Quote Originally Posted by phthoggon View Post
Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
ωραία όλα αυτά που λέτε και οι μεν και οι δε. νομίζω όμως ότι όσοι διαφωνείτε με το deggial, δεν έχετε λάβει υπόψη ένα σημαντικό παράγοντα. ο τρόπος που αντιμετωπίζετε το θέμα δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο που θα το αντιμετώπιζε ο μέσος θρησκευόμενος. ο μέσος πιστός παγκοσμίως βλέπει πολύ πιο δογματικά τα πράγματα, αντίθετα με το μέσο άθεο που λίγο πολύ έχει την αντιμετώπιση που έχουμε κ οι άθεοι του φορουμ.
Πες μας τώρα και τι σχέση έχει αυτό με οτιδήποτε έχει συζητηθεί μέχρι τώρα στο θρεντ. Θα ξεκολλήσουμε ποτέ από το δίπολο "εμείς είμαστε γαμάτοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι"? Ιδιαίτερα όταν μεγάλο μέρος της συζήτησης έχει να κάνει με το αν καταφέρνουμε και τίποτα στο κάτω κάτω που είμαστε πιο ΕΞΥΠΝΟΙ και αν περνάμε και καλύτερα λόγω αυτού.
έχει τη σχέση, ότι εξισώνονται απόψεις ανθρώπων που πιστεύουν στην συμβίωση ανθρώπων με δεινόσαυρους στο κοντινό παρελθόν, με απόψεις ανθρώπων που απλά έχουν την ανησυχία να μην δέχονται οποιαδήποτε άποψη χωρίς διερεύνιση (είτε επιστημονική άποψη, είτε θρησκευτική). αν πρόσεξες δεν είπα πουθενά ότι δε δέχομαι την πιθανότητα ότι κάπου στο σύμπαν μπορεί υπάρχουν "ανώτερα" όντα, ή ακατανόητες για εμάς δυνάμεις ή διαστάσεις που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ανρώπινος νους. αυτό που δε δέχομαι είναι ένα περίεργο φαινόμενο να υπαγορεύει έναν ηθικό κώδικα με τον οποίο θα πρέπει να ζω τη ζωή μου ή να υποδεικνύει τους "πνευματικούς" καθοδηγητές μου.