Αυτός το έκανε
http://3.bp.blogspot.com/_-Gy7XS8sgS...117[1].jpg
Printable View
Αυτός το έκανε
http://3.bp.blogspot.com/_-Gy7XS8sgS...117[1].jpg
Μου εχει τυχει και ειναι γαμησε τα τρομαχτικο. Εντελως ανημπορος για λιγα λεπτα.
Υπνικη παραλυση. Μορα, Σκιερος και λοιπα..
Ενα βαρος σε πλακωνει και σε ζεσταινει. Για να μην πω την ιστορια φιλης με εναν πανθηρα και χεστουμε..
δε πιστευω σ αυτα τα πραγματα αλλα πριν 10 μερες μου περιεγραψαν οτι κατι τετοιο ετυχε, και η περιγραφη ειναι ακριβως ιδια.
δε ξερω. πιθανοτατα ειναι καποια ντεμι-ονειρικη κατασταση.
ειχα δει μια χαρδαβελλο-εκπομπη σχετική με τη Μόρα και είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι έλεγαν οτι το έχουν πάθει αυτό. Από γνωστούς μου κάτι τέτοιο έχει πάθει κι ο παππούς μου όταν ήταν κοντά 25 (τώρα είναι 93) και φυσικά τότε δεν επρόκειτω για φάση hype του στυλ οτι το είχε στο μυαλό του και του συνέβη σε φάση ανθυποβολής. Προσωπικά πιστεύω οτι έχει τελείως επιστημονική εξήγηση, αλλά απαξ και σου συμβεί με την δυσφορία που λένε οτι νιώθεις αντε να μην μπεις στο τριπάκι για Μόρες και Κουτρουμάνους. Όσοι είστε ανωμαλάρες πάντως και θέλετε ντε και καλά να νιώσετε πως είναι να στέκεται αυτή η μαλακία δίπλα σας να βάλετε να ακούσετε το Totengott απο το Monotheist :P
Βαρβάρα, ΟΚ έγινε αυτό, υποστηρίζεις ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να έχει μεταφυσική εξήγηση;
Θα σου απαντήσω με αυτό
και θα σε προσκαλέσω να το ξανασυζητήσουμε αν σου συμβεί ποτέ.
'Οσο κι αν συγκρουόταν με τη λογική μου σε εκείνη τη φάση, ήμουν βέβαιη πως κάθεται στο στήθος μου ένας δαίμονας ρε μαλάκα. Ένας γαμημένος δαίμονας. Όχι κάποιο ζώο, όχι κάποιος παππούς, όχι κάποια νεράιδα, αλλά ένας δαίμονας. Ότι ένιωθαν δηλαδή κι άλλοι που το έχουν βιώσει.
Τυχαίο..?
Εντάξει, το καταλαβαίνω αυτό, αν κι εγώ εκείνη την ώρα θα χεζόμουν πιο πολύ σκεπτόμενος ότι μάλλον παθαίνω έμφραγμα ή κάτι. Μετά απ' όλα αυτά όμως και με καθαρό κεφάλι δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι ταχτάρισε κανά Βελζεβούλη στα γονατάκια του.
και για να θυμηθουμε ολο το θρεντ βαζω τη φωτο που ποσταρε ινγκολεμο:
http://clip2net.com/clip/m6189/12399...-copy-69kb.jpg
:touched:
Τρείς ευχές και μια κατάρα
για την Μόρα την μουνάρα
Αν της πιάσει η μανία
θα σου γαμήσει την κηδεία
Θα πράξει την δολοφονία
να φανεί αυτοχειρία
Είναι μία μόνο μία
Εν ψυχρώ δολοφονία
Στην ακριβώς προηγούμενη σελίδα είχα ποστάρει αυτό: http://www.wired.com/wiredscience/20...eep_paralysis/
For the tl;dr crowd: You experience just a piece of REM sleep.
na poume sto mora na kanei ligo diaita.varune o malakas
@ ντεγκι
Γιε, μου το δειξε ο ντραγκονλορντ. Απο κεί είδα και τη φώτο.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...BD%CE%BF%CF%85
παιδιά, το διαδίκτυο πια μας προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του και με το πιο απλό google search μπορούν να γίνου θαύματα :PQuote:
Παράλυση ύπνου
Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. [1]
Φυσιολογικά, συνδέεται με τα κανονικά στάδια του ύπνου REM που αναγνωρίζονται και ως ατονία REM. Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.
Αρκετά συχνά, όταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί. Τυχόν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της παράλυσης, κάνουν αυτή την κατάσταση να αναγνωρίζεται όλο και πιο συχνά ως όνειρο, αφού κάποιος μπορεί να βλέπει ιδιόρρυθμα ή "ονειρικά" αντικείμενα.
Πιθανά αίτια
Η παράλυση ύπνου συμβαίνει φυσιολογικά κατά την διάρκεια του ύπνου REM προκειμένου κάποιος να μην κάνει και στην πραγματικότητα τις κινήσεις που "βλέπει" σε ένα όνειρο. Λίγα είναι γνωστά για την φυσιολογία της παράλυσης του ύπνου. Έχει προταθεί ότι η διαταραχή οφείλεται στη μετασυναπτική αναστολή των κινητικών νευρώνων στην περιοχή της γέφυρας στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, χαμηλά επίπεδα μελατονίνης μπορούν να σταματήσουν το ρεύμα αποπόλωσης στα νεύρα, κάτι που εμποδίζει την ενεργοποίηση των μυών έτσι ώστε κάποιος να μην κινείται όταν ονειρεύεται. Το φαινόμενο ωστόσο δεν είναι συχνό και σε όσους παρατηρείται, η πλειοψηφία βιώνει αυτή την κατάσταση το πολύ μια ή δυο φορές στη ζωή τους[2]. Ορισμένα από τα άτομα που βιώνουν αυτή την κατάσταση υποφέρουν επίσης και από ναρκοληψία.
Αναφορές δείχνουν πως μερικοί παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα της εμφάνισης παράλυσης ύπνου με ή χωρίς παραισθήσεις, όπως:[3]
- Όταν κάποιος κοιμάται κοιτάζοντας προς τα επάνω (ανάσκελα)
- Ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου
- Αυξημένο στρες
- Ξαφνικές αλλαγές στο περιβάλλον ή την ζωή ενός ατόμου
- Ένα συνειδητό όνειρο που προηγείται του επεισοδίου
- Φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο
- Παραισθησιογόνα φάρμακα ή ναρκωτικά
Θεραπεία
Κατά την διάρκεια του επεισοδίου, συστήνεται στα άτομα που το βιώνουν να προσπαθούν να κινούν τους μύες τους καθώς κάτι τέτοιο μειώνει την διάρκεια της παράλυσης.
Το Clonazepam αναφέρεται ότι βοηθά στην παράλυση ύπνου, καθώς και πολλά αντικαταθλιπτικά στην κατηγορία των SSRI's.[4]
Αναφορές
- Κιτσινέλης Σπύρος - Η Επιστήμη των Ονείρων - www.the-nightlab.com
- ↑ 12182, MeSH D020188
- ↑ French, Chris (05-10-2009). "The waking nightmare of sleep paralysis" (στα αγγλικά). News-Science (Guardian). http://www.guardian.co.uk/science/20...leep-paralysis. Ανακτήθηκε την 08-11-2009.
- ↑ J. A. Cheyne. Preventing and Coping with Sleep Paralysis (ανακτήθηκε 17 July 2006)
- ↑ Wills L, Garcia J. (2002) Parasomnias: epidemiology and management16(12):803-10.
είχε δέιξει κ ένα ντοκυματέρ πρόσφατα (στη ΝΕΤ?) για το θέμα - επιστημονικό, όχι χαρδαβέλα - στο οποίο το εξηγούσε καλύτερα από τη βικιπαιδεια.
εντιτ: με πρόλαβε ο ντεγκι.
Δεν είναι τυχαίο, αλλά όχι όπως νομίζεις. Η μνήμη μας είναι πολύ ατελής (so much for intelligent design) και έχει την τάση να συμπληρώνει τα κενά με νεότερες πληροφορίες. Ένας τομέας που είχε μελετηθεί αρκετά επ' αυτού είναι οι μαρτυρίες για ένα γεγονός και η διαφορά που υπάρχει όταν οι μάρτυρες εξετάζονται απομονωμένα και χωρίς επαφή μεταξύ τους απ' ό,τι αν εξετάζονται μαζί. Στη δεύτερη περίπτωση, ο κάθε μάρτυρας "πείθεται" για το τι θυμάται από τις μαρτυρίες των υπολοίπων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, γενικά δε πολυθυμούμαστε και πολλά για τα όνειρα μας. Διαβάζοντας γι' αυτό ή ακούγοντας μαρτυρίες όσων έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο, η μνήμη σου επηρεάζεται υποσεινήδητα και συμπληρώνει τις λεπτομέρειες που εξ' αρχής είχε ξεχάσει. Μία θολή φιγούρα στο όνειρο σου καταλήγει ο ίδιος ακριβώς δαίμονας που σου περιέγραψε κάποιος άλλος ή είδες σε κάποια ζωγραφιά.
Ρε φίλε όμως, εγώ είπα στον ντραγκον πως καθόταν δαίμονας πάνω μου και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ΠΡΙΝ μου δείξει οτιδήποτε απ'όλα αυτα εδώ (ειλικρινά δε θυμόμουν καθόλου την ύπαρξη του θρεντ, το ποστ που'χω κάνει ήταν πριν εναμιση χρόνο) και κουφάθηκα τελείως όταν μου είπε πως είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς. Δεν είδα τη μορφή του, μόνο η αίσθηση υπήρχε. Και ΥΠΗΡΧΕ οντως, δε μου'σκασε εκ των υστέρων. Του'λεγα να κατέβει απο πάνω μου λεμε!
εντιτ: οχι οτι πιστευω στη μεταφυσική εξήγηση (οκ, με τσιγκλάει λίγο), αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκα απο κάπου.
