α leech νομίζω ήρθε η ώρα να ανανεώσεις avatar
http://www.gossip-tv.gr/sites/defaul...rekas_papk.jpg
Printable View
α leech νομίζω ήρθε η ώρα να ανανεώσεις avatar
http://www.gossip-tv.gr/sites/defaul...rekas_papk.jpg
Και τότε στην πούτσα μας τους γράφαμε.Κάθε παρασκευή μετά το σχολείο είχαμε την περιβόητη "ανταλλαγή κασσέτας".
Ο ένας δεκαπεντάχρονος ετοίμαζε κασσέτα για τον άλλο δεκαπεντάχρονο και εναλλάξ.Και η πραγματικότητα είναι ότι τότε τα χιλιοακούγαμε όλα και μπορούσαμε να βγάλουμε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα βάση των δεδομένων της εποχής και της εφηβικής κάβλας.
Ειδικά στις σύντομες κριτικές του Χάμερ,αισθάνεσαι ότι το κάνουν επίτηδες.
Είναι σαν να βάζεις εμένα να κάνω κριτική σε Dimmu Borgir και τον Ra Pariah σε Bury Your Dead.
ε κοίτα ρε συ Φορντ.Επειδη εισαι μπινες να ουμε,και μιλησες για χολη (πάνκικη ή μεταλοπατερικη),ε δεν γινεται ρε παιδι μου να το παιζεις υπερμαχος του ατσαλιου,υπερασπιστης του ιερου δισκοποτηρου του χεβυ μεταλ,και να μην ξερεις ποσους δισκους έχουν βγάλει οι Cirith Autogoal.
Είναι σαν μην ξέρω εγώ πόσους έχουν βγάλει οι Minor Threat.Τόσο κλασσικοί.
Περι Χάμμερ,στα αρχίδια μας ρε φίλε αν είναι καλά παιδια.Δεν τους ζητησε κανεις για γαμπρους,για να γραψουν καμια κριτικη της προκοπης και να κανουν καμια συνεντευξη που να μετραει τους θελεις.
Γενικά,πολυ ημιμάθεια ρε παιδί μου.Επειδή πιο μικρός (κατα τα 16-17-18) έπαιρνα 3 περιοδικά τον μήνα ΜΗΠΩΣ και διαβάσω κάτι για punk και hardcore (τότε δεν υπήρχε ούτε νετ,ούτε ήταν ευκολο να κάνεις συνάλλαγμα και να πάρεις το maximum rock n roll,ούτε λόγος φυσικά να το εφερνε κανεις στην ελλάδα-οπότε μέναμε με τα ντόπια περιοδικά και κανένα fanzine όπως το Rollin Under που εβγαινε ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ),και διάβαζα ιστορικές μαλακίες όπως πχ ότι το You got it των Gang Green είναι ο πρωτος τους δίσκος,ότι οι Disfear έπαιζαν μεταλλικό χαρντκορ με επιρροές απο...Vice Squad(!!!!!),γενικά ρε παιδί μου,εντελώς άκυρες και άσχετες κριτικές.
Α ναι,και στο Ποπ και Ροκ οταν εγραφαν κριτικες για μεταλ δίσκους,δεν τους έβρισκαν "φασαρία".Ανέκδοτα τους έβρισκαν.
Ο Ζαχαρόπουλος ήταν,είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος κομπλεξικός μπινές έβερ.Και αυτό γιατί,εγώ αν είχα την ευκαιρία να γράψω σε ένα τοσης ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό,δεν θα αναλωνόμουν στο να κράζω το μέταλ όπου σταθω και όπου βρεθώ-ούτε καν σιχαματα όπως οι Firewind (το Blog αποτελεί άλλη ιστορία,απλά για την τσίτα της υπόθεσης-κανείς δεν χρειάζεται να πληρώνει για να διαβάζει τις καφρίλες μου),αλλα στο να μπορέσω να δώσω τις μουσικές,λίγες ή πολλές γνώσεις μου,πάνω σε κάτι που αγαπάω.
Επίσης,ο τρόπος γραφής του είναι ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ.
Ford, με έκανες να πινκάρω ποστ του πάνκη....
Αχ καλέ είναι καλά παιδιά καλέ!!!!!! Έλεος.
Εντιτ γιατί τα παίρνω στο κρανίο με τη πατσαβούρα το χάμερ: Φορντ τα καλα παιδιά είχαν συγκεκριμένη εμπορική τακτική και άμα δεν είσουν μπάντα εταιρίας με ολοσέλιδη μηνιαία διαφήμιση πάνω από 7 δεν έβλεπες με τίποτα, ή άμα έπαιζες παπαριές αλλά σε είχε διανομή η εταιριούλα τους είχες καβατζώσει διθυράμβους, τα μουνόπανα απέκρυπταν φεστιβάλς και συναυλίες heavy metal γιατί τα άτομα που τα διοργάνωναν δεν ήταν προσκυνημένοι ραγιάδες της αυλής τους, αν είχες μπάντα και είχες την ατυχία απλά να γουστάρεις μουσικούλα και όχι δημόσιες σχέσεις ή δεν έπαιζε στη μπάντα σου ο τρίτοςξάδερφος/κολλητάρι έπαιρνες τα παπάρια μου με τον εύκολο τρόπο (πίσω από τη παραγωγή θάφτηκαν μπαντάρες) και αυτά τα λίγα έτσι πρόχειρα που μου σκάνε στο μυαλό.
Καλά παιδιά όμως.... (εξαιρούνται 2-3 άτομα το πολύ, ένα εκ των οποίων δεν χρειάζεται καν να γράψω το όνομα)
warlord (και με το μπαρδον δηλαδη δε σε ξερω), αλλά με το υφάκι που γράφεις εδώ μέσα και σχολιάζεις διαφορα γκρουπ, μια χαρα θα κόλλαγες να γραφεις και στο χαμμερ.
Αλάου μι του ριτόρτ.
Ναι, χολή είναι, γιατί χωρίς να έχω ιδέα για ποιο αφιέρωμα μιλάει, μπορώ να αντιληφθώ ότι το έχει γράψει ένας άνθρωπος, όχι μια συντακτική ομάδα. Αλλά το κλίμα που βγαίνει από τους αντιχαμερικούς είναι ότι όλοι είναι έτσι, όλοι είναι γιουβέτσι, άμα γραφτεί μια μαλακία από έναν άνθρωπο, σημαίνει ότι όλο το περιοδικό είναι μαλακία. Ε, αυτά, δεν χρειάζεται να τους ξέρω (που προσωπικά δεν ξέρω κανέναν, μια φορά μίλησα με τον Χρονόπουλο στο τηλέφωνο για να μου πει για το κείμενο και ακούστηκε η φωνή του Χάκου να λέει "600" για το όριο λέξεων) για να έχω γνώμη ότι είναι πίπες και μάλιστα κακοπροαίρετες πίπες.
Πίπες που ανάγονται στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με "αν ήμουν εγώ....", "αυτός δεν ξέρει ο άσχετος" κλπ, κλπ. Που δεν λέω, και εγώ νιώθω ότι θα ήμουν πολύ καλύτερος συντάκτης από το 70% αυτών που γράφουν εκεί μέσα (ή στο Ροκ Χαρντ), είμαι τέτοιο ψώνιο, αλλά κριτική σε κριτική διαφέρει. Ο Nasum δεν τα λέει καθόλου άσχημα, το αυτονόητο λέει: Ας γράφανε ό,τι πίπες θέλανε, μόνοι μας σκεφτόμαστε. Και εγώ μούτζωσα το περιοδικό (τρου στόρι) όταν ο Χάκος έγραφε ότι "διαλύθηκαν οι Suicidal Tendencies (ΕΥΤΥΧΩΣ)" ή όταν μια πιπίτσα που είχαν τότε έγραφε συγκαταβατικά ότι το Sigh No More είναι "ε, εντάξει, εμείς τον αγαπάμε τον Κάι έτσι κι αλλιώς". Μπούρδες γενικά έχουν γραφτεί άπειρες, κοντεύει τριάντα χρόνια περιοδικό.
Απλώς, είναι πολύ της μόδας να το θάβεις ενώ είναι σε γενικές γραμμές αξιοπρεπέστατο μέταλ περιοδικό. ΤΟΣΟ απλά. Όσο για το τι γράφανε σε Ποπ και Ροκ και γενικά, έχω διαβάσει αρκετές παπαριές στα 33φεύγα μου, και φασαρία και θόρυβος και άπειρες κοτσάνες.
Έχεις καταλάβει να υπερασπίζομαι τον Ζαχαρόπουλο; Δεν καταλαβαίνω γιατί μου (ξανα)λες την άποψή σου.
+warlord: Μην κάνετε τους μαλάκες αμφότεροι. Δεν είναι το επιχείρημά μου αν είναι καλά παιδιά όσον αφορά την ποιότητα του περιοδικού, ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Αλλά είστε η γαμημένη αστυνομία της γνώσης και αυτό πάνκη, ναι, είναι χαρακτηριστικό ενός μεταλοπατέρα.
Και warlord, γιατί είναι κακό να πινκάρεις τον πάνκη; Εχθροί είστε; Έχουμε 1982; Πανκιό εναντίον Χεβυμεταλά;
φορντ, αμα γινόσουνα παππας, πιθανον να ερχόμουνα στη λειτουργία σου
Ενι, μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος μαλάκας του κόσμου αλλά είμαι ντόμπρος. Στο χάμερ δεν θα επιβίωνα ούτε ώρα. Δεν μπορώ να πω καλή κουβέντα για maiden/metallica κλπ και να εκθειάζω αυτό που επιβάλλει η τάδε πολυεθνική.
Επίσης ποτέ δεν μπαίνω σε άσχετα τόπικς να κοροϊδέψω μουσικές που εμένα με αφήνουν αδιάφορο. Τώρα να πω ότι το καινούριο Nightwish/Amon Amarth/Ghost είναι μια μαλακία και μισή, το θεωρώ υποχρέωση μου και δεν θα το πω και κομψά. Δεν θα χαριστώ σε άτομα που λένε ότι ακούνε και μέταλ το 2011 και δεν πατάνε σε κανένα γαμημένο Live αν δεν παίζουν οι iron maiden (άντε και 2-3 μπάντες ακόμα), που εκθειάζουν τη καινούρια κυκλοφορία του κάθε ζόμπι ξεζουμισμένου πρώην μεταλλικού ήρωα (να πω όζζυ, να πω megadeth, να πω metallica και maiden πάλι?) και κλείνουν τα αυτιά τους σε αξιόλογες κυκλοφορίες του είδους. Δεν με νοιάζει αν γίνομαι αντιπαθητικός ή αν με λέτε κολλημένο.
Τα παραπάνω δεν τα γράφω με επιθετικό ύφος ε, απλά για μένα είναι από τις μεγαλύτερες προσβολές να μου πεις ότι μοιάζω μοιάζω με τους συντάκτες του χάμμερ.
Ασε μας ρε συ Φορντ.Από πότε η γνώση βαφτίστηκε πανκομεταλοπατροτητα?Σοβαρέψου.Ρε το αρχίδι τον John Peel....κάθε μέρα εκπομπές,πουλούσε γνώσεις,γιατί απλα τα ήξερε όλα της εποχης του,τα βίωνε,και κυνηγούσε να προωθήσει ακόμα και την πιό μικρή μπάντα που ίσως του άρεσε.
Μαλακίες ρε Φορντ.Κάτσε υπερασπίσου τα καλά και ευγενικά παιδιά.Πάρτους να σου γράψουν και ένα αφιέρωμα στους sacred reich,μία σελίδα,γεμάτη φαμφάρες και από ουσία μηδέν.
Φορντ, δεν νιώθεις λίγη αισχύνη για την κατάληξή σου ως σταυροφόρου του Metal Hammer; Εγώ θα ντρεπόμουν λίγο...
Για τα εμπορικά παρασκήνια γενικά δεν έχω άποψη, έχω ακούσει έτσι, έχω ακούσει κι αλλιώς. Γενικώς στην Ελλάδα έχω ακούσει πολλά εκατέρωθεν και στον εαυτό μου επιτρέπω να αξιολογώ τα πάντα ανάλογα την πηγή τους. Αυτό δεν το λέω για σένα, ότι είσαι αναξιόπιστη πηγή γενικά, απλά δεν σε ξέρω οπότε για μένα προσωπικά είσαι αναξιόπιστος, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν στο λέω προσωπικά προσβλητικά.
Δεν αμφιβάλλω ότι εμπορικά έχει σπρωχτεί σαβούρα στο χάμερ, για αυτό είμαι σίγουρος και μόνος μου αντιλαμβάνομαι ότι έχει να κάνει με τα κονέ που παίζουν με εταιρείες διανομής και μαγαζιά. Επίσης εγώ ποτέ μου δεν γούσταρα πολλά πράγματα που το Χάμερ εκθείασε αλλά δεν θα πάω και στο άλλο άκρο να βγάλω πρόβατα όλους όσους γουστάρουν Amon Amarth/Spiritual Beggars και Ghost (που μου φάνηκαν συμπαθώς μέτριοι).
Και warlord, εκτιμώ την ντομπροσύνη σου, ελπίζω να εκτιμάς και εσύ το ψώνιο σου όμως. Γιατί όταν σου γράφω στο ποστ πιο πάνω ότι σου βγαίνει ένα "μήκος κύματος με "αν ήμουν εγώ....", "αυτός δεν ξέρει ο άσχετος"" και εσύ στο ΚΑΠΑΚΙ γράφεις το μανιφέστο σου ως δημοσιογράφου (ΑΝ ήσουνα) εναντίον των κακών και ξεπουλημένων, ε, νιώθω να με επιβεβαιώνεις, λες και στο ζήτησα.
σε λιγο θα μας πειτε οτι το μεταλ χαμερ τα "επαιρνε" στα 90s-00s απο τον rock city για να βαζεις μεγαλους βαθμους σε μαπα αλμπουμ.
Εντάξει, άμα όλα αυτά που γράφω τα ερμηνεύετε εσείς οι τρεις ότι κάνω σταυροφορία υπέρ του χάμερ(!), το βουλώνω. Σταυροφορία για το δικό σας κόλλημα κάνω.
Πάνκη, δεν με καταλαβαίνεις. Και άσε τον Peel, σε πιάσανε τώρα μεγαλομανίες; Νομίζεις ότι αυτά που λες είναι στο πνεύμα του Peel; Μαλακιάρες λες. κάνεις σαν θιγμένη τσουτσού μεταλοπατέρας ότι γράφτηκαν λάθη σε ένα περιοδικό και ήρθε το τέλος του κόσμου. Αλλά νταξ, το κόβω εδώ γιατί ο άλλος λέει είμαι σταυροφόρος του Χάμμερ. Γάμησέ με.
Φορντ:
1ον δεν "γράφτηκε 1 μαλακία από έναν άνθρωπο" από την οποία έβγαλα συμπέρασμα για τη ποιότητα του περιοδικού. Πάνω από 10 χρόνια το αγόραζα και έχουν δει τα μάτια μου άπειρες μαλακίες και ανακρίβειες, άπειρα προσωπικά γούστα να προμοτάρονται σαν οικουμενικές αλήθειες. Επίσης, το λάθος με τους Cirith Ungol σημαίνει ότι ο τύπος (δεν θυμάμαι ποιός) δεν ξέρει τη τύφλα του για αυτό που μιλάει, οπότε την άποψή του για το θέμα την έχω κανονικότατα χεσμένη.
2ον Δεν έχω τόσο χαμηλές προσδοκίες στη ζωή μου για να έχω στόχο να γίνω συντάκτης του χάμμερ. Και να το κράζω από πίκρα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τη φαντασίωσή μου και να πηγαίνω στα μέταλ μπαρ με ύφος σας γαμάω και να ψαρώνουν τα πρόβατα και να λένε στη παρέα χτες έπινα μπυρες δίπλα στον Χάκο.
Εσύ τώρα αν θες, γίνε ένα με τη κοπριά και γράφε. Καλή σταδιοδρομία.
3ον Στο 99% αυτών που γράφει συνήθως ο πάνκης διαφωνώ, οπότε δεν είναι κακό να τον πινκάρω αλλά είναι αξιοσημείωτο. Πόλεμοι, 1982 και κοινωνικές σχέσεις πανκιών - μεταλάδων είναι δικές σου φαντασιώσεις.
πρήξτε μας λίγο ακόμα με το χάμερ.
Οχι ρε,καταρχάς δεν ηρθε το τέλος του κόσμου,αλλά:
1)Δεν γράφτηκαν ένα ή 2 λάθη.Ειδικά σε αυτά που ακούω εγώ,έχουν γραφτεί ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΑΡΕΣ ανά τα έτη.
2)Τι μεγαλομανίες ρε ...μάθε να απαντάς με επιχειρήματα.Άτομα όπως ο John Peel,o Gary Bushell,o Tim Yohannon,o Al Quint οι οποίοι έχουν περάσει την δική τους άποψη,αλλα εμπεριστατωμένα και με πολύ ψάξιμο πρώτα,έχουν κερδίσει το σεβασμό με το σπαθί τους.Οπως να στο πω και αυτό,και ο Καραολίδης το ίδιο.Ο οποιός κατ εμέ ήταν ο μόνος από το παλιό Χάμμερ που και σκάμπαζε,και ψαχνόταν,και ένιωθε.
Κάτσε να υπερασπίζεσαι Κετιγένη,Περβανίδη,Ζαχαρόπουλο και Χρονόπουλο και τα άλλα σούργελα και να σου πασάρουν τον φόβο και τον τρόμο του συγχρονου χέβυ μέταλ,τους Ghost.
Εκείνους που λυπάμαι είναι άτομα όπως ο Ra και ο Warlord,που κάθονται και τρώνε στη μάπα το ημιμαθές μεταλοπατεριλίκι αλλά και νταβατζιλίκι (γιατί μην μου πείς πως δεν υπάρχει νταβατζιλίκι...από αυτά που μπαίνουν στα δισκάδικα,μεχρι τα μαγαζιά,μέχρι και τον ρουχισμό...) από άτομα που το παίζουν γαμάω είς βάρος της μουσικης που γουστάρουν.
Α, τώρα εκτός από Σταυροφόρος έγινα και hammer συντάκτης wannabe.
Κοίτα, αν θέλεις μπορώ να σου απαντήσω σαν Βικ που γράφω εδώ απο το 2004-5 και αναγνώστης του Χάμμερ με τον δικό μου εγκέφαλο. Αλλά ρε αρχηγέ, όταν μου λες εσύ ότι "2-3 εξαιρούνται" τι σκατά θες να σου πω; Αυτά λες και στους ίδιους; Απορώ πραγματικά να έχεις 2-3 φίλους/γνωστούς/άτομα που σέβεσαι και γράφουν σε ένα περιοδικό που λίγο πολύ το έχεις βγάλει άσχετη ξεπουλημένη φυλλάδα και κοπριά. Ξέρω γω; Αυτοί τι σου λένε; Ότι συμφωνούν αλλά προσπαθούν να κάνουν λίγο καλό εκ των έσω;
Τρίχες. Και δεν σου λέω ότι θες να γίνεις συντάκτης, όπως δεν πιστεύω ότι ο προπονητής της εξέδρας θέλει να γίνει κόουτς ή ο γέρος στο καφενείο θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Το υφάκι σχολιάζω με το μανιφέστο γνώσης/μεταλοφροσύνης. Τέσπα.
πιο μανιφέστο μωρε μαλάκα,ξύπνα.
ο άνθρωπος το μόνο που ζητάει είναι να μην γράφονται ανακρίβειες για αυτα που γουστάρει.Έστω έναν στοιχειώδη σεβασμό στους αγοραστές του περιοδικού δηλαδή.
Είναι ανεπίτρεπτο να πουλάς 70-80 σελίδες τον μήνα,να παίρνεις τα φραγκάκια σου από διαφημίσεις και εταιρείες,και να κάνεις λάθη/παραλείψεις σε μπάντες που θεωρούνται ιστορικές.Και επανελλειμενα κιόλας.
Ούτε ερασιτεχνικό φάνζιν δεν το κάνει αυτό.Τουλάχιστον εκεί εχουν μεράκι,και ότι κριτικάρουν το κάνουν με σοβαρότητα.Όχι δηλαδη "ο κουβας σου κυριε Χρονόπουλε αυτόν τον μήνα έχει επανέκδοση Conflict-Α τι είναι αυτό?punk?ε βάλτου ένα 0 στα 10".
Αν δεν το έχουν,ας το κλείσουν,ή ας κάνουν έναν καταμερισμό ακουσμάτων.
Καλά. Εγώ κατάλαβα ότι εκτός από το ότι θεωρεί το περιοδικό σκουπίδι (που εγώ δεν το θεωρώ), βγάζει (αναγκαστικά) και μαλάκες όσους το διαβάζουν. Εγώ το διαβάζω και είμαι αρκετά σίγουρος πως δεν είμαι τόσο μαλάκας. Αλλά πάσο. Παρεμπιπτόντως, ο καλύτερος συντάκτης για μένα ήταν ο Βενέρης.
Αλλά ρε μαλάκα, έλεος. ΠΑΛΙ να ξυπνήσω; Ακούω Blind Guardian. "ΞΥΠΝΑ". Διαβάζω Χάμμερ. "ΞΥΠΝΑ". Ε, χέσε με ρε πάνκη στην τελική. Το προσωπικό μου ξυπνητήρι είσαι; Ξύπνησα! Σηκώθηκα, πλύθηκα, έπλυνα τα δόντια μου, ακόμα μου αρέσει το Imaginations, ακόμα διαβάζω τον Κήπο του Προφήτη. Ωχού πια.
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό, γιατί για τα υπόλοιπα θέλουμε ώρες ολόκληρες.Quote:
όταν μου λες εσύ ότι "2-3 εξαιρούνται" τι σκατά θες να σου πω; Αυτά λες και στους ίδιους; Απορώ πραγματικά να έχεις 2-3 φίλους/γνωστούς/άτομα που σέβεσαι και γράφουν σε ένα περιοδικό που λίγο πολύ το έχεις βγάλει άσχετη ξεπουλημένη φυλλάδα και κοπριά. Ξέρω γω; Αυτοί τι σου λένε; Ότι συμφωνούν αλλά προσπαθούν να κάνουν λίγο καλό εκ των έσω;
Εσύ ο ίδιος με κατηγόρησες ότι βγάζω συμπέρασμα για ολόκληρο το περιοδικό από ένα λάθος ενός συντάκτη σε ένα αφιέρωμα σε ένα τεύχος... Η εξαίρεση λοιπόν 2 ατόμων από τη σαβούρα δείχνει ότι δεν αγοράζω το χάμμερ, το βάζω κάτω από τη μασχάλη, τρέχω σπίτι, πάω στη τουαλέτα, αυνανίζομαι και στη πρώτη πατάτα που θα διαβάσω εκσπερματώνω φωνάζοντας "πάρτα", αλλά μάλλον ότι έχω κρίση και από τα γραφόμενα (για την κ γιατί το άλλο άτομο το ήξερα από πριν) σχηματίζω άποψη. Όταν λοιπόν διαβάζω για χρόνια ένα έντυπο και το 99% της ύλης του για μένα είναι σαβούρα, μπορώ να πω ότι το έντυπο είναι για τα μπάζα αλλά έχει και 2 άτομα που αξίζουν. Αυτά.
Όταν τους συναντώ (1 φορά κάθε 5 χρόνια), δεν τρέχω να τους ζαλίσω τα παπάρια με την άποψή μου για το χάμμερ, να διασκεδάσουν έχουν βγει οι άνθρωποι και το σέβομαι.
Στο "μανιφέστο μεταλλοφροσύνης" του πού έκανε λάθος ο Warlord (μην μου πεις για τους Amon Amarth, έλεος...); Είσαι και κοτζάμ γάιδαρος και κοίτα που θα μας πει και μεταλλοπατέρες σε λίγο... Νταξ η Ένι να μας λέει μεταλλοπατέρες δικαιολογείται... Θα μάθει κάποια στιγμή και θα αλλάξει γνώμη. :) Μεταλλοπατέρας είσαι όταν προσπαθείς να ξεκoλλήσεις από τα δέκα-δώδεκα σχήματα που σου πλασάρουν; Μεταλλοπατέρας είσαι που γελάς όταν ο Mustaine μιλάει για τεχνική καταγόμενος από χώρα που και η καθαρίστρια του κυλικείου είχε female-fronted μπάντα US power metal υψηλών οκτανίων;
Το θέμα Hammer είναι σύνθετο κι έχω καταλήξει ότι η μερίδα οπαδών με γνώσεις εφάμιλλες των Warlord και Reject καλά κάνει και δεν ασχολείται μαζί του.. Και επίσης δικαίωμά της είναι να το απαξιοί, όπως δικαίωμά σου είναι κι εσύ να υπερασπίζεσαι. Εγώ το παίρνω ακόμα, όπως παίρνω και πορτοκαλάδα μπλε... Είναι βλαβερή, αλλά προσπαθώ να την καταναλώνω λελογισμένα.
Ακολουθεί ελιτίστικο ποστ:
Μας δουλεύετε μεσημεριάτικο; Για το ίδιο περιοδικό λέμε; Που από ΓΝΩΣΤΕΣ εταιρίες της ντόπιας σκηνής ζητάει ΧΑΡΑΤΣΙ διαφήμιση για μία απλή κριτική δίσκου; Ή για το περιοδικό όπου η διαφήμιση της Sound & Vision για ένα δίσκο περιείχε απόσπασμα από την κριτική που ΔΕΝ είχε δημοσιευθεί ακόμα; Και στην τελική αφήστε τα κους-κους, όταν βλέπεις ένα pattern 10 μπαντών 2 εταιριών να εναλλάσσεται στο εξώφυλλο κάθε μήνα, νοιώθεις ή δε νοιώθεις σα να σε δουλεύουν;
Δεν καταλαβαίνω πού σκατά βάζετε τον πήχη για να πείτε κάτι "καλό είναι, παρόλαυτα", "έχει μερικούς καλούς συντάκτες" κλπ (Φορντ σε σένα αναφέρομαι, γιατί οι άλλοι είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν μαζί μου), εγώ βλέπω ξεκάθαρα τον Ριζοσπάστη του μέταλ, αφίσα Chuck Schuldiner (διαβάζω για τους Death από το 99, κάπου θα έχει υπάρξει και μία ακόμα καλή death metal μπάντα σίγουρα..) και τα αρχίδια μου κουνιώνται.
