Εντάξει τότε, πάμε σε κάτι πιο απτό και πιο προσωπικό.

Εσύ Πάνο δεν είχες αγοράσει τέλη του 09 το MSI Wind U100 από την (καταπληκτική ομολογουμένως) προσφορά του you.gr στα 199 ευρά, όταν έπαιζε κανά κατοστάρικο(και βάλε) πάνω σε όλα τα άλλα καταστήματα; Αν όχι εσύ προσωπικά(και εγώ μπερδεύτηκα), τότε το συγκεκριμένο γεγονός ισχύει και γενικά ΠΟΛΥΣ κόσμος είχε πάρει τότε το συγκεκριμένο netbook σε ξεφτίλα τιμή(ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ καλή τιμή).

Και δε μπορείς να πεις πως το you.gr καθορίζει τις τιμές στη συγκεκριμένη αγορά, αφού κυρίως παιχνίδι κάνουν Plaisia, dixons, mediasaturns και eshops. Απλά σε μια ανταγωνιστική ελεύθερη αγορά το you είχε ανάγκη να προβληθεί ως ένα φτηνότερο μαγαζί συγκριτικά με τους μεγάλους. Αποτέλεσμα; Να βγουν πολυ κερδισμένοι οι καταναλωτές.

Γενικά μου φαίνεται χαζό ώριμα άτομα να υποστηρίζουν ακόμα μονοπωλιακές πολιτικές και να λένε "ε και να μην είναι πλέον μονοπώλιο, τι κερδίζουμε;". Και 1 στις 1000 να βγαίνει κερδισμένος ο καταναλωτής(ακα εγώ, εσύ, όλος ο κόσμος), και στις 999 στις 1000 οι τιμές/υπηρεσίες να μένουν ίδιες με πριν, και πάλι αξίζει να μην υπάρχει οποιασδήποτε μορφής μονοπώλιο.