Χαχα. Ωραια η επισημη δισκοκριτικη του φορντ.
Printable View
Χαχα. Ωραια η επισημη δισκοκριτικη του φορντ.
Επειδή τα είπατε σχεδόν όλα στον Φόρντ θα πω το τελευταίο...
Αν ο δίσκος ήταν συνεργασία με Kai Hansen τότε ίσως και να ακουγόταν...
:moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza:
ναι. αλλά στη θέση σου θα ήμουν πιο φειδωλός στη χρήση των συμβόλων ανισότητας
edit: τι παράνοια είναι αυτή? οι λέξεις που είναι λινκ εμφανίζονται ακριβώς ίδιες με τις κανονικές?
@ Φορντ
περι Velvet Underground να σε ενημερωσω οτι δεν βγαλαν μονο την ''μπανανα''...επισης οτι σε ολα τα αλμπουμ τους τα ασματα τα εγραφε ο Reed, οχι ο Cale
o Cale βεβαια ηταν αυτος που στραβωσε με την απολυση του Warhol (που τον συμπαθεις εξισου με τον Reed...αραγε γιατι...)
περι Rolling Stone & Hall Of Fame, ελα ρε δικε μου πιστευεις οτι πραγματικα περιμενε αυτους για να βρει την καλλιτεχνικη αναγνωριση?
οταν υπηρχαν οι VU το Rolling Stone ηταν ακομα ενα αντεργκραου περιοδικο
και ποιο Hall Of Fame? την αναγνωριση απο τον καλλιτεχνικο κοσμο την εχει κερδισει και φαινεται καπως ετσι...
http://www.youtube.com/watch?v=2S3U_lHWR9M
πασα στον Bowie λοιπον...εσυ που τον εχεις ακουσει πολυ εκει στην αγγλια αλλα και διαβαζεις πολυ οπως λες...
για πες μας...η βερολινεζικη του τριλογια ποσα οφειλει στον Reed?
και γιατι τον εχει αναφερει ως μεντορα του μαζι με τον Barrett?
τους Waits, Cave, Cohen μηπως να τους ακουσεις λιγο καλυτερα κι αυτην την φορα στο σπιτι σου? γιατι αν σπαταλησεις κατι παραπανω απο ενα μισαωρο ακροασης ισως αντιληφθεις οτι δεν εχουν καμια σχεση με την μουσικη του Reed, και βασικα ουτε μεταξυ τους
το τραβανε το γουισκυ τους βεβαια και οι τεσσερεις αλλα αυτο ειναι αλλο μουχαμπετι...
εγω δε θα σε προτεινω να ακουσεις την δισκογραφια του, ενταξει δεν σε μισω κιολας (λολ)
αλλα εστω χωρις να τα ακουσεις ριξε μια ματια στις τελευταιες του δουλειες, γκουγκλαρε τα:
Lou Reed - 2007 - Hudson River Wind Meditations [Sounds True,2007] FLAC
Zeitkratzer And Lou Reed - 2007 - Metal Machine Music [Asphodel, 2007] FLAC
Lou Reed's Metal Machine Trio - 2008 - The Creation of the Universe [Sister Ray Recordings, 2008] FLAC
Lou Reed_Laurie Anderson_John Zorn - 2008 - The Stone_Issue Three [Tzadik, 2008] FLAC
και πες μου οτι αυτες δειχνουν εναν καλλιτεχνη ο οποιος ειναι απελπισμενος για ανοιγμα στο ευρυ κοινο των μεταλλικα
ε και τελος παντων ας το κανει μωρε το breakthrough, 70 εφτασε, ποτε θα του ξαναδωθει η ευκαιρια να παιξει με τους Βασιλιαδες Της Ποπ (ποιος μαικολ τωρα...)
Υ.Γ. δυσκολο πραμα τα γηρατεια παντως...διαβασα οτι δηλωσε πως αυτην η δουλεια ειναι οτι καλυτερο εχει κανει
τελικα μαλλον εχεις δικιο φορντ, ειναι ηλιθιος
η δικη μου θεωρια παντως - την οποια αποτυπωνω και στο επερχομενο επισημο ριβιου μου - ειναι οτι πισω απ' τους αξιολογους vu βρισκεται ο κεηλ, πισω απ'το τρανσφορμερ βρισκεται ο μπαουι, την αξια του μεταλ μασιν μιουζικ την δημιουργησε ο λεστερ μπανκς και για οτι σοβαρο εχει κανει τα τελευταια 30 χρονια ευθυνεται η λωρι αντερσον.
Ναι ρε Βικ, θα συμφωνούσα απόλυτα με το σκεπτικό σου (τη μπανάνα τη λατρεύω βέβαια), αλλά μου φαίνεται λίγο οξύμωρο όλο αυτό τη στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα με το μέταλ κατεστημένο/τύπο που 30 χρόνια τώρα έχει γατζωθεί από γελοία δισκάκια που αν βγαίναν σήμερα δε θα ασχολούταν κανείς. Δεν το λέω επιθετικά, απλά μου κανει εντύπωση, αυτό.
O Reed έγραφε αλλά το αβανγκάρντ, drone, περίεργο, πρωτοποριακό κλπ πράγμα που είναι η μπανάνα οφείλεται στην ενορχήστρωση και το παίξιμο του Cale λέω εγώ.
Αυτό που λες για το ουϊσκάκι για τους 4 είναι ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου για την ίδια πρόταση. Προφανώς και δεν παίζουν την ίδια μουσική, δεν είμαι και τόσο κουφός και άνιωθος, δεν παύουν όμως να ακούγονται και να συζητώνται από τους ίδιους ανθρώπους, πάνω κάτω.
Αυτά που λέει ο Καλκις περί Transformer και Metal Machine Music είναι αυτά που συμφωνούν και οι φίλοι μου (μείον τα τελευταιά 30 χρόνια για τα οποία δεν συγκράτησα κάτι).
Τέλος, δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή να αποδείξω ότι έχω ακούσει Bowie κλπ. Ούτε αν τους κατέχω, ότι είπα, το εννοώ όπως ακριβώς το έγραψα, που δεν το λες ικανά διαπιστευτήρια μουσικού δημοσιογράφου και λυπάμαι που δεν με νοιάζει κιόλας, παραμένω ευτυχισμένος μεταλάς-γίδι. Για τον Ριντ και το πόσο Αρτέμης είναι, ήμουν πολύ σαφής την τελευταία φορά, νομίζω και εσείς.
Δεν νομίζω ότι ψάχνει το breakthrough στον καλλιτεχνικό κόσμο (βρε τον "καλλιτεχνικό" κόσμο). Αν έκανε κάτι τέτοιο δεν θα διάλεγε τους Metallica. Στον κόσμο γενικά ψάχνει και δεν θα χρησιμοποιούσα την λέξη "breakthrough". "Ντόρος" και "δεν με χαλάει το κτηνώδες popularity" είναι πιο ταιριαστά νομίζω.
Τέλος, η κριτική στον δίσκο που έκανα, η πρώτη, είναι ακριβέστατη. Προβοκάρω και θάβω κατά βούληση και προτίμηση την αντιπάθειά μου αλλά το γεγονός παραμένει ότι ο δίσκος είναι πατάτα για τους λόγους ακριβώς που περιέγραψα. ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ (το ποιο;) ΚΑΘΗΚΟΝ.
Όσο για τις δηλώσεις, έχει παράδοση, δηλαδή εσύ βρίσκεις δήλωση έξυπνου ανθρώπου την ατάκα για τον Frank Zappa. (Του οποίου την δισκογραφία σίγουρα δεν ξέρω ολόκληρη. Ούτε το 1/10). Βέβαια, όταν κάνεις παρέα με Lars Ulrich, πάει πακέτο η παπαρολογία.
Και λολάρει και ο Φίξξξερ, οπότε έκανα και αυτό το καθήκον μου.
Κάτσε να διαβάσεις και αυτό, έπος, έπος:
http://www.gq.com/entertainment/musi...gq-music-issue
Εγώ πείστηκα πως λέω μαλακίες πάντως τόσην ώρα, μιλάμε για Τεράστιο Δίσκο.
ωραια εξελισεται το μουχαμπετι και μ'αρεσει...
καλκι τζαμπα η καυτη μας κουβεντα στην ταρατσα και το κοκκινισμα της καραφλας μου με φαινεται...εσυ ειναι λες και τον μισεις περισσοτερο κι απο τον φορντ τον Reed...
λοιπον ενα ενα...
πισω απο το Transformer λοιπον με τα Vicious, Perfect Day, Walk On The Wild Side, Satellite Of Love και Hangin' 'Round κρυβεται η παραγωγη του Bowie ε?
