Page 15 of 21 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 301

Thread: Ο Μαύρος Άνθρωπος (μπου)

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Εντάξει, το καταλαβαίνω αυτό, αν κι εγώ εκείνη την ώρα θα χεζόμουν πιο πολύ σκεπτόμενος ότι μάλλον παθαίνω έμφραγμα ή κάτι. Μετά απ' όλα αυτά όμως και με καθαρό κεφάλι δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι ταχτάρισε κανά Βελζεβούλη στα γονατάκια του.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Κρι Κρι jack the ripper's Avatar

και για να θυμηθουμε ολο το θρεντ βαζω τη φωτο που ποσταρε ινγκολεμο:

το ραπ μου είναι πρόκληση nikolasfluxus's Avatar

Τρείς ευχές και μια κατάρα
    για την Μόρα την μουνάρα
    Αν της πιάσει η μανία
    θα σου γαμήσει την κηδεία
    Θα πράξει την δολοφονία
    να φανεί αυτοχειρία
    Είναι μία μόνο μία
    Εν ψυχρώ δολοφονία

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    Ήταν τα πιο αγωνιώδη 5-10 λεπτά της ζωής μου.. Δε θυμάμαι να μ'έχει καταβάλλει ποτέ ξανά τέτοιος τρόμος.
    Τι στο διάολο σύνέβη τελικά?
    Στην ακριβώς προηγούμενη σελίδα είχα ποστάρει αυτό: http://www.wired.com/wiredscience/20...eep_paralysis/

For the tl;dr crowd: You experience just a piece of REM sleep.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

ρεταλι BURNIN AMBITION's Avatar

na poume sto mora na kanei ligo diaita.varune o malakas
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.

A rock, an island Drumsick's Avatar

@ ντεγκι
    Γιε, μου το δειξε ο ντραγκονλορντ. Απο κεί είδα και τη φώτο.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...BD%CE%BF%CF%85
    Παράλυση ύπνου

Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. [1]
    Φυσιολογικά, συνδέεται με τα κανονικά στάδια του ύπνου REM που αναγνωρίζονται και ως ατονία REM. Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.
    Αρκετά συχνά, όταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί. Τυχόν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της παράλυσης, κάνουν αυτή την κατάσταση να αναγνωρίζεται όλο και πιο συχνά ως όνειρο, αφού κάποιος μπορεί να βλέπει ιδιόρρυθμα ή "ονειρικά" αντικείμενα.

Πιθανά αίτια

Η παράλυση ύπνου συμβαίνει φυσιολογικά κατά την διάρκεια του ύπνου REM προκειμένου κάποιος να μην κάνει και στην πραγματικότητα τις κινήσεις που "βλέπει" σε ένα όνειρο. Λίγα είναι γνωστά για την φυσιολογία της παράλυσης του ύπνου. Έχει προταθεί ότι η διαταραχή οφείλεται στη μετασυναπτική αναστολή των κινητικών νευρώνων στην περιοχή της γέφυρας στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, χαμηλά επίπεδα μελατονίνης μπορούν να σταματήσουν το ρεύμα αποπόλωσης στα νεύρα, κάτι που εμποδίζει την ενεργοποίηση των μυών έτσι ώστε κάποιος να μην κινείται όταν ονειρεύεται. Το φαινόμενο ωστόσο δεν είναι συχνό και σε όσους παρατηρείται, η πλειοψηφία βιώνει αυτή την κατάσταση το πολύ μια ή δυο φορές στη ζωή τους[2]. Ορισμένα από τα άτομα που βιώνουν αυτή την κατάσταση υποφέρουν επίσης και από ναρκοληψία.
    Αναφορές δείχνουν πως μερικοί παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα της εμφάνισης παράλυσης ύπνου με ή χωρίς παραισθήσεις, όπως:[3]

Θεραπεία

Κατά την διάρκεια του επεισοδίου, συστήνεται στα άτομα που το βιώνουν να προσπαθούν να κινούν τους μύες τους καθώς κάτι τέτοιο μειώνει την διάρκεια της παράλυσης.
    Το Clonazepam αναφέρεται ότι βοηθά στην παράλυση ύπνου, καθώς και πολλά αντικαταθλιπτικά στην κατηγορία των SSRI's.[4]

Αναφορές

• Κιτσινέλης Σπύρος - Η Επιστήμη των Ονείρων - www.the-nightlab.com

παιδιά, το διαδίκτυο πια μας προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του και με το πιο απλό google search μπορούν να γίνου θαύματα
    είχε δέιξει κ ένα ντοκυματέρ πρόσφατα (στη ΝΕΤ?) για το θέμα - επιστημονικό, όχι χαρδαβέλα - στο οποίο το εξηγούσε καλύτερα από τη βικιπαιδεια.

