Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Είναι εξουθενωτικό, δεν διαβάζεις τα ποστ μου, μάλλον δεν ξέρεις τον νόμο και κάνεις δικές σου υποθέσεις. Αυτό που λες θα συνέβαινε στην απλή αναλογική. Σε κάθε πλειοψηφικό νόμο ή νόμο με πλειοψηφικά χαρακτηριστικά που δεν μετρά ψήφους κάτω απο ένα όριο (το 3% εν προκειμένω), συμβαίνει αυτό που λέω. Ο πήχυς αυτοδυναμίας δεν είναι πάντα ο ίδιος, είναι μεταβλητός και αφορά αποκλειστικά τα μπουρδέλα τα κόμματα εκτός βουλής. Εχω ποστάρει 7 φορές τον πίνακα. Δεν το ξανακάνω, βαρέθηκα, δες όσα άρθρα αγαπάς, δες τον εκλογικό νόμο, κάνε και πίστεψε ό,τι αγαπάς.
Λολ, είναι αστείο το πόσους θεωρείς πανηλίθιους εδώ μέσα (κι εμένα μαζί λίγες σελίδες πριν) και δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι αρκετά απλό. Θες να πάμε πάλι; Ας πάμε. Λόλα να ένα μήλο. Ο πήχυς αυτοδυναμίας ΕΙΝΑΙ πάντα ο ίδιος, όσον αφορά τις ψήφους στα κόμματα εντός βουλής. Είναι το 42,85% επί αυτών των ψήφων (σε πεντακομματική βουλή). Αυτό δεν επηρεάζεται, είτε πάνε άλλοι τόσοι και ψηφίσουν εξωκοινοβουλευτικά είτε κάτσουν σπίτι τους. Αν δηλαδή το 50% των έγκυρων ψηφοδελτίων μοιραζόταν στα εξωκοινοβουλευτικά (από άτομα που δε γουστάρουν κάποιο εντός βουλής και θα το έριχναν άκυρο ή δε θα πήγαιναν), το ποσοστό αυτοδυναμίας (μετρώντας το με βάση το σύνολο των έγκυρων) θα έπεφτε στο μισό του 42,85% αλλά αυτό θα αντιπροσώπευε τον ίδιο πραγματικό αριθμό ψήφων - και το ίδιο ποσοστό στα εντός βουλής. Επειδή μάλλον δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, απλώς κράτα αυτό: αν ψήφισες ανταρσύα αντί να ρίξεις άκυρο, λευκό ή να κάτσεις σπίτι σου ΔΕ βοήθησες το πασόκ να γίνει κυβέρνηση. Ψήφος στα εκτός βουλής ΔΕΝ είναι ψήφος στο πασόκ, παρά μόνο αν υποθέσουμε ότι θα το έριχνες σε νδ λαος κκε ή σύριζα. Μπορείς να βασιστείς στο λόγο μου αφού δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά.