νομίζω εγώ γκρίνιαζα για τους σκρουντράιβερ :|
Printable View
νομίζω εγώ γκρίνιαζα για τους σκρουντράιβερ :|
Τους σκρουντάιβερ τους έκραξα επειδή έχουνε μαλακισμένους στίχους και από τον πρώτο δίσκο που δεν είναι φασιστικός. Αν νομίζεις ότι έκραζα εσένα, τότε έχεις πρόβλημα στο να δέχεσαι κριτική σε κάτι που ποστάρεις. Το βικέρνες και τους μπλακμεταλλάδες εν γένει τους έχω κράξει άπειρες φορές σε αυτό το φόρουμ. Τι ακριβώς παριστάνεις, διάβασες δύο λεπτά το θρεντ και νομίζεις ότι υπερασπίζομαι τον βικέρνες? Άσε τις μαγκιές και τα πάρτα ρχίδια μου επειδή εγώ τα παίρνω προσωπικά και δε τα γουστάρω καθόλου. Οκέι?
Το ποστ του tsimpouklano με καλύπτει.
Από κει και πέρα εγώ δε παρουσίασα τίποτα περίπου εξωφρενικό το να συλληφθεί ένα φιλήσυχο γατάκι, εκεί που κολλάω όπως και πολλοί άλλοι είναι πως με το έτσι θέλω τα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως και συνεργάτη του Breivik τον οποίο έχει αποκυρήξει από την αρχή, και στα αρχίδια μου πως. Όπως επίσης και το γελοίο του πράγματος να βγάζουν την ιστορία με τον Euronymous για να τονίσουν το πόσο κακός και επικίνδυνος είναι ο Βίκερνες. Άσε που μακελειό με 4 τουφέκια για να σκοτώνεις λαγούς, που αγοράστηκαν μάλιστα νόμιμα, λίγο δύσκολο μου ακούγεται. Γενικά η σύλληψη, αν είναι όντως αυτοί οι λόγοι και οι υποψίες, είναι τραγική.
http://berkshirereview.net/wp-conten...Caravaggio.jpg
Δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα από ζωγραφική αλλά ένιωσα δέος όταν είδα από κοντά αυτόν τον πίνακα. Όταν έμαθα πως ο Caravaggio ήταν φονιάς, φυγάς και έκρυθμος χαρακτήρας που αποφάσισε μια μέρα να κόψει τα αρχίδια ενός τύπου (Not nice bro!) δεν μπορώ να πω πως απέρριψα το έργο του λόγω αυτών των χαρακτηριστικών. Η αναλογία Varg & Caravaggio μάλλον είναι άτοπη αφού μιλάμε για άλλα μέσα έκφρασης, άλλες εποχές και πιθανότατα διαφορετικό πνευματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο (αν μπορεί να συγκριθεί) αλλά η αποστασιοποίηση φαίνεται δυστυχώς να βοηθά για να εκτιμήσουμε αυτά που κρύβουν μέσα τους ακόμα και οι χειρότεροι του είδους μας. Και λέω δυστυχώς διότι είναι αδύνατο να αποστασιοποιηθείς όταν οι εγκληματικές πράξεις συμβαίνουν τώρα, όπως ήταν αδύνατο να αφήνουν τον Caravaggio να σφάζει και μετά να κινείται ανενόχλητος (για την ιστορία τον κυνηγούσαν από μέρος σε μέρος και η υπόθεση του θανάτου του είναι ακόμη ανοικτή).
Spoiler
phthoggon, πλάκα έχει που προσπαθείς να συζητήσεις :P
15 χρόνια έκατσε, 3 παραπάνω από όσο έπρεπε. Και είναι μια ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική ιστορία.
Φθόγκε, συγγνώμη για το όντως χαζό υφάκι μου περί Νάερ Μάταρον, έκατσα και το διάβασα και το άκουσα και όλα, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάλι στα ίδια θα καταλήξω. Το κομμάτι μέτριο καταρχάς (μόνο το Discipline Manifesto μάλλον μ'άρεσε), τους στίχους τους διάβασα και δεν είναι άσχημοι (εξακολουθώ να γελάω με την εργατική τάξη). Είναι τεράστιο κόνσεπτ αυτό των ευαίσθητων στιγμών των φασιστών, και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε σε τίποτα αν στρώσουμε αυτή την κουβέντα. Αρκετά ανώτεροι φασίστες από τους Νάερ Μάταρον έχουνε δώσει δείγματα άλλωστε. Το θέμα είναι, ότι στο τώρα δε μπορώ να χρησιμοποιήσω μία καλή καλλιτεχνική στιγμή του Καιάδα, που μπορεί να μ'αρέσει και να τη βάζω και δυνατά στα ηχεία μου, ως ελαφρυντικό για οτιδήποτε. Και αυτό λέω τόσην ώρα: Γουστάρετε Burzum όσο θέλετε. Απλά μη λέτε μαλακίες ότι ο τύπος είναι χαζός :pink:, ότι τρώει λάσπη, ότι δεν είναι επικίνδυνος (ενώ κινήθηκε ολόκληρη αστυνομία για να τον μαζέψει) και οτιδήποτε.
