Ας ξεκινήσω από κάτω προς τα πάνω. το γουου δεν το αντέχω (μην κράζετε ωρε!). το δοκίμασα λιγάκι μετά από προτροπή φίλου, μπήκα σε κλαν και πηρα κάποια λεβελς και απλά βαρέθηκα. ο λοκαστ μου είπε δε πρόσφατα πως μόλις φουλαρω αρχίζει ο χαβαλές. δεν ενιωθα κανένα interaction με την ιστορία όμως whatsoever. απλά κλασικά πήγαινα έσφαζα και έσπαγα πλακα με φίλους. συνέχεια. δεν μπορώ τέτοια παιχνίδια και αυτός είναι ο πρωταθλητής. προσωπική τοποθέτηση. επίσης ανέφερα πολλές φορές το θέμα mmorpg ε. είναι massive, δεν είπε κανείς τπτ. Και ξαναείπα εκεί πατάει το πισί. ε λογικό είναι να χάνει την μάχη στα υπόλοιπα μέτωπα.
Αναφέροντας τις λέξεις νέες ιδέες και ευκολία εννοώ πως αντί να γίνεται πιο εύκολα η όλη διαδίκασια του να παίξεις κάτι, οι χώροι αποθήκευσης μεγαλώνουν, τα patches γίνονται συχνότερα, απαιτούνται αλλαγές σε hardware στα πιο απαιτητικά παιχνίδια τα οποία με την σειρά τους πάσχουν από glitches για να καλύψουν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα κτλ κτλ κτλ. ιστορία μου αμαρτία μου με τα πισι γκεημς χρόνια τώρα. ακόμα και το steam που είναι αξιόλογη υπηρεσία έχει μια λίστα με προβλήματα. θα μου πείς καλά αυτά είναι αυτονόητα, αλλά για μένα είναι ενας παράγοντας που το πισι χάνει έδαφος με τις ολοένα αναπτυσσόμενες σε hardware κονσόλες. και ναι, και στις κονσόλες πλέον μιλάμε για Updates + ινσταλλς. αλλά είναι διαδικασίες λεπτών και δεν διακόπτουν την συνολική ροή ούτε την γεμίζουν προβλήματα (τις περισσότερες φορές). είναι ίσως τεχνικό το θέμα και δεν είμαι ειδικός, αλλά θα έπρεπε να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. που δεν θα γίνουν, αλλά να χάμε να λεγαμε!
οκ δεν μιλάς για πορτς αλλά αναφέρεσαι σε γκεημς που γίνονται με κονσολάδικο τρόπο σκέψης στα πισί. και σου ξαναλέω πως χωρίς ανταγωνιστικό τρόπο σκέψης φυσικά και θα μονοπωλεί αυτός. και τι εννοώ όταν το λέω αυτό για να βάλω και τις ιδέες μέσα. Αρχικά βλέπεις τον τρόπο που πηγαίνουν όλες οι κονσόλες να βάλουν motion sensors. το γουι είναι έτσι, το xbox πάει για νατάλ, το playstation 3 αποκτά δικό του motion controller. βλέπεις που πάει το gameplay από μόνο του δλδ. μπορεί να μιλάμε για ιδιαιτέρως πολύπλοκο αλλά λειτουργικό χειρισμό σε υπολογιστές αλλά οκ, δεν θα έπρεπε να νιώθει απειλές ιδιαίτερα αν αναλογιστείς πως οι κονσόλες πήγαιναν προς αυτήν την κατεύθυνση με 16 κουμπιά και 2 αναλογικούς μοχλους σε παντς! ανήκουστα πράγματα για 2 γεννιές πριν. Τώρα θα μου πεις δλδ, αν το πισί αποκτήσει μοσιον κοντρόλλερ πάει τελειώσαμε; Όχι βέβαια απλά θέλω να δω κάτι που να κινεί τα νήματα. Και το πισί δεν δείχνει πρόθυμο στο να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες. Γενικότερα καταλαβαίνω πως το βλέπεις, αλλά νομίζω πως συναντιούνται κάπου στην μέση οι δύο αυτοί κόσμοι. Κάνεις λόγο για μεγαλύτερο χάρτι στο fallout 3 και πραγματικά θα ήθελα κάτι τέτοιο. Αλλά σκέψου πως για κονσόλες πριν λίγο καιρό ήταν ανήκουστο να έχεις έναν τόσο λεπτομερή και open world κόσμο. Για τα πισίς πάλι, ήταν ανήκουστο να έχεις έναν τόσο λεπτόμερή και open world κόσμο με ένα απλοικό και user-friendly σύστημα χειρισμού (κάποιοι μπορεί να φέρουν ενστάσεις εδώ, αλλά και πάλι είναι προσωπική άποψη αυτή). Δεν παίρνω θέση για τα μπαγκς πάντως. Δεν το έχω παίξει και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω. Ναι σε αυτό φυσικά και θα είμαι αντίθετός όπως προείπα, είναι απλή κοροιδία.
Οσο για το πρώτο σκέλος ναι, ετσι είναι τα πράγματα αλλά σκέψου πως η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει γιγαντωθεί με το πέρασμα των χρόνων και τόσο τα κέρδη όσο και οι συνολικές επενδύσεις φτάνουν μπάτζετ ταινιών οπότε τρέχουν για να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Ηταν θέμα χρόνου να ισοπεδωθεί κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν το υποστηρίζω.
υ.γ. εχω ξαναπεί πως θεωρώ το χάλο υπερεκτιμημένο. συμπαθητικό είναι βασικά αλλά με τπτ όλος αυτός ο τζέρτζελος. για τα γκιαρς οφ γουορ τι να πω. για μένα είναι σαν να βλέπω ταινία επιπέδου blood diamond. περνάω τέλεια και γουστάρω αλλά δεν αλλάζει και την ζωή μου. το πορωτικό και συνάμα ''ποιοτικό'' blockbuster! νομίζω πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα uncharted. το τελευταίο σκέλος μην το σχολιάσεις πλιζ ήθελα να τον αναφέρω αυτόν μου τον συνειρμό![]()