Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτοδυναμίας είναι το 42,85% (αν θυμάμαι καλά) επί των ψήφων στα κόμματα που μπήκαν στο κοινοβούλιο. Άρα τα 3.000.000 ψήφοι στο σύνολο των ανθρώπων που ψήφισαν κοινοβουλευτικά κόμματα θα αντιστοιχούν πάντα στο ίδιο ποσοστό, ανεξάρτητα από το τι ποσοστό θα έχουν στο σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων. Οπότε δεν επηρεάζει την αυτοδυναμία το αν θα πας ή όχι, αν θα ρίξεις λευκό, άκυρο ή εξωκοινοβουλευτικό. Την αυτοδυναμία την επηρεάζει μόνο το αν θα ψηφίσεις πασόκ ή κάποιο άλλο από τα εντός βουλής, καθώς ανάμεσα σε αυτά γίνεται η μοιρασιά. Όπως ξαναείπα, αν ψηφίσεις ανταρσύα ΑΝΤΙ για σύριζα, τότε ναι, βοηθάς την αυτοδυναμία. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή ψηφίζοντας σύριζα δυσκολεύεις το πασόκ και όχι επειδή το βοηθάς ψηφίζοντας ανταρσύα. Δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανά, ειλικρινά, είναι όσο πιο απλό γίνεται. Δεν ξέρω αν έχω εγώ πρόβλημα μεταδοτικότητας όπως μάλλον λες ή αν έχεις εσύ πρόβλημα κατανόησης, πάντως μόνο που δεν το έχω ζωγραφίσει, έφερα παραδειγματάκια, σε λίγο θα το κάνω αναπαράσταση με πλεημομπίλ για να το καταλάβεις.