Originally Posted by
phthoggon
τι να πεις τώρα, σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να υπερνικήσουν την εξουσία με βία ή έστω να αλλάξουν κάτι. Ρε φίλε Midnight, μόνο με έναν οργανωμένο στρατό ή με μία μαζική επανάσταση θα μπορέσεις να απειλήσεις έστω τα οργανωμένα, οπλισμένα και εκπαιδευμένα όργανα της εξουσίας. Εφόσον λοιπόν έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχεις την πλειονότητα του κόσμου μαζί σου για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, γιατί δε δοκιμάζεις με τα duh, δημοκρατικά μέσα καταφέρνοντας το ίδιο πράγμα χωρίς χιλιάδες θανάτους ξερω γω? Και γενικά, με όλα αυτά τα "δεν είμαι δημοκρατικός και δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου" πως περιμένεις εσένα η τους φίλους σου με τις παρόμοιες κατα τ' άλλα ενδιαφέροντες απόψεις να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά?
Ναι, δεν είμαι δημοκρατικός...
Όταν παίζεται η ζωή μου (και δεν εννοώ η βιολογική μου υπαρξη), δεν είμαι δημοκρατικός.
Δε θέλω να με πάρει ο κόσμος στα σοβαρά γιατί δεν θέλω να στήσω στρατό. Θέλω ο κόσμος να πάρει στα σοβαρά τον εαυτό του και τη ζωή του και να την πάρει πίσω, γιατί είναι κλεμένη! Ίσως να ακούγομαι μελό, αλλά δεν έχει σημασία.
Δεν θέλω να φτιάξω στρατό, γιατί ο στρατός είναι όργανο με εξουσιαστικές δομές και αυστηρή ιεραρχία και, πέρα από αυτό, από τη φύση του είναι πλασμένος για να κατακτά και να υπηρετεί, όχι για να απελευθερώνει. Και δεν πιστεύω πως χρειάζομαι στρατό για να νικήσω τον εχθρό. Δε λέω πως θα τον νικήσω σίγουρα ούτε πως θα χάσω σίγουρα. Δεν υπάρχουν σίγουρα πράγματα στον κοινωνικό πόλεμο. Πάντως, δε θέλω να κάνω πραξικόπημα για να καταλάβω την εξουσία και να την πάρω από τα χέρια αυτών που την έχουν τώρα. Θέλω να πάψει να υπάρχει εξουσία. Αν αυτά ακούγονται τόσο ενοχλητικά, τόσο ηλίθια και χαζορομαντικά...ας είναι.
Δεν πράττω με στρατηγική πολιτική σκέψη, πράττω με το συναίσθημα και τις επιθυμίες μου...