Quote:
Originally Posted by
00i00
ενα.θολος=τρουλος,fact,και η γη ειναι σφαιρικια μεχρι το 2012
Εσύ ρε μόνιμα πιωμένε δεν μου την είπες για ποια τεχνογνωσία μιλάω με την Αγιά Σοφιά, που οι Άραβες χτίζανε θολωτούς τάφους πολύ παλιότερα; Η τεχνογνωσία λοιπόν σου απαντάω για τον τρούλο της Αγιά Σοφιάς είναι άλλο φρούτο από την τεχνογνωσία για τους θολωτούς τάφους. Το κοινό τους είναι το σχήμα, πολύ χοντροκομμένα και σταματάει εκεί. Γι'αυτό πόσταρα και τις φωτογραφίες. Για το 4 και τα φέισπαλμ του ντουνιά, εγώ πιστεύω ότι ο φίλος σου σου είπε για το ποιοι πρωτοχρησιμοποίησαν το σχήμα αυτό στην αρχιτεκτονική, από όπου επηρεάστηκαν και οι Μυκηναίοι και από εκεί να έκανε ένα σχόλιο ότι εδώ βλέπουμε και τον πρωτόγονο των τρούλων. Εσύ τι κράτησες από την κουβέντα και πώς το κόλλησες εσύ ξέρεις. Οπότε όπως και να το πιάσεις, μπούρδα είπες σε σχέση με αυτό που έλεγα εγώ. Σόρι για τον άκομψο χαρακτηρισμό αν σε έθιξα.
Quote:
δυο.οταν λεμε αραβες εννοαμε μια φυλη οπως η μογγολικη πχ...αν αυτοι που ανεφερα δεν ηταν αραβες τοτες πες μας τι ηταν,και που σκατα πηγαν να παμε να τους βρουμε
Εσύ εννοείς φυλές, εγώ συζητάω για πολιτισμούς και επιτεύγματα και οι Άραβες απασχολούν τον κόσμο ως Άραβες από τον 6ο αιώνα. Αν θες να συζητάς με κόσμο και να αναφέρεις τα επιτεύγματα των Βαβυλωνίων, Σουμερίων και δε συμμαζεύεται, θα είναι καλό για την κουβέντα και την συνεννόηση να μην τους λες Άραβες. Γιατί όπως το χρησιμοποιείς εσύ λες Άραβες και τους Πέρσες και (το λογικό συμπέρασμα) και τους Εβραίους. Που ΟΚ, κάντο, αλλά μετά να περιμένεις και εσύ φείσπαλμς.
Quote:
και τα ψηφιδωτα προυπηρξαν...αυτο δεν μειωνει τιποτα
Για την αισθητική έλεγα και μου την είπες. Και για την Πόλη γενικά είχες μια αντίρρηση. Δεν ξέρω, εσύ πες μου.