Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 162

Thread: Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Κι αφού σταμάτησα να γελάω με το ποστ αμνήζιακ, wtf λες; Έγραψες ότι ένας μη αναρχικός μάλλον προτιμά ΑΚ "γιατί έχει συνηθίσει μη εξεγερσιακές μορφές πάλης". Είναι σα να σου λέω ότι ένας στρέητ μάλλον θα προτιμά τις ξανθιές από τους μουστακαλήδες γιατί έχει συνηθίσει τις γυναίκες. Μερικοί απλά δε γουστάρουνε άντρες ρε παιδί μου, δεν είναι θέμα συνήθειας. Και δε μιλάω για μένα ε!
    καλα τωρα χαζος εισαι κι εσυ; το "εξεγερσιακες μορφες παλης" εχει καθιερωθει να εννοει την αναρχικη βια και την υπολοιπη αναρχικη δραση που δεν συνανταται σε αλλους χωρους. δεν εννοει πως οτιδηποτε αλλο ειναι υποταγη. κι ας ειναι.
    Γεια σου αντάρτη κάλκη, αλλά τέσπα, δεν είπα ούτε εγώ ότι εννοεί τα υπόλοιπα υποταγή, τι σκατά, τόσο δυσνόητα τα γράφω; Λέει ότι ένας μη αναρχικός μάλλον θα προτιμά ΑΚ γιατί έχει ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ μη εξεγερσιακές μορφές πάλης. Και λέω, το να λες ότι είναι θέμα συνήθειας είναι λίγο υποτιμητικό, υπάρχει και η προσωπική κρίση και επιλογή, δεν είναι η βία η σωστή λύση που όσοι δεν την προτιμούν "μάλλον είναι επειδή δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα".
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Παρ' όλα αυτά, και ανεξάρτητα με το αν η βία είναι "σωστή" ή "λάθος" (τεράστιο θέμα), είναι πάρα πολλοί αυτοί που απλά παπαγαλίζουν "ΟΧΙ ΒΙΑ, ΟΧΙ ΒΙΑ" λόγω αστικού περιβάλλοντος διαπαιδαγώγησης, αντανακλαστικού φόβου απειλής στο βόλεμά τους, και γενικότερα όχι βία γιατί όχι βία ρε φίλε. Αυτοσκοπός και σίχαμα δηλαδή.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Senior Member Midnight's Avatar

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    Κι αφού σταμάτησα να γελάω με το ποστ αμνήζιακ, wtf λες; Έγραψες ότι ένας μη αναρχικός μάλλον προτιμά ΑΚ "γιατί έχει συνηθίσει μη εξεγερσιακές μορφές πάλης". Είναι σα να σου λέω ότι ένας στρέητ μάλλον θα προτιμά τις ξανθιές από τους μουστακαλήδες γιατί έχει συνηθίσει τις γυναίκες. Μερικοί απλά δε γουστάρουνε άντρες ρε παιδί μου, δεν είναι θέμα συνήθειας. Και δε μιλάω για μένα ε!
    καλα τωρα χαζος εισαι κι εσυ; το "εξεγερσιακες μορφες παλης" εχει καθιερωθει να εννοει την αναρχικη βια και την υπολοιπη αναρχικη δραση που δεν συνανταται σε αλλους χωρους. δεν εννοει πως οτιδηποτε αλλο ειναι υποταγη. κι ας ειναι.
    Γεια σου αντάρτη κάλκη, αλλά τέσπα, δεν είπα ούτε εγώ ότι εννοεί τα υπόλοιπα υποταγή, τι σκατά, τόσο δυσνόητα τα γράφω; Λέει ότι ένας μη αναρχικός μάλλον θα προτιμά ΑΚ γιατί έχει ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ μη εξεγερσιακές μορφές πάλης. Και λέω, το να λες ότι είναι θέμα συνήθειας είναι λίγο υποτιμητικό, υπάρχει και η προσωπική κρίση και επιλογή, δεν είναι η βία η σωστή λύση που όσοι δεν την προτιμούν "μάλλον είναι επειδή δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα".
    Τότε προφανώς δε χρησιμοποίησα εγώ τη λέξη συνήθεια ορθά...δεν προτιμούν να συγκρουστούν εξεγερσιακά αλλά ασχολούνται με άλλου είδους "πάλεις"...
    Ελπίζω να ήμουν πιο σαφής...
    ART IS A BLAST!!!

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by Midnight View Post
    ασχολούνται με άλλου είδους "πάλεις"...
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    ασχολούνται με άλλου είδους "πάλεις"...
    Δεν είναι άκλιτη η λέξη "πάλη"
    Αν και η πάλη των ΑΚ ίσως να μοιάζει με την Πάλη που μου βαλες στη photo (κακεντρεχές σχόλιο).
    ART IS A BLAST!!!

Παρ' όλα αυτά, και ανεξάρτητα με το αν η βία είναι "σωστή" ή "λάθος" (τεράστιο θέμα), είναι πάρα πολλοί αυτοί που απλά παπαγαλίζουν "ΟΧΙ ΒΙΑ, ΟΧΙ ΒΙΑ" λόγω αστικού περιβάλλοντος διαπαιδαγώγησης, αντανακλαστικού φόβου απειλής στο βόλεμά τους, και γενικότερα όχι βία γιατί όχι βία ρε φίλε. Αυτοσκοπός και σίχαμα δηλαδή.
    Καλά, είμαι σίγουρος ότι και στους υπέρ της βίας γίνεται αυτό. Εγώ είμαι κατά σε γενικές γραμμές γιατί δε θεωρώ ότι βοηθάει αυτή τη στιγμή, απεναντίας, επίσης επειδή χρειάζεσαι πολλά κιλά συνειδητοποίησης πριν φτάσεις στο στάδιο που είσαι στο παρά πέντε για την αναρχική κοινωνία και υπάρχει κάποιος από πάνω που σε κρατάει με τη βία και αντίθετα στη θέληση του κόσμου κι επίσης επειδή είναι εξουσιαστική τακτική, δηλαδή ο καθένας για την πάρτη του έχει το δίκιο του, έτσι δίνεις δίκιο και στον μπάτσο πχ που χτυπάει το μετανάστη, κι αυτός δίκιο έχει στο κεφάλι του, το θέμα είναι αν έχει ο καθένας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία, φυσικά όχι ως αυτοάμυνα (και δεν εννοώ να βαφτίζουμε αυτοάμυνα ό,τι βολεύει ε).

Καλά, είμαι σίγουρος ότι και στους υπέρ της βίας γίνεται αυτό. Εγώ είμαι κατά σε γενικές γραμμές γιατί δε θεωρώ ότι βοηθάει αυτή τη στιγμή, απεναντίας, επίσης επειδή χρειάζεσαι πολλά κιλά συνειδητοποίησης πριν φτάσεις στο στάδιο που είσαι στο παρά πέντε για την αναρχική κοινωνία και υπάρχει κάποιος από πάνω που σε κρατάει με τη βία και αντίθετα στη θέληση του κόσμου κι επίσης επειδή είναι εξουσιαστική τακτική, δηλαδή ο καθένας για την πάρτη του έχει το δίκιο του, έτσι δίνεις δίκιο και στον μπάτσο πχ που χτυπάει το μετανάστη, κι αυτός δίκιο έχει στο κεφάλι του, το θέμα είναι αν έχει ο καθένας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία, φυσικά όχι ως αυτοάμυνα (και δεν εννοώ να βαφτίζουμε αυτοάμυνα ό,τι βολεύει ε).
    Ο μπάτσος βαράει το μετανάστη στο κεφάλι είτε του δώσεις δίκιο στη χρήση βίας είτε όχι, επειδή αυτός είναι ο ρόλος του...και δεν είναι ο κακός μπάτσος και ο καλός μπάτσος...είναι απλά ο μπάτσος, ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να καταστέλει τους εχθρούς των αφεντάδων του. Στη βία απαντάς με διάφορους τρόπους, ο εχθρός όμως δε φοβάται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές...φοβάται τη σφαίρα που μπορεί να του τρυπήσει το κρανίο.
    Βέβαια, είναι προσωπικό θέμα το ποιο δρόμο θα διαλέξει ο καθένας και πρέπει να πράττει όπως νιώθει. Αν δε νιώθει καλά με την άσκηση βίας, καλύτερα να μην την ασκεί. Άλλωστε, καθένας παλεύει με τον τρόπο που επιλέγει και σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, όχι επειδή χρωστάει σε κάποιον.

Η λέξη δικαίωμα πάντως, Dragonlord, νομίζω ότι είναι εντελώς σχετική και απολίτικη (χωρίς να χαρακτηρίζω εσένα απολίτικο προφανώς, δε θέλω άλλες παρεξηγήσεις σήμερα). Το δικαίωμα το δίνει ο καθένας στο εαυτό του. Κανείς δεν έδωσε δικαίωμα το Δεκέμβρη σε όσους βγήκαν στο δρόμο να το κάνουν, αλλά το έδωσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους...
    Last edited by Midnight; 05-06-2009 at 18:36.
    ART IS A BLAST!!!

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Μάλιστα...
    Να 'σαι καλά, αγόρι! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Στους θεούς που δεν πιστεύω, αυτή είναι η τελευταία απάντηση που δίνω σε μπασταρδάκο που θέλει να 'χει και άποψη, όταν ουδέποτε έχει συμμετέχει σε δράση. Συνεχίζω απλά να γράφω δίχως να κάνω διάλογο (γιατί εγώ, μεσοαστέ του καναπέ, δεν είμαι δημοκράτης και δε με απασχολεί στο ελάχιστο η άποψή σου).
    Σου εύχομαι ότι καλύτερο, μιας και δε θα τα ξαναπούμε, να ευτυχήσεις στην άχρηστη ζωή σου, να κάνεις 30 παιδιά το ίδιο ανίκανα με σένα και να διαιωνίσεις το πανίσχυρο είδος των καριόλιδων...η μάλλον, όχι...καλύτερα να ψοφίσεις αύριο σε αυτοκινητιστικό...
    Antios, αγορίνα!!!
    Παύλο εσύ είσαι ρε μαλάκα;

Αμέσως μόλις έκανα το τελευταίο μου ποστ πήγα σούπερ μάρκετ να ψωνίσω με τα λεφτά που ο καπιταλισμός απλόχερα μούχει προσφέρει και παραλίγο να με χτυπήσει αυτοκίνητο. Τι στο μπούτσο, έχουν αρχίσει να βγαίνουν αυτοκίνητα με wifi;
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ο μπάτσος βαράει το μετανάστη στο κεφάλι είτε του δώσεις δίκιο στη χρήση βίας είτε όχι, επειδή αυτός είναι ο ρόλος του...και δεν είναι ο κακός μπάτσος και ο καλός μπάτσος...είναι απλά ο μπάτσος, ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να καταστέλει τους εχθρούς των αφεντάδων του. Στη βία απαντάς με διάφορους τρόπους, ο εχθρός όμως δε φοβάται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές...φοβάται τη σφαίρα που μπορεί να του τρυπήσει το κρανίο.
    Πόσων "εχθρών" τα κρανία έχεις τρυπήσει εσύ και οι σύντροφοί σου δηλαδή; Εγώ νομίζω ότι ο "εχθρός" καραβολεύεται με τη βία στους δρόμους, γι'αυτό άλλωστε είδαμε το Δεκέμβρη ασφαλίτες με κουκούλες και καδρόνια, γιατί δημιουργείται τρομοκρατία γύρω από το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα και απομονώνεται στη συνείδηση του κόσμου, ενώ θα έπρεπε (το κίνημα) να αποζητά την υποστήριξη του κόσμου, αλλιώς δε μιλάμε για ένα επαναστατικό αλλά για ένα σκατοελιτιστικό κίνημα που χύνει στην ιδέα του εαυτού του, αυτά που είπε ο σταμ δηλαδή.

Πόσων "εχθρών" τα κρανία έχεις τρυπήσει εσύ και οι σύντροφοί σου δηλαδή; Εγώ νομίζω ότι ο "εχθρός" καραβολεύεται με τη βία στους δρόμους, γι'αυτό άλλωστε είδαμε το Δεκέμβρη ασφαλίτες με κουκούλες και καδρόνια, γιατί δημιουργείται τρομοκρατία γύρω από το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα και απομονώνεται στη συνείδηση του κόσμου, ενώ θα έπρεπε (το κίνημα) να αποζητά την υποστήριξη του κόσμου, αλλιώς δε μιλάμε για ένα επαναστατικό αλλά για ένα σκατοελιτιστικό κίνημα που χύνει στην ιδέα του εαυτού του, αυτά που είπε ο σταμ δηλαδή.
    Εγώ δεν έχω τρυπίσει κανενός το κρανίο και δε με τιμά και πολύ αυτό...
    Κάποιοι σύντροφοί μου έχουν τρυπίσει...αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
    Οι ασφαλήτες με τα καδρόνια και τις κουκούλες έχουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο: να περνάνε μια εικόνα που δεν ισχύει. Στο δρόμο ήμουν και τις πέτρες που έριχνα στο μπάτσο τις σήκωνε και τις πετούσε στα τζάμια. Ενώ οι εξεγερμένοι ασχολούνταν με τράπεζες και τμήματα, τα μπατσόνια σπάζανε τις βιτρίνες και τα αμάξια των παππούδων...
    Αυτό όμως δε σημαίνει πως εγώ θα πάψω να κάνω αυτό που κάνω, όπως ακριβώς και αν ζωγραφίζεις όμορφα και ο διπλανός σου με τις ίδιες μπογιές φτιάχνει βλακίες δεν θα πάψεις να ζωγραφίζεις.
    Και ο ελιτισμός υπάρχει στα λόγια και τις πράξεις εκείνων που υποστηρίζουν πως τα ξέρουν όλα. Εγώ αντιθέτως δεν τα ξέρω όλα. Εγώ ξέρω μόνο πως νιώθω και πως θέλω να πράξω. Δε λέω πως θα γίνει η επανάσταση, πως θα είναι ο κόσμος μετά, πως θα κατορθώσουμε να συμβιώσουμε...λέω πως δε θα είναι η επανάσταση, πως δε θα είναι ο κόσμος μετά, πως δε θα συμβιώσουμε, πως δέ θέλω να είναι...το πως θα είναι το βλέπουμε αφού κατορθώσουμε να τον κάνουμε να μην είναι έτσι όπως δε μας αρέσει.
    Οι ελιτιστές μπορούν να το παίζουν Μεσσίες και φωστήρες. Εγώ δεν είμαι...όμως δε δέχομαι πως είναι και κάποιος άλλος!
    Last edited by Midnight; 05-06-2009 at 18:55.
    ART IS A BLAST!!!

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

ΝΑ ΤΟΥ ΧΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΓΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΕΣΟΑΣΤΟΥ.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Οι ασφαλήτες με τα καδρόνια και τις κουκούλες έχουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο: να περνάνε μια εικόνα που δεν ισχύει. Στο δρόμο ήμουν και τις πέτρες που έριχνα στο μπάτσο τις σήκωνε και τις πετούσε στα τζάμια. Ενώ οι εξεγερμένοι ασχολούνταν με τράπεζες και τμήματα, τα μπατσόνια σπάζανε τις βιτρίνες και τα αμάξια των παππούδων...
    Αυτό όμως δε σημαίνει πως εγώ θα πάψω να κάνω αυτό που κάνω, όπως ακριβώς και αν ζωγραφίζεις όμορφα και ο διπλανός σου με τις ίδιες μπογιές φτιάχνει βλακίες δεν θα πάψεις να ζωγραφίζεις.
    Δεν έχεις τρυπήσει κρανία; Τι μας το παίζεις τότε; Αρνούμαι να διαβάσω το υπόλοιπο ποστ, δεν ήξερα ότι είχα να κάνω με άλλον ένα βολεμένο επαναστάτη του καναπέ που αφήνει τα κρανία ατρύπητα.

Δεν έχεις τρυπήσει κρανία; Τι μας το παίζεις τότε; Αρνούμαι να διαβάσω το υπόλοιπο ποστ, δεν ήξερα ότι είχα να κάνω με άλλον ένα βολεμένο επαναστάτη του καναπέ που αφήνει τα κρανία ατρύπητα.
    Πολύ αστείο, δρακάκι...
    ART IS A BLAST!!!

τι να πεις τώρα, σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να υπερνικήσουν την εξουσία με βία ή έστω να αλλάξουν κάτι. Ρε φίλε Midnight, μόνο με έναν οργανωμένο στρατό ή με μία μαζική επανάσταση θα μπορέσεις να απειλήσεις έστω τα οργανωμένα, οπλισμένα και εκπαιδευμένα όργανα της εξουσίας. Εφόσον λοιπόν έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχεις την πλειονότητα του κόσμου μαζί σου για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, γιατί δε δοκιμάζεις με τα duh, δημοκρατικά μέσα καταφέρνοντας το ίδιο πράγμα χωρίς χιλιάδες θανάτους ξερω γω? Και γενικά, με όλα αυτά τα "δεν είμαι δημοκρατικός και δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου" πως περιμένεις εσένα η τους φίλους σου με τις παρόμοιες κατα τ' άλλα ενδιαφέροντες απόψεις να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά?
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"