Page 5 of 13 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 187

Thread: Deadsoul Tribe - A murder of crows

Mazikeen Krux's Avatar

Επειδή οφείλω μία εξήγηση στον ικόνοκλαστ σχετικά με τους στίχους και επειδή χτές μεταξύ δουλειάς και σπιτιού δεν πρόλαβα να απαντήσω.

Το regret όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και όπως μιλάει το τραγούδι σε μένα, έχει ως θέμα όλα αυτά τα οποία περιμένεις να συμβούν στην ζωή σου και όταν έρχονται μετανιώνεις που περίμενες τόσο, που έχασες όλο αυτό το χρόνο ελπίζοντας σε κάτι που τελικά αποδείχτηκε κατώτερο των προσδοκιών σου.

Το παραπάνω είναι φανερό εδώ

The people gazed
    Into the sky
    The mother ship that's headed for Heaven
    Soon passing by

They'll fly us to the Sun
    He smiled to everyone
    They won't be taking us alive

Trust in me

και ακολουθεί η επόμενη στροφή που τα εξηγεί όλα

Nothing's gonna come
    Deliver everyone
    If you waited a lifetime

Waiting for the day
    To wash it all away
    You'll be waiting your whole lifetime
    I'll bury you in your god's fucked garden

Δράκος ikonoklast's Avatar

Πραγματικά τεράστιοι.

Quote Originally Posted by Krux View Post
    Nothing's gonna come
    Deliver everyone
    If you waited a lifetime

Waiting for the day
    To wash it all away
    You'll be waiting your whole lifetime

Mazikeen Krux's Avatar

Κάθομαι και εγώ σαν το μαλάκα και σου απαντώ σοβαρά.

Κοίτα βασικά μαντεύω ότι μπορεί να σ'αρέσει πολύ το κομμάτι και τα φωνητικά οπότε στη φάση γουστάρεις και τους στίχους για τη μουσικότητα τους. Πράγμα όχι κακό, εγώ το κάνω συνέχεια.

Γιατί από μόνοι τους σα στίχοι δε λένε τίποτα, δε μπορώ να φανταστώ κάποιος να λέει το αντίθετο πόσo μάλλον να τους αναφέρει σα παράδειγμα "τεράστιων στίχων" που "μόνο ο devon o καραφλος θεός μπορεί να γράψει". Ο Ι. ο καραφλός θεός μπορεί να γράψει καλύτερους, τον κόβω γι' αυτό.

εδιτ: εχτός αν τώρα που το σκέφτομαι η ταυτολογία στους στίχους είναι προγρεσιβ αβανγκαρ στοιχείο.. χμ..
    Last edited by ikonoklast; 26-02-2010 at 11:38.

Mazikeen Krux's Avatar

Δεν μπήκες ποτέ στο τριπάκι της μουσικής του devon και δεν πρόκειται να μπείς ποτέ, γιατί δεν θέλεις να μπεις.

Με γειά σου, με χαρά σου. Δεν θέλω και δεν μπορώ να σου αλλάξω άποψη.

Αν δεν μπορείς να πιάσεις το groove της μουσικής του, τότε τουλάχιστον μην προσπαθείς να την αποδομήσεις σε εμάς που έχουμε λόγο να τον αγαπάμε.

Παρεπιπτόντως, γιατί χρειάζεται να βγάλει νόημα ένας στίχος για να είναι καλός, να χρειάζεται να καταφύγεις σε ερμηνείες και γενικεύσεις για να το γουστάρεις? Μπορεί να παράγει παραστάσεις και να μεταδίδει συναισθήματα έντονα χωρίς να χρειάζεται τπτ από τα προαναφερθέντα. Είπε αυτό το πράγμα ο κάστομ γιούζερ το οποίο αναμενόμενα πετάχτηκε και αυτό στο σωρό με τις μεταλλάδικες tl;dr παπαρολογίες,

Quote Originally Posted by Custom User View Post
    Ούτε περιμένω να αγαπήσετε τους στίχους του A Murder Of Crows αν δεν ανατριχιάζετε σε κάθε λεπτό του.
    Το οποίο λέει πολλά πράγματα, γιατί οι στίχοι στη μουσική είναι μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου, ποιος σας είπε ότι ντε και καλά ότι μπορείς να τους απομονώσεις και να τους κρίνεις ξεχωριστά. Οι στίχοι έχουν συγκεκριμένη στιγμή, τρόπο, χροιά που λέγονται από τον τραγουδιστή πάνω από μία συγκεκριμένη μουσική σε ένα συγκεκριμένο σημείο της, ο στόχος είναι η σύνθεση αυτών των δύο, το συνολικό αποτέλεσμα που παράγει τότε το αισθητικό και το λογικό. Προσέξτε πολύ συχνά στο μιούζικ, όταν πολλοί γράφουν λίγα λόγια για ένα δίσκο/κομμάτι που αγαπούν πολύ, θα πετάξουν και ένα δύο στίχους του και ένα cry μετά. Ε, πάντα μου έκανε εντύπωση αυτό επειδή οι στίχοι αυτοί δε μου μετέδιδαν τπτ ιδιαίτερο από μόνοι τους, ο άλλος βάζει το cry όμως επειδή έχει βιώσει το πλαίσιο στο οποίο μπαίνουν αυτοί, συνήθως το συναισθηματικό apex του κομματιού και τα λοιπά. Οι DST/ο Devon ανήκουν στην ομάδα αυτή των στιχουργών που δε τους ενδιαφέρει το γκόμενα με παράτησε, βρέχει έξω, βρέχει και στη ψυχή μου, θα πουν αυτό που θέλουν μεταφορικά, συμβολικά, εικονοπλαστικά (ναι ναι, τους κοίταξα λίγο παραπάνω, και άλλωστε, ε, ο Psychotic Waltz είναι που γράφει εδώ) και επειδή η διαδικασία αυτή είναι αρκετά ελεύθερη συνήθως εκ προθέσεως και έχει ως στόχο περισσότερο να να ερεθίσει παρά να διδάξει, εκεί είναι που κολλάει το άλλο ΜΕΤΑΛΛΑΔΙΚΟ κλισέ "δεν θέλω να μεταδώσω κάτι συγκεκριμένο, ότι πάρει ο αναγνώστης/ακροατής από τη δική του σκοπιά". Το θέμα είναι να πάρεις κάτι, να σου αρέσει, όχι να πάρεις ΑΥΤΟ ή το ΑΛΛΟ. Από τη στιγμή που ο Krux και ο Custom User λένε ότι οι στίχοι τους άρεσαν, δεν έχει κανένα νόημα η αμφισβήτηση τους, ούτε ντε και καλά χρειάζεται να σου μεταδώσουν αυτό που κατάλαβαν και να πεις "χμ, σωστά τα λες" λες και είναι εξίσωση και πρέπει να βρείτε και οι δύο το ίδιο αποτέλεσμα. Αν σας φοβίζει/τρομάζει αυτό/κάνει να αδιαφορείτε αυτό, να μη τα πιάνετε αυτά τα ΓΚΟΘ και ντάρκ και καλά κόνσεπτ άλμπουμ.

ps. φτου, τώρα είπατε το ίδιο πράγμα που έγραφα τόση ώρα με πολλά λόγια και με κάνετε να φαίνομαι βλάκας!
    Last edited by phthoggon; 26-02-2010 at 11:45.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Mazikeen Krux's Avatar

Οι στίχοι έχουν συγκεκριμένη στιγμή, τρόπο, χροιά που λέγονται από τον τραγουδιστή πάνω από μία συγκεκριμένη μουσική σε ένα συγκεκριμένο σημείο της, ο στόχος είναι η σύνθεση αυτών των δύο, το συνολικό αποτέλεσμα που παράγει τότε το αισθητικό και το λογικό
    +1

πάντα μου έκανε εντύπωση αυτό επειδή οι στίχοι αυτοί δε μου μετέδιδαν τπτ ιδιαίτερο από μόνοι τους, ο άλλος βάζει το ψρυ όμως επειδή έχει βιώσει το πλαίσιο στο οποίο μπαίνουν αυτοί, συνήθως το συναισθηματικό apex του κομματιού και τα λοιπά
    +2

Οι DST/ο Devon ανήκουν στην ομάδα αυτή των στιχουργών που δε τους ενδιαφέρει το γκόμενα με παράτησε, βρέχει έξω, βρέχει και στη ψυχή μου, θα πουν αυτό που θέλουν μεταφορικά, συμβολικά, εικονοπλαστικά (ναι ναι, τους κοίταξα λίγο παραπάνω, και άλλωστε, ε, ο Psychotic Waltz είναι που γράφει εδώ) και επειδή η διαδικασία αυτή είναι αρκετά ελεύθερη συνήθως εκ προθέσεως και έχει ως στόχο περισσότερο να να ερεθίσει παρά να διδάξει, εκεί είναι που κολλάει το άλλο ΜΕΤΑΛΛΑΔΙΚΟ κλισέ "δεν θέλω να μεταδώσω κάτι συγκεκριμένο, ότι πάρει ο αναγνώστης/ακροατής από τη δική του σκοπιά
    +3

Practice What You Preach GuardianOfIvorytower's Avatar

καλά τα είπε ο φθόγγος κ ο κάστομ γιούζερ
    My Mission will save the World.
    But I'm still chasing time.
    Vanity...definitely my favourite sin.

Καλά αφου έτσι κι αλλιώς ΣΤΗ ΦΑΣΗ καταλαβαίνετε τι λέω, ας γίνει το flame όπως πρέπει.

Με τον λόκη χθες που είχα την κουβέντα καταλήξαμε στο ότι για όλα φταίει ότι οι μεταλλάδες θεωρείτε το operation mindcrime σοβαρό δίσκο. Και ναι, μετά όντως πήγαμε και χτυπηθήκαμε με breakcore.

Practice What You Preach GuardianOfIvorytower's Avatar

ούτε για αστείο δεν ήταν καλό αυτό
    My Mission will save the World.
    But I'm still chasing time.
    Vanity...definitely my favourite sin.

