Page 11 of 44 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 151 to 165 of 657

Thread: http://punkfromthegutters.blogspot.com/

Senior Member warlord mkII's Avatar

Μεταλλοπατέρας είσαι (ή γίνεσαι κιολας) άμα με ύφος καρδιναλίου λες πόσο μαλακίες είναι αυτά τα μεηνστρημ που ακούνε οι άλλοι και κλαίγεσαι που ο κόσμος ακόμα να ανακαλύψει το μεγαλείο μιας underground μπαντας. Για μενα μεταλλοπατερας δεν είσαι άμα ψάχνεσαι και ακούς τα πάντα, αλλά το ύφος καρδιναλίου και τα "έχω υποχρέωση να κράζω Nightwish και Amon Amarth"
    Ενι: μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν είχε καμμιά τρελή οικονομική δυνατότητα. Στα σφηβικά μου χρόνια αλλά και ως φοιτητής, για να πάω ν αγοράσω δίσκους έχω κάνει το χαμάλι, έχω δουλέψει οικοδομή, έχω μοιράσει φυλλάδια κλπ. Σκέψου λοιπόν, να βγάζεις 1200 δραχμές με αίμα και ιδρώτα (ο ξανθόπουλος είμαι?) και να έχεις διαβάσει στο χάμερ πόσο πολύ γαμάει ο καινούριος δίσκος των Χ (οι οποίοι σύμφωνα με τον μουσικοκριτικό ομοιάζουν με Ψ Ζ μπάντες που λατρεύεις). Τρέχεις σαν ζώο (εποχές προ-ιντερνετικές), αγοράζεις τη πατάτα και ξενερώνεις. Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι ρε παιδί μου!
    Αυτό το βίωμα με έχει κάνει να έχω τόσο αρνητική άποψη για το χάμερ. Ειδικά από τη στιγμή που πονηρεύτηκα και παρατήρησα αυτά που λέει ο σταμ κι εγώ πιο πάνω, ε ναι θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου να προσπαθήσω να γλιτώσω όσους περισσότερο μπορώ από τη παγίδα.
    Αυτό που με απογοητεύει και με κάνει να γίνομαι επιθετικός είναι η έλλειψη κριτικής από τον κόσμο και ότι κατεβάζει αμάσιτο ότι του πασάρει το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας στην εποχή του ίντερνετ, που και το πιο καλτ και σπάνιο δισκάκι βρίσκεται 4 κλικ μακρυά σου, πόσο μάλλον τα mainstream.
    Επίσης, ποτέ δεν έχω πει ότι όλο το mainstream είναι χάλια, η αναλογία είναι απογοητευτική.
    Αν τα παραπάνω με κάνουν μεταλοπατέρα, τότε είναι τιμητικός ο τίτλος και τον δέχομαι.

Στον φορντ δεν απαντάω, έχει περιέλθει σε σύγχυση και μπερδεύει τα αποτελέσματα με τα αίτια.
    Warriors rise from the grave
    Longships sailing The Wave
    Bloodshed on every shore
    Friction massing from war

Anti-Hero Reject's Avatar

"esena poustraki pou koroideyeis metal,tha se vroume mias kai kseroume poios eisai.30 atoma tha se dernoun mexri na peis viralah.kai an se petyxoume me tin gomena sou,kai esy kai ayti tha fate ksylo.den tha lipithoume tipota,afou den exeis mathei na sevesai.Eis to epanidein poutanas gie"

χρήστης:
    http://www.blogger.com/profile/15280464743094160076

AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA τρόμος!!!!!!!!
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Κάτι τέτοιοι με κάνουν να ντρέπομαι να λέω ότι είμαι μεταλλάς...
    Bloodshed on every shore

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

κατσε, άλλο το "θεωρω υποχρέωση μου να κραξω" από αυτό που περιγράφεις παραπάνω. Κράξε όταν σου λέει κάποιος "το νέο Nightwish είναι το αλμπουμ της δεκαετίας" και όταν ξέρεις ότι πέρα από 10 μπάντες αυτός που το λέει δεν ακούει και πολλά άλλα πράματα (σαν εμένα δηλαδη). Να μπεις να κραξεις από υποχρέωση είναι χαζομάρα. Κράξε αυτόν που θα σου πει ότι οι αμον αμαρθ καλα γαμανε τους κιριθ ουνγκολ και τετοια.
    Το μένος σου προς το χαμμερ κατανοητό, δεν μπηκα να υπερασπιστώ το χαμμερ (που έχω να διαβάσω πάνω από πενταετία).

Για το πως αντιλαμβανεται τη μουσικη ο καθενας ωστε να κάνει τα 4 κλικ προς το download, δεν εχει νοημα να το συζητήσουμε, τεράστια συζήτηση
    Vielen Dank für alles was mal war

Quote Originally Posted by Reject View Post
    "esena poustraki pou koroideyeis metal,tha se vroume mias kai kseroume poios eisai.30 atoma tha se dernoun mexri na peis viralah.kai an se petyxoume me tin gomena sou,kai esy kai ayti tha fate ksylo.den tha lipithoume tipota,afou den exeis mathei na sevesai.Eis to epanidein poutanas gie"

χρήστης:
    http://www.blogger.com/profile/15280464743094160076

AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA τρόμος!!!!!!!!
    από πότε σταμάτησαν να γαμάνε οι μεταλλάδες και απλώς δέρνουν;

Vic Ford Prefect's Avatar

Ra:

Πάρτο αλλιώς γιατί δεν συνεννοηθήκαμε: Μεταλοπατέρας είσαι όταν θεωρείς αυτονόητο ο χεβιμεταλάς να ΓΝΩΡΙΖΕΙ τις προαναφερθείσες μπάντες. Γάμησε την μουσική αξία για ένα δευτερόλεπτο (ναι, βρε, το ξέρω ότι αυτό μετράει μόνο). Η απλή πραγματικότητα μας λέει ότι αυτές οι μπάντες με τους υπερύμνους τους αδικημένους δυστυχώς δεν προβλήθηκαν;δεν νοιάστηκε κανείς; δεν συμφώνησαν όλοι ότι γαμάνε όπως το νιώθεις; γενικά για κάποιο λόγο δυστυχώς, δεν ασχολείται τόσος κόσμος μαζί τους.

Πέραν του ότι υπάρχουν αιρετικές απόψεις ότι ναι, οι Όμεν δεν είναι ούτε μία τρίχα από τα αρχίδια των Μέηντεν της δεκαετίας 80, γενικά ο Ομενάκιας και Κλοβενχουφάκιας και ΜπρόκαςΧελμάκιας έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα άτομα που ακούνε Πριστ Μέηντεν και ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ πράγματα αλλά δεν κάνουν κρα για τα μη μέηνστρήμ. Πρόβλημα, σαν να λέμε, "ε, είναι άσχετοι", "ε, δεν ξέρουν ακόμα" (στην καλύτερη, όπου ο άσχετος θα γίνει ο μαθητευόμενος), "είναι πόζεροι, δεν τους νοιάζει η μουσική, μόνο τα γνωστά" και γενικώς τέτοιες μυθοπλαστικές ΜΠΟΥΡΔΕΣ που υποκρύπτουν κόμπλεξ.

Και γενικά, το ξεκατίνιασμα μεταξύ αντίπαλων μεταλοπατέρων δίνει και παίρνει. Είμαστε όλοι μπράδερς μέχρι να μαλώσουμε.

Η γούνα του Ούλριχ παρεμπιπτόντως έθρεψε πολλά εκκολαπτόμενα μεταλοπατεράκια της κωλάρας όταν έβγαλε την διπλή συλλογή για το NWOBHM. Ξαφνικά γεμίσαμε οπαδούς NWOBHM που πληρώνουν τρελά ποσά αφού ακούγανε Vardis και Witchfynde χρόνια τώρα παιδί μου. Και κάπως έτσι κάποιοι άλλοι γράφανε για δίσκους μνημεία στο Χάμμερ (μαλακία περιοδικό, μόνο ο Στεργίου μέτραγε - ca-ching!) και έγιναν μάγκες άλλοι που "τα ξέρανε από πριν" και γενικά, το πόσο κομπλεξάρα στο θέμα γνώση είναι ο Έλληνας, νομίζω αλήθεια ότι είναι τρομερά δυσανάλογο με τα ποσοστά έξω. Μετράει την ψωλή του, κερδίζει πόντους χαρακτήρα.

Α, και μιας και τα λέμε επί προσωπικού (καφρίλα τάιμ τώρα), ισάξια είναι η μάπα σου! Προφανώς οι Maiden και οι Priest και οι Metallica είναι άλλης τάξης μεγέθους ποιότητας από Μανίλα και Όμεν και όποιον θέλεις. Δεν λέω καν για κάτι δ' εθνικής χέβυ μέταλ πάουερ που έχετε και το θράσος να τα δείτε σε ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό αντί για το φανζίν φωτοτυπία όπου ανήκει.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Rad Child Nasum's Avatar

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Για το πως αντιλαμβανεται τη μουσικη ο καθενας ωστε να κάνει τα 4 κλικ προς το download, δεν εχει νοημα να το συζητήσουμε, τεράστια συζήτηση
    Αν δεν κάνω λάθος,νομίζω ότι εννοεί κυρίως την αγορά του δίσκου και όχι το download.
    Мама Люба давай, давай, давай

Quote Originally Posted by warlord mkII View Post
    Στον φορντ δεν απαντάω, έχει περιέλθει σε σύγχυση και μπερδεύει τα αποτελέσματα με τα αίτια.
    Ναι, μεγάλη σύγχυση. Δεν σου φταίει κανένας αν πάνω από μία φορά την πάτησες και πήρες μάπα δίσκο. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.

Εγώ το λέω. Αγόρασα το 1993 πρώτη και τελευταία φορά δίσκο επείδη γράφτηκε καλός λόγος στο Χάμμερ και το εμπιστεύτηκα. Τo Spheres των Pestilence. Δεν ξαναέκανα το ίδιο λάθος. Αν εσύ χάλασες 1200 δρχ ΞΑΝΑ, και μάλιστα αφού έφτυσες το αίμα στα μπετά για να τα βγάλεις... δεν λέω τίποτα, δώσε εσύ χαρακτηρισμό. Πάντως δεν φταίει ο τύπος που το έγραψε.

Θέλω να μου πεις για τα αίτια και τα αποτελέσματα. Να με ξεμπερδέψεις.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Quote Originally Posted by Nasum View Post
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Αν δεν κάνω λάθος,νομίζω ότι εννοεί κυρίως την αγορά του δίσκου και όχι το download.
    νομίζω εννοεί ότι πλεον ο καθένας μπορεί να ακούσει τα πάντα αρκεί να το θέλει και να σχηματίσει δική του άποψη και δεν είναι ανάγκη να ακολουθεί τις επιταγές του κάθε μεηνστρημ περιδικού.

simfwniste toulaxiston sto oti:
    big sunglasses, always good band

Rad Child Nasum's Avatar

Quote Originally Posted by Keeper Of The Seventh Son View Post
    simfwniste toulaxiston sto oti:
    big sunglasses, always good band

@ Ένι : Συμφωνώ.
    Мама Люба давай, давай, давай

κατσε, άλλο το "θεωρω υποχρέωση μου να κραξω" από αυτό που περιγράφεις παραπάνω. Κράξε όταν σου λέει κάποιος "το νέο Nightwish είναι το αλμπουμ της δεκαετίας" και όταν ξέρεις ότι πέρα από 10 μπάντες αυτός που το λέει δεν ακούει και πολλά άλλα πράματα (σαν εμένα δηλαδη). Να μπεις να κραξεις από υποχρέωση είναι χαζομάρα. Κράξε αυτόν που θα σου πει ότι οι αμον αμαρθ καλα γαμανε τους κιριθ ουνγκολ και τετοια.
    Μα για μένα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να κράξω το τάδε συγκρότημα που ακολουθεί τον εύκολο δρόμο και τη δείνα δισκογραφική που πουλάει μουσική σα να είναι κωλόχαρτο στο σούπερ μάρκετ και το κάθε χάμερ (ε εντάξει, ο φορντ μας λέει ότι αφού και το κερανγκ μαλακία είναι, δεν πειράζει μωρέ πάλι καλά που έχουμε το χάμερ είναι και καλά παιδιά κιόλας...) που τους πασάρει. Ο ακροατής/καταναλωτής έχει κάποια ελαφρυντικά αν και στην εποχή μας όπως ξαναείπαμε δεν επιτρέπεται να μη το ψάξεις (δεν το ξεχωρίζω το download από την αγορά).
    Το ίντερνετ προσφέρει γνώση, ψάχνουμε διαρκώς, ακούμε διαρκώς, κρίνουμε τί μας αρέσει και γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις δισκογραφικές και τα περιοδικά.
    Mainstream - underground εγώ δεν τα διαχωρίζω τόσο (έχω πει και στον Μάριο σε συνάντησή μας ότι για μένα τα όρια είναι πολύ θολά, είχα πάθει πλάκα όταν κατάλαβα ότι μπάντες που αγόραζα από το ροκ σίτυ και είχαν κριτικές στο χάμερ από νεότερους θεωρούνται underground πχ lethal, hittman, heir apparent). Το μόνο που έχει σημασία είναι η καλή μουσική και γι' αυτό αγριεύω όταν ακούω μπούρδες του στυλ άκουγα πιο μικρός metal αλλά το βαρέθηκα από άτομα που δεν ξέρουν πέρα από τους maiden/metallica/priest/sabbath.

@φορντ:
    Που ακριβώς λέω ότι τη πάτησα πάνω από μία φορά?

Σκέψου λοιπόν, να βγάζεις 1200 δραχμές με αίμα και ιδρώτα (ο ξανθόπουλος είμαι?) και να έχεις διαβάσει στο χάμερ πόσο πολύ γαμάει ο καινούριος δίσκος των Χ (οι οποίοι σύμφωνα με τον μουσικοκριτικό ομοιάζουν με Ψ Ζ μπάντες που λατρεύεις). Τρέχεις σαν ζώο (εποχές προ-ιντερνετικές), αγοράζεις τη πατάτα και ξενερώνεις. Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι ρε παιδί μου!
    Αυτό το βίωμα με έχει κάνει να έχω τόσο αρνητική άποψη για το χάμερ. Ειδικά από τη στιγμή που πονηρεύτηκα και παρατήρησα αυτά που λέει ο σταμ κι εγώ πιο πάνω, ε ναι θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου να προσπαθήσω να γλιτώσω όσους περισσότερο μπορώ από τη παγίδα.
    Αλλά και 500 να την είχα πατήσει, όπως ο περισσότερος κόσμος που δεν τη ψάχνει και αυτοπαραμυθιάζεται ότι αυτό που ακούει και του έβαλε ένα μεγαλοπρεπές 9 το χάμερ είναι ό,τι καλύτερο μπορεί ν' ακούσει, απαλλάσει το χάμερ από τις ευθύνες του και την ανηθικότητα του εισάγω/κριτικάρω/πουλάω?
    Κατάλαβες μήπως τώρα τί εννοώ με αίτια και αποτελέσματα? Ή να κάνω και κακά?
    Last edited by warlord mkII; 16-02-2011 at 18:07.
    Bloodshed on every shore

after halloween. sod1013's Avatar

εδω λενε οτι αν δν αγοραζεισ τους δισκους αντιμετωπιζεις σαν τσοντα την μουσικη.δλδ αυτοι να ακουνε 30 δισκους τον μηνα κ ο πιτσιρικας 2-3.
    δεν παιζω ξυλο.

Αν έπαθες πλάκα όταν κατάλαβες ότι οι Lethal, οι Hittman και οι Heir Apparent είναι underground (παρόλο που εσύ τα αγόραζες από το Ροκ Σίτυ<-- επίσημο χαμεροσπόνσορα), ελπίζω να εννοείς ότι έπαθες πλάκα με την αντίληψή σου του τι συμβαίνει γύρω σου. Δηλαδή πραγματικά άκουγες Χίτμαν εσύ και η παρέα σου και νομίζατε ότι όλος ο κόσμος που ακούει Μέηντεν Πριστ και Μάνογουωρ ακούει Χίτμαν και Λίθαλ.

Γενικά, απορώ που τσινάς που σε λένε μεταλοπατέρα, ενώ έχεις γράψει εκατό ποστ μεταλοπατεροσύνης. Μετά σου βρωμάει ο Χάκος.

Επιμένω εντωμεταξύ, γιατί μέσα στο γενικότερο παραλήρημα γράφεις απαξιωτικά "ε εντάξει, ο φορντ μας λέει ότι αφού και το κερανγκ μαλακία είναι, δεν πειράζει μωρέ πάλι καλά που έχουμε το χάμερ είναι και καλά παιδιά κιόλας..." που σημαίνει ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις κιόλας. Ο Βικ είπε ότι το Χάμερ είναι αξιοπρεπέστατο μέταλ περιοδικό (τρίτη φορά τώρα; τέταρτη και αυτό είναι αυταπόδεικτο αν το συγκρίνεις με τα άλλα μέταλ περιοδικά. Εσύ το κρίνεις κοπριά και σκουπίδι και κατάπτυστο γιατί ξόδεψες τα τίμια λεφτά σου εξαιτίας τους (σου), γιατί είναι όλοι άσχετοι (εκτός από 2-3), γιατί δεν είναι μεταλάδες άξιοι σεβασμού (που κάνουν άπειρα λάθη) και βασικά γιατί δεν είναι το μέταλ περιοδικό που έχεις εσύ στο μυαλό σου ==> το περιοδικό που θα ταυτίζεται με το γούστο σου, όλως τυχαίως. Δηλαδή που θα πασάρει τις δισκάρες (αυτές που γουστάρετε με την παρέα σου) και θα θάβει τις πατάτες (αυτές που θάβετε με τις παρέες σου).

Θολά λέει τα όρια του mainstream και του underground. Να στα ξεθολώσω. Αν τους ξέρει πολύς κόσμος είναι mainstream. Όπου πολύς κόσμος είναι όλος ο πλανήτης. Και εγώ στα 13 μου απορούσα να διαβάζω για obscure thrash τους Atrophy που τους ήξερα από το ντέμο ακόμα (από το ΧΑΜΕΡ!!) αλλά έκτοτε μεγάλωσα και έμαθα να ξεχωρίζω τον μικρόκοσμό μου από τον κόσμο γενικά.

Τέλος πάντων, η κουβέντα έχει γίνει κακή.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος