Στο "Με το φασίστα είμαστε εχθροί, πως να το κάνουμε τώρα!;" πήγαινε. Και έχει ένα 'll μετά το we, το έχεις που το έχεις σίγκ με δυο πόντους γράμματα, γράψ'το σωστά ντε!
Printable View
Στο "Με το φασίστα είμαστε εχθροί, πως να το κάνουμε τώρα!;" πήγαινε. Και έχει ένα 'll μετά το we, το έχεις που το έχεις σίγκ με δυο πόντους γράμματα, γράψ'το σωστά ντε!
Μπορεί να γελάει από τώρα ο άνθρωπος.
Μπορεί να γελάνε μέχρι να γονατίσουν οι άλλοι.
Φυσικά και δεν αντιτίθεμαι στην κοινωνία, ούτε μηδενιστής είμαι ούτε πριμιτιβιστής! Απλά δεν θέλω μια κοινωνία φυλακισμένη! Στο κράτος και την εξξουσία αντιτίθεμαι, όχι στην κοινωνία. Αν δεν ήθελα κοινωνία, τότε θα πήγαινα στα βουνά, φυσικά! Αλλά δεν κάνω ότι κάνω απλά επειδή δε θέλω την κοινωνία! Δεν θα 'χα λόγο!
Ψιτ, Midnight...
Spoiler
Μια ντουζίνα λεξούλες να αλλάξεις(κομμουνισμόν = φασισμόν, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας = μπουλούκι από τραμπούκους etc) και είναι κάλλιστα ότι θα μπορούσες να λες εσύ(κι ο καθένας σαν εσένα).
Άρα λοιπόν γιατί κυνηγάτε τους άλλους μόνο και όχι και τους εαυτούληδές σας; Τόσο πολύ διαφέρετε;
:lol:
Οκ, θα προσπαθήσω, αν δεν είναι ούτε τόσο αυστηρές ούτε ιδιαιτέρως μαζεμένες:lol:
Λοιπόν...(ποτέ δε φανταζόμουν πως θα κάνω αναρχική θεώρησε σε forum)
καταρχάς, εγώ απαντώ σε αυτό που μου ζήτησες, δεν προσπαθώ να σε πείσω πως η αναρχική κοινωνία είναι ευφικτή.
Θεωρώ πως η εξουσία είναι περιττή γιατί πιστεύω πως η συνείδηση, η λογική και το συναίσθημα είναι αρκετά για να κρατήσουν μια κοινωνία ειρηνική και δεμένη. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφής πολιτικοκοινωνική εξουσία (το να σου πω πως οι άνθρωποι δεν θα εκτρέφουν αγελάδες είναι ηλίθιο, που αυτό κάποιοι ως μορφή εξουσίας μπορεί να το βλέπουν) και, κατά συνέπεια, ενάντια στο θεσό του Κράτους όπως και αν εμφανίζεται αυτός σε κάθε κοινωνία, καθώς για μένα το κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πολύπλοκο μηχανισμό καταστολής και πλύσης εγκεφάλου. Από τη στιγμή που σου λέω πως είμαι ενάντια στην εξουσία και στο όργανό της, το κράτος, εννοείται πως είμαι ενάντια σε κάθε τους παραλλαγή, άρα και σε αυτή της δημοκρατίας (ή "δημοκρατίας", με ή χωρίς εισαγωγικά, όπως το θες).
Το πως θα λειτουργεί μια αναρχική κοινωνία δεν το ξέρω γιατί δεν θα τη φτιάξω μόνος μου. Ασχολούμαι κυρίως με την καταστροφή της εξουσιαστικής κοινωνίας. Αλλά υποθέτω πως με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και κοινές αποφάσεις θα πράττονται όλα. Ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής δεν θα υπάρχει, θα ανοίκουν στην κολεκτίβα, δλδ σε όλους (όχι όπως στο σοσιαλισμό, στο κράτος, άρα πάλι σε χέρια εξουσιαστών, όπως τον βλέπω εγώ).
Και φυσικά, επειδή το χω ακούσει κι αυτό, ο καθένας δεν θα κάνει ότι του καυλώσει! (συζητούσα με ΚΝίτη και μου έλεγε, "πες ότι έρχομαι και κατουράω στη σούπα σου, αφού δεν υπάρχει αστυνομία ποιος θα με τιμωρήσει;"). Τα λαϊκά δικαστήρια όσες φορές έχουν εφαρμοστεί (ακόμη και στην ψιλογελοία μορφή που γίνονταν ως τώρα) πάντα μια χαρά λειτουργούσαν.
Επειδή έχω γράψει κι εγώ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ας μη συγχέεται όλο το αντιεξουσιαστικό κίνημα με τους εδώ εκπροσώπους του ε. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα που δεν το βλέπουν ως "ε μα αυτοί είναι οι εχθροί μας οπότε δερνόμαστε". Σε αντίθεση θα έλεγα με τους χρυσαυγίτες, που έχουν αποκλειστικά σκατά στο κεφάλι.
Δεν αντιλέγω πως υπάρχουν και εξαιρέσεις, απλά όσοι υποστηρίζουν τακτικές σαν αυτό που έγινε στο Φιλολογικό Πάτρας συνήθως έχουν παρεμφερή σκατά στο κεφάλι με τους χρυσαυγίτες.
Ποιός σου μίλησε εσένα για κομμουνισμό καταρχάς; Δεν είμαι αριστερός...
Κατά δεύτερον, αν εσένα σου φαίνονται τα ίδια, εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, ρε Ruthless, και ούτε θα με απασχολείσει για πολύ ακόμη. Μπορείς να πιστεύεις και να θεωρείς ότι θες, δεν είμαι φίμωτρο να σου κλείνω το τόμα, ούτε πλύση εγκεφάλου θα σου κάνω. Αν σου φαινόμαστε ίδιοι...μπορούμε να συνεχίσουμε να σου φαινόμαστε ίδιοι! Τι να γίνει δλδ, να κλαίω με μαύρο δάκρυ;
Επειδή βαριέμαι να απαντήσω σε όλο το ποστ, θα σταθώ σε αυτό: Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι αν στηνόταν λαϊκό δικαστήριο σήμερα το πιθανότερο θα ήταν να αποφασίσει να σταλούν οι μετανάστες σπίτια τους και οι ναρκομανείς να σταλούν σε κανα βουνό αφού κανείς δεν τους θέλει στη γειτονιά του ε; Επίσης θα αποφάσιζαν να γίνει μια επιχείρηση σκούπα στους αναρχοχώρους και να μπουν όλοι φυλακή για να ξεμπερδέψουμε με τους κουκουλοφόρους που μας σπάνε τα αμάξια. Το σύνταγμα μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προστατεύει από την οχλοκρατία.
Δεν είμαι εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος κανενός κινήματος, μιλάω για τον εαυτό μου.
Αν κάποιος θέλει να δει το κίνημα, καλό θα είναι να συζητήσει και να μελετήσει δράσεις και απόψεις πολλών διαφορετικών κομματιών του, όχι μόνο 3 ατόμων που τυχαίνει να 'ναι στο forum. Φυσικά και πιστεύω πως εγώ έχω δίκιο, αλλιώς δεν έχει νόημα να πιστεύει κανείς κάτι...αλλά δεν είμαι εκπρόσωπος του Αναρχικού Κινήματος. Είμαι απλά ένας αναρχικός που μπορεί να λέει και μαλακίες γιατί δεν την έχει ψάξει αρκετά...
...η οποία αναρχική κοινωνία φαντάζομαι θα αποτελείται από εξωγήινους που δε θα έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς μειωμένης αντίληψης ανθρώπους.
Πάντως παίζει και η λύση να τους πετάξουμε όλους στη Μακρόνησο, να τους δώσουμε ένα τυχαίο όπλο του καθενός και να τους πούμε αλληλοσκοτωθείτε.
Άμα λάχει, τους φοράμε και κολάρα που θα ανατιναχτούν όλα σε μερικές μέρες/ώρες εκτός αν επικρατήσει μόνο ένας, to spice things up a bit.
Διάολε, αν και ωραία ιδέα, με πρόλαβε ο Fukasaku :!:
Η αναρχική κοινωνία θα αποτελείται από τους ανθρώπους που την αποτελούν και σήμερα...αλλά όχι από τη νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα!
Και να σε ρωτήσω και κάτι; Αν πιστεύεται πως είναι ουτοπία και ηλιθιότητα και πως δεν μπορεί να συμβεί και ότι άλλο...γιατί ασχολείστε τόσο μαζί της; Αν με θεωρείς απλά ένα τρελό ή χαζό που λέει μαλακίες, γιατί μου γράφεις τόσην ώρα; Γιατί ξοδεύεις χρόνο;
Έχει πλάκα και σκοτώνω χρόνο. Θα μπορούσα να βλέπω Λαμπίρη αλλά είναι σαββατοκύριακο και δεν έχει.
OMG EACH TIME I POST GOD BEATS A FASCIST
Τέσπα, χαιρετώ γιατί πρέπει να βγώ να κάνω και φωτοσύνθεση...
εγω το ειπα παντως. δεν αλλαζεις μυαλα με το ξυλο. Αν εχεις σκατα στο κεφαλι μετα απο το κοπανημα θα γινουν τσιρλι . Οποτε αποτελεσμα μηδεν.
...ενώ αυτούς που θέλουν νεκρούς φασίστες, ας τους δώσουμε καραμέλες και μια ελεύθερη μέρα στο πάρκο.