Ο πατέρας μου το παθαίνει σε εβδομαδιαία βάση, εμένα έχει να μου συμβεί 1-1,5 χρόνο.
Πλάκα έχει, ειδικά όταν προσπαθείς να μιλήσεις και δεν βγαίνει κιχ :P
Δεν είναι ανάγκη να έχεις συνειδητή μνήμη κάποιας πληροφορίας για να ταυτίσεις αυτό που νιώθεις με κάτι που υπάρχει κάπου θαμμένο στο μυαλό σου. Από την άλλη μεριά, μπορεί όντως ο ανθρώπινος εγκέφαλος να οπτικοποιεί ή να ερμηνεύει την υπνική παράλυση με αυτό τον τρόπο. Μπορεί πάλι η υπνική παράλυση να είναι κάποιο "bug" στο υπολογιστικό σύστημα του εγκεφάλου μας που απλά συμβαίνει κάτω από ορισμένες συνθήκες σε μερικούς ανθρώπους.
Το να λέμε ότι αφού και εγώ και άλλοι νιώσαμε ανεξάρτητα το ίδιο πράγμα κάτω από τις ίδιες συνθήκες (κάθισμα δαίμονα στο στήθος ==> συμπτώματα παράλυσης, άπνοιας και τρόμου) άρα υπάρχει αιτιατή σχέση ανάμεσα στις συνθήκες και το αποτέλεσμα, είναι λογική post hoc ergo propter hoc.
Βέβαια την ώρα που μέσα στον ύπνο σου παραλύεις, έχεις παραισθήσεις (=ονειρεύεσαι) και δεν μπορείς να αναπνεύσεις αυτά είναι οδοντόκρεμες, αλλά εκ των υστέρων μπορείς να το ερμηνεύσεις και λογικά για να ξέρεις τι σου συνέβη.
ΑΥΤΟ είναι πιο κρίπυ και γαμάτο
Κι εκεί που νιώθεις ήδη κάπως άβολα που'χει έρθει ξανά η ώρα για ύπνο, ανατριχιάζει γάμα τα το γατί κι αρχίζει και γρυλίζει μανιασμένα στο κένο. Ε πως να κοιμηθείς μετά? :-|
de xerw pws na to pw, exeis peraseikai th fash....
σταρχιδια μας?
Πυλες του ανεξηγητου το er μας?!:P
παιδιά κατά 99% εντόπισα τον Μαύρο,έχει καντίνα στην Σταυρούπολη.
δε φτάνει που βάζει πολύ μπούκοβο ο πούστης,κάθεται και πάνω σε κόσμο
valte foto me to mavro (tis stayroupolis)
http://tavernoblog.files.wordpress.c...s-kantina1.jpg
το άζαξ
http://imgur.com/hmtLg.jpg
λόκη όταν έρθεις ΘΑ ΦΑΜΕ:dfinger:
οτι καλύτερο μπορούσα να κάνω απο τη ζωγραφική στη δουλειά.http://www.imagehosting.gr/out.php/i...-nightmare.jpg
Κι εγώ το είχα πάθει όταν πρωτοπέρασα Θεσσαλονίκη. Αρχικά νόμιζα πως άκουγα φωνές από το σαλόνι και πίστευα πως μπουκάραν κλεφτρόνια. Σίγα σιγά διαπίστωσα πως δε μπορούσα ούτε να κουνηθώ ούτε να φωνάξω. Και στην τελική απέναντι από το κρεβάτι μου έβλεπα μια γκρι θολούρα και κάτι περίεργα κόκκινα λαμπάκια που αναβοσβήνανε, σαν να ήταν τα μάτια του. Από μέσα μου έλεγα "φύγε σε παρακαλώ, φύγε τώρα, φύγε σου λέω", και στην τελική μετά από κανένα τέταρτο κατάφερα να κουνηθώ και να βάλω τα γυαλιά μου για να διαπιστώσω ότι δεν υπήρχε τίποτα. Σηκώθηκα, έκανα τσιγάρο και ξανακοιμήθηκα. (ps. Δεν κάνω ντρόγκια)
καλά ναι κ εγώ το παθαίνω συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα.
νιώθω ένα βάρος στο στέρνο και όταν ξυπνάω βλέπω ένα ζευγάρι κίτρινα μάτια.
προσπαθώ να φωνάξω αλλά δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα και μετά από λίγο που συνηθίζω το σκοτάδι βλέπω πως είναι η Λουκρητία που προσπαθεί να με πνίξει γιατί ακόμα δεν μου έχει συγχωρέσει πως την εγχείρισα.
Spoiler
κατεβαζε 2-3 ρετσινες καθε βραδυ κανα 2ωρο πριν κοιμηθεις κ θα τα ξεχασεις!
...till the next time
Spoiler
gnwstos upoxontrios
Quote:
H μυστική συνταγή του azax -την οποία ο μαύρος δεν την έχει πει πουθενά- σου προσφέρει ατελείωτη ηδονή γιαυτό να του ζητάς extra ψέκασμα!!!