Quote Originally Posted by Phoebus View Post
Quote Originally Posted by tamagothi View Post
Quote Originally Posted by Phoebus View Post

Είδες να λέω πουθενά ότι ο homo sapiens είχε μεγαλύτερο εγκέφαλο ή απλά μου σπας τα παπάρια τώρα; hurrrrrrrrr
"small gut, big brain", ξερωγώ;
το οποίο δε λέω ότι δεν ισχύει, ζητάω πηγή γιατί πιστεύω ότι δεν ισχύει για τον νεάντερταλ (και τον heidelbergensis λογικά, αλλά δεν είμαι Εξπέρ εκεί) που τα είχε ήδη περάσει αυτά κι είχε ήδη ανεπτυγμένο εγκέφαλο κι ήταν γαμώ τα παιδιά, αλλά λογικά για τίποτα λουμπεναρίες τύπου homo erectus ή τους παππούδες τους.
Όπως είδες το ανέφερα ως "υπόθεση". Το "small gut, big brain" είναι το όνομα αυτής της υπόθεσης που περιγράφει αυτό το μηχανισμό, και πέραν αυτού, αν θές να είμαστε τρελά κολλημένοι, το "big" δεν είναι ούτε bigger, ούτε biggest. Δεν έκανα καμία σύγκριση, και με τον ίδιο σκεπτικισμό που έχεις και συ προσεγγίζω το θέμα. Παραδέξου ότι με παρεξήγησες τώρα
Όχι, αυτό που λέω εγώ είναι ότι ξέρω κάτι σχετικό (expensive tissue), όπου τα big/small είναι bigger/smaller και είναι κυριολεκτικά, αλλά το ξέρω για πιο πρώιμα στάδια της εξέλιξης ή ακόμα και ως σύγκριση με άλλα ζώα (σωστές ζωάρες). Κι άμα υπήρχε κάτι για τόσο πρόσφατα μανάρια όσο ο νεάντερταλ θα με ενδιέφερε, έτσι ζήτησα πηγή, μετά ήσουν αγενής κι επιπλέον το γκουγκλ με μια ματιά δε βοήθησε κι έγινα τούρκος.