Δεν ήταν αστείο, τι λέμε τόση ώρα

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    για όλα φταίει ότι οι μεταλλάδες θεωρείτε το operation mindcrime σοβαρό δίσκο.
    για πάμε λίγο σωστό φλέημ επιτέλους.

Ο ίδιος λόκις που έλιωνε Κάμελοτ και Νέβερμορ όταν ήταν μικρός? (προχτές δλδ), χαχ.

Ικόνοκλαστ (και Ντράμσικ) (και λόκι) άσε τα φλέιμς και προτείνετε μας δίσκους με τους ΣΩΣΤΟΥΣ στίχους, συνδυασμούς μουσικής/στίχων και τα λοιπά, για να μαθαίνουμε να μην είμαστε και χτεσινοί/τυρί/κλπ. Αρχιδάτα πράγματα, όχι κλαψομουνιές και λολ όμως ε.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Στο μεταλ εγώ είπα δύο παραδείγματα!

A rock, an island Drumsick's Avatar

Μαλάκα μου είμαι ΚΑΤΩ.

Drumsick είμαι σίγουρος οτι και σήμερα πάλι Devon θα ακούς.
    Και όλη σου η αντίθεση στο δίσκο και στο καλλιτέχνη πηγάζει απο το γεγονός οτι επέτρεψες στον εαυτό σου να σου αρέσει κάτι που δεν το περίμενες ποτέ να σου αρέσει. Καλές ακροάσεις !
    ΜΑΛΑΚΑ κρούξ! Πόσο, μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι? Ναι ρε φίλε μπορει να βάλω το κολληταράκι σου τον ΝΤΕΒΟΝ να ακούσω, κυρίως επειδή είπα δέκα φορές ως τώρα πως ο δίσκος μ'αρεσει πολύ ντουντ! Ναι ναι, μ'αρέσει πάρα πολύ και δεν ντρέπομαι κάθόλου για αυτό! Ούτε ντρέπομαι που χτες έβαλα κι άκουσα δυο κομματια BULLET FOR MY VALENTINE, κι ούτε ντρέπομαι για τόσες μα τόσες άλλες μαλακίες που μ'αρέσουν! Και ρε φίλε δεν ΕΠΙΤΡΕΠΩ στον εαυτό μου να ακούω τις ένα σωρο μάλακίες, τις ακούω επειδη Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ. Και είναι ΠΟΛΛΕΣ. Απλώς, αντίθετα με εσένα, μεταξύ αυτών που μ'αρέσουν, ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι αριστούργημα της ιστορίας της ανθρωπότητας και τι οχι. Ναι αμέ.
    Και πουθενα, μα πουθενα δεν αντιτέθηκα στον δίσκο ε! Αντιτέθηκα σε εσάς ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΟΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ που μη και πει άνθρωπος πως "ναι μεν καλό άκουσμα, ΑΛΛΑ", συμπεριφέρεστε λες και σας ποδοπατήσανε τον γαμημένο ανδρισμό και σας βιάσανε τη μάνα. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε να βλέπετε τη μουσική απο διαφορετική σκοπιά, πιο σφαιρικά. Δεν κάνει η ΚΑΥΛΑ του καθενός την εκάστοτε μουσικη, ΤΕΧΝΗ. Πάρτε το χαμπάρι.

p.s. btw αυτό με τα drums μην το παραχέζεις. Σαφώς θα κριτικάρουμε και θα πούμε τις απόψεις μας για αυτό που ακούμε αλλά δεν μπορώ να ακούω για πολύ ώρα την X απο το Χαλάνδρι που παίζει drums εδώ και ένα μήνα και γαμάει, να σχολιάζει κάκιστα ένα μουσικό που έχει κυκλοφορήσει 5 studio albums και έχει κάνει επι 7 συναπτά έτη συναυλίες. Κάτι ξέρει παραπάνω μ?
    ΤΩΡΑ ΝΕΥΡΙΑΣΑ.
    Παλιοηλίθιε, γαμημένε σκατόβλακα ΚΡΟΥΞ, ποιός είπε πως πρέπει, ρε παλιοπουστάρα με γούνινο βρακάκι, να είσαι ο γαμημένος DANNY CAREY για να κρίνεις ρε κωλόζωο τη μουσική που ακούς και αγαπάς, και για να ξέρεις αν κάτι είναι παιγμένο καλά ή οχι??? Ναι παίζω ντράμς τρεις μήνες, αλλά ακούω μουσική 20 γαμημένα χρόνια. Και ΓΚΕΣ ΓΟΥΑΤ, ήταν η αγάπη μου γιαυτό το όργανο που με οδήγησε στο να ξεκινήσω μαθήματα! Ναι αμέ, ναι. Ακούω ντράμς και γουστάρω φίλε! Επέτρεψέ μου λοιπόν να μπορώ να έχω κρίση! Ως βετεράνος ακροατής αν μη τι άλλο βρε αδερφέ! Σιχαμένο μεταλλικό μυγόχεσμα.

Είχε πολύ καιρό να με εκνευρίσει κάποιος στο ερ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΛΑΚΑ.