PDA

View Full Version : Εκλογές 2009;

Pages : 1 2 3 4 [5]

Leech
05-10-2009, 18:39
Συγγνώμη, αλλά πώς στο καλό συμβαίνει αυτό; Θυμίζω ότι το ποσοστό υπολογίζεται σε σχέση με το σύνολο των έγκυρων ψήφων, δηλ. οι αποχές/άκυρα/λευκά είναι απλά ανύπαρκτα, δεν υπολογίζονται στο σύνολο των ψήφων.

Για να μπορεί να επιδράσει κάπως στο ποσοστό, πρέπει η ψήφος να είναι έγκυρη, είτε υπέρ του πρώτου κόμματος (αύξηση ποσοστού), είτε υπέρ άλλου κόμματος (μείωση).

μια άκυρη ψήφος είναι μια χαμένη ψήφος. Μειώνει (έστω και ελάχιστα) το σύνολο των ψηφοφόρων.

Μπακάλικο παράδειγμα γιατί δεν είμαι καλός σ'αυτά:

Έστω σε ένα σύνολο 150 ψηφοφόρων το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πρώτο με 40 ψήφους συνολικά.
Αν οι 50 έχουν ρίξει άκυρο, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πρώτο με ποσοστό 40%, παρότι το πραγματικό ποσοστό του θα'ταν 26,6%

run4rum
05-10-2009, 18:40
Τι δε καταλαβαίνετε περί αποχής και ψήφου σε εξωκοινοβουλευτικά;

Με την αποχή μεγαλώνεις τα ποσοστά όλων των κομμάτων αναλογικά. Όσο μεγαλύτερα τα ποσοστά του κάθε κόμματος τόσο μεγαλύτερο ακόμα ώφελος. Νταξ, θα μου πεις "χέστηκα άμα η ψήφος που δε ρίχνω τους δίνει 0,000000000000000000000000001%" αλλά όταν ένα 30% (μείον τα λάθη των καταλόγων και τους πεθαμένους που είναι εγγεγραμμένοι ακόμα, όραητ) το λέει αυτό τότε η ΠΑΣΟΚΑΡΑ έχει πάρει κάποιες σεβαστές μονάδες από σένανε.

Με εξωκοινοβουλευτική ψήφο δεν επιρεάζεις ποσοστό αλλά επιρρεάζεις έδρες. Αν το 1% αύξηση που χαν οι ΟΠ πήγαινε σε κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα, η ΠΑΣΟΚΑΡΑ θα χε <κάνε τις πράξεις - τόσους> λιγότερους βουλευτές.

Βέβαια αν δεν δοκιμάσεις να το ρίξεις σε εξωκοινοβουλευτικό, ποτέ δε θα γίνει κοινοβουλευτικό. Προσωπικά βλέπω ηλίθιο να υπάρχουν τόσα αριστερά κόμματα που λενε ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ τα ίδια και τα περισσότερα να μένουν εξωκοινοβουλευτικά και στην ουσία ψηφίζοντας τα να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚΑΡΑ. Το ίδιο ισχύει και για τα οικολογικά.

Κιεπειδή οι 'ειδικοί' θα κολλήσουν σε λέξεις, προλαβαίνω:

- "ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ τα ίδια": Οκ, μεταξύ των οπαδών-ψηφοφόρων τους υπάρχουν διαφορές που τις βρίσκουν ίσως και χαοτικές, αλλά στα μάτια του μέσου αποβλακωμένου (νεο)έλληνα που υποτίθεται πρέπει να ξυπνήσει όλα τα ίδια είναι - και θα το ρίξει ΠΑΣΟΚΑΡΑ τελικά γιατί τον μπερδεύουν αυτά.

- "ΠΑΣΟΚΑΡΑ": όπου ΠΑΣΟΚΑΡΑ θα μπορούσα να λέω ΝΟΥΔΟΥ ή κάποιο απ'τα άλλα 3, αλλά η ΠΑΣΟΚΑΡΑ πήρε την εξουσία ράητ νάου.

Το "σένανε" δεν το παίρνω προσωπικά γιατί δεν ξέρεις τι ψήφισα. Απλά είπα πως βρίσκω άτοπο τον συλλογισμό του "δεν ψηφίζω εξωκοινοβουλευτικό κόμμα παρόλο που με εκφράζει ιδεολογικά κ.τ.λ.π. γιατί δε θα μπει στη βουλή και η ψήφος μου θα πάει στο πρώτο", με μόνο κριτήριο το γεγονός πως τη δεδομένη στιγμή το συγκεκριμμένο κόμμα βρίσκεται εκτός . Τι δεν κατάλαβες ακριβώς;

edit: quote

Dragonlord
05-10-2009, 18:44
μια άκυρη ψήφος είναι μια χαμένη ψήφος. Μειώνει (έστω και ελάχιστα) το σύνολο των ψηφοφόρων.

Αν οι 50 έχουν ρίξει άκυρο, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πρώτο με ποσοστό 40%, παρότι το πραγματικό ποσοστό του θα'ταν 26,6%
Αυτό που σου λέει είναι ότι δεν ξέρεις, ΑΝ ψήφιζαν, ότι και οι 50 δε θα το έριχναν ΠΑΣΟΚ. Είναι σωστό αυτό που λέει ο βάιρους, ότι είναι ψήφος διαμαρτυρίας το άκυρο, αλλά και πάλι, είναι κάτι που υποψιαζόμαστε, όχι κάτι αποδεδειγμένο. Μπορεί και πάλι το 40% των διαμαρτυρομένων να πει "αφού είναι να ψηφίσω κάτι και είναι όλοι μαλάκες (το οποίο το συμπεραίνουμε από το ότι δε δίνουν θετική ψήφο σε κανέναν με το άκυρο), ας το ρίξω πασόκ να φύγει η νδ".

Deggial
05-10-2009, 18:45
Ε το ίδιο λέμε. Το να κάνεις αποχή γιατί πολεμάς το σύστημα δεν ισχύει, τα ποσοστά μένουν τα ίδια ή μεγαλώνουν σε σχέση με το τι θα έκανες αν ψήφιζες, υποτίθεται πως διαμαρτύρεσαι όμως οπότε ισχύει το 2ο.

Το θέμα είναι το ανυπόστατο της υπόθεσης ότι, αν αναγκάζαμε τους απέχοντες, τότε αυτοί δε θα ψήφιζαν τα κόμματα εξουσίας, γιατί δεν υπάρχει σαφές κριτήριο που να μας οδηγεί εκεί. Π.χ. θα μπορούσε κανείς να πει πως μέρος των απέχοντων είναι αναποφάσιστοι που βαρέθηκαν να πάνε στην κάλπη. Τότε, αν ψήφιζαν, το 32% εξ αυτών θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ένα άλλο 30% στη ΝΔ, εφόσον έτσι έγινε με όσους αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν μόλις τις τελευταίες 2 βδομάδες.

Μία άλλη υπόθεση θα ήταν ότι, αν οι απέχοντες διανέμονται με την ίδια πληθυσμιακή αναλογία όπως οι συμμετέχοντες ψηφοφόροι, τότε το ποσοστό δεν θα άλλαζε παρά ίσως μερικά εκατοστά, κατά τον ίδιο τρόπο που το ποσοστό δε διαφέρει μεταξύ της πρόβλεψης στο 10% των ψήφων (αναλογικά μοιρασμένα στο σύνολο της επικράτειας, όπως γίνεται με το SRT) και του τελικού αποτελέσματος.

Αλλά όλα αυτά είναι εξίσου άκυρα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν υπάρχει κάποιο τεκμηριωμένο κριτήριο για το πού θα κατέληγαν οι ψήφοι.

Περί διαμαρτυρίας, θα μπορούσαμε να μιλάμε με σαφήνεια μόνο αν οι λευκοί ψήφοι λειτουργούσαν όπως έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε, δηλ. ως έγκυροι ψήφοι που εκλέγουν κενές έδρες.

run4rum
05-10-2009, 18:49
Συγγνώμη, αλλά πώς στο καλό συμβαίνει αυτό; Θυμίζω ότι το ποσοστό υπολογίζεται σε σχέση με το σύνολο των έγκυρων ψήφων, δηλ. οι αποχές/άκυρα/λευκά είναι απλά ανύπαρκτα, δεν υπολογίζονται στο σύνολο των ψήφων.

Για να μπορεί να επιδράσει κάπως στο ποσοστό, πρέπει η ψήφος να είναι έγκυρη, είτε υπέρ του πρώτου κόμματος (αύξηση ποσοστού), είτε υπέρ άλλου κόμματος (μείωση).

οκ σύμφωνοι, αλλά το να μην ψηφίσεις το κόμμα που νιώθεις πως σε εκφράζει και αντ'αυτού να ψηφίσεις κάποιο άλλο που όχι, απλά και μόνο επειδή πιστευέις πως δε θα μείνει εκτός βουλής, με ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτό το κριτήριο είναι ηλίθιο, αν όχι παράλογο.

VirusXI
05-10-2009, 18:58
το φακτ είναι ότι όποιος διαμαρτύρεται για το σύστημα με αυτούς τους τρόπους στην ουσία το ρίχνει μπαλαντέρ, ιδανικό θα ήταν αυτό που λες deggial να υπήρχε λευκό που θα σήμαινε κενή έδρα. αλλά το σύστημα δε θα ήταν ποτέ αυτοκαταστροφικό.

κσαναλέω ότι απευθύνομαι σε όσους λένε ότι 'διαμαρτύρονται' ε. αν συνειδητά στηρίζεις εξωκοινοβουλευτικό, καλά κάνεις.

run4rum
05-10-2009, 19:26
και καταλήγουμε ότι ο http://www.ekloges.gr/pages.asp?langid=1&pageid=49 μπορεί να δράσει εκβιαστικά στην επιλογή της ψήφου μας.

ikonoklast
05-10-2009, 19:34
Το πρώτο κόμμα θέλει 42,69% επί του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αν τα εκτός βουλής είναι 0%, τότε το 42,69% ταυτίζεται με το ποσοστό του πρώτου κόμματος επί του συνόλου των ψήφων. Αν τα εκτός βουλής είναι 5%, το πρώτο κόμμα χρειάζεται το 42,69% επί του 95% που έχουν πάρει τα εντός βουλής για αυτοδυναμία. Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο να φαίνεται ότι "μικραίνει το ποσοστό που πρέπει να φτάσει το πρώτο κόμμα", όμως χωρίς να χρειάζεται λιγότερες ψήφους. Το σωστό δηλαδή είναι ότι, ψηφίζοντας εξωκοινοβουλευτικά, απλώς ΔΕΝ επηρεάζουμε την κατανομή των εδρών και κατ'επέκταση την αυτοδυναμία, ΟΧΙ ότι βοηθάμε το πρώτο κόμμα.
Ρε μλκ, τι πίνεις; Μόνος σου λες ότι με πιθανή αύξηση του ποσοστού των κομμάτων εκτός βουλής μειώνεται το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να πάρει την αυτοδυναμία, με τις ίδιες ψήφους. Παίρνει αυτοδυναμία πιο εύκολα. Επηρεάζεις τις έδρες. Βοηθάς το πρώτο κόμμα.

VirusXI, ok, δε θα σε βάψουμε. Τι ψήφισες btw;

run4rum, ισχύων εκλογικός νόμος πλέον είναι του παυλόπουλου.

Dragonlord
05-10-2009, 19:38
Ρε μλκ, τι πίνεις; Μόνος σου λες ότι με πιθανή αύξηση του ποσοστού των κομμάτων εκτός βουλής μειώνεται το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να πάρει την αυτοδυναμία, με τις ίδιες ψήφους. Παίρνει αυτοδυναμία πιο εύκολα. Επηρεάζεις τις έδρες. Βοηθάς το πρώτο κόμμα.

VirusXI, ok, δε θα σε βάψουμε. Τι ψήφισες btw;

run4rum, ισχύων εκλογικός νόμος πλέον είναι του παυλόπουλου.
Ε, εγώ είπαμε είμαι ο χαζός, και να φανταστείς ότι έγραψα ολόκληρη παράγραφο για να το αναλύσω και να είναι ξεκάθαρο. Το λες κι εσύ, παίρνει αυτοδυναμία με τις ίδιες ψήφους, πώς γίνεται με τις ίδιες ψήφους να είναι "πιο εύκολα"; Επειδή το νούμερο του ποσοστού είναι μικρότερο; Πιο εύκολα θα ήταν αν χρειαζόταν λιγότερες ψήφους. Χάζεψες καημένε, σε κόλλησα.

Amnesiac.
05-10-2009, 19:42
- "ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ τα ίδια": Οκ, μεταξύ των οπαδών-ψηφοφόρων τους υπάρχουν διαφορές που τις βρίσκουν ίσως και χαοτικές, αλλά στα μάτια του μέσου αποβλακωμένου (νεο)έλληνα που υποτίθεται πρέπει να ξυπνήσει όλα τα ίδια είναι - και θα το ρίξει ΠΑΣΟΚΑΡΑ τελικά γιατί τον μπερδεύουν αυτά.

λολ, αν εξαιρέσεις το ΠΑΣΟΚ παρτ έτσι ακριβώς σκέφτηκα όταν πήγα να ψηφίσω.

Πήγα στην κάλπη με την πρόθεση να βρω κάποιο μικρό αριστερό κόμμα (πλην ανταρσυα, δε τα μπορώ αυτά τα κομμουνιστικά) και έπεσα πάνω σε 3.000 αριστερά ψηφοδέλτια και φοβούμενος μη ψηφίσω τίποτα βπεριοντοφικούς κατά λάθος το έριξα Λεβέντη.

Είναι φοβερό αυτό με την αριστερά, συγκεντρώνει ένα 10% του πληθυσμού και υπάρχουν 8.000 κόμματα ενώ αντίστοιχα η δεξιά με 40% έχει 2.

Προτείνω κάθε αριστερός να φτιάχνει το κόμμα του για να μένουν ΑΣΠΙΛΩΤΕΣ οι ιδέες.

Α, πείτε και κανα ρεφορμιστικό κρυφοκαπιταλιστικό αριστερό μικρό κόμμα, να ξέρω για τις επόμενες εκλογές, μη πάω απροετοίμαστος πάλι.

Υ.Γ. Σήκωνε κανα τηλέφωνο μωρέ μαλάκα.

run4rum
05-10-2009, 19:43
http://dimokratiki.gr/article.asp?articleID=1685&catID=18&pubID=1
http://politikoblog.gr/2009/10/03/voting-laws-for-these-elections-and-of-november/

Dragonlord
05-10-2009, 19:46
Εντάξει, εδώ που τα λέμε δύο είναι και στην αριστερά τα μεγάλα, επίσης εν μέρει δικαιολογείται η διάσπαση από το ότι δεν υπάρχει προοπτική κυβέρνησης, δηλαδή και στη νδ αν έπαιρναν 5% θα είχαν λιγότερους λόγους να μένουν ενωμένοι.

ikonoklast
05-10-2009, 19:49
Ρε παλίκαρε Dragonlord, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει Α ψήφους να πούμε. Στην μία περίπτωση ο πήχυς είναι στα 42.96% και στην άλλη ξερωγώ στα 40%. Εσύ του ρίχνεις τον πήχυ να πιάσει την αυτοδυναμία...

Amnesiac.
05-10-2009, 19:51
Ε ναι οκ, αλλά είναι τραγικό να υπάρχουν ΤΟΣΑ κόμματα πια. Δηλαδή είμαι σίγουρος ότι με τόσα κόμματα στατιστικά κάποια θα διασπάστηκαν για τελείως μαλακίες λόγους, για μια παράγραφο σε κάποιο μαρξιστικό βιβλίο, επειδή 2 πρόγονοι δε τα βρήκαν για κανα χωράφι, από τυπογραφικό λάθος (θα μπερδεύτηκαν με τα μ-λ, λ-μ, χ-ψ) κτλ

Πόσο σοβαρά να τα πάρουμε οι νεοέλληνες όλαυτα πια;

Amnesiac.
05-10-2009, 19:53
Στο θέμα ψήφων έχει δίκιο ο ικόνοκλαστ. Άλλο πράγμα με τις 10 ψήφους σου να βγάζεις 151 βουλευτές και άλλο 150. Και άλλο 149. Και άλλο 148. Γενικά αλλάζει ο αριθμός.

