Quote:
Originally Posted by
LokiTricksterGod
λοιπόν καταλαβαίνω πώς το λες αυτό το ό,τι μας ενδιαφέρει θα το πάρουμε και ας ανήκει σε οποιαδήποτε ιδεολογία, είτε φασισμό είτε κομμουνισμό είτε ποσαδισμό, και η ενστικτώδης μου αντίδραση είναι να συμφωνήσω. γιατί όχι; γιατί να περιοριστείς; γιατί να κλειστείς σε καλούπια; οι πιθανότητες είναι άπειρες!
μεσα εισαι ! ποτε δεν με απασχολησε το 'ανηκειν' (στον βαθμο που μπορω κ εχω την δυνατοτητα να ανηκω οπου θελω ανα πασα στιγμη, ετσι ? κ οχι πως δεν εχω την αναγκη της κοινωνικης ζωης, δεν ειμαι αετος που δεν εχει αναγκη την παρεα ουτε των ομοιων του) ειμαι ΑΕΚ πχ αλλα δεν ειμαι σαν ολους τους αεκτζηδες. κανενας -ισμός δεν με εξεφρασε πληρως, ποτε.
Quote:
ΑΛΛΑ τελικά μου φαίνεται προβληματικό (και δε σε ξέρω αρκετά καλά για να πώ ότι έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, για τη νοοτροπία μιλάω τώρα, και το β'ενικό δεν είναι προσωπικό)
γιατί βοηθάει στο να καταπιέσεις μέσα σου κάποιες μάλλον ενοχλητικές αλήθειες, ότι δηλαδή όλες αυτές οι αφηρημένες "ιδεολογίες" δεν είναι τόσο αφηρημένες στ'αλήθεια, προέκυψαν μέσα από άπειρο χρόνο αλληλεπίδρασης ΑΛΗΘΙΝΩΝ ανθρώπων, με ΑΛΗΘΙΝΕΣ συνέπειες, ευθύνες και περιορισμούς. δεν είναι εκεί σα μπουφές για να διαλέξεις ό,τι γουστάρεις και να αφήσεις τα υπόλοιπα. όταν μιλάς για τον πλεύρη σαν "ναι είναι φασίστας αλλά είπε σωστά πράγματα" μειώνεις έναν πολύ αληθινό άνθρωπο, με μια πολύ συγκεκριμένη δράση απλά στο επίπεδο των απόψεων του - και αυτό το μειώνεις ακόμα περισσότερο σ'αυτές που σ'αρέσουν, αγνοώντας τις άλλες.
δεν αγοω τις αλλες, πριν δεν ειπα ειπα πως σε ΠΟΛΛΑ διαφωνω? κ δεν με νοιαζει ΑΥΤΟΣ, δεν κρινω τον ανθρωπο αλλα τις ιδεες.. θεωρω απολυτα πιο επικινδυνο το 'φασιστες κουφαλες εχονται κρεμαλες' κ την διαιωνιση της βλακεις κ του μισους απο αυτο που περιγραφεις.. διαβασα το κομουνιστικο μανιφεστο σε σχολικη ηλικια, κρατησα αυτα που ηθελα, πεταξα τα υπολοιπα, κ αυτο κανω με οτι διαβαζω/ακουω/βλεπω
Quote:
τώρα, αν ο καθένας μέσα από την προοπτική της ιστορίας που του δίνει όλη αυτή η γνώση που μπορεί να βρεί σήμερα μπορεί ΌΝΤΩΣ να κρατήσει τα καλύτερα στοιχεία, να τα συνδυάσει και να κάνει κάτι καλό, ενώ ταυτόχρονα ξέρει - ξέρει καλά - την ιστορική τους συνέπεια και συνοχή και το βάρος που κουβαλάνε (ίσως όχι για τον ίδιο, αλλά σίγουρα για άλλους), τότε μάλλον θα ήταν το ιδανικό.
το ιδανικό κυνηγαμε..
Quote:
αλλά είμαι καχύποπτος απέναντι σε αυτό. ο φόβος του να φτάσεις στο άκρο που σε απωθεί περισσότερο, του να "ανήκεις κάπου", να "είσαι πρόβατο" και να "σε κάνουν ΑΥΤΟΙ ό,τι θέλουν" σε οδηγεί σε ένα άλλο άκρο που μου φαίνεται εξίσου (μη σου πώ περισσότερο) επικίνδυνο: δεν είμαι σαν κανέναν σας, είμαι ΕΓΩ,
εδω εισαι ΠΟΛΥ μεσα
Quote:
αγνοώ αυτό που δε μ'αρέσει, κρατάω αυτό που μ'αρέσει, anything goes και τίποτα δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο - ναζί ο πλεύρης; τι με νοιάζει, αφού είπε κάποια πράγματα που ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ - όμως ο πλεύρης δεν είναι εκεί για να χρησιμοποιήσεις απλά τις απόψεις του που σου κάνουν, και θα συνεχίσει η παρουσία του να 'χει συνέπειες που εσύ επιλέγεις να αγνοείς.
ακριβως γιαυτο ειναι εκει.. κ για αυτο κανει σε μενα..
για να χρησιμοποιηώ απλά τις απόψεις του που μου κάνουν και να απποριψω τα υπολοιπα.. εσυ δηλαδη εχεις βρει καποιον που να συμφωνεις παντα κ σε ολα?? καποια πολιτικη ιδεα που να σε εκφραζει απολυτα?
Quote:
όλα αυτά με την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά έχεις γίνει εξυπνότερος και καλύτερος άνθρωπος και όχι κοιμίσης που του λένε τι να κάνει.
δεν ειναι ψευδαισθηση, ΕΙΣΑΙ καλυτερος κ εξυπνοτερος ανθρωπος αν φιλτραρεις τις πραξεις κ τα λογια των συνανθρωπων σου κ κρατας αυτα που θελεις..
Quote:
ξαναλέω αυτές είναι απλά οι σκέψεις μου για το που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια νοοτροπία ένα άτομο, όχι ψυχανάλυση ή προσωπική κριτική.
μην εχεις τετοιου ειδους προβληματα !!
http://www.youtube.com/watch?v=iTpAmvaqUs8
ωπ αυτα τα λεει ενας φασιστας, δεν κανει να τα ακουμε ! οχι ειναι λαθος γνωση !