Και ορίστε σε όλο της το μεγαλείο η εσωτερική αντίφαση:
Αν είχα βίντεο με τους βλάκες του επεισοδίου στο οποίο αναφέρεται το τόπικ, πιστεύω χωρίς ήχο, θα φαινόταν ακριβώς ίδιο με αυτό. Και ξέρω ότι είπες ότι δεν υποστηρίζεις αυτή την κίνηση, αλλα ότι
όμως το κυιρότερο σημείο που κάνει "υπανθρώπους" τους χρυσαυγίτες και λοιπούς είναι αυτές τους οι πρακτικές. Δεν μπορείς να καταδικάζεις κάποιον επειδή θεωρεί τους εβραίους τη ρίζα του κακού και τους μετανάστες βρομιά της πόλης που πρέπει να την πάρει ο σκουπιδιάρης. Το σημαντικό είναι ότι σκοτώνουν κόσμο και τρομοκρατούν.Quote:
οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
Επίσης, σαφώς και βλάπτεις το κοινωνικό σύνολο απομονώνοντας φασίστες και ξέρω 'γω αποκεφαλίζοντάς τους. ΚΑΙ επειδή η κοινωνία έχασε έναν άνθρωπο (δεν ξέρεις τι άλλο κάνει αυτός ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΑΕΙ) αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό: το σημαντικότερο είναι πως χάνεται η ισονομία.
Εσείς μπορεί λόγω παρούσας κατάστασης να θεωρείτε πως μπάτσος=φασίστας, αλλά υπό άλλες συνθήκες η αστυνομία κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρεί τους φασίστες πληγή της κοινωνίας και να προσπαθεί να τους περιορίσει και να υπαρασπιστεί τον κόσμο από δαύτους. Κι αυτό επειδή ΚΑΝΟΥΝ καθυστερημένα πράματα. Όχι επειδή τα σκέφτονται. Είναι από τα λίγα πράγματα στα οποία έχει αμελητέα σημασία η θεωρία και άπειρη η πράξη. Γιατί μπορεί να έχεις δύο Χρυσαυγίτες, εκ των οποίων ο ένας να είναι βλακάκος και να ψάχνει αποδοχή και να μη σκοτώσει ποτέ κανέναν και γουοτέβα, κι έναν άλλο που έχει σκοτώσει και γουστάρει και όταν βγει απότ ο φυλακή θα το ξανακάνει. Ή δε θα μπει ποτέ. Τεσπα. Αυτό.
omg 10 σελίδες και οι μισές είναι ποστ του midnight. κι αντί να συμφωνείτε με το φθόγκο που και ωραία και μετριοπαθώς τα λέει, το παίζετε γκάντι.
Λοιπόν, επικίνδυνοι πούστηδες όλοι σας.
έχουμε μερικούς τύπους, τους εξής χρυσαυγίτες Πάτρας, οι οποίοι:
α) το Δεκέμβρη δρούσαν ως παρακρατικοί φονιάδες με μαχαίρια που πήγαιναν σε σπίτια αγωνιστών (αναρχικοί αριστεροί δεν έχει σημασία, midnight σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε αυτό το θέμα, λες μόνο αρχιδιές)
β) εδώ και μήνες κάνουν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στους μετανάστες της πόλης και κυρίως τον καταυλισμό (δε λένε απλά "μας ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο, να φύγουν", τους χτυπάνε/καίνε/μαχαιρώνουν)
Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ να τους γαμήσεις στο ξύλο;
Έχουμε τρελαθεί τελείως δλδ εδώ μέσα, σε λίγο από τον πολύ ανθρωπισμό θα χρησιμοποιείτε το επιχείρημα "λολ κι εσείς στάλιν είχατε" όχι για να καυτηριάσετε την αυταρχικότητα, αλλά για να δικαιολογείτε τους χρυσαυγίτες.
Steel Assassin θα εκτιμούσα αν δεν απαντούσες σε αυτό το ποστ, αν δω δε κάτι του στυλ "μα κάιγανε την Πάτρα τα φρικιά / οι μετανάστες βρωμίζουν την πόλη / youtube με χουντικούς" σχετικά με τα α) και β) θα σου σβήσω το account μα λά κα.
ωχ, ωραίο ποστ φάντομντακ.
......
Είχα πάνω από χρόνο να δω τέτοιο.
..........
:maikl:
Θα δικαιολογούμε και τους χρυσαυγίτες λοιπόν :thumbsup:
Ναι ρε συ φάντομ, αλλά αν πιάσουν πέντε-δέκα-δεκαπέντε έναν και τον σαπίσουν στο ξύλο, τι είναι πιο πιθανό, να κλειστούν στα σπίτια τους οι χρυσαυγίτες ή απλά να πάνε κι αυτοί πέντε-δέκα-δεκαπέντε και να σαπίσουν έναν αναρχικό; Κι επίσης είναι θέμα του αν έχεις όντως να προβάλεις μια διαφορετική νοοτροπία ή ρίχνεις το επίπεδο σε συμμοριοπόλεμο.