Dragonlord
05-10-2009, 20:00
Ρε παλίκαρε Dragonlord, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει Α ψήφους να πούμε. Στην μία περίπτωση ο πήχυς είναι στα 42.96% και στην άλλη ξερωγώ στα 40%. Εσύ του ρίχνεις τον πήχυ να πιάσει την αυτοδυναμία...
Ο πήχυς δεν έχει καμία σημασία, αν δηλαδή οι Α ψήφοι (ας πούμε τα 3 εκατομμύρια που πήρε) μεταφραστούν σε 10%, εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, εφόσον και πάλι παίρνει την ίδια αυτοδυναμία; Το πόσοστό που θα αντιστοιχεί στα 3 εκατομμύρια ψήφων σε νοιάζει; Το θέμα του πήχυ έχει νόημα όταν σημαίνει πως τον φτάνεις με λιγότερη προσπάθεια, δηλαδή αν το βοηθούσες να πάρει αυτοδυναμία με 2.900.000 ψήφους αντί για 3.000.000. Εφόσον χρειάζεται αριθμητικά τις ίδιες ψήφους για να πάρει αυτοδυναμία, δεν του είναι ούτε πιο εύκολο ούτε πιο δύσκολο. Είναι ακριβώς το ίδιο, είτε το πεις 42% ή 35%.

Στο θέμα ψήφων έχει δίκιο ο ικόνοκλαστ. Άλλο πράγμα με τις 10 ψήφους σου να βγάζεις 151 βουλευτές και άλλο 150. Και άλλο 149. Και άλλο 148. Γενικά αλλάζει ο αριθμός.
Όχι, αυτό ακριβώς λέμε, ότι με τις 10 ψήφους το πασόκ θα βγάλει τους ίδιους βουλευτές, είτε ψηφίσεις εξωκοινοβουλευτικά είτε δεν ψηφίσεις καθόλου. Ναι, μειώνεις τους βουλευτές τους αν ψηφίσεις άλλο βουλευτικό κόμμα, αλλά δεν τους αυξάνεις αν ψηφίσεις εξωκοινοβουλευτικό.
Maths 101.

Amnesiac.
05-10-2009, 20:03
Στο θέμα ψήφων έχει δίκιο ο Ντράγκονλορντ.

ikonoklast
05-10-2009, 20:04
Ο πήχυς δεν έχει καμία σημασία, αν δηλαδή οι Α ψήφοι (ας πούμε τα 3 εκατομμύρια που πήρε) μεταφραστούν σε 10%, εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, εφόσον και πάλι παίρνει την ίδια αυτοδυναμία; Το πόσοστό που θα αντιστοιχεί στα 3 εκατομμύρια ψήφων σε νοιάζει; Το θέμα του πήχυ έχει νόημα όταν σημαίνει πως τον φτάνεις με λιγότερη προσπάθεια, δηλαδή αν το βοηθούσες να πάρει αυτοδυναμία με 2.900.000 ψήφους αντί για 3.000.000. Εφόσον χρειάζεται αριθμητικά τις ίδιες ψήφους για να πάρει αυτοδυναμία, δεν του είναι ούτε πιο εύκολο ούτε πιο δύσκολο. Είναι ακριβώς το ίδιο, είτε το πεις 42% ή 35%.
:shock:

Dragonlord
05-10-2009, 20:07
Μπες κάποια στιγμή που δε θα έχεις πάρει ναρκωτικά καλύτερα.

ikonoklast
05-10-2009, 20:13
χχαχαχααχαχαχα δεν υπάρχει αυτό με τον ντραγκονλορντ, βοηθήστε κάποιος!

Ρε μλκ ένας άλτης εις ύψος πηδάει σταθερά στα 2m, ούτε πάνω, ούτε κάτω, πάντα τόσο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι στα 1.98m. Ένας εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανεβοκατεβάζει τον γαμημένο τον πήχυ. Αν τον βάλει στα 2.10 ο τύπος θα χάσει... Αν τον βάλει στα 1.90 ο τύπος θα κερδίσει παγκόσμιο ρεκορ! Είναι στο χέρι του να τον............ διευκολύνει!!!

Dragonlord
05-10-2009, 20:14
Απελπισία, φέρτε τον καντιρού να εξηγήσει.

ikonoklast
05-10-2009, 20:15
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛ. ΑΜΕΣΑ.

Dragonlord
05-10-2009, 20:16
Πολλ εναντίον κοινής λογικής. Ρώτα τον οντονιάν στην τελική να σου πει, να μη γίνεσαι κι άλλο ρόμπα, κρίμα είναι.

Dragonlord
05-10-2009, 20:21
Μαζεύω όλο το κουράγιο μου και ξαναλέω: ο πήχυς καημένε ικόνοκλαστ είναι στις 3.000.000 ψήφους. Αυτόν δεν τον κατεβάζεις αν ψηφίσεις ανταρσύα, απλώς αλλάζεις τον αριθμό του ποσοστού επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Είτε λέγεται αυτός ο πήχυς 42% είτε λέγεται 38%, είναι ο ίδιος πήχυς, 3.000.000 ψήφοι. Δε χρειάζεται ούτε μία ψήφο λιγότερη για να πάρει αυτοδυναμία.
Τράβα κορόιδεψε τώρα τον καντιρού επειδή είναι OMFG-ΤΟΣΟ-ΗΛΙΘΙΟΣ.

freezing_moon
05-10-2009, 20:23
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει όλα αυτά τα αριστερά κόμματα να βρουν μια κοινή γραμμή. Το κοσμάκι δεν το ενδιαφέρει τι ώρα πήγε τουαλέτα ο Τρότσκη ή τι είδους τσεκούρι έσχισε του ίδιου το σχετικά αδιάφορο κρανίο, το ενδιαφέρουν τρία απλά πράγματα που μπορεί να καταλάβει (τι θα σπουδάσουν τα παιδιά του, πότε θα βγει στη σύνταξη, αν υποχωρεί κιόλας το λίφτινγκ της Τρέμη). Άρα τα αριστερά κόμματα πρέπει να αφήσουν τις θεωρίες και τα διαβάσματα και, εστιάζοντας στο κοσμάκι, να προτείνουν μια δυνατή και ρεαλιστική λύση και να την εκφράσουν με απλές λέξεις, να την καταλαβαίνουν όλοι! Κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ.

ikonoklast
05-10-2009, 20:30
Μαζεύω όλο το κουράγιο μου και ξαναλέω: ο πήχυς καημένε ικόνοκλαστ είναι στις 3.000.000 ψήφους. Αυτόν δεν τον κατεβάζεις αν ψηφίσεις ανταρσύα, απλώς αλλάζεις τον αριθμό του ποσοστού επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Είτε λέγεται αυτός ο πήχυς 42% είτε λέγεται 38%, είναι ο ίδιος πήχυς, 3.000.000 ψήφοι. Δε χρειάζεται ούτε μία ψήφο λιγότερη για να πάρει αυτοδυναμία.
Τράβα κορόιδεψε τώρα τον καντιρού επειδή είναι OMFG-ΤΟΣΟ-ΗΛΙΘΙΟΣ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/10/2009_331962

Μου είναι πραγματικά αδύνατο να σε παρακολουθήσω. Διάβασε το άρθρο αν θες.

Dragonlord
05-10-2009, 20:32
Μπετόν αρμέ.

Dythor
05-10-2009, 20:36
Το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία είναι μεταβλητό και εξαρτάται από το αν θα του επιτρέπει (του κόμματος) το ποσοστό αυτό να έχει 151+ έδρες. Έχουμε τα εξής 3 ενδεχόμενα:

1) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει το πρώτο κόμμα. Συνεπώς και αναντίρρητα βοηθάει το πρώτο κόμμα να έχει αυτοδυναμία.

2) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει ένα άλλο κόμμα >3%. Συνεπώς αυξάνει το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα και μειώνει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας του.

3) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑρα. Συνεπώς πιο εύκολην την αυτοδυναμίαν του πρώτου συγκριτικά με το αν είχε επιλέξει να κάνει το 2) λόγω επειδή είναι ευνόητο γιατί.

4) Άσκηση για το σπίτι: Αν η μαμά του Αμνήζιακ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά του Αμνήζιακ ΝΔ και υποθέτοντας ότι το σόι του δεν έχει άλλα θηλυκά μέλη τότε συνολικά η θηλυκή πτέρυγα που ανήκει στο σόι του Αμνήζιακ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΟΧΙ;

...αυτό δε συζητάτε;

ikonoklast
05-10-2009, 20:37
ΕΔΙΤ:
Δε ξέρω ρε φίλε, δε σου επιτίθομαι ή κατι, μπορεί να μην καταλαβαίνω τι σκατά λες, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά να μη μπορείς να το γράψεις με λόγια, μπορεί εγώ να μην ξέρω κάτι για τον εκλογικό νόμο ή να είμαι χαζός. Εγώ σου λέω απλά αυτό που λέει ο κακομοίρης ο συντάκτης στο 1 και στο 3.

Τι κρίνει την αυτοδυναμία; Με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία, καθώς το πρώτο κόμμα (ακόμη και με μία ψήφο διαφορά) πριμοδοτείται με 40 έδρες εις βάρος του δεύτερου. Το αν θα κερδίσει ωστόσο το πρώτο κόμμα την αυτοδυναμία εξαρτάται από μία και μόνον προϋπόθεση: να υπερβεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό (που μάλλον θα κυμανθεί ανάμεσα στο 40-42%) και το οποίο εξαρτάται αποκλειστικώς από το αντίστοιχο που θα συγκεντρώσουν τα μικρότερα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής. Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα εξασφαλίσουν οι μικροί (Παπαθεμελής, Ενωση Κεντρώων, ΜΛ-ΚΚΕ κ.λπ.) τόσο υποχωρεί το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Ποιον ευνοεί η ψήφος στα μικρότερα κόμματα; Η ψήφος στα μικρότερα κόμματα –λόγω του εκλογικού συστήματος που είναι το αναλογικότερο που είχαμε ποτέ– επηρεάζει καταλυτικά τις έδρες των μεγαλυτέρων και κυρίως του πρώτου κόμματος. Αν μάλιστα το «μικρό» κόμμα που τυχόν επιλέξουμε δεν μπει στη Βουλή τούτο θα διευκολύνει αποκλειστικώς την επιζητούμενη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί προσδίδουν πολύ μεγάλη σημασία αν για παράδειγμα στις σημερινές εκλογές οι Οικολόγοι μείνουν οριακά εκτός Βουλής. Σε μια τέτοια περίπτωση ο πήχυς της αυτοδυναμίας μπορεί άνετα να υποχωρήσει ακόμη και στο 40%. Ενώ αν πετύχουν την είσοδό τους (ακόμη και με 3,1%) ο πήχυς πιθανόν θα ανέβει ακόμη και στο 42%, δυσκολεύοντας έτσι την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Τόσο απλά. Ας το λήξουμε, κόλλα το!

Dragonlord
05-10-2009, 20:41
Δε ξέρω ρε φίλε, δε σου επιτίθομαι ή κατι, μπορεί να μην καταλαβαίνω τι σκατά λες, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά να μη μπορείς να το γράψεις με λόγια, μπορεί εγώ να μην ξέρω κάτι για τον εκλογικό νόμο ή να είμαι χαζός. Εγώ σου λέω απλά αυτό που λέει ο κακομοίρης ο συντάκτης στο 1.

Τόσο απλά. Ας το λήξουμε, κόλλα το!
Μπα, στον πούτσο μου, λολ, ώρες ώρες είσαι σιχαμένος, ρίχνεις όλη την ειρωνία του κόσμου κι όταν καταλαβαίνεις ότι μάλλον έγινες όντως ρόμπα αναδιπλώνεσαι, ας σου γίνει μάθημα καημένε ικόνοκλαστ, την επόμενη φορά που θα ειρωνευτείς κάποιον θυμήσου ότι δεν μπορούσες να καταλάβεις μαθηματικά λυκείου (τα οποία έχω εξηγήσει όσο πιο αναλυτικά γίνεται, εκεί είναι τα ποστ, κάτσε διάβασε), κόλλα το στον κώλο σου λοιπόν!

Phoebus
05-10-2009, 20:44
Ντράγκον, τι 3 εκατομμύρια ψήφους λες;

Dythor
05-10-2009, 20:45
όντως, είναι ακραίος.

ikonoklast
05-10-2009, 20:49
Ρε μαλάκα δραγκον, στο 1 και στο 3 στο παραπάνω άρθρο, λέει αυτό που λέω.

Όχι αυτό που λες εσύ, εσύ λες πίπες. Γιατί είσαι τρελός, γιατί κάνεις ντρόγκες, δε ξέρω γιατί.

Δεν με ενδιαφέρει να τις μετρήσουμε, δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνω ρόμπα, δεν με ενδιαφέρει να στην πω, δεν με ενδιαφέρει αν θα μου την πεις. Με ενδιαφέρει ότι αυτό που λες είναι λάθος, σοβαρά, μα το θεούλη που πιστεύεις. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΟΥ να είναι λάθος, γιατί κατεβαίνω με εξωκοινοβουλευτικό σχηματισμό, καλώ τον κόσμο να μας ψηφίσει να πούμε, πρέπει να του λέω την αλήθεια για τον εκλογικό νόμο. Μην ξανακάνεις μαλακισμένο ποστ, θα σε αρχίζω μόνο στις χριστοπαναγίες.

Πείτε του και ένας ακόμα ότι έχει κολλήσει γιατί νομίζει ότι φταίει ο ουρακοτάγκος ή κάποιος άλλος φανταστικός εχθρός του.

Dragonlord
05-10-2009, 20:51
Ντράγκον, τι 3 εκατομμύρια ψήφους λες;

Ο πήχυς δεν έχει καμία σημασία, αν δηλαδή οι Α ψήφοι (ας πούμε τα 3 εκατομμύρια που πήρε) μεταφραστούν σε 10%, εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, εφόσον και πάλι παίρνει την ίδια αυτοδυναμία; Το πόσοστό που θα αντιστοιχεί στα 3 εκατομμύρια ψήφων σε νοιάζει;

Τυχαίο νούμερο είναι, έστω ότι χρειάζεται 3.000.000 ψήφους για να πάρει αυτοδυναμία (με συγκεκριμένα δεδομένα έγκυρων ψηφοδελτίων σε κόμματα που μπαίνουν προφανώς), εξετάζω τι γίνεται αν ψηφίσεις κάποιο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

BunnyDee
05-10-2009, 20:53
εκλογές 4 οκτωβρίου τελικά!

ημέρα των ζώων και επετειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας

Απλά να πω. και επέτειος του 1957, που στείλαν τον Sputnik 1! :D - δορυφορικά το πάμε, όντως...

Dythor
05-10-2009, 20:54
Τυχαίο νούμερο είναι, έστω ότι χρειάζεται 3.000.000 ψήφους για να πάρει αυτοδυναμία (με συγκεκριμένα δεδομένα έγκυρων ψηφοδελτίων σε κόμματα που μπαίνουν προφανώς), εξετάζω τι γίνεται αν ψηφίσεις κάποιο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

Δεν δυσχεραίνεις, άρα έμμεσα βοηθάς, την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Punkt.

ikonoklast
05-10-2009, 20:58
Το πιασα! νομίζω ότι ο dragonlord πιστεύει ότι είναι οι ψήφοι που δίνουν ή όχι αυτοδυναμία.. Ενώ είναι το ποσοστό επι των ψήφων.. που είναι μεταβλητό! Γι' αυτό δε πιάνει αυτό που λέω! Ε;

Dythor
05-10-2009, 20:59
...το οποίο το 'γραψα μια σελίδα πριν αλλά στ' αρχίδιασας.

KoiliaSamprela
05-10-2009, 21:06
4) Άσκηση για το σπίτι: Αν η μαμά του Αμνήζιακ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά του Αμνήζιακ ΝΔ

pf0hr2kLghU

Dragonlord
05-10-2009, 21:11
Ρε μαλάκα δραγκον, στο 1 και στο 3 στο παραπάνω άρθρο, λέει αυτό που λέω.

Όχι αυτό που λες εσύ, εσύ λες πίπες. Γιατί είσαι τρελός, γιατί κάνεις ντρόγκες, δε ξέρω γιατί.