Ίσως το παίρνω πολύ προσωπικά, δεν ξέρω. Ο φασισμός χτυπάει τις πόρτες μας και μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους νεοναζιστές με όρους χέβυ μέταλ φανμποϊσμού.
Edit: Art In Haste, συγγνώμη ρε αδερφέ, ξέρεις περισσότερα από τον εισαγγελέα που έστειλε την αστυνομία στην πόρτα του επειδή διάβαζες το Metal Invader στα 90s; Δεν το δέχομαι.
Το στυλάκι της άποψης χωρίς να γνωρίζεις την ιστορία είναι λίγο εκνευριστικό ξέρεις. Το ότι σκότωσε κάποιον 20 χρόνια πριν, για λόγους που ποτέ δε θα μάθουμε ακριβώς, και σε αυτοάμυνα όπως δηλώνει ο ίδιος, και ο εισαγγελέας βρήκε να του χρεώσει και όλες τις εκκλησίες που είχαν καεί στην Νορβηγία τότε - αλλά ναι εγώ δε μπορώ να ξέρω περισσότερα επειδή ΔΕΝ διάβαζα Metal Invader - τον κάνει άκρως επικίνδυνο τώρα για τους ίδιους λόγους που όμως δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση. Και για αυτόν τον λόγο κινήθηκε ΟΛΟΚΛΗΡΗ αστυνομία για να τον μαζέψει. Ενώ αυτούς που δεν είναι επικίνδυνοι τους μαζεύει η μισή αστυνομία ή άλλοι εκτός αστυνομίας.
WHAT THE FUCK??????????????????
Όχι σοβαρά....
WHAT THE FUCK?!?!?!?!?!?!?!?!
Δεν τα έχω με τους παιδεραστές αλλά με τους βιαστές παιδιών;;;;; Ο Βαργκ είναι θύμα του metal invader;;;;
WHAT THE FUCK??????????
welcome to ER
lefteria ston varg Ⓐ
σταμ: όλα καλά, το ειρωνικό ποστ με τα greeklish δε το κατάλαβα ακόμα τι το θελες. Συμφωνώ με αυτό, καλή/συμπαθητική μουσική κάνει ο καιάδας, μακάρι να μην ήταν φασίστας. Δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό αυτό, στο βικέρνες υπάρχει πιο πολύ αυτό το πράγμα ναι. Η αλήθεια είναι επίσης ότι σε αυτούς που το βλέπουν φανμποϊστικα υπάρχει και ένα ψιλο-απολιτίκ υπόβαθρο (στατιστική παρατήρηση αυτό, μην αρπάζεστε).
The Donnn: Λίγα ποστ πιο κάτω να διάβαζες, θα καταλάβαινες τι εννοούσα, που δε το πα πολύ σωστά. Μη το κάνεις αυτό, κρίμα είναι.
Αρκετά από εμένα, όταν βλέπω 5/7 πινκ σε ένα ποστ που με βρίζει κάποιος, συγνώμη αλλά καιρός να αραιώνουμε.
Στο λιώμα θρεντ έπρεπε να γράψω...μαι μπαντ...
Ποια ιστορία δε γνωρίζω; Τα περί Νορβηγίας και μπλακ μέταλς; Όλοι οι μεταλλάδες τα ξέρουν αυτά.
Τι εννοείς για λόγους που δεν ξέρουμε ακριβώς; Τώρα μόλις είπες ότι υποτίθεται ότι ξέρεις την ιστορία.
Πού ξέρεις εσύ αν οι τότε λόγοι δεν έχουνε καμία σχέση με το τώρα; Γιατί γινόμαστε όλοι δικαστές; Γιατί νομίζεις ότι ξέρεις καλά έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον έναν διαταραγμένο Νορβηγό στην άλλη άκρη του κόσμου; Γιατί βγάζεις δικαστικό πόρισμα για μία υπόθεση; Και, το χειρότερο κατά τη γνώμη μου, γιατί χρησιμοποιείς το εξ'ορισμού αναρχοαριστερό επιχείρημα "η αστυνομία είναι μουνιά-διεφθαρμένη-πιάνει τους λάθος-κλπ", για να υπερασπιστείς ένα κοπρόσκυλο σαν τον Βικέρνες, λες και μιλάς για τον Σακκά;
Θα σου πω εγώ γιατί: γιατί δεν πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος που γράφει μουσική που σ'αρέσει ενδέχεται και να είναι ένας επικίνδυνος μαλάκας. Γιατί έχεις δεθεί συναισθηματικά, με λίγα λόγια. Δε λέω, μπορεί το δικαστήριο να τον αθωώσει και να τον αφήσει ήσυχο. Αυτό όμως δε δικαιώνει το σκεπτικό σου - ο άνθρωπος είναι μαλάκας, έμπλεξε με τα πίτουρα και κανείς δεν είναι υπεράνω των κοτών για να μη χρειάζεται να μπλέξει.
Δε νομίζω να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική ιστορία, όταν ο ίδιος σε συνεντεύξεις του ανήγαγε τη δολοφονία σε πολιτική πράξη (όταν δεν έλεγε ότι ήταν αυτοάμυνα, λολ) επειδή ο τύπος των Mayhem ήταν "κομμουνιστής, μπάσταρδος Νορβηγός". Eπίσης αν θυμάμαι καλά κάπου το 2004 ο Βίκερνες είχε επιχειρήσει να αποδράσει με εξοπλισμό ΟΥΚ που του είχαν προμηθεύσει οι φίλοι του οι νεοναζί. Τέσπα, πάω για μπάνιο να αυξήσω τη μελανίνη στον οργανισμό μου \m/
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Όλοι οι μεταλλάδες τα ξέρουν αυτά, εσύ δεν ξέρω αν είσαι. Ούτε είπα πως ξέρω την ιστορια, απλά ισχυρίστηκα πως εσύ δεν την ξες, έχεις πει ήδη 1-2 πράγματα που δείχνουν πως δεν. Ιστορία που φυσικά ΠΟΤΕ δε θα μάθουμε τι συναίβει ακριβώς αφού ο ένας σαπίζει και ο άλλος έχει πει την εκδοχή του όπως και πολλά άλλα. Η λογική λέει πως τα λεφτά, η γκόμενα, οι φόβοι του Euronymous, δεν έχουν καμμία σχέση με Breivik, μακελειά κτλ Τεσπά.
Στο θέμα μας, δεν χρησιμοποιώ κανένα εξ'ορισμού αναρχοαριστερό επιχείρημα "η αστυνομία είναι μουνιά-διεφθαρμένη-πιάνει τους λάθος-κλπ" για να υπερασπιστώ τον Vikernes, ούτε έχω πει πως ο Vikernes είναι αθώος κτλ κτλ κτλ Εσύ μάλλον τα φαντάζεσαι αυτά, κυνήγι μαγισσών κι έτσι. Την αστυνομία εσύ την ανέφερες και γω σχολίασα το ολόκληρη που χρησιμοποιήσες,
Από την αρχή της κουβέντας αυτό που λέω και κατακρίνω είναι τα ΜΜΕ και πως παρουσίαζουν το θέμα, Breivik, Euronymous, μακελειό με 4 τουφέκια που αγοράστηκαν νόμιμα κτλ κτλ και είπα πως αν η σύλληψη έγινε όντως επειδή τον παρακολουθούσαν γιατί έλαβε το μανιφέστο του Breivik, όπως πολλοί άλλοι, και τον συνέλαβαν επειδή αγόρασε η γυναίκα του τα όπλα τότε ναι είναι η τραγική και τον βλέπω να βγαίνει όταν συμπληρωθούν οι 96 ώρες της κράτησης. Αυτό, κουράστηκα. Αν εσύ θεωρείς πως για αυτούς τους λόγους πρέπει να ξαναμπεί μέσα, και να ξαναχρεωθεί τον φόνο του Euronymous τότε πάω πάσο. Αλλά μάλλον έτσι είναι, οι μούτζες συμφωνούν μαζί σου, έχω άδικο.
Όπως πολύ σωστά είπε ο wom πλάκα έχει που προσπαθώ να συζητήσω.
Τις ατάκες "έχει πλάκα που προσπαθώ να συζητήσω" να τις απευθύνεις αλλού. Αν δε μπορείς να αντέξεις μία πολιτικοποιημένη κουβέντα, δηλαδή το να σου βάζει κάποιος ένα γεγονός σε μία πολιτική βάση κι εσύ να απαντάς άλλα ντ'άλλων με "δεν ξέρεις τα κους κους κλπ", τουλάχιστον προσπάθησε να μη βγάζεις τους υπόλοιπους μαλάκες. Τα επιχειρήματά μου τα ανέλυσα 2 και 3 φορές, δεν τα ξαναγράφω. Για τελευταία φορά: εγώ προσωπικά πιστεύω για τον Βικέρνες ότι πρέπει να του βρει τα σωθικά ο καρκίνος. Αλλά αυτό είναι η άποψή μου. Υπεράνω της δικαιοσύνης πάντως και όλων των γαμημένων τυπικών διαδικασιών της δεν είναι.
Βασικά σε βγάζουμε μαλάκα διότι στηρίζεις τους μπάτσους οι οποίοι έπιασαν έναν τύπο (προληπτικά) με κύριο στοιχείο ότι γράφει στο blog του (ας είναι παπαριές, σχέση με ένοπλη δράση δεν έχουν).
και επειδή η γυναίκα του αφού πήρε άδεια αγόρασε δίκανο και το δήλωσε.
Θα έλεγα ότι οι προληπτικές συλλήψεις των μπάτσων δεν είναι καλό πράγμα.
