Με τους μαλάκες...
Ποιούς μαλάκες, ρε!
Εσύ δε με έλεγες καθυστερημένο!;:P
Printable View
epic fail is, well, epic
Λίγο καθυστερημένα τα πιάνει.
καποιοι αλλοι ειναι και με τον γιωργακη. δεν εχει σημασια πως θα το βαφτισουμε.
μ'αρεσει παντως που δραγονλορδ, σταμ και φθογκον παρουσιαζουν ως αυτονοητη την μαζοποιηση (προσεκτικα επιλεγμενη λεξη) προκειμενου να επελθει κοινωνικη αλλαγη.
[posh]μα καλα, δεν εισαι με το κομμα; που ζεις αγορι μου;[/posh]
Απ' τα ταγκς:
κρυφτουλιμετονσκυφτουλι
πνίγηκα
εγω τσαντιστηκα με το συγκεκριμενο.
ντραγκον καπου στην αρχη αυτου του θρεντ μιλουσες για την μαζικοτητα των κοινωνικων επαναστασεων, ως εκει συμφωνουμε. μετα, κριτικαρεις την αναρχικη δραση που δεν αποσκοπει στον συγκεντρωτισμο. για το που το εκανες αυτο, αυριο, βαριεμαι τωρα, βλεπω μπιγκ μπανγκ θηορι, πινω μπυρα και περιμενω μπεργκερ.
ΙΝΤΕΡΝΕΤΟΞΥΛΟ ZOMG
ZOMG ZOMG ZOMG
ΙΝΤΕΡΝΕΤΟΞΥΛΟ
Μη μου αρχίζεις τους -ισμούς εμένανε, ακούς;; Το μόνο που λέω είναι ότι τη βία σα μορφή πάλης μάλλον θα μπορούσα να τη δικαιολογήσω μόνο όταν μιλάμε για μια πλειοψηφία που καταπιέζεται από μειοψηφία η οποία στέκεται εμπόδιο στη μετάβαση της κοινωνίας σε μία άλλη δομή. Βία από ένα 1 ή 2 ή 5% δε δικαιολογώ, πρώτα παίρνεις τον κόσμο με το μέρος σου και μετά αρχίζεις την *επανάσταση*, εκτός αν θεωρείς ότι δε χρειάζεται ο κόσμος, εμείς θα κάνουμε την επανάσταση για την πάρτη μας και όποιον μας αντιτεθεί τον κρεμάμε λολ.
διάβαζα τις προάλλες το V for Vendetta που τέλος πάντων πραγματεύεται με έναν αλληγορικό τρόπο αυτό το ζήτημα της κοινωνικής επαναστασης κλπ και εφερνε πολύ ωραία το θέμα της βίας στην ανατροπή ενός φασιστικού καθεστώτος και το πόσο αναγκαία είναι και με έκανε να συμμεριστώ κάποιες απόψεις που γράφτηκαν κατα καιρούς εδώ. όμως αυτό που κάνει τη διαφορά είναι κατα πόσο μια αλλαγή προς μια κατεύθυνση είναι αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία του κόσμου. αυτή δεν είναι η ουσία;Quote:
Μη μου αρχίζεις τους -ισμούς εμένανε, ακούς;; Το μόνο που λέω είναι ότι τη βία σα μορφή πάλης μάλλον θα μπορούσα να τη δικαιολογήσω μόνο όταν μιλάμε για μια πλειοψηφία που καταπιέζεται από μειοψηφία η οποία στέκεται εμπόδιο στη μετάβαση της κοινωνίας σε μία άλλη δομή. Βία από ένα 1 ή 2 ή 5% δε δικαιολογώ, πρώτα παίρνεις τον κόσμο με το μέρος σου και μετά αρχίζεις την *επανάσταση*, εκτός αν θεωρείς ότι δε χρειάζεται ο κόσμος, εμείς θα κάνουμε την επανάσταση για την πάρτη μας και όποιον μας αντιτεθεί τον κρεμάμε λολ.
Παιδιά, είναι πολύ πολύπλοκα τα πράγματα και οι απαντήσεις που μπορεί να σας δωθούν θα σας ξενήσουν πάρα πολύ αν δεν έχει αναπτυχθεί το πλήρες σκεπτικό υποστήριξής τους.
Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά, διαβάστε. Διαβάστε πολύ και σωστά, κριτικά, μη ρωτάτε δεξιά κι αριστερά και κυρίως μη ρωτάτε στο Ίντερνετ.
Δώσε καμιά πρόταση, αυτό τον καιρό διαβάζω το κρατισμός και αναρχία, αν και τα βρίσκω ένα τσακ βαρετά αυτά τα βιβλία.
Εγώ πάλι που προτιμώ να μιλάω από το να διαβάζω δεν έχω ελπίδα ε.
Μήπως να το ρίξω ΠΑΣΟΚ μεθαύριο;
λογικο, ο μπακουνιν ειχε περισσοτερο ενδιαφερον ως φιγουρα, οχι τοσο ως φιλοσοφος. γενικα, για κατι κοντινο στο "κρατισμος και αναρχια" θα προτεινα το "κρατος και επανασταση" του λενιν (δωσε βαση στο "κριτικα" που λεει ο dythor παραπανω) και αν θες κατι κοντινο στο "θεος και κρατος" θα προτεινα τις "ψευδαισθησεις της προοδου" του σορελ. και τα ξαναλεμε.
α, την κοινωνια του θεαματος γενικα δεν την αναφερω καν, την θεωρω αυτονοητη επιλογη.
εντιτ: για να μην παρεξηγηθει το <<"κρατισμος και αναρχια" κοντινο του "κρατος και επανασταση">>, το λεω επειδη και τα δυο παρουσιαζουν θεωριες περι της παρασιτικης φυσης του κρατους.
Θενκς. Η επόμενη ερώτηση στον Dythor θα ήταν "και τι θα με πείσουν αυτά τα βιβλία για το οποίο δεν μπορείς να με πείσεις με διάλογο;".
Ναι μωρέ, απλά λέω επειδή είπες "διαβάστε και μη ρωτάτε στο ίντερνετ", εκεί πήγαινε η ερώτηση. Τέσπα, θα διαβάσω τίποτα από αυτά, αν και το καλοκαίρι δεν τα σηκώνει τα πολιτικά βιβλία με την καμία, οπότε μάλλον από Σεπτέμβρη.
Το συγκεκριμένο κυλάει αρκετά εύκολα και είναι ημιπολιτικό μόνο. Α, και κάτι τελευταίο, συμβουλή μου είναι να μην πιέζει κανείς τον εαυτό του να αναμειχθεί με οποιασδήποτε μορφής καλλιτεχνική ή πολιτική έκφραση, κέρδος αποκομίζεις από απόψεις πάνω σε ερωτήματα και ανησυχίες ήδη γεννημένα. Τέλος πάντων, καλή ανάγνωση :)
σιγα, εγω τα ελεγα καλυτερα
@@ δεν θυμάμαι κανένα δικό σου ποστ. link για να τα μετρήσουμε.
1)
στη μάπα. ή αλλιώς, "οι αριστεροί είναι μαλάκες γιατί θέλουν μαζοποίηση και κόμμα και όλοι ίδιοι και είναι η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ λένε χαχαχα οι μαλάκες για πρόβατα ψάχνουν ρεεε" και ταυτόχρονα "στ' αρχίδια μας η μάζα ρε, τα πάντα όλα θα κάνουν οι ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ αγωνιστές".
midnight, γενικά βαριέμαι να απαντάω σε τυπάκια που τρώνε reboot εγκεφάλου κάθε τέταρτο, ειδικά όταν το παίζουν αναρχοπατέρες, αλλά για ένα ποστ περί fallen brothers κι εμείς έχουμε χύσει αίμα και τέτοια, ε λολ, το ΚΚΕ ιστορικά έχει χύσει οκτώ χιλιάδες φορές περισσότερο (αν και λίγο είναι δικό σας LOL), τι να κάνουμε, δεν πάμε μ' αυτό.
2)
a new legend is born
Καταρχάς, δεν έχει νόημα να συζητάμε ποια πλευρά έχει τους περισσότερους νεκρούς γιατί δε μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, αλλά μιας και το ανέφερες, εμείς τους έχουμε, γιατί είχαμε και όπου είχαν όλοι οι άλλοι (ισπανικός εμφύλιος, αντάρτικο στην Ελλάδα, οκτωβριανή επανάσταση) και αλλού όπου οι άλλοι δεν κινούνταν. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Κανείς δεν το έπαιξε αναρχοπατέρας, γιατί τέτοιο πράμα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει! Για το reboot εγκεφάλου, αν βαριέσαι μη μου απαντάς. Όσο για το LOL, καλό θα ήταν να μη γελάς στη μνήμη νεκρών που έπεσαν για να μπορούμε εμείς τώρα να μιλάμε εκ του ασφαλούς για ελευθερία...
βαριέμαι να γράψω αλλά αυτό με συγκίνησε.Quote:
εμείς τους έχουμε, γιατί είχαμε και όπου είχαν όλοι οι άλλοι (ισπανικός εμφύλιος, αντάρτικο στην Ελλάδα, οκτωβριανή επανάσταση) και αλλού όπου οι άλλοι δεν κινούνταν.
η σωστή απάντηση θα ήταν "πχ κροστάνδη".
na valoume stous nekrous MAS k tous melontikous karkinopa8eis apo ta teleftea ximika, idi exoun arxisei oi parenergies.
oi aristeroi aneta 8a metrisoun ligoterous. :)
k 8a sovareftw [giati exasa k stin mpirimpa] ine malakia na les ston allon min rotas k katse diavase.
nai 3erw to kanw k egw, alla to 3erw pws einai malakia :metamelia:.
vasika otan milame gia kati pou einai toso anixto oso i anarxia [la8os, ANARXIA] ta perisotera ta pianeis mesa apo sizitiseis, sineleyseis, tropous draseis [pernontas meros, oxi kitontas tous apo apostasi] klp.
nta3 mporei na ta exei pei o bakunin alla exoun perasei k 200 kati xronia apo tote.
συνήθως προτείνουν το αλφαβητάρι του αναρχισμού σαν απλό κατανοητό και εισαγωγικό. Το έχω αλλά πάντα βαριόμουν να το διαβάσω.
Αν σου φαίνονται βαρετά τέτοια βιβλία διάβασε κάτι πιο σύγχρονο που πολλές φορές έχουν και πιο πολύ επαφή με την πραγματικότητα μιας και έχουν περάσει και καμιά 100 χρόνια από τότε. Τι νόημα έχει ας πούμε να κάθεσαι να σου αναλύει ο Μαρξ ή ο Μπακούνιν την εργατική τάξη και την σύνθεσή της όταν αυτή έχει αλλάξει εδώ και χρόνια; Δεν λέω ότι δεν λένε χρήσημα πράγματα ή ότι λένε μαλακίες (που λένε συχνά πυκνά) αλλά αν σου φαίνεται βαρετό καλύτερα ας πούμε να διαβάσεις το Εξέγερση, κρίση, ταξική σύνθεση το 2009 που δημοσιεύτηκε πριν 4 μέρες. Ψάξου για αναλύσεις σε blogs ή για περιοδικά του χώρου που υπάρχουν στο Internet. Για καλοκαίρι και διακοπές πάντως ότι πρέπει είναι Ντάριο Φο (δεν πληρώνω δεν πληρώνω, ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, κτλ κτλ). Θεατρικά είναι, κωμωδίες, αλλά κάργα πολιτικά. Ίσως τα έχω συνδυάσει με καλοκαίρι γιατί τότε τα διάβασα όσα έχω διαβάσει.
χιχιχιχι :):):):):):)
Θα πάθω εγκεφαλικό.
Πριν το πάθω όμως θα σου απαντήσω και στα σοβαρά: Αυτό που είπα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρότρυνση για αδράνεια, μη συμμετοχή και "νοικοκυραιισμό". Μερικά πράγματα είναι ξεκάθαρα και πολύ απλά και φυσικά το να χρησιμοποιεί κανείς σαν δικαιολογία την πολυπλοκότητα των πραγμάτων για την απάθειά του είναι τουλάχιστον γελοίο.
Το ότι γενικότερα η πραγματικότητα και εν ολίγοις "το πως δουλεύει ο κόσμος σήμερα" είναι απλά -ζήτω εμείς κάτω εσείς- και τα λοιπά είναι για τύπους τύπου λεηντικίλερ που τα παίρνουν έτοιμα από συνελεύσεις. Ουρτ.
Δεν πιέζομαι να αναμιχθώ, οι ανησυχίες ήδη υπάρχουν, απλά δε με καλύπτει ο διάλογος γι'αυτό στρέφομαι και στα βιβλία. Αλλά ρε πούστη μου, αυτό που είπε ο rage for order, κάθομαι και διαβάζω για τον Βίσμαρκ τώρα και για το πόσο κοντά ήταν η εργατική επανάσταση στην Αγγλία πριν 150 χρόνια, yawn.
ε ναι, γενικα η ιστορια στην πολιτικη διαπραγματευση χρησιμοποιειται μονο για επιδειξη. ελαχιστοι μπορεσαν να βγαλουν χρησιμα πορισματα (ορθα ή μη) απ' αυτην.
κατα τ'αλλα, απελπιζομαι καθολικα με τους αριστεροκαβλωμενους.
πηγα να γενικολογησω για τους αναρχικους, αλλα τελευταια στιγμη μ'ενα παρατεταμενο πατημα του backspace τα διεγραψα, δεν ειναι καλες οι γενικολογιες!! midnight εισαι απο Θεσ/νικη ή τα κουτσομπολια για την εδω ΑΚ τα εμαθες απο αλλου? κοιταξτε και μεις οι εαακιτες ξεκατινιαζομαστε μεταξυ μας αλλα εσεις ρε παιδι μου βραβειο!! τωρα ενα σχολιο περι τρεντ στις ημερες μας του να'σαι αναρχικος μπορει να ταν κι αχρειαστο, αλλα θα το κανω! ειδικα ετσι στη "φαση" που ο καθενας απο διαφορετικη "φαση" θα κραξει τον αλλο για ποιο φλωρο, ή για ξεπουλημενο ή ρε ψηλε αυτοι οι "ταδε" δεν "υπαρχουν"!! γενικα βγαινει ανετα το αναρχοπατεριλικι τη σημερον ημεραν! οχι απο τα προηγουμενα γραφομενα, αλλα γενικως! ωπα ειπα γενικως, γενικολογω λες? ας ειδικολογησω αναρχικος που ακουει Crimson Glory!! ψαχνω να βρω κατι αντιστοιχο αντιφατικο αλλα δεν ειλικρινα δε μου ρχεται κατι τοσο πετυχημενο!
Δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη...δε χρειάζεται να είναι κανείς από κει για να μαθαίνει τα ωραία της ΑΚ. Ειδικά εκεί, που 'χει και τη βάση της, ότι μαλακία κάνει βγαίνει και την ξεφωνίζει η ίδια και χαίρεται κιόλας...
Και δε νομίζω πως το "αναρχικός που ακούει Crimson Glory" είναι πολιτικός χαρακτηρισμός...
ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ που ακούει CRIMSON GLORY;