Δεν με ενδιαφέρει να τις μετρήσουμε, δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνω ρόμπα, δεν με ενδιαφέρει να στην πω, δεν με ενδιαφέρει αν θα μου την πεις. Με ενδιαφέρει ότι αυτό που λες είναι λάθος, σοβαρά, μα το θεούλη που πιστεύεις. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΟΥ να είναι λάθος, γιατί κατεβαίνω με εξωκοινοβουλευτικό σχηματισμό, καλώ τον κόσμο να μας ψηφίσει να πούμε, πρέπει να του λέω την αλήθεια για τον εκλογικό νόμο. Μην ξανακάνεις μαλακισμένο ποστ, θα σε αρχίζω μόνο στις χριστοπαναγίες.

Πείτε του και ένας ακόμα ότι έχει κολλήσει γιατί νομίζει ότι φταίει ο ουρακοτάγκος ή κάποιος άλλος φανταστικός εχθρός του.
Άντε ρε πούστη, να το πάω άλλη μία (αν και μια χαρά σε ενδιαφέρει ποιος θα την πει σε ποιον, τα μισά σου ποστ είναι μια υπερπροσπάθεια να βγάλεις κόσμο ηλίθιο, γι'αυτό και στην είπα, καιρός είναι να προσγειωθείς λιγάκι). Το άρθρο είναι, κατά κάποιο τρόπο, λάθος. Λοιπόν, έστω ότι έχουμε μία συγκεκριμένη εικόνα του ποιος ψήφισε τι, και λείπει μία ψήφος για να συμπληρώσει το παζλ, η δική σου. Έστω επίσης ότι τα εξωκοινοβουλευτικά δεν έχουν πάρει καμία ψήφο και το πασόκ έχει πάρει 3.000.000 ψήφους, το οποίο είναι το 42,69% που θέλει για να πάρει αυτοδυναμία. Αυτό που κυκλοφορεί είναι ότι "η ψήφος στα εξωκοινοβουλευτικά βοηθάει το πασόκ να πάρει αυτοδυναμία". Τι γίνεται λοιπόν αν εσύ ψηφίσεις ανταρσυάρα; Δεν αλλάζει τίποτα. Ούτε δυσκολεύεις αλλά ούτε και βοηθάς το πασόκ να πάρει αυτοδυναμία. Οι 3.000.000 ψήφοι που έχει πάρει πλέον δεν είναι το 42,69% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων, αφού ψήφισες κι εσύ, οπότε έπεσε ένα τσακ. Αντίστοιχα έπεσε και το ποσοστό που χρειάζεται για αυτοδυναμία, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι χρειάζεται λιγότερες ψήφους. Είναι πλασματικό δηλαδή το "μικρότερο ποσοστό αυτοδυναμίας=πιο εύκολη αυτοδυναμία", αφού χρειάζεται τις ίδιες αριθμητικά ψήφους. Για να το σουμάρω, υπάρχουν τρεις στάσεις απέναντι στις εκλογές όσον αφορά την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος: α) ψηφίζεις το πρώτο κόμμα, οπότε το βοηθάς να πάρει αυτοδυναμία, β) ψηφίζεις κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, οπότε δυσκολεύεις το πρώτο κόμμα και γ) δεν πηγαίνεις, ρίχνεις λευκό, άκυρο ή ψηφίζεις εξωκοινοβουλευτικό, στην οποία περίπτωση ούτε βοηθάς ούτε εμποδίζεις την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Δηλαδή το "ψήφος στα εξωκοινοβουλευτικά ισοδυναμεί με ψήφο στο πασόκ" είναι μία παπαριά, εκτός αν προσθέσουμε το "στα εξωκοινοβουλευτικά αντί για τα μικρότερα κοινοβουλευτικά", το οποίο όμως είναι μία άλλη ιστορία. Για να αισθανθείς καλύτερα δηλαδή, ψηφίζοντας ανταρσύα ΔΕΝ βοήθησες να πάρει αυτοδυναμία ο γιωργάκης, απλώς δεν επηρέασες καθόλου αυτό το μέρος των εκλογών. Όμως επηρέασες αλλιώς, έπεσε το ποσοστό του πασόκ σε σχέση με το αν δεν είχες ψηφίσει καθόλου (ή αν είχες ρίξει άκυρο/λευκό), οπότε δε φαίνεται ένα 46-47% πχ (αν δεν είχε ψηφίσει κανείς εξωκοινοβουλευτικά και δεν είχε πάει) κι επίσης καταγράφεται η ψήφος, είναι μία ψήφος υπέρ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Είμαι ο δράγονλορδ και μόλις τελείωσα.

Dragonlord
05-10-2009, 21:16
in b4 "e auta ta eixa katalavei to idio leme lol"

Dythor
05-10-2009, 21:17
ρε λες βλακείες.

edit: βασικά δεν έχεις καταλάβει ότι ο ikonoklast όταν λέει βοηθάς εννοεί δεν δυσκολεύεις.

Dragonlord
05-10-2009, 21:21
ρε λες βλακείες.

edit: βασικά δεν έχεις καταλάβει ότι ο ikonoklast όταν λέει βοηθάς εννοεί δεν δυσκολεύεις.
Να μάθει ελληνικά τότε λολ!

Dragonlord
05-10-2009, 21:24
Άσε που δεν εννοεί αυτό, αφού έλεγε ότι "κατεβαίνει ο πήχυς, τι δεν καταλαβαίνεις", δε χρειάζεται να έχει πάντα δίκιο. Κανείς.

Dythor
05-10-2009, 21:24
Εντάξει, αλλά όταν η πρόθεση ψήφου σου είναι αντιπασοκική και διαμαρτυρίας τότε δεν πετυχαίνεις το στόχο σου, δεν είναι ότι είσαι απλά indifferent.

Dragonlord
05-10-2009, 21:25
ό,τι είπα και στο λόκι, μη γίνεσαι φάνμποη.

Dythor
05-10-2009, 21:28
Έχεις φάει φρίκη ή κάτι τέτοιο, λες κι είχα εγώ καμία κάψα με τον ικόνοκλαστ... Γενικά το "βοηθάς" έτσι χρησιμοποιείται. Δεν είναι μυστικό αυτό που λέει παραπάνω (εξωκοινοβουλετικά => "βοηθάς τους πασώκη), κοινή γνώση είναι και αυτή η λέξη χρησιμοποιείται για τη συνεννόηση, τι να κάνουμε τώρα.

Dragonlord
05-10-2009, 21:32
Καλά, διάβασε πιο πάνω τι ΦΡΙΚΗ είχε φάει ο ικόνοκλαστ με τις παπαριές που έλεγα. Δε χρειάζεται ούτε δικηγόρο, ούτε να δικαιολογήσεις αυτά που έλεγε, τα οποία προφανώς δεν έστεκαν, διάβασε εκεί που έλεγε ότι κατεβαίνει ο πήχυς της αυτοδυναμίας άρα διευκολύνεις το πρώτο κόμμα. Πουθενά δεν είπε αυτό που λες εσύ, ότι "απλά δεν το δυσκολεύεις". Άλλωστε κι εγώ το ίδιο έλεγα από την αρχή, δεν είπα κάπου ότι δυσκολεύεις την αυτοδυναμία με το να ψηφίσεις εξωκοινοβουλευτικά. Επιμένεις να τον βγάλεις σωστό ντε και καλά = φάνμποη, σόρι. Προβληματίσου!

Dythor
05-10-2009, 21:40
καλά, δεν ξέρω, βρείτε τα μόνοι σας

http://fanisx.files.wordpress.com/2008/03/papandreou_01.jpg

ikonoklast
05-10-2009, 22:01
Λοιπόν, έστω ότι έχουμε μία συγκεκριμένη εικόνα του ποιος ψήφισε τι, και λείπει μία ψήφος για να συμπληρώσει το παζλ, η δική σου. Έστω επίσης ότι τα εξωκοινοβουλευτικά δεν έχουν πάρει καμία ψήφο και το πασόκ έχει πάρει 3.000.000 ψήφους, το οποίο είναι το 42,69% που θέλει για να πάρει αυτοδυναμία. Αυτό που κυκλοφορεί είναι ότι "η ψήφος στα εξωκοινοβουλευτικά βοηθάει το πασόκ να πάρει αυτοδυναμία".Τι γίνεται λοιπόν αν εσύ ψηφίσεις ανταρσυάρα; Δεν αλλάζει τίποτα. Ούτε δυσκολεύεις αλλά ούτε και βοηθάς το πασόκ να πάρει αυτοδυναμία. Οι 3.000.000 ψήφοι που έχει πάρει πλέον δεν είναι το 42,69% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων, αφού ψήφισες κι εσύ, οπότε έπεσε ένα τσακ. Αντίστοιχα έπεσε και το ποσοστό που χρειάζεται για αυτοδυναμία, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι χρειάζεται λιγότερες ψήφους.

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα τι γράφεις. Γενικά το παθαίνω αυτό με τα ποστς σου, όχι μόνο τώρα.

Καταρχήν ξεκινάς απο μια υπόθεση που δεν είναι η καθολική ρε φίλε μου καλέ. Στην περίπτωση που έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42.69% και είναι αυτοδύναμο έτσι κι αλλιώς, προφανώς και ισχύει ότι δεν παίζει ρόλο τι θα ψηφίσεις γενικά...Έστω όμως ότι με τα 3 μύρια ψήφους που παίρνει το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ συγκεντρώνει το 42.69% στο σύνολο των έγκυρων ψήφων, πίανει ας πούμε ένα 42% άρα ΔΕΝ είναι αυτοδύναμο απο την αρχή. Ίσως αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι με βάση τον ν. σκανδαλίδη ως βάση για τον καθορισμό των εδρών του κάθε κόμματος σε όλη την επικράτεια λαμβάνονται ΜΟΝΟ οι ψήφοι των κομμάτων που ξεπέρασαν το όριο του 3%. Άρα όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα, για να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Έτσι λοιπόν, αν για παράδειγμα εγώ κι εσύ και ο candiru κατεβάσουμε τρία διαφορετικά κόμματα που πιάσουν το καθε ένα απο αυτά 2.9% τότε το σύνολο των εξωκοινοβουλευτικών ψήφων φτάνει το 8.7%. Με βάση και το πινακάκι που εχω ποστάρει καναδυο φορές (http://img195.imageshack.us/img195/450/s7copy.jpg) υπολογίζουμε εύκολα ότι ο πήχυς της αυτοδυναμίας πέφτει αμέσως περίπου στο 39%.

Για να τους δωθούν λοιπόν οι 151 έδρες που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει με τις 3 μύρια ψήφους του ένα 39%.

Με βάση την υπόθεση που έκανα έχει ήδη καβατζωμένο το 42. Κερδίζει δηλαδή μια άνετη πλειοψηφία εδρών. Πότε δεν θα την κέρδιζε; Αν τα τρία κόμματα μας δεν είχαν κατέβει στις εκλογές και δεν υπήρχαν οι εξωκοινοβουλευτικοί ψήφοι μας. Τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση; Τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα χάρισαν την αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι όλο.

Dragonlord
05-10-2009, 22:09
Λάθος. Αυτό που λες θα γινόταν αν δεν υπήρχαν τα κόμματά μας και οι ψήφοι που πήγαν σε αυτά είχαν πάει σε κάποιο εντός βουλής, εκτός πασόκ. Από μόνα τους τα κόμματά μας δεν επηρέασαν.

Dragonlord
05-10-2009, 22:15
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτοδυναμίας είναι το 42,85% (αν θυμάμαι καλά) επί των ψήφων στα κόμματα που μπήκαν στο κοινοβούλιο. Άρα τα 3.000.000 ψήφοι στο σύνολο των ανθρώπων που ψήφισαν κοινοβουλευτικά κόμματα θα αντιστοιχούν πάντα στο ίδιο ποσοστό, ανεξάρτητα από το τι ποσοστό θα έχουν στο σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων. Οπότε δεν επηρεάζει την αυτοδυναμία το αν θα πας ή όχι, αν θα ρίξεις λευκό, άκυρο ή εξωκοινοβουλευτικό. Την αυτοδυναμία την επηρεάζει μόνο το αν θα ψηφίσεις πασόκ ή κάποιο άλλο από τα εντός βουλής, καθώς ανάμεσα σε αυτά γίνεται η μοιρασιά. Όπως ξαναείπα, αν ψηφίσεις ανταρσύα ΑΝΤΙ για σύριζα, τότε ναι, βοηθάς την αυτοδυναμία. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή ψηφίζοντας σύριζα δυσκολεύεις το πασόκ και όχι επειδή το βοηθάς ψηφίζοντας ανταρσύα. Δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανά, ειλικρινά, είναι όσο πιο απλό γίνεται. Δεν ξέρω αν έχω εγώ πρόβλημα μεταδοτικότητας όπως μάλλον λες ή αν έχεις εσύ πρόβλημα κατανόησης, πάντως μόνο που δεν το έχω ζωγραφίσει, έφερα παραδειγματάκια, σε λίγο θα το κάνω αναπαράσταση με πλεημομπίλ για να το καταλάβεις.

run4rum
05-10-2009, 22:25
http://cakewrecks.blogspot.com/2009/05/sunday-sweets-legos.html

Amnesiac.
05-10-2009, 22:27
Δε βρισκεί κανείς και κάτι επίσημο -και όχι άρθρα που μεταφράζουν τι λέει το επίσημο- για να σταματήσετε να τσακώνεστε; Ο Ντράγκονλορντ λέει ότι αφού το διάσημο αυτό ποσοστό μετριέται από τις ψήφους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και μόνο, δεν έχει καμία σημασία τι κάνουν τα εξωκοινοβουλευτικά. Αν ισχύει έχουν λογική αυτά που λέει. Αν δεν ισχύει, έχουν λογική αυτά που λέει αλλά δεν ισχύουν. Οπότε ας βρει κάποιος το νόμο να δούμε τι λέει.

Dythor
05-10-2009, 22:35
Δε μετράνε ρε μάνα μου (σου) τα εξωκοινοβουλευτικά. De facto αυτό, αξίωμα. Και οι δύο δίκιο έχουν. Απλά όταν λέει ο άλλος βοηθάς το πασοκ εννοεί ότι ενώ ψηφίζεις κάτι αντιπασόκ δεν επηρεάζει αυτό καθόλου το πασοκ.

ikonoklast
05-10-2009, 22:37
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτοδυναμίας είναι το 42,85% (αν θυμάμαι καλά) επί των ψήφων στα κόμματα που μπήκαν στο κοινοβούλιο. Άρα τα 3.000.000 ψήφοι στο σύνολο των ανθρώπων που ψήφισαν κοινοβουλευτικά κόμματα θα αντιστοιχούν πάντα στο ίδιο ποσοστό, ανεξάρτητα από το τι ποσοστό θα έχουν στο σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Είναι εξουθενωτικό, δεν διαβάζεις τα ποστ μου, μάλλον δεν ξέρεις τον νόμο και κάνεις δικές σου υποθέσεις. Αυτό που λες θα συνέβαινε στην απλή αναλογική. Σε κάθε πλειοψηφικό νόμο ή νόμο με πλειοψηφικά χαρακτηριστικά που δεν μετρά ψήφους κάτω απο ένα όριο (το 3% εν προκειμένω), συμβαίνει αυτό που λέω. Ο πήχυς αυτοδυναμίας δεν είναι πάντα ο ίδιος, είναι μεταβλητός και αφορά αποκλειστικά τα μπουρδέλα τα κόμματα εκτός βουλής. Εχω ποστάρει 7 φορές τον πίνακα. Δεν το ξανακάνω, βαρέθηκα, δες όσα άρθρα αγαπάς, δες τον εκλογικό νόμο (http://www.ekloges.gr/pages.asp?langid=1&pageid=49), κάνε και πίστεψε ό,τι αγαπάς.

Επειδή ως βάση για τον καθορισμό των εδρών του κάθε κόμματος σε όλη την επικράτεια λαμβάνονται μόνο οι ψήφοι των κομμάτων που ξεπέρασαν το όριο του 3%, όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα, για να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.

run4rum
05-10-2009, 22:48
http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=3299

Dythor
05-10-2009, 22:50
Ούτε τα λινκς που ποστάρει δε διαβάζει η ρουφιάνα, το άρθρο 5 που εξηγεί αυτό που συζητάμε δεν περιλαμβάνεται εκεί.

Dragonlord
05-10-2009, 22:58
Είναι εξουθενωτικό, δεν διαβάζεις τα ποστ μου, μάλλον δεν ξέρεις τον νόμο και κάνεις δικές σου υποθέσεις. Αυτό που λες θα συνέβαινε στην απλή αναλογική. Σε κάθε πλειοψηφικό νόμο ή νόμο με πλειοψηφικά χαρακτηριστικά που δεν μετρά ψήφους κάτω απο ένα όριο (το 3% εν προκειμένω), συμβαίνει αυτό που λέω. Ο πήχυς αυτοδυναμίας δεν είναι πάντα ο ίδιος, είναι μεταβλητός και αφορά αποκλειστικά τα μπουρδέλα τα κόμματα εκτός βουλής. Εχω ποστάρει 7 φορές τον πίνακα. Δεν το ξανακάνω, βαρέθηκα, δες όσα άρθρα αγαπάς, δες τον εκλογικό νόμο (http://www.ekloges.gr/pages.asp?langid=1&pageid=49), κάνε και πίστεψε ό,τι αγαπάς.
Λολ, είναι αστείο το πόσους θεωρείς πανηλίθιους εδώ μέσα (κι εμένα μαζί λίγες σελίδες πριν) και δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι αρκετά απλό. Θες να πάμε πάλι; Ας πάμε. Λόλα να ένα μήλο. Ο πήχυς αυτοδυναμίας ΕΙΝΑΙ πάντα ο ίδιος, όσον αφορά τις ψήφους στα κόμματα εντός βουλής. Είναι το 42,85% επί αυτών των ψήφων (σε πεντακομματική βουλή). Αυτό δεν επηρεάζεται, είτε πάνε άλλοι τόσοι και ψηφίσουν εξωκοινοβουλευτικά είτε κάτσουν σπίτι τους. Αν δηλαδή το 50% των έγκυρων ψηφοδελτίων μοιραζόταν στα εξωκοινοβουλευτικά (από άτομα που δε γουστάρουν κάποιο εντός βουλής και θα το έριχναν άκυρο ή δε θα πήγαιναν), το ποσοστό αυτοδυναμίας (μετρώντας το με βάση το σύνολο των έγκυρων) θα έπεφτε στο μισό του 42,85% αλλά αυτό θα αντιπροσώπευε τον ίδιο πραγματικό αριθμό ψήφων - και το ίδιο ποσοστό στα εντός βουλής. Επειδή μάλλον δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, απλώς κράτα αυτό: αν ψήφισες ανταρσύα αντί να ρίξεις άκυρο, λευκό ή να κάτσεις σπίτι σου ΔΕ βοήθησες το πασόκ να γίνει κυβέρνηση. Ψήφος στα εκτός βουλής ΔΕΝ είναι ψήφος στο πασόκ, παρά μόνο αν υποθέσουμε ότι θα το έριχνες σε νδ λαος κκε ή σύριζα. Μπορείς να βασιστείς στο λόγο μου αφού δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά.

Dragonlord
05-10-2009, 23:04
Επειδή ως βάση για τον καθορισμό των εδρών του κάθε κόμματος σε όλη την επικράτεια λαμβάνονται μόνο οι ψήφοι των κομμάτων που ξεπέρασαν το όριο του 3%, όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα, για να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.
Α, αυτό ισχύει, αλλά δεν είναι το θέμα μας. Σύμφωνα με αυτή τη λογική άλλωστε ψήφισα οπ, επειδή έπαιζε να μπουν. Ρίχνοντας ανταρσύα ήξερες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ώστε να έχεις εξακομματική βουλή, όπου όντως θα χρειαζόταν περισσότερες ψήφους το πρώτο κόμμα.

ikonoklast
05-10-2009, 23:06
χαχαχαχαχαχαχαχαχα είσαι ο ruthless. Eίπες το ίδιο πράγμα μαλάκα, ακριβώς. Γδύνομαι και χορεύω και μαστιγώνομαι!

ΠΟΛΛ ΤΩΡΑ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ. ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΩ ΞΑΝΑΤΡΩΩ ΜΠΑΝ.
(αν κερδίσω απλα θα ΣΚΑΣΕΙΣ)

Dragonlord
05-10-2009, 23:09
τι είπα το ίδιο πράγμα ρε καθυστέρα, που δεν έχεις καταλάβει καν τι λέμε, το μόνο που έχει μείνει είναι να μπει ο καντιρού να στα εξηγήσει.

run4rum
05-10-2009, 23:27
Λολ, είναι αστείο το πόσους θεωρείς πανηλίθιους εδώ μέσα (κι εμένα μαζί λίγες σελίδες πριν) και δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι αρκετά απλό. Θες να πάμε πάλι; Ας πάμε. Λόλα να ένα μήλο. Ο πήχυς αυτοδυναμίας ΕΙΝΑΙ πάντα ο ίδιος, όσον αφορά τις ψήφους στα κόμματα εντός βουλής. Είναι το 42,85% επί αυτών των ψήφων (σε πεντακομματική βουλή). Αυτό δεν επηρεάζεται, είτε πάνε άλλοι τόσοι και ψηφίσουν εξωκοινοβουλευτικά είτε κάτσουν σπίτι τους. Αν δηλαδή το 50% των έγκυρων ψηφοδελτίων μοιραζόταν στα εξωκοινοβουλευτικά (από άτομα που δε γουστάρουν κάποιο εντός βουλής και θα το έριχναν άκυρο ή δε θα πήγαιναν), το ποσοστό αυτοδυναμίας (μετρώντας το με βάση το σύνολο των έγκυρων) θα έπεφτε στο μισό του 42,85% αλλά αυτό θα αντιπροσώπευε τον ίδιο πραγματικό αριθμό ψήφων - και το ίδιο ποσοστό στα εντός βουλής. Επειδή μάλλον δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, απλώς κράτα αυτό: αν ψήφισες ανταρσύα αντί να ρίξεις άκυρο, λευκό ή να κάτσεις σπίτι σου ΔΕ βοήθησες το πασόκ να γίνει κυβέρνηση. Ψήφος στα εκτός βουλής ΔΕΝ είναι ψήφος στο πασόκ, παρά μόνο αν υποθέσουμε ότι θα το έριχνες σε νδ λαος κκε ή σύριζα. Μπορείς να βασιστείς στο λόγο μου αφού δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά.

http://img43.imageshack.us/img43/4199/equalsz.gif http://img44.imageshack.us/img44/7082/400pxplussdkfdkfdsvg.pnghttp://img15.imageshack.us/img15/6716/squareroute200x200.jpg

Dragonlord
05-10-2009, 23:27
Και για να εξηγήσω και το ενδεχόμενο εξακομματικής βουλής (για όποιον μπορεί να παρακολουθήσει έστω), το ποσοστό δεν αλλάζει, 42,69% είναι (το 42,85 που έγραφα πιο πάνω ήταν λάθος, τόσο θυμόμουν), απλώς παίζει το εξής. Έστω ότι οι οικολόγοι είναι στο μεταίχμιο. Αν δεν μπουν, έστω ότι το πασόκ εξασφαλίζει οριακά το 42,69% επί των ψήφων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αν τελικά ξεπεράσουν το 3%, οι ψήφοι τους προστίθενται στις ψήφους των κοινοβουλευτικών, οπότε ξαφνικά το ποσοστό του πασόκ επί αυτού του αριθμού μειώνεται. Μόνο με αυτή τη λογική δηλαδή δυσκολεύεται περισσότερο σε εξακομματική βουλή. Αν οι ψήφοι της νδ πχ μοιράζονταν σε δύο κόμματα, αυτό δε θα επηρέαζε.

Dragonlord
05-10-2009, 23:28
run4rum, σοβαρά, δε θέλω να ρίχνω μπαν, ηρέμησε.

Dragonlord
05-10-2009, 23:43
Επίσης για όποιον βαριέται να διαβάσει το νόμο λέει το εξής απλό, ότι οι 260 έδρες μοιράζονται αναλογικά σε όσα μπήκαν στη βουλή (επί του συνολικού αριθμού ψήφων που πήραν αυτά δηλαδή) και οι υπόλοιπες 40 πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα. Γι'αυτό και χρειάζεται το 42.69% επί των ψήφων κοινοβουλευτικών κομμάτων, που δίνει 111 έδρες, συν τις 40 μπόνους ίσον 151. Ο καινούργιος νόμος που θα ισχύσει από τις επόμενες μοιράζει αναλογικά τις 250 και δίνει μπόνους τις 50 στον πρώτο.
Η αυτοδυναμία δεν επηρεάζεται αν εκατό χιλιάδες που θα έριχναν άκυρο το ρίξουν σε κόμματα που και πάλι θα μείνουν εκτός βουλής, απλώς θα μειωθεί το ποσοστό όλων των κομμάτων επειδή θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή.

HAVOC
05-10-2009, 23:47
Aμην. Απο 2 σελιδες πριν, αλλα μια χαρα το ειπες. Φτανει τωρα. Ξεκινα τα μπαν.

wom
05-10-2009, 23:58
dragon μηπως θελεις να πεις

1) Ψηφος εξωκοινοβουλευτικη δεν επηρεαζει το bonus 40 εδρών διοτι το κερδιζει οποιος απο τους ενδοκοινοβουλευτικους πήρε περισσοτερες αριθμητικα ψηφους.

2) Ψηφος εξωκοινοβουλευτικη δεν επηρεαζει τις 260 έδρες διοτι αυτές προκυπτουν απο 260 / [αθροισμα ψηφων ενδοκοινοβουλευτικων] * ψηφοι συνδυασμού.

Δεν επηρεαζεις κατανομη εδρων => δεν επηρεαζεις που κατεληξε η αυτοδυναμια.

Dragonlord
06-10-2009, 00:13
Έτσι απλά (με το κλάσμα ανάποδα στον υπολογισμό των 260).

εντιτ: για να προλάβω οντονιάν, δεν είναι μαθηματικά λυκείου όπως είπα πιο πριν. Γυμνασίου είναι.

έντιτ 2, λολ, τώρα το γάμησες το κλάσμα, εννοούσα τον αριθμητή στη θέση του παρονομαστή και τούμπαλιν όπως το είχες πριν.

wom
06-10-2009, 00:28
ok σωστα, ηθελα να κανω submit νωριτερα και δεν ειχα δει το τελευταιο σου post πριν το δικο μου.

GG*
06-10-2009, 00:48
xaxaxaxa τωρα ειδα στο interent οτι βγηκε ο ανατολακης:dfinger:

ΕΤΣΙ ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ

cancer
06-10-2009, 00:49
ela, na afisoume tis saxlamares.
vouli loipon.

kai o giorgos anatolakis?
kai h pemh zouni?
kai h magia tsokli?
kai o

http://i36.tinypic.com/2wc1vyd.jpg

courtesy of rat_poison

run4rum
06-10-2009, 01:20
[QUOTE=Dragonlord;917685]run4rum, σοβαρά, δε θέλω να ρίχνω μπαν, ηρέμησε.[/QUOTE

έκανα ένα ζεστό banιο και ηρέμησα

Death MD
06-10-2009, 02:30
Και για να εξηγήσω και το ενδεχόμενο εξακομματικής βουλής (για όποιον μπορεί να παρακολουθήσει έστω), το ποσοστό δεν αλλάζει, 42,69% είναι (το 42,85 που έγραφα πιο πάνω ήταν λάθος, τόσο θυμόμουν), απλώς παίζει το εξής. Έστω ότι οι οικολόγοι είναι στο μεταίχμιο. Αν δεν μπουν, έστω ότι το πασόκ εξασφαλίζει οριακά το 42,69% επί των ψήφων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αν τελικά ξεπεράσουν το 3%, οι ψήφοι τους προστίθενται στις ψήφους των κοινοβουλευτικών, οπότε ξαφνικά το ποσοστό του πασόκ επί αυτού του αριθμού μειώνεται. Μόνο με αυτή τη λογική δηλαδή δυσκολεύεται περισσότερο σε εξακομματική βουλή. Αν οι ψήφοι της νδ πχ μοιράζονταν σε δύο κόμματα, αυτό δε θα επηρέαζε.

το ειδα να γινεται στο εξιτ πολ του σκαι οπου εβλεπαν οικολογους εντος βουλης σε καποια φαση και πασοκ με 148 εδρες. εχω την εντυπωση οτι αυτο εννοεις.

KoiliaSamprela
06-10-2009, 10:06
χαχαχαχαχαχαχαχαχα είσαι ο ruthless. Eίπες το ίδιο πράγμα μαλάκα, ακριβώς. Γδύνομαι και χορεύω και μαστιγώνομαι!

γιουτουμπ λινκ ΝΑΟΥ

:pink::pink::pink::pink:

Candiru
06-10-2009, 19:28
Σωστός ο Χρυσόγελος, δεν έπεσε στην πασοκική παγίδα που έπεσαν οι Ευθυμιόπουλος και Βούγιας παλιότερα

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=67557&cid=6

Amnesiac.
06-10-2009, 20:05
Πραγματικά σιχαμένοι είστε ε.

Σας προσφέρεται υπουργείο περιβάλλοντος όπου ακόμα και σε πασοκικό περιβάλλον θα μπορείτε να κάνετε δυο πράγματα απαυτά που διαφημίζετε και λέτε όχι.

Δεν πειράζει, να περιμένετε να γίνετε κυβέρνηση.

έντιτ : Σήμερα έγινε η πρόταση απότι λένε στις ειδήσεις.

Candiru
06-10-2009, 20:28
να η απάντηση:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν πρόταση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση

Σήμερα έγινε επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με σκοπό την συμμετοχή τους στην νέα κυβέρνηση. Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων ήταν αρνητική.

Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στη διακυβέρνηση και την εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.

Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.

Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην κυβέρνηση και την εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.

δεν είμαστε κωθώνια να πατήσουμε την μπανανόφλουδα εξαγοράς. Η προταση έγινε στον Χρυσόγελο προσωπικά και θα είχε την τυχη του Ευθυμιόπουλου και θα ήταν και ολέθρια για το κόμμα, μια και θα συγκρούονταν ένα από τα ικανότερα στελέχη του με το κόμμα

Amnesiac.
06-10-2009, 20:37
Μαλακίες.

Αυτό που λέτε ουσιαστικά είναι "προτιμάμε να είμαστε απόξω και να ασκούμε κριτική από το να έχουμε Υπουργείο".

Ναι οκ, ΠΑΣΟΚ μπλα μπλα μπλα, δε συμφωνείτε μπλα μπλα μπλα, αλλά ρε γαμώτο Υπουργείο σας πρότεινε, όχι κάποια αστεία θέση σε κάποιο αστείο Συμβούλιο, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά έστω και έτσι όπως είπα και πριν 2 πράγματα θα μπορούσατε να τα κάνετε.

Δηλαδή με 7 βουλευτές που λέτε κι εσείς θα είχατε μεγαλύτερη δύναμη απότι με έναν Υπουργό;

Αν πάλι ήταν τόσο σκατά τα πράγματα στην πράξη και δε σας άφηναν κανένα περιθώριο να κάνετε οτιδήποτε, θα μπορούσε εύκολα ο Χρυσολόλ να τους κράξει "εκ των έσω" και να παραιτηθεί.

Αλλά όχι, μη χωθείτε στα σκατά, από μακριά με κριτική.

Dragonlord
06-10-2009, 20:37
Λοιπόν, να κάνω μια σούμα όσων έγραψα πιο πάνω για να μην επανέρχομαι αργότερα.

Ikonoklast, ούτε προσωπικά έχω μαζί σου (δε σε ξέρω καν από κοντά) ούτε θέλω να φας ban (όπως δέχεσαι αν έχεις άδικο, που έχεις). Έχω ξαναγράψει ότι και ξύπνιο παιδί είσαι (συνήθως!), και χιούμορ έχεις και έχεις κάνει μερικά από τα καλύτερα ποστ εδώ μέσα. Αυτό που με ενοχλεί είναι το υφάκι σου και ο τρόπος που προσπαθείς συνεχώς να εξυψώσεις τον εαυτό σου υποβαθμίζοντας τους άλλους. Σε αντιστοιχία με κάτι που είπα πριν λίγες μέρες στη χάβοκ: μπορείς να είσαι αστείος και να τα λες ωραία και να'σαι γαμώ-τα-παιδιά ή ό,τι άλλο αγαπάς χωρίς να προσπαθείς όλη την ώρα να γελοιοποιήσεις τους υπόλοιπους, αλήθεια. Γιατί, ρε παπάρι, από πού κι ως πού θα πεις ότι "δεν έχεις πολλές ελπίδες να συνεννοηθούμε εδώ μέσα κάνοντας ποστς που απαιτείται να καταλάβει ένας τύπος που ψηφίζει πράσινους" (αφού προφανώς είσαι σε ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ νοημοσύνης) τη στιγμή που εσύ δεν καταλαβαίνεις μαθηματικά γυμνασίου; Όταν κάθομαι και σου εξηγώ δεκαπέντε φορές κι εσύ έχεις κολλήσει στο "μα αφού πέφτει το ποσοστό, άρα είναι ευκολότερο" θυμίζοντας τον τύπο από τους spinal tap με το "...but this one goes to eleven"; Από πού κι ως πού έχεις την πολιτική ΑΠΟΨΑΡΑ και κρίνεις τους πάντες και τα πάντα όταν δεν καταλαβαίνεις ούτε τι αντίκτυπο έχει η ψήφος σου στα πλαίσια ενός αρκετά απλού εκλογικού νόμου (που υποτίθεται πως έχεις διαβάσει); Ακόμα κι ο ρούθλες έχει κάνει γύρω στις πεντακόσιες φορές πιο δύσκολα μαθηματικά από αυτά για να πάρει το πτυχίο του. Με τι αρχίδια, τέλος πάντων, θα συνεχίσεις να βγάζεις ετυμηγορίες και να κολλάς στους πάντες ετικέτες τύπου ηλίθιος, πασόκος, ρούθλες κλπ κλπ όταν κι εσύ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε φάνηκες και κανένα τέρας εξυπνάδας; Γιατί, κατά βάθος, όσο ΓΑΜΑΤΑ κι αν τα λες συνήθως, είσαι απλώς ένας θλιβερός, μίζερος τύπος που προσπαθεί να αντλήσει αίγλη από ένα φόρουμ κι ένα τσάτρουμ και γι'αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιήσει τα πάντα: κλοπή κωδικών, τηλέφωνα καντιρού, ειρωνία και υποτίμηση της νοημοσύνης των συνομιλητών του, μπας και ψαρώσει κανείς (που προφανώς ψαρώνουν, congrats). Άει γαμήσου λοιπόν, γίνε άνθρωπος, δεν μπορώ να στο πω πιο γλυκά.

Τα είπα χύμα, δε φοβάμαι τίποτα και τα ρέστα.

ikonoklast
06-10-2009, 21:01
ρε, έχεις πάθει αμοκ. χαλάρωσε λίγο.

δλδ και δίκιο να 'χεις (που δεν έχεις λολ) το έχεις ανάγει ξερωγώ σε τι ασουμε.

Dragonlord
06-10-2009, 21:03
Μπα, κουλ είμαι, σκέψεις λέω.

HAVOC
06-10-2009, 21:25
Aυτο με τη Χαβοκ δεν το καταλαβα. Ποια αντιστοιχια?

Εμενα μου ειπες πως θα με αγαπας κι αν σταματησω να λεω για λεσζβιακα.

Χωρια που ξερεις καλα πως ειναι στα πλαισια αυτοσαρκασμου γιατι αρεσκομαι να ξεσκιζω με τη σειρα μου κακιασμενες φιλοφρονησεις που μου εχουν αποδωσει διαφορες φιλτατες ερ-ικες φυσιογνωμιες.
Δε νομιζω να συστηθηκα γεια σας,ειμαι η λεσζβια της γειτονιας σας or smth.

Και το μπινελικι μου οταν ριχνω κανω το χαβαλε μου οπως οι περισσοτεροι στα πλαισια καθυ-στερημενης -all puns intended- φορουμικης αγαπης.

Ουτε το csi εκανα να βρω τηλεφωνα ανθρωπων που αλληλοστολιστηκαμε, ουτε ποτε ενοχλησα τους ιδιους η τις οικογενειες τους, ουτε εκανα χρηση των ονοματων τους.

Και το κυριοτερο, δεν αυτοχρηστηκα γκουρου κανενος.

Τι πας να εξισωσεις, τζιτζας δηλαδη.

enitharmon
06-10-2009, 21:30
παιδια, μαθετε να διαβαζετε

Σε αντιστοιχία με κάτι που είπα πριν λίγες μέρες στη χάβοκ

στη χαβοκ, οχι για την, ουτε αντιστοιχια με

πολλες αμερικανικες σειρες, κανουν κακο στη γλωσσα

enitharmon
06-10-2009, 21:34
α, ναι, και καντιρε, ειστε γελοιοι μιζεροι κακομοιρηδες.

αυτο που σου ειπε ο αμνηζιακ, αμα καταλαβαινε ο χρυσογελος την πλεκτανη και το παιχνιδι υποβαθμισης του, ας παραιτουνταν κι ας εφευγε ηρωας. να εδειχνε πως γινεται να πηγαινει κανεις με ποδηλατο στη βουλη, να μη δεχοταν τη λεξους, να εκανε πραξη με οσα μας πρηζουν τα αυτια. Κι αμα εκανε καλα τη δουλεια του, στις επομενες εκλογες μεσα στη βουλη. Αλλα οχι. "ειμαστε μικροι, αλλα τιμιοι και θα πεθανουμε στην ψαθα"

HAVOC
06-10-2009, 21:35
Η αντιστοιχια νοηματος που ειναι?

Με εκτιμαει κι ας εχω παραξεσκισει ενα αστειο.

Εκτιμαει ικονοκλαστ κι ας υποτιμαει τους αλλους για να ανεβασει τον εαυτο του, αλλα το εχει παραχεσει.

Makes perfect sense.

Οκ, μας αγαπαει με τα ελαττωματα μας,

Amnesiac.
06-10-2009, 21:36
Σιγά μην απαντήσει. Θα πατάει το ριφρές συνέχεια στο σάιτ των Οικολόγων μπας και βγάλουν νέα ανακοίνωση για να την ποστάρει.

έντιτ : Χάβοκ φύγε από πάνω μου.

HAVOC
06-10-2009, 21:38
Τα σπαει το refresh και απο κατω σου, δεν φταιω εγω για τη σφηνα:P

Dragonlord
06-10-2009, 21:38
Δεν εξίσωσα, σε αντιστοιχία είπα. Όπως σου είπα κι εσένα ότι δε χρειάζεται να γράφεις συνέχεια για λεσβιακά, που το κάνεις, για να σε συμπαθάμε, έτσι λέω και του ικόνοκλαστ ότι δε χρειάζεται να κάνει αρχιδιές ή να υποβαθμίζει τους υπόλοιπους για να φαίνεται αυτός γαμάτος. Καμία εξίσωση, απλώς παρόμοιες, στη μορφή τους, συμβουλές/γνώμες/όπως θέτε πείτε το.

Amnesiac.
06-10-2009, 21:39
Ντράγκονλορντ σταμάτα να ασχολείσαι με Λαρισαίες και πες για ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.

HAVOC
06-10-2009, 21:42
Πιο νιανια.
Ποιος σου ειπε πως θελω να με συμπαθατε?

Που κολλαει η περιπτωση ενος ανθρωπου που απο την πλακα περναει σε παρενοχληση χρηστων με μενα που κανω χαβαλε γυρω απο μια "ταυτοτητα" που δεν χρησιμοποιησα εξαρχης η ιδια?

Τεσπα, νομιζω μπερδευεις την πλακα που κανω για τον εαυτο μου με την πλακα του ικονοκλαστ σε βαρος αλλων.

Phoebus
06-10-2009, 21:45
να η απάντηση:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν πρόταση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση

Σήμερα έγινε επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με σκοπό την συμμετοχή τους στην νέα κυβέρνηση. Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων ήταν αρνητική.

Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στη διακυβέρνηση και την εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.

Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.

Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην κυβέρνηση και την εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.

δεν είμαστε κωθώνια να πατήσουμε την μπανανόφλουδα εξαγοράς. Η προταση έγινε στον Χρυσόγελο προσωπικά και θα είχε την τυχη του Ευθυμιόπουλου και θα ήταν και ολέθρια για το κόμμα, μια και θα συγκρούονταν ένα από τα ικανότερα στελέχη του με το κόμμα

Εγώ το μόνο που διάβασα είναι "είμαστε ευθυνόφοβοι".

enitharmon
06-10-2009, 21:46
σου λεει εσενανε να σταματησεις να μας τα πρηζεις με τα λεσβιακα και στον αλλονε να μην ειναι τοσο γαμηκουλας

δεν ειναι δυσκολο, ριλι

Ford Prefect
06-10-2009, 21:46
Ρε χαβοκάρα, κόλλησες. Το μόνο, πάμε πάλι, το μόνο που είπε είναι ότι "μπορείς να είσαι γαμώ χωρίς να κάνεις αυτό το κάτι άλλο που δεν είναι". Ωραία, το κάτι άλλο σου δεν συγκρίνεται με του ικονοκλαστ, οκ. Ομοιότητες τέρμα. Βγες από το αδιέξοδο. Εγώ σε συμπαθώ γενικά, όλα καλά.

HAVOC
06-10-2009, 21:49
Α, καλα, τωρα νουθετηθηκα.
Ας την πουμε στον κλαστη που ειναι γαμηκουλας, και παρεμπιπτοντως αλλη μια στη χαβοκ γιατι βλεπεις ειναι η ιδια ενοχληση. Σορρυ, θα σταματησω να γαμαω φορουμικα γυναικες.

Τελειωστε με τις περιοδους σας για να αποφασισω κι εγω για το υφος μου.

enitharmon
06-10-2009, 21:51
:facepalm:

HAVOC
06-10-2009, 21:53
Kαλα, κι εσενα σε αγαπαω κι ας κανεις τον αδεκαστο απολογητη δω μεσα.
Ολοι οι ρολοι καλοι ειναι:)

ikonoklast
06-10-2009, 21:55
Κι εγώ καμιά φορά σας αγαπάω όταν δε τους παίρνετε τόσο στα σοβαρά! :teddy:

enitharmon
06-10-2009, 21:57
ικονοκλαστ, αν προτεινανε στο κομμα σου το υπουργειο εσωτερικων ή αυτο του πολιτη, θα το αποδεχοσανε ως ψηφοφορος;

εννοω, θα στηριζες τη φαση;

Phantom Duck
06-10-2009, 22:01
...αν δίνανε το υπουργείο μπάτσων... σε κομμουνιστικ.. δηλαδ...
..
..
.

........

αν ασφαφδσαφ σεφεφ, ερφςε;

carheart
06-10-2009, 22:03
Α, καλα, τωρα νουθετηθηκα.
Ας την πουμε στον κλαστη που ειναι γαμηκουλας, και παρεμπιπτοντως αλλη μια στη χαβοκ γιατι βλεπεις ειναι η ιδια ενοχληση. Σορρυ, θα σταματησω να γαμαω φορουμικα γυναικες.

Τελειωστε με τις περιοδους σας για να αποφασισω κι εγω για το υφος μου.

Χαβοκάρα, μάλλον κάποιοι θέλησαν να σου πουν ευγενικά πως είσαι ένα σίχαμα και μισό, είτε υιοθετείς αυτό το υφάκι, είτε το έχεις και στην καθημερινότητά σου. Μπορεί να είσαι ένα_κλικ πιο ξύπνια και κουτοπόνηρη από την failfails, αρκετά ώστε να κατανοήσεις τον διαχωρισμό, αλλά, και δεν έχει να κάνει με περίοδο αυτό, καλό θα ήταν να πάρεις το ύφος σου, το άβατάρ σου, και να εξαφανιστείς, και εγώ προσωπικά θα σε συγχωρέσω. Ο φίλος σου, κάρχαρτ.

Amnesiac.
06-10-2009, 22:04
ικονοκλαστ, αν προτεινανε στο κομμα σου το υπουργειο εσωτερικων ή αυτο του πολιτη, θα το αποδεχοσανε ως ψηφοφορος;

εννοω, θα στηριζες τη φαση;

Ε καλά δεν είναι το ίδιο.

Οι ικονοκλάστες είναι αντικαπιταλιστές-κρεμάλα στους πασόκους-διαφωνούμε στα πάντα φάση.

Οι Καντίροι απτην άλλη, αφενός δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι πρεσβεύουν πολιτικά, αφετέρου σε ένα Υπουργείο Περιβάλλοντος θα μπορούσαν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, πράγματα που οι ίδιοι διαφημίζουν, δηλαδή ακόμα κι αν τα συμφέροντα δε τους άφηναν να τα βάλουν με τα επιχειρηματικά λόμπυ και να φυτέψουν αγριολούλουδα στις καμινάδες των εργοστασίων, 2 δέντρα στη Θεσσαλονίκη ή κανα πάρκο στην Αθήνα θα μπορούσαν να τα προωθήσουν. Ή στη χειρότερη, όπως είπαμε, να φεύγαν σαν ασπίλωτοι ΗΡΩΕΣ με μια οργισμένη ανακοίνωση και να αυξήσουν και τα ποσοστά τους.

HAVOC
06-10-2009, 22:04
Eιπε ο Γιαννης.-carheart-

Ικονκλαστ, απαντησε λιγο. Με ενδιαφερει κι εμενα αυτο που ρωτησε η ενι.

carheart
06-10-2009, 22:08
Φοίβος.

Candiru
06-10-2009, 22:08
όσοι δεν ξέρουν τι εστί ΠΑΣΟΚ ας λένε ό,τι θέλουν. Με εκλεγμένους βουλευτές ΟΠ και ένα ΠΑΣΟΚ στα όρια της αυτοδυναμίας η συνεργασία μπορεί να γινόταν με πολύ καλύτερους όρους. Τώρα θα πήγαινε ξεβράκωτοις στα αγγούρια και θα αναλάμβανε ένα νεοσύστατο με θολές και περιορισμένες αρμοδιότητες, για μόστρα. Εϊναι μια μπανανόφλουδα που μας την πεταξε και βγαίνουμε επικοινωνιακά ζημιωμένοι για να γλυτώσουμε από τα χειρότερα.

Αλλά αν διαβάσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την ανακοίνωση και κατανοείτε τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ των Πράσινων, τότε θα καταλάβετε πως η άρνηση ήταν η μόνη σωστή κίνηση σε συτή την συγκυρία. Για να σας βοηθήσω κουοτάρω το πιο σημαντικό:

Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.

ikonoklast
06-10-2009, 22:09
Ποιός θα πρότεινε υπουργείο σε μας μωρέ, τι λέτε τελοσπάντων.

HAVOC
06-10-2009, 22:12
Λεμε ρε παιδι μου, στο θαυμαστο κοσμο της πολιτικης, αν γινοταν προταση ξελουμπενιασματος, θεωρητικως, τι θα εκαιγες?

ikonoklast
06-10-2009, 22:14
Αν κατ' αντιστοιχία εμείς πιάναμε 2.9% και στην κυβέρνηση ήταν πχ ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, ώστε να υπάρχει σενάριο να πάρουμε υπουργείο, θα σας είχαμε ήδη στείλει όλους να σπάτε πέτρες. Τι σας νοιάζει.

Σε πιο σοβαρό κλίμα: έχει γίνει το σενάριο, στη συγκυβέρνηση. Ενημερωθείτε σχετικά!

Amnesiac.
06-10-2009, 22:17
Καντίρου

:moutza:

enitharmon
06-10-2009, 22:18
γιατι να σπαμε πετρες, θα χαλασει το πραντα :sad:

τη σταση ΟΠ πως την κρινεις;

Phantom Duck
06-10-2009, 22:18
Αν κατ' αντιστοιχία εμείς πιάναμε 2.9% και στην κυβέρνηση ήταν πχ ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, ώστε να υπάρχει σενάριο να πάρουμε υπουργείο, θα σας είχαμε ήδη στείλει όλους να σπάτε πέτρες. Τι σας νοιάζει.

Σε πιο σοβαρό κλίμα: έχει γίνει το σενάριο, στη συγκυβέρνηση. Ενημερωθείτε σχετικά!

και ο κουβέλης επιστράτευε απεργούς, ΑΥΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΥΡΙΟΙ.

ikonoklast
06-10-2009, 22:31
τη σταση ΟΠ πως την κρινεις;

Αν ρωτάς εμένα, ξερωγώ. Το πράσινο πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει σε κάτι απο το πρόγραμμα των πρασίνων. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα "πρασινη λύση στην κρίση" και τα green new deal τα λένε και στην ευρώπη και ο ομπάμα τα λέει. Αν θέλανε, μια χαρά χωνόντουσαν σε κάνα θώκο, έτσι κι αλλιώς αν μπαίναν βουλή θα συγκυβερνούσαν. Μικροπολιτικά, τακτικά έξυπνο απο μέρους τους που δεν ανέλαβαν για να μη φθαρούν στα γρήγορα σε μια κυβέρνηση που δεν πείθει. Κάθονται στο καλό ποσοστό τους, κάνουν την κριτική τους, τα media είναι μαζί τους. Μια χαρά! Τι λόγος να μου πέφτει εμένα/εμάς.

Να εδώ ο dragon που τους ψήφισε για να αναλάβουν δράση να μας πει αν απογοητέυτηκε.

Death MD
06-10-2009, 22:32
όσοι δεν ξέρουν τι εστί ΠΑΣΟΚ ας λένε ό,τι θέλουν. Με εκλεγμένους βουλευτές ΟΠ και ένα ΠΑΣΟΚ στα όρια της αυτοδυναμίας η συνεργασία μπορεί να γινόταν με πολύ καλύτερους όρους. Τώρα θα πήγαινε ξεβράκωτοις στα αγγούρια και θα αναλάμβανε ένα νεοσύστατο με θολές και περιορισμένες αρμοδιότητες, για μόστρα. Εϊναι μια μπανανόφλουδα που μας την πεταξε και βγαίνουμε επικοινωνιακά ζημιωμένοι για να γλυτώσουμε από τα χειρότερα.

Αλλά αν διαβάσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την ανακοίνωση και κατανοείτε τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ των Πράσινων, τότε θα καταλάβετε πως η άρνηση ήταν η μόνη σωστή κίνηση σε συτή την συγκυρία. [/B]

θες να πεις οτι σας την ειχανε στημενη οι πασοκοι δηλαδη και λογω των περιστασεων θα φαινοταν οτι αναλαμβανετε υπουργειο υπο ορους και θα σας ειχαν ανα πασα στιγμη στο χερι.ποιοι ειναι οι οροι αυτοι και γιατι δεν μας τους λετε μιας και το ανεφερες λοιπον?

και σου λενε τωρα ολοι οι αλλοι που μιλησαν πριν
ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ καταγγελωντας την πολιτικη πασοκ
εδω τι λεει το κομμα? δεν εχει ανακοινωση να κανεις κοπυ πειστ?

εκτος αυτου η 1 στο εκατομμυριο πιθανοτητες πραγματικα να εννοει ο παπανδρεου οτι σας ηθελε χωρις καμμια μπανανοφλουδα η κανενα αγγουρι να κανετε δουλεια, τωρα παει εφυγε. συγχαρητηρια.

pitchfork
06-10-2009, 22:39
Μόλις έστειλα στο φέησμπουκ του γιωργου παπαντρέου το εξής μέηλ:

Κύριε πρωθυπουργέ

Επιχειρήσατε να βάλετε σε ελληνικό υπουργείο αυτά τα άτομα:

http://www.electricrequiem.com/forum/search.php?searchid=549635

Προφανώς ο σκοπός σας είναι να σας πάρουμε με τις ντομάτες και τα σάπια ροδάκινα για να τονώσετε την αγροτική μας παραγωγή
Φτηνό κόλπο θα έλεγα.

Περαστικά σας.

pitchfork
06-10-2009, 22:42

Αλλά αν διαβάσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την ανακοίνωση και κατανοείτε τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ των Πράσινων, τότε θα καταλάβετε πως η άρνηση ήταν η μόνη σωστή κίνηση σε συτή την συγκυρία. [/B]

θες να πεις οτι σας την ειχανε στημενη οι πασοκοι δηλαδη και λογω των περιστασεων θα φαινοταν οτι αναλαμβανετε υπουργειο υπο ορους και θα σας ειχαν ανα πασα στιγμη στο χερι.ποιοι ειναι οι οροι αυτοι και γιατι δεν μας τους λετε μιας και το ανεφερες λοιπον?

και σου λενε τωρα ολοι οι αλλοι που μιλησαν πριν
ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ καταγγελωντας την πολιτικη πασοκ
εδω τι λεει το κομμα? δεν εχει ανακοινωση να κανεις κοπυ πειστ?

εκτος αυτου η 1 στο εκατομμυριο πιθανοτητες πραγματικα να εννοει ο παπανδρεου οτι σας ηθελε χωρις καμμια μπανανοφλουδα η κανενα αγγουρι να κανετε δουλεια, τωρα παει εφυγε. συγχαρητηρια.

Είναι προφανές και σίγουρο, ότι δεν του έφτανε του πασοκ το +10% και ήθελε να καρπωθεί και το τεράστιο ποσοστό των βλαμμένων .....

Dragonlord
07-10-2009, 08:50
Να εδώ ο dragon που τους ψήφισε για να αναλάβουν δράση να μας πει αν απογοητέυτηκε.
Εγώ είπα με ποιο σκεπτικό τους ψήφισα, πρώτον για να εμποδιστεί η αυτοδυναμία, δεύτερον για λόγους πολυφωνίας και τρίτον επειδή σίγουρα θα προτιμούσα μια συγκυβέρνηση πασόκ-οπ με βάση προγραμματικές συμφωνίες παρά μία σκέτη πασόκ. Αντίθετα πχ διαφωνώ με την προοπτική συγκυβέρνησης πασόκ-σύριζα, γιατί ο σύριζα ως αριστερός σχηματισμός έχει απώτερο σκοπό ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης/δομής κοινωνίας και συγκυβερνώντας με μία δεξιά κυβέρνηση χάνει την αξιοπιστία του. Στους οπ αυτό δεν ισχύει, αφού ο πρωταρχικός τους στόχος (προστασία του περιβάλλοντος) δεν έρχεται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με την πολιτική του μπατσόκ. Έχει δίκιο ο καντιρού όμως, σόρι, το να πάρεις απλά ένα υπουργείο χωρίς δεσμεύσεις ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική, δηλαδή να είσαι ένας υπουργός σε μία ντιφόλτ δεξιά κυβέρνηση δε λέει και πολλά. Και εννοείται ότι το πασόκ δε θα είχε κανένα λόγο να κάνει συμβιβασμούς στην πολιτική του εφόσον δε θα χρειαζόταν τη στήριξη από τους βουλευτές των οπ. Οπότε να κάνει ουσιαστική δουλειά δεν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα. Στην τελική, αν ο γιωργάκης θέλει κάποιον να κάνει πράσινη πολιτική μπορεί να βρει, δεν είναι ο Χρυσόγελος που έχει τις Μυστικές Συνταγές. Έστω λοιπόν ότι, όπως λέτε, δεχόταν για να παραιτηθεί μετά από 3 μήνες που θα έτρωγαν πόρτα οι όποιες ριζοσπαστικές προτάσεις του. Τότε θα έπεφταν όλοι να τον φάνε, πιθανώς κι εσείς, λέγοντας ότι "καλά, δεν ήξερε ότι πήγε χωρίς δεσμεύσεις, τι περίμενε;" ή θα κατηγορούνταν για καραγκιοζιές για λόγους εντυπώσεων (γιατί ουσιαστικά αυτό λέτε πως έπρεπε να κάνει). Ε, καλύτερα αυτό που έκανε. Στην τελική αν χρειάζονται στο πασόκ να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των οπ, εκεί είναι, μπορούν να το κάνουν, δε χρειάζεται να βάζει ο χρυσόγελος τις υπουργικές υπογραφές. Ήταν καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού που μόνο το πασόκ θα ωφελούσε, καλά έκαναν και αρνήθηκαν με τις παρούσες συνθήκες.

Candiru
07-10-2009, 10:03
Εγώ είπα με ποιο σκεπτικό τους ψήφισα, πρώτον για να εμποδιστεί η αυτοδυναμία, δεύτερον για λόγους πολυφωνίας και τρίτον επειδή σίγουρα θα προτιμούσα μια συγκυβέρνηση πασόκ-οπ με βάση προγραμματικές συμφωνίες παρά μία σκέτη πασόκ. Αντίθετα πχ διαφωνώ με την προοπτική συγκυβέρνησης πασόκ-σύριζα, γιατί ο σύριζα ως αριστερός σχηματισμός έχει απώτερο σκοπό ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης/δομής κοινωνίας και συγκυβερνώντας με μία δεξιά κυβέρνηση χάνει την αξιοπιστία του. Στους οπ αυτό δεν ισχύει, αφού ο πρωταρχικός τους στόχος (προστασία του περιβάλλοντος) δεν έρχεται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με την πολιτική του μπατσόκ. Έχει δίκιο ο καντιρού όμως, σόρι, το να πάρεις απλά ένα υπουργείο χωρίς δεσμεύσεις ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική, δηλαδή να είσαι ένας υπουργός σε μία ντιφόλτ δεξιά κυβέρνηση δε λέει και πολλά. Και εννοείται ότι το πασόκ δε θα είχε κανένα λόγο να κάνει συμβιβασμούς στην πολιτική του εφόσον δε θα χρειαζόταν τη στήριξη από τους βουλευτές των οπ. Οπότε να κάνει ουσιαστική δουλειά δεν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα. Στην τελική, αν ο γιωργάκης θέλει κάποιον να κάνει πράσινη πολιτική μπορεί να βρει, δεν είναι ο Χρυσόγελος που έχει τις Μυστικές Συνταγές. Έστω λοιπόν ότι, όπως λέτε, δεχόταν για να παραιτηθεί μετά από 3 μήνες που θα έτρωγαν πόρτα οι όποιες ριζοσπαστικές προτάσεις του. Τότε θα έπεφταν όλοι να τον φάνε, πιθανώς κι εσείς, λέγοντας ότι "καλά, δεν ήξερε ότι πήγε χωρίς δεσμεύσεις, τι περίμενε;" ή θα κατηγορούνταν για καραγκιοζιές για λόγους εντυπώσεων (γιατί ουσιαστικά αυτό λέτε πως έπρεπε να κάνει). Ε, καλύτερα αυτό που έκανε. Στην τελική αν χρειάζονται στο πασόκ να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των οπ, εκεί είναι, μπορούν να το κάνουν, δε χρειάζεται να βάζει ο χρυσόγελος τις υπουργικές υπογραφές. Ήταν καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού που μόνο το πασόκ θα ωφελούσε, καλά έκαναν και αρνήθηκαν με τις παρούσες συνθήκες.

τα είπες καλύτερα και από τους ΟΠ, οι οποίοι είναι αναγκαστικά δέσμιοι πιο ουδέτερων και κομψότερων διατυπώσεων για να μην κάνουν κακή εντύπωση. Πολύ σωστά, και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και στη ΝΔ (ναι, ξέρω άτομο) υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας γενικότερα και δεν χρειάζεται η υπογραφή μιας "φίρμας" τύπου Χρυσόγελου προς χάριν εντυπωσιασμού. Υπόψιν ότι αυτός που ασχολήθηκε με το fair trade και είχε ανοίξει μαγαζί στην Θεσσαλονίκη είναι εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε καν τον αναδεικνύουν.

Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι ένα άτομο μόνο με τα πιστεύω του μπορεί να αλλάξει μηχανισμούς και διαφθορά δεκαετιών. Αυτό είναι ένας μύθος και δυστυχως αποτελεί το θεμελιώδες πολιτικό σκεπτικό της πλειοψηφίας! Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές ανέλαβε υπουργείο κάποιος απόλυτα σχετικός (επαγγελματικά ή ιδεολογικά) σε οποιοδήποτε κόμμα και δεν τα θαλάσσωσε. ΠΟΤΕ!

Candiru
07-10-2009, 10:50
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/10/2009_300865

και συμπληρωματική δήλωση του ίδιου του Χρυσόγελου:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα εδώ και πολύ καιρό ότι είναι ανοιχτοί σε έναν προγραμματικό διάλογο ακριβώς γιατί διαθέτουν μια κουλτούρα συνεργασιών. Τέτοιος διάλογος ποτέ δεν έγινε ώστε να διαπιστωθούν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Αυτό το έλλειμμα δεν μπορεί να το αναπληρώσει μια βιαστική πρόταση συμμετοχής κάποιου στελέχους μας στο υπουργείο περιβάλλοντος και μάλιστα ενώ είναι φανερό ότι μια πράσινη πολιτική αντίληψη θα πρέπει να διαπνέει όλα τα υπουργεία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

παίζει να μην προσέγγισαν τον Χρυσόγελο, αλλά την Μαρία Βασιλάκου. Αλλά η ουσία είναι η ίδια

Candiru
07-10-2009, 11:16
σωστές οι φήμες και μάλιστα πολύ πιο πονηρή η πρόταση: ΘΕΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ πρότειναν στην Μαρία Βασιλάκου και όχι Υπουργείο!

Το «όχι μεν αλλά» των Πρασίνων

Ανοιγμα στους Οικολόγους Πράσινους επεχείρησε να κάνει ο κ. Παπανδρέου, προτείνοντας θέση υφυπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυρία Μαρία Βασιλάκου (φωτογραφία). Για επικεφαλής του υπουργείου προοριζόταν πάντα η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η κυρία Βασιλάκου είναι βουλευτής και αναπληρώτρια πρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας, στις ευρωεκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων. Διατηρεί επαφές με τον κ. Παπανδρέου, καθώς προσκαλείται τακτικά στο Συνέδριο της Σύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βασιλάκου ζήτησε χρόνο για να συνεννοηθεί με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων, η οποία απάντησε αρνητικά στο αίτημα. ...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=292467&ct=32&dt=07/10/2009

Candiru
07-10-2009, 13:19
όλα τα υπόλοιπα περι πρότασης σε Χρυσόγελο για Υπουργό ήατν μαι φάρσα όπως λέει εδώ (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=67756&cid=6)

Dragonlord
07-10-2009, 13:43
Σιγά μην απαντήσει. Θα πατάει το ριφρές συνέχεια στο σάιτ των Οικολόγων μπας και βγάλουν νέα ανακοίνωση για να την ποστάρει.
prophecy fulfilled

Candiru
07-10-2009, 13:44
prophecy fulfilled

δεν έδωσα και δικές μου απαντήσεις;

Amnesiac.
07-10-2009, 15:05
@ καντίρου. Όλα τα κανάλια λέγαν για πρόταση στο Χρυσόγελο. ΟΚ, σαφώς και λένε μαλακίες τα κανάλια, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το αντίπαλο δέος φερεγγυότητας είσαι εσύ που μέσα σε λίγες ώρες μας είπες
α) ότι συναντήθηκε ο Γιωργάκης με το Χρυσόγελο στο Πήλιο πριν από 15 μέρες και εκεί του έκανε πρόταση
β) ότι δε συναντήθηκαν ποτέ και του έγινε πρόταση χθες χωρίς να έχουν κάτσει να συζητήσουν οτιδήποτε τα παλιομουνιά
γ) ότι έγινε πρόταση υφυπουργού σαυτή τη βλαμμένη άρα νάτη η παγίδα που λέγαμε
δ) το επόμενο c/p πιθανότατα θα αφορά αποκλειστικές πληροφορίες ότι έγινε πρόταση στον Τρεμόπουλο να αναλάβει το κυλικείο στην Ιπποκράτους

Ας δεχτούμε χάριν της κουβέντας ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια και ας μιλήσουμε για το υποθετικό σενάριο του να αναλάμβανε ένας οικολόγος το υπουργείο περιβάλλοντος για να απαντήσω και στο Ντάγκονλορντ.

Μερικά πρόχειρα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει/πει ακόμα κι αν τον είχαν γραμμένο :
α) να πει ότι δε δίναν καθόλου λεφτά στο υπουργείο και γιαυτό δε μπορούσε να κάνει οτιδήποτε και ουσιαστικά τον χρησιμοποιούσαν για να "κάψουν" τους οικολόγους στη συνείδηση του κόσμου
β) να δηλώσει ότι δε μπορούσε να περάσει κανένα πράσινο μέτρο γιατί δεχόταν πίεση από επιχειρηματικούς κύκλους/Τούρκους/εμπρηστές/τους Anal Cunt οι οποίοι στο τέλος με εντολή Γιωργάκη κέρδιζαν
γ) να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι άρχισε τους βυσματοδιορισμούς και του έφεραν 100 πρασινοφρουρούς που δεν ήξερε τι να τους κάνει
δ) να περιορίσει τις αλόγιστες σπατάλες του υπουργείου, γιατί κάθε υπουργείο που σέβεται τον εαυτό του έχει αλόγιστες σπατάλες.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι δε θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, που κι αυτό χλωμό σενάριο είναι, αφου με καινούριο υπουργείο και το όλο πράσινο τρεντ να αιωρείται παγκοσμίως, δυο πράγματα θα μπορούσε να τα κάνει.

Αν τώρα έβγαινε ο Χρυσόγελος και τα έλεγε όλα αυτά χύμα και παραιτούνταν ποιος θα τον έλεγε καραγκιόζη; Πέρα από τους πασόκους κανείς νομίζω. Ίσα ίσα που θα βούιζε ο τόπος για τον γαμάτο τύπο που δε θόλωσε από την εξουσία και τα είπε χύμα και τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Ελλαδίτσα μας κτλ Περισσότερο θα αποτελούσε εισιτήριο για τη Βουλή κάτι τέτοιο παρά επικοινωνιακό πλήγμα νομίζω.

Και στην τελική βρε κακομοίρηδες οικολόγοι δε γελάτε και οι ίδιοι όταν λέτε ότι θέλετε να αλλάξετε την πολιτική; Με το 2,5% θα την αλλάξετε; Με 7 μελλοντικούς βουλευτές μήπως; Το κουκουε και ο συνασπισμός δηλαδή που είναι 200 χρόνια στη Βουλή με περισσότερους βουλευτές τι ακριβώς έχουν αλλάξει στην πολιτική; Μήπως να περιμένουμε να γίνετε κυβέρνηση και τότε θα δούνε αυτοί; Μια γαμημένη ευκαιρία (θα) είχατε να κάνετε κάτι ελάχιστο και εσείς προτιμήσατε την κριτική και τις αρχιδοδικαιολογίες. Αυτοί είστε.

Amnesiac.
07-10-2009, 15:12
Α σχετικά με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι συμφωνούμε ότι αυτό το πράγμα έγινε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, είναι προφανές αυτό. Για να πουλήσουν ότι ο Γιωργάκης είναι υπεράνω κομμάτων και επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του τόπου για να κάνει την Ελλάδα γαμάτη και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι για μια ισχυρή Ελλάδα κτλ. Από αυτή την άποψη θα μπορούσε να κάνει πρόταση και στον Timmy από το South Park αν ήταν οικολόγος, δεν ήταν ο Χρυσόγελος/η άλλη το θέμα. Ε και; Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Raven Lord
07-10-2009, 15:17
για να δούμε τον ρέππα... :roll:

Phantom Duck
07-10-2009, 17:20
όλα τα υπόλοιπα περι πρότασης σε Χρυσόγελο για Υπουργό ήατν μαι φάρσα όπως λέει εδώ (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=67756&cid=6)

ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ, ΓΕΛΟΙΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΑ

Candiru
07-10-2009, 18:22
Amnesiac δεν κατάλαβες απολύτως τίποτε ούτε από αυτά που έγραψα, ούτε από αυτό που έγραψε ο αντμίν, ούτε από τις c/p ανακοινώσεις των ΟΠ.

Το ότι ήταν ένα θέμα σε εξέλιξη με τα γεγονότα θολά ακόμα και τα άρθρα σε tvx & ζούγκλα δίναν και παίρναν σε αυτό δεν φταίω εγώ που φρόντιζα να έχετε συνεχή ενημέρωση για το θέμα, παρολο που έπεφτε ταυτόχρονα η ίδια κριτική και σε Blogs και σε fb και δεν προλαβαίναμε να απαντάμε.

Αυτό που έγραψε η ζούγκλα για Πήλιο, κλπ είναι 100% ψέμμα!!!!!

μπιζαριος
07-10-2009, 18:27

ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ, ΓΕΛΟΙΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΑ

:maikl:

Amnesiac.
07-10-2009, 18:35
Amnesiac δεν κατάλαβες απολύτως τίποτε ούτε από αυτά που έγραψα, ούτε από αυτό που έγραψε ο αντμίν, ούτε από τις c/p ανακοινώσεις των ΟΠ.

Το ότι ήταν ένα θέμα σε εξέλιξη με τα γεγονότα θολά ακόμα και τα άρθρα σε tvx & ζούγκλα δίναν και παίρναν σε αυτό δεν φταίω εγώ που φρόντιζα να έχετε συνεχή ενημέρωση για το θέμα, παρολο που έπεφτε ταυτόχρονα η ίδια κριτική και σε Blogs και σε fb και δεν προλαβαίναμε να απαντάμε.

Αυτό που έγραψε η ζούγκλα για Πήλιο, κλπ είναι 100% ψέμμα!!!!!

Ποια ενημέρωση πανάθεμα σε που όποια μαλακία έβρισκες δημοσιευμένη την πόσταρες για να φανεί η αλήθεια. Ο Χρυσοροφλ μπδγ όταν βγήκε να εξηγήσει γιατί αρνήθηκαν οι οικολόγοι την πρόταση γιατί δεν είπε τίποτα για την άλλη και το υφυπουργείο; Κι αυτός λινκ περίμενε;

Και εξήγησε μου επιτέλους για να καταλάβω, απλά μη γίνεσαι η γιουλάι των οικολόγων, γράψε 2 λογάκια σε απλά ελληνικά και θα κάνω τα πάντα για να τα καταλάβω.

Candiru
07-10-2009, 19:24
τόσα πράγματα έγραψα. ΜΗΝ διαβάζεις τα κουοταρισμένα που έχω και τα λινκς και θα δεις τα δικά μου λόγια

Phantom Duck
07-10-2009, 19:36
ρε γελοίε, αρνηθήκατε πρόταση που δε σας έγινε, ΣΚΑΣΕ και αυτοεξορίσου από το τόπικ.

Candiru
07-10-2009, 20:02
Εγινε στην Μαρία Βασιλάκου, αυτή που θα αντικαταστήσει τον Τρεμόπουλο σε 2,5 χρόνια και αρνήθηκε μετά από συνεννόηση με τους ΟΠ. Δεν αλλάζει τίποτε στο σκεπτικό της ανακοίνωσης

Deggial
07-10-2009, 20:29
δεν φταίω εγώ που φρόντιζα να έχετε συνεχή ενημέρωση για το θέμα

Ενημέρωση δε σημαίνει να πιστεύεις αυτόματα ό,τι διαβάζεις και σου αρέσει, πόσο μάλλον άμεσα να υποστηρίζεις κάποια θέση πάνω σ' αυτό.

Candiru
07-10-2009, 20:37
δεν φταίω εγώ που φρόντιζα να έχετε συνεχή ενημέρωση για το θέμα

Ενημέρωση δε σημαίνει να πιστεύεις αυτόματα ό,τι διαβάζεις και σου αρέσει, πόσο μάλλον άμεσα να υποστηρίζεις κάποια θέση πάνω σ' αυτό.

τ'οτε ούτε το tvx ούτε η ζούγκλα κάνουν ενημέρωση

irreligious
07-10-2009, 20:38
καλά, υποτίθεται πως ήσουν και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα...

H.
07-10-2009, 21:14
Ποια 2.5 χρόνια ρε μπαγλαμά? Σε 2.5 χρόνια δεν θα έχει μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο από την παράγκα σας.

Candiru
07-10-2009, 21:50
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/note.php?note_id=150261154322&id=1065903676&ref=nf

άλλη μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του θέματος

Candiru
07-10-2009, 22:14
http://antieksousiastes-pasok.blogspot.com/

:lol::lol::lol::lol::lol:

Daffy
07-10-2009, 23:12
anoixto sinedrio edo k tora gia eklogi apti vasi,na stiriksoume zoro :dfinger:

ikonoklast
08-10-2009, 03:07
Η., παρακαλείσαι όπως δημοσιεύσεις βίντεο έξαλλων πανηγυρισμών απο τη ΝΕΤ αμα τη εκλογή της νέας σοσιαλιστικής κυβερνήσεως.

rage for order
08-10-2009, 03:48
Η., παρακαλείσαι όπως δημοσιεύσεις βίντεο έξαλλων πανηγυρισμών απο τη ΝΕΤ αμα τη εκλογή της νέας σοσιαλιστικής κυβερνήσεως.

http://www.trikaland.gr/2009100466037/eidiseis/politiki/panigirismoi-kai-tragoudia-sto-pasok-trikalon.html

ikonoklast
08-10-2009, 03:51
Με τον Η. παρόντα.

Για να μην πάει χαμένο το ποστ,

Candiru, ΣΚΑΣΕ γαμώ το μουνί που σε πέταε.

rage for order
08-10-2009, 04:04
τώρα που το θυμήθηκα. στο είπαν και άλλοι. μην είσαι βλάκας και μη το παίζεις εξυπνάκιας σε ένα φόρουμ. θα μπορούσαμε να κάνουμε και από καμιά καλή κουβέντα αν δεν ήσουν τόσο γίδι. προβληματίσου.

ikonoklast
08-10-2009, 11:42
rage for order, σύντροφε της ζωής μου, κι εσύ ξέρεις κι άλλους μεταλλαγμένους κνίτες, κι εγώ ξέρω άλλα λοβοτομημένα κωλόφρικα για να κουβεντιάζουμε σ' αυτόν τον κόσμο, μην το κάνουμε δράμα!

Candiru, συγγνώμη για πριν τα παίρνω όλα πίσω. Αυτό σοβαρό: αναρωτιόμουν τελικά -αν η ρουλέτα έχει καταλήξει στο ότι έγινε πρόταση στην μαρία βασιλάκου- ποιά αμεσοδημοκρατική δομή και ποιά οριζόντια οργάνωση των πρασίνων (εννοώ πέρα από τους 3-6 που φαίνεται να το ήξεραν και αποφάσισαν μόνοι τους) αποφάσισε να μην αναλάβετε τελικά το υπουργείο; Κάνατε κάποια συνέλευση στο facebook; Συμμετείχαν οι αντιεξουσιασταί;

Candiru
08-10-2009, 13:19
rage for order, σύντροφε της ζωής μου, κι εσύ ξέρεις κι άλλους μεταλλαγμένους κνίτες, κι εγώ ξέρω άλλα λοβοτομημένα κωλόφρικα για να κουβεντιάζουμε σ' αυτόν τον κόσμο, μην το κάνουμε δράμα!

Candiru, συγγνώμη για πριν τα παίρνω όλα πίσω. Αυτό σοβαρό: αναρωτιόμουν τελικά -αν η ρουλέτα έχει καταλήξει στο ότι έγινε πρόταση στην μαρία βασιλάκου- ποιά αμεσοδημοκρατική δομή και ποιά οριζόντια οργάνωση των πρασίνων (εννοώ πέρα από τους 3-6 που φαίνεται να το ήξεραν και αποφάσισαν μόνοι τους) αποφάσισε να μην αναλάβετε τελικά το υπουργείο; Κάνατε κάποια συνέλευση στο facebook; Συμμετείχαν οι αντιεξουσιασταί;
Η γραμματεία το αποφάσισε που είχε την πιο άμεση επαφή με το γεγονός. Ολοι εμείς οι υπόλοιποι, άσχετα με τι γνώμη είχαμε ΔΕΝ γνωρίζαμε πλήρως τα γεγονότα. Ούτε και ήταν δυνατόν να γίνει αυτό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Υπάρχουν αποφάσεις που παίρνονται πιο σοφά από λίγους και άλλες που παίρνονται πιο σοφά από την ολομέλεια. Αυτό ανήκει στην πρώτη περιπτωση, όσο και να φωνασκούν μερικοί

Esteban
08-10-2009, 14:54
Και ποιος αποφασίζει ποιες αποφάσεις

παίρνονται πιο σοφά από λίγους και άλλες που παίρνονται πιο σοφά από την ολομέλεια.

Dythor
08-10-2009, 17:09
Υπάρχουν αποφάσεις που παίρνονται πιο σοφά από λίγους και άλλες που παίρνονται πιο σοφά από την ολομέλεια. Αυτό ανήκει στην πρώτη περιπτωση, όσο και να φωνασκούν μερικοί

ωωωπ.

ikonoklast
08-10-2009, 17:38
Βασικά καντιρου επειδή -εσύ το 'χεις πει αυτό- εμείς οι της αριστεράς πρέπει να παίρνουμε μαθήματα από κάτι τόσο φρέσκο και ριζοσπαστικό όπως έιναι οι ΟΠ, με ενδιαφέρει λίγο παραπάνω το θέμα για το πως λειτουργεί η δομή σας.

Διαβάζοντας το καταστατικό σας, (το βρήκα στο site σας ecogreens.gr (http://www.ecogreens-gr.org/Docs/EG_structure/EG_Katastatiko_20080330.pdf)), κατάλαβα ότι έχετε την εξαμελή εκτελεστική γραμματεία που είναι το ανώτερο όργανο του κόμματος, ένα πανελλαδικό συμβούλιο με 34 μέλη και έπειτα τα απλά μέλη. Πέρα απο τα τακτικά και έκτακτα συνέδρια επίσης βλέπω ότι έχετε σαν καλά παιδιά και έναν δημοψηφικό θεσμό για την περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει συνέδριο:

2) Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες
Ο τρόπος που παίρνουμε αποφάσεις και λειτουργούμε στηρίζονται στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας. Οι θέσεις και οι πολιτικές μας συνδιαμορφώνονται από τα μέλη, με συνεχή και ανοιχτό διάλογο.

[..]

Δημοψήφισμα

Διενεργούμε δημοψηφίσματα για να συναποφασίζουμε τις πολιτικές του φορέα και να αντιμετωπίζουμε συλλογικά ζητήματα που ανακύπτουν.

Άρα λοιπόν εγώ προσωπικά θα μάντευα ότι στην περίπτωση που προκύπτει ένα θέμα κάποιας σημασίας (όπως Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)
και αν δεν έχει καθοριστεί επακριβώς η γραμμή του κόμματος επ' αυτού θα ήταν σωστό μάλλον να γίνει έκτακτο συνέδριο που να την καθορίσει και να πάρει απόφαση. Φαντάζομαι ότι αυτό ίσως δεν είναι πολύ εύκολο να γίνει στην παρούσα συγκυρία λόγω χρονικών περιορισμών, έτσι ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνει ένα γρήγορο δημοψήφισμα -όπως προβλέπει το καταστατικό-. Αυτό μάλλον θα ήταν το σωστότερο αλλά πολύ πιθανόν κάποιος να διαφωνούσε και ότι σ' αυτό υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί. Τότε λοιπόν ίσως ήταν καλύτερο να συνεδρίαζε έκτακτα το 34-μελές πανελλαδικό συμβούλιο σας και να αποφάσιζε.

Στην πραγματικότητα βέβαια τίποτα απο όλα αυτά δεν έγινε. Δεν υπήρξε καν ενημέρωση του πανελλαδικού συμβουλίου για το θέμα, πόσω μάλλον της βάσης του κόμματος για να αποφασίσει, η εκτελεστική σας γραμματεία πήρε απόφαση για το θέμα εν κρυπτώ. Προσωπικά νομίζω δε χρειάζεται να είσαι ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ για να καταλάβεις ότι αυτό δεν είναι οριζόντια αμεσοδημοκρατική δομή, είναι πραξικοπηματική παραβίαση των αρχών της οργάνωσης σας. Και πέρα απο το καθαρά οργανωτικό ζήτημα που ανακύπτει υπάρχει και το πολιτικό, όταν διακεκριμένα μέλη όπως ο καφετζόπουλος δηλώνουν "ενδεχομένως να έπρεπε να δεχτούμε, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε" ή όταν ένα σημαντικό (όπως μαντεύω) μέρος των ψηφοφόρων σας και της βάσης του κόμματος θα ήθελαν να αναλάβετε αυτό το υπουργείο. Εκτός αν πια εμπιστεύεστε τόσο πολύ την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο θέμα που το "μείζον" θέμα της οικολογίας, της κλιματικής αλλαγής, της αειφορίας, της πράσινης λύσης στην κρίσης, όλα αυτά τα τόσο καυτά που μας έχετε σκίσει τα αρχίδια μπορούν να το διευθετήσουν και αυτοί.

Eγώ δεν ξέρω σαν αριστερά καλέ τι μάθημα έχουμε να πάρουμε από όλα αυτά. Εντάξει σε ειρωνεύομαι, ξέρω.

ikonoklast
08-10-2009, 17:58
bULbczhIRfk

Candiru
08-10-2009, 19:22
το ότι θα τα ακούσει σε κάποιο λάιτ βέβαια βαθμό η γραμματεία είναι αλήθεια για την αντίδραση στην πρόταση για Χρυσόγελο, αλλά ο καιρός θα δείξει πόσο σοφή ήταν η απόφασή του. Εννοείται ότι υπήρχε μια κατάταση κατεπείγοντος στην πρόταση για χρυσόγελο, οπότε η απόφαση ήταν διαισθητικα σωστή, άσχετα αν ήταν φάρσα.

Για την πρόταση της Βασιλάκου που υπήρχε κάποιο περιθώριο για αποφάσεις, δεν κρίθηκε να προχωρήσει κάτι τέτοιο γιατί αφορούσε την ίδια ως πρόσωπο, οπότε αυτή συμβουλεύτηκε την γραμματεία και απόφάσισε Η ΙΔΙΑ αρνητικά βάζει των επιχειρημάτων που ανταλλάχθηκαν. Οπότε τυπικά δεν είναι θέμα πραξικοπήματος, κλπ.

Κυρίως ΜΟΝΟ τα περιφερειακά μέλη, διάφοροι φίλοι και απλοί ψηφοφόροι χωρίς ιδιαίτερη επαφή με την πολιτική αντιδρούν επικριτικά στην άρνηση αυτή. Οσα στελέχη είναι πιο μέσα στα πράγματα κρίνουν ότι τέτοιες αποφάσεις ΔΕΝ παίρνονται εν μία νυκτί, πόσο μαλλον όταν δεν υπάρχει καν αντιπροσώπευση στο κοινοβούλιο. Η απόφαση λοιπόν της γραμματείας που ανακοινώθηκε έιναι μνημείο πολιτικής ωριμότητας, ιδεολογικής συνέπειας και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων. Και αυτό επειδή η πολιτική σκηνή και ειδικά η ελληνική δεν είναι αθώα, δεν πας με το σταυρό στο χέρι και ξεβράκωτος στην κοιλάδα με τους πούτσους.

Mostos
08-10-2009, 20:08
θεικό βιντεάκι που είδα πρώτη φορά έβερ σήμερα

Hwl218H4MBg

Amnesiac.
08-10-2009, 20:15
Η απόφαση λοιπόν της γραμματείας που ανακοινώθηκε έιναι μνημείο πολιτικής ωριμότητας, ιδεολογικής συνέπειας και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Να κλείσουμε την κουβέντα μαυτό. Νομίζω το αξίζει.

H.
08-10-2009, 21:43

Ο Η. ήταν εκλογικός γραμματέας, οπότε σχόλασε κατά τις 1 το βράδυ για να βγάλει το κατοσταράκι και μετά από 48 ώρες άϋπνος δεν κοίταξε καν Τιβι. Σταμάτα να είσαι ο μόνος μαζί με τον Σαμπαβλαξ που ψαρώνετε από τον Ρέϊζορ, δεν σου αξίζει αυτή η κατάντια, αλήθεια.

Dragonlord
08-10-2009, 23:09
Βασικά επειδή ο καντιρού δεν ξέρει τι του γίνεται, η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί προκαταβολικά από συνέδριο πριν τις εκλογές. So there's your amesodemocracy.

Candiru
08-10-2009, 23:15
Βασικά επειδή ο καντιρού δεν ξέρει τι του γίνεται, η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί προκαταβολικά από συνέδριο πριν τις εκλογές. So there's your amesodemocracy.

πού το έμαθες αυτό; έγινε πριν τις εκλογές έκτακτο αλλά όσοι δεν πήγαμε δεν μάθαμε λεπτομέρειες

Dragonlord
08-10-2009, 23:19
Τσέκαρε tvxs, η βασιλάκου φαίνεται να τα ψιλομασάει (ή έτσι παρουσιάζεται από το site) αλλά αναφέρεται στο άρθρο ότι υπήρχε απόφαση από το συνέδριο και σύμφωνα με αυτήν κινήθηκαν.

Amnesiac.
08-10-2009, 23:21
Εγώ πιστεύω ότι ο Καντίρου το ήξερε, απλά δεν ήθελε να το πει γιατί ύστερα από την απόφαση που αποτέλεσε μνημείο πολιτικής ωριμότητας, ιδεολογικής συνέπειας και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, το να παραδεχτεί ότι οι οικολόγοι είχαν προβλέψει ακόμα και την πρόταση ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε τρυγμούς στο σάπιο πολιτικό οικοδόμημα και μαζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό κατεστημένο και πρός το παρόν θέλουν να το πάνε λάου λάου τα παιδιά.

Candiru
08-10-2009, 23:26
Εγώ πιστεύω ότι ο Καντίρου το ήξερε, απλά δεν ήθελε να το πει γιατί ύστερα από την απόφαση που αποτέλεσε μνημείο πολιτικής ωριμότητας, ιδεολογικής συνέπειας και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, το να παραδεχτεί ότι οι οικολόγοι είχαν προβλέψει ακόμα και την πρόταση ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε τρυγμούς στο σάπιο πολιτικό οικοδόμημα και μαζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό κατεστημένο και πρός το παρόν θέλουν να το πάνε λάου λάου τα παιδιά.

άμα το ήξερα δεν θα το ανέλυα τόσο. Αλλά πάλι μου φαίνεται απίθανο να έγινε τέτοια πρόβλεψη. Αν την κάναν τότε παραδέξου πολιτική ωριμότητα και εμπειρία!

Amnesiac.
08-10-2009, 23:32
Απίστευτη πολιτική ωριμότητα και εμπειρία από τους οικολόγους. Πραγματικά κάτι τέτοιο δεν το περίμενα.

Dragonlord
08-10-2009, 23:33
Συγκεκριμένα:

Η Γραμματεία, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της, για την οποία κάνει λόγο στο tvxs.gr ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ουσιαστικά επέμεινε στις πρόσφατες -προεκλογικά- αποφάσεις του συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα δεν θα συμμετείχε σε μία ανάλογη συνεργασία, εάν δεν συνέτρεχε ζήτημα σχηματισμού κυβέρνησης. Άλλωστε, βάσει των ίδιων θέσεων, δεν θα ήταν ενδεδειγμένη μία κυβερνητική συνεργασία, εφόσον το κόμμα θα βρίσκονταν εκτός Βουλής. Παράλληλα, το συνέδριο έθετε το ζήτημα μιας προγραμματικής συμφωνίας ως βασικής προϋπόθεσης για κυβερνητική συνεργασία.

Dragonlord
08-10-2009, 23:34
καντιρού όχι άλλο κάρβουνο

Candiru
09-10-2009, 14:35
ΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΩΡΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα στα γραφεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, για τις πρώτες μετεκλογικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες διαλόγου που συζητούν να αναλάβουν.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων: «Από το ΠΑΣΟΚ προσφέρθηκε ένα υφυπουργείο χωρίς καμιά δέσμευση για τις πολιτικές του και χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια συζήτηση προγραμματικού χαρακτήρα. Στα θέμα διαχείρισης του νερού, προστασίας των δασών, ενεργειακού σχεδιασμού, διαφάνειας, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Οικολόγων Πράσινων που σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον να συζητηθούν. Υπέρ ή εναντίον της εκτροπής του Αχελώου, εφαρμογή ή όχι της αρχής ο ρυπαίνων πληρώνει για την εξυγίανση των ρυπασμένων υπόγειων νερών στον Ασωπό, προστασία και διαχείριση των δασών ή συνέχιση των προσπαθειών περιορισμού της προστασίας των δασών, προκήρυξη διαγωνισμών για νέες λιγνιτικές μονάδες ή στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ανακύκλωση ή καύση απορριμμάτων, διερεύνηση σκανδάλου Siemens και επιστροφή των χρημάτων στα δημόσια ταμεία ή κουκούλωμα οριστικά του σκανδάλου;

Προθεσμίες λίγων ωρών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για διάλογο. Ένας υφυπουργός δεσμεύεται εφ’ όλης της ύλης από το κυβερνητικό πρόγραμμα, που δεν έχει καν ανακοινωθεί. Δε συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο και οι δυνατότητές του για ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι πολύ περιορισμένες, καθώς οι αρμοδιότητές του καθορίζονται με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, που μπορεί να τις αλλάζει ή να τις περιορίζει όποτε κρίνει. Πολύ περισσότερο δε θα μπορούσε να επηρεάσει θέματα που επηρεάζουν τις αρμοδιότητές του, αλλά εμπλέκονται και με τις αρμοδιότητες άλλων υπουργών ή υφυπουργών».

«Αν ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Ελενόπουλου, ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου απευθυνόταν προσωπικά στη Μαρία Βασιλάκου και όχι στους Οικολόγους Πράσινους, πρόκειται για επιλογές που απειλούν να απαξιώσουν την ίδια την ιδέα των συνεργασιών», δήλωσε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. «Στο βαθμό που αφορούσε τους Οικολόγους Πράσινους, είχαμε ουσιαστικά μια πρόσκληση να στηρίξουμε άνευ όρων τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Προεκλογικά είχαμε κάνει σαφές, και στις δύο κεντρικές τηλεοπτικές μας συνεντεύξεις, ότι δεν επρόκειτο να μετάσχουμε σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση άλλου κόμματος. Αρχίζει άσχημα τη θητεία της μια κυβέρνηση, όταν επιδιώκει πολιτικές μεταγραφές που θυμίζουν άλλες εποχές».

Η κουλτούρα συνεργασιών που διαπνέει τους Οικολόγους Πράσινους, θα εκφραστεί με τον προγραμματικό διάλογο και την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων στα ζητήματα που κυρίως μας ενδιαφέρουν. Θα αντιπολιτευόμαστε τις πολιτικές που μας βρίσκουν αντίθετους, θα ελέγχουμε τις ανεπάρκειες, θα στηρίζουμε όμως δημόσια τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στις οποίες θα καταλήγαμε σε συμφωνίες. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα συζητήσουμε και στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού μας Συμβουλίου, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δήλωση για το θέμα αυτό έκανε από τη Θεσσαλονίκη και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος: «Σε ένα δημοκρατικό, μη αρχηγικό κόμμα οπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, δεσμευόμαστε όλοι από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Για το θέμα των συνεργασιών, είχε ήδη αποφασίσει το πρόσφατο συνέδριό μας ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας δεν συζητάμε κυβερνητική συνεργασία. Δείξαμε σε όλους ότι το δικό μας πολιτικό ήθος δε χωράει φαινόμενα όπως μεταγραφές, μυστικοσυμβούλια ή υπουργοποιήσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Υπερασπιζόμαστε τον πολιτικό διάλογο, τις προγραμματικές συζητήσεις και συνεργασίες . Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην προώθηση και εφαρμογή των προτάσεών μας, και να συγκρουστούμε με οτιδήποτε κρατάει καθηλωμένο τον τόπο σε μίζερες πρακτικές του παρελθόντος».

enitharmon
09-10-2009, 16:05
Μαλλιά- κουβάρια έγιναν οι Οικολόγοι Πράσινοι εξαιτίας της άρνησής τους στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβουν θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στελέχη τους, είτε δημοσίως είτε παρασκηνιακά, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια επειδή- όπως αναφέρουν- μία κλειστή ομάδα στελεχών αποφάσισε εν κρυπτώ να αρνηθεί την πρόταση που έγινε στη Μαρία Βασιλάκου χωρίς να δοθεί η δυνατότητα της διαβούλευσης.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με ένα τηλεφώνημαφάρσα από ραδιοφωνική εκπομπή προς τους Οικολόγους Πράσινους για πρόταση συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε αρνητικά χωρίς πολλές περιστροφές. Πάντως, ο επικεφαλής του κόμματος κ. Χρυσόγελος δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία χωρίς προγραμματική συμφωνία. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στα περί «εν κρυπτώ αποφάσεων». «Έχω έτοιμο σχέδιο»
Η Μαρία Βασιλάκου, αντιπρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας (που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων), μιλώντας στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι δέχτηκε το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού την Τρίτη, όταν ήταν στη Βιέννη. Μετέφερε την πρόταση Παπανδρέου στην Αθήνα και η απάντηση ήταν αρνητική. Υπογραμμίζει ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε κυβερνήσεις «γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να δουν οι πολίτες τη διαφορά στην πράξη. Να τους πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ευθύνες και να δώσουμε λύσεις κι όχι μόνο να μιλάμε γι΄ αυτά. Προσωπικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχω έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάσωση των δασών και μπορώ να το εφαρμόσω αύριο. Όμως, όταν καλείσαι να συμμετάσχεις σε μια κυβέρνηση, χρειάζεται να συμφωνήσεις στο πλαίσιο. Κανένα σχέδιο για τα δάση δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν συμφωνηθεί ένα πλαίσιο δράσης κι αυτό ισχύει λίγο πολύ για όλα τα θέμα. Μιλώντας συγκεκριμένα για την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θέλω να πω ότι εκτιμώ και σέβομαι τις προσπάθειες που κάνει για να φέρει το περιβάλλον στο επίκεντρο, αλλά το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό». Υπήρχαν συζητήσεις
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην κ. Βασιλάκου φαίνεται πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τόσο πριν από τις ευρωεκλογές όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στελέχη των Ελλήνων Πράσινων και του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν το ενδεχόμενο σύγκλισης. Εντύπωση όμως και απορία προκάλεσε το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης μεμονωμένα στελέχη του κόμματος- ο Ν. Χρυσόγελος, ο Μ. Τρεμόπουλος και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο συντονιστής της Γραμματείας Μιχ. Πετράκος- γνώριζαν για αυτές τις συζητήσεις και πολύ περισσότερο για την πρόταση στην κ. Βασιλάκου. Πολλοί δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους. «Στην πολιτική πρέπει κανείς άλλοτε να προσέχει κι άλλοτε να τολμάει. Στη συγκεκριμένη περίοδο δεν έγινε τίποτα από τα δύο», τονίζει με νόημα ο πρώην συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Δραγούμης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Αθηνών Κώστας Διάκος υπογραμμίζει ότι «ορθώς το κόμμα μας απέρριψε την πρόταση διότι προϋποθέτει μια μίνιμουμ συμφωνία σε κάποια θέματα, όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα και να μην τηρήσουμε αρνητική στάση σε συνεργασίες γενικότερα». Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος επίσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους χειρισμούς, αλλά και την άρνηση προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «ενδεχομένως να έπρεπε να δεχτούμε, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4540093&ct=1

Candiru
09-10-2009, 17:41
το άρθρο των ΝΕΩΝ είναι σαφέστατα προβοκατόρικο, και συνεχίζει να αναπαράγει τις αρνητικές εντυπώσεις, δείχνοντας ότι και η πρόταση, αλλά και η φάρσα είχαν συγκεκριμένο σκοπό, να εξουδετερώσουν με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο την άνοδο των ΟΠ, κάνοντας μια λαβη τζούντο μετά το δεξί κροσέ του καρατζαφέρηρη στις ευροεκλογές

Αλλά δεν γιναμε ΚΑΘΟΛΟΥ μαλλιά κουβάρια, ίσα ίσα που έχουμε και διατηρούμε ΟΛΟΙ σταθερή αρνητική θέση. Ασχετα ποιές ήταν οι επαφές ΠΡΙΝ που αναφέρονται (δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω αν και σε τι έκταση και επίπεδο έγιναν), πάρθηκε απόφαση για σαφές "όχι" αν δεν μπούμε στη βουλή και πάρθηκε με πλήρη γνώση της κατάστασης, οπότε δεν τρέχει και αυτό που λέγονταν για δήθεν πραξικόπημα (που θα ήταν δικαιολογημενο λόγω της πίεσης χρονου)

Amnesiac.
09-10-2009, 18:05
Αναμένουμε τη νέα "WTF ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΩΡΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ" ανακοίνωση που θα διαψεύδει το δημοσίευμα για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Dythor
09-10-2009, 18:13
γελάω σαν πούστης μ' όλα αυτά και τον καντιρού στη μέση.

Amnesiac.
09-10-2009, 18:24
Να μη γελάς καθόλου. 3 ανακοινώσεις μένουν μέχρι να ανακαλυφθεί από τους οικολόγους το Μυστικό της Ζωής, το Νόημα της Ύπαρξης, η Μελαγχολία του Είναι, το Fountain του Αρονόφσκι (οκ υπάρχει και σε βιντεοκλάμπ αυτό αλλά ακόμα δεν έχει γίνει ανοιχτή συνέλευση των οικολόγων που να το επιβεβαιώνει) και γενικά μη προτρέχεις, το κουτί της Πανδώρας μόλις άνοιξε.