PDA

View Full Version : Εκλογές 2009;

Pages : 1 2 3 [4] 5

Reject
02-10-2009, 14:04
χαχαχα,ναι ηταν θεμα οτι "δεν βρισκονται ηλικιακα κοντα στην φοιτητικη νεολαια ωστε να γνωριζουν τα προβληματα της" :moutza:

χαχαχα καντιρου ετσι ρε,ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ με ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ξεπουληματος.
τι εγινε καντιρου?παιρνουμε πολιτικη γραμμη?αν το εκανε αυτο το ανταρσυα ή οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ θα ουρλιαζες και θα αφριζες!
το μονο που γουσταρω ειναι πως αν κανετε τετοια μαλακια,θα φατε την πουτσα του αιωνα μετα.θα βαρεσει διαλυση το μαγαζι και ο τρεμοπουλος θα παει στο κομμα της καρδιας του:ΠΑΣΟΚΑΡΑ.

Ford Prefect
02-10-2009, 14:04
Α,να και ο κλασσικος ελληνας βλακας μεταλλας φορντ,με την κριτικη πολιτικη του σταση.ρε δεν πας στο διαολο λεω γω?τοσα χρονια ψηφιζες πασοκ και νδ και σου φταιει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου πάνκη. Ό,τι θέλεις πες αλλά είμαι συνεπής. Και δεν μου φταίει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γενικά σχολιάζω ότι το να μου αραδιάζεις τα σκατά της κοινωνίας ως προεκλογική καμπάνια είναι μια τρύπα στο νερό.

ford στα πελε μας αν δεν ψηφισεις ανταρσυα!! θα κατεβεις ομως στην απεργια, στην πορεια, στην καταληψη, στο ΔΡΟΜΟ, θα συντονιστεις με τους λοιπους εργαζομενους, φοιτητες, μαθητες?

Με τους εργαζόμενους *ίσως* υπό κάποιες συνθήκες τοπικού και πολύ συγκεκριμένου χαρακτήρα. Στους μαθητές θα τους πω "κομμένη η τηλεόραση και το πλεϊστέσον μέχρι να κάνεις τα μαθηματά σου" και στους φοιτητές άστο.

Raven Lord
02-10-2009, 14:05
αυτοι ρεηβεν ειναι κατι βλακες μεσοκοποι μεταλλαδες απο θεσ/νικη?(οχι μπαντα,οργκανιζεησιον και καλα)

χαχαχαχα, όχι! κάτι βλάκες - όχι όλοι μεσόκοποι και όχι όλοι μεταλλάδες - κατεστραμμένοι από τα τρίκαλα :razz:

εγώ το έφτιαξα ρε, χτες σε μια στιγμή απίστευτης βαρεμάρας

Candiru
εκείνη την εποχή ειχαν βγάλει και βουλευτή λόγω εκλογικού νόμου με 1,5%. Αυτό για την μαλακία του Φάντομ ντακ.

τι 1.5% ρε γαμημένε, πότε θα το βουλώσεις;

Οικολόγοι Εναλλακτικοί 39.130 0,58% - 1 - (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_%CE%9D%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85_1989)

πάντως βγάλαν βουλευτίνα την Δίζη και μετά την Ανδρεαδάκη και μετά την Ιατροπούλου με αυτό το ποσοστό λόγω ευνοϊκού εκλογικού νόμου

Pinatero
Ρε κόπανοι :moutza: Τι δεν καταλάβατε; Θέμα αισθητικής ήτανε; Είστε τόσο βλακέντιοι ώστε να πιστέψετε ότι είπα κάτι τέτοιο;

μωρε καταλαβαμε, τι ηταν το γαμημενο θλιβερο δεν πιανουμε? οτι γεροι μιλανε για φοιτητικο κινημα, οτι καλυτερο θα ηταν να υπηρχε στο πανελ ενας νεολαιος, ΤΙ?

Raven Lord
02-10-2009, 14:06
η πολιτική κόντρα ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ και στο er! :thumbsup:

Phantom Duck
02-10-2009, 14:06
Με τους εργαζόμενους *ίσως* υπό κάποιες συνθήκες τοπικού και πολύ συγκεκριμένου χαρακτήρα. Στους μαθητές θα τους πω "κομμένη η τηλεόραση και το πλεϊστέσον μέχρι να κάνεις τα μαθηματά σου" και στους φοιτητές άστο.

για τις μαλακίες που λες μάλλον φταίνε οι δικοί σου που δε σου είπαν "κομμένα αυτά τα σατανιστικά που ακούς μέχρι να κλείσεις τα 18" λέω γω.

βλάκα καντίρου μόνο η ανδρεαδάκη ήταν βουλευτίνα, ξέρω πιο πολλά για το κόμμα σου για σένα, επίσης το τελευταίο ποστ ήταν ένα βήμα πριν το γυρίσεις από αντιεξουσιαστής σε "κυβερνήσεις συνεργασίας ρε παιδιά", STFU.

stam and the witches
02-10-2009, 14:07
ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΠΤ.

Pinatero
ford στα πελε μας αν δεν ψηφισεις ανταρσυα!! θα κατεβεις ομως στην απεργια, στην πορεια, στην καταληψη, στο ΔΡΟΜΟ, θα συντονιστεις με τους λοιπους εργαζομενους, φοιτητες, μαθητες?

:| ξεχασα..!

ikonoklast
σε άλλο άνθρωπο απευθύνεσαι μάλλον, το λέω και δεύτερη φορά, λες και δεν το ξέρατε, "είμαι αρκετά συντηρητική".
δε θέλω ανατροπή, ναι; θέλω έναν άλλο τρόπο, και η αποχή είναι ΜΙΑ δοκιμή.

Δεν είπα οτι δεν είσαι συντηρητική, δεν σε προέτρεψα να ανατρέψεις, ξαναδιάβασε το ποστ μου.

Ford prefect, μου έχεις δώσει την εικόνα ανθρώπου που δε φοβάται τίποτα, μπράβο.

stam and the witches
02-10-2009, 14:08
Εν τω μεταξύ το υπόλοιπο ποστ μου ήταν πάνσοφο αλλά κανείς δεν το σχολίασε.

KoiliaSamprela
02-10-2009, 14:12
Εν τω μεταξύ το υπόλοιπο ποστ μου ήταν πάνσοφο αλλά κανείς δεν το σχολίασε.

:pink::pink::pink::pink:

Pinatero
02-10-2009, 14:12
ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΠΤ.

ρε συ σταμ, θεωρω οτι μπορουμε να μιλησουμε, αν δε βαριεσαι να μας γραψεις, τι σε στεναχωρησε (και γω βαριεμαι που λες και γιατι δε γραφω γρηγορα και γιατι κουραζομαι με πολιτικες κουβεντες στο νετ), αλλα δεν πεταω ενα ετσι τσιτατο και μετα τα παιρνω που μου τι λενε! ε πες μας λοιπον απο μια τηλεοπτικη οπως και να ταν αυτη η συνεντευξη που σιγουρα κι ελλειπης θα ηταν κι οχι συνολικα διατυπωμενη η θεση της ανταρσυα, τι δεν ακουσες να κανομε κοβεντα!

KoiliaSamprela
02-10-2009, 14:13
Εγώ δεν θέλω, αλλά επειδή για να μην υπάρξει αναταραχή και νέες εκλογές είναι μια σκέψη και με κάποιο πολιτικό αλλά αμφίβολο σκεπτικό: ότι σπάει ο δικομματισμός και είναι λιγότερο επιρρεπής στην διαφθορά το πολυσυλλεκτικό κυβερνόν σχήμα από όσο ένα αυτοδύναμο που κάνει ό,τι γουστάρει στηρίζοντας απροκάλυπτα το μεγάλο κεφάλαιο και τις πελατειακές σχέσεις, χωρις την απειλή της αποχώρησης και χασίματος της αυτοδυναμίας

και μεγαλόψυχοι λοιπών

Reject
02-10-2009, 14:14
αυτοι ρεηβεν ειναι κατι βλακες μεσοκοποι μεταλλαδες απο θεσ/νικη?(οχι μπαντα,οργκανιζεησιον και καλα)

χαχαχαχα, όχι! κάτι βλάκες - όχι όλοι μεσόκοποι και όχι όλοι μεταλλάδες - κατεστραμμένοι από τα τρίκαλα :razz:

οφφ τοπικ,αλλα υπαρχει ενας τετοιος "οργανισμος" απο τους προαναφερθεντες βλακες εδω,οι οποιοι μαλιστα πηγαν να κανουν και μυνηση κατι πιτσιρικια που θα εκαναν ενα παρτυ με την ονομασια "διασυρμος".τοση καθυστερηση.

Candiru
02-10-2009, 14:18
βλάκα καντίρου μόνο η ανδρεαδάκη ήταν βουλευτίνα, ξέρω πιο πολλά για το κόμμα σου για σένα, επίσης το τελευταίο ποστ ήταν ένα βήμα πριν το γυρίσεις από αντιεξουσιαστής σε "κυβερνήσεις συνεργασίας ρε παιδιά", STFU.

Ασε ρε!!! μέσα στα πράγμτα ήμουν και τότε. Πρώτη ήταν η Δίζη, η πιο δυναμική που πήγαινε με ποδήλατο στη βουλή και άνοιγε πανώ μέσα στη βουλή και την χτυπούσε η Αυριανή αποκαλώντας την Βύζη.

Οι άλλες δυο ήταν πιο αφανείς.

Reject
02-10-2009, 14:22

Ασε ρε!!! μέσα στα πράγμτα ήμουν και τότε. Πρώτη ήταν η Δίζη, η πιο δυναμική που πήγαινε με ποδήλατο στη βουλή και άνοιγε πανώ μέσα στη βουλή και την χτυπούσε η Αυριανή αποκαλώντας την Βύζη.

Οι άλλες δυο ήταν πιο αφανείς.

δεν γινεται,δεν υπαρχει.:moutza::moutza::moutza::moutza:

Phantom Duck
02-10-2009, 14:24
όχι, έχει δίκιο, η πήζει ήταν βουλευτίνα για ΠΕΝΤΕ μήνες στην οικουμενική, η τρίτη δεν ξέρω χου δε φακ είναι. τα λέει όλα ο σύντροφος ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ στο βιβλίου οι ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ.

Candiru
02-10-2009, 14:29
ορίσιτε Πάνκη και Φάντομ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/06/2009_317606

Candiru
02-10-2009, 14:32
όχι, έχει δίκιο, η πήζει ήταν βουλευτίνα για ΠΕΝΤΕ μήνες στην οικουμενική, η τρίτη δεν ξέρω χου δε φακ είναι. τα λέει όλα ο σύντροφος ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ στο βιβλίου οι ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ.

Η ιατροπούλου είχε αντικαταστήσει την Ανδρεαδάκη ως κυκλικη αντικατάσταση, κάτι που ΜΟΝΟ οι ΟΠ και γενικά τα οικολογικά κόμματα το έχουν και μετά ξαναέγιναν εκλογές, έγιναν οι φάσεις με τα μακεδονικά, κλπ και διαλύθηκαν

stam and the witches
02-10-2009, 14:32

ρε συ σταμ, θεωρω οτι μπορουμε να μιλησουμε, αν δε βαριεσαι να μας γραψεις, τι σε στεναχωρησε (και γω βαριεμαι που λες και γιατι δε γραφω γρηγορα και γιατι κουραζομαι με πολιτικες κουβεντες στο νετ), αλλα δεν πεταω ενα ετσι τσιτατο και μετα τα παιρνω που μου τι λενε! ε πες μας λοιπον απο μια τηλεοπτικη οπως και να ταν αυτη η συνεντευξη που σιγουρα κι ελλειπης θα ηταν κι οχι συνολικα διατυπωμενη η θεση της ανταρσυα, τι δεν ακουσες να κανομε κοβεντα!

Pinatero θέλω να κουβεντιάζω γενικά όσο τπτ, νομίζω είναι φανερό, ξέρω όμως στην προκειμένη ότι είναι εντελώς αδιέξοδο λόγω του ότι επειδή "είστε" ήδη με αυτό το κόμμα φάση.

Ον-τοπικ με θλίβει που το βρωμοΣΕΚ είναι μία δεξαμενή φοιτητών και πασόκων, που βγαίνει ως μπροστάρης κομμουνιστικού κόμματος και αναλώνεται σε αριστερίστικες αρχιδιές για ανατροπές νόμων-πλαισίων μέσα από συνελεύσεις καταλήψεις πορείες και γενικά καταστάσεις στις οποίες δεν έχει καμία θέση ταξικά (κι εκεί πάει το ηλικιακό), που κάνει αισθητή την παρουσία του παίρνοντας από πίσω εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες και αλλάζοντας το όνομά του σε κάτι σχετικό με την περίσταση, που "παρεμβαίνει" δήθεν ιδρύοντας συντονιστικά μαθητών το Δεκέμβρη, πάλι φυσικά με άλλο όνομα, που είναι τόσο γελοίο που ένοιωσε ότι έπρεπε να πει το κόμμα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πρότυπα του πηθικίσματος της γραμμής του SWP-RESPECT (λολ), και γενικά γίνεται προφανές πιστεύω ότι πρόκειται ενός φοιτηταράδικου κωλοχανίου χωρίς καμία σοβαρή απεύθυνση αλλά έντονη παρουσία με φανφάρες του κώλου. Νομίζω δε θα διαφωνήσεις-ετε καν γι αυτό το σιχαμερό καρκινιάρικο κόμμα που λέγεται ΣΕΚ οπότε ας μην το τραβήξουμε παραπέρα.

Reject
02-10-2009, 14:34
το συμπερασμα καντιρου ειναι οτι και λιγοι ειστε,και σκοτωμενοι μεταξυ σας.ε ρε και να ερθει η συμπραξη με την πασοκαρα τι εχει να γινει....

Candiru
02-10-2009, 14:36
το συμπερασμα καντιρου ειναι οτι και λιγοι ειστε,και σκοτωμενοι μεταξυ σας.ε ρε και να ερθει η συμπραξη με την πασοκαρα τι εχει να γινει....

αυτό που διάβασες! εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε απλώς ένα 2.99%

distortionofperception
02-10-2009, 14:37
μπους μπους μπους μπους - σαρόν φονιάδες των λαων
κααιιιιιιιιιιιιιι
ντροπή ντροπή στο συνασπισμό, που βαζει αλυσίδες (?) στο κίνημα αυτό.

Μη στίβετε ανθρώπους, στίψτε πορτοκάλια.

Pinatero
02-10-2009, 14:40
λοιπον προσωπικα το σεκ ποτε δε μου καθησε καλα κι ουτε προκειται, χωρις να απαιτω απο αυτους κανα συγχωροχαρτι για τα του παρελθοντος του σεκ, θελω να δω πως θα κριθει η παρουσια του σεκ μεσα στην ανταρσυα με το χρονο και γενικα η σταση του, μεχρι τοτε απλα παραμενω ενας δυσπιστος Γιωργος!!

Candiru
02-10-2009, 14:41
η ιστορική φωτό της Δίζη να ανοίγει το πανό και μία της Ανδρεαδακη να μιλάει στη βουκλή (http://manolisvardis.wordpress.com/2009/10/02/%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%83/)

Phantom Duck
02-10-2009, 14:42
Ον-τοπικ με θλίβει που το βρωμοΣΕΚ είναι μία δεξαμενή φοιτητών και πασόκων, που βγαίνει ως μπροστάρης κομμουνιστικού κόμματος και αναλώνεται σε αριστερίστικες αρχιδιές για ανατροπές νόμων-πλαισίων μέσα από συνελεύσεις καταλήψεις πορείες και γενικά καταστάσεις στις οποίες δεν έχει καμία θέση ταξικά (κι εκεί πάει το ηλικιακό), που κάνει αισθητή την παρουσία του παίρνοντας από πίσω εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες και αλλάζοντας το όνομά του σε κάτι σχετικό με την περίσταση, που "παρεμβαίνει" δήθεν ιδρύοντας συντονιστικά μαθητών το Δεκέμβρη, πάλι φυσικά με άλλο όνομα, που είναι τόσο γελοίο που ένοιωσε ότι έπρεπε να πει το κόμμα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πρότυπα του πηθικίσματος της γραμμής του SWP-RESPECT (λολ), και γενικά γίνεται προφανές πιστεύω ότι πρόκειται ενός φοιτηταράδικου κωλοχανίου χωρίς καμία σοβαρή απεύθυνση αλλά έντονη παρουσία με φανφάρες του κώλου. Νομίζω δε θα διαφωνήσεις-ετε καν γι αυτό το σιχαμερό καρκινιάρικο κόμμα που λέγεται ΣΕΚ οπότε ας μην το τραβήξουμε παραπέρα.

είσαι τόσο εκτός φάσης που δεν έχει καν νόημα να σου πω ότι το σεκ έχει 10 φοιτητές πανελλαδικά.

stam and the witches
02-10-2009, 14:46
Σόρρυ, ως φοιτηταράδικα κωλοχανίο εννοούσα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γενικά. Το ΣΕΚ είναι πίσω από αυτή ως κάτι σκοτεινό που αφήνει κι εκεί τη γλίτσα του, και απ'ότι βλέπω το ελέγχει και αρκετά.

ikonoklast
02-10-2009, 14:47

:moutza:

Candiru
02-10-2009, 14:56
Αλλά το μεγάλο γέλιο έπεσε με την αντικαστάτρια της Δίζη, αφού εις το καταστατικό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ/ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ προβλεπόταν η εναλλαγή βουλευτών ανά έτος! Η επόμενη βουλευτής λοιπόν [κι αυτή γυναίκα], εκμεταλευόμενη την εκλογή της ελέω της συνωνυμίας της με γνωστή ακτιβίστρια-δικηγόρο του Εξαρχείου Κατερίνα Ιατροπούλου, διόρισε τον άντρα της στο Κοινοβούλιο, ως γραμματέα (sic) της, εκμεταλεύθηκε και την βολευτική μερσεντέ και στο φινάλε ΔΕΝ παρέδωσε την έδρα στον επόμενο-τρίτο, με την δικαιολογία ότι έποντο νέες (έκτακτες πάλι) εκλογές και δεν είχε νόημα η εναλλαγή γιά δυό-τρείς μήνες…

νάτη και η Ιατροπούλου, αλλά ο συγγραφέας λέει ότι αντικατέστησε την Δίζη. Εγώ θυμαμαι πως αντικατέστησε την Ανδρεαδάκη, γιατί με τη Δϊζη νομίζω είχαν ξαναγίνει πολύ σύντομα εκλογές

Griffith
02-10-2009, 14:59
ώχου ρε σταμάτη, ρίξε την ψήφο σου εκεί που θέλεις και μη μας σκοτίζεις τώρα.
τι μανία έχετε όλοι να πούμε οι μυστήριοι με τα ίντερνετς σας και το ιντυμήντια και τη λάσπη και τη γλίτσα και τη μιζέρια που βέβαια συζητάτε άφοβα για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ - υπάρχουν κι άλλα σπορ άμα βαριέστε εκεί στον καναπέ έτσι - με κάτι ταλαίπωρους πανηγυρτζίδες αταξικούς και τα λοιπά, ούτε ο τελευταίος γκαουλάιτερ της κνε.να μην πω βέβαια πως όπως πάντα όλα αυτά που λες είναι μηδέν όπως πάντα γιατι όπως εδώ και 3 χρόνια συγνώμη κύριε; ποιος είστε; για τι παλεύετε; τι υπερασπίζεστε; και θα υποθέσω ότι έχω όρεξη να "συζητήσω" γιατί όλες οι απόψεις είναι ισότιμες σε αυτή τη σεπτή δημοκρατία μας.

asimoulis
02-10-2009, 15:04
ο σταμάτης ψήφισε κατάληψη όταν του του το ζήτησε η ιστορία. εσύ?

Candiru
02-10-2009, 15:04
η Τασία Ανδρεαδάκη δεν πήρε αυτοκίνητο και δεν θυμάμαι να προσέλαβε τον άνδρα της αντίθετα οι βοηθοί της προσλήφθηκαν μετά από σχετική δημόσια προκήρυξη και αξιολόγηση. Ακριβώς όπως κάνουν οι ΟΠ σήμερα http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=448:call090801&catid=1:press-releases

Επίσης δεν παρέλαβε από την Δίζη η οποία είχε εκλεγεί σε άλλες εκλογές και σε έλλη περιφέρεια και βεβαίως έδωσε τη θέση της μετά από ένα χρόνο στην Κατερίνα Ιατροπούλου (ίσως αυτή να θεωρείς συνώνυμη της δικηγόρου) και δεν προέβαλε κανέναν ισχυρισμό για να τον αποφύγει. Προσωπικά θεωρώ ότι η θητεία της ήταν ικανοποιητική. Η επόμενη εναλλαγή δεν έγινε βεβαίως μια και έγιναν εκλογές με όριο 3% οπότε το πολιτικό σύστημα ξεφορτώθηκε τους Οικολλόγους Εναλλακτικούς που ούτως η άλλως διαλύονταν από το διχασμό εθνικιστών και αντιεθνικιστών.

εδώ πιο θετικές πληροφορίες, μια και οι προηγούεμνες ήταν από λασπολόγους

Agoraphobic_S.I.
02-10-2009, 15:06
ένα ωραίο μπουλετιν στο σπεις.

Το παρακάτω μανιφέστο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε από τον αναρχικό συνδικαλιστή Σταύρο Κουχτσόγλους στην επαναστατική συνδικαλιστική εφημερίδα «Άμυνα» (του Ηρακλή Αποστολίδη), με αφορμή τις αστικές εθνικές εκλογές του 1920.

Ο Σταύρος Κουχτσόγλους είναι μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελλαδικού και διεθνούς αναρχικού κινήματος. Δραστηριοποιήθηκε στο εργατικό κίνημα κυρίως στις πόλεις της... Κωνσταντινούπολης, της Αλεξάνδρειας, της Αθήνας και του Βόλου. Στην Αλεξάνδρεια συσχετίστηκε με το γνωστό Ιταλό αναρχικό Ερρίκο Μαλατέστα. Το κείμενο αποτελεί προδημοσίευση από το βιβλίο για το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα των εκδόσεων «Ούτε Θεός–Ούτε Αφέντης», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.

Παρήλθεν ήδη αιώνας αφʼ ότου οι αστοί εφεύρων το μέσον της ψήφου, δια να καταπνίγουν διʼ αυτού τους πόθους του λαού, και να τον κρατούν στην αθλιότητα, τούτου, επί τόσα έτη να κάμουν να πιστέψη ότι αυτός – ο πεινασμένος, ο κουρελιάρης, ο άθλιος – είνε ο Κυρίαρχος, αυτοί δε οι υπηρέται του. Και επί 120 έτη τώρα πίστευα κʼ εγώ ο εργάτης – βιομήχανος ή αγρότης – το ψεύδος των αυτό ως αλήθειαν την κοροιδίαν τους αυτήν ως σοβαρότητα. Και ετυραννήθην παντοιοτρόπως, και εβασανίσθην επί γενεάς γενεών δια να φέρω «τους καλυτέρους» εις τα πράγματα, όπως με υπηρετήσουν, και οι εκλεκτοί μου αυτοί υπηρέται, ερχόμενοι στα πράγματα, πρώτον μέλημα είχαν πάντοτε πως να με βυθίσουν περισσότερον μέσα στο βούρκο της αθλιότητος, απολαμβάνοντες εκ της δυστυχίας μου και ζώντες εκ του θανάτου μου.

Αρκεί πλέον ως εδώ. Παύω πλέον του να έχω τον τίτλον του Κυριάρχου με υπηρέτας. Δεν θέλω κανενός την υπηρεσίαν, διότι απεφάσισα να υπηρετήσω ο ίδιος τον εαυτόν μου. Διʼ ο αποφασίζω και λέγω.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι ενόησα πλέον ότι όλοι – Μοναρχικοί, Συνταγματικοί, Δημοκράται, Σοσιαλισταί κλπ – είνε ψεύτες, και ότι όλοι αυτοί, θέλοντες να εργασθούν, προσφέρονται προθύμως να με υπηρετήσουν δήθεν, πράγματι δε να απολαύσουν αυτοί εκ των στερήσεών μου και να ζήσουν ευτυχείς αυτοί καθʼ όλην των την ζωήν εις βάρος μου, αναγκάζοντες εμένα να εργάζομαι διά να διατάσσουν αυτοί και να καρπούνται αυτοί.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι δεν θέλω πλέον να εκλέγω με τα χέρια μου τους τυράννους μου, επικυρώνων ούτω κάθε τετραετίαν δια της εφευρέσεώς των – της ψήφου – το επαχθές αυτό κοινωνικόν Συμβόλαιον, το οποίον με συγκρατεί μέσα στην απόγνωσιν, στον μαρασμόν και στον θάνατον.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι δεν θέλω πλέον να τρέχω κάθε 4ετίαν, σα σκύλος να εκλέξω δια της κάλπης, εγώ ο ίδιος τους τυράννους που θα λάβουν ενεργόν μέρος εις την λειτουργίαν του συστήματος αυτού, δια να κατασυντρίψουν τους αδυνάτους εάν ζητήσουν λίγο ψωμί στην πείνα τους, πληρώνων, εγώ, αυτούς διά το αποτρόπαιόν των έργον με χρήμα, με προνόμοια, με τιμάς.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι έπαυσα να περιμένω πλέον την σωτηρίαν μου από το θαύμα της ψήφου μου. Πέρασε η εποχή των θαυμάτων, των μάγων, των αγίων, των πνευματιστών, της ψήφου. Σπάζω το κομβολόγιον αυτό των θαυμάτων και αναλαμβάνω την πρωτοβουλίαν μου, οργανούμενος οικονομικώς και μακράν από την πολιτικήν σαπίλαν των επιτηδείων, ως ενοήσας πλέον ότι η χειραφέτησίς μου θα συντελεσθή τότε μόνον και θα επιδοθώ ο ίδιος πλέον – δια της οργανώσεώς μου – εις την αποκατάστασιν της θέσεώς μου.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι θέλω την εξαφάνισιν πλέον του αισχρού τούτου εμπορίου όπου, οι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλούν τα χέρια τους, την ικανότητά τους, τας γνώσεις των, τα κρέατά τους, τας θυγατέρας των, τους υιούς των, τας οικογενείας των, τας φιλίας των, και να τους εκμεταλλεύωνται οι τραπεζίται, οι έμποροι, οι βιομήχανοι, οι μεσίται, η θρησκεία, η γραφειοκρατία, το κράτος, και να εκμεταλλεύεται ο ιατρός τον άρρωστο, ο παπάς τον πεθαμμένο και να τρέχουν όλοι σα στραβοί στον κατήφορο του εξευτελισμού των, προσέχοντες μόνον στο χρήμα, στην φιλοδοξία και στην απόλαυσι του κτηνώδους των εγωισμού.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι θέλω την εξαφάνισιν πλέον αυτού του αγοράζοντος και πωλούντος την χαμοζωήν του, συρφετού που απαρτίζει την σημαρινήν Κοινωνίαν, και την αναδημιουργίαν μιάς νέας και ελευθέρας κοινωνίας δια των οργανώσεών μου, εντός των οποίων και μόνον το άτομον θα εύρη πλήρη την ελευθερία και την αξιοπρέπειάν του.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι εκατάλαβα πλέον ότι αυτοί που παίρνουν μια ετικέττα Ελευθεροφρόνων, Φιλελευθέρων, Σοσιαλιστών κλπ. και κολλούν σαν ψείρες απάνου στην ψώρα μου με την υπόσχεσιν ότι θα την θεραπεύσουν, δεν κάμνουν τίποτε άλλο παρά να αυξάνουν την φαγούρα της, ανοίγοντες βαθύτερα τις πληγές της, να με κρατούν σε μια ελεεινοτάτη κατάστασι από την οποίαν δεν θα απαλλαχθώ παρά μόνον την ημέραν που θα τις πετάξω για πάντα από πάνω μου και θα περιορισθώ προς θαραπείαν μου εις το σανατόριον της οργανώσεώς μου.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι είδα πλέον ότι διʼ αυτού του μέσου διέρχομαι όλην μου την ζωήν στον πισινό του βωδιού μου οργώνοντας την γη, με ένα τίτλο Κυριάρχου, ενώ αυτοί που με παρουσιάζονται ως Εθνικόφρονες, Φιλελεύθεροι, Σοσιαλισταί κλπ. Δια να με υπηρετήσουν δήθεν, απολαμβάνουν όλας τας φυσικάς καλλονάς, ακούουν μουσική αυτοί, την στιγμήν που εγώ ακούω... του βωδιού μου, λούζονται με μυρωδικά αυτοί, την στιγμήν που καθαρίζω εγώ κοπριές, κραιπαλούν αυτοί, την στιγμήν που εγώ μισοπεθαμμένος, βρέχω το ξεροκόμματό μου για να το φάγω.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι ξύπνησα πλέον απʼ τον λήθαργον στον οποίον μʼ εβύθισαν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι και είδα ότι η φύσις επροίκισε και εμένα όπως κιʼ αυτούς με μυαλό για να το αναπτύξω όσο μπορώΧ με μάτια δια να βλέπω ό,τι ωραίο μʼ αρέσειΧ με αυτιά δια να ακούω όσους ήχους με ευχαριστούνΧ με όσφρησιν δια να μυρίζω ό,τι ευωδιά προτιμώΧ με γεύσι δια να δοκιμάζω ό,τι ουσία με γουστάρειΧ με δόντια, στόμαχον δια να μασσώ και να στέλνω στον στόμαχόν μου όσην ανάγκην έχει τροφήςΧ με πόδια δια να τα διευθύνω και να περπατώ όσο θέλω και με χέρια δια να εργάζωμαι σύμφωνα με την ανάγκην που θα μου παρουσιάζεται προς ικανοποίησιν των ανωτέρω ορέξεών μου.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι όλα αυτά τα όργανα με τα οποία με επροίκισε η φύσις, δια του μέσου αυτού της ψήφου, μου τα καθυπέταξαν οι κατεργαρέοι, και καμμιά κίνησις πλέον δεν μου μένει ελευθέρα. Όλαι μου οι ανάγκαι των ματιών μου, του μυαλού μου, των αυτιών μου, της μύτης μου, των δοντιών μου, του στομάχου μου, των ποδιών μου και των χεριών μου, εξαρτώνται από το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των Εθνικοφρόνων, των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλιστών και λοιπών βαγαπόντηδων, οι οποίοι προσφέρονται ως υπηρέται δήθεν εμού του Κυριάρχου και με κοροϊδεύουν.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι είνε επάναγκες πλέον να βάλω διά των οργανώσεών μου κάθε κατεργάρη στη θέσι του καταργώ το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είτε από τον Γούναρην προσφέρεται, είτε από τον Βενιζέλον, είτε από τον Μπριάν, είτε από τον Λένιν. Να «αποφασίζετε και να διατάσσετε» τα τομάρια σας μόνον του λοιπού, διότι ο φυσικός και αληθής νόμος αυτό λέγειΧ κάθε άτομον «να αποφασίζη και να διατάσση» τον εαυτόν του μόνον σύμφωνα με τας ανάγκας του, καθώς και κάθε οργάνωσις σύμφωνα με τας ανάγκας των μελών αυτής.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι η ιστορία με εδίδαξε ότι η Πειθαρχία και η Υπακοή εις το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των άλλων, εμπερικλείουν μέσα των όλην την κακομοιριά μου, την στέρισιν και τον θάνατον όχι μόνον τον ειδικόν μου αλλά και της συζύγου μου και των τέκνων μου, κʼ εκείνων που γεννήθηκαν κʼ εκείνων που θα έχουν το ατύχημα να γεννηθούν, κατερημώνουσαι ούτω ολοκλήρους οικογενείας και ολόκληρα έθνη, προς απόλαυσιν μερικών φιλοδόξων ανοήτων, βαρβάρων αρχομανών, κτηνανθρώπων.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι αντελήφθην καλώς πλέον ότι ένας φυσικός νόμος υπάρχει το Πειθαρχείν και Υπακούειν προς ικανοποίησιν των αναγκών του οργανισμού μου, αι οποίαι ανάγκαι θα γίνουν βεβαίως αισθηταί και από τα λοιπά μέλη της οργανώσεώς μου και θα εκπληρωθούν διʼ αυτής και μόνης.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Διότι θέλω να ζήσω ελεύθερος πλέον και την ελευθερία μου αυτήν είνε αδύνατον να μου την δώσουν οι οποιοιδήποτε επιτήδειοι καιροσκόποι δια του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» διʼ αυτό «αποφασίζω και διατάσσω» κʼ εγώ τον εαυτό μου, ίνα οργανούμενος μακράν από κάθε φαυλότητα, επιβάλω προς αυτούς την ελευθερίαν, διά των οργανώσεών μου. Έχω δε την πεποίθησιν, ότι, εάν, ούτω σκεπτόμενος, κάθε εργάτης λάβη την ιδίαν απόφασιν με μένα, εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα δοκιμάσουμε τα καλά αποτελέσματα των ελευθέρων και απηλλαγμένων από κάθε πολιτικήν σαπίλαν οργανώσεών μας.

Δημοσιεύτηκε στην επαναστατική συνδικαλιστική εφημερίδα «Άμυνα» του Ηρ. Αποστολίδη, με αφορμή τις εκλογές του 1920. Αναδημοσιεύθηκε στο Νο 10 – Μάης 2007 – του δελτίου «Μαύρα Γράμματα» της ΟΑΕ."

asimoulis
02-10-2009, 15:22
Έχω δε την πεποίθησιν, ότι, εάν, ούτω σκεπτόμενος, κάθε εργάτης λάβη την ιδίαν απόφασιν με μένα, εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα δοκιμάσουμε τα καλά αποτελέσματα των ελευθέρων και απηλλαγμένων από κάθε πολιτικήν σαπίλαν οργανώσεών μας.

γαμημένοι αναρχικοί είστε το ίδιο με τους γαμημένους τους χριστιανούς.

stam and the witches
02-10-2009, 15:44
ώχου ρε σταμάτη, ρίξε την ψήφο σου εκεί που θέλεις και μη μας σκοτίζεις τώρα.
τι μανία έχετε όλοι να πούμε οι μυστήριοι με τα ίντερνετς σας και το ιντυμήντια και τη λάσπη και τη γλίτσα και τη μιζέρια που βέβαια συζητάτε άφοβα για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ - υπάρχουν κι άλλα σπορ άμα βαριέστε εκεί στον καναπέ έτσι - με κάτι ταλαίπωρους πανηγυρτζίδες αταξικούς και τα λοιπά, ούτε ο τελευταίος γκαουλάιτερ της κνε.να μην πω βέβαια πως όπως πάντα όλα αυτά που λες είναι μηδέν όπως πάντα γιατι όπως εδώ και 3 χρόνια συγνώμη κύριε; ποιος είστε; για τι παλεύετε; τι υπερασπίζεστε; και θα υποθέσω ότι έχω όρεξη να "συζητήσω" γιατί όλες οι απόψεις είναι ισότιμες σε αυτή τη σεπτή δημοκρατία μας.

Και όλη αυτή η προσωπική επίθεση επειδή τόλμησα και αναφέρθηκα στο κόμμα σου. Για το οποίο ερωτήθηκα, και τώρα κατηγορούμαι που απάντησα.

Την πολιτική μου συνείδηση την έχω ακέραια, μέχρι να τακτοποιήσεις το μετρητή επαναστατικότητας (πορείες σχήματα κλπ) έλα να μου ξανααπευθύνεις το λόγο πολιτικά. Εγώ ενημερώνομαι και συμμετάσχω σε οτιδήποτε θεωρώ σημαντικό, κάτι το οποίο δε θυμάμαι να υπενθυμίζω στο ER τακτικά ώστε να μιλάς με τέτοια σιγουριά για το αρχείο μου.

Raven Lord
02-10-2009, 16:04

οφφ τοπικ,αλλα υπαρχει ενας τετοιος "οργανισμος" απο τους προαναφερθεντες βλακες εδω,οι οποιοι μαλιστα πηγαν να κανουν και μυνηση κατι πιτσιρικια που θα εκαναν ενα παρτυ με την ονομασια "διασυρμος".τοση καθυστερηση.

ωχ! λες να φάμε κι εμείς καμιά καμπάνα? :fear:

ε ρε σανίδα βρεγμένη που θέλουν μερικοί :P

Griffith
02-10-2009, 16:22
μα ρε μπόυ δε μιλάμε για προσωπικά διαπιστευτήρια.ακριβώς όπως δεν υπήρξε και προσωπική επίθεση.χρειάζεται αριστερά και κίνημα, ποιος θα κάνει τη βρωμική δουλειά; σε αυτό απαντάς, με βάση αυτό κρίνεσαι.έχεις απαντήσει "κανείς- όλοι σάπιοι" πολλές φορές και "κκε" πολύ λίγες και άρα ποιος είσαι, τι υπερασπίζεσαι.εμείς είμαστε αυτό που είμαστε, αυτό μπορούμε τώρα δα, δεν πείθει πολλούς, δε γαμιέται, σε όποιον αρέσουμε τώρα και βλέπουμε.αρρωσταίνω όμως με αυτή την μαλακούρα του ιντιμίντια και της λοιπής ριζοσπαστικής μεσημεριανής ζώνης.υπάρχει τόση σοβαρή πολιτική συζήτηση μεταξύ των πάντων και μεταξύ των κομμουνιστών και θα λέμε αυτά.ε συγχύζομαι.

stam and the witches
02-10-2009, 16:25
Επαναλαμβάνω, έχω συμμετάσχει αλλά δεν το κάνω θέμα, συνεχίζω.

Δεν έχω διαβάσει indy εδώ και 2 χρόνια χαλαρά, δε με αφορούνε τέτοια κους κους. Ό,τι λέω για το ΣΕΚ το είδα πρώτο χέρι, δεν είναι δα δύσκολο, μέχρι και στην τηλεόραση έπαιζε.

ikonoklast
02-10-2009, 16:33
stam, συνήθως οι διαφωνίες σου με τα εγχειρήματα μας και τις δράσεις μας περιορίζονται σε: αόριστες κατηγορίες για φοιτητοκεντρισμό, "αισθητικές" διαφωνίες, ψέμματα και κουςκους. Αν παρακολουθούσες στα σοβαρά και χωρίς κομπλεξ την συνέντευξη στην ΕΤ πχ, θα συγκέντρωνες τουλάχιστον τρείς, τέσσερις, μία, σοβαρές πολιτικές διαφωνίες να διατυπώσεις.

εδιτ: Δε θέλω να σε πιέσω να την ξαναδείς για να βρεις διαφωνίες -έτσι κι αλλιώς βαριέμαι να το κουβεντιάσω γιατί ξέρω περίπου τι θα πεις- αλλά ξερωγώ, σταμάτα το αυτό, είναι βαρετό πια.

stam and the witches
02-10-2009, 16:55
Ναι είναι εντελώς "αόριστη" η κατηγορία για τον φοιτητοκεντρισμό. Όταν αποκτήσω κάτι σοβαρότερο να σας προσάψω από αυτό θα επανέλθω.

attila
02-10-2009, 21:16
ο σταμ ψηφιζει ΟΑΚΚΕ

Brazen_Bull
03-10-2009, 12:38
Αντε παιδια απο Δευτερα σοσιαλισμο.

Candiru
03-10-2009, 13:45
την δευτέρα φεύγουν οι ληστές και έρχονται οι σοσιαληστές.

enitharmon
03-10-2009, 13:50
Ikonoklast, εσύ ελπίζεις ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εγώ ελπίζω απέχοντας. Και ξαναλέω, και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ψηφίσω, η ύπαρξή μου δε θα αλλάξει, δε θα γίνω ξαφνικά η_γαμάτη_επαναστάτρια_που_έσπασε_τις_υπάρχουσες_κοινωνικές_δομές. Η ίδια θα είμαι στην καθημερινότητά μου, αλλά θα έχω ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ναι, αλλα

Wer zu Hause bleibt, wenn der Kampf beginnt, und läßt andere kämpfen für seine Sache, der muß sich vorsehen: Denn wer den Kampf nicht geteilt hat, der wird teilen die Niederlage. Nicht einmal Kampf vermeidet, wer den Kampf vermeiden will, denn er wird kämpfen für die Sache des Feindes, wer für seine eigene Sache nicht gekämpft hat.

και στην τελικη αν δε μετραει το να κοιμασαι το βραδυ ξεροντας οτι τουλαχιστον εκανες μια ελαχιστη προσπαθεια, τοτε ναι, εισαι γεροντοκορη, οχι επειδη σε θεωρουν παραξενη, αλλα γιατι περιμενεις να σου φερουν το γαμπρο στην πορτα, και να αποφασισουν αλλοι για σενα, χωρις εσενα. Και χωρις να παρεις και προικα.
Η αποχη θα ηταν σοβαρη σταση, αν ειχες σοβαρη αντιπροταση, αν ταιζες παιδακια στην αφρικη, ειχες καμια κοινωνικη δραση, γενικα ησουν πολιτης κι οχι καταναλωτης. Τωρα πηγαινε χαιδεψε τις γατες σου και γκρινιαζε για την κωλοκατασταση στην Ελλαδα, αλλα περνα εξω απο το θρεντ.

Esteban
03-10-2009, 14:28
http://www.syriza.gr/syriza/region?p=%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%82%20%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A5

τρίτος υποψήφιος. Είναι να μην το ψηφίσεις;

Weiss
03-10-2009, 14:55
Wer zu Hause bleibt, wenn der Kampf beginnt, und läßt andere kämpfen für seine Sache, der muß sich vorsehen: Denn wer den Kampf nicht geteilt hat, der wird teilen die Niederlage. Nicht einmal Kampf vermeidet, wer den Kampf vermeiden will, denn er wird kämpfen für die Sache des Feindes, wer für seine eigene Sache nicht gekämpft hat.

και στην τελικη αν δε μετραει το να κοιμασαι το βραδυ ξεροντας οτι τουλαχιστον εκανες μια ελαχιστη προσπαθεια, τοτε ναι, εισαι γεροντοκορη, οχι επειδη σε θεωρουν παραξενη, αλλα γιατι περιμενεις να σου φερουν το γαμπρο στην πορτα, και να αποφασισουν αλλοι για σενα, χωρις εσενα. Και χωρις να παρεις και προικα.
Η αποχη θα ηταν σοβαρη σταση, αν ειχες σοβαρη αντιπροταση, αν ταιζες παιδακια στην αφρικη, ειχες καμια κοινωνικη δραση, γενικα ησουν πολιτης κι οχι καταναλωτης. Τωρα πηγαινε χαιδεψε τις γατες σου και γκρινιαζε για την κωλοκατασταση στην Ελλαδα, αλλα περνα εξω απο το θρεντ.

καταρχάς πού με έχεις ακούσει να γκρινιάζω για την κωλοκατάσταση στην Ελλάδα.
κατά δεύτερον, άμα ψηφίσω ξάφνου δε χρειάζεται πια να έχω κοινωνική δράση; δε χρειάζεται πια να είμαι πολίτης και όχι καταναλωτής; να πάω να ψηφίσω τότε βρε παιδιά, δεν ήξερα ότι θα φύγει τέτοιο βάρος από πάνω μου.

εντιτ: τα ίδια λέω 5 ποστ τώρα ε.

εντιτ νο 2: άμα ταΐζω παιδάκια στην Αφρική δηλαδή μπορώ να γκρινιάζω για την κωλοκατάσταση στην Ελλάδα;!;

Amnesiac.
03-10-2009, 15:57
Παιδιά πείτε λίγο τι να το ρίξω αύριο γιατί ακόμα δεν έχω αποφασίσει και έχω αρχίσει ναγχώνομαι. Όλη τη βδομάδα σχεδίαζα να συνειδητοποιηθώ πολιτικά (ακόμα και στα widgets των βίστα το είχα βάλει υπενθύμηση) αλλά το ξεχνούσα.

Οπότε πείτε στα γρήγορα για να μη διαβάζω τόσες σελίδες τόπικ.

Candiru
03-10-2009, 15:59
Παιδιά πείτε λίγο τι να το ρίξω αύριο γιατί ακόμα δεν έχω αποφασίσει και έχω αρχίσει ναγχώνομαι. Όλη τη βδομάδα σχεδίαζα να συνειδητοποιηθώ πολιτικά (ακόμα και στα widgets των βίστα το είχα βάλει υπενθύμηση) αλλά το ξεχνούσα.

Οικολόγους Πράσινους φυσικά! Θέλει και ρώτημα;

Amnesiac.
03-10-2009, 16:01
Όχι δε θέλει και ρώτημα. Πείτε κάτι άλλο.

ΟΠ θα ψήφιζα άνετα σαν ψήφο διαμαρτυρίας προς πασοκνδ που λένε και οι ψαγμένοι και όχι εμπιστοσύνης στους ΟΠ, αλλά ρε πούστη μου δείτε ποιοι είστε.

KoiliaSamprela
03-10-2009, 16:45

ΕΕΚ , για να κάνουν συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων να βρουν την έξτρα ψήφο.

attila
03-10-2009, 16:51
ριξε χρυση αυγη

sabbattack
03-10-2009, 16:53
ΟΑΚΚΕ γιατί έτσι αγαπάει ο Ισραηλοκινεζικός άξονας

asimoulis
03-10-2009, 17:06
amnesiac πάντως με τίποτα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ.

ότι άλλο θες, επίσης καλύτερα άκυρο από αποχή.

ikonoklast
03-10-2009, 17:09
Νοστιμούλη, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα απο ΚΚΕ δλδ. Στη φάση.

asimoulis
03-10-2009, 17:12
ξέχασα όχι ΛΑΟΣ επειδή αγαπάμε άνθρωπο ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής.

ναι λόγω Δεκέμβρη Σύριζα>ΚΚΕ

Shadowking
03-10-2009, 20:00
ρίξτο μια ΑΝΤΑΡΣΥάρα, βάρα και 2 παχιές με eva angelina και είσαι κομπλέ.

geologiko_karoto
03-10-2009, 20:45
Τάκος - Γάκος Δημοσθένης

http://img2.imageshack.us/img2/9219/dimosthenisgakostakoseu.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_10G9zqU_Y6M/SrNeKAZbfBI/AAAAAAAAAAk/ZYd56IaZfVw/S240/Scan00001.bmp

αυτοί ήμαστε

irreligious
03-10-2009, 20:46
ριξε χρυση αυγη

πολλοί γλόμποι μαζεμένοι σήμερα 2 στενά κάτω απ'την ομόνοια, περιεργόφατσες. είχαμε τίποτα?

Shadowking
03-10-2009, 20:47
Τάκος - Γάκος Δημοσθένης

http://1.bp.blogspot.com/_10G9zqU_Y6M/SrNeKAZbfBI/AAAAAAAAAAk/ZYd56IaZfVw/S240/Scan00001.bmp

αυτοί ήμαστε

ιζ ον φαιρ.

cancer
03-10-2009, 21:38

kai to akyro ston prwto den paei?

12 stars circle your brow
03-10-2009, 21:41
Amnesiac μην πας, το αργότερο μέχρι τον Φλεβάρη θα ξανατρέχεις.

Ace
03-10-2009, 22:07

kai to akyro ston prwto den paei?

Ούτε το άκυρο, ούτε το λευκό.

freak brother
03-10-2009, 23:07
Τάκος - Γάκος Δημοσθένης

αυτοί ήμαστε

αρειος!

:fear:

Esteban
04-10-2009, 00:19
Το λευκό πάει στον πρώτο ρε.

Δεν ξέρω όσον αφορά το άκυρο ή/και την αποχή, τι γίνεται με τα ποσοστά και τις θέσεις της βουλής.

Ας ψηθεί κάποιος να εξηγήσει

Deggial
04-10-2009, 00:49
Με τον εν ισχύ εκλογικό νόμο (ν. 3231/2004), αποχή, άκυρο και λευκή ψήφος είναι το ίδιο πράγμα, δηλ. μη έγκυροι ψήφοι που δεν προσμετρώνται στο σύνολο των έγκυρων ψήφων, βάσει των οποίων καθορίζονται τα ποσοστά ψήφων κάθε συμμετέχοντος κόμματος.

Οι άκυροι αυτοί ψήφοι δε πάνε υπέρ του πρώτου κόμματος, είναι απλώς ανύπαρκτοι ως προς το αποτέλεσμα. Ο λόγος που προβάλλεται προπαγανδιστικά το αντίστοιχο επιχείρημα είναι επειδή οι ψήφοι αυτοί, αν πήγαιναν στα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, πράγματι θα μείωναν το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων (ως έγκυροι ψήφοι).

Τα πραγματικά προβλήματα του εκλογικού συστήματος είναι τα εξής δύο:

α) Θεωρώντας το λευκό ως ισοδύναμο με τη μη ψήφο, στην ουσία δεν υπάρχει τρόπος να ψηφίσεις την θέση "δεν με εκπροσωπεί κανένας". Για να υπάρχει πράγματι μία ψήφος διαμαρτυρίας, τα λευκά θα έπρεπε να συμμετέχουν στο σύνολο των ψήφων (σαν να είναι κόμμα) και να εκλέγουν, αντίστοιχα, κενές έδρες. Καθώς θα ήταν έγκυροι ψήφοι, αντίστοιχα θα μειώνονταν τα ποσοστά των συμμετεχόντων κομμάτων.

β) Η ψήφος σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ναι μεν δεν επηρεάζει το ποσοστό επί του συνόλου των ψήφων, αλλά επηρεάζει την κατανομή των εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος, εφόσον ο υπολογισμός της κατανομής των 260 εδρών, που μοιράζονται ποσοστιαία (οι άλλες 40 δίνονται μπόνους στο πρώτο κόμμα), λαμβάνει υπόψη μόνο τον συνολικό αριθμό ψήφων των κομμάτων που αποκτούν έδρα.

Υ.Γ. Περίληψη του εκλογικού νόμου (http://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικό_εκλογικό_σύστημα#.CE.99.CF.83.CF.87.CF.8D.CF.89.CE.BD_.CE.B5.CE.BA.CE.BB.CE.BF.CE.B3.CE.B9.CE.BA.CF.8C.CF.82_.CE.BD.CF.8C.CE.BC.CE.BF.CF.82)

Esteban
04-10-2009, 01:18
tenks

dopefiend
04-10-2009, 03:02
βασικά όλα τα άκυρα/λευκά/αποχή για τον λόγο ότι δεν προσμετρούνται στο αποτέλεσμα όντως επηρεάζουν (συγκεκριμένα ανεβάζουν) το ποσοστό του πρώτου κόμματος. είχε ειπωθεί και σε ένα άλλο θρεντ παλιότερα, κάντε ένα παραδειγματάκι, απλά μαθηματικά.

σχετικά με το β) και περι αυτοδυναμίας επειδή είχε ρωτήσει και ένας tyler durden πριν κάτι σελίδες, η αυτοδυναμία εξαρτάται μόνο από το ποσοστό του πρώτου κόμματος και αυτό των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός βουλής χαμηλώνει τον πήχη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος. Δηλαδή, στην περιπτωση μας, η πασοκάρα έχει πιο εύκολα αυτοδυναμία όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων (κοινώς αν μείνει εκτός βουλής κάποιος εκ των συριζα, οπ).

π.χ. δεν ξέρω αν είναι ακριβές αλλά αυτό βρήκα πρόχειρα

Με 2 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,83%
Με 2,5 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,62%
Με 3 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,41%
Με 3,5 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,19%
Με 4 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 40,98%
κλπ

πς. όλα αυτά με το νόμο σκανδαλίδη

carheart
04-10-2009, 03:25
ΔΗ-ΜΟ-ΣΘΕ-ΝΗΣ-ΤΑ-ΚΟ-ΓΑ-ΚΟ

και GAAHL

http://1.bp.blogspot.com/_IxOXtjKDR8w/SRVxT7JmE4I/AAAAAAAAAUg/6ntH96R6YBI/s320/Gaahl_-13086.jpg

dopefiend
04-10-2009, 03:35
βασικα είναι ο χοντρός με τα μούσια απτους αμαν.

carheart
04-10-2009, 03:36
Είναι μαζί ο Gaahl και ο Κόκκαλης. Το ΛΑΟΣ θυμίζει ίδρυμα ε.

carheart
04-10-2009, 03:43
Δημοσθένης Tago Mago, γελάω μόνος μου διάολε.

Candiru
04-10-2009, 10:43
-Πολύ τυχερή η Μαργαρίτα. Ήταν νύφη πρωθυπουργού, σύζυγος πρωθυπουργού και τώρα θα γίνει μητέρα πρωθυπουργού.
-Νομίζω πως ποτέ δεν θα ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν έγινε χήρα πρωθυπουργού.

Μη μου πείτε ότι δεν είναι το Best of the best Του Πιτσιρίκου!!!!!!!

ikonoklast
04-10-2009, 13:09
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
η μόνη λύση.

katwrimos
04-10-2009, 13:34
συμφωνα με τα εξιτ πολς μπηκαμε στη βουλη και το πασοκ υπο τη σοφη καθοδηγηση του συντροφου εικονοκλαστ παιζει να σπασει ολα τα κοντερ...

http://fimotro.blogspot.com/

ikonoklast
04-10-2009, 13:49
Βασικά μιας και το πες και αναφέρθηκε και παραπάνω. Με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο (παυλόπουλας):
- Άκυρο/Αποχή/Λευκό είναι το ίδιο και ευνοούν όλους τους σχηματισμούς. Ακόμα περισσότερο ευνοούν σχηματισμούς που είναι κοντά στο 3% εισόδου γιατί συγκεντρώνουν καλύτερο ποσοστό με λιγότερες ψήφοι.

-Ψήφος σε εξωκοινοβουλευτικό σχήμα ευνοεί τα εσωκοινωβουλευτικά (δημοκρατιάρα!), άρα πχ το να μείνουν οι πράσινοι εκτός βουλής με ένα καλό ποσοστό (πχ 2,9% που λέει ο καντιρού) δίνει την δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτοδύναμο με μικρότερο ποσοστό.

Το ποιά ακριβώς είναι αυτά τα ποσοστά φαίνεται εδώ:

http://img195.imageshack.us/img195/450/s7copy.jpg

Γι' αυτό παλαιόθεν εγώ έλεγα ότι υπάρχουν δύο τύποι ψήφων:

Αν παίρνεις στα σοβαρά το εκλογικό σύστημα και σε κόφτει το ποιός θα είναι κυβέρνηση, αν θα 'ναι αυτοδύναμος κλπ: Ψηφάς ΚΚΕ.

Αν στ'αρχίδια σου οι εκλογές, οι μπάτσοι και οι κάμερες: Ψηφάς ΑΝΤΑΡΣΥΑΡΑ.

nothingman
04-10-2009, 14:06
επίσης να τονίσουμε πως αυτά με τα άκυρα και τα λευκά δεν ισχύουν στην περίπτωση που κινδυνεύουν οι Αχιλλείς Καραμανλήδες να μείνουν στην απ'έξω.

καλή επιτυχία σε όλους σας! να ακούσετε Keny Arkana πριν το ρίξετε! βοηθάει!

Dragonlord
04-10-2009, 14:15
ikonoklast, αν είναι στ'αρχίδια σου οι εκλογές κάθεσαι σπίτι σου. Γράψου στο κκε μια ώρα αρχύτερα βρε αδερφέ, τσάμπα το αργείς. Το πώς συνδυάζεις Δεκέμβρη με το κόμμα που τον πούλησε περισσότερα από όλα μόνο εσύ το ξέρεις. Γούστα!

ikonoklast
04-10-2009, 15:00
ikonoklast, αν είναι στ'αρχίδια σου οι εκλογές κάθεσαι σπίτι σου.
Όχι βέβαια, θα κατεβάσω το σχήμα μου, θα δώσω και αυτή τη μάχη όσο βρώμικη κι αν είναι και θα μετρήσω τις δυνάμεις μου. Χωρίς ψευδαισθήσεις ή κόμπλεξ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ριξα, αν έχεις ακόμα απορίες πάντως! Σταύρωσα κιόλας, πρώτη φορά στη ζωή μου!

Γράψου στο κκε μια ώρα αρχύτερα βρε αδερφέ, τσάμπα το αργείς.
Αν ανα πάσα στιγμή θεωρήσω ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΕΕΚ ή οι ΚΟΤΕΣ εκφράζουν την πολιτική μου στάση, τον χρήστη Dragonlord απο το ιντερνετ θα ρωτήσω πάντως.

Το πώς συνδυάζεις Δεκέμβρη με το κόμμα που τον πούλησε περισσότερα από όλα μόνο εσύ το ξέρεις. Γούστα!

Δυστυχώς/ευτυχώς/πάνω/κάτω δεν είναι ο Δεκέμβρης η μοναδική μου πολιτική μου αφετηρία. Κύρια η ταξική πάλη και η εργατική εξουσία είναι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζήτημα ΚΚΕ το συζητάμε και ανοιχτά πολιτικά όποτε αγαπάς, εγώ στην συγκεκριμένη φάση λέω απλά τι θα ήσαν καλό/χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Εξήγησα και σε παλιότερο ποστ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πχ (με τον οποίο μοιράζομαι ποσοτικά τις ίδιες διαφωνίες που έχω και με το ΚΚΕ) είναι ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τόσο που δεν πρέπει να ψηφιστεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους δεν θα είναι καλό, οι ανανεωτικοί ορέγονται διάσπαση πιο πολύ απο ποτέ (ο κύρκος μίλησε ανοιχτά για στήριξη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές), οι διάφορες συνιστώσες/δορυφόροι αμφισβητούν την ηγεμονία του ΣΥΝ, ο ΣΥΝ αδυνατεί να κάνει πολιτική, δε ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα μικροαστοί αυθόρμητοι χαζούληδες, υπάρχει και η πιο πολιτική διάσταση της ψήφου.

Reject
04-10-2009, 15:01
στηριξαμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Βασιλη Λεβεντη,ζηταμε συγνωμη.

Amnesiac.
04-10-2009, 15:24
στηριξαμε Βασίλη Λεβέντη.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζηταμε συγγνωμη.

Οι οποίοι μοίραζαν και ψηφοδέλτια απόξω με το σλόγκαν "φίλε, πάρε για να ρίξεις τους καπιταλιστές".

sabbattack
04-10-2009, 17:27
Στηρίξαμε Σάββα Μιχαήλ τελικά.
ΟΑΚΚΕ ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

Dragonlord
04-10-2009, 17:42
Όχι βέβαια, θα κατεβάσω το σχήμα μου, θα δώσω και αυτή τη μάχη όσο βρώμικη κι αν είναι και θα μετρήσω τις δυνάμεις μου. Χωρίς ψευδαισθήσεις ή κόμπλεξ.

Όλα αυτά αν δε σε νοιάζουν οι εκλογές, αν σε νοιάζουν απλώς το ρίχνεις αλέκα. Ναι, λογικό μού ακούγεται.

Αν ανα πάσα στιγμή θεωρήσω ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΕΕΚ ή οι ΚΟΤΕΣ εκφράζουν την πολιτική μου στάση, τον χρήστη Dragonlord απο το ιντερνετ θα ρωτήσω πάντως.
Λίγο λολ να λέγεται αυτό από χρήστη που μέχρι πριν λίγο καιρό βάφτιζε πασόκους τους μισούς χρήστες κατά βούληση.

Δυστυχώς/ευτυχώς/πάνω/κάτω δεν είναι ο Δεκέμβρης η μοναδική μου πολιτική μου αφετηρία. Κύρια η ταξική πάλη και η εργατική εξουσία είναι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζήτημα ΚΚΕ το συζητάμε και ανοιχτά πολιτικά όποτε αγαπάς, εγώ στην συγκεκριμένη φάση λέω απλά τι θα ήσαν καλό/χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Εξήγησα και σε παλιότερο ποστ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πχ (με τον οποίο μοιράζομαι ποσοτικά τις ίδιες διαφωνίες που έχω και με το ΚΚΕ) είναι ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τόσο που δεν πρέπει να ψηφιστεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους δεν θα είναι καλό, οι ανανεωτικοί ορέγονται διάσπαση πιο πολύ απο ποτέ (ο κύρκος μίλησε ανοιχτά για στήριξη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές), οι διάφορες συνιστώσες/δορυφόροι αμφισβητούν την ηγεμονία του ΣΥΝ, ο ΣΥΝ αδυνατεί να κάνει πολιτική, δε ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα μικροαστοί αυθόρμητοι χαζούληδες, υπάρχει και η πιο πολιτική διάσταση της ψήφου.
Ωραία, ας δούμε τι θα ήταν χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Είναι λες ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τουλάχιστον, μέσα στην αστάθειά του (η οποία προέρχεται κυρίως λόγω δημοκρατικότητας και πολυφωνίας, αν έπεφταν διαγραφές σε όποιον διαφωνούσε με την ΚΕ θα σου έλεγα κι εγώ πόσο σταθερό και αξιόπιστο θα ήταν) είναι και πάλι πολύ πιο χρήσιμο στην πολιτική που παράγει από το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ ξέρεις ότι θα είναι σταθερό στην αντιδημοκρατικότητα, το σταλινισμό και ενάντια σε όλους τους αγώνες που δεν έχει καπαρωμένους. Τέτοια σταθερότητα χεζμένη την έχω. Λες ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του σύριζα δε θα είναι καλό (ενώ του κκε θα είναι), ένας λόγος παραπάνω να το ρίξει κάποιος σύριζα και όχι κκε, που έχει σίγουρο ένα 7%+ και την είσοδο στη βουλή. Ε, του πούστη, πιο σημαντικό για την αριστερά είναι να μπει ο σύριζα στη βουλή με 7-8 βουλευτές παρά να αυξήσει το ΚΚΕ τους βουλευτές του κατά έναν-δύο σε μία τετρακομματική βουλή. Όσο για τους ανανεωτικούς, τα έχουν καλά με τα μίντια και γι'αυτό έχει υπερτονιστεί το ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα μειοψηφία μέσα στο Συνασπισμό, πόσο μάλλον στο σύριζα, έχουν πει ότι ως βουλευτές θα δεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις (οι οποίες ήδη λένε όχι στη συνεργασία) και ακόμα κι αυτοί έκραξαν τη δήλωση Κύρκου (μάλλον το εγκεφαλικό φταίει). Και, εν τέλει, μακάρι να πάνε κανα δυό ακόμη στο πασόκ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο σύν εντελώς, μεσοπρόθεσμα όφελος θα είναι.
Σε φάση, κουβέντα να γίνεται.

katwrimos
04-10-2009, 17:49
Λίγο λολ να λέγεται αυτό από χρήστη που μέχρι πριν λίγο καιρό βάφτιζε πασόκους τους μισούς χρήστες κατά βούληση.

εμενα με ειχε πει πασοκο καποτε και τα πηρα, αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι μετα απο 6 χρονια νου δου με εχει καταλαβει μια παραξενη ηρεμια που αγγιζει τα ορια της ευχαριστησης τωρα που ανατελει ο πρασινος ήλιος.

Οποτε παιζει ο ικονοκλαστ να ειχε δικιο.

cloud
04-10-2009, 17:52
εμενα με ειχε πει πασοκο καποτε και τα πηρα, αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι μετα απο 6 χρονια νου δου με εχει καταλαβει μια παραξενη ηρεμια που αγγιζει τα ορια της ευχαριστησης τωρα που ανατελει ο πρασινος ήλιος.

Η κοινή λογική σχεδόν το επιβάλλει, δεν χρειάζεται να είναι πασόκος ή κρυφοπασόκος κανείς. Το μη χείρον βέλτιστον, τουλάχιστον δε θα βλέπουμε Αντώναρο ρε φίλε, λίγο το 'χεις;

μπιζαριος
04-10-2009, 18:16
ΩΡΑ 18:00 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EXIT POLL

ΠΑΣΟΚ από 42,1 εως 43,4
Ν.Δ. 35,8 έως 36,4
ΚΚΕ από 7,8 εως 8,2
ΛΑΟΣ από 5,6 εως 6,1
ΣΥΡΙΖΑ 4,4 εως 4,8
Οικολόγοι Πράσινοι από 2,6 εως 3,1

αν ειναι πραγματικα αυτα ειναι ψιλογελοια. :|:|:|

KoiliaSamprela
04-10-2009, 18:22
κάνοντας κολοτούμπα , στήριξα ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συγγνώμη Σάββα , αλλά προέκυψε γνωστός υποψήφιος και σταυρώσαμε κιολα ... ΑΜΕ!!!!

Griffith
04-10-2009, 18:26
σα δε ντρέπεστε να ψηφάτε τους γνωστούς σας.

μπιζαριος
04-10-2009, 18:27
το ειπε και η postrip εξαλλου, αν υποστηριζεις τους γνωστους σου δεν βοηθας το underground.

freak brother
04-10-2009, 18:28
το ριξα συριζα ... 8)

Daffy
04-10-2009, 18:31
stiriksame e.e.k :wink:

ikonoklast
04-10-2009, 18:46
χαχαχαχα δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα κόσμος που λέει αυτό που είπε ο cloud.

Όλα αυτά αν δε σε νοιάζουν οι εκλογές, αν σε νοιάζουν απλώς το ρίχνεις αλέκα. Ναι, λογικό μού ακούγεται.
Δεν έχω αποφασίσει αν είσαι γενικά χαζός σαν άτομο ή απλώς δεν διαβάζεις ποτέ τι γράφει ο άλλος. Στη δεύτερη περίπτωση δενκακο αλλά εγώ γιατί να σου απαντάω σα μαλάκας;

Μέχρι πριν λίγο καιρό; Ακόμα το κάνω! Οι πασόκοι είναι κατάπτυστοι βλάκες ενώ οι κκεδες είναι σύντροφοι βλάκες. Αυτός είναι ένας συσχετισμός που δεν μπορείς να κάνεις αν είσαι πασόκος ή αν η πολιτικοποίηση σου αποφάσισες ότι έφτασε στο ζενίθ της τον Δεκέμβρη. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος πριν την εξέγερση Δεκέμβρη, αλήθεια!

Ωραία, ας δούμε τι θα ήταν χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Είναι λες ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τουλάχιστον, μέσα στην αστάθειά του (η οποία προέρχεται κυρίως λόγω δημοκρατικότητας και πολυφωνίας, αν έπεφταν διαγραφές σε όποιον διαφωνούσε με την ΚΕ θα σου έλεγα κι εγώ πόσο σταθερό και αξιόπιστο θα ήταν) είναι και πάλι πολύ πιο χρήσιμο στην πολιτική που παράγει από το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ ξέρεις ότι θα είναι σταθερό στην αντιδημοκρατικότητα, το σταλινισμό και ενάντια σε όλους τους αγώνες που δεν έχει καπαρωμένους. Τέτοια σταθερότητα χεζμένη την έχω. Λες ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του σύριζα δε θα είναι καλό (ενώ του κκε θα είναι), ένας λόγος παραπάνω να το ρίξει κάποιος σύριζα και όχι κκε, που έχει σίγουρο ένα 7%+ και την είσοδο στη βουλή. Ε, του πούστη, πιο σημαντικό για την αριστερά είναι να μπει ο σύριζα στη βουλή με 7-8 βουλευτές παρά να αυξήσει το ΚΚΕ τους βουλευτές του κατά έναν-δύο σε μία τετρακομματική βουλή. Όσο για τους ανανεωτικούς, τα έχουν καλά με τα μίντια και γι'αυτό έχει υπερτονιστεί το ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα μειοψηφία μέσα στο Συνασπισμό, πόσο μάλλον στο σύριζα, έχουν πει ότι ως βουλευτές θα δεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις (οι οποίες ήδη λένε όχι στη συνεργασία) και ακόμα κι αυτοί έκραξαν τη δήλωση Κύρκου (μάλλον το εγκεφαλικό φταίει). Και, εν τέλει, μακάρι να πάνε κανα δυό ακόμη στο πασόκ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο σύν εντελώς, μεσοπρόθεσμα όφελος θα είναι.
Σε φάση, κουβέντα να γίνεται.
Δεν συμφωνώ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ασταθής λόγω δημοκρατικότητας και πολυφωνίας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κουλτούρα σύνθεσης και διαλόγου στο εσωτερικό του. Αυτό γίνεται σαφές όταν για διάφορα καίρια -ή και όχι τόσο- πολιτικά ζητήματα (όπως πχ το ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών, το σχήμα εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στις τρέχουσες εκλογές, το γραφείο προπαγάνδας τους, οι παπαριές που έλεγε ο κοροβέσης, σύσσωμη η ανανεωτική πτέρυγα και η τάση απόσχισης της κλπ κλπ) τα μαχαίρια βγαίνουν άμεσα, εμπρηστικές ανακοινώσεις και γενικά μια διάθεση να ισορροπεί το όλο εγχείρημα συνεχώς στον αέρα. Βλ. τις δεκάδες ανακοινώσεις της ΚΟΕ σχετικά με τα ζητήματα που ανέφερα καθώς επίσης και δεκάδες βιτριολικά άρθρα απο όλες τις τάσεις στις εφημερίδες Εποχή και Αυγή. Τέλος τις εξωφρενικές αυτοπυρπολικές δηλώσεις στελεχών στα μίντια.

Στα επόμενα ζητήματα απαντάς εντελώς χαωτικά, δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου ή οχι του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, προφανώς θα μπει. Το επιχείρημα "είναι καλό να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ αντι ΚΚΕ γιατί είναι καλό να υπάρχουν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αντι ΚΚΕ στη βουλή" δεν είναι επιχείρημα, είναι ταυτολογία. Τα περι "σταλινισμού" και "αντιδημοκρατικότητας" του ΚΚΕ δε μου λένε κάτι, όσο διαφωνώ με τη δομή του κόμματος τόσο διαφωνώ και με την γενική πολιτική στόχευση του ΣΥΝ που είναι ο φιλο-ΕΕ αριστερός κυβερνητισμός ή με την πλήρη απουσία του απο το εργατικό κίνημα ή με την ασταμάτητη ταλάντευση του δεξιά/αριστερά σε κάθε πολιτικό ζήτημα που προκύπτει (νόμος πλαίσιο, πρυτανικές, ασφαλιστικό, ΓΣΕΕ κλπ) ή με την life-style απολίτικη προσέγγιση της πολιτικής. Για να εξηγούμαι προσωπικά, πριν συζητήσουμε τι είναι ΚΚΕ και τι ΣΥΝ: Έχω περάσει απο τον χώρο του ΣΥΝ, ξέρω πως μπορεί να αντιλαμβάνεται κάποιος τα πράγματα σχετικά με το ΚΚΕ. Μετά απο καιρό, διαδικασίες και κινήματα που νομίζω (του πούστη) ότι με ωρίμασαν πολιτικά, έχω την εντύπωση ότι είναι πιο σημαντικό για την ταξική πάλη (σόρρυ που μιλάω με τέτοιους όρους αλλά δεν υπάρχει άλλος) να υπάρχει ένας ευσταθής πολιτικός σχηματισμός με ικανά ποσοστά και παρουσία στην εργατική τάξη που κάνει αντι-μονοπωλιακό, αντι-εε μέτωπο (το κκε) παρά ένα αφηρημένο μόρφωμα που αναζητά συνεχώς ταυτότητα και ενίοτε εκτρέπεται σε σοσιαλδημοκρατικές οδούς, που ανεβοκατεβάζει τα δημοσκοπικά του ποσοστά ανάλογα με μιντιακούς χειρισμούς και χαριεντισμούς (ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Καλό είναι να υπάρχουν και τα δύο, σύμφωνοι, ακόμα καλύτερο να μην υπήρχε κανείς τους και να υπήρχε ο τρίτος πόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς για τον οποίο μιλάμε εμείς (οι ναρίτες) και να ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Αλλά αν είναι να επιλέξω μεταξύ των δύο, θα επέλεγα το πρώτο. Είναι, αν θέλεις, ζήτημα στρατηγικής. Mind you ότι τα παραπάνω με κάνουν τόσο κνίτη όσο πασόκος είναι κάποιος που διαλέγει πασόκ στο δίπολο πασοκ/νδ. Αν ήθελα να είμαι κνίτης θα ήμουν και δε θα φοβόμουν και τίποτα, τώρα δεν είμαι, είμαι αλλού.

Και τέλος, δεν θέλω να με εκπροσωπεί κανείς αλλά αν μου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο και με αναγκάσουν να με εκπροσωπήσει κάποιος σε ένα στημένο αστικό κοινοβούλιο, θα προτιμούσα κάποιο σοβιετικό ρομποτ τύπου κολοζώφ/σκυλλάκος παρά κάποιον απόλυτο καραγκιόζη τύπου ψαριανός (που θα ψήφιζε νομοσχέδια κόντρα στην γραμμή του την ίδια) ή κάποιον αλκοολικό τύπου κοροβέσης (που ΠΑΝΩΣΤΗΝΤΡΕΛΑ μπορεί και να βγεί και να πει ότι ξερωγώ και μεις τα παίρναμε το '89 αλλά δεν έχω αποδείξεις λολ!).

Candiru
04-10-2009, 18:51
Διαμαρτυρία - Καταγγελία

Σοβαρές παρατυπίες διαπιστώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην εκλογική διαδικασία με επίκεντρο τα τμήματα των ετεροδημοτών σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε πολλά τμήματα ετεροδημοτών στον Πειραιά, η Νομαρχία δεν έχει προωθήσει τα ψηφοδέλτια τα οποία της στείλαμε. Αντίθετα έστειλε εγκύκλιο, στους δικαστικούς αντιπροσώπους- η οποία συνοδευόταν από προφορική οδηγία- να μην δεχθούν μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, ούτε τα ψηφοδέλτια τα οποία θα συμπληρώναμε.

Ενδεικτικά: στα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών της οδού Σανταρόζα στον Πειραιά, 2 υποψήφιοι της Α Πειραιά και 1 επόπτρια των Οικολόγων Πράσινων προσκόμισαν τα απαραίτητα ψηφοδέλτια τα οποία οι αρμόδιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν δέχτηκαν.

Υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Πειραιά, φέρεται να έχει δώσει τηλεφωνικά σε δικαστική αντιπρόσωπο τμήματος ετεροδημοτών, την ψευδή πληροφορία ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν κατεβάσει υποψήφιο στη Λακωνία.

Σε κάποια από τα τμήματα αυτά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, αρνούνται να
ενημερώσουν ως οφείλουν, τους ψηφοφόρους, ότι τα ήδη ανακηρυγμένα κόμματα για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ψηφοδέλτια, μπορούν να ψηφιστούν με απλή αναγραφή του τίτλου τους, στο σφραγισμένο λευκό ψηφοδέλτιο, που δίνεται υποχρεωτικά σε κάθε ψηφοφόρο.

Για τα θέματα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν αυτή την ώρα τηλεφωνικό
διάβημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Καλούν τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν άμεσα το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ikonoklast
04-10-2009, 18:54
Νταξει σκάσε πια μωρέ μαλάκα. Έχετε γίνει υπερεπικίνδυνοι, σε λίγο θα σας συλλάβουν όλους και θα σας εξορίσουν για αντικαθεστωτική δράση.

Ο χρυσόγελος έκλεψε ένα νούφαρο απο την επίσκεψη σας στον εθνικό κήπο.

Shrinebuilder
04-10-2009, 19:01
Ακριβώς το ίδιο δεν είχαν ξαναπεί στις ευρωεκλογές ρε? Κόπυ πέηστ?

μπιζαριος
04-10-2009, 19:02
ΠΑΣΟΚ από 41 εως 44
Ν.Δ. 34 έως 37
ΚΚΕ από 7 εως 8
ΛΑΟΣ από 5 εως 6
ΣΥΡΙΖΑ 4 εως 5
Οικολόγοι Πράσινοι από 2 εως 3

locust
04-10-2009, 19:03
δηλαδή δεν θα έχουμε καντιρου στη βουλή?

Candiru
04-10-2009, 19:05
Ακριβώς το ίδιο δεν είχαν ξαναπεί στις ευρωεκλογές ρε? Κόπυ πέηστ?

και τότε είχαν γίνει παρόμοια αλλά διορθώθηκαν, αλλά τώρα είναι χειρότερα γιατί φρόντισαν άνωθεν να μην δοθεί λύση

cloud
04-10-2009, 19:07
χαχαχαχα δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα κόσμος που λέει αυτό που είπε ο cloud.

Αλλά, γιατί βγήκε το πασοκ λες;
Διαφωνείς ότι η ΝΔ όχι σαν πολιτική αλλά σαν πρόσωπα, είναι η απόλυτα χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από την Ελλάδα την τελευταία 10ετία;

pitchfork
04-10-2009, 19:13
Όχι στα ψευδοδιλήμματα cloud.
Δεν υπάρχει κακός και πιο κακός εχθρός. Ο εχθρός είναι εχθρός.

ikonoklast
04-10-2009, 19:14
cloud, ναι. Για κάθε καραγκιόζη/τραγέλαφο της ΝΔ στις δύο τελευταίες κυβερνήσεις μπορείς να βρείς έναν αντίστοιχο σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ίσως η συγκέντρωση τους να είναι λίγο μεγαλύτερη αλλά και πάλι!

Ruthless
04-10-2009, 19:15
...και η εξωκοινοβουλευτική ψήφος είναι σα να ψηφίζεις τον εχθρό.

Αυτοί είστε, το ΠΑΣΟΚ θα σας ευχαριστεί για την πολύ άνετη νίκη/αυτοδυναμία των εκλογών του 2009. :thumbsup:

Phantom Duck
04-10-2009, 19:21
η οποία αυτοδυναμία σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές θα έπαιρνε +20 έδρες, συγχαρητήρια στρατηγέ ράφλς :thumbsup:

pitchfork
04-10-2009, 19:21
Μάλιστα.
Άρα τελικά είναι κατακριτέο το να ψηφίζεις αυτό που πιστεύεις και όχι ένα από αυτά που πιστεύουν οι κρετίνοι γύρω σου.

Razor
04-10-2009, 19:23
στηριξαμε πιτογυρα στο σπιτι και επεισοδια σιμπσονς σιζον 15

Tyler_Durden
04-10-2009, 19:23
στηριξαμε πιτογυρα στο σπιτι και επεισοδια σιμπσονς σιζον 15

ΘΕΟΣ

Σε αλλα νεα, ανταρσυα

KoiliaSamprela
04-10-2009, 19:25

Αυτοί είστε, το ΠΑΣΟΚ θα σας ευχαριστεί για την πολύ άνετη νίκη/αυτοδυναμία των εκλογών του 2009. :thumbsup:

Αυτά είναι μαλακίες , και τα λένε στο δημοτικό.

Ο εχθρός είναι ένας , είναι ταξικός , και πασοκ/νδ δεν σε νοιάζει.

όταν σου χώνουν το καβλί από πίσω δεν βλέπεις το χρώμα , αλλά νιώθεις τον πόνο.

Αν έβγαζε ή όχι αυτοδυναμία επίσης στα αρχίδια μας , πάλι οι ντούρες μειοψηφίες θα βγουν στον δρόμο να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Η μόνη δύναμη είναι στον δρόμο , και εκεί ανήκει κάθε προοδευτικός άνθρωπος με συνείδηση και ευαισθησία.

ΑΝ είχαν αρχίδια ας έβγαζαν έναν εκλογικό νόμο σχετικό με την πλειοψηφική δημοκρατία και όχι την ολιγαρχική.

μέσα στην εβδομάδα θα κάνω και ανάλυση , θα τα πω όλα!!!! :)

KoiliaSamprela
04-10-2009, 19:38
Διαμαρτυρία - Καταγγελία

Σοβαρές παρατυπίες διαπιστώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην εκλογική διαδικασία με επίκεντρο τα τμήματα των ετεροδημοτών σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε πολλά τμήματα ετεροδημοτών στον Πειραιά, η Νομαρχία δεν έχει προωθήσει τα ψηφοδέλτια τα οποία της στείλαμε. Αντίθετα έστειλε εγκύκλιο, στους δικαστικούς αντιπροσώπους- η οποία συνοδευόταν από προφορική οδηγία- να μην δεχθούν μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, ούτε τα ψηφοδέλτια τα οποία θα συμπληρώναμε.

Ενδεικτικά: στα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών της οδού Σανταρόζα στον Πειραιά, 2 υποψήφιοι της Α Πειραιά και 1 επόπτρια των Οικολόγων Πράσινων προσκόμισαν τα απαραίτητα ψηφοδέλτια τα οποία οι αρμόδιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν δέχτηκαν.

Υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Πειραιά, φέρεται να έχει δώσει τηλεφωνικά σε δικαστική αντιπρόσωπο τμήματος ετεροδημοτών, την ψευδή πληροφορία ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν κατεβάσει υποψήφιο στη Λακωνία.

Σε κάποια από τα τμήματα αυτά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, αρνούνται να
ενημερώσουν ως οφείλουν, τους ψηφοφόρους, ότι τα ήδη ανακηρυγμένα κόμματα για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ψηφοδέλτια, μπορούν να ψηφιστούν με απλή αναγραφή του τίτλου τους, στο σφραγισμένο λευκό ψηφοδέλτιο, που δίνεται υποχρεωτικά σε κάθε ψηφοφόρο.

Για τα θέματα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν αυτή την ώρα τηλεφωνικό
διάβημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Καλούν τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν άμεσα το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Σοβαρά και χωρίς ίχνος ειρωνείας , υπάρχει απάντηση σε αυτό?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια καταγγελίας του κόμματος των Οικολόγων - Πρασίνων, σύμφωνα με την οποία η Νομαρχία Πειραιά δεν προωθούσε ψηφοδέλτια του κόμματος σε εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών διευκρινίζονται τα ακόλουθα :

1. Το κόμμα των οικολόγων - πρασίνων μέχρι και σήμερα δεν έχει...
παραδώσει ούτε ένα ψηφοδέλτιο για τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών, αν και σύμφωνα με το άρθρο 71 του Π.Δ. 351/2003, τα κόμματα, οι συνδυασμοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον οικείο Νομάρχη επί αποδείξει και οκτώ τουλάχιστον ημέρες πριν από τη ψηφοφορία, αριθμό ψηφοδελτίων που να επαρκεί για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων

2. Το κόμμα των Οικολόγων - πρασίνων παρέδωσε ψηφοδέλτια μόνο για την Α’ και Β’ Πειραιά στις 25-9-2009, όπως προκύπτει και από το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής

3. Για το γεγονός της μη παράδοσης ψηφοδελτίων για τους ετεροδημότες - που σημειωτέον δεν αφορούσε μόνο το κόμμα των Οικολόγων - Πρασίνων αλλά και άλλα έξι κόμματα - το αρμόδια Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Εκλογών της Νομαρχία Πειραιά είχε ενημερώσει εγκαίρως με την με αρ. πρωτ. 31208/12622/29-9-2009 επιστολή του το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Νομαρχία Αθηνών

4. Μέχρι και σήμερα, ανήμερα των εκλογών, το κόμμα των Οικολόγων - πρασίνων δεν έχει παραδώσει ψηφοδέλτια για τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών

5. Η Νομαρχία Πειραιά προκαλεί τον οιοδήποτε να προσκομίσει απόδειξη που να πιστοποιεί ότι παραδόθηκαν από το κόμμα των Οικολόγων - πρασίνων ψηφοδέλτια για τα εν λόγω εκλογικά τμήματα

Candiru
04-10-2009, 19:41
εσύ τι λες; όσοι κάναν άνωθεν τη λαδιά δεν θα είχαν καλυμμένα τα νώτα τους;

enitharmon
04-10-2009, 19:57
εδω καναν λαθος το ονομα σου και δηλωναν αλλανταλων στα βιογραφικα σας ρε καημενε

Candiru
04-10-2009, 20:01
εδω καναν λαθος το ονομα σου και δηλωναν αλλανταλων στα βιογραφικα σας ρε καημενε

στις μεγάλες πόλεις ΔΕΝ δικαιολογούνται τέτοια λάθη! Εϊναι πολύ προσεκτικοί και τυπικοί σε όλα. Στην επαρχία σε μέρη που 2-3 άτομα τα διαχειρίζονται, μπορεί να συμβεί κατι τέτοιο, αλλά ως τώρα διορθώνονταν με τη νόμιμη διαδικασία

Razor
04-10-2009, 20:04
εδειξε το ΝΕΤ τον στρατοζ να πανηγυριζει με τεραστια σημαια πασοκ

δωστα ολα KAΣΙΔΑ :!:

freak brother
04-10-2009, 20:07
στον νομο λεσβου ειχε και μια γαμιολα υποψηφια χρυσα αυγα.

Ruthless
04-10-2009, 20:09
Βασικά κοιλιά σαμπρέλα κάποιους εδώ τους νοιάζει και τους κόφτει η αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή. Τα προπύργια της επανάστασης, οι τσεγκεβάρα της σύγχρονης Ελλάδας. Δες λίγο πιο πίσω στο θρεντ πόσο νοιάζει κάποιους η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή και το τι κάναν για να το αποτρέψουν αυτό.

Όπως είπα, αυτοί είστε. :thumbsup:

ΥΓ: Ηλίθιε φάντομντακ, οι νεοδημοκράτες λοιπόν το έριξαν στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ φέτος για να μην πάρει το +20 έδρες στη 2η Κυριακή(Άι χαβ α κάνινγκ πλαν κι έτσι); Μπράβο φάντομντακ ναύαρχε, πτέραρχε και στρατηγέ μαζί.

ikonoklast
04-10-2009, 20:10

Να ποσταριστεί άμεσα βίντεο. Άμεσα.

Ruthless, στον μπούτσο μας, enjoy your GAP με το πασοκόσογο σου και σκάσε.

Phantom Duck
04-10-2009, 20:11
ρόυχλες, έχεις μια εκπληκτική ικανότητα όταν μιλάς για ο,τιδήποτε εκτός από :dfinger:ΧΕΒΙ:dfinger: μέταλ να λες εξωφρενικές ηλιθιότητες, πιστεύοντας ότι είσαι ειδικός στο θέμα. αυτό το κάνει κι ο καντίρου, αλλά στο δεύτερο σκέλος μάλλον τον έχεις.

Ruthless
04-10-2009, 20:14
Πού είναι λάθος η συλλογιστική μου; Όσοι το ρίξατε σε ανταρσύες και τροτσκιστές και τα μλ/κκε/μλ και όλα τα άλλα τα εξωκοινοβουλευικά πρακτικά ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ρίχνατε και το φτάνατε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοδυναμία. Το ίδιο και οι της αποχής, και του λευκού, και του άκυρου.

Μπορεί να μην είναι heavy metal, αλλά δεν είναι δα και καμιά τρανή επιστήμη το πως δουλεύει το σύστημα.

Αν κάνω κάπου λάθος διόρθωσέ με βέβαια.

ikonoklast
04-10-2009, 20:18
Πού είναι λάθος η συλλογιστική μου; Όσοι το ρίξατε σε ανταρσύες και τροτσκιστές και τα μλ/κκε/μλ και όλα τα άλλα τα εξωκοινοβουλευικά πρακτικά ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ρίχνατε και το φτάνατε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοδυναμία. Το ίδιο και οι της αποχής, και του λευκού, και του άκυρου.
Ρε ηλίθιε, πριν δύο σελίδες το είπα εγώ και το έχουμε ξαναπεί εκατό φορές.

Επειδή εσύ σήμερα ανακάλυψες τον εκλογικό νόμο (που οι ΠΑΣΟΚΟΙ γελοίοι πρωτοανακάλυψαν με το νόμο σκανδαλίδη και η ΝΔ βελτιστοποίησε με τον παυλόπουλο σε πλήρη σύμπνοια με το ΠΑΣΟΚ) θα σπαμάρεις την ίδια μαλακία ογδόντα φορές; Αφού σου λέμε σταρχίδια μας, τι δε καταλαβαίνεις;

Ruthless
04-10-2009, 20:22
Ρε ηλίθιε, πριν δύο σελίδες το είπα εγώ και το έχουμε ξαναπεί εκατό φορές.

Επειδή εσύ σήμερα ανακάλυψες τον εκλογικό νόμο (που οι ΠΑΣΟΚΟΙ γελοίοι πρωτοανακάλυψαν με το νόμο σκανδαλίδη και η ΝΔ βελτιστοποίησε με τον παυλόπουλο σε πλήρη σύμπνοια με το ΠΑΣΟΚ) θα σπαμάρεις την ίδια μαλακία ογδόντα φορές; Αφού σου λέμε σταρχίδια μας, τι δε καταλαβαίνεις;

Κυρίως γιατί το αν εσύ είσαι συνυπεύθυνος για να βγάλεις το γιωργάκη μας αφορά περισσότερο.

Hypocrisy much?

HINT: Πληθυντικός αριθμός πλέον plzkthx.

Επαναστάτες μου εσείς. :thumbsup:

ikonoklast
04-10-2009, 20:25
Ρούχλες, Είσαι μακράν ο πιο ηλίθιος τύπος που γράφει εδώ μέσα και μάγκα, σκέψου απλά με τι κρετίνους έχεις να κοντράρεις.

Κυριολεκτικά δε φοβάσαι τίποτα.

pitchfork
04-10-2009, 20:26
pera apo tis malakies pou lete oloi. egw zw gia na dw to post tou candiru me to prwtokollo paradoshs paralavhs twn psifodeltiwn, tha toys xebrostiasei olous milame stay tuned

Ruthless
04-10-2009, 20:40
Εγώ ρωτάω σοβαρά ikonoklast. Κάθε νοήμων άνθρωπος σήμερα που σηκώθηκε θα σκέφτηκε πως έχει 5 επιλογές:
Ψηφίζω ΝΔ(λολ) Ψηφίζω ΛΑΟΣ(ζιγκ χάιλ) Ψηφίζω ΚΚΕ(κι ας μη συμφωνώ με όλα - ποιος σταλινισμός?) Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ(που εδώ δεν μπορεί να σταθεί εσωκομματικά, πόσο μάλλον στη βουλή) Το ρίχνω ΠΑΣΟΚΑΡΑ, με διάφορους τρόπους(see above)
Μου φαίνεται πως πολλοί από εσάς μάλλον δεν τα σκεφτήκατε αυτά, το ρίξατε επαναστατικά σε ανταρσύες και λοιπούς εξωκοινοβουλευτικούς, και θα λέτε στους άλλους "Πού πας ρε πασόκε που τό'ριξες στο Γιωργάκη να έχει να λέει για τρελή αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή" ενώ στην πραγματικότητα και εσείς κάνατε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ε βρωμά λίγο υποκρισία το όλο πράγμα, μ;

Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει και τελικά η ψήφος στους εξωκοινοβουλευτικούς ήταν μια γροθιά στο σύστημα, ενάντια στο κυβερνόν κόμμα και άλλες τέτοιες αρλούμπες.

Μόνη περίπτωση που δικαιολογείστε είναι να είσασταν τόσο ουτοπιστές που να περιμένατε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή, που είναι τόσο αστείο όσο η θείτσα που περιμένει πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει μεγάλες διαφορές από τη ΝΔ και θα δούμε σοσιαλιστική και όχι κεντροδεξιά Ελλάδα.

rebelos
04-10-2009, 20:41
Μάλιστα.
Άρα τελικά είναι κατακριτέο το να ψηφίζεις αυτό που πιστεύεις και όχι ένα από αυτά που πιστεύουν οι κρετίνοι γύρω σου.

Raven Lord
04-10-2009, 20:43
αναμμενόμενα όλα...

KoiliaSamprela
04-10-2009, 20:43
εγώ θα σου κάνω μια πιο απλή ερώτηση , γιατί εμένα που ψήφισα το α,β,γ εξωκοινοβουλευτικό κόμμα να με νοιάζει ΑΝ έκανε από την πρώτη Κυριακή ο πασοκς κυβέρνηση?

Εκτός και αν με θεωρείς νεοδημοκράτη που έριξα ψήφο διαμαρτυρίας οπότε και είσαι εκτός θέματος .

Phantom Duck
04-10-2009, 20:46
Μου φαίνεται πως πολλοί από εσάς μάλλον δεν τα σκεφτήκατε αυτά, το ρίξατε επαναστατικά σε ανταρσύες και λοιπούς εξωκοινοβουλευτικούς, και θα λέτε στους άλλους "Πού πας ρε πασόκε που τό'ριξες στο Γιωργάκη να έχει να λέει για τρελή αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή" ενώ στην πραγματικότητα και εσείς κάνατε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ποιος μίλησε για την αυτοδυναμία ρε μπούφο εκτός από σένα, πάλι στον εαυτό σου απαντάς;

Daffy
04-10-2009, 20:47
mexri stigmis entharintika ta apotelesmata gia antarsia,katholou kala gia eek

Ruthless
04-10-2009, 20:49
Ε μην το παίζετε οι εξωκοινοβουλευτικοί τότε ανώτεροι, όχι ζώα, εναλλακτικοί, καλύτεροι από τον πασόκο κλπ κλπ. Γιατί κι εσείς πασόκοι είστε από σπόντα, αλλά είστε πασόκοι(έτσι δουλεύει το σύστημα, τι να κάνουμε).

Όταν το παίζεις επαναστάτης κλπ, ενάντια σε δικομματισμό ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, έχεις ένα γαμημένο όπλο στα χέρια σου. Μία ψήφο. Χρησιμοποίησέ την και κάν'την να μετρήσει αν θες όντως να επαναστατήσεις. Αλλιώς, με το μπαρδόν, αρχίδια επαναστάτης είσαι.

Δεν έχει σημασία το τι πιστεύεις(κι ας είναι και οι ΚΟΤΕΣ), έχει σημασία πόσο πολύ χρησιμοποιείς τη ψήφο που σου δίνει η δημοκρατία για να κάνεις τη διαφορά.

Κι αυτό το φόρουμ είναι γεμάτο πασόκους από ότι βλέπω. :)

@φάντομντακ: Βρε καθυστέρα, και να μην είναι αυτοδυναμία, αναλογικά η έδρα στον πρώτο πάει. Αυτό έχει σημασία. Μια νίκη εσείς την κάνετε ΘΡΙΑΜΒΟ. Καταλάβετέ το. Επαναστάτες του πληκτρολογίου.

sabbattack
04-10-2009, 20:51

δευτερίζω την ανάγκη για αυτό το video. KΑΣΙΔΑ ΠΑΣΟΚΑΡΑ

Phantom Duck
04-10-2009, 20:53
δε μας νοιάζει ρε ΚΡΕΤΙΝΕ το ποσοστό, δε μας νοιάζουν οι έδρες που προκύπτουν από τα εκτρώματα-νόμους της ενισχυμένης αναλογική, πάρε την πολύτιμη ψήφο σου και βάλτην στον κώλο σου. παναγιά μου τι ζώο είσαι, έχεις δίκιο, μόνο κοινοβούλιο.

Daffy
04-10-2009, 20:56
Δεν έχει σημασία το τι πιστεύεις(κι ας είναι και οι ΚΟΤΕΣ), έχει σημασία πόσο πολύ χρησιμοποιείς τη ψήφο που σου δίνει η δημοκρατία για να κάνεις τη διαφορά.

:dfinger:

kothoni.

KoiliaSamprela
04-10-2009, 20:57
κατά κύριο λόγω , ιδεολογικά και μόνο, δεν αναγνωρίζω ανώτερους και κατώτερους ανθρώπους , αναγνωρίζω άλλα πράματα ;)

Τώρα μιας και δεν μου απαντάς στην πολύ απλή ερώτηση που σου έκανα το κόβω εδώ

carheart
04-10-2009, 21:03

Και επειδή η δική του γραμματοσειρά είναι κακή, ο Ruthless λέει πως δεν έχει σημασία τι πιστεύετε, έχει σημασία πόσο πολύ χρησιμοποιείτε την ψήφο που σας δίνει η δημοκρατία (τι καλή!) για να κάνετε τη διαφορά.

Ο σχολιασμός είναι ανώφελος, ο Ruthless λέει πως με τη δική του ψήφο έκανε τη διαφορά ενώ οι άλλοι δεν έκαναν τη διαφορά με την δική τους ψήφο.

Griffith
04-10-2009, 21:06
ruffles η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν δικαιολογήσεις την ύπαρξη του τελευταίου ξεφτιλισμένου εκλογικού νόμου της κοινοβουλευτικής δικτατορίας κτλ που έχει το αποτέλεσμα που τσαμπουνάς (και γίνεις λίγο πιο σιχαμένος απ'ότι συνήθως) τελικά δεν είμαστε το ίδιο, ψηφίζουμε ότι γουστάρουμε και είμαστε μάγκες, ψηφίζεις γιωργάκη και δεν έχεις καν το θάρρος της γνώμης σου και λες όλες αυτές τις παπαριές, αυτός είσαι - βλάκας και χλεχλές πασόκος, τα περί χρήσιμης ψήφου τα ακούω βερεσέ γιατί είσαι ακριβώς πασόκος και στο μπούτσο μας σε γράφουμε τέλος.

freak brother
04-10-2009, 21:10
τοσο μεγαλη νικη δεν φανταζοταν ουτε ο πιο ευφανταστος πασοκος.

Ruthless
04-10-2009, 21:14
Α να και ο άλλος αντάρτης του ER, ο Γκρίφιθ ο ιντερνετικός τσεγκεβάρα. Δεν πέρασες και από τους Domine για τις φασαρίες που διατυμπάνιζες να σε γνωρίσω κι από κοντά, μάλλον ΚΙΟΤΕΨΕΣ! Ή απλά είσαι ένας παρλαπίπας, γουόρκζ φορ μι.

Ον τόπικ, αφού όλοι αποδέχεστε πλέον πως βάλατε το λιθαράκι σας να καταφέρει ο Γιωργάκης το θρίαμβό του. Επαναστατήσατε, ψηφίσατε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στηρίξατε ΠΑΣΟΚ. :thumbsup:

Και αν δε σας αρέσει το σύστημα, να φύγετε, να πάτε αλλού. Δεν είναι ότι το σύστημα το θέσαν σε ισχύ στις 19:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, το ξέρατε πως δουλεύει, ξέρατε πως η ψήφος σας ήταν ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και πήγατε και τη ρίξατε(ή δεν πήγατε καν που είναι το ίδιο πράγμα). Εν γνώση σας βοηθήσατε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μέχρι και 10 μονάδες διαφορά από το δεύτερο, για 160 έδρες λένε τώρα. Μπράβο σας. Να το ξανασκέφτεστε τώρα όταν βρίζετε τους άλλους για την κατάσταση στην κυβέρνηση, γιατί γκες γουάτ, είστε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Ace
04-10-2009, 21:15
Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ.
Κι εγώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (=ΠΑΣΟΚ) ΤΟ ΕΡΙΞΑ.
Μεγάλη νίκη.

katwrimos
04-10-2009, 21:21
Ρούχλες, Είσαι μακράν ο πιο ηλίθιος τύπος που γράφει εδώ μέσα και μάγκα, σκέψου απλά με τι κρετίνους έχεις να κοντράρεις.

Κυριολεκτικά δε φοβάσαι τίποτα.

τιποτα? Καλά, θα σας δείξω τώρα με την επιστοφή της παλιάς σχολής ertardation.

enitharmon
04-10-2009, 21:26
κατωριμε, σταματα να κοντραρεις το ρουθλες σε κρετινισμο, σκασε ή σοβαρεψου αν μπορεις

ρουθλες, το ΛΑΟΣ με σαλιο, υπομονη, βιβλια και τσιριδες καταφερε σιγα σιγα να μπει ευρωβουλη, κατοπιν τσιμα τσιμα στη βουλη και τωρα να παιρνει 5,6%. Αν οι ψηφοφοροι του ακουγαν τα σοφα λογια σου δε θα συνεβαινε ποτε αυτο. Ασε τους ψηφοφορους του ανταρσυα να πιστευουν οτι θα καταφερουν το ιδιο. Ή τουλαχιστον οτι ψηφισαν συνειδητα και δεν επαιξαν λοττο με συστημα.

μπιζαριος
04-10-2009, 21:27
on-topic.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EGbFBpP2sL0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EGbFBpP2sL0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

freak brother
04-10-2009, 21:35
εχει και γραφικο κομεντ πασοκου!

Amnesiac.
04-10-2009, 21:39
Ρούθλεσς οι τσεγκεβάρες σου λένε το απλό, ότι αν και με το υπάρχον σκατοεκλογικό σύστημα βοηθάς το πασοκνδ υποχρεωτικά, το να ψηφίσεις αυτό που πιστεύεις είναι πολιτική δήλωση η οποία "φαίνεται". Το αποτέλεσμα θα γράψει ΠΑΣΟΚ Χ ψήφους, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ψ ψήφους, όχι ΠΑΣΟΚ Χ+Ψ.

Και για να πω και τα προσωπικά μου, με τις υπάρχουσες συνθήκες η μόνη πολιτική δήλωση που με εκφράζει είναι το άκυρο ή η αποχή, αλλά ο εκλογικός νόμος μου στερεί πρακτικά το δικαίωμα του να εκφράσω τη βούληση μου, το άκυρο για τους γνωστούς λόγους, η αποχή γιατί η πραγματικότητα στον υπόλοιπο κόσμο δείχνει ότι η αποχή δεν μεταφράζεται από κανέναν σαν μήνυμα δυσαρέσκειας αλλά σαν περαιτέρω ευκαιρία του να κάνουν τα μεγάλα κόμματα ό,τι γουστάρουν.

Ας βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος να διαμαρτυρηθεί σοβαρά για το υπάρχον σύστημα και εγώ υπόσχομαι ότι θα ανοίξω ακόμα και λογαριασμό facebook για να μπω στο γκρουπ του.

μπιζαριος
04-10-2009, 21:39
giaprak (2 days ago) Show Hide

ante re pasokara sikw andrea gia na deis to paidi tis allagis!!!

childles (3 days ago) Show Hide

ade mori pasokara(opios katalabe katalabe)

2 οχι μονο 1 :D

Tyler_Durden
04-10-2009, 21:43
τι μαλακίες θα ακούσουμε ακόμη ρε πουστη μου;

HEROnlysIN
04-10-2009, 21:45
anevikan oi oikologoi alla gia alli mia fora ta komatoskyla den toys evalan mesa

Amnesiac.
04-10-2009, 21:47
Έχουμε και υποψήφιο βουλευτή (πολιτευόμενο έστω) που έχει περάσει όλη την ημέρα του στο ηαρ. Μου αρέσει πραγματικά η μοντέρνα εκλογική προσέγγιση των οικολόγων.

attila
04-10-2009, 21:49
o ρουφλες πλεον συναγωνιζεται σε καθυστερηση τον Η.
συγχαριτηρια.επιασες πατο

Weiss
04-10-2009, 22:27
http://1.bp.blogspot.com/_BCsaeWGNwNI/SsjzNVDBr6I/AAAAAAACFNU/DWp8Z9cNDb8/s1600/petroula.jpg

Leech
04-10-2009, 22:30
λάθος θρεντ.

:sex:

Candiru
04-10-2009, 22:40
βασικά ο δικομματισμός δεν σπάει εύκολα! Και κάθε εκλογική αναμέτρηση φέρνει ψυχολογικά τον ψηφοφόρο σε ενστικτώδη κατάσταση κατεπείγοντος να διώξει την διεφθαρμένη κυβέρνηση και να μην τον νοιάζει τίποτε άλλο. Δεν σκέφτεται ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ έδωσε αυτοδυναμία στη ΝΔ το 2004 για να διώξει αυτούς στους οποίους έδωσε αυτοδυναμία σήμερα! Πού χώρος (στο μυαλό του) για πιο κουλ σκεπτικό.

freak brother
04-10-2009, 22:55
παραιτηθηκε ο κωστακης.

enitharmon
04-10-2009, 22:56
η Ντορα επομενη πρωθυπουργος! :touched:

carheart
04-10-2009, 23:00
ειλικρινά προτιμώ Καρατζαφέρη.

locust
04-10-2009, 23:03
παραιτηθηκε ο κωστακης.

γνωστό εδώ και ένα τρίμηνο

Daffy
04-10-2009, 23:04
liapi pare sta xergia sou tin parataksi

Candiru
04-10-2009, 23:18
ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πανεπιστημιακός, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, σήμερα το απόγευμα στις 18.30 την ώρα που ξεκολλούσε αυτοκόλλητο της Χρυσής Αυγής που υπήρχε επάνω στην πινακίδα των Οικολόγων Πράσινων, στα γραφεία του κόμματος.

Θεωρούμε ως ηθικούς αυτουργούς όλους εκείνους τους πολιτικούς κύκλους που από την περίοδο των ευρωεκλογών αλλά και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο έχουν καλλιεργήσει το φόβο και το μίσος στούς κόλπους της κοινωνίας μας. Περιμένουμε από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να παρέμβουν άμεσα για την προάσπιση της ομαλότητας της πολιτικής ζωής και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης

Amnesiac.
04-10-2009, 23:32
Στα παπάρια μας.

Να γίνει τόπικ "Thread αυτοκριτικής - μόνο για νεοδημοκράτες :Ρ"

np δηλώσεις Παπαρήγα

Απίστευτα τραγικές δηλώσεις των κουκουέδων μέχρι τώρα.

Daffy
04-10-2009, 23:39
op o zorz mila mprosta stis prasines theseis ergasias.pame

Parasight
04-10-2009, 23:53
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:«Δεν θα παραιτηθώ, ακόμη κι αν χάσω»
06.09.09

...
Για το αν θα παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ σε περίπτωση ήττας:
Είμαι παλιός μαχητής εκλογικών αγώνων και ξέρω ότι τίποτε δεν είναι προεξοφλημένο. Θα τα δώσω όλα, γιατί το πιστεύω βαθιά. Όχι δεν παραιτούμαι. Όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο, θα είμαι στην πρώτη γραμμή.
...
http://www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/9904/81/lang,el/ (http://www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/9904/81/lang,el/)

Dythor
04-10-2009, 23:58
Στα παπάρια μας.

Να γίνει τόπικ "Thread αυτοκριτικής - μόνο για νεοδημοκράτες :Ρ"

np δηλώσεις Παπαρήγα

Απίστευτα τραγικές δηλώσεις των κουκουέδων μέχρι τώρα.

:?:

Τις βρίσκεις πάντα τραγικές; Γιατί δεν διαφοροποιούνται σχεδόν καθόλου.

Amnesiac.
05-10-2009, 00:03
Ε όχι πάντα για να είμαι ειλικρινής.

Αλλά στο ερώτημα του "πώς μεταφράζεται η πτώση του κκε" όσοι άκουσα μιλούσαν για εκβιαστικά διλήμματα δικομματισμού και για το ρόλο των μμε και το ότι ο λαός έκανε λάθος και γενικά ούτε ένα κιχ αυτοκριτικής.

Custom User
05-10-2009, 00:05
Δηλαδή το ΚΚΕ που δεν πήρε και τόσο μεγάλο ποσοστό απέτυχε και πρέπει να κάνει αυτοκριτική, ενώ το ΠΑΣΟΚ που τα πήγε τόσο καλά ασπούμε προχωράει ακάθεκτο.

Γιατί η αυτοκριτική εξαρτάται απ' το αποτέλεσμα ασπούμε.

Dythor
05-10-2009, 00:07
Ε όχι πάντα για να είμαι ειλικρινής.

Αλλά στο ερώτημα του "πώς μεταφράζεται η πτώση του κκε" όσοι άκουσα μιλούσαν για εκβιαστικά διλήμματα δικομματισμού και για το ρόλο των μμε και το ότι ο λαός έκανε λάθος και γενικά ούτε ένα κιχ αυτοκριτικής.

Αφού είπαν ρε μάγκα ότι υπήρχε επιτακτική απαίτηση αλλαγής διακυβέρνησης, δεν είναι τελείως λάθος αυτό. Υπήρχε δηλαδή τέτοια αγανάκτηση με τη ΝΔ που δεν ρίσκαρε να μην το ρίξει ΠΑΣΟΚ ο ΑΛΛΟΣ (ο συλλογικός ΑΛΛΟΣ).

Dragonlord
05-10-2009, 00:13
Δεν συμφωνώ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ασταθής λόγω δημοκρατικότητας και πολυφωνίας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κουλτούρα σύνθεσης και διαλόγου στο εσωτερικό του. Αυτό γίνεται σαφές όταν για διάφορα καίρια -ή και όχι τόσο- πολιτικά ζητήματα (όπως πχ το ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών, το σχήμα εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στις τρέχουσες εκλογές, το γραφείο προπαγάνδας τους, οι παπαριές που έλεγε ο κοροβέσης, σύσσωμη η ανανεωτική πτέρυγα και η τάση απόσχισης της κλπ κλπ) τα μαχαίρια βγαίνουν άμεσα, εμπρηστικές ανακοινώσεις και γενικά μια διάθεση να ισορροπεί το όλο εγχείρημα συνεχώς στον αέρα. Βλ. τις δεκάδες ανακοινώσεις της ΚΟΕ σχετικά με τα ζητήματα που ανέφερα καθώς επίσης και δεκάδες βιτριολικά άρθρα απο όλες τις τάσεις στις εφημερίδες Εποχή και Αυγή. Τέλος τις εξωφρενικές αυτοπυρπολικές δηλώσεις στελεχών στα μίντια.

Στα επόμενα ζητήματα απαντάς εντελώς χαωτικά, δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου ή οχι του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, προφανώς θα μπει. Το επιχείρημα "είναι καλό να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ αντι ΚΚΕ γιατί είναι καλό να υπάρχουν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αντι ΚΚΕ στη βουλή" δεν είναι επιχείρημα, είναι ταυτολογία. Τα περι "σταλινισμού" και "αντιδημοκρατικότητας" του ΚΚΕ δε μου λένε κάτι, όσο διαφωνώ με τη δομή του κόμματος τόσο διαφωνώ και με την γενική πολιτική στόχευση του ΣΥΝ που είναι ο φιλο-ΕΕ αριστερός κυβερνητισμός ή με την πλήρη απουσία του απο το εργατικό κίνημα ή με την ασταμάτητη ταλάντευση του δεξιά/αριστερά σε κάθε πολιτικό ζήτημα που προκύπτει (νόμος πλαίσιο, πρυτανικές, ασφαλιστικό, ΓΣΕΕ κλπ) ή με την life-style απολίτικη προσέγγιση της πολιτικής. Για να εξηγούμαι προσωπικά, πριν συζητήσουμε τι είναι ΚΚΕ και τι ΣΥΝ: Έχω περάσει απο τον χώρο του ΣΥΝ, ξέρω πως μπορεί να αντιλαμβάνεται κάποιος τα πράγματα σχετικά με το ΚΚΕ. Μετά απο καιρό, διαδικασίες και κινήματα που νομίζω (του πούστη) ότι με ωρίμασαν πολιτικά, έχω την εντύπωση ότι είναι πιο σημαντικό για την ταξική πάλη (σόρρυ που μιλάω με τέτοιους όρους αλλά δεν υπάρχει άλλος) να υπάρχει ένας ευσταθής πολιτικός σχηματισμός με ικανά ποσοστά και παρουσία στην εργατική τάξη που κάνει αντι-μονοπωλιακό, αντι-εε μέτωπο (το κκε) παρά ένα αφηρημένο μόρφωμα που αναζητά συνεχώς ταυτότητα και ενίοτε εκτρέπεται σε σοσιαλδημοκρατικές οδούς, που ανεβοκατεβάζει τα δημοσκοπικά του ποσοστά ανάλογα με μιντιακούς χειρισμούς και χαριεντισμούς (ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Καλό είναι να υπάρχουν και τα δύο, σύμφωνοι, ακόμα καλύτερο να μην υπήρχε κανείς τους και να υπήρχε ο τρίτος πόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς για τον οποίο μιλάμε εμείς (οι ναρίτες) και να ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Αλλά αν είναι να επιλέξω μεταξύ των δύο, θα επέλεγα το πρώτο. Είναι, αν θέλεις, ζήτημα στρατηγικής. Mind you ότι τα παραπάνω με κάνουν τόσο κνίτη όσο πασόκος είναι κάποιος που διαλέγει πασόκ στο δίπολο πασοκ/νδ. Αν ήθελα να είμαι κνίτης θα ήμουν και δε θα φοβόμουν και τίποτα, τώρα δεν είμαι, είμαι αλλού.

Και τέλος, δεν θέλω να με εκπροσωπεί κανείς αλλά αν μου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο και με αναγκάσουν να με εκπροσωπήσει κάποιος σε ένα στημένο αστικό κοινοβούλιο, θα προτιμούσα κάποιο σοβιετικό ρομποτ τύπου κολοζώφ/σκυλλάκος παρά κάποιον απόλυτο καραγκιόζη τύπου ψαριανός (που θα ψήφιζε νομοσχέδια κόντρα στην γραμμή του την ίδια) ή κάποιον αλκοολικό τύπου κοροβέσης (που ΠΑΝΩΣΤΗΝΤΡΕΛΑ μπορεί και να βγεί και να πει ότι ξερωγώ και μεις τα παίρναμε το '89 αλλά δεν έχω αποδείξεις λολ!).
Λοιπόν, όποτε δεν προσπαθείς να πεις εξυπνάδες μιλάς ωραία. Σε γενικές γραμμές, αν και διαφωνώ, βλέπω το σκεπτικό και δεν είναι παράλογο. Απλώς 1) έστω, ο σύριζα είχε λιγότερες πιθανότητες να μπει από το κκε, αν και τελικά μπήκε με άνεση, 2) ο τρίτος πόλος που λες είναι πιο πιθανό να έρθει από το εγχείρημα του σύριζα, προφανώς με τολμηρές αλλαγές αλλά και πάλι πιο πιθανό είναι να τις κάνει ο σύριζα παρά το κκε και 3) η αντι-ΕΕ υστερία δε με έχει πείσει, πρώτον γιατί με την ίδια λογική πχ οι κομμουνιστές της Κορίνθου θα μπορούσαν να ζητούν να βγούμε από το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό ελληνικό κράτος που νοιάζεται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δεύτερον γιατί, αν μπορέσει να επιβιώσει ένα αριστερό καθεστώς σήμερα (ή σε 20 χρόνια) είναι πιο πιθανό να γίνει αν μιλάμε για μία αριστερή ευρώπη παρά για μία αριστερή ελλάδα, όπου θα πέσει να μας φάει και η καπιταλιστική αμερική και η καπιταλιστική ευρώπη. Τρου στόρι.

Amnesiac.
05-10-2009, 00:14
Δηλαδή το ΚΚΕ που δεν πήρε και τόσο μεγάλο ποσοστό απέτυχε και πρέπει να κάνει αυτοκριτική, ενώ το ΠΑΣΟΚ που τα πήγε τόσο καλά ασπούμε προχωράει ακάθεκτο.

Γιατί η αυτοκριτική εξαρτάται απ' το αποτέλεσμα ασπούμε.

Γενικά ας πούμε πρέπει να είσαι λίγο βλάκας για να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα από αυτό που είπα.

Επίσης σαφώς και η αυτοκριτική εξαρτάται από το αποτέλεσμα, τι περιμένεις, να κάνει αυτοκριτική το ΠΑΣΟΚ με 10 μονάδες διαφορά από τη νουδού;

dieThor καταρχάς δεν ήταν και τόσο μεγάλο το ρίσκο, όλοι το ήξεραν ότι θα βγει το ΠΑΣΟΚ, η σημερινή αναμέτρηση ήταν με διαφορά η λιγότερο αμφίρροπη της σύγχρονης ιστορίας μας. Αφετέρου, πρέπει να προβληματίζει "τις αριστερές δυνάμεις του τόπου" (τη λατρεύω αυτή την έκφραση) το ότι σε περίοδο που όχι μόνο έχει φάει πέος ο λαός αλλά -κυρίως- αναμένεται να φάει μεγαλύτερο, η αριστερά σαν σύνολο είχε πτωτική πορεία.

Tyler_Durden
05-10-2009, 00:17
Αφετέρου, πρέπει να προβληματίζει "τις αριστερές δυνάμεις του τόπου" (τη λατρεύω αυτή την έκφραση) το ότι σε περίοδο που όχι μόνο έχει φάει πέος ο λαός αλλά -κυρίως- αναμένεται να φάει μεγαλύτερο, η αριστερά σαν σύνολο είχε πτωτική πορεία.

Επίσης, πέρα απο τις μεγάλες ευθύνες ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η μη στροφή στην αριστερά, τέτοιες στιγμές και μετά από μια τόσο σάπια κυβέρνηση, δείχνει και πόσο ΖΩΟ ΤΟΥΒΛΟ και ΚΟΙΜΗΣΗΣ είναι ο μέσος νεοέλληνας

Custom User
05-10-2009, 00:21
Χεχ, ακριβώς. Όπως είπε και ο Καραμανλής "δεν πείσαμε τον κόσμο." Ούτε η αριστερά το "έπεισε" δηλαδή.

Γαμώτο είναι τόσο ηλίθιος ο μέσος Έλληνας. Χειραγωγείται πέρα δώθε. Το πόσο καλά θα πάνε τα κόμματα εξαρτάται από το πόσο καλά δημαγωγούν οι πολιτικοί.

Πάλι καλά που στα ίντερνετς έχουμε συνειδητοποιημένους ανθρώπους.

Amnesiac.
05-10-2009, 00:27
Αφετέρου, πρέπει να προβληματίζει "τις αριστερές δυνάμεις του τόπου" (τη λατρεύω αυτή την έκφραση) το ότι σε περίοδο που όχι μόνο έχει φάει πέος ο λαός αλλά -κυρίως- αναμένεται να φάει μεγαλύτερο, η αριστερά σαν σύνολο είχε πτωτική πορεία.

Επίσης, πέρα απο τις μεγάλες ευθύνες ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η μη στροφή στην αριστερά, τέτοιες στιγμές και μετά από μια τόσο σάπια κυβέρνηση, δείχνει και πόσο ΖΩΟ ΤΟΥΒΛΟ και ΚΟΙΜΗΣΗΣ είναι ο μέσος νεοέλληνας

Τα έχουμε ξαναπεί περίπου 2.000 φορές, αλλά δεν είναι λογική αυτή. Αυτός ο μέσος νεοέλληνας είναι ο πελάτης εδώ και 200 χρόνια, κανείς σοβαρός άνθρωπος δε μπορεί να ζητάει την ψήφο του μέσου νεοέλληνα και μετά να τον βρίζει που δε τον ψήφισε και το κκε περίπου αυτό έκανε.

Όχι ότι πιστεύω τις παπαριές περί σοφού λαού κτλ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε, αυτός ο νεοέλληνας πρέπει να πειστεί να μη ψηφίσει πασοκνδ, δηλαδή και εγώ που σε αυτή την κατηγορία νεοέλληνα ανήκω είχα όλη την καλή διάθεση να ψηφίσω ένα αριστερό κόμμα, αλλά αυτοί αντί να εκμεταλλευτούν την τρελά ευνοϊκή συγκυρία επέλεξαν για άλλη μια φορά να αλληλοφαγώνονται. Ε δε τους φταίει ο λαός μετά.

Dythor
05-10-2009, 00:28
dieThor καταρχάς δεν ήταν και τόσο μεγάλο το ρίσκο, όλοι το ήξεραν ότι θα βγει το ΠΑΣΟΚ, η σημερινή αναμέτρηση ήταν με διαφορά η λιγότερο αμφίρροπη της σύγχρονης ιστορίας μας. Αφετέρου, πρέπει να προβληματίζει "τις αριστερές δυνάμεις του τόπου" (τη λατρεύω αυτή την έκφραση) το ότι σε περίοδο που όχι μόνο έχει φάει πέος ο λαός αλλά -κυρίως- αναμένεται να φάει μεγαλύτερο, η αριστερά σαν σύνολο είχε πτωτική πορεία.

Και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ ρε ΜΟΥΝΙ;

Μπα, συμφωνώ.

Amnesiac.
05-10-2009, 00:31
Αυτοκριτική πρέπει να κάνει και ο Καρατζαφέρης από τη μεριά του, που ενώ ως όφειλε βγήκε να κάνει τις πρώτες δηλώσεις με ένα μπασταρδάκι στο χέρι, στο άλλο χέρι ΔΕΝ κρατούσε εικόνα της Παναγίας. Απογοήτευση και ξεπούλημα.

Candiru
05-10-2009, 00:33
το ΚΚΕ εμφανίζει πτώση όποτε είναι να χτυπηθεί η δεξιά, γιατί πολλοί ψηφίζουν "ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες", όπως ήταν το παλιο σχετικό του σύνθημα.

Tyler_Durden
05-10-2009, 00:35
Καλά κι εγώ δεν πιστεύω οτι θα σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις και οι πολιτικές πατρωνίες απο την μια μέρα στην άλλη. Αλλά του πούστη 25 χρόνια τουλάχιστον τους έχεις ζήσει το πετσί σου, και τους μεν και τους δε. Αντι να αρχίσεις να αποδυναμώνεις τον δικομματισμό (στην τελική ακόμη κι αν εκκινείς όχι απο αριστερή αφετηρία ) με την προοπτική να προκύψει μια νέα πολιτική δύναμη, συνεχίζουν και κρατούν τον δικομματισμό κοντά στο 80% και έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο να είναι στο 78% και να λέμε ιστορικό χαμηλό του δικομματισμού, λες και είναι κάτι συνταρακτικό. Προφανώς λοιπον και κανω λόγο για έναν λαό που δεν έχει όραμα, και βαριέται ή είναι τοσο βλάκας για να δημιουργήσει ένα, και εμφανέστατα προτιμά τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις. Ε όταν επιλέγεις να είσαι πελάτης, και κάθε τετραετία γκρινιάζεις είσαι το λιγότερο μαλάκας σαν λαος

Amnesiac.
05-10-2009, 00:36
το ΚΚΕ εμφανίζει πτώση όποτε είναι να χτυπηθεί η δεξιά, γιατί πολλοί ψηφίζουν "ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες", όπως ήταν το παλιο σχετικό του σύνθημα.

Α, ε τότε δεν πειράζει. Την επόμενη φορά.

Ruthless
05-10-2009, 00:51
Καλά, πείτε ότι θέλετε, κατά βάθος ξέρετε πως έχω δίκιο. Ίσως να λέτε στα αρχίδια σας(που δεν ισχύει, έκανα και κουότ), αλλά όλους σας τσούζει.

Το μόνο που θα απαντήσω είναι στην ενίθαρμον, που μάλλον δεν έχει καταλάβει από ποιες διαρροές το ΛΑΟΣ έφτασε ευρωκοινοβούλιο και να μπαίνει πλέον με άνεση στη βουλή και πως η σύγκριση ΛΑΟΣ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το λιγότερο άκυρη. Εκτός αν φτάσει το ΚΚΕ στο 45% αύριο/μεθαύριο, διετελέσει κυβέρνηση, τα κάνει σκατά και οι απογοητευμένοι αριστεροί στραφούν προς εναλλακτικά αριστερά κόμματα και μπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή(ίδιο σενάριο με ΝΔ/ΛΑΟΣ μόνο που το αριστερό γίνεται δεξιό). Αυτά βέβαια είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η κάθε εναλλακτική αριστερή κίνηση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, γιατί πολύ απλά δεν έχει ισχυρή βάση για να στηριχτεί σε διαρροές. Ενώ σε κέντρο και σε δεξιά γίνεται πιο εύκολα, λόγω δικομματισμού κλπ κλπ, όπως έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν(ΔΗΚΚΙ, ΠΟΛΑΝ κλπ).

Γενικά, λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει, μ;

GG*
05-10-2009, 01:00
δεν πηγα σημερα να ψηφισω γιατι ειχαμε κρασοκατασταση σε cult ταβερνα στην παλ.κοκκινια

ενα μπραβο στην νομαρχεια πειραια για τη νοθεια(λολ) στους οικολογους,που μας στερησαν τη δυνατοτητα να δουμες τον candiru στην βουλη

Loader
05-10-2009, 01:23
ποιό είναι το αληθινό όνομα του κάντιρα; ψάχνω να τον βρω στους υποψηφίους των οικολόγων.

δε θα παραξενευτώ καθόλου αν το αληθινό του όνομα είναι Καντιρού

00i00
05-10-2009, 01:29
ενα μπραβο στην νομαρχεια πειραια για τη νοθεια(λολ) στους οικολογους,που μας στερησαν τη δυνατοτητα να δουμες τον candiru στην βουλη

εγω ηθελα καντιρου στο παχνι...

και μετα να γινει διασημο το ΕΡ σε καθε ελληνικο νοικοκυριο με την ανωμαλια του

αρκτουρε ονλαιν την ειδες την πουτσα ενω εψαχνες για πορν με διπουτσους και πενταρχιδες?

ΓΗ οι μερες σου ειναι μετρημενες

pitchfork
05-10-2009, 01:50
Παιδιά πάρτε το χαμπάρι, το 90 % ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των νεοελλήνων είναι κρετίνοι, δείτε και το ηαρ που είναι μεγάλο φόρουμ και είναι αντιπροσωπειτικό σαν εικόνα της κοινωνίας μας.

Άντε καληνύχτα μας, σε 4 χρόνια πάλι ξανασυζητάμε.

tamagothi
05-10-2009, 01:53
Κάθε φορά που βλέπω το μαράκι να χαμογελά ειλικρινά, σαπίζει ένα κομμάτι της καρδιάς μου.

Ελπίζω να τη βάλουν υπουργό παιδείας.

Xtikio
05-10-2009, 01:59
ETSI H PASOKARA.

Raven Lord
05-10-2009, 02:03
για άλλη μια φορά πάντως, το poll του er επιτέλεσε το στόχο του!
:dfinger:

AngelOfSorrow
05-10-2009, 04:10
η Ντορα επομενη πρωθυπουργος! :touched:

etsi
na pethanei ki o psilos isixos

anamenomeni niki pasok
anamenomeni paraitisi don karamanlouga
anamenomeni epomeni prothipourgos i ntora

prokopi den tha dioume pote

cancer
05-10-2009, 05:18

Αυτά είναι μαλακίες , και τα λένε στο δημοτικό.

Ο εχθρός είναι ένας , είναι ταξικός , και πασοκ/νδ δεν σε νοιάζει.
SKIAXTIKAN kai to pasok kai h nd apto minima pou tous edwses kai auti ti fora :moutza:

Αν έβγαζε ή όχι αυτοδυναμία επίσης στα αρχίδια μας , πάλι οι ντούρες μειοψηφίες θα βγουν στον δρόμο να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Η μόνη δύναμη είναι στον δρόμο , και εκεί ανήκει κάθε προοδευτικός άνθρωπος με συνείδηση και ευαισθησία.
ntoures legontas me to kauli sto xeri? ta autonoita pou den piran pote?
meine me tin elpida oti 8a pollaplasiastoun oi proodeutikoi eusineiditoi polites epeidi to rikse mia xoufta anthrwpoi parapanw se komma pou paleuei gia na tin pei sto sar, to mar kai to kako synapantima gia to poios pire parapanw auti ti fora. kai oti auta pou diekdikeis 8a ta pareis apto dromo.

ΑΝ είχαν αρχίδια ας έβγαζαν έναν εκλογικό νόμο σχετικό με την πλειοψηφική δημοκρατία και όχι την ολιγαρχική.
POIOI? O SAVVAS, TO MLKKE H TO KKEML?

episis poia proti kiriaki re pakistanoi. eixate akousei kai gia deutero gyro stis vouleutikes?

mexri stigmis entharintika ta apotelesmata gia antarsia,katholou kala gia eek
entharryntika gia ti prama..?

Και επειδή η δική του γραμματοσειρά είναι κακή, ο Ruthless λέει πως δεν έχει σημασία τι πιστεύετε, έχει σημασία πόσο πολύ χρησιμοποιείτε την ψήφο που σας δίνει η δημοκρατία (τι καλή!) για να κάνετε τη διαφορά.

Ο σχολιασμός είναι ανώφελος, ο Ruthless λέει πως με τη δική του ψήφο έκανε τη διαφορά ενώ οι άλλοι δεν έκαναν τη διαφορά με την δική τους ψήφο.
kai poly dikio exei o rouxles edw giati an den psifize o ka8e xavales leventi, vergi kai to kako synapantima pou 8elei na vaukalistei epeidi pire 3 psifous parapanw apta alla kaka sinapantimata kai na tous ti leei, isws to mpatsok den eixe autodynamia simera. genika me ton isxyonta nomo de mporw na skeftw pio geloio skeptiko apto "psifise antarsya gia na dwseis minima stous megalous".

kala to post tou amnesiak dinei nees diastaseis stis ennoies trollarisma kai antifasi.

Dragonlord
05-10-2009, 08:52
Εντάξει, δεν είναι λογική αυτή όμως τώρα, να ψηφίζεις αποκλειστικά ανάλογα με το νόμο. Δηλαδή αν ο επόμενος νόμος λέει ότι μπαίνουν στη βουλή όσοι μαζεύουν από 15% και πάνω θα πρέπει να το ρίχνουμε αναγκαστικά πασόκ ή νδ; Δε λέω πως δεν είναι κι αυτή μια παράμετρος, απλά δεν είναι η μόνη. Και το λέω εγώ που το έκανα ουσιαστικά, τελικά το έριξα οπ (το δις εξαμαρτείν κλπ, ξέρω) γιατί ήταν οι μόνοι που έπαιζε να μπουν και θα ήταν θετικό να έχουμε εξακομματική βουλή, τόσο για τον πλουραλισμό των απόψεων όσο και για πιθανή μη αυτοδυναμία (για να μην πω για καντιρού στη βουλή, πάμε μωρή αρρώστια). Απλώς, δε με εκφράζει κανένα κόμμα σε αυτή τη φάση τόσο πολύ που να θέλω να το ρίξω δαγκωτό. Αν τώρα κάποιος συμφωνεί με ανταρσύα πχ, καλά έκανε και το έριξε εκεί. Το πασόκ στην τελική θα την έβρισκε την άκρη, το πολύ πολύ να γίνονταν δεύτερες εκλογές όπου θα έπαιρνε 10.5% διαφορά, τελικά την πήρε από τις πρώτες, όπως και να έχει δε θα ερχόταν η επανάσταση επειδή τα εκτός βουλής ήταν στο 0% και δεν πήρε αυτοδυναμία.

mage
05-10-2009, 10:23
the south has risen!
http://www.soundtruck.gr/misc/pasok.png

emeis na doume ti 8a kanoume?

KoiliaSamprela
05-10-2009, 10:33
MPLA MPLA MPLA

Επειδή δεν έχουμε όλη την μίζερη λογική σου να σου ξεκαθαρίσω κάτι.

Εγώ πιστεύω ότι έχω την δύναμη να αλλάξω τον κόσμο και το παλεύω όποτε και όσο μπορώ.
Δεν παραιτούμε από το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή , και μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Αγωνίζομαι για τα πιστεύω μου και όσους έχουν ανάγκη.
Σου μοιάζει γελοίο?, σου μοιάζω καραγκιόζης? σου ακούγετε παραμυθένιο ?
Μπορείς να με αποκαλέσεις όπως θέλεις , το δικαίωμα μου όμως δεν μπορείς να το ακουμπήσεις , αν εσύ τα έχεις παρατήσει (αλήθεια σε πια ηλικία το αποφάσισες?) με νοιάζει , και με αφορά και με στεναχωρεί.

Και για το δια ταύτα , αν μπορούσα να ρίξω άκυρο χωρίς να το βάζουν με τα λευκά , θα το έκανα.

episis poia proti kiriaki re pakistanoi. eixate akousei kai gia deutero gyro stis vouleutikes?

Βασικά δεν κατάλαβα το Πακιστανοί τι συμβολίζει , και επίσης ΑΝ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση, είχε επαναληπτικές εκλογές με έξτρα έδρες στο πρώτο κόμμα.

carheart
05-10-2009, 12:04
[

kai poly dikio exei o rouxles edw giati an den psifize o ka8e xavales leventi, vergi kai to kako synapantima pou 8elei na vaukalistei epeidi pire 3 psifous parapanw apta alla kaka sinapantimata kai na tous ti leei, isws to mpatsok den eixe autodynamia simera. genika me ton isxyonta nomo de mporw na skeftw pio geloio skeptiko apto "psifise antarsya gia na dwseis minima stous megalous".

Για να δούμε τι θα γινόταν! Με το 99,13% μετρημένο, Ανταρσύες, ΚΟΤΕΣ, χρυσές αυγές, Καποδίστριες και Περιφερειακές αναπτύξεις, μαζεύουν όοολοι μαζί ένα 2%, ένα 2%, που αν ενωθεί με το 2,5% των ΟΠ, έχουμε ένα 4,5% εκτός ψηφοφόρων. Λοιπόν, Κάνσερ, δεχόμενος πως αν αυτό το 4,5% ψήφιζε κάποια από τα πέντε κοινοβουλευτικά σχήματα, θα υπήρχε περίπτωση να διαταραχτεί η αυτοδυναμία ενός κόμματος που στο 99,13 βρίσκεται +10,46 μονάδες πάνω; Πως; Αν πήγαινε όλο το 4,5% στη Νέα Δημοκρατία; Πιθανότατο στατιστικό σενάριο, δε λέω, αλλά ας πάρουμε μια περίπτωση που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο! Και αν εσύ δεν μπορείς να δεχτείς πιο γελοίο σκεπτικό από "ψήφισε ανταρσύα για να δωσεις μηνυμα", εγω δεν μπορώ να σκεφτώ :

α) πιο γελοίο εκλογικό νόμο

β) πιο γελοίους ανθρώπους από αυτούς με συνειδητή ψήφο σε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, οπλιστές των όπλων των νέων κορκονέδων, που επιπλέον θεωρούν ηλίθιους όσους το έριξαν κάπου αλλού, αντικειμενικά καλύτερα, επειδή στο τέλος όλα θα πανε στο Πασόκ. Και εσείς στο τέλος όλοι θα πεθάνετε, καλό θα ήταν να προσπαθείτε να ζήσετε στο ενδιάμεσο, όχι να αυτοκτονήσετε. :redwink:

Custom User
05-10-2009, 12:19
Ναι, γιατί το πρόβλημα στο Ελληνικό κράτος ήταν ο Κορκονέας και ο κάθε Κορκονέας. Και η αστυνομία φυσικά. Δεν αμφιβάλλω ότι το πρόβλημα του ανταρσυα αυτό είναι, αλλά ανοίχτε λίγο το μυαλό σας δεν κάνει κακό.

metamelia3
05-10-2009, 12:20
http://www.soundtruck.gr/misc/pasok.png
χεχεχε

ikonoklast
05-10-2009, 12:27
Βασικά οι εκλογικοί νόμοι είναι φτιαγμένοι ούτως ώστε να βγάζουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις no matter what, γίνονται μάλιστα πλειοψηφικότεροι και λιγότερο αναλογικοί όσο περνούν τα χρόνια υπο τον φόβο της ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ.

Ελάτε καλοί φίλοι να εξετάσουμε πως γίνεται να μην βγεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με βάση το πολύ έξυπνο σκεφτικό σας. Αρχικά (με βάση το θεώρημα ρουθλες/κανσερ) δεν ψηφίζει κανείς εκλογικό σχηματισμό ο οποίος δεν συγκεντρώνει 3% (αυτό το μαντεύουμε απο πρίν βέβαια, έτσι πχ οι πράσινοι που είναι μέσα/έξω πρέπει να αποφασίσουμε αν θα τους βάλουμε ή θα τους μαυρίσουμε). Σε κάθε περίπτωση καταφέρνουμε να κρατήσουμε το ποσοστό των εκτός βουλής στο 0% :

http://img195.imageshack.us/img195/450/s7copy.jpg

Με βάση το παραπάνω και τον ισχύοντα εκλογικό νόμο το ποσοστό που απαιτείται απο τον πρώτο για να γίνει αυτοδύναμος είναι το μεγαλύτερο δυνατό, 42.69%

Το 42.69 είναι μεγάλο ποσοστό, παρ' όλα αυτά όχι άπιαστο και αυτό αποδεικνύεται απο το ότι σε όλες τις μεταπολιτευτικές εκλογικές αναμετρήσεις έχει συμβεί μόνο τρείς φορές κάποιος να πέσει κάτω απο αυτό ('07, '96, '77).

Τι γίνεται τότες; Αν η ΠΑΣΟΚΑΡΑ δε γουσταρίσει να κάνει συγκυβέρνηση με κάποιο άλλο σχήμα (με τους πράσινους θα το έκανε, δηλωμένα) ξαναγίνονται εκλογές εντός ενός μήνα. Με ποιόν εκλογικό νόμο; Με τον νόμο παυλόπουλα.
Τι λέει ο νόμος; Ότι πριμοδοτεί με 50 έδρες παραπάνω τον πρώτο (+10 σε σχέση με τον νόμο σκανδαλίδη).

Άρα λοιπόν αν πχ το πασοκ είχε καβατζάρει ένα 41% και ας πούμε 148 έδρες στην πρώτη αναμέτρηση (<151 άρα όχι αυτοδύναμο), στην δεύτερη αναμέτρηση θα καβατζάρει 158. Ποιά είναι η πιθανότητα να μην βγεί αυτοδύναμο; Να πιάσει στην δεύτερη αναμέτρηση 150 έδρες ή λιγότερες (μαζί με το μπόνους) δλδ περίπου ένα 35% ή χαμηλότερο. Έχει γίνει ποτέ αυτό για τον πρώτο μεταπολιτευτικά; Ποτέ. Γιατί;

ΓΙΑΤΙ, ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΡΟΥΘΛΕΣ, ΚΑΝΣΕΡ κλπ ΗΛΙΘΙΟΙ φροντίζετε πάντοτε να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ τριάντα χρόνια τώρα. Γιατί φροντίζετε να παραμένετε οι ίδιοι μίζεροι κρετίνοι που ήταν οι κρετίνοι γονείς σας. Γιατί είστε ανήμποροι, άσχετοι, απολύτως ανίκανοι να πράξετε έναν στοιχειώδη συλλογισμό πόσω μάλλον να αποκτήσετε πολιτική βούληση και συνείδηση να κάνετε το ελάχιστο για την πουτάνα ζωή σας: να ψηφίσετε στοιχειωδώς σοβαρά. Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει πιθανότητα να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε στην πρώτη, είτε στην δεύτερη αναμέτρηση. Γι' αυτό εμείς θα γράφουμε όλους εσάς και τα κόμματα σας στα αρχίδια μας και θα ψηφάμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΒΛΩΣΕΙ και θα γαμάμε τις μάνες σας και θα αλειφόμαστε με τα χύσια και θα ουρλιάζουμε χορεύοντας έξαλλοι και πιωμένοι στις ταράτσες τα βράδια. Απολαύστε τώρα τον πρύτανη της δυσλεξίας πρωθυπουργό σας και βουλώστε το, που θα βγάλετε και γλώσσα, μαλακιστήρια.

carheart
05-10-2009, 12:34
Ναι, γιατί το πρόβλημα στο Ελληνικό κράτος ήταν ο Κορκονέας και ο κάθε Κορκονέας. Και η αστυνομία φυσικά. Δεν αμφιβάλλω ότι το πρόβλημα του ανταρσυα αυτό είναι, αλλά ανοίχτε λίγο το μυαλό σας δεν κάνει κακό.

Χαρίλαε, νομίζω πως παρεξήγησες τα λεγόμενά μου. Ο ελληνικός λαός έχει την τάση να ξεχνάει τα διάφορα υπόλοιπα σκάνδαλα, επειδή έχει δεχτεί στο πετσί του πως "αυτά γίνονται στην πολιτική". Αν δεν θυμάται όμως, πως οι μεν είχαν σκοτώσει έναν Καλτεζά, και οι δε έναν Γρηγορόπουλο, διότι αυτοί το έκαναν, κανείς άλλος, τότε υπάρχει μεγάλο μεγάλο μεγάλο πρόβλημα στο κεφάλι τους, στη ζωή τους, στην ύπαρξή τους. Βλέπουμε εδώ στο φόρουμ, πως ο H. και ο ρούφλες δεν το θυμούνται, οπότε να μια επαλήθευση. Δεν είπα κάτι άλλο, είπα πως δεν μπορώ να σκεφτώ πιο γελοίους ανθρώπους, από αυτούς που ξεχνάνε τη δολοφονία ενός παιδιού από όργανο του κράτους.

Όσο για το ποιά είναι στα αλήθεια τα προβλήματα του Ελληνικού Κράτους, τα γνωρίζω Χαρίλαε, δεν θα σου ζητήσω να τα επισημάνεις.

LokiTricksterGod
05-10-2009, 12:35
νομίζω ένα λοκ επιβάλλεται μετά απ'αυτό ε. [το παραπάνω αυτό, όχι το ακριβώς αποπάνω.]

Dragonlord
05-10-2009, 12:37
ρε ικόνοκλαστ, πάλι επιμένεις να βλέπεις πασόκους παντού. Εντάξει για τον ρούθλες (που και πάλι δεν έχω ιδέα τι ψήφισε, δε θα μου έκανε εντύπωση να το έριξε από κκε μέχρι λαος), αλλά ο κάνσερ από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ψηφίζει πασόκ ή νδ;

λόκι, έχει ποστάρει και καλύτερα, μην είσαι τόσο ΦΑΝΜΠΟΙ γαμώ τα ξύλα σου.

ikonoklast
05-10-2009, 12:42
Είσαι χαζός να πούμε; Σταρχίδια μου τι ψήφισε ποιός, το σκεπτικό "ψηφάτε εξωκοινοβούλιο, ψηφάτε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ" θέλω να αποδομήσω.

carheart
05-10-2009, 12:43
ρε ικόνοκλαστ, πάλι επιμένεις να βλέπεις πασόκους παντού. Εντάξει για τον ρούθλες (που και πάλι δεν έχω ιδέα τι ψήφισε, δε θα μου έκανε εντύπωση να το έριξε από κκε μέχρι λαος), αλλά ο κάνσερ από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ψηφίζει πασόκ ή νδ;

εδώ που τα λέμε, ένα 78% το ριξε πασόκ ή νδ.

Dragonlord
05-10-2009, 12:44
Είσαι χαζός να πούμε; Σταρχίδια μου τι ψήφισε ποιός, το σκεπτικό "ψηφάτε εξωκοινοβούλιο, ψηφάτε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ" θέλω να αποδομήσω.

ΓΙΑΤΙ, ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΡΟΥΘΛΕΣ, ΚΑΝΣΕΡ κλπ ΗΛΙΘΙΟΙ φροντίζετε πάντοτε να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ τριάντα χρόνια τώρα.
Είμαι χαζός.

Ruthless
05-10-2009, 12:45
ikonoklast(και λοιποί εξωκοινοβουλευτικοί),

Όσο κρετίνος είμαι εγώ που το έριξα ΠΑΣΟΚ, τόσο είσαι και εσύ, γιατί εν γνώση σου(και του εκλογικού νόμου, δεν είναι κάτι καινούριο) το έριξες αλλού, ενισχύοντας στην πράξη το ΠΑΣΟΚ. Και μην ακούω το έπιασε κοντά 44% το ΠΑΣΟΚ άρα έβγαζε αυτοδυναμία ούτως ή άλλως, και 0% να ήταν οι εξωκοινοβουλευτικοί, όταν πήγατε να ψηφίσετε και ο ίδιος ο Γιωργάκης δεν περίμενε τέτοιο ποσοστό. Εκτός αν είστε μέντιουμ κι έτσι, οπότε έπρεπε να ρίξετε και κανά στοιχηματάκι.

Για όσο κρατά αυτή η κυβέρνηση λοιπόν μην κλαφτεί κανείς εξωκοινοβουλευτικός πως οι πασόκοι φέραν την καταστροφή στον τόπο κλπ κλπ. Συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι, κι εγώ κι εσύ. Οι μόνοι που θα μπορούν να μιλάνε θα είναι οι νεοδημοκράτες, οι του ΛΑΟΣ, οι ΚΚΕδες και οι του ΣΥΡΙΖΑ. Που από όλες αυτές τις ομάδες, 1000 φορές ΠΑΣΟΚ για μένα.

Τώρα αν θέλετε απλές αναλογικές και λοιπά λεβέντικα, μαζί σας, αλλά στις χτεσινές εκλογές δεν ίσχυαν αυτά. Μεγάλοι και ώριμοι άνθρωποι είστε, ξέρατε εξαρχής το που ρίχνατε την ψήφο σας. Γι'αυτό για όσο κρατήσει αυτή η κυβέρνηση, οι εξωκοινοβουλευτικοί οφείλουν να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, όπως και οι πασόκοι.

Τώρα που το λύσαμε αυτό το πρακτικό μέρος, συνεχίστε με τα ιδεολογικά/θεωρητικά σας.

12 stars circle your brow
05-10-2009, 12:54
damn.

ikonoklast
05-10-2009, 13:06
Χθες βράδυ κάτα τις 12 έτυχε να κάνω την διαδρομή σύνταγμα-τρικούπη με τα πόδια. Μάγκα, είναι λίγες οι φορές που έχω νιώσει τόσο κομπάρσος σε κάποιο χαωτικό σενάριο αλα jodorowsky, περπάταγα ανάμεσα σε αλλόφρωνες πασόκους, ηλίθιες οικογένεις πασόκων με πλαστικά σημαιάκια, χαρούμενους πασόκους με καραμούζες και πασόκικα αμάξια που κορνάραν και σε κάθε γωνία υπήρχαν παρατεταγμένοι δεκαεφτά περίπου στρατοί μπάτσων κάθε είδους, ζητα, δελτα, ματ, λματ, τα παντα όλα. μπάτσοι και πασόκοι φίλοι μου, ο απόλυτος εφιάλτης.

Ναι, θέλω να πώ με βάση τα παραπάνω, ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο. Δεν έχω πολλές ελπίδες να συνεννοηθούμε εδώ μέσα κάνοντας ποστς που απαιτείται να καταλάβει ένας τύπος που ψηφίζει πράσινους (δύο φορές) και ένας ρουθλες ή όποιος που ψηφίζει GAP ή όποιος άλλος κανσερ δε ψηφίζει τίποτα αλλα στηφάση πρέπει να την πούμε και στους μαλάκες που ψηφάνε ανταρσυαρα.

Εμείς τρελοί, εσείς χαζοί, καθένας με τα κουσούρια του!

Candiru
05-10-2009, 13:15
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/exafanisi2.gif

και

http://anarxokommouni.blogspot.com/2009/10/blog-post_04.html

regularpaul
05-10-2009, 13:15
ασε μας ρε ικονοκλαψ, φυγαμε απο τους κορυδαλλους για να μην ακουμε
πανηγυρια_ολυμπιακων
και τωρα στη ζωοδ. πηγης πεσαμε στους ακομα χειροτερους πασοκους :-?

τουλαχιστον σαν να την κανει σιγα σιγα η μονιμη διμοιρια απο χαρ. τρικουπη,
ξερουμε κατι σχετικα?

ikonoklast
05-10-2009, 13:17
Ναι φύγαν τα γραφεία πασοκ και πήγαν ιπποκράτους οπότε ψιλοσπάνε απο παρκο και περιξ (τουλάχιστον η κλούβα) και έχει μόνο τους ακροβολισμένους στις γωνίες.

regularpaul
05-10-2009, 13:22
ναι, τα γραφεια εχουν φυγει κατι μηνες αλλα η διμοιρια δεν ελεγε να ακολουθησει
τις τελευταιες μερες ομως δεν τους βλεπω [περαν της επελασης]
ελεγα μηπως ειχαμε inside info οτι μας χαιρετησαν οριστικα[/οφφτοπικ]

Dragonlord
05-10-2009, 13:26
Δεν έχω πολλές ελπίδες να συνεννοηθούμε εδώ μέσα κάνοντας ποστς που απαιτείται να καταλάβει ένας τύπος που ψηφίζει πράσινους (δύο φορές) και ένας ρουθλες ή όποιος που ψηφίζει GAP ή όποιος άλλος κανσερ δε ψηφίζει τίποτα αλλα στηφάση πρέπει να την πούμε και στους μαλάκες που ψηφάνε ανταρσυαρα.

Εμείς τρελοί, εσείς χαζοί, καθένας με τα κουσούρια του!
Καλά, μπορούσες αντί να περάσεις στην άμυνα να πεις "ναι, εκφράστηκα λάθος, σόρι" από τη στιγμή που έγραψες πεντακάθαρα ότι ο κάνσερ ψηφίζει νδ/πασόκ αλλά όχι, πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να μειώσεις τους άλλους ακόμα κι αν απλώς σου λένε το προφανές επειδή προφανώς έχεις μικρό ΠΟΥΛΙ :!:, έχεις δίκιο, μπορείς να συνεννοηθείς μόνο με τους εικοστέσσερες χιλιάδες που είχαν τη στοιχειώδη νοημοσύνη για να ψηφίσουν ανταρσυάρα, α, και όσους ψήφισαν τη λέξους της αλέκας, χμ.

metamelia3
05-10-2009, 13:37
εγω παντως προβλεπω το εξης: για δυο χρονακια το πασοκ θα επενδυσει στα κλασσικα δωρακια/καθρεφτακια για τους ιθαγενεις (τα παραλληλα ρουσφετια εννοουνται φυσικα), ο κοσμος θα ειναι γαμημενος αλλα ελαφρως λιγοτερο απ'οτι με την νδ αρα θα λεει "δεν γαμιεται", παιζει να αναπνευσουμε και λιγο απ'την ασφυξια στην οποια ειχε οδηγηθει αυτο το κωλομερος αλλα αυτο εν τελει θα ειναι κακο γιατι κανεις δεν θα σηκωσει κεφαλι (δεκεμβρη η κατι δυνατοτερο δεν ξαναβλεπουμε) για να μην χασει τα καθρεφτακια και τα μπιχλιμπιδια και απ'τα δυο χρονια και περα θα καταντησουμε αλλη μια στερεα εγκαθιδρυμενη ευρωπαϊκη αρρωστια τυπου γαλλια. καλυτερα να φευγουμε.

ikonoklast
05-10-2009, 13:43
Ρε, ξέρω τι ψηφίζει ο κάνσερ, δε ψηφίζει, δε με νοιάζει. Αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει ποιός ψηφίζει τι. Δεν ήταν αυτό το νόημα του ποστ μου. Στο μπούτσο μου να το διορθώσω. Το έγραψα όπως μου 'ρθε. Στ' αρχίδια μου. Δεν με κόπτει. Μου είναι αδιάφορο. Εντάξει ρε χρήστη Dragonlord; Με έπιασες;

α, και όσους ψήφισαν τη λέξους της αλέκας, χμ.

Μικροαστίλα εμετός, επίπεδο Αυριανή, Α1, τηλεάστυ, troktiko, τέτοια φάση. Και δεκέμβρης. Και πράσινοι. Και όλα μέσα. Και κούραση.
Ε, δε μπορώ να συνεννοηθώ με τέτοιους όρους. Τι να κάνουμε.

Reject
05-10-2009, 13:54
καλα,ο ρουθλεςς ψηφισε πασοκ,τι να λεει δηλαδη τωρα.
αλλα ο κανσερ που ψηφισε και κομμα εκτος βουλης και να την λεει σε οσους ψηφισαν ανταρσυα?
τπτ,η κουβεντα με αυτους τους 2 οδηγησε σε 3 συμπερασματα:
1)οταν η νουδου ειναι κυβερνηση και τα σκατωσει,ολοι μαζι να ριξουμε την δεξια μεσω του πασοκ!
2)οταν το πασοκ ειναι κυβερνηση και τα σκατωσει,ολοι μαζι να ριξουμε τους προδοτες της αριστερας ψηφιζοντας νουδου!
3)οσοι ψηφιζετε μικρα εξωκοινοβουλευτικα κομματα ειστε ζωα μιας και στηριζετε το ισχυρο κομμα με την αποφαση σας.Δεν μετραει η προσωπικη αποψη,τα πολιτικα πιστευω,η σκεψη σας,αλλα το οτι ειστε πλεον τα δεκανικια του πρωτου κομματος!γιατι στην τελικη ο θειος μας,η θεια μας,τα ξαδερφια μας,ο μπατζανακης της κουμπαρας του θειου μου ψηφιζουν ΟΛΟΙ πασοκ και νουδου οποτε και εγω ψηφιζω σαν καλο προβατο τα ιδια για να μην χαλασω το οικογενειακο κλιμα οταν με ρωτησουν "εσυ παιδι μου τι ψηφισες?",και πολυ απλα ολοι οι υπολοιποι μπορειτε να φατε τα σκατα της εξουσιας μας.

Γαμω την μανα σας by the way καραβλαχοι.
:moutza: :moutza: :moutza: :moutza:

Phantom Duck
05-10-2009, 13:54
2) ο τρίτος πόλος που λες είναι πιο πιθανό να έρθει από το εγχείρημα του σύριζα, προφανώς με τολμηρές αλλαγές αλλά και πάλι πιο πιθανό είναι να τις κάνει ο σύριζα παρά το κκε

ρε πούστη, ο πόλος λέγεται τρίτος γιατί ο ένας είναι το ΚΚΕ και ο δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την εναλλακτική αριστερά σε αντιπαράθεση με τον εαυτό του;

και μετά λες ότι εκφράστηκε ο άλλος λάθος.

Esteban
05-10-2009, 13:57
Νιώθετε τον σοσιαλισμό;

Raven Lord
05-10-2009, 13:57
64 σελίδες ανούσιων διαφωνιών.
το θέμα είναι, ότι όπως έχουν τα πράγματα,
- υπάρχει ελπίδα για "κάτι καλύτερο"?
- ΟΧΙ

Leech
05-10-2009, 13:58
Νιώθετε τον σοσιαλισμό;

ναι.
Το κομματόσκυλο στον τρίτο δε μ'άφησε να κοιμηθώ όλο το βράδι γαμώ τα πρέκια του!

carheart
05-10-2009, 14:03
- ΟΧΙ

μετά συμπαθείας, αλλά αυτό το ποστ κρύβει την ουσία που έλειπε σε εξηντατέσσερις σελίδες;

KoiliaSamprela
05-10-2009, 14:04
Νιώθετε τον σοσιαλισμό;

ναι σήμερα δεν είχε κίνηση στον δρόμο , 40 λεπτά να φτάσω στην δουλειά , τελικά καλά έκανα και ψήφησα ΑΝΤΑΡΣΥΑ(δηλαδή ΠΑΣΟΚ) τα προβλήματα ένα ένα λύνονται

metamelia3
05-10-2009, 14:06
σας εχω πει οτι με τρομαζετε ολοι;

Raven Lord
05-10-2009, 14:08
- ΟΧΙ

μετά συμπαθείας, αλλά αυτό το ποστ κρύβει την ουσία που έλειπε σε εξηντατέσσερις σελίδες;

όχι την ουσία, αλλά το τι θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε. λες κι έχει σημασία τι ψήφισε ο καθένας ή τι θα γινόταν αν ψήφιζε κάτι άλλο. λες και αλλάζει τίποτα με τις εκλογές.

Esteban
05-10-2009, 14:09
Σε τρομάζει ο σοσιαλισμός κουφαλίτσα;

Μήπως είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ;

Candiru
05-10-2009, 14:14
Νιώθετε τον σοσιαλισμό;

υπαρκτός είναι μόνο ο αρπαχτός και σε αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι άξιο εμπιστοσύνης

Dragonlord
05-10-2009, 14:23
α, και όσους ψήφισαν τη λέξους της αλέκας, χμ.

Μικροαστίλα εμετός, επίπεδο Αυριανή, Α1, τηλεάστυ, troktiko, τέτοια φάση. Και δεκέμβρης. Και πράσινοι. Και όλα μέσα. Και κούραση.
Ε, δε μπορώ να συνεννοηθώ με τέτοιους όρους. Τι να κάνουμε.
Σόρι που δε βλέπω την αξιοπιστία και τη συνέπεια λόγου και πράξεων σε κομμουνιστές που αγοράζουν αμάξια 80.000 ευρώ με τον ιδρώτα της ΕΡΓΑΤΙΑΣ ε. Εσύ έθεσες το θέμα της αξιοπιστίας, τι να σου κάνω. Οι του σύριζα τουλάχιστον πήραν αμάξια με νορμάλ τιμές από όσο ξέρω, ο δε τρεμόπουλος το αρνήθηκε τελείως. Κάποιος μασάς κομμουνιστικό κουτόχορτο.

ρε πούστη, ο πόλος λέγεται τρίτος γιατί ο ένας είναι το ΚΚΕ και ο δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την εναλλακτική αριστερά σε αντιπαράθεση με τον εαυτό του;

και μετά λες ότι εκφράστηκε ο άλλος λάθος.
Α, εγώ νόμιζα ότι το πρόβλημά μας είναι ο δικομματισμός, δεν ήξερα ότι δύο αριστερές είναι λίγες και χρειαζόμαστε και τρίτη. Καλή φάση.

Phantom Duck
05-10-2009, 14:29
ε είδες που δεν ήξερες, την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να απαντήσεις σε κάτι ξαναδιάβασε/ρώτα.

btw αν έχεις πολιτικό κριτήριο μια φωτογραφία από blog με την παπαρήγα (είναι η τελευταία που θέλω να υπερασπιστώ btw) να βγαίνει από lexus, ε δικέ μου διάβασε πόθεν αίσχος αλαβάνου, ήμαρτον.

Dragonlord
05-10-2009, 14:33
Δεν ξέρω, έχουμε κομμούνια εδώ αλλά δεν το διέψευσε κανένα, από όσο ξέρω επίσης ούτε το κκε το έχει διαψεύσει (το οποίο έχει πολύ καλά αντανακλαστικά στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα, εδώ τα έχωνε από το ριζοσπάστη σε καθηγήτρια που τόλμησε να μιλήσει για εγκλήματα του στάλιν) οπότε το θεωρώ αλήθεια, wat. Αν διαψευστεί να το δεχτώ, δεν είναι προφανώς το μόνο για το οποίο διαφωνώ με κκε, αλλά είναι λίγο μπαμ αντίφαση αν ισχύει.

Esteban
05-10-2009, 14:35
Δεν νομίζω να τις τά χωσε γι' αυτό αλλά λόγω ότι προφανώς θα κατηγορούσε χωρίς πηγές και με τις γνωστές υπερβολές, του τύπου σκοτώσαν 10πλάσιους απ ότι ο Χίτλερ

metamelia3
05-10-2009, 14:39
επισης εδω που τα λεμε, αλλο να πεις "ο σταλιν σκοτωσε εκατομμυρια" και αλλο να πεις "οι κομμουνιστες σκοτωσαν εκατομμυρια"

Esteban
05-10-2009, 14:45
γκιαυτό. Αλλά νταξ, μαζοποιείς του τύπου, εεε οι Έλληνες ποινικοποιήσαν την κουκούλα(sic)

Amnesiac.
05-10-2009, 15:02
Εδώ που τα λέμε, ακριβώς το ίδιο είναι. Δε τους σκότωσε μόνος του ο Στάλιν. "Ο Χίτλερ σκότωσε εκατομμύρια¨ λέμε. Λάθος συμπέρασμα/μαζοποίηση είναι το "οι κομμουνιστές σκοτώνουν".

ikonoklast
05-10-2009, 15:05
Λάθος συμπέρασμα/μαζοποίηση είναι το "οι κομμουνιστές σκοτώνουν".
Καθόλου, πράγματι σκοτώνουμε. Βλάκες, ρεφορμιστές και γραφειοκράτες κυρίως.

Amnesiac.
05-10-2009, 15:07
Δεν είναι όλοι έτσι! Μη γενικεύεις! Κάποιοι κομμουνιστές την αγαπάνε πολύ τη γραφειοκρατία και τη βλακεία!

ikonoklast
05-10-2009, 15:09
Για το ρεφορμισμό γιατί δεν είπες;;;

Amnesiac.
05-10-2009, 15:09
Ε για να μη με πείτε υπερβολικό!

sabbattack
05-10-2009, 15:10
ε σκότωσαν φίλος. μη λέμε μαλακίες. ο χίτλερ μια σωστή δουλειά πήγε να κάνει και σκατά τα έκανε. επίσης πηγές για το πόσους έφαγε ο στάλιν εντός ρωσσίας είναι πολύ δύσκολο να βρεις

Esteban
05-10-2009, 15:17
ικόνοκλαστ οι κομμουνιστές σκότωναν και κύπρια εθνίκια.
Ψήσου

ikonoklast
05-10-2009, 15:17
Σε τι να ψηθώ;

metamelia3
05-10-2009, 15:23
τεσπα, πριν το γαμησετε, αυτο που εννοουσα ειναι οτι οι δολοφονιες του σταλιν ειναι ενα κοινως παραδεκτο (υποθετουμε αληθινο) ιστορικο γεγονος. το να διδασκεις σε παιδακια που δεν εχουν ακομα ανεπτυγμενη κριτικη ικανοτητα οτι "κομμουνιστης = μανιακος σηριαλ κιλλερ δικτατορας που δεν ειναι στα καλα του" ειναι εγκληματικο. επρεπε να την λιθοβολησουν την καραπουταναρα.

rage for order
05-10-2009, 15:34
συνασπισμένη ήταν.

cancer
05-10-2009, 15:35
αλήθεια σε πια ηλικία το αποφάσισες?
otan apofasisa oti auto pou me enoxlei einai to pasok kai nd kai mporw na kanw kati elaxista kalitero apto na apexw.

[QUOTE=cancer;917238]δεν μπορώ να σκεφτώ :

α) πιο γελοίο εκλογικό νόμο

β) πιο γελοίους ανθρώπους από αυτούς με συνειδητή ψήφο σε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, οπλιστές των όπλων των νέων κορκονέδων, που επιπλέον θεωρούν ηλίθιους όσους το έριξαν κάπου αλλού, αντικειμενικά καλύτερα, επειδή στο τέλος όλα θα πανε στο Πασόκ. Και εσείς στο τέλος όλοι θα πεθάνετε, καλό θα ήταν να προσπαθείτε να ζήσετε στο ενδιάμεσο, όχι να αυτοκτονήσετε. :redwink:
profanws kai simfwnoume edw. alla de mporw na akouw oti starxidiamou oi ekloges, ego psifizw ANTARSYARA gia na min vgoun oi xrysaugites kai pali apo panw mas kai na mi mas perasoun ta loipa mikra.

αλλα ο κανσερ που ψηφισε και κομμα εκτος βουλης και να την λεει σε οσους ψηφισαν ανταρσυα?
τπτ,η κουβεντα με αυτους τους 2 οδηγησε σε 3 συμπερασματα:
1)οταν η νουδου ειναι κυβερνηση και τα σκατωσει,ολοι μαζι να ριξουμε την δεξια μεσω του πασοκ!
2)οταν το πασοκ ειναι κυβερνηση και τα σκατωσει,ολοι μαζι να ριξουμε τους προδοτες της αριστερας ψηφιζοντας νουδου!
3)οσοι ψηφιζετε μικρα εξωκοινοβουλευτικα κομματα ειστε ζωα μιας και στηριζετε το ισχυρο κομμα με την αποφαση σας.Δεν μετραει η προσωπικη αποψη,τα πολιτικα πιστευω,η σκεψη σας,αλλα το οτι ειστε πλεον τα δεκανικια του πρωτου κομματος!γιατι στην τελικη ο θειος μας,η θεια μας,τα ξαδερφια μας,ο μπατζανακης της κουμπαρας του θειου μου ψηφιζουν ΟΛΟΙ πασοκ και νουδου οποτε και εγω ψηφιζω σαν καλο προβατο τα ιδια για να μην χαλασω το οικογενειακο κλιμα οταν με ρωτησουν "εσυ παιδι μου τι ψηφισες?",και πολυ απλα ολοι οι υπολοιποι μπορειτε να φατε τα σκατα της εξουσιας μας.

Γαμω την μανα σας by the way καραβλαχοι.
:moutza: :moutza: :moutza: :moutza:
nai ok to riksa se komma pou de vgike alla itan konta sto na vgei kai h psifos itan me to skeptiko pou xei pei ki o dragon. malakia mou, eprepe na to riksw kke h syriza alla proti mou fora itan, 8a ma8w.
gia ta ipoloipa, den eipa na min psifisei kapoios mikro komma, eipa poso enoxlitiki einai h perifani stasi "starxidiamou to eklogiko sistima, pare giwrgaki alli mia emmesi psifo, ksanastarxidiamou". ki afou eipe ki o samprelas oti stelnei to minima tou etsi, ir8a na rotiso "poio minima?", afou ta pososta twn loipwn kommatwn einai anamenomena.
den ksero, isws 8a tan kaliteri i apoxi gia na ekfrasei kaneis ti disareskeia tou sto eklogiko sistima opws einai.

kai as mas pei kai kapoios pou *to pisteuei* poia einai h simasia twn xtesinwn posostwn tis antarsyas gia tin antarsya kai poso 8ewroun simantiko h/kai aparaitito to na katevainoun stis ekloges. gia mena 8a mporousan kallista na min katevoun, poly perissotero afou to kyriws pedio drasis tous einai allo.

metamelia3
05-10-2009, 15:37
α, οκ, γραψτε λαθος!

Dragonlord
05-10-2009, 15:43
τεσπα, πριν το γαμησετε, αυτο που εννοουσα ειναι οτι οι δολοφονιες του σταλιν ειναι ενα κοινως παραδεκτο (υποθετουμε αληθινο) ιστορικο γεγονος. το να διδασκεις σε παιδακια που δεν εχουν ακομα ανεπτυγμενη κριτικη ικανοτητα οτι "κομμουνιστης = μανιακος σηριαλ κιλλερ δικτατορας που δεν ειναι στα καλα του" ειναι εγκληματικο. επρεπε να την λιθοβολησουν την καραπουταναρα.
Από όσο ξέρω για το σταλινισμό είχε μιλήσει, όχι για τον κομμουνισμό γενικότερα.

metamelia3
05-10-2009, 15:49
οκ, my bad, νομισα πως ηταν καμια βρωμοδεξια που ηθελε να διδαξει στα παιδακια για τους κακους κομμουνιστοσυμμοριτες και τον καλο νεοφιλελευθερισμο.

run4rum
05-10-2009, 16:10
είναι θλιβερό να ταυτίζεται η Ε.Σ.Σ.Δ. με τον κομμουνισμό

carheart
05-10-2009, 16:22
έχεις links?

Deggial
05-10-2009, 16:34
βασικά όλα τα άκυρα/λευκά/αποχή για τον λόγο ότι δεν προσμετρούνται στο αποτέλεσμα όντως επηρεάζουν (συγκεκριμένα ανεβάζουν) το ποσοστό του πρώτου κόμματος. είχε ειπωθεί και σε ένα άλλο θρεντ παλιότερα, κάντε ένα παραδειγματάκι, απλά μαθηματικά.

Σε όσα παραδείγματα έχω δει σε διάφορα blogs, σφάλλουν στο γεγονός ότι επιλέγουν αυθαίρετα ποιά κόμματα έχουν μειωμένες ψήφους λόγω αποχής ή αναφέρονται στο καθαρά υποθετικό παράδειγμα ότι οι απέχοντες θα ψήφιζαν τα μικρά κόμματα.

Ελλείψει στοιχείων που να καταδεικνύουν κάποια προκατάληψη υπέρ κάποιου κόμματος μεταξύ των απέχοντων, δε μπορούμε παρά να θεωρήσουμε πως όλα τα κόμματα χάνουν το ποσοστό που τους αναλογεί βάσει της δημοτικότητας τους (δηλ. η κατανομή ψήφων είναι ποσοστιαία ίδια και στα έγκυρα και στα μη έγκυρα), είναι προφανές πως το ποσοστό δεν αλλάζει.

Υ.Γ. Ή αν θες, κοίτα το διαφορετικά. Πες ότι έχουμε 100 ψηφοφόρους, όλοι έγκυρα, και αποτελέσματα: 50 ΠΑΣΟΚ (50%), 20 ΝΔ (20%), 10 ΚΚΕ (10%), 10 ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (10%), 10 ΛΑΟΣ (10%), σύνολο 100 ψήφοι. Το χωριό μας αποκτά και 30 μαμόθρεφτα που σου λένε να παν να γαμηθούν οι εκλογές και απέχουν. Τα νέα αποτελέσματα θα είναι: 50 ΠΑΣΟΚ (50%), 20 ΝΔ (20%), 10 ΚΚΕ (10%), 10 ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (10%), 10 ΛΑΟΣ (10%), 30 άκυρα, σύνολο 130 ψήφοι. Δεν αλλάζει, προφανώς, τίποτε.

Υ.Γ. 2. Το σφάλμα στα διάφορα blogs είναι πως παίρνουν το παράδειγμα αντίθετα, κρατόντας το σύνολο των ψηφοφόρων το ίδιο και μεταφέροντας ψήφους από τα κόμματα σε απέχοντες/άκυρα. Όμως, με ποια κριτήρια επιλέγεις πόσους ψήφους χάνει κάθε κόμμα; Ελλείψει άλλου έγκυρου τρόπου, ο μόνος είναι αναλογικά του ποσοστού τους, οπότε τα ποσοστά παραμένουν τα ίδια, όπως αναφέρω παραπάνω.

run4rum
05-10-2009, 16:51
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική κάποιος δεν ψηφίζει εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με το σκεπτικό και μόνο πως αν δε μπει και πάλι στη βουλή, θα έχει ενισχύσει το πρώτο κόμμα που θα βγει. Αναγόμενο αυτό σε κοινή λογική, τα αυτή τη στιγμή εξωκοινοβουλευτικά κόμματα δε θα μπουν στη βουλή στον αιώνα τον άπαντα.

attila
05-10-2009, 17:03
στην ιδανικη κοινωνια που δημιουργησε για 4 χρονια ο ΠΟΛ ΠΟΤ δεν υπηρχαν καντιροι σαμπατακς Η.ς και κυπριοι.ψηθητε

run4rum
05-10-2009, 17:27
έχεις links?

εδώ είσαι --> http://www.colgate.edu/desktopdefault1.aspx?tabid=3479

VirusXI
05-10-2009, 18:16
Τι δε καταλαβαίνετε περί αποχής και ψήφου σε εξωκοινοβουλευτικά;

Με την αποχή μεγαλώνεις τα ποσοστά όλων των κομμάτων αναλογικά. Όσο μεγαλύτερα τα ποσοστά του κάθε κόμματος τόσο μεγαλύτερο ακόμα ώφελος. Νταξ, θα μου πεις "χέστηκα άμα η ψήφος που δε ρίχνω τους δίνει 0,000000000000000000000000001%" αλλά όταν ένα 30% (μείον τα λάθη των καταλόγων και τους πεθαμένους που είναι εγγεγραμμένοι ακόμα, όραητ) το λέει αυτό τότε η ΠΑΣΟΚΑΡΑ έχει πάρει κάποιες σεβαστές μονάδες από σένανε.

Με εξωκοινοβουλευτική ψήφο δεν επιρεάζεις ποσοστό αλλά επιρρεάζεις έδρες. Αν το 1% αύξηση που χαν οι ΟΠ πήγαινε σε κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα, η ΠΑΣΟΚΑΡΑ θα χε <κάνε τις πράξεις - τόσους> λιγότερους βουλευτές.

Βέβαια αν δεν δοκιμάσεις να το ρίξεις σε εξωκοινοβουλευτικό, ποτέ δε θα γίνει κοινοβουλευτικό. Προσωπικά βλέπω ηλίθιο να υπάρχουν τόσα αριστερά κόμματα που λενε ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ τα ίδια και τα περισσότερα να μένουν εξωκοινοβουλευτικά και στην ουσία ψηφίζοντας τα να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚΑΡΑ. Το ίδιο ισχύει και για τα οικολογικά.

Κιεπειδή οι 'ειδικοί' θα κολλήσουν σε λέξεις, προλαβαίνω:

- "ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ τα ίδια": Οκ, μεταξύ των οπαδών-ψηφοφόρων τους υπάρχουν διαφορές που τις βρίσκουν ίσως και χαοτικές, αλλά στα μάτια του μέσου αποβλακωμένου (νεο)έλληνα που υποτίθεται πρέπει να ξυπνήσει όλα τα ίδια είναι - και θα το ρίξει ΠΑΣΟΚΑΡΑ τελικά γιατί τον μπερδεύουν αυτά.

- "ΠΑΣΟΚΑΡΑ": όπου ΠΑΣΟΚΑΡΑ θα μπορούσα να λέω ΝΟΥΔΟΥ ή κάποιο απ'τα άλλα 3, αλλά η ΠΑΣΟΚΑΡΑ πήρε την εξουσία ράητ νάου.

ikonoklast
05-10-2009, 18:24
Τι το ριξες VirusXI;

VirusXI
05-10-2009, 18:26
Δε θα με βάψετε εμένανε.

Deggial
05-10-2009, 18:27
Με την αποχή μεγαλώνεις τα ποσοστά όλων των κομμάτων αναλογικά. Όσο μεγαλύτερα τα ποσοστά του κάθε κόμματος τόσο μεγαλύτερο ακόμα ώφελος. Νταξ, θα μου πεις "χέστηκα άμα η ψήφος που δε ρίχνω τους δίνει 0,000000000000000000000000001%" αλλά όταν ένα 30% (μείον τα λάθη των καταλόγων και τους πεθαμένους που είναι εγγεγραμμένοι ακόμα, όραητ) το λέει αυτό τότε η ΠΑΣΟΚΑΡΑ έχει πάρει κάποιες σεβαστές μονάδες από σένανε.

Συγγνώμη, αλλά πώς στο καλό συμβαίνει αυτό; Θυμίζω ότι το ποσοστό υπολογίζεται σε σχέση με το σύνολο των έγκυρων ψήφων, δηλ. οι αποχές/άκυρα/λευκά είναι απλά ανύπαρκτα, δεν υπολογίζονται στο σύνολο των ψήφων.

Για να μπορεί να επιδράσει κάπως στο ποσοστό, πρέπει η ψήφος να είναι έγκυρη, είτε υπέρ του πρώτου κόμματος (αύξηση ποσοστού), είτε υπέρ άλλου κόμματος (μείωση).

VirusXI
05-10-2009, 18:32
Ε το ίδιο λέμε. Το να κάνεις αποχή γιατί πολεμάς το σύστημα δεν ισχύει, τα ποσοστά μένουν τα ίδια ή μεγαλώνουν σε σχέση με το τι θα έκανες αν ψήφιζες, υποτίθεται πως διαμαρτύρεσαι όμως οπότε ισχύει το 2ο.

Dragonlord
05-10-2009, 18:33
Βασικά επειδή λέμε μαλακίες τόσοι ώρα για το συγκεκριμένο θέμα, το να το ρίξεις σε εξωκοινοβουλευτικό ΔΕ βοηθάει το πρώτο κόμμα, απλώς, όσον αφορά στην κατανομή των εδρών είναι σα να το έριξες άκυρο ή να μην πήγες. Οι έδρες μοιράζονται ανάμεσα στα κόμματα που έχουν πάρει πάνω από 3%. Έτσι, ψηφίζοντας κάποιο εξωκοινοβουλευτικό ρίχνεις το ποσοστό των κομμάτων εντός της βουλής, δηλαδή και του πρώτου κόμματος. Το πρώτο κόμμα θέλει 42,69% επί του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αν τα εκτός βουλής είναι 0%, τότε το 42,69% ταυτίζεται με το ποσοστό του πρώτου κόμματος επί του συνόλου των ψήφων. Αν τα εκτός βουλής είναι 5%, το πρώτο κόμμα χρειάζεται το 42,69% επί του 95% που έχουν πάρει τα εντός βουλής για αυτοδυναμία. Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο να φαίνεται ότι "μικραίνει το ποσοστό που πρέπει να φτάσει το πρώτο κόμμα", όμως χωρίς να χρειάζεται λιγότερες ψήφους. Το σωστό δηλαδή είναι ότι, ψηφίζοντας εξωκοινοβουλευτικά, απλώς ΔΕΝ επηρεάζουμε την κατανομή των εδρών και κατ'επέκταση την αυτοδυναμία, ΟΧΙ ότι βοηθάμε το πρώτο κόμμα. Από αυτή την άποψη είναι σα να μην πήγαμε, όμως α) είναι μια έγκυρη ψήφος που καταγράφηκε και δείχνει ιδεολογική προτίμηση και β) ΡΙΧΝΕΙ το ποσοστό των άλλων κομμάτων, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή (σε σχέση με το να μην πηγαίναμε ή να ρίχναμε λευκό/άκυρο). Απλώς, αν μας νοιάζει να μειώσουμε τις πιθανότητες του πρώτου κόμματος για αυτοδυναμία τότε καλό είναι να ρίξουμε κάτι που θα μπει ή που είναι στο μπαίνει-δεν μπαίνει.

run4rum
05-10-2009, 18:38
Το "σένανε" δεν το παίρνω προσωπικά γιατί δεν ξέρεις τι ψήφισα. Απλά είπα πως βρίσκω άτοπο τον συλλογισμό του "δεν ψηφίζω εξωκοινοβουλευτικό κόμμα παρόλο που με εκφράζει ιδεολογικά κ.τ.λ.π. γιατί δε θα μπει στη βουλή και η ψήφος μου θα πάει στο πρώτο", με μόνο κριτήριο το γεγονός πως τη δεδομένη στιγμή το συγκεκριμμένο κόμμα βρίσκεται εκτός . Τι δεν κατάλαβες ακριβώς;