ο υπερσυντέλικος καλά θα κάνει να ακούσει τον "παλιό" και να βάλει ρεαλιστικούς στόχους, όπως 2-4 κιλά/μήνα :P
βέβαια - και αυτό ισχύει για όλους - πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του.
Printable View
ο υπερσυντέλικος καλά θα κάνει να ακούσει τον "παλιό" και να βάλει ρεαλιστικούς στόχους, όπως 2-4 κιλά/μήνα :P
βέβαια - και αυτό ισχύει για όλους - πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του.
Raven χρειαζεται να ξαναπω οτι δεν διαφωνω μαζι σου? Ο υπερσυντελικος ζητησε μια γρηγορη λυση,προσφερθηκα να του προτεινω αυτη που δουλεψε για μενα και αυτο εκανα.
Που να φανταστω οτι υπαρχουν παραπανω απο ενας Η. στο φορουμ ομως?
δεν "τη λέω" σε εσένα, ούτε θεωρώ πουθενά ότι διαφωνείς.
τον υπερσυντέλικο προσπαθώ να πείσω να ακολουθήσει το "σωστο" πλάνο.
Το τυπικό:
Μικρότερες μερίδες, κόψε τα πολλά τηγανιτα/λιπαρά, τα περιττά όπως πατατάκια, κοκακόλες, takeaway κλπ, τρώε περισσότερες σαλάτες και όσπρια, ανακάλυψε ποιά συνήθεια σου κρύβει πολλές θερμίδες χωρίς να το ξέρεις (σίγουρα θα έχεις...πχ νταααξ μωρέ, ένα bacon mcmuffin είναι τόσο κακό; ΝΑΙ). Α ναι, μην τρως μετά τα ξύδια. Πολύ νερό, τσάγια, καφέδες κλπκλπκλπ. Περπάτα περισσότερο ή αν μπορείς, άρχησε άσκηση, όσο ελαφριά και να είναι.
Όπως είπε ο Ρέηβεν, στο μήνα θα έχεις χάσει 2-4 κιλά. ΑΛΛΑ!!
(συνωμοτικός τόνος, step into my office, trust me I'm an engineer φάση)
Δώσε βάση τώρα...εγώ θα σου πω ένα μυστικό να χάσεις όσα κιλά θέλεις, χωρίς να το καταλάβεις
ΞΕΧΑΣΕ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ. Δεν μπορείς να χάσεις κιλά σε 30 μέρες, ειδικά από μόνο ένα μέρος του σώματος. Τουλάχιστον δεν μπορείς να τα χάσεις ΚΑΙ να μείνουν μακρια ΚΑΙ να είσαι και υγειής. Αν είσαι σαν εμένα που είμαι σπαστικός και αν δεν βλέπω άμεσα αποτελέσματα τα παρατώ, δεν θα πετύχεις. Αλλά για να ζητάς να χάσεις κιλά (συγκεκριμένα κοιλιά) σε ένα μήνα χωρίς να κόψεις τα ξύδια, τότε σαν εμένα πρέπει να είσαι. Με τον αποπάνω τρόπο, σιγά σιγά, μικρά βήματα, θα σου πάρει πολύ περισσότερο καιρό να χάσεις 10-20 κιλά, αλλά κερδίζεις μπόνους σαν: έχεις κόψει κάποιες κακές συνήθειες και δεν θα τα πεθυμάς (τα τηγανιτά/λιπαρά/περιττά/ζαχαρωτα), πέφτουν χολιστερόλες, πιέσεις, ζάχαρα κλπ, δεν κόβεις τα ξύδια, θα σου λένε: "ωω φίλε; έχασες βάρος; :D " παρά "πωπω ρε φίλε...έχασες βάρος.. :-| ".
Το μόνο κακό; Δεν θα βλέπεις εσύ ο ίδιος τη διαφορά στον καθρέφτη. Απλα σε κάποια στιγμή τα ρούχα σου θα αρχίσουν να μεγαλώνουν, οι ζώνες θα θέλουν 1-2 επιπρόσθετες τρύπες, τέτοια "τραγικά". Θα έχεις έρθει στο σημείο που θέλεις να είσαι τώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
Ώραία, κάτι σε βελονισμό για μας που δεν παίρνουμε κιλά υπάρχει; Επίσης πώς προσθέτουμε μυική μάζα αν έχουμε προβληματικά γόνατα και δεν παίρνει για πολλά βάρη; Ή τέλος πάντων γυμναστική για προβληματικά γόνατα.
Σφινοτουβλάκι, μόνο μονόζυγο (αφού δεν θέλεις να επιβαρύνεις τα γόνατα) άντε και λίγο πάγκο.
Από φαγητό, φουλ υδατάνθρακες μόνο, και θα πάρεις το βάρος που θέλεις.
Κλάμα με τα παραπάνω, όταν ξεβαρεθώ θα κάνω ένα κολάζ με τις καλύτερες ατάκες. Όραντζ, ότι και να πω θα είναι πολύ λίγο φίλε.
Σφινοτουβλάκι, εξήγησε παραπάνω τι εννοείς ''προβληματικά" γόνατα. Αν κάνεις full squat σωστά, και γενικά γυμναστική, μπορεί να δεις μεγάλη βελτίωση.
αδιαφορω για οτι και να πεις ομως...εγω ξερω οτι εμενα με βοηθησε αν εσυ και καθε "εσυ" νιωθεις οτι μεγαλωνει η πουτσα σου με το να με χλευαζεις συνεχισε το!
Δεν ξέρω ακριβώς τι πρόβλημα έχουν τα γόνατα, υποθέτω έχει να κάνει με χιαστούς, μηνίσκους ή, τέλος πάντων, ό,τι άλλο υπάρχει εκεί, αλλά δεν μπορώ να κάνω μαγνητική οπότε το αφήνω έτσι και απλώς δεν το κουράζω τα τελευταία χρόνια πέρα από μερικά χιλιόμετρα τη μέρα στο βουνό. Στο βουνό η αλήθεια είναι ότι για να νιώσω πόνο πρέπει να περπατήσω ώρες, αν και ενόχληση νιώθω σχετικά εύκολα. Όταν κάνω ποδήλατο όμως, ακόμη και μετά από 20-25 χιλιόμετρα αρχίζει να πονάει γι' αυτό το σταμάτησα. Κι έτσι άρχισε βασικά, έκανα αρκετές φορές τη βδομάδα καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα σε δυνατό ρυθμό, χωρίς πόνο, αλλά, στο άσχετο, ένιωσα πόνο και μετά για καναδυο βδομάδες το πατούσα με δυσκολία. Τέσπα, το ξεκούρασα, το έδεσα και σταμάτησε ο πόνος, αλλά έχει ενόχληση ακόμη, κυρίως όταν γονατίζω το καταλαβαίνω. Στο γονάτισμα ακούγεται πάντα ένα κλικ που με ταράζει ψυχικά, δεν το αντέχω με τίποτα :razz: Επίσης, ανα μερικές ώρες, αν είμαι σε καθιστή θέση με το γόνατο στις 90 μοίρες και αρχίζω να το ευθυγραμμίζω, μετά από μερικές επαναλήψεις κάνει ένα κρακ, μετά από το οποίο όμως νιώθω το γόνατο πιο ελεύθερο και σταθερό
Πάνκη, τέσσερα χρόνια προσπαθώ ρε! Και κυρίως υδατάνθρακες τρώω, απλώς όχι μαλακίες. Ακόμη κι όταν δεν κάνω τίποτα, που για κάποιον λόγο τότε τρώω πολύ περισσότερο απ' όταν είμαι ενεργητικός [:-|] πάλι δεν μπορώ να παχύνω! :roll:
mi stravoneis re orange eipes pipa kai 8a fas doulema etsi paei
ti pa na pei se voi8ise me 300 8ermides thn imera
8es na sto analisw oti protineis mia epikindini paparia pou ektos thn pina se va8mo na psomolisas exei kai tsimpies me velones
o monos logos gia na xasei kapios toso grigora kila einai gia 8emata igias opos kapia egxirisi kai tetia
an apla 8es na staniareis ton eafto sou 3ekinas me diatrofi gimnastikoula tre3imatakia kai tetia pou nomizw o raven ta anelise mia xara
alla kai me apli kini logiki to vriskeis to noima
kai otan leme diatrofi milame na elatoseis ton skasmo pou etroges prin kai na kopseis ta gourouniasmata oxi kati tromero kai oxi na limoktoniseis
tora istories me velones kai sou3ou mou3ou einai giatros kai tetia apla akougonte ili8ia
kai me 300 8ermides thn mera kai liga kila exases
pantos me ligotera lefta ton mina egw se kanw na xaseis periostera
desimo sto kalorifer me xiropeda kai petama ena komati psomi idia fasi mou akougete kai an to exeis toso kaimo se tsimpaw kai me velones
κολουμπρα διαβασε πρωτα τι ειπα πριν πεις οτι ειπα παπαρια
αν ειχες διαβασει θα ηξερες οτι δεν πεινασα ουτε λεπτο.
και δεν ειπα καμια πιπα. μιλησα για μια μεθοδο που δουλευει σε οποιον ξερω να την εκανε.
Ρε ΚΑΡΑΦΛΑ, τι το κοροιδεύεις το παιδί?
για το γόνατο δοκίμασες να βάλεις ελαστική επιγονατίδα την ώρα της άσκησης?
ρωτάω γιατί μέχρι πριν 4 χρόνια που με είχε πιάσει η καθυστέρηση με βάρη κτλ, έπαιζα και μπάλλα και μετά από κάθε ματς με πονούσαν και τα δύο γόνατα. με την επιγονατίδα το πρόβλημα μετριάζονταν ή συνήθως δεν πονούσα καθόλου.
βέβαια, όταν άλλαξα λογική προπόνησης και έχασα αρκετό όγκο και κιλά, τα γόνατα δε με ξαναενόχλησαν οπότε υπέθεσα ότι αυτό συνέβαινε λόγω περιττού βάρους, κάτι που από ότι κατάλαβα δεν ισχύει με εσένα.
Τα πάντα κάνεις με την κατάλληλη διατροφή, αν έχεις όρεξη και κουράγιο. Πήρα 11 κιλά σε 4 μήνες. Αυτή τη στιγμή είμαι 13 κιλά πάνω από αυτό που ήμουν 2 χρόνια πριν. Και, ενώ έχω ελαττώσει τα γεύματά μου, ΔΕΝ τα χάνω. Επίσης έμεινα 9 μήνες παντελώς αγύμναστος τελευταία και δε φάνηκε ποτέ.
Αλλά έτρωγα για μήνες μαύρο ρύζι και κοτόπουλο. Μόνο. 4-5 φορές την ημέρα (+πρωινό, βραδυνό και λοιπά "σνακς").
επειδή κάνω και εγώ διατροφή για πείτε, ήρθε ο καιρός να σταματήσω να είμαι στον όγκο?
θα αρχισω κι εγω να μουτζωνω στο πολιτιξ και στα ηλεκτρονικοπεριεργα...ειναι κουλ να μουτζωνεις κατι για το οποιο δεν εχεις ιδεα!
@Clockwork: ωραίος, το συνεχίζεις.
Αλήθεια τώρα, ήρθες εδώ να πείσεις κάποιους ότι ο βελονισμός υπερέχει της διατροφής/άσκησης. Εμ... όχι. Αν είναι καλύτερη λύση για κάποιους που έχουν πολλά λεφτά, 40 κιλά λίπος και καμία διάθεση να κουνηθούν από τον καναπέ τους, είναι άλλο θέμα. Αλλά όχι.