πάρε μια :moutza:
Μεταλλοπατέρας είσαι (ή γίνεσαι κιολας) άμα με ύφος καρδιναλίου λες πόσο μαλακίες είναι αυτά τα μεηνστρημ που ακούνε οι άλλοι και κλαίγεσαι που ο κόσμος ακόμα να ανακαλύψει το μεγαλείο μιας underground μπαντας. Για μενα μεταλλοπατερας δεν είσαι άμα ψάχνεσαι και ακούς τα πάντα, αλλά το ύφος καρδιναλίου και τα "έχω υποχρέωση να κράζω Nightwish και Amon Amarth"
πω ρε γαμώτο.μαλακία.Στεναχωρέθηκε ένα γκομενάκι στο ρόκιν (που λέει ότι με ξέρει,και ότι "δεν με είχε για τέτοιο"),επειδή έκραξα μοτορχεντ.Μια χαρακιά στο κρεβάτι χαμένη....
και όχι μόνο αυτό,αλλά "κάτι πρέπει να γίνει με τη ελευθεριακότητα του ίντερνετ".Όταν κατεβάζεις τσοντούλες της Veronica Rayne τζάμπα είναι καλα μωρή χαμούρα ε?ή οταν διαβάζεις τα χρυσαυγίτικα blog....
Κοίτα, για να ξεφύγουμε από το Χάμερ, μεταλοπατέρας είσαι όταν μπάντες σαν τους Cloven Hoof, τους Attack, τους Manilla Road, τους Cirith Ungol και και και και (you get the idea) τους συζητάς λες και είναι mainstream και κοιτάς τους οπαδούς της σκηνής σαν χαζούς και ανάξιους. Δεν επεκτείνομαι γιατί δεν είναι ίδιον αυτό των παιδιών. Αλλά όταν έρθει η ώρα να κριτικάρουν το Χάμερ, τους βγαίνει όλη η ιερή αγανάκτηση για τις ανακρίβειες, ακριβώς όπως έβγαινε του μεγάλου μου αδερφού στα γυμνασιακά του να μου την λέει που δεν κατάλαβα ότι αυτό που ακούμε είναι το καινούργιο Hallows Eve και :roll: .
Και του πούστη, όλοι οι προαναφερθέντες και το συνάφι τους δεν τους λες αδικημένους και μα την αλήθεια, έχοντας διαβάσει σεβαστό ποσό περιοδικών από την αλλοδαπή (Αγγλία-Αμερική), κανείς δεν ασχολείται με αυτούς. Σε αυτά τα πλαίσια, ας το απαξιώνει όσο θέλει και ο ένας και ο άλλος. Άμα έχουν τόση ευαισθησία στα "άπειρα" λάθη και "ιστορικές ανακρίβειες", φυσικά να μην δώσουν δεκάρα. Εγώ τι τους φταίω; Από εκεί και πέρα, όπως εσύ την παλεύεις να το διαβάσεις γιατί κάτι θα σου αρέσει από τις 80 σελίδες, και είσαι και τρουμέταλος κυρίως (και Γιοβανίτη σε κόβω να διαβάζεις με ενδιαφέρον...), εν πάσει περιπτώσει, πολύς κόσμος στην Ελλάδα χέστηκε και για το obscure heavy metal (το οποίο καλύπτεται πολύ δυσανάλογα σε σχέση με το κοινό του) και γουστάρει να ακούει mainstream μπάντες από Nuclear Blast και Century Media. Λες και η Ελλάδα είναι η φωτεινή εξαίρεση των μεταλάδων ένα πράμα.
και μόνο που έχει σκάσει πάντως τέτοια κουβεντα από το άρθρο του πάνκη, είναι καταφανέστατα πετυχημένη η προβόκα των άρθρων του, και τελικά αγγίζει (έστω και με κακό τρόπο) τους αρχικά "υπεράνω". Βέβαια δεν ξέρω αν ήταν ο σκοπός του τέτοιος....
....ωστόσο καλέ μου πάνκη,
Spoiler
Η απάντησή σου είναι στο να το συγκρίνεις με άλλα περιοδικά παρόμοιας ύλης. Περιμένω το αντίπαλο δέος. Συνεντεύξεις έχει, συνήθως με ενδιαφέρουν οι μισές. Δισκοκριτικές διαβάζω με πολύ αλάτι, αλλά τις διαβάζω. Κάποιοι έχουν καλή έως πολύ καλή πένα. Ανταποκρίσεις από λάιβ (το ίδιο αλάτι), κάνα αφιέρωμα, ο Κήπος του Προφήτη (καλύτερο από μικρό κθούλου). Ποτέ δεν με ένοιαξε το εξώφυλλο ή η αφίσα. Γενικά, δεν το παίρνω για ενημέρωση, απλά περιέχει ύλη που με ενδιαφέρει και διαβάζεται ευχάριστα. Αν ΔΕΝ διαβάζεις γενικά περιοδικά τέτοιας ύλης, μεγειά σου. Εμένα είναι 4.50 ευρώ το μήνα που πιάνουν τόπο. Και ναι, έχει και καλούς συντάκτες. Ο Καραολίδης ακόμα γράφει, μου αρέσει ο Τσούνταρος, ο Γιοβανίτης (που δεν συναντιώνται και τα γούστα μας σχεδόν ποτέ) και ο Κετιγένης είναι μεν υπερενθουσιώδης αλλά γράφει μια χαρούλα και λίγο που τα έχουμε πει στο φόρουμ εκεί, μια χαρά συζητούσαμε. Ο Ζαγγογιάνης τα τρου τα καλύπτει τίμια, τις καφρίλες τις καλύπτουν, ξέρω γω; Αξιοπρεπέστατο το λέω ρε Σταμ. Έχεις διαβάσει Κεράνγκ τελευταία χρόνια; Χάμερ αγγλικό; Hit Parader; E, με αυτά τα δεδομένα, μια χαρά το βρίσκω.
Το Ροκ Χαρντ το έχω πάρει τρεις φορές και ήταν το Invader με ανανεωμένη φάτσα. Γενικά συμπαθέστατα και τα παιδιά του Invader και με μεράκι, αλλά το περιοδικό ήταν σαφέστατα κατώτερο του Χάμερ. Ε, αυτά.
Ρε τί εννοείς "τους συζητάς λες και είναι mainstream"; "Ισάξιοι" θες να πεις "με τις ιερές αγελάδες που ακούνε στο όνομα Maiden, Metallica, Judas Priest κ.λπ."; Δεν θα 'βαζα ποτέ στην ίδια πρόταση την γούνα του Ούλριχ και το "Death Rider" των Attack... Το 'να είναι lifestyle, το άλλο είναι ατσάλι-ε. Για καλλιτεχνική υπόσταση γουστάρουν οι οπαδοί των Cloven Hoof και των κάθε Cloven Hoof τέτοιου είδους συγκροτήματα. Και σαφώς όλος αυτός ο μικρομεσαίος χώρος έχει βγάλει τα μεγαλύτερα αριστουργήματα, επειδή ο Powell δεν έγραφε στο "Battle Cry" "Can I Play with Madness" για να 'χει ένα κάτσι κλιπάκι. Αντιθέτως, το πακετάριζε με ύμνους, μέχρι να μην χωράνε άλλοι.
Αν εννοείς, ανακεφαλαιώνω, ότι έχω την ψευδαίσθηση ότι οι Manilla θα βγάλουν μωρουδίστικα, κάτι δεν έχεις πιάσει. Αν από την άλλη θεωρείς ότι αυτές οι μπάντες δεν συγκρίνονται καλλιτεχνικά με τις ιερές αγελάδες, ξανά κάτι δεν έχεις πιάσει.
Ενι: μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν είχε καμμιά τρελή οικονομική δυνατότητα. Στα σφηβικά μου χρόνια αλλά και ως φοιτητής, για να πάω ν αγοράσω δίσκους έχω κάνει το χαμάλι, έχω δουλέψει οικοδομή, έχω μοιράσει φυλλάδια κλπ. Σκέψου λοιπόν, να βγάζεις 1200 δραχμές με αίμα και ιδρώτα (ο ξανθόπουλος είμαι?) και να έχεις διαβάσει στο χάμερ πόσο πολύ γαμάει ο καινούριος δίσκος των Χ (οι οποίοι σύμφωνα με τον μουσικοκριτικό ομοιάζουν με Ψ Ζ μπάντες που λατρεύεις). Τρέχεις σαν ζώο (εποχές προ-ιντερνετικές), αγοράζεις τη πατάτα και ξενερώνεις. Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι ρε παιδί μου!Quote:
Μεταλλοπατέρας είσαι (ή γίνεσαι κιολας) άμα με ύφος καρδιναλίου λες πόσο μαλακίες είναι αυτά τα μεηνστρημ που ακούνε οι άλλοι και κλαίγεσαι που ο κόσμος ακόμα να ανακαλύψει το μεγαλείο μιας underground μπαντας. Για μενα μεταλλοπατερας δεν είσαι άμα ψάχνεσαι και ακούς τα πάντα, αλλά το ύφος καρδιναλίου και τα "έχω υποχρέωση να κράζω Nightwish και Amon Amarth"
Αυτό το βίωμα με έχει κάνει να έχω τόσο αρνητική άποψη για το χάμερ. Ειδικά από τη στιγμή που πονηρεύτηκα και παρατήρησα αυτά που λέει ο σταμ κι εγώ πιο πάνω, ε ναι θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου να προσπαθήσω να γλιτώσω όσους περισσότερο μπορώ από τη παγίδα.
Αυτό που με απογοητεύει και με κάνει να γίνομαι επιθετικός είναι η έλλειψη κριτικής από τον κόσμο και ότι κατεβάζει αμάσιτο ότι του πασάρει το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας στην εποχή του ίντερνετ, που και το πιο καλτ και σπάνιο δισκάκι βρίσκεται 4 κλικ μακρυά σου, πόσο μάλλον τα mainstream.
Επίσης, ποτέ δεν έχω πει ότι όλο το mainstream είναι χάλια, η αναλογία είναι απογοητευτική.
Αν τα παραπάνω με κάνουν μεταλοπατέρα, τότε είναι τιμητικός ο τίτλος και τον δέχομαι.
Στον φορντ δεν απαντάω, έχει περιέλθει σε σύγχυση και μπερδεύει τα αποτελέσματα με τα αίτια.
"esena poustraki pou koroideyeis metal,tha se vroume mias kai kseroume poios eisai.30 atoma tha se dernoun mexri na peis viralah.kai an se petyxoume me tin gomena sou,kai esy kai ayti tha fate ksylo.den tha lipithoume tipota,afou den exeis mathei na sevesai.Eis to epanidein poutanas gie"
χρήστης:
http://www.blogger.com/profile/15280464743094160076
AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA τρόμος!!!!!!!!
Κάτι τέτοιοι με κάνουν να ντρέπομαι να λέω ότι είμαι μεταλλάς...
κατσε, άλλο το "θεωρω υποχρέωση μου να κραξω" από αυτό που περιγράφεις παραπάνω. Κράξε όταν σου λέει κάποιος "το νέο Nightwish είναι το αλμπουμ της δεκαετίας" και όταν ξέρεις ότι πέρα από 10 μπάντες αυτός που το λέει δεν ακούει και πολλά άλλα πράματα (σαν εμένα δηλαδη). Να μπεις να κραξεις από υποχρέωση είναι χαζομάρα. Κράξε αυτόν που θα σου πει ότι οι αμον αμαρθ καλα γαμανε τους κιριθ ουνγκολ και τετοια.
Το μένος σου προς το χαμμερ κατανοητό, δεν μπηκα να υπερασπιστώ το χαμμερ (που έχω να διαβάσω πάνω από πενταετία).
Για το πως αντιλαμβανεται τη μουσικη ο καθενας ωστε να κάνει τα 4 κλικ προς το download, δεν εχει νοημα να το συζητήσουμε, τεράστια συζήτηση
Ra:
Πάρτο αλλιώς γιατί δεν συνεννοηθήκαμε: Μεταλοπατέρας είσαι όταν θεωρείς αυτονόητο ο χεβιμεταλάς να ΓΝΩΡΙΖΕΙ τις προαναφερθείσες μπάντες. Γάμησε την μουσική αξία για ένα δευτερόλεπτο (ναι, βρε, το ξέρω ότι αυτό μετράει μόνο). Η απλή πραγματικότητα μας λέει ότι αυτές οι μπάντες με τους υπερύμνους τους αδικημένους δυστυχώς δεν προβλήθηκαν;δεν νοιάστηκε κανείς; δεν συμφώνησαν όλοι ότι γαμάνε όπως το νιώθεις; γενικά για κάποιο λόγο δυστυχώς, δεν ασχολείται τόσος κόσμος μαζί τους.
Πέραν του ότι υπάρχουν αιρετικές απόψεις ότι ναι, οι Όμεν δεν είναι ούτε μία τρίχα από τα αρχίδια των Μέηντεν της δεκαετίας 80, γενικά ο Ομενάκιας και Κλοβενχουφάκιας και ΜπρόκαςΧελμάκιας έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα άτομα που ακούνε Πριστ Μέηντεν και ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ πράγματα αλλά δεν κάνουν κρα για τα μη μέηνστρήμ. Πρόβλημα, σαν να λέμε, "ε, είναι άσχετοι", "ε, δεν ξέρουν ακόμα" (στην καλύτερη, όπου ο άσχετος θα γίνει ο μαθητευόμενος), "είναι πόζεροι, δεν τους νοιάζει η μουσική, μόνο τα γνωστά" και γενικώς τέτοιες μυθοπλαστικές ΜΠΟΥΡΔΕΣ που υποκρύπτουν κόμπλεξ.
Και γενικά, το ξεκατίνιασμα μεταξύ αντίπαλων μεταλοπατέρων δίνει και παίρνει. Είμαστε όλοι μπράδερς μέχρι να μαλώσουμε.
Η γούνα του Ούλριχ παρεμπιπτόντως έθρεψε πολλά εκκολαπτόμενα μεταλοπατεράκια της κωλάρας όταν έβγαλε την διπλή συλλογή για το NWOBHM. Ξαφνικά γεμίσαμε οπαδούς NWOBHM που πληρώνουν τρελά ποσά αφού ακούγανε Vardis και Witchfynde χρόνια τώρα παιδί μου. Και κάπως έτσι κάποιοι άλλοι γράφανε για δίσκους μνημεία στο Χάμμερ (μαλακία περιοδικό, μόνο ο Στεργίου μέτραγε - ca-ching!) και έγιναν μάγκες άλλοι που "τα ξέρανε από πριν" και γενικά, το πόσο κομπλεξάρα στο θέμα γνώση είναι ο Έλληνας, νομίζω αλήθεια ότι είναι τρομερά δυσανάλογο με τα ποσοστά έξω. Μετράει την ψωλή του, κερδίζει πόντους χαρακτήρα.
Α, και μιας και τα λέμε επί προσωπικού (καφρίλα τάιμ τώρα), ισάξια είναι η μάπα σου! :) :P Προφανώς οι Maiden και οι Priest και οι Metallica είναι άλλης τάξης μεγέθους ποιότητας από Μανίλα και Όμεν και όποιον θέλεις. Δεν λέω καν για κάτι δ' εθνικής χέβυ μέταλ πάουερ που έχετε και το θράσος να τα δείτε σε ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό αντί για το φανζίν φωτοτυπία όπου ανήκει.
Ναι, μεγάλη σύγχυση. Δεν σου φταίει κανένας αν πάνω από μία φορά την πάτησες και πήρες μάπα δίσκο. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.
Εγώ το λέω. Αγόρασα το 1993 πρώτη και τελευταία φορά δίσκο επείδη γράφτηκε καλός λόγος στο Χάμμερ και το εμπιστεύτηκα. Τo Spheres των Pestilence. Δεν ξαναέκανα το ίδιο λάθος. Αν εσύ χάλασες 1200 δρχ ΞΑΝΑ, και μάλιστα αφού έφτυσες το αίμα στα μπετά για να τα βγάλεις... δεν λέω τίποτα, δώσε εσύ χαρακτηρισμό. Πάντως δεν φταίει ο τύπος που το έγραψε.
Θέλω να μου πεις για τα αίτια και τα αποτελέσματα. Να με ξεμπερδέψεις.
simfwniste toulaxiston sto oti:
big sunglasses, always good band