ναζί που απειλούν ότι θα σκοτώσουν (έντιτ: ή να βαρέσουν, ή να διώξουν) κόσμο ναι. Υπάρχουν ναζί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι ναζί, που υποστηρίζουν ότι δεν είναι ρατσιστές, που λένε όλοι μαζί ωραία και καλά, απλά ρε παιδιά ο καθένας στη χώρα του. Ακόμα και πιο λάιτ περιπτώσεις από ΧΑ, που θα ευχόμουν και γω βέβαια να είναι εκτός νόμου. Που μπαίνει το όριο? Στο να πάει ο ναζί να πάρει άδεια όπλου? (δεν ειρωνεύομαι, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αντικειμενικό όριο, αν και μάλλον μαλακία)
Επίσης, πιο διαφορετικά: Ικόνοκλαστ, ποιοι άλλοι εκτός από ναζί θα συλλαμβάνονταν προληπτικά στο ιδεατό πολιτικό σου σύστημα?
Είπα ότι δε θα ξαναγράψω σε αυτό το θρεντ, αλλά χαλάλι οι μούτζες άμα είναι να βγει τίποτα.
Σωστή η προληπτική σύλληψη Vikernes. Ενός οικογενειάρχη μη ακτιβιστή ακροδεξιού που καταδίκαζε τον Μπρέιβικ. Keep Calm and arrest Varg. Ξανά. Επειδή είναι ακροδεξιός. Επειδή σκότωσε τον Euronymous. Επειδή έχει τετρακάναλο.
Σε πέντε μέρες θα είναι πανηγυρικά έξω, θα γράφει στο burzum.org μακροσκελή κείμενα περί της νόμιμης κατοχής όπλων, περί άδικης φυλάκισης του, και οποιαδήποτε άλλη ανθρωπολογική μπουρδολογία του κατέβει.
Και η ακροδεξιά δεν θα ενδυναμωθεί έτσι. Δεν θα εμφανίσει το αντισυστημικό προσωπείο στην χώρα της κόρης του Λεπέν και στην Ευρώπη που εκφασίζεται ταχέως.
Ο Βίκερνες δεν θα γίνει περισσότερο σύμβολο από όσο είναι, η προληπτική σύλληψη ενός τύπου με (άσχετο) ποινικό παρελθόν και ηλίθιες ιδέες θα κάνει σίγουρα τον κόσμο να πει "α, ένας συντηρητικός οικογενειάρχης στη Γαλλία συνελήφθη χωρίς να κάνει τίποτα, έτσι, καλό είναι αυτό, να αραιώνουμε σιγά σιγά οι οικογενειάρχες με τον υγιή πατριωτισμό μας κάτω από το χαλί, με τα όπλα μας στο συρτάρι, με το μοσχάρι μας μέτρια ψημένο".
Σωστή η σύλληψη Βίκερνες, γεμάτη νόημα. Το μόνο κακό τώρα που τον συνέλαβαν είναι που δεν μπορούν να τον ξανασυλλάβουν
Έλα erιτη, το σκέφτηκες
Spoiler
παρεπιπτόντως, αυτή η κοπέλα είναι αυτιστική ε (λάιτ μάλλον βέβαια φάση ασπεργκερ για να μπορεί να γράφει κατεβατά για τους νεάτερνταλ), το γράφει χωρίς πρόβλημα και φυσικά όλοι οι οπαδοί του βικ είναι σε φάση "α είσαι αυτιστική?? τι ωραία, πόσο σπέσιαλ!!" στα μπλογκ τους. Δείγμα της εναλλακτικής πραγματικότητας στα κεφάλια των ακροδεξιών.
Δεν έχει κάποια σημασία να μιλάμε για ιδεατά πολιτικά συστήματα, οι αποφυγές είναι εύκολες και ειδικά αυτή που λέει "δεν συλλαμβάνεται κανείς". Όχι ότι θα έλεγα κάτι τέτοιο, αλλά θα μπορούσα να σου πω κάτι που θα σου άρεσε να ακούσεις και θα συμφωνούσες (και θα συμφωνούσα).
Είναι πιο ουσιαστικό να μιλάμε για το τώρα, και σε αυτό επειδή ζούμε στον καπιταλισμό και οι μπάτσοι και οι δικαστές, όπως και το νομοθετικό σύστημα εν γένει είναι πιο κοντά στους ναζί παρά σε αντιπαραθετικές πολιτικές τους ιδεολογίες, τα ζάρια πέφτουν συνέχεια εδώ ή εκεί. Και είναι ένα ζήτημα να πέφτουν εκεί και όχι εδώ.
Παρακολουθώ αυτή την κουβέντα όπως και άλλες στο ίδιο θρεντ και στο δικό μου μυαλό είναι πολύ συγκεκριμένα δύο πράγματα. Το ένα ότι εκ των πραγμάτων ο βικέρνες είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για ένα μουσικό ρεύμα καθώς επίσης και το ότι ο ίδιος μπορεί να είναι φορέας εθνικοσοσιαλιστικών αντιλήψεων χωρίς να περιμένουμε απαραίτητα ότι θα αρπάξει 4 κυνηγετικές καραμπίνες και θα εκτελέσει όποιον μουσουλμάνο βρει μπροστά του. Υποκειμενικά λοιπόν, κάποιοι δικαιολογούνται να μην τον κρίνουν όπως οποιονδήποτε ναζί μαχαιροβγάλτη της γειτονιάς - αντικειμενικά λοιπόν επίσης, όλοι θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε ότι είτε στη γαλλία, είτε στη γερμανία, είτε στη νορβηγία, είτε σε οποιαδήποτε χώρα της ευρώπης και να γινόταν η σύλληψη, υπήρχαν και υπάρχουν 100 άλλοι οργανωμένοι ναζιστές, πολύ πιο επικίνδυνοι απο τον ίδιο με τους οποίους θα έπρεπε να ασχολούνται οι μπάτσοι.
Το άλλο είναι ότι σε χώρες που είτε δεν έχουν τις εμφυλιακές ιδιοτυπίες που έχει η ελλάδα, είτε δεν βρίσκονται στον απόπατο της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η ελλάδα, «οι νόμοι λειτουργούν» ή τελοσπάντων ένας «ακροδεξιός τρομοκράτης» είναι το ίδιο με έναν «ισλαμιστή τρομοκράτη» ή με όποιον άλλο διασαλευτή της τάξης εντοπίζεται. Κανείς δε θέλει (ούτε οι δεξιοί) έναν μπρειβικ να βγαίνει και να σκοτώνει παγανιά, οπότε είναι λογικό προβεβλημένα άτομα σαν τον βικέρνες να βρίσκονται στο στόχαστρο.
Αν με ρωτάτε, στον καπιταλισμό ή οπουδήποτε αλλού, προτιμώ να γίνονται προληπτικές συλλήψεις των βικέρνες αυτού του κόσμου για 5 μέρες χωρίς κανένα στοιχείο παρά να σαπίζουν στη φυλακή οι ΚώσταΣακκάδες για διόμισι χρόνια και να πρέπει να κάνουν απεργία πείνας ενάμιση μήνα χωρίς κανένα στοιχείο. Προτιμώ επίσης οι βικέρνες αυτού του κόσμου να γράφουν ένα λύσε τα ροχ και να γίνονται γραφικές φιγούρες της μεταλ σκηνής παρά να γράφουν ένα "μίλα ελληνικά ή ψόφα" και να βρίσκονται στη βουλή, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Ή μήπως όχι; Αποφασίστε.
Γενικά ό,τι λέει ο καρχαρτ, με την απαραίτητη σημείωση - καλά δε θα κλάψουμε κιόλας.
http://www.toxrima.gr/wp-content/upl...los-xounta.jpg
You' ve got a point there.
Αυτή η ιστορία του "μην στοχοποιείτε τους φασίστες γιατί δυναμώνουν" είναι μία reverse psychology μαλακία, να τελειώσει.
Αυτό είναι επικίνδυνο επιχείρημα και κάποιου είδους από αυτά τα ντιμπέιτ κόλπα που γράφουν στα αρθράκια. Πρόσφατως το λέγαμε στο πόλιτικς, ο Ντόκινς το είχε πει ως "δε ντρέπεσαι μωρή φεμινίστρια να διαμαρτύρεσαι που στη πέφτουν στο ασανσέρ, ενώ κόβουν τις κλειτορίδες στις γυναίκες σε άλλες χώρες". Λοιπόν, δεν γίνεται ασήμαντο ένα μικρότερο κακό επειδή παρουσιάζεις ένα πολύ πολύ μεγαλύτερο κακό δίπλα του.
Ωραία, και γω το προτιμώ αυτό, αλλά η ιδέα ενός μπατσο-κράτους που συλλαμβάνει οποιοδήποτε μισο-τρελό (fringe lunatic που λένε και οι αμερικάνοι) χωρίς στοιχεία για 5 μέρες μου ανακατεύει το στομάχι. Δε φαίνεται να καταλαβαίνεις ότι εδώ και τώρα, η μοίρα του σακκά, του βικέρνες και οποιοδήποτε άλλου με επαναστατικά φρονήματα οποιοδήποτε πολιτικού είδους, είναι εντελώς συνδεδεμένη μεταξύ τους. Αύριο θα είναι ένας αριστερός με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες μέσα και φωνάζουμε και θα κατεβούμε στους δρόμους. Στο κάτω κάτω, και γιατί σε ρώτησα ουσιαστικά για το ιδεατό σου, ακόμα και σε ένα μετα-επαναστατικό κράτος (δομή, έστω) αν αυτή είναι η έννοια του σωστού για σένα, έτσι θα συνεχίσεις να το κάνεις. Όχι για μόνο αυτούς που είναι πολύ πιο δεξιά από σένα, αλλά και για αυτούς που είναι πολύ πιο αριστερά, και σε θεωρούν φασίστα. Τουφέκια θα έχουνε και αυτοί, τουφέκια είχε και ο βικέρνες. Δε χρειάζεται να δώσω ιστορικά παραδείγματα που έχουν συμβεί όλα αυτά, έτσι?