Φιλτατε Μπλιτσερ αυτο ηταν το θεμα μας...ειπα 1000 φορες οτι συμφωνω με τον raven που λεει για διατροφη και ασκηση αλλα @raven μαλλον χρειαζεται να το ξαναπω οπως βλεπεις
γιατι εδω μεσα πρεπει σε καθε ποστ να λες οτι δεν εισαι ελεφαντας μαλλον...
Και φυσικα το συνεχιζω γιατι ειναι κατι που γνωριζω και ειστε λαθος και ξερολες χωρις να εχετε ιδεα...η ενιθαρμον τουλαχιστον ρωτησε και ο raven κρατησε ανοιχτο μυαλο...
οι υπολοιποι ξερετε αυτο που λενε για την αποψη και την κωλοτρυπιδα...
Κολυμβηση
Από αυτά τα λίγα που λες, δε φαίνεται να έχεις όντως κάτι. Ίσως απλά έχεις αδύναμα (άρα και ευάλωττα, βλέπε μικρο-τραυματισμούς που αναφέρεις) γόνατα. Αν αυτό είναι όντως το θέμα, χρειάζεσαι προφανώς γυμναστική, squats δηλαδή κλπ, αλλά με προσοχή σε good form, ώστε να κάνεις καλό και όχι κακό. Ξεκίνα χωρίς βάρος, μετά μπάρα, κλπ, και κοίτα να πηγαίνεις πάντα τέρμα κάτω.
Το κλικ που αναφέρεις, αν δε συνοδεύεται από πόνο, δεν είναι ανησυχητικό.
Μαγνητική γιατί δε μπορείς να κάνεις;
ευχαριστώ. αυτό εννοείς good form; http://www.youtube.com/watch?v=7kzSgz9JIIU μαγνητική δεν μπορώ, γιατί δεν υπάρχουν ούτε χρήματα ούτε ασφάλεια. αν είναι θα αρχίσω να κάνω καθίσματα και βλέπω. θα βάλω και μια επιγονατίδα που λέει ο ρέηβεν, δεν ξέρω αν είναι σόι αυτή που έχω αλλά τουλάχιστον δεν ακούγεται έντονα το κλικ! θα δω αν είναι και για τίποτα επιπλέον ασκήσεις, να δυναμώσω μπούτια και γάμπες μπας και βοηθήσει να επιβαρύνονται λιγότερο τα γόνατα.
Έχεις πμ.
Οι προσωπικές εμπειρίες και οι ανέκδοτες μαρτυρίες γενικότερα δεν προσφέρουν κάποιο καλό κριτήριο για την αποτελεσματικότητα μίας θεραπείας. Παραδείγματος χάριν, με την μέθοδο που περιγράφεις (σε επόμενο ποστ σου) μπορεί το χάσιμο βάρους να οφείλεται καθαρά στην συνιστώμενη διατροφή και ο βελονισμός να μην συμμετείχε καθόλου, πέρα ίσως από την όποια βελτίωση της ψυχικής διάθεσης για αδυνάτισμα.
Μια πολύ σύντομη αναδρομή σε meta-analysis άρθρα δε δίνει και ιδιαίτερη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του βελονισμού στο αδυνάτισμα. Παραδείγματος χάριν:
Pittler, M. H., Ernst, E. "Complementary therapies for reducing body weight: a systematic review," Int J Obes Relat Metab Disord, vol. 29, pp. 1030–1038, 2005. doi:10.1038/sj.ijo.0803008 http://www.nature.com/ijo/journal/v2.../0803008a.html
Lacey, J. M. et al. "Acupuncture for the treatment of obesity: a review of the evidence," Int J Obes Relat Metab Disord, vol 27, pp. 419–427, 2003. doi:10.1038/sj.ijo.0802254 http://www.nature.com/ijo/journal/v2.../0802254a.htmlQuote:
Six systematic reviews and 25 additional RCTs met our inclusion criteria and were reviewed. The evidence related to acupuncture, acupressure, dietary supplements, homeopathy and hypnotherapy. Except for hypnotherapy, Ephedra sinica and other ephedrine-containing dietary supplements the weight of the evidence is not convincing enough to suggest effectiveness.