εντιτ: με πρόλαβε ο ντεγκι.
    Rock or Nothing

Διονύσης Ρόδμανν Comte de Saint-Germain's Avatar

Λοιπόν bump και λέτε οτι θέλετε, this shit's fo real.

Δεν είχα ξανακούσει ποτέ γιαυτό το πράμα, μόλις με παρέπεμψαν στο θρεντ και μ'έχει λούσει κρύος ιδρώτας. (ροφλ, μόλις είδα πως έχω ποστάρει εδω μέσα.. Μαλάκες δεν παίζει, δε θυμόμουν τίποτα τέτοιο).

Χτες το βράδυ λοιπόν πέφτω για ύπνο. Ξαπλώνω ανάσκελα και κάνω τις τελευταίες σκέψεις της μέρας.
    Εκεί που είμαι ξαπλωμένη αντιλαμβάνομαι κάποιον θόρυβο κάτω απ'το κρεβάτι και σκέφτομαι πως θα'ναι κάνα γατί. Συνειδητοποιώ όμως στα καπάκια πως τα είχα μόλις βγάλει έξω και είχα κλέισει και την πόρτα. Ο θόρυβος στο μεταξύ έχει μετατωπιστεί πάνω στο κρεβάτι και δυναμώνει, φάση σα να κινείται κάτι γύρω γύρω απ το σώμα μου και να με πλησιάζει. Χέζομαι πάνω μου λοιπόν και προσπαθώ να φωνάξω, αλλά συνειδητοποιώ πως δε μπορώ ούτε να κουνηθώ, ούτε να φωνάξω, ούτε να ανοίξω τα μάτια μου. Έχω τρομοκρατηθεί και πάνω που καταβάλλω απίστευτες προσπάθειες να ουρλιάξω, νιώθω μια ασύλληπτη πίεση στο στήθος. Μου κόβεται η ανάσα και νιώθω πως θα σπάσουν τα πλευρά μου, ενώ έχω διαρκώς την αίσθηση πως κάθεται ένας δαίμονας πάνω μου και ψελίζω "φύγε απο πάνω μου, σε παρακαλώ φύγε απο πάνω μου" (μη γελάτε, σας γαμάω), χωρίς φυσικά να βγαίνει φωνή και μάλλον χωρίς καν να κινούνται τα χείλη μου. Κι εκεί που νομίζω πως έχει έρθει το τέλος μου, καταφέρνω και ανοίγω τα μάτια μου και ανακτώ σιγά σιγά την ικανότητα κίνησης των μελών μου.

Ήταν τα πιο αγωνιώδη 5-10 λεπτά της ζωής μου.. Δε θυμάμαι να μ'έχει καταβάλλει ποτέ ξανά τέτοιος τρόμος.
    Τι στο διάολο σύνέβη τελικά?
    Quote Originally Posted by Leech View Post
    Μυθολογικά έχει πολλές ονομασίες. Λίλιθ, Μόρα, Ίνκουμπους/Σούκκουμπους...

Επιστημονικά:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
    Αυτό.

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

'Οσο κι αν συγκρουόταν με τη λογική μου σε εκείνη τη φάση, ήμουν βέβαιη πως κάθεται στο στήθος μου ένας δαίμονας ρε μαλάκα. Ένας γαμημένος δαίμονας. Όχι κάποιο ζώο, όχι κάποιος παππούς, όχι κάποια νεράιδα, αλλά ένας δαίμονας. Ότι ένιωθαν δηλαδή κι άλλοι που το έχουν βιώσει.
    Τυχαίο..?
    Δεν είναι τυχαίο, αλλά όχι όπως νομίζεις. Η μνήμη μας είναι πολύ ατελής (so much for intelligent design) και έχει την τάση να συμπληρώνει τα κενά με νεότερες πληροφορίες. Ένας τομέας που είχε μελετηθεί αρκετά επ' αυτού είναι οι μαρτυρίες για ένα γεγονός και η διαφορά που υπάρχει όταν οι μάρτυρες εξετάζονται απομονωμένα και χωρίς επαφή μεταξύ τους απ' ό,τι αν εξετάζονται μαζί. Στη δεύτερη περίπτωση, ο κάθε μάρτυρας "πείθεται" για το τι θυμάται από τις μαρτυρίες των υπολοίπων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, γενικά δε πολυθυμούμαστε και πολλά για τα όνειρα μας. Διαβάζοντας γι' αυτό ή ακούγοντας μαρτυρίες όσων έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο, η μνήμη σου επηρεάζεται υποσεινήδητα και συμπληρώνει τις λεπτομέρειες που εξ' αρχής είχε ξεχάσει. Μία θολή φιγούρα στο όνειρο σου καταλήγει ο ίδιος ακριβώς δαίμονας που σου περιέγραψε κάποιος άλλος ή είδες σε κάποια ζωγραφιά.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

A rock, an island Drumsick's Avatar

Ρε φίλε όμως, εγώ είπα στον ντραγκον πως καθόταν δαίμονας πάνω μου και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ΠΡΙΝ μου δείξει οτιδήποτε απ'όλα αυτα εδώ (ειλικρινά δε θυμόμουν καθόλου την ύπαρξη του θρεντ, το ποστ που'χω κάνει ήταν πριν εναμιση χρόνο) και κουφάθηκα τελείως όταν μου είπε πως είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς. Δεν είδα τη μορφή του, μόνο η αίσθηση υπήρχε. Και ΥΠΗΡΧΕ οντως, δε μου'σκασε εκ των υστέρων. Του'λεγα να κατέβει απο πάνω μου λεμε!

εντιτ: οχι οτι πιστευω στη μεταφυσική εξήγηση (οκ, με τσιγκλάει λίγο), αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκα απο κάπου.
    Last edited by Drumsick; 26-09-2010 at 15:23.

AWhatUp hater?! BlackiE's Avatar

Ο πατέρας μου το παθαίνει σε εβδομαδιαία βάση, εμένα έχει να μου συμβεί 1-1,5 χρόνο.
    Πλάκα έχει, ειδικά όταν προσπαθείς να μιλήσεις και δεν βγαίνει κιχ

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Δεν είναι ανάγκη να έχεις συνειδητή μνήμη κάποιας πληροφορίας για να ταυτίσεις αυτό που νιώθεις με κάτι που υπάρχει κάπου θαμμένο στο μυαλό σου. Από την άλλη μεριά, μπορεί όντως ο ανθρώπινος εγκέφαλος να οπτικοποιεί ή να ερμηνεύει την υπνική παράλυση με αυτό τον τρόπο. Μπορεί πάλι η υπνική παράλυση να είναι κάποιο "bug" στο υπολογιστικό σύστημα του εγκεφάλου μας που απλά συμβαίνει κάτω από ορισμένες συνθήκες σε μερικούς ανθρώπους.
    Το να λέμε ότι αφού και εγώ και άλλοι νιώσαμε ανεξάρτητα το ίδιο πράγμα κάτω από τις ίδιες συνθήκες (κάθισμα δαίμονα στο στήθος ==> συμπτώματα παράλυσης, άπνοιας και τρόμου) άρα υπάρχει αιτιατή σχέση ανάμεσα στις συνθήκες και το αποτέλεσμα, είναι λογική post hoc ergo propter hoc.
    Βέβαια την ώρα που μέσα στον ύπνο σου παραλύεις, έχεις παραισθήσεις (=ονειρεύεσαι) και δεν μπορείς να αναπνεύσεις αυτά είναι οδοντόκρεμες, αλλά εκ των υστέρων μπορείς να το ερμηνεύσεις και λογικά για να ξέρεις τι σου συνέβη.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Τσουνάμι σε φλυτζάνι Candiru's Avatar

Πολύ! Σίγουρα είχα γλαρώσει, αλλά δεν κοιμόμουν.

edit: οκ, μόλις είδα αυτό και έχω παγώσει

ΑΥΤΟ είναι πιο κρίπυ και γαμάτο
    Ξέρετε γιατί όταν κάνετε μπάνιο στον Αμαζόνιο πρέπει να φοράτε... προφυλακτικό;

http://www.trollart.com/sound/candiru/index.html

http://rockandecology.blogspot.com/

Quote Originally Posted by BlackiE View Post
    Ο πατέρας μου το παθαίνει σε εβδομαδιαία βάση, εμένα έχει να μου συμβεί 1-1,5 χρόνο.
    Πλάκα έχει, ειδικά όταν προσπαθείς να μιλήσεις και δεν βγαίνει κιχ
    ε και εσυ ρε καημενε που πας με αυτο το νικ?
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.

Quote Originally Posted by Candiru View Post

ΑΥΤΟ είναι πιο κρίπυ και γαμάτο
    ετοιμαζεται για γλυφομουνι ο δαιμονας?

γυναικες μη ξυριζεστε για να την κανει ο μαλακς με ελαφρα
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>

iola 11
    www.facebook.com/iola11