Σχετικό γεγονός: Πριν 2-3 βδομάδες την έπεσαν μετανάστες σε φίλο μου στην Αθήνα, 6-7 άτομα, του έσπασαν δυο δόντια και του πήραν κινητό και λεφτά. Να πάει τώρα αυτός με χρυσαυγίτες να σαπίσει κανα μετανάστη για να μαζευτούν και να μην ξαναγίνει; Θα μου πεις ότι οι μετανάστες το έκαναν από αντίδραση σε χρυσαυγίτες. Κι εγώ θα σου πω ότι και οι χρυσαυγίτες το έκαναν εξαρχής από αντίδραση σε μετανάστες που ήρθαν και λήστεψαν/σκότωσαν κόσμο, που έγινε ΚΑΙ αυτό, τι να κάνουμε. Γενικά, ο καθένας έχει κάποια αίτια για αυτό που κάνει, που στο κεφάλι του είναι λογικά. Εκεί θα πάμε δηλαδή ως κοινωνία, να πέφτει στυλιάρι για να βρούμε όλοι το δίκιο μας;
Το μπερδεύεις λίγο. Ο φασίστας δεν πιστεύει στη δημοκρατία, άρα ΑΥΤΟΣ δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά. Πηγαίνοντας ανάποδα, αυτός που δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά είναι φασίστας - αυτό που λέμε εδώ και ώρα δηλαδή. Με την ίδια λογική δηλαδή να μην παραπονιόμαστε αν μπει κανένας αναρχικός άδικα στη φυλακή, αφού δεν πιστεύει στους νόμους τότε καλά κάνει και το κράτος και δεν τον αντιμετωπίζει δίκαια σύμφωνα με αυτούς (τους νόμους).
Δε νομίζω πως κάποιος αναρχικός έχει ποτέ παραπονεθεί ότι το Κράτος τον έβαλε άδικα στη φυλακή. Φυσικά και το Κράτος, αφού σε βλέπει ως εχθρό του, θα προσπαθήσει να σε εξοντώσει. Απλά δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό, που είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, να ορίζει ποιοι και πως πρέπει να τιμωρούνται. Το πρώτο που αξίζει τιμωρία (και κάτι παραπάνω, καταστροφή) είναι το ίδιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλες πολιτικές θεωρείες πέρα του φασισμού και της δημοκρατίας, δε σημαίνει πως όποιος δεν είναι δημοκράτης είναι φασίστας...
Fantom, ηρέμησε λίγο. Οι αριστεροί και οι αναρχικοί είναι διαφορετικοί, πως να το κάνουμε τώρα, δεν ανέφερα αν οι αριστεροί είναι μαλάκες ή γαμάτοι, αλλά είναι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Και φυσικά δεν είπα πως ο μόνος στόχος των φασιστών είναι οι αναρχικοί, ένα μικρό κομμάτι του συνολου που τα πιθηκοειδή κυνηγούν είμαστε εμείς. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα.
...ενώ οι αναρχικοί μπορούν να ορίσουν ποιοι και πώς πρέπει να τιμωρούνται, όπως είδαμε από τις επιδοκιμασίες του λιντσαρίσματος.
Το φασισμό τον χρησιμοποιώ γενικότερα ως συνώνυμο του αυταρχισμού, όπως χρησιμοποιείται και στην καθομιλουμένη δηλαδή. Και οι αναρχικοί με δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν στις συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές για την ακρίβεια, γι'αυτό και γίνεται ο διαχωρισμός σε συνθήματα τύπου "κάτω η αστική δημοκρατία".
Phantom Duck, έχεις σκεφτεί, αλήθεια, το τι σε στρέφει κατά των φασιστών;
Έχει να κάνει με τις απόψεις/θέσεις καταρχάς και με τις τεχνικές/μεθόδους στη συνέχεια.
Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι των θέσεων, που ο καθένας διαμορφώνει για διάφορους λόγους, και για αυτό δεν είναι εύκολο να αναλυθεί (δεν έχει αποκλειστικά να κάνει με το έχουν σκατά στο κεφάλι)
είναι η δράση -κυρίως η δράση- που μας στρέφει εναντίον τους. Εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δυο προτάσεις-τεκμήρια στις οποίες καταδικάζεις την βία (η οποία προέρχεται από το φασιστικό χώρο και στρέφεται κατά των αδύναμων) και ταυτόχρονα την προβάλεις ως τρόπο αντιμετώπισης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που καταφέρνεις με την βία είναι να ικανοποιήσεις κατώτερα ένστικτα.