Quote:
Most of the literature on acupuncture for the treatment of obesity is based on uncontrolled trials. Among the few controlled trials with positive results, the effects are modest.
Ουτε βεβαια οι δεισιδαιμονιες και η πληρης αγνοια ειναι καλο κριτηριο,θα συμπληρωνα. Δεν βγηκε ενας να πει οτι εχει εμπειρια απο βελονισμο που απετυχε. Το 90% εδω μεσα πιστευω ειναι αθεοι και η λογικη λεει οτι πιστευουν οτι βλεπουν,ετσι κι εγω πιστευω αυτο που βλεπω. Και ειδα οτι αυτη η τεχνικη βελονισμου που ακολουθουν οι βελονιστες (εχω μαθει για 3 που κανουν παρομοια θεραπεια) δουλευει. Προφανως δεν ειναι διατροφη/ασκηση αλλα εδω μιλαμε για την φαση που εχεις αγανακτησει και θελεις να χασεις γρηγορα κιλα και σε συγκεκριμενη περιοχη.
Στο δευτερο λινκ φαινεται να μην πιστευει στην μεθοδο βελονισμου του αυτιου κι ομως πιστεψε με ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑ ουτε πεινα,ουτε το στομαχι μου γενικα και θα σου πω το εξης παραδειγμα: τον καφε τον πινω σκετο αχτυπητο απο "παντα" και ειναι απειρες οι φορες που ηπια με αδειο στομαχι και αυτο με γαμουσε,μου δημιουργουσε μια πολυ συγκεκριμενη αδιαθεσια και ειχα την τρομερη αναγκη να φαω. Οσο εκανα βελονισμο θεωρητικα μπορεις να πεις οτι ημουν μονιμως νυστικος (δεν ισχυει βεβαια,αλλα το στομαχι μου ηταν σχεδον αδειο) και με τις βελονες δεν ενιωθα ουτε τον καφε να μου γαμαει το στομαχι.
Δεν την ρωτησα ποτε "πως σκατα δουλευει ο βελονισμος" ειναι η αληθεια,ρωτουσα μονο τι κανει η καθε βελονα,σε τι χρησιμευει. Πχ μου εβαζε βελονα στο κουτεπιε που ειναι (λεει) για να μην θελω να φαω γλυκο. Ναι κι εμενα μου φανηκε καπως WTF LADY πως θα σταματησει μια βελονα να με κανει να θελω γλυκο! Ενα αλλο ομως παραδειγμα που θα σου δωσω ειναι οτι καθολη την διαρκεια των 5 μηνων ελιωνα ακομη WOW και μαζευομασταν σε νετ 5-6 ατομα για 10ρι raid και προφανως ολοι γυρω μου σε καποια φαση ετρωγαν πιτογυρα και πιτσες και ηταν πραγματικα η πιο ευκολη περιοδος της ζωης μου στο να αρνηθω το γρηγορο φαγητο. Σημερα που δεν κανω βελονισμο αλλα διατροφη η πικρη αληθεια ειναι οτι εχω τσακισει οτι σοκολατα βρισκεται στο σπιτι για αυτο και 2 μηνες τωρα δεν εχω χασει (ουτε παρει) κιλο.
Τεσπα,το θεμα ειναι οτι μιλατε/μουτζωνετε/χλευαζετε χωρις να εχετε ιδεα,χωρις ενα παραδειγμα,χωρις μια ιστορια,κατι... Εγω το εζησα στον εαυτο μου,στην μητερα μου,στην καθηγητρια που με συστισε στην τυπισα και γενικα στο ιατρειο της στο οποιο εμοιαζαν ολοι ευχαριστημενοι οταν περιμενα στο σαλονι. Ολοι (κυριως ολες) ελεγαν "εγω εχασα τοσα,εγω εχασα πιο πολλα" κτλπ. Δεν εχω καμια διαθεση να σας πεισω οτι ο βελονισμος γαμαει απλα γνωριζω οτι μπορει να βοηθησει τον υπερσυντελικο ακριβως σε αυτο που θελει και για αυτο το προτεινα.
εντιτ: σε πινκαρα γιατι εκανες το πρωτο αξιο ποστ σχετικο με βελονισμο. :pink:
εμένα πάντως με είχαν πάει για βελονισμό κάπου στα 14-15 -μία, που ούτε θυμάμαι ποια είναι, το είχε προτείνει στον πατέρα μου- αλλά δεν κράτησε πολύ. αν θυμάμαι σωστά στην τρίτη "συνεδρία" ήταν που μου έχωσε κάτι βελόνες στα αυτιά και σηκώθηκα και έφυγα (αστείο αν σκεφτεί πως φορούσα καμιά 10αριά σκουλαρίκια στο καθένα), πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η διατροφή δεν ήταν 300 θερμίδες τη μέρα.
αυτά.
να σημειωθεί εδώ πως από χθες -πότε ήταν- που είπες αυτό για τις βελόνες στα αυτιά, έχουν αρχίσει και με πονάνε :/
η διατροφη φαινεται λιγη αλλα ειναι η απαραιτητη ωστε 1. να μην αφηνεις το στομαχι σου αδειο 2.να δινεις στον οργανισμο σου τα απαραιτητα συστατικα και απ'οτι φανηκε απο τις εξετασεις ηταν πολυ προσεγμενη.
δεν τρως ομως για να εχεις ενεργεια. Η ενεργεια ερχεται απο το λιπος,σαν την καμηλα ενα πραμα. κουραση ενιωθα μονο οταν για καποιο λογο ακυρωνα ενα ραντεβου και ειχα 5-6 μερες να κανω λιποδιαλυση.
Γιατί θα είχε την ίδια αξία με την προσωπική εμπειρία σε κάποιον που πέτυχε. Καμία, δηλαδή, γιατί δεν μπορεί να αποκλείσει άλλους παράγοντες όπως η διατροφή, η άλλαγή στον τρόπο ζωής, κ.λπ. οι οποίοι μπορεί να είχαν σημαντικότερο ρόλο, ή κάλλιστα ο βελονισμός να μην είχε και κανέναν απολύτως.
Είτε είναι κάποιος άθεος είτε όχι, το ίδιο λάθος κάνει όταν λέει πως πιστεύει ότι βλέπει. Η παρατήρηση ενός φαινομένου και η ερμηνεία του είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Δεν αμφισβητεί κανείς πως αδυνάτησες εσύ και η μητέρα σου ή όποιος άλλος γνωστός σου, αμφισβητούμε την συμμετοχή του βελονισμού στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.
Faith doesn't enter into it. Και τα δύο links είναι μετα-αναλύσεις, δηλαδή αξιολογούν επιλεγμένο δείγμα από παλαιότερες επιστημονικές μελέτες τρίτων για να συγκρίνουν αποτελέσματα, να εντοπίσουν συσχετίσεις ή συστηματικές διαφωνίες μεταξύ των αποτελεσμάτων, τυχόν προβλήματα στην μεθοδολογία των ερευνών, κ.λπ.
Τώρα, το γεγονός πως κάποιος κάθησε να κάνει μια τέτοια μελέτη δε σημαίνει πως τα αποτελέσματα του είναι και σωστά (μια μετα-ανάλυση δε μπορεί παρά να είναι τόσο καλή όσο και το δείγμα των ερευνών που εξετάζει). Το πρόβλημα είναι πως όλες οι μετα-αναλύσεις που βρήκα σε peer-reviewed journals καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, γεγονός που μου δείχνει πως υπάρχει ένα επιστημονικό consensus πως ο βελονισμός δεν βοηθά καθόλου στο αδυνάτισμα.
Ε, συγγνώμη κιόλας, αλλά σίγουρα πρόκειται να εμπιστευθώ πολύ παραπάνω τους ερευνητές που έχουν συστηματικά μελετήσει ένα φαινόμενο, παρά τις όποιες προσωπικές μαρτυρίες για τις οποίες γνωρίζουμε τα λογικά σφάλματα στα οποία μπορεί να πέφτουν (confirmation bias, post hoc fallacies, κ.λπ.).
