοβαρά τώρα, χωρίς καμία πλάκα, αει σιχτίρ με την οχιά το αρχίδι.
Τέλος πάντων, επιστρέφω, ειδικά το εβραίος σαν κοσμοθεωρία μάλλον έχει εκατό εκφράσεις σήμερα και μέσα στους αιώνες και ναι, ο Αϊνστάιν ήταν γερμανο-εβραίος, είχε καθολικούς δούκες άρχοντες σε μια γερμναική αυτοκρατορία, γενικά η έννοια ΕΘΝΟΣ που είναι η γαμημένη η πλέον μπουρδουκλωτική σε μια συζήτηση γιατί είναι φορτωμένη σαν γαϊδούρι έτοιμο να πλαντάξει, χρησιμοποιείται εδώ (και φταίει ο αξιόλογος κύριος Πλεύρης πολύ γι'αυτό) όπως να'ναι, προκαλεί παραξηγήσεις, εύλογους συνειρμούς σε ρατσισμό και φασισμό και όλα αυτά.
Να μου αναλύσεις σε παρακαλώ πολύ και με παραδείγματα τι εννοείς ακριβώς με "κοσμοθεωρία", με "έθνος" και αντίστοιχα να μου τα προβάλλεις σε παραδείγματα ιστορικά-πολιτισμικά να συνεννοηθούμε. Πάντως όταν χαρακτηρίζεις "εβραϊκή" κοσμοθεωρία τις σταυροφορίες, λες μπούρδες μετά συγχωρήσεως και πρώτοι-πρώτοι οι εβραίοι θα προσβάλλονταν, οι σωστοί-σωστοί που γουστάρουν ελληνική κοσμοθεωρία.
"Οντότητες" . Πάρα πολύ κολακευτική (και φυσικά πλήρως ακατάλληλη αν το πάρεις στα σοβαρά) λέξη για να περιγράψεις ΜΗΧΑΝΕΣ. Όταν γίνει αυτό το ρημάδι το breakthrough στο Artificial Intelligence τα ξαναλέμε. Δύο καλοκαίρια, δύο χειμώνες σφαλιάρες στην ερευνητική ζωή του κλάδου και μεταξύ μας τους καλύτερους καρπούς της τα απολαμβάνουμε σε πράγματα που δεν θέλουν καθόλου intelligence.
Μετά "πολύπλοκες". Ναι, τόσο πολύπλοκες που ξέρουμε και το τελευταίο γαμημένο εκατομμυριοστό τους πώς δουλεύει και λειτουργεί και μεθαύριο ΕΜΕΙΣ θα φτιάξουμε και ένα πιο πολύπλοκο να μας λέει τον καιρό και να γαμάει το σπιτάκι οποιουδήποτε υπολογιστή των τελευταίων 20 ετών.
Rwxamhs:Να μου πεις για το Singularity κατ'ιδίαν.Originally Posted by Rwxamhs
καμιά κατοστή χρόνια βιολογικής εξέλιξης; Όχι ε; Σκέτο εξέλιξης, που πρέπει να πεις εκατό χρόνια αγνού ανθρώπινου νάτσουραλ intelligent design δικέ μου, είμαστε οι γαμημένοι ΘΕΟΙ αυτών των οντοτήτων.Συγκρίνεις όμως το ανθρώπινο μυαλό που έχει πάνω 400.000 χρόνια βιολογικής εξέλιξης με τους υπολογιστές που έχουν καμιά κατοστή.