και γιατι οχι του Ronson ο οποιος στην τελικη εκανε και τα string arrangements? εξαλλου τα σκιλλς του Bowie στην κονσολα τα ειδαμε και στο φιασκο του Raw Power
εξηγησε μου πως γινεται να παρακαμπτεις ενα Mistrial ενα Magic & Loss ενα Songs For Drella ενα Νew York στα τελευταια 30 χρονια και να μενεις στα:backing φωνητικα σε ενα ασμα ενως μετριου Set The Twilight Reeling, το βιολι σε τρια ασματα του Ecstasy, στα φωνητικα ενος ασματος στο μετριοτατο The Raven (ως και ο Steve Buscemi kai h Amanda Plummer καναν,,,σιγα)
αυτο περι λεστερ μπανγκς ειναι ανευ σχολιασμου
εαν θεωρεις κι εσυ κι ο φορντ τοσο σημαντικη την ενορχηστρωση στην ''μπανανα'', τοσο τουλαχιστον που να υπερβαινει και την αξια των συνθεσεων, τοτε γιατι δεν ακουτε το acetate? κυκλοφορει λεφτερα εκει εξω
και κατι για την μετα-''μπανανα'' εποχη...εαν θεωρειτε (βασικα εσυ ειδικα καλκι) οτι ασματα οπως τα: White Light/White Heat, Here She Comes Now, Sister Ray, Candy Says, What Goes On, Pale Blue Eyes, Who Loves The Sun, Sweet Jane, Rock'n'Roll, Oh Sweet Nuthin...δεν ειναι Αξια ε τοτε οκ ρε μαγκες
εγω το πρασουλογιδο δεν ξερω αλλα εσεις το κατεχετε καλυτερα....ρησπεκτ και δεος πλεον
φορντ το Metal Machine Music ειναι η καταλληξη μιας ιστοριας που ξεκινησε απο το Berlin ακομα, κι εχει να κανει με την ψυχανωμαλια που τον εδερνε τοτε λογο χωσιματος_οσο_δεν_παει_αλλο στις αμφεταμινες
http://www.youtube.com/watch?v=Nv7dvcjR0eI
(αμφεταμινακιας ηταν κι ας εχει μεινει ως ηρωινομανης ο Reed) το αποκορυφωμα της παρανοιας του το πιασε στο Sally Can't Dance, τοτε που επι σκηνης σουταριζε πρεζα
http://www.youtube.com/watch?v=CdQ6-DsStSM&feature=related
και γενικα ειχε γραψει και κανει ανωκατω οτι ειχε να κανει με το σταριλικι και την υπερβολη
η καταληξη σε ολα αυτα ηταν το Metal Machine Music...στην ουσια ενα μεγαλο σαλτα_γαμηθειτε
περι δηλωσεων κατα του Ζαππα...
και φορντ? τι εγινε?
για το ποιος ηταν ο χαρακτηρας του Ζαππα και τι δηλωσεις εχει κανει ο ιδιος οχι για εναν αλλα σχεδον για το συνολο της 60ς σκηνης ρωτησες να μαθεις?
μεγας καλλιτεχνης ναι, αυτο δεν αλλαζει, αλλα και ολιγον τι ενοχλητικα εκκεντρικος οπως κι ο brother in crime Captain Beefheart
και οκ σε πειραξαν οι οποιες δηλωσεις του...το λογιδριο του Bowie κι ο ναζιστικος χαιρετισμος του στην γερμανια δεν σε πειραξαν?
Υ.Γ. ακουστε (φορντ & καλκι) το Magic & Loss...σας εκλιπαρω
Μετα απο αυτο, η αποψη σου, οσο εκφραστικα και εντονα να τη γραψεις, σταματαει να αποκταει οποιαδηποτε βαρυτητα και σοβαροτητα, για μενα τουλαχιστον. Κριμα γιατι περιμενοντας να ακουσεις ενα ακομα Disposable Heroes αντι για το Mistress Dread ή ενα Call Of Ktulu αντι για το Junior Dad, χανεις καποια πραγματικα καλα τραγουδια. Δε σε ενδιαφερει, οκ. Ουτε μενα φυσικα, δεν τον θεωρω κανα σημαντικο δισκο, μου φαινεται περιεργο που ασχολειται ολος ο κοσμος, αν και δε θα πρεπε.
Ρε Φίξα, ειλικρινά, πιστεύεις ότι περιμένω εδώ και 20 χρόνια να ακούσω ένα disposable heroes; Δηλαδή εσύ αυτό έχεις καταλάβει; Όταν κάποιος δηλώνει ότι αγαπάει τα κλασσικά και όχι τα επόμενα σημαίνει αυτομάτως ότι όταν ασχολείται περιμένει ένα comeback; Σοβαρά τώρα απάντησε. Ασχέτως λούλου και του τζέρτζελου εδώ.
Για τα εγχορδομακρυνάρια εκφράστηκα θετικά.
Ωραίο το λάιβ που σουτάρει πρέζα.
Για τισ δηλώσεις Zappa, τις βρίσκω άκρως διασκεδαστικές και έξυπνες. Δεν έχω υπόψιν κάποια ξώφθαλμη σκατόψυχη και θα με ενδιέφερε αν έχεις κάτι.