Πίσω στο τώρα, μία ηλίθια σύλληψη φασίστα (σταμ) μπορεί να είναι εκτός από ηθικό (που συζητιέται) και στρατηγικό λάθος. Ιδιαίτερα όταν το ηλίθιο προσεγγίζει το άδικο και εσύ φαίνεται να καταστρατηγείς τις αρχές που βγάζεις προς στα έξω ότι σε διαφοροποιούν. Με το Βικέρνες δε πολυπάρχει τέτοιο θέμα επειδή ως fringe lunatic δε θα βγει η Λεπέν να τον υποστηρίξει. Εδώ όμως έχουμε θέμα, και αντίστοιχως με λάθος κινήσεις που ηρωοποιούν και πορώνουν.. χάνονται και "πόλεμοι" για τέτοια πράγματα. Τη βλακεία τους πρέπει να αναδείξεις.
Έτσι μεστά που τα λες, θα αναθεωρήσω και εύκολα ακολουθώ την σκέψη σου:
Επειδή varg είναι, τι παιδιά άραγε να έχει βγάλει?
Και γιατί αγόρασε τέσσερα όπλα, τα πειστήρια μας δείχνουν ότι έχει μόνο δύο χέρια!
Νομίζω ότι εάν είσουν στα πράγματα θα σου άρεσε να συλλάβεις τις κόρες του και προληπτικά να τους χώσεις το γκλομπ μέχρι να μας πουν την ιστορία.
Ή εναλλακτικά ας ομολογήσουν οτιδήποτε, δεν μας νοιάζει.
Ρε συ pthoggon παρακολουθω τη συζητηση με καποιο σχετικο ενδιαφερον αλλα δεν παιρνω πολυ μερος γιατι πρωτον δε με πολυενδιαφερει ο Βικερνες (αν ψοφαγε αυριο ο κοσμος θα ηταν ενα καλυτερο μερος), και δευτερον γιατι δε νομιζω οτι μπορω να συμμετασχω σε μια συζητηση στην οποια παρουσιαζονται "ελαφρυντικα", επιχειρηματα υπερ του, επιχειρηματα κατα των απαραδεκτων αρχων που τον συνελαβαν ενω δεν ηταν επικινδυνος, και αλλα τετοια εξωφρενικα τη στιγμη που μιλαμε για ενα ΝΕΟΝΑΖΙ. Τα κατανοω ολα οσα λετε, αλλα ευτυχως ή δυστυχως συμφωνω σχεδον καθολικα με σταμ και εν μερει με ικονοκλαστ.
Το θεμα ειναι, διαβαζοντας το αποπανω ποστ νιωθω πως εχεις εναν καποιο θαυμασμο για τον Βικερνες, περαν του οτι τον θεωρεις επαναστατη. Σε λιγο πραγματικα νιωθω πως θα μας γραψεις οτι ειναι ενα συμβολο το οποιο εχει επιδρασει θετικα στην σαπια κοινωνια μας. Και μιλαμε για εναν δολοφονο, εναν φασιστα, εναν ρατσιστη, ο οποιος κανει προπαγανδα για ολα αυτα οσα πιστευει, ειναι κατοχος καποιων οπλων τελος παντων, και σιγουρα δε θα τον ηθελα στην παρεα μου στην οποια υπαρχουν καποιοι που ειναι λιγο λιγοτερο λευκοι. Care to elaborate? Δε με ενδιαφερει τοσο αυτο για το οποιο μιλατε τωρα, δηλαδη το ποσο ηθικα σωστο ειναι να συλλαμαβανεται προληπτικα ο καθε Βικερνες (ημαρτον), αλλα η αποψη σου για αυτο το ατομο. Χωρις ασαφειες. Φυσικα το ιδιο θα μπορουσα να ρωτησω και τον τσιμπουκλανο, αλλα τα λεγομενα του στα τελευταια του ποστς δειχνουν πως θεωρει πιο συμπαθη και αδικημενο (ισως και επανασταστη) τον Βικερνες απο οποιονδηποτε μπατσο που εχει αυτοκτονησει (!)
Ελεύθερος αφέθηκε νορβηγός ακροδεξιός που είχε συλληφθεί στη Γαλλία
Παρίσι
Ο νορβηγός Κρίστιαν Βικέρνες, που είχε συλληφθεί στη Γαλλία ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης, αφέθηκε ελεύερος καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εναντίον του και εξαντλήθηκε η νόμιμη διάρκεια προσωρινής κράτησης.
Ο Κρίστιαν Βικέρνες, ή αλλιώς «Βαρζ», είχε συλληφθεί την Τρίτη στο σπίτι του στην περιοχή Κόρεζ.
Ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόταν αρχικά ότι ο άνδρας «θεωρείτο ικανός να διεξάγει μιας μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση», ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε αργότερα ότι «δεν γνώριζαν ούτε τον στόχο ούτε την τοποθεσία».
Η γυναίκα του Βικέρνες, η οποία συνελήφθη και αυτή αλλά αφέθηκε την Τετάρτη ελεύθερη, είχε πρόσφατα προβεί στην αγορά τεσσάρων όπλων, λόγος εν μέρει για τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι.
Προκειμένου να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους ότι 40χρονος αποτελεί κίνδυνο για το κράτος και τους πολίτες, οι αστυνομικές αρχές επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Βικέρνες ήταν μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι έλαβαν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μανιφέστο του Νορβηγού τρομοκράτη Άντερς Μπρέιβικ.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231258167
Ο Κρίστιαν Βικέρνες, ή αλλιώς «Βαρζ» να το και το γαλλικό.
Το θέμα είναι ότι συνέλαβαν έναν βλαμμένο με την κατηγορία ότι σχεδιάζε τρομοκρατική επίθεση κάτι το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά.
Έγιναν ρόμπα και τώρα θα μπορεί ο Βαρζ να κράζει ακόμα πιο άνετα και με καινούργια επιχειρήματα και να πείσει και κάποιον καινουργο οπαδό.
Το αν πρέπει να συλαμβάνονται ναζί η ο οποιοσδήποτε προληπτικά σε αυτόν τον κόσμο, να γίνονται συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων, να λέμε αν παίζει ρόλο αν σκότωσε νορβηγούς ή από τους άλλους ο Μπρεβιεκ δεν βλέπω το γιατί.
Για κάποιο λόγο στην κουβέντα όπως ξεδιπλώνεται μου έβγαλε το πρώτα ήραθν για αυτούς μετά για τους άλλους κτλ.
Εδιτ.
Γαμήθηκε λίγο το ιντερνετ.
Έχω χάσει την ελπίδα και την υπομονή μου εντελώς, νομίζω ότι μιλάω άλλη γλώσσα από αυτή που μιλάνε οι περισσότεροι. Εντάξει, ίσως φταίω και γω, δε ξέρω. Παρ' όλα αυτά, κατάλαβε αυτά τα στοιχειώδη: Επαναστάτης είναι οποιοσδήποτε επαναστατεί απέναντι στην κυρίαρχη αρχή, είτε ακροδεξιός είτε ακροαριστερός ή μεσαίος. Δεν έχει θετική η αρνητική έννοια από μόνο του. Ίσως έπρεπε να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη? Δε μου έρχεται στο μυαλό. Η ουσία της συζήτησης (και του προηγούμενου ποστ που έκανα) είναι ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις εσύ τους επαναστάτες (σκεφτόμενος, σαν αυριανή πιθανή εξουσία, τι θα "πρέπει να γίνεται") οποιουδήποτε είδους, δείχνει την εξουσιαστικότητά σου σαν άτομο (και πολιτική αντίληψη) και το ενδεχόμενο που αφήνεις στο να είσαι λάθος και κάποιος άλλος να είναι σωστός.
Γράφω ότι ο βικέρνες είναι ΜΙΣΟΤΡΕΛΟΣ στι προηγούμενο ποστ, τι μου τσαμπουνάς?? Ναι, τον θεωρώ περισσότερο επικίνδυνο από το 99% των μελών της κοινωνίας. Όχι, δε πιστεύω σε ένα αστυνομικό κράτος που αυτό το 1% θα το έχει μέσα-έξω στις φυλακές μόνο και μόνο λόγω υποψιών και χωρίς στοιχεία. Αυτό πάει για ΟΛΟΥΣ τους ακραίους, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, είναι πολιτική άποψη, ξέχωρα από βικέρνες. Όλο αυτό το πράγμα που γίνεται σε αυτό το θρεντ, η συναισθηματική αντιμετώπιση, έχει να κάνει με το όπως εσύ μεγάλωσες ακούγοντας Μετάλλικα, εγώ μεγάλωσα ακούγοντας Burzum. Όταν είχα φτιάξει τη πρώτη μου μπάντα, έγραφα "μάλλον δε θα χα σηκώσει κιθάρα να γράψω ριφ άμα δεν είχα ακούσει Burzum". Άλλο ο καλλιτέχνης, άλλο ο άνθρωπος. Δηλαδή: άλλα πράγματα δείχνει και λέει το Filosofem, άλλο οι μαχαιριές στο Γιουρόνιμους, άλλα το κάλεσμα για μία ολόλευκη φυλή. Μπορεί να υπάρχουνε μικρές ομοιότητες και συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα σε όλα αυτά, αλλά δε παύει να είναι διαφορετικά.
Κούραση γενικά. Ίσως πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για το Βικέρνες, και να αρχίσουμε να μιλάμε για το Σακκά, και άλλα πιο σημαντικά πράγματα ε?
Θα εκλαβω την καπως εκρηκτικη σου απαντηση ως κουραση στο οτι σε "πρηζουν" τοσες σελιδες οι αλλοι με διαφορα, εγω απλα μια ερωτηση εκανα, και σου ειπα πως φαινεται το προηγουμενο σου ποστ. Να εισαι σιγουρος οτι δεν πιστεψα ποτε πως τον εχεις συμβολο ή ινδαλμα, απλα στο εγραψα γιατι αν το διαβασεις αποστασιοποιημενα πραγματικα ετσι φαινεται. Η πρωτη σου παραγραφος ειναι περιττη. Καταλαβαινω τι εννοεις με το "επαναστατης", αλλα αδυνατω να καταλαβω ποια ειναι η επαναστατικη δραση του Βικερνες απεναντι στην κυριαρχη αρχη. Αν ειναι ετσι, κι εγω που τρωω τις πατατες τηγανητες με γιαουρτι ειμαι επαναστατης ξερω γω. Η μονη επανασταση που κανει ο Βικερνες ειναι μια χειριστου ειδους φασιστικη και ναζιστικη προπαγανδα. Το οτι μπορει να το βλεπει ο ιδιος ως σταση ζωης, φιλοσοφια και ιδεολογια, δεν αναιρει οτι ειναι απλα ενας επικινδυνος μισοτρελος, οπως λες. Τελος παντων, συγγνωμη και για την ερωτηση, αποχωρω (!)
ΥΓ. Με καλυψες σε αυτο που ρωτουσα, θενκς
Οι λέξεις επικίνδυνος προπαγανδιστής και επαναστάτης εννοούν το ίδιο πράγμα, εκτός από το ότι το 1ο έχει εξ' ορισμού αρνητική έννοια και το 2ο έχει ήδη περάσει στη φάση της πράξης. Νομίζεις ότι ο βικέρνες δεν έχει επιρροή με εκατοντάδες followers στο blog του και χιλιάδες που αγοράζουν τα σιντι και μετά τσεκάρουν τα άρθρα του? Έχει, αλλιώς δε θα το λέγαμε επικίνδυνο, αλλιώς δε θα τον μπουζουριάζανε οι γάλλοι (άμα πχ δεν έγραφε στο μπλογκ του και τον άκουγαν απλά στο καφενείο της γειτονιάς να λέει "γαμώ τους εβραίους"). Ένα μεγάλο ζήτημα είναι κατά πόσο μπορείς ή πρέπει να αντιμετωπίζεις ίδια έναν που εμπνέει μία δολοφονική/ρατσιστική (έντιτ: αλλά και αντιστοίχως βίας/ανατροπής της εξουσίας) πράξη, με ένα που την κάνει στο τέλος. Για την εξουσία που τους αντιμετωπίζει, πρακτικά συνήθως είναι το ίδιο.
Έλλειμμα κατανόησης πέρα για πέρα, ε;
Όταν λέω ότι
εσύ καταλαβαίνεις ότι τον θεωρώ αδικημένο; Ή μήπως εννοώ ότι εγώ νιώθω προσωπικά πειραγμένος που ασχολήθηκα με μία μπάντα/άνθρωπο που πραγματικά δεν άξιζε καθόλου από το (πολύ) ενδιαφέρον που της έδειξα, και ενώ μου άρεσε η μουσική του, λόγω των πεποιθήσεών του, απομακρύνθηκα από αυτή;Quote:
Το "νιώθω σκατά", οκ, είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά ως εκφραση. Απλά, ξενέρωσα απίστευτα και φάση 'με τσίγκλησε περίεργα' που ο varg είναι σκατόμυαλος, και μικρός όταν ήμουν έδινα βαρύνουσα αξία στη μουσική του, που θες - δε θες, σε συνδέει με τον άνθρωπο πίσω από τη μουσική (και κάπου εκεί τον γνωρίζεις). Προσωπικό πείραγμα, όχι που ο αυτός είναι ό,τινάναις.
Επίσης, ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, δεν υπάρχει κάποιου είδους συμπαθεια εδώ πέρα. Και ακριβώς επειδή έγινε αυτό, ΠΡΩΤΑ ΕΙΠΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ (= μουσική ιδιοφυΐα, που γράφω σε προηγούμενο post) και αργότερα μεγαλώνοντας είδα τι παιζει. Το ότι ειναι εξαίρετος μουσικός, δεν είνια κάποιου είδους ελαφρυντικό, δεν πρόκειται να επηρεαστώ από αυτό, γιατί είναι φασίστας, και για μένα η όποια κουβέντα περί μουσικής, ζωγραφικής, ή δεν ξερω γω τι άλλης κουβέντας, σταματά εκεί.
Και αυτή η σύνδεση με τους αυτοκτονημένους μπάτσους, έλεος ρε συ, νταξει καταλάβαμε ότι γουστάρεις τι φάση, αλλά ή απάντα σοβαρά ή σκάσε.