Φυσικά μπορείτε πάντα να κάνετε περισσότερο σεξ...χάνεις κιλά, κάνεις επιδερμίδα, αποβάλλεις το αγχος...ε και ΓΑΜΑΣ!
Και γνωρίζεις και κάναν άθρωπο ρε αδερφέ
πως θα γνωρισουμε γκομενακια με τα εξτρα κιλα ομως? Ε? :razz:
Deggial νομιζω αν με "ζουσες" οσο αδυνατιζα θα ειχες αντιθετη γνωμη!
ψιλομύθος το χάνεις κιλά. δεν καις τόσο πολλές θερμίδες πια εκτός άμα πηδάς όλη μέρα :P (ή αν πηδάς στο όρθιο κάνοντας squats ταυτόχρονα με το βάρος της γκόμενας πάνω σου :twisted: )
περίπου 210 θερμίδες/ώρα δηλαδή, καλύτερα από βόλεϊ, χειρότερα από τα περισσότερα συνηθισμένα αθλήματα. δεν είναι κακό για εξτραδάκι :P
orange ειμαι από τους τελευταιους που μπορει να δίνει συμβουλες σε θέματα γυμναστικής-διατροφής, αλλά ένα πράμα έχω μάθει τοσα χρόνια: οταν κόβεις τις μαλακίες και ξεκινάς μια υγιεινή διατροφή (όχι διαιτα, όχι ένα κομμάτι πιτσα αντί μιας ολόκληρης, διατροφή --» όχι ζωικά λίπη, λαχανικά, γιαουρτια και τέτοια), τις πρωτες μέρες σου λείπουν τα νάτσος σου, αλλά μετά από δυοτρεις είσαι εντάξει, οχι μόνο δε σου λείπουν, δεν τα σκέφτεσαι καν, σαν αποτοξίνωση φάση. Αν κάνεις και το λάθος να τρως πολύ λίγο, τότε μπαίνεις σε φάση λιμοκτονίας (που είπε και ο ρεηβεν), το σώμα εκκρίνει ενδορφίνες για να μην πεινάς (αφού υποτίθεται δεν βρίσκεις να φας), νιώθεις καλά, αλλά γυρνάςι λίγο μπουμερανγκ αυτό μετα απο μερικές μέρες. Αν θες κάνε ένα τεστ, ξεκίνα να τρως ό,τι έτρωγες την περίοδο με το βελονισμό (κόψε τα ντελίβερι εννοείται), πίνε 3 λίτρα νερό και δες αν μετά από μερικές μέρες νιώθεις όπως ένιωθες τότε, χωρίς πείνα, αλλά με περισσότερα λεφτά στην τσέπη. Αν και η αυθυποβολή ότι οι βελόνες σε κάνουν να μην πεινάς παίζει τεράστιο ρόλο
Ρε ενι πως θα κανω την ιδια διαιτα χωρις λιποδιαλυση? που θα βρω ενεργεια? πως θα αντεξω το αδειο στομαχι και την πεινα χωρις βελονες στα αυτια?
Αν γυρναει μπουμερανγκ δεν ξερω...γιατι οπως ξαναειπα την ειδα αρχοντας,μια ζωη χοντρος ημουν ξαφνικα 90 κιλα μοντελακι (συμφωνα με μετρισεις ειναι το κανονικο μου τα 90,εχω το βαρυ μοντελο σκελετου λενε) και αρχισα να τρωω οτι ναναι,πιτογυρα,νουντλς,πιτσες,μπεργκερς και μπυρες. Δεν μπορω να ξερω,η μανα μου παντως εχει χασει κι αλλα 3 κιλα μονη της μετα τον βελονισμο.
τελικά μόνο ο υπερσυντέλικος δεν πήρε θέση. μάλλον το γαμήσαμε και ψόφησε :P
Spirit Crusher εισαι νευρολογος φιλε?
firestorm :pink: