Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 136 to 150 of 162

Thread: Αντιεξουσιαστική Κίνηση

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Παιδιά, είναι πολύ πολύπλοκα τα πράγματα και οι απαντήσεις που μπορεί να σας δωθούν θα σας ξενήσουν πάρα πολύ αν δεν έχει αναπτυχθεί το πλήρες σκεπτικό υποστήριξής τους.

Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά, διαβάστε. Διαβάστε πολύ και σωστά, κριτικά, μη ρωτάτε δεξιά κι αριστερά και κυρίως μη ρωτάτε στο Ίντερνετ.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Δώσε καμιά πρόταση, αυτό τον καιρό διαβάζω το κρατισμός και αναρχία, αν και τα βρίσκω ένα τσακ βαρετά αυτά τα βιβλία.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Εγώ πάλι που προτιμώ να μιλάω από το να διαβάζω δεν έχω ελπίδα ε.

Μήπως να το ρίξω ΠΑΣΟΚ μεθαύριο;
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

nihil pop metamelia3's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Δώσε καμιά πρόταση, αυτό τον καιρό διαβάζω το κρατισμός και αναρχία, αν και τα βρίσκω ένα τσακ βαρετά αυτά τα βιβλία.
    λογικο, ο μπακουνιν ειχε περισσοτερο ενδιαφερον ως φιγουρα, οχι τοσο ως φιλοσοφος. γενικα, για κατι κοντινο στο "κρατισμος και αναρχια" θα προτεινα το "κρατος και επανασταση" του λενιν (δωσε βαση στο "κριτικα" που λεει ο dythor παραπανω) και αν θες κατι κοντινο στο "θεος και κρατος" θα προτεινα τις "ψευδαισθησεις της προοδου" του σορελ. και τα ξαναλεμε.

α, την κοινωνια του θεαματος γενικα δεν την αναφερω καν, την θεωρω αυτονοητη επιλογη.

εντιτ: για να μην παρεξηγηθει το <<"κρατισμος και αναρχια" κοντινο του "κρατος και επανασταση">>, το λεω επειδη και τα δυο παρουσιαζουν θεωριες περι της παρασιτικης φυσης του κρατους.
    Last edited by metamelia3; 05-06-2009 at 23:05.
    this is radio freedom.

Θενκς. Η επόμενη ερώτηση στον Dythor θα ήταν "και τι θα με πείσουν αυτά τα βιβλία για το οποίο δεν μπορείς να με πείσεις με διάλογο;".

Δεν έχω σκοπό να σε πείσω για κάτι, είμαι καμιά 10αριά χρόνια μικρότερός σου κι εκτός απ' αυτό που από μόνο του δεν λέει πολλά, δεν έχω και τις γνώσεις. Κι εγώ ακόμα ψάχνομαι κι ελπίζω για πολύ καιρό ακόμα.

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    O αναρχικός των δύο κόσμων - Ursula Le Guin
    Last edited by Dythor; 05-06-2009 at 23:24.

Ναι μωρέ, απλά λέω επειδή είπες "διαβάστε και μη ρωτάτε στο ίντερνετ", εκεί πήγαινε η ερώτηση. Τέσπα, θα διαβάσω τίποτα από αυτά, αν και το καλοκαίρι δεν τα σηκώνει τα πολιτικά βιβλία με την καμία, οπότε μάλλον από Σεπτέμβρη.

Το συγκεκριμένο κυλάει αρκετά εύκολα και είναι ημιπολιτικό μόνο. Α, και κάτι τελευταίο, συμβουλή μου είναι να μην πιέζει κανείς τον εαυτό του να αναμειχθεί με οποιασδήποτε μορφής καλλιτεχνική ή πολιτική έκφραση, κέρδος αποκομίζεις από απόψεις πάνω σε ερωτήματα και ανησυχίες ήδη γεννημένα. Τέλος πάντων, καλή ανάγνωση

Senior Member rage for order's Avatar

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά, διαβάστε. Διαβάστε πολύ και σωστά. Διαβάστε τα ποστ του rage for order στο Αναρχισμός και Αντιφάσεις, τα λέει πολύ ωραία!
    θα επανέρθω αργότερα μετά με ψαγμένο/σοβαρό ποστ περί ΑΚ. μη φύγει κανείς!

nihil pop metamelia3's Avatar

σιγα, εγω τα ελεγα καλυτερα
    this is radio freedom.

Senior Member rage for order's Avatar

@@ δεν θυμάμαι κανένα δικό σου ποστ. link για να τα μετρήσουμε.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

1)

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    τι να πεις τώρα, σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να υπερνικήσουν την εξουσία με βία ή έστω να αλλάξουν κάτι. Ρε φίλε Midnight, μόνο με έναν οργανωμένο στρατό ή με μία μαζική επανάσταση θα μπορέσεις να απειλήσεις έστω τα οργανωμένα, οπλισμένα και εκπαιδευμένα όργανα της εξουσίας. Εφόσον λοιπόν έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχεις την πλειονότητα του κόσμου μαζί σου για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, γιατί δε δοκιμάζεις με τα duh, δημοκρατικά μέσα καταφέρνοντας το ίδιο πράγμα χωρίς χιλιάδες θανάτους ξερω γω? Και γενικά, με όλα αυτά τα "δεν είμαι δημοκρατικός και δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου" πως περιμένεις εσένα η τους φίλους σου με τις παρόμοιες κατα τ' άλλα ενδιαφέροντες απόψεις να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά?
    στη μάπα. ή αλλιώς, "οι αριστεροί είναι μαλάκες γιατί θέλουν μαζοποίηση και κόμμα και όλοι ίδιοι και είναι η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ λένε χαχαχα οι μαλάκες για πρόβατα ψάχνουν ρεεε" και ταυτόχρονα "στ' αρχίδια μας η μάζα ρε, τα πάντα όλα θα κάνουν οι ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ αγωνιστές".

midnight, γενικά βαριέμαι να απαντάω σε τυπάκια που τρώνε reboot εγκεφάλου κάθε τέταρτο, ειδικά όταν το παίζουν αναρχοπατέρες, αλλά για ένα ποστ περί fallen brothers κι εμείς έχουμε χύσει αίμα και τέτοια, ε λολ, το ΚΚΕ ιστορικά έχει χύσει οκτώ χιλιάδες φορές περισσότερο (αν και λίγο είναι δικό σας LOL), τι να κάνουμε, δεν πάμε μ' αυτό.

2)

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Μην ασχολείσαι μωρέ με τους μαλάκες.
    a new legend is born

Senior Member Midnight's Avatar

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    1)

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    τι να πεις τώρα, σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να υπερνικήσουν την εξουσία με βία ή έστω να αλλάξουν κάτι. Ρε φίλε Midnight, μόνο με έναν οργανωμένο στρατό ή με μία μαζική επανάσταση θα μπορέσεις να απειλήσεις έστω τα οργανωμένα, οπλισμένα και εκπαιδευμένα όργανα της εξουσίας. Εφόσον λοιπόν έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχεις την πλειονότητα του κόσμου μαζί σου για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, γιατί δε δοκιμάζεις με τα duh, δημοκρατικά μέσα καταφέρνοντας το ίδιο πράγμα χωρίς χιλιάδες θανάτους ξερω γω? Και γενικά, με όλα αυτά τα "δεν είμαι δημοκρατικός και δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου" πως περιμένεις εσένα η τους φίλους σου με τις παρόμοιες κατα τ' άλλα ενδιαφέροντες απόψεις να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά?
    στη μάπα. ή αλλιώς, "οι αριστεροί είναι μαλάκες γιατί θέλουν μαζοποίηση και κόμμα και όλοι ίδιοι και είναι η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ λένε χαχαχα οι μαλάκες για πρόβατα ψάχνουν ρεεε" και ταυτόχρονα "στ' αρχίδια μας η μάζα ρε, τα πάντα όλα θα κάνουν οι ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ αγωνιστές".

midnight, γενικά βαριέμαι να απαντάω σε τυπάκια που τρώνε reboot εγκεφάλου κάθε τέταρτο, ειδικά όταν το παίζουν αναρχοπατέρες, αλλά για ένα ποστ περί fallen brothers κι εμείς έχουμε χύσει αίμα και τέτοια, ε λολ, το ΚΚΕ ιστορικά έχει χύσει οκτώ χιλιάδες φορές περισσότερο (αν και λίγο είναι δικό σας LOL), τι να κάνουμε, δεν πάμε μ' αυτό.

2)

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Μην ασχολείσαι μωρέ με τους μαλάκες.
    a new legend is born
    Καταρχάς, δεν έχει νόημα να συζητάμε ποια πλευρά έχει τους περισσότερους νεκρούς γιατί δε μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, αλλά μιας και το ανέφερες, εμείς τους έχουμε, γιατί είχαμε και όπου είχαν όλοι οι άλλοι (ισπανικός εμφύλιος, αντάρτικο στην Ελλάδα, οκτωβριανή επανάσταση) και αλλού όπου οι άλλοι δεν κινούνταν. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Κανείς δεν το έπαιξε αναρχοπατέρας, γιατί τέτοιο πράμα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει! Για το reboot εγκεφάλου, αν βαριέσαι μη μου απαντάς. Όσο για το LOL, καλό θα ήταν να μη γελάς στη μνήμη νεκρών που έπεσαν για να μπορούμε εμείς τώρα να μιλάμε εκ του ασφαλούς για ελευθερία...
    ART IS A BLAST!!!

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Senior Member Griffith's Avatar

εμείς τους έχουμε, γιατί είχαμε και όπου είχαν όλοι οι άλλοι (ισπανικός εμφύλιος, αντάρτικο στην Ελλάδα, οκτωβριανή επανάσταση) και αλλού όπου οι άλλοι δεν κινούνταν.
    βαριέμαι να γράψω αλλά αυτό με συγκίνησε.
    Oh, come, come be my waitress and serve me tonight
    serve me the sky with